Dodaj do ulubionych

stanisławówka

12.04.09, 00:22
Jestem zbulwersowany wystrojem grobu na Stanisławowce.Sa tam czarne tablice symbolizujące zło naszych czasów - alkoholizm , eutanazja , aborcja - co do tego zgoda.Ale dlaczego obok tego jest napis -IN VITRO.Jak można to ze soba porównywać.Jak czują się dzieci poczęte tą metodą - często juz dorośli ludzie.Jak czują się rodzice tych dzieci ?Że co , popełnili straszliwy grzech?Przecież ludzie starający sie o dziecko poprzez tą metodę nie robią tego dla zabawy.Ponoszą straszliwe koszty nie tylko materialne , ale i fizyczne , zdrowotne -przecież nie jest to takie proste.Tak więc dla mnie to straszliwy brak wyczucia i delikatności.A tak na marginesie to jeszcze 300 lat temu płoneły stosy za przyzwoleniem kościoła.
Obserwuj wątek
    • Gość: do Pana Anka-69 Re: stanisławówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 04:29
      tak na marginesie to skoro brak ci wiedzy i to na wiele tematów
      co udowodniłaś , więc nie zabieraj głosu bo jest bezwartosciowy
      czemu on ma służyć? mozna sie domyslać
      niedługo bandyty nie bedzie mozna skrytykowac lub wytknąć my błedy
      bo napiszesz ze to brak wyczucia, eeech
      • Gość: do adwersarza anki Re: stanisławówka IP: *.092.c64.petrotel.pl 12.04.09, 06:39
        a dlaczego nie umieszczono dzieci poczętych przez księzy?!
        • Gość: wanda Re: stanisławówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 09:14
          cywilizacja życia a nie śmierci
          www.tvn24.pl/-1,1595084,0,1,jezus-odlaczony-od-kroplowkigrob-panski-w-krakowie,wiadomosc.html
    • roman_j Re: stanisławówka 12.04.09, 22:23
      Nie rozumiem Twojego oburzenia. Wygląda na to, że nie znasz stanowiska
      wspólnoty, do której należysz, w sprawie zapłodnienia in vitro. Otóż stanowisko
      tej wspólnoty, nazywającej się Kościołem Katolickim, jest takie, że zapłodnienie
      in vitro jest takim samym złem moralnym jak aborcja. Nie wygląda na to, żeby to
      stanowisko uległo zmianie, więc pozostaje Ci się z tym pogodzić.
      A co czują rodzice dzieci poczętych in vitro czy same te dzieci? Nie wiem, ale
      być może oni nawet nie wiedzą o istnieniu tej kontrowersyjnej, świątecznej
      scenografii. Skoro Kościół ich nie chce, to pewnie mu się nie narzucają swoją
      obecnością. :-))
    • Gość: płocczanie odłączyć kk od kroplówki finansowej państwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.09, 10:23
      niech wierzący tylko swoimi datkami finansują tą zgniliznę
    • Gość: adam Re: stanisławówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 10:52
      w Wielka Sobote wstapiłem do Stanisławówki około południa
      były świecone pokarmy
      zachwyciła mnie liczba ludzi w tym piekna młodzież modląca sie przy grobie
      Pana,to był wzruszajacy widok i długo go nie zapomnę
      • Gość: sun Re: stanisławówka IP: *.plock.mm.pl 13.04.09, 18:47
        huuraaaa , dzieki za sie podzieliles z nami tymi doznaniami.
        popłakałeś mam nadzieje ;)
        • Gość: adam Re: stanisławówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 18:52
          a ilu was jest ?
          istotnie, popłakałem
          • Gość: kierowca Re: Stanisławówka IP: *.012.c85.petrotel.pl 14.04.09, 11:47
            A mnie wśród haseł negatywnych na czarnej tabliczce z białym krzyżem
            brakuje hasła" Wypadki drogowe". Co roku na naszych drogach ginie
            jedno miasto wielkości ok.5500 osób. Na polskich drogach trwa "rzeź"
            naszych bliźnich i Kościół nie może o tym milczeć, a łamanie
            przepisów drogowych musi być potępionym grzechem. W NY w WTC zginęło
            11 września ponad 2900 osób i USA wywołały dwie wojny z tego powodu,
            a cały świat potępia w/w zamachy, zaś u nas przechodzimy do porządku
            dziennego wobec 5 tys. zabitych co roku na drogach. Larum grać
            należy , tak dalej nie może być!
            • Gość: kk Re: Stanisławówka IP: *.198.c77.petrotel.pl 14.04.09, 16:08
              co drugie bliźniaki na winiarach są teraz in wiadro i co to dzieci szatana?
              • Gość: auto Re: Stanisławówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 16:16
                w wypadkach gina ludzie przewaznie na własne zyczenie i zabijaja innych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka