Dodaj do ulubionych

manipulatorzy Pamięci Narodowej.

27.08.09, 06:46
Stawiam pytanie;

jak to się stało, że na oczach współczesnych płocczan sprzedano Miejsce
Straceń Powstańców Styczniowych 1863r.

Sprzedano Zabytkowy Park Padlewskiego po Kunzmanie.

Złamano plan zagospodarowania przestrzennego ww Miejsca Pamięci Narodowej.

Dlaczego UM wydał opinię Władz RP. że ww teren nie jest Chroniony
Znakiem MPNarodowej. Nie jest Miejscem Zbrodni Rosjan na Polakach
walczących o wolność Polski?

Dlaczego Instytucje i nasi Uczeni zaakceptowali zniszczenie Miejsca
straceń Narodu polskiego ?

Gdzie wyrzucono kości rozstrzelanych powstańców styczniowych dla potrzeb
Układu Warszawskiego?

Dlaczego UM dopuścił do odcięcia Miejsca Straceń 1863r, wydal zgode
na ogrodzenie ww żelaznym płotem ? Wybudowania rur centralnego ogrzewania?

Dlaczego KRZYŻ BOHATERÓW POWSTANIA STYCZNIOWEGO 1863R.
NIE JEST OŚWIETLONY?

Dlaczego nie upamiętniono Miejsca Mogiły Kapliczki 1863r. na Królewieckiej
22 ?

Dlaczego dopuszczono do odcięcia od społeczeństwa Kopca Spalonych na
Sienkiewicza 28?

Dlaczego potrafiono sprzedaż Kopiec Bratnia Mogiła?

Dlaczego zlikwidowano wojewódzki i miejski Komitety PAmieci?

dlaczego Miasto Płock nie założyło Tablicy Obrońcom Płocka 20r. na
cmentarzu wojskowym?

Co zostawimy potomnym po nas?

.....................
Coraz to z ciebie, jako z drzazgi smolnej,
Wokoło lecą szmaty zapalone;
Gorejąc, nie wiesz, czy? stawasz się wolny,
Czy to, co twoje, ma być zatracone?

16

Czy popiół tylko zostanie i zamęt,
Co idzie w przepaść z burzą? - czy zostanie
Na dnie popiołu gwiaździsty dyjament,
Wiekuistego zwycięstwa zaranie!...

(...)

Cyprian Kamil Norwid, Tyrtej, Prolog III
Obserwuj wątek
    • Gość: gośc Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 07:04
      Dlatego, że w dzisiejszym świecie liczy się tylko kasa.
      Dlatego ,ze w naszych polskich domach nie uczymy dzieci patriotyzmu.
      Dlatego, że brakuje ludziom pokory, wyobraźni, serca, pamięci,
      ducha...Dawno Minęły te czasy kiedy naukę mówienia dzieci
      rozpoczynano od słów ;" Kto ty jesteś ? Polak mały...
      Szkoda zadawać wogóle takie pytania, bo jedno co Pan na tej stronie
      w odpowiedzi otrzyma to tylko same inwektywy, szyderstwa...
      Odezwą się mądrzy i sprawiedliwi... dlatego nie warto pytać... ale
      robić swoje... wielki poeta C. K. Norwid wiedział o tym doskonale.
      • Gość: płocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 27.08.09, 07:36
        Ale przyjdzie Pokolenie, które zada takie pytanie;
        DLACZEGO I KTO... i dla nich proszę - Jeżeli zapomnimy o poległych
        Braciach , kto będzie pamiętał o nas?

Pamięć trwa w duszy a szacunek dla przodków nie zgubi naszej drogi
        Tyle pamięci – ile cnót naszych. A wtedy mamy do czego wracać.
        Naród jest czysty w sile Boga i tradycji.

• Gość: m.z. [...] IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 08:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: płocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 27.08.09, 08:39
          Podaję Link, gdzie można zobaczyć materiały..jak to Miasto nie potrafiło
          znaleźć dokumentacji o istnieniu Miejsca Straceń 1863r.

www.dobroni.pl/office_new/index.php?idGaleria=450&B1=Dalej!&pokaz=view_galeria
          • Gość: mo Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 10:04
            ooo, jak szybko kolo z kuźni prowokatorów wyciał bezprawnie prawde
            naucz sie netykiety i regulaminu i stosuj sie do prawa, wreszcie
        • Gość: słusznie Re: manipulatorzy Pamięci Narodowe-kto to taki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 10:00
          Słuszne postawił pan pytania oparte zreszta o wcześniej sformułowane
          przez siebie tezy.Prosze zatem odpowiedziec KTO I KONKRETNIE KIEDY
          dokonal tych niegodnych rzeczy o ktorych pan pisze.Kto
          sprzedal/konkretnie/ kiedy i dlaczego/i po kolei prosze o nazwiska
          autorow wszystkich tak precyzyjnie przez pana wypunktowanych czynow
          godzących w pamięc narodową.
      • Gość: jack Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 10:43
        ...do plocczanina vel gość ...obiecuję ... nie będę zabierać głosu ...jack
        • Gość: zieliński bohdan Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 11:19
          plocczanin znów konfabuluje.Zarzucił nas informacjami,ktore jednak
          bez dat i nazwisk ludzi odpowiedzialnych sa zupełnie niewiarygodne,a
          może nawet nieprawdziwe jak info o sprzedazy terenu z Mogiłą Bratnia
          pod sklep wielkopowierzchniowy.Myśle,że takie ataki na tzw
          władze,bez pokrycia w faktach,to wyraz kompleksów i frustracji
          plocczanina.Chyba zwiazane to jest z faktem,ze tylko dwoch
          prezydentów traktowało go powaznie-Andrzej Dretkiewicz,bo chyba
          łączyły panów jakieś kontakty towarzyskie/co wydaje sie dziwne ze
          wzgledu na ogromne różnice intelektu/ i Zygmunt Buraczynski,bo ten z
          natury chcial ze wszystkimi dobrze.Pozostali nie mieli z nim nic
          wspolnego chyba z przyczyn oczywistych.
          • Gość: plocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 27.08.09, 11:35
            zieliński tym razem.... plepasz. W moich książkach , opracowaniach jest
            wyjątkowo dużo wiadomości więc i odpowiedzi. Mam nadzieję, że po
            zakończeniu dochodzenia, będziesz mógł wszystko opowiedzieć.

.........Nie jestem komisją śledczą. To martwota duchowa społeczeństwa
            dała takie owoce. . Kiedy zapomniano, że trzeba szanować naszych
            przodków, jacy żyli, byli, trwali, stawali w obronie niepodległości, wtedy
            przychodzi upadek .

Istnieje takie pojecie, jak średnia wartość duchowa każdego z nas a
            więc i narodu. Co to znaczy , pisze tu o jednym ze zjawisk , niszczących
            naszą tożsamość. resztę widzimy w parlamencie.

Pytanie jest złe. Podałem link, który stanowi zaczątek Złego - uczynionego
            w sprawie powstańców.
            Ciągle mnie wyzywacie, bo nie ruszając się z miejsca wyzwalacie swoje
            niezbyt lotne wnętrze. Ale to nie jest celem mojej wypowiedzi.
            W zależności od stopnia rozwoju duchowego albo się coś rozumie albo
            nie. I tu nic nie pomoże… wiedza z wyższej Świadomości nie będzie miała
            dostępu. Nie ten czas. Co nie znaczy, że nie może nastąpić rozwój
            duchowy.
            Po 3 latach pisania o tradycji i Polsce , widać, że nie ma żadnej
            miary w zaprzestaniu szykan i być nie może …. ze względu na …nie ten Czas.

Zmarły niespodziewanie poprzedni przewodniczący RM, powiedział mi na 2
            dni wcześniej.... z tego , że opisałeś... w Płocku nie da się Nic
            zachachmęcić , bo wszystko jest w twoich książkach; dokumenty , opisy,
            fotografie, relacje... np Epilog 98 = 1850 opisów i zdarzeń a liczono w TNP….

A wtedy zaczęliście się głośno śmiać. A juz był taki jeden, który to
            zjawisko opisywał...
            Po zakończeniu tego śmiechu ..nadal pozostały moje teksty w różnych
            Instytucjach a śmiech się rozpłynął w nicość.
            Pamiętajcie – nie napisanego, nie da się przetłumaczyć.
            W moich książkach jest b. dużo wiedzy i widzę , jak w miarę upływu
            lat, są coraz bardziej cenne.. Nikt do tej pory Tego tak nie wykonał.
            Wystarczy zajrzeć …. Na opisy są potwierdzenia.. w tej samej książce.
            Należy tylko chcieć wiedzieć.

Czy uważacie, że to jest czyste duchowo, składać hołd pamięci w
            Miejscu, gdzie się podało 6 Władzom RP, że nie istnieje?
            Na Kamieniu Ziemia Bratnia namalowano napisy satanistyczne… i tam złożono
            kwiaty w Rocznice Obrony 20r…. nawet nie wyczyścili…. Ale widać je na
            moim filmie z widowiska Obrona Płocka ..na Kościuszki…
            Pisałem wiele razy. CI, KTÓRZY, MAJĄ OPIEKOWAC SIĘ MPN z mocy Ustawy
            nie zniesionej…
            Zlikwidowali Cały System Ochrony Pamięci i w zamian dali projekt ustawy
            tak opracowany, że wykończą każde Miejsce Pamięci Narodowej.
            Trzeba tylko chcieć zapoznać się z tym co piszę.
            Tak znosi się polskość.. a co widzimy na Forum? Dla kogo pracuje tyle
            ludzi przez 3 lata?
            Najbardziej straszne jest to , że tzw. porządni obywatele , siedzą w
            domach , instytucjach… i
            Milczą ……. Niestety Głowę Narodu wymordowano a epigoni nie poradzą. Nie
            mając wzorca za sobą, w sobie, podpiszą wszystko co przyniesie dochód doraźny.
            Mój czas minął ale to nic takiego. Przychodzimy .. odchodzimy a nasza
            Ojczyzna trwa nadal.
            Dopóki Polacy zachowają swoją tożsamość i Duszę.
          • Gość: zieliński bohdan Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 11:39
            Przepraszam.Post powinien się zaczynac:Plocczanin znów CHYBA
            konfabuluje.A mój wpis wynika nie z braku szacunku dla jego pasji
            tylko z braku odpowiedzi na pytanie jednego z internautów na ktore
            plocczanin nie odpowiedział nie ujawniając genezy faktów/?/ o
            których pisze.
            • Gość: do bohdana z Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 11:52
              Prawdę powiedziawszy podziwiam pasję płocczanina, ale również taktykę. Po
              porażce w wątku "Stary krzyż..." rozpoczął szybko nowy temat "Manipulatorzy
              ...". Uważam, że więcej może uzyskać, gdy zmieni styl, przestanie obrażać ludzi,
              zacznie analizować opinie inne niż jego. Po wypowiedzi jack-a (mniej odwołań do
              Boga, więcej krytycyzmu w ocenie przodków, trzysta lat poniewierki itd.)
              płocczanin stonował, a to spowoduje, że będzie bardziej słyszalny. Pozdrawiam.
              Antybatman
            • Gość: płocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 27.08.09, 11:56
              Podałem wam link do 3 źródeł, czy potraficie je zanalizować i tu
              opisać? Ja bełkocze .. przecież ... ale zapewniam was, że drugiej Romany
              Kuffel , Płock już mieć nie będzie. A PetroEcho zostanie na Zawsze
              niezwyczajnym Pismem, mocą swojej Redakcji.Moja gazeta zakładowa MZRiP,
              zamieściła wyjątkowo dużo artykułów o treści narodowej.

jezeli zabraknie kompilatora tych 3 źródeł , wiadać tak naszemu
              Miastu było pisane.
              • Gość: hehu Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 13:55
                Panie Zenonie,mysle,ze czasy PRL to byly wiadomo jakie czasy,i nie
                ma co o tym ciagle mowic,bo kazdy z nas o tym wie.Ale jakos tak
                nachodzi mnie mysl,ze wtedy bardziej uczono ludzi patriotyzmu niz
                dzis.Rowniez historii.Oczywiscie nalezy miec na uwadze,ze ten
                patriotyzm byl czesto na pokaz,i ze historia zafalszowana i
                przemilczana,ale i tak mam nieodparte wrazenie ,ze bylo lepiej niz
                dzis.Wtedy przynajmniej Zwiazek Sowiecki nie oskarzal Polski o
                wywolanie II wojny Swiatowej.
                Dwa dni temu w TVN24 Marek Jurek i Tomasz Nałęcz(nie wiem czy akurat
                Pan to ogladal) w rozmowie podkreslili jedna wazna rzecz.Zaczyna sie
                robic z Polski sprawce,z ofiary kata...Juz nie mowi sie Niemcy,juz
                mowi Nazisci,a do niedawna bylo Hilterowcy-faszysci,co tez jest
                jakims uoglonieniem,ale mimo wszystko,to jeszcze bylo ok,bo
                hitlerowiec czy faszysta byl(jest tozsamy) z Niemcem.Dzis
                relatywizuje sie historie.Dawni sprawcy sa mocni w swiecie i ich
                glos zaglusza ofiary..Ale nie mozna milczec,uparcie trzeba
                sprostowywac,wyjasniac jak bylo,mimo ze ten glos jest slabszy,bo
                moze on sie przebije ponad ten "łomot"..
                Podobnie jest na naszym "płockim rynku".Posiada Pan niewatpliwie
                duza wiedze,ktora co najwazniejsze zdobyl Pan sam,w ramach swojej
                pasji.Ale jest Pan tłumiony przez innych,po czesci z wlasnej
                winy.Niech Pan sie nie obrazi,ale nie bardoz potrafi Pan przekazac o
                co Panu chodzi,to co chce Pan powiedziec o historii Plock ai
                okolic,o jego Bohaterach.Dlaczego?Bo wdaje sie Pan w dyskusje z
                tymi,ktorzy Pana prowokuja.A gdyby Pan im choc w czesci
                odpuscil,byloby ok.Bo panska wieda sama sie obroni.
                A co do historii Plocka...coz..pogmatawan ona strasznie,a do tego
                jest wiele bialych plam.Ale czasu i ludzi ktorzy,te biale plamy
                odkrywaja coraz mniej.
                • Gość: plocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 27.08.09, 14:24
                  Problem jest z ludźmi na żywo. Dlatego też na Zachodzie istnieje
                  karencja 50 letnia.
                  Z racji mojej pracy dna rzecz Pamięci, chodzę od lewicy do prawicy. A
                  należy zachować poprawność stosunków międzyludzkich. Każde opisanie wprost
                  doprowadzi do po obrażania i skłócenia środowisk mających odmienne interesy.
                  Kiedyś bylem zaproszony w sejmie na jedna z Komisji...obok siedział
                  poseł, który do nas ciągle mówił...zaraz mu przyłożę.. i tak sobie
                  dokładali.
                  To co robię jest niezwykle jątrzące.

Proszę zwrócić uwagę... kiedyś pisałem...że wszystko robię bez
                  pieniędzy.............

natychmiast x napisał, że wszystko robię dla pieniędzy a chodziło tylko
                  o to, że Komitet Pamięci nie miał żadnego funduszu a nawet jak
                  uprosiłem u Przewoźnika 25 milionów starych zł.......to UM nawet mi tego
                  nie powiedział...że pieniądze wpłynęły. A potem oczy u Przewoźnika, to
                  Pan nie wiedział? ..nie wiedziałem.

Za te pieniądze jednak wydaliśmy 4 numery
                  " Pamiętaj Aby Żyć" po 1000 egz. nakład i inne...

Nie można wszystkiego pisać wprost. To byłoby tylko na jeden raz.

Jak i nie można ciągle od kogoś żądać a w zamian nie dając nic.

Mnie teraz chodzi o system jaki zaistniał , żeby Polski już nie było,
                  tylko mieszkańcy a to nie to samo.
                  • Gość: do plocczanina Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 16:05
                    ...szanowny panie ...jest lepiej...dziękuję, że troszeczkę posłuchał pan moich
                    rad ... ma pan mniej wrogów niż pan myśli ...robi pan dobrą robotę, ale pan źle
                    sprzedaje się ... agresja wywołuje agresję, a drażni pan siły potężne,
                    niekoniecznie wrogie ... pozdrawiam ...jack
                    • Gość: trąba [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 16:17
                      • Gość: trąba Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 16:18
                        z tego twojego ruchu obywatelskiego nie bylo tam po prostu nikogo.
                        • Gość: cenzura Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 16:21
                          Właśnie wycięto temat "Stary krzyż ..."
                          • Gość: zbiggi Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 16:26
                            Wycieto go podejrzewam na wyrażne prośbe plocczanina,ktory znów
                            wprowadzil mit polegający na tym,że jego Ojciec byl wychowywany
                            przez Prezydenta Wernika.napisa,żedlatego,bodziadek zmarl.Bycmoże,że
                            jest to prawda,alewczesniej pisal,że jeden dziadek po
                            wojnie/dopiero/ wróciłzAmeryki,a drugi był przed wojna właścicielem
                            statku.Jednoprzeczy drugiemu.Ktoszwrociłna touwagęi został przez
                            plocczanina zbesztany,a wątekprzepadł.
                            • Gość: jack Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 16:33
                              ...wycięto "stary krzyż ..." ... za chwilę wytną wątek o badaniach kościelnych
                              ...jeśli ma tak wyglądać w polsce wymiana poglądów, wolność słowa ...to ja w
                              takie forum nie będę się bawić ...manipulacja ...dobry temat...jack
                            • Gość: płocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 27.08.09, 16:50
                              Pomyliło ci się rzeczywiście a to dlatego , że zamiast pilnować swojego
                              dziadka, pilnujesz mojego. Po co ci to? Kiedy wszystko opluwasz.

Moja Rodzina mieszkała w wojsku w budyneczku Rogatki Płońskiej, gdzie
                              stała warta a teraz jest jakiś bar. Brat prezydenta był dowódcą
                              jednostki. Dziadek wyjechał do USA na 1 miesiąc przed wybuchem I WŚ i
                              nigdy nie powrócił. Zmarł w 1945r. w USA.
                              Jeden z dziadków na Wiśle..to XIX wiek. Natomiast brat mojej Babci był
                              księdzem u Reformatów.
                              Ale takie twoje pisanie zaowocuje brakiem zamieszczania przeze mnie
                              starych dziejów. I wtedy będzie ok. Zapadnie cisza. Temat Krzyż i mój wątek
                              Dobrzy Ludzie skasowali, żeby nie poniżać Miasta.

W ramach Płockiej Struktury Obywatelskiej... poruszyłem Temat Góry. Należy
                              pomóc tamtej ludności w poszukiwaniu swoich korzeni. Krzyż ww Fundator -
                              wypełnił posługę maksymalnie z wdzięczną aprobatą historyków.

• Gość: jerzy Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 20:34
                                To ten co mial statek za cara to...chyba musiał byc gorący patriota
                                i za to w nagrodę car lub jego namiestnik...Reszte sobie juz
                                dospiewaj sam.....
                                • Gość: płocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 27.08.09, 21:52
                                  I to by było na tyle. Zero wiedzy i ciągłe ataki na rodzinę.sam się
                                  pyta , odpowiada. I tak 3 lata. Nie pisze ostrzej z uwagi na to, że
                                  nie czytam sam. Dla Forum jedynym ratunkiem jest tylko logowanie z
                                  nazwiskiem. Przebaczenia za opluwanie Zmarłych nie będzie.
                                  • Gość: jack Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 22:20
                                    ...w związku z skandalicznym usunięciem wszystkich komentarzy do artykułu "stary
                                    krzyż z nowym chrystusem", co jest jawną cenzurą naszych wypowiedzi, kończę
                                    wakacyjną przygodę z płockim forum pod kontrolą ... pozdrawiam ...jack
                                    • roman_j Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 27.08.09, 22:39
                                      W związku z powyższym oświadczeniem mam prośbę, żeby nie powielać go w kolejnych
                                      wątkach na forum. Każda taka kopia to zaśmiecanie forum. Odpowiedni zapis można
                                      znaleźć w Netykiecie. :-))
                                      • Gość: do romana_j Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 22:43
                                        już wiem kto jest głównym cenzorem
                                  • Gość: prałat Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:59
                                    Bardzo po chrześcijansku powiedziane Świątobliwy Zenonie !
              • Gość: romualda Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 08:26
                To byłeś właścicielem gazety w MZRiP?To ciekawy wątek.Nigdy o tym
                nie słyszałąm.Może coś wiecej w tym temacie.
    • Gość: aaaadaam Ja też IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 23:53
      Aaaaadaaam
    • Gość: zenek1 [...] IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.09, 00:53
      • Gość: wikary Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 11:08
        Ciesz sie przewielebny prałacie,że obeszło sie bez klatwy bodaj go
        pokreciło.
        • Gość: archiwistka Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 11:39
          A tak naprawdę dziadek ze strony taty jak się nazywal?Szukalam w
          rożnych rejestrach/jestem w tej dziedzinie profesjonalistka i mam
          nieograniczony dostep do materiałów żrodłowych z racji wykonywanego
          zawodu/i żadne z nazwisk wlaścicieli statków,ani wspólników spółek
          zajmujących się żeglugą w Płocku nijak z Panem mi sie nie skojarzyło.
      • Gość: Antybatman Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 11:39
        Szanowny Panie Romanie_J skutecznie zamienia Pan forum swobodnej wymiany myśli w
        Forum Romanum_J. Wczorajsze - niezgodne z regulaminem - cenzurowanie wypowiedzi
        jack-a, który najpierw śmiał być Pana oponentem w dyskusji o herbie Płocka, a
        później wspominał o manipulacji na forum - świadczy, że dalej żyjemy w PRL-u. Za
        aroganckie należy uznać Pańskie uwagi do jack-a o zaśmiecaniu forum. Biedak
        broniąc się przed Pana agresją chciał zostawić ślad ataku w kilku wątkach.
        Pozwalam sobie po raz drugi Pana krytykować, dlatego też spodziewam się sankcji.
        Ale ja mam w nosie Pańskie sankcje, bo nie zamierzam długo gościć na jarmarku z
        policjantem w roli głównej. Jeśli Panu nie przeszkadzają wpisy typu spier..., a
        atakuje Pan wpisy jack-a i mu podobnych, to niech Pan nie liczy na wysokie oceny
        Forum Romanum_J. Nie zgromadzi Pan tu tęższych głów, bo one czułe są na wszelkie
        ograniczenia swobodnej wypowiedzi. Zostanie Pan sam z wyrobami romanopodobnymi.
        Zastanawia mnie także brak solidarności forumowiczów w tej konkretnej sprawie.
        Pozdrawiam. ANTYBATMAN (kiedy to wytniecie ?)
        • Gość: pyra Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.09, 11:46
          takie rzeczy sa rejestrowane, w koncu trafi on na Słowackiego potem
          na Narutowicza, tyle tego sie zebrało,tam go naucza prawa i
          szanowania ludzi
          • Gość: zombik Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 12:15
            Ale jeszcze w międzyczasie musiałby trafic na Plac Obronców
            Warszawy.Pominałeś jedno ogniwo w łańcuchu.Nie jest to takie proste
            bo tam pracuja w wiekszości rozważni ludzie,a od pomówienia przez
            mendę do skazania droga daleka i zwykle wsza nie osiąga swojego
            celu.Przekonał sie o tym juz dobitnie pewien donosiciel brykajacy po
            forum jak oszalały koń.
        • roman_j Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 28.08.09, 12:19
          Gość portalu: Antybatman napisał(a):

> Wczorajsze - niezgodne z regulaminem - cenzurowanie wypowiedzi
          > jack-a, który najpierw śmiał być Pana oponentem w dyskusji o
          > herbie Płocka, a później wspominał o manipulacji na forum -
          > świadczy, że dalej żyjemy w PRL-u.

W PRL-u nie było Internetu z jego prawie nieograniczonymi możliwościami
          wyrażania poglądów. Jeśli komuś wydaje się (podkreślam wydaje się, że
          jego poglądy są gdzieś niemile widziane, to zawsze może je wyrażać gdzieś, gdzie
          takiego wrażenia nie ma. I tym się różnią obecne czasy od tych PRL-owskich. :-))

> Z aaroganckie należy uznać Pańskie uwagi do jack-a o zaśmiecaniu
          > forum.

Proszę je za takie uważać, jeśli taka wola. :-))

> Biedak broniąc się przed Pana agresją chciał zostawić ślad ataku w
          > kilku wątkach.

Ten rzekomy "biedak" niestety zachował się niezgodnie z zasadami, które zostały
          napisane ku wygodzie wszystkich forumowiczów, a nie "atakowanych biedaków" w
          rodzaju wcześniej wspomnianego. A ślad został. Jeden, bo każdy kolejny to już
          spam. Nie ja to wymyśliłem, ale jestem tej zasady szczerym zwolennikiem. :-))

> Pozwalam sobie po raz drugi Pana krytykować, dlatego też
          > spodziewam się sankcji.

A proszę sobie pozwalać do woli. Przynajmniej dopóki trzyma się Pan zasad. A po
          ich złamaniu proszę krytykować raczej zasady, bo inaczej odnosi się wrażenie, że
          sprawa ma jednak podtekst personalny. :-))

> Ale ja mam w nosie Pańskie sankcje, bo nie zamierzam długo gościć
          > na jarmarku z policjantem w roli głównej.

Dziwi mnie ta maniera ogłaszania publicznie swoich planów (często zresztą
          niedotrzymywanych). Ja prosić nikogo o pozostanie na forum nie będę, bo nie jest
          to moją rolą. Nie prowadzę też dziennika obecności, żeby mnie informować o
          swoich suwerennych decyzjach dotyczących dalszego udzielania się, bądź nie na
          tym forum. :-))

> Jeśli Panu nie przeszkadzają wpisy typu spier...,

Jeśli widzi Pan gdzieś takie wpisy nieocenzurowane, to proszę korzystać z
          poczty elektronicznej i je zgłaszać
          . Wtedy ktoś im się przyjrzy i jeśli
          trzeba, będzie interweniował.

> a atakuje Pan wpisy jack-a i mu podobnych,

Nie atakuję wpisów. Z wpisami polemizuję, jeśli warto lub je cenzuruję, jeśli
          łamią zasady. :-))

> to niech Pan nie liczy na wysokie oceny

W specyfikę mojego zajęcia wpisane jest to, że ujawniają się tylko ludzie
          niezadowoleni. I to, że z czasem ich przybywa, a nie ubywa. :-))

> Zastanawia mnie także brak solidarności forumowiczów w tej
          > konkretnej sprawie.

Może jest Pan wyrazicielem wyłącznie wąskiego grona urażonych na swej dumie
          "tęgich głów"? Z moich własnych przemyśleń wysnuwam wnioski, że fora
          ogólnodostępne (niezależnie od tego, czy moderowane czy nie) rzadko stają się
          miejscem, gdzie na dłużej zostają "tęgie głowy". To jest raczej stadion czy
          bazar niż filharmonia i raczej budka z piwem niż elegancka restauracja czy
          kawiarnia. I proszę nie pisać, że to moja zasługa, bo gdybym chciał zrobić z
          tego forum miejsce przyjazne intelektualistom, to notowalibyśmy na tym forum
          może kilkanaście wpisów na tydzień. :-))
          • pies.pawlowa Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 28.08.09, 12:28
            roman_j napisał:

> W specyfikę mojego zajęcia wpisane jest to, że ujawniają się tylko
            > ludzie
            > niezadowoleni. I to, że z czasem ich przybywa, a nie ubywa. :-))

To może warto się zastanowić czemu tak się dzieje, a nie odwrotnie?
            • roman_j Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 28.08.09, 16:07
              pies.pawlowa napisał:

> To może warto się zastanowić czemu tak się dzieje, a nie
              > odwrotnie?

Proszę bardzo, możesz się zastanawiać. Ja już mam na ten temat swój pogląd. :-))
        • pies.pawlowa Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 28.08.09, 12:23
          Gość portalu: Antybatman napisał(a):
          (...)
          > Zastanawia mnie także brak solidarności forumowiczów w tej
          konkretnej sprawie.

Zwróć uwagę na fakt, ile osób przestało tutaj pisać (chodzi mi o
          osoby, które pisywały tutaj dość regularnie i na temat). Forum stało
          się po prostu odpychające. Zauważ, że na tym forum praktycznie w
          każdym wątku dyskusja toczy się na zasadzie rozmowy dzieci w
          piaskownicy - "co? gó...! zjedz se równo, posyp makiem...itd". Tu
          nie ma wymiany poglądów, nie możesz mieć swojego zdania, bo zaraz
          Cię jakiś osobnik obsobaczy i postraszy prokuratorem albo innym
          groźnym dzielnicowym z wąsem... Kto normalny będzie tu pisał i po
          co?
          • Gość: pawłow Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 13:04
            Normalny jest plocczanin.I czego ci jeszcze trzeba?Czytaj go ze
            zrozumieniem i ucz sie.Staniesz sie mądrym i wrażliwym człowiekiem.Z
            głowy wywietrzeją ci pomysły na polemike z kims kto wszystko ma w
            małym palcu,a jego poglądy na zasadzie dogmatu są niepodwazalne.I
            tyle.Amen!Koniec1I kropa!
            • pies.pawlowa Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 28.08.09, 13:42
              Quid stultius quam incerta pro certa habere, falsa pro veris?
              • Gość: trzy kopy Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 15:05
                Najbardziej jednak interesujacy jest epizod z karabinem maszynowym
                na barykadzie,żołnierzem,który uciekł (przed wrogiem?) i
                cywilem,który mimo to postanowił ustawić ten karabin i w zastępstwie
                Wojska Naszej Najjaśniejszej bronić Płocka przed ruską nawałą.
                Nie ma co manipulować. Nasze Wojsko było do kitu.
                • Gość: małolepszy Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 16:18
                  Dziwna sprawa z tą barykadą.Znów plocczanin ma wiekszą wiedzę nawet
                  niż Marszałek i Jego ludzie.Wsród odznaczonych przez Józefa
                  Piłsudskiego Krzyżem Walecznych są ludzie walczący na tej
                  barykadzie.Pewnie spisek mniejszości,albo współczesne badania
                  plocczanina także tu przyniosły niezwykłe rewelacje,ale żeby
                  patriota lżył polski mundur i honor polskiego żołnierza to już
                  przekracza granice zdrowego rozsądku i ludzkiej przyzwoitości.jako
                  żywo nasuwają sie tu skojarzenia z ostatnimi rewelacjami
                  moskiewskich naukowców-samozwańców w związku z geneza IIWojny.
              • Gość: do pies.pawlowa Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 17:20
                Czy zauważył Pan, że Wielki Cenzor Forum Romanum_J nie skomentował Pańskiego
                wpisu? Antybatman.
                • Gość: płocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 28.08.09, 17:29
                  mało cos brniesz w głupocie. Zmyślasz.A nie masz wiedzy o obronie
                  Płocka. A ja pisałem tylko to, co TNP napisało o naszych Obrońcach w
                  Dziejach Płocka pod kierunkiem znanego profesora historyka.
                  Ty po prostu musisz tak pisać. GŁOS ci każe to robić.
                  • Gość: victory Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 08:36
                    Pisałeś wszelako Zenonie,że w Dziejach Płocka całkowicie pominieto
                    wątek 1920 roku,a o ucieczce polskich żołnierzy z barykady ,żeby
                    napisać,tak jak ty to zrobiłeś,to po prostu świństwo i prostactwo
                    porównywalne jedynie z rewelacyjnymi odkryciami ruskich tfurcuf
                    histo/e/rii.Na szczeście Marszałek docenił trud polskiego żołnierza
                    i ososbiscie do ich piersi przypiął odznaczenia bojowe.Tylko,że
                    pewnie Marszałek to dla ciebie żaden autorytet bo niekatolik.Sprój
                    wykorzystując swoją zażyłość z Prezesem Kurtyką przeprowadzić
                    weryfikację tej decyzji.
                    • Gość: płocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 29.08.09, 08:51
                      Sympatyczna opluwaczko. Posiadam I wydanie Dziejów Płocka i nie kłam , że
                      tam napisano Cokolwiek o napaści bolszewików na Płock. 000000000000000000
                      Zero . Nie było takiej historii wg. TNP...

Ale posiadam również ostatnie wydanie Dziejów Płocka i tam wyraźnie piszą
                      o barykadzie na 1 Maja .
                      Idziesz w zaparte, czy myślisz, że ludzie nie mają tej książki w domu?

Teraz Marszałek już pasował?

A jak dzieci odznaczał ...to mamuśka nie dopilnowała albo bohater jak z
                      zabawy wiejskiej? Wasze słowa. Tu już Marszałek - nie pasował?

Dlatego też należy czekać końca tych prześladowań na Forum.
                      Tobie nie zależy co mówi historia, tylko zajmujesz się OPLUWANIEM.
                      • Gość: ploccman Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 09:44
                        Ale dlaczego kalasz mundur Polskiego Żołnierza i jego honor.Tchorzom
                        by Marszałek nie wreczył chyba odznaczen.
                        • Gość: płocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 29.08.09, 11:01

.....miła forumowiczko. Jesteś niezmordowana. Potok słów opluwających co
                          chwila.

Jeszcze raz ....napisaliście, że matki nie pilnowały dzieci i zginęli na
                          wojnie z takim bohaterstwem jak młodzi wracający autem z zabawy którzy
                          zabili się o drzewo...........
                          przecież to nadal jest tu na Forum.

...że to nie byli bohaterzy...

Celowo dla wyjaśnienia Tematu zrobiłem OCR z Dziejów Płocka.

"........... Bolszewicy znajdowali się w rejonie ul. Królewieckiej, skąd
                          ostrzeliwali barykadę ogniem karabinu maszynowego. Aby zlikwidować to
                          zagrożenie, żołnierze pod dowództwem A. Hetkowskiego przeprowadzili w nocy
                          śmiały wypad, zdobywając nieprzyjacielski ckm i przeciągając go na barykadę.
                          Dwukrotne ataki bolszewickie zostały powstrzymane.
                          Dopiero nad ranem bolszewicy zorientowali się, jak nieliczna jest obsada
                          barykady i podciągnęli armatę, która zaczęła ostrzał.

Obrońcy - przy stracie jednego zabitego - skryli się w okolicznych domach lub
                          wycofali na następną barykadę na rogu pl. Floriańskiego.

Zostawiony przez nich karabin maszynowy

przyciągnął do pl. Floriańskiego 12-letni harcerz Tadeusz Jeziorowski, który
                          wcześniej donosił żołnierzom amunicję. " koniec OCRu.

Żeby chociaż uszkodzili ww karabin , żeby wróg go nie wykorzystał...

A więc wyraźnie jest napisane, że Hetkowski jako dowódca ...zostawił
                          karabin maszynowy z którym młodociany wiedział co robić.!

A ja dla pamięci Obrońców Barykady. zaproponowałem Telekomunikacji
                          upamiętnienie, zamówiłem u kamieniarza Tablicę Pamięci zaprojektowaną przez
                          mnie i prof.E.Widutę.

Zorganizowałem uroczystość poświęcenia ww Tablicy, opisałem , sfilmowałem i
                          przekazałem do M.Mazowieckiego.
                          Przyjdzie czas, że Osoba kompetentna opisze jak było naprawdę a Dzieje
                          Płocka zostaną opisane bez naleciałości komunistycznych.
                          • Gość: oburzony Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 11:47
                            To tchorze.Tylko jeden dał sie zabic,a powinni wszyscy zginąć
                            zamiast cofać sie pod naporem na kolejną barykade i dalej
                            walczyć.Można by było im wtedy jakiś pomnik pierdyknąć,a tak to
                            tylko Marszałek Piłsudski z pogarda ich odznaczył Krzyżem
                            Walecznych.Skandal.Pewnie dlatego,że nie byli to patrioci tylko
                            pewnie jakies żydy lub z mniejszości,a juz na pewno napływowi z wsi
                            jakiej.po prostu zdrajcy i dezerterzy.I pewnie też nie katolicy jak
                            sam marszałek zresztą.I co za wraże nazwisko.TFu!
                            • Gość: płaski Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 20:57
                              Liczą się jednak fakty:
                              Nasze Wojsko nie miało ani karabinu maszynowego ani armaty.
                              Karabin maszynowy udało się zdobyć na wrogu,armaty już nie.

Kojarzy mi się nasze Powstanie Warszawskie:
                              Ruszymy na Niemca,zdobędziemy broń i amunicję i wtedy im dowalimy!

Znaczy się:...razem na koń wsiędziem i jakoś to będzie!

Przepraszam Kombatantów,ale to chyba tak było...
                          • Gość: manipulator nr1 Re: do plocczanina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 12:46
                            W wersji bez naleciałości komunistycznych piorem osoby kompetentnej
                            bedzie napisane,że bohaterem z tej barykady był facet,ktorego
                            nazwisko zaczyna się na D.,a facet,ktorego nazwisko zaczyna sie na
                            H. był dowodcą nacierajacych kozakow.A Piłsudski zamiast odznaczyc
                            tego na H.Krzyżem Walecznych na oczach licznie zgromadzonych
                            plocczan zastrzeli go osobiście,a pierś faceta na D.udekoruje nie
                            jakims tam Krzyżem tylko Orderem Virtuti Militari z Gwiazdą nie
                            tylko za bohaterstwo w obronie Płocka,ale generalnie za zwycieską
                            wojnę 1920 roku i przewidująco za heroizm w walce z faszyzmem w
                            czasie II wojny Światowej w szeregach AK.
          • roman_j Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 28.08.09, 16:13
            pies.pawlowa napisał:

> Zwróć uwagę na fakt, ile osób przestało tutaj pisać (chodzi mi o
            > osoby, które pisywały tutaj dość regularnie i na temat).

Masz jakieś wiarygodne statystyki na temat tego, ile osób (nie nicków) tutaj
            pisało i pisze? Czy tylko subiektywne poczucie, że jest ich dużo? :-))

> Forum stało się po prostu odpychające. Zauważ, że na tym forum
            > praktycznie w każdym wątku dyskusja toczy się na zasadzie rozmowy
            > dzieci w piaskownicy - "co? gó...! zjedz se równo, posyp
            > makiem...itd". Tu nie ma wymiany poglądów, nie możesz mieć swojego
            > zdania, bo zaraz Cię jakiś osobnik obsobaczy i postraszy
            > prokuratorem albo innym groźnym dzielnicowym z wąsem... Kto
            > normalny będzie tu pisał i po co?

Gratuluję. Wrzuciłeś właśnie wszystkich forumowiczów do worka z napisem
            "nienormalni". Siebie zresztą też.
            Pozostaję w nadziei, że moich wypowiedzi nie odebrałeś jako straszenia
            prokuratorem czy innym dzielnicowym. A czy jest to poziom rozmowy dziecka z
            piaskownicy, to też sam oceń według swoich kryteriów. :-))
            • Gość: do romana_j anbat Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 23:10
              Szanowny Wielki Cenzorze Forum Romanum_J życie umyka w poświacie monitora. To
              nie jest dobre światło. To półmrok. Szkoda życia.

Z barana człowieka Pan nie zrobi, a jeśli stanie się cud i ulepi Pan z barana
              Homo sapiens na swój wzór i podobieństwo - bo innej możliwości nie ma - to i tak
              po pewnym czasie poróżnią Was INTERESY. Szkoda wysiłku.

Na Forum Romanum_J ścierają się RÓŻNE INTERESY i rywalizują ze sobą RÓŻNE
              UMYSŁY. Pokoju nigdy nie będzie. Tylko dyskusja ludzi podobnych do siebie ma
              jakiś sens, gdyż tylko oni mogą - bez gwarancji - osiągnąć wspólny cel. Na stałą
              obserwację naturalnego konfliktu szkoda życia.

Szanowny Romanie_J kup sobie wielkie ciacho, naparz kawę lub herbatę i pomyśl.
              Dla kogo lub czego? Po co i za co?

Lato powoli wypala się, za chwilę spadną liście, a potem znajdziemy się za
              Witkacym na ostatnie stacji - Rezygnacji. Wychodzę już teraz free as a bird*).
              Może zdążę złapać trochę lata i jesieni. Wyjdź ze mną Romanie. Szkoda życia dla
              Forum Romanum_J, gdyż tu fanatyzm, ciemnota i arogancja potrafią wyciąć nawet
              słowa Alberta Einsteina. Pamiętaj - kto z kim przystaje, takim się staje. Znam
              Ciebie i uważam, ze Twoje miejsce jest na wyższej półce życia społecznego. Życie
              umyka Ci w poświacie monitora. Pa,pa. Dziękuję wszystkim za cierpliwość. Antybatman

*-The Beatles
              • kiedys_plock Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 29.08.09, 03:00
                Gość portalu: do romana_j anbat napisał(a):

> Szkoda życia dla Forum Romanum_J, gdyż tu fanatyzm, ciemnota i
                arogancja potrafią wyciąć nawet słowa Alberta Einsteina.

To właśnie Roman_j wycina tu różne wypowiedzi. Czyżby, według
                Ciebie, to on reprezentował tu fanatyzm, ciemnotę i arogancję?
                • Gość: emanuel Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 08:03
                  Zauważyłem,że wycina pan wszystko co się powie źle o klerze.T nie jest
                  dobre,trzeba patrzeć prawdzie w oczy,a nie zamykać komuś us
              • roman_j Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 29.08.09, 11:36
                Gość portalu: do romana_j anbat napisał(a):

> Na Forum Romanum_J ścierają się RÓŻNE INTERESY i rywalizują ze
                > sobą RÓŻNE UMYSŁY. Pokoju nigdy nie będzie. Tylko dyskusja ludzi
                > podobnych do siebie ma jakiś sens, gdyż tylko oni mogą - bez
                > gwarancji - osiągnąć wspólny cel.

Dyskusja ludzi podobnych do siebie ma zwykle tylko jeden cel: wzajemne
                utwierdzanie się w przekonaniu o słuszności podzielanych poglądów. Dla mnie sens
                takiej dyskusji jest... dyskusyjny. :-))

> Szanowny Romanie_J kup sobie wielkie ciacho, naparz kawę lub
                > herbatę i pomyśl. Dla kogo lub czego? Po co i za co?

Nie przepadam za słodyczami. A czas, który mogę poświęcić na zadumę, wolę
                spożytkować na bardziej zajmujące mnie tematy. :-))

> Pamiętaj - kto z kim przystaje, takim się staje.

Potraktuję to zdanie wyłącznie jako ozdobnik do dyskusji. Tak zwane mądrości
                ludowe nie są według mnie emanacjami praw natury, ale ludzkich przekonań. A te
                często się nie sprawdzają w praktyce. :-))

> Znam Ciebie i uważam, ze Twoje miejsce jest na wyższej półce życia
                > społecznego. Życie umyka Ci w poświacie monitora.

Komplementu nie przyjmuję. Diagnozy również. :-))
                • Gość: ze wsi Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 12:58
                  Ten A.Hetkowski to jakaś frajerzyna.Po co pchal sie na tą
                  barykade.Normalny to zaszył by sie gdzieś na Padlewskiego i mial
                  wszystko w tyłku.
                  • Gość: zbuk Re: do plocczanina weryfikatora i opiekuna Pamieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 13:14
                    Wśród odznaczonych za męstwo w wojnie polsko-bolszewickiej jest też
                    Wł.Nowicki.To ponoć też dziadek hetiego.Zweryfikuj go pan też,bo i w
                    tym odznaczeniu pewno komuna macza swe lepkie paluchy.
                    • Gość: płocczanin Re: Obrona w 20r. IP: *.plock.mm.pl 29.08.09, 13:22
                      Nie obchodzą mnie cudzy dziadkowie. To nie moja sprawa. Jeżeli był
                      Obrońcą Płocka 20 r. jak i Hetkowski , chwała Bohaterom.
                      Ja nikogo nie weryfikuję, stwierdzam tylko manipulacje przy pisaniu
                      historii w Dziejach Płocka jak i CAŁKOWITY brak istnienia bolszewików w
                      Płocku w I wydaniu Dziejów Płocka.

A wtedy ww Historie powinni napisać historycy z poza TNP.
                      • Gość: grzegorek Re: Obrona w 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 13:26
                        To do roboty jak to mówia-robotnicy do warstatów,literaci do
                        piór.Nie jest Pan chyba czlonkiem TNP,a jak widze wiedza przeogromna
                        i jak wynika z Pana wpisow obiektywizm z nutka patriotyzmu
                        zapewniony.Może jakis wątek z ul.Padlewskiego tam napewno też bylo
                        ciekawie tylko z wiadomych wzgledów komuchy z TNp nie chcą o tym
                        pisac.
                        • Gość: płocczanin Re: Obrona w 20r. IP: *.plock.mm.pl 29.08.09, 13:43
                          powtarzasz się. bez przerwy za Koźniewskim a jego już dawno odrzucili w
                          we właściwe miejsce . W 20 r., ulica Padlewskiego nie istniała a
                          o TNP , chodzi o rok 20... pisałem wielokrotnie dlaczego. i nie jesteś
                          moim kolegą. Piszesz pod nickami jak rękawa. Kim ja jestem wiedza
                          wszyscy. Podpisz się , napisz maila.
                          A tak w ogóle z waszego pisania mieszkańcy nie mają żadnej wiedzy.
                          • Gość: grzegorek Re: Obrona w 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 13:54
                            Nawet nie wiem kto to Kożniewski i chyba nie musze wiedziec?Czy
                            muszę?Dlaczego?Oki jak nie istniała Padlewskiego,bo chyba
                            rzeczywiście dopiero za komuny gen.doczekal sie godnego uczczenia
                            imieniem ulicy to opisz cos z płonskiej.Na bank działy sie tam wazne
                            rzeczy w czasie napasci bolszewikow tylko komuniści manipuluja
                            faktami.Ty przełam zmowe milczenia i ....bolszewika gon goń gon
                            • Gość: plocczanin Re: Obrona w 20r. IP: *.plock.mm.pl 29.08.09, 14:24
                              Napij się wody, odpocznij. Ulica Padlewskiego została nazwana ...przed wojną
                              a wiec znowu kłamiesz. Jeżeli chodzi o opisy roku 20, należy czytać i
                              analizować. Fundator dopłaty , nie czytał. Do tego nie wiesz, kto ci
                              wpoił co sam pisałeś.153 to literówka.
                              • Gość: Zuraw Re: Obrona w 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 14:34
                                Tia?Naprawdę?A ta literówka to co znaczy?Jaki ma zwiazek z
                                sugestią,zeby napisac jakiś epizod wojenny z okresu walk z
                                bolszewikami z ul.Płonskiej?Teraz juz oki?Panimajesz?
                            • Gość: grzegorek Re: Obrona w 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 14:43
                              Nie kłamie znów ani wcale.Na twoją sugestie,że nie było wtedy
                              ul.Padlewskiego napisałem w trybie przypuszczajacym,a nie
                              stanowiącym,że chyba dopiero po wojnie....a to chyba różnica i nawet
                              nie taka subtelna.Zarzucanie komuś kłamstwa jeszcze w trybie ciągłym
                              w takiej sytuacji to postepek niezbyt grzeczny.Móglbym cie za to
                              zawlec do sądu,ąle watpię patrząc na twoje wpisy czy masz zdolność
                              do czynnosci prawnych.Nie twierdze jednak tego bez możliwości
                              poznania pozostałych objawów i badan specjalistycznych.
                          • Gość: skooter Re: Obrona w 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 17:19
                            A coś ty za figurant,że wszyscy maja cię znac?Pokory troche i
                            szacunku dla innych
                            • Gość: płocczanin Re: Obrona w 20r. IP: *.plock.mm.pl 29.08.09, 17:25
                              Podaję link do mini filmu z Konferencji w GSH.
                              jest skompresowany do potrzeb internetu.
                              www.youtube.com/watch?v=0MbrLLJcCfU
                      • Gość: doktor Re: Obrona w 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 13:33
                        Drogi Kolego na czym polegają manipulacje w opisywanych wydarzeniach
                        w dziejach Płocka?Nie bardzo rozumiem.Proszę jaśniej na ten
                        temat.Czy ma Pan świadomość jaka cenzura towarzyszyła pierwszemu
                        wydaniu Dziejów Płocka.Czy wie Pan jak wygladał rękopis złożony do
                        oceny w Glownym Urzedzie Kontroli Prasy i Wydawnictw?Dlaczego Pan
                        odbiera zasługi autorom tej książki?i dlaczego odbiera Pan prawo
                        ludziom skupionym wokół TNP do badan i opisów tego co sie w Płocku
                        działo?Jeśli Pan zna swoją wersje tych wydarzeń to proszę to opisac
                        i opublikowac,być może nawet przy wydawniczej pomocy TNP.dzialający
                        tam ludzie nie mają patentu na wiedzę i wcale nie uzurpuja sobie
                        prawa do nieomylności.
                      • Gość: guzik Re: manipulacje?o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 14:05
                        Interesuja mnie te manipulacje.Prosze napisac o co chodzi?
                      • Gość: zającowaty Re: plocczninie meska decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 14:07
                        To jak Bohater?czy uciekł z barykady?Prosze sie zdecydowac
                        • Gość: młody Re: plocczninie meska decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 14:37
                          A co to za tajemniczy fundator dopłaty?Wprowadzasz tyle watków,że
                          można dostac skrętu zwojów mózgowych.i co z tymi manipulacjami?
                          Zlituj sie człowieku nad mniej bystrymi od siebie i daj nam szanse
                          poznania prawdy.Chyba po to na forum piszesz.
            • pies.pawlowa Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 29.08.09, 22:00
              roman_j napisał:

> pies.pawlowa napisał:
              >
              > > Zwróć uwagę na fakt, ile osób przestało tutaj pisać (chodzi mi o
              > > osoby, które pisywały tutaj dość regularnie i na temat).
              >
              > Masz jakieś wiarygodne statystyki na temat tego, ile osób (nie
              nicków) tutaj
              > pisało i pisze? Czy tylko subiektywne poczucie, że jest ich
              dużo? :-))

Od dobrych kilku lat obserwuję to forum i widzę różnicę między tym
              co było kiedyś i co jest teraz, jaki był poziom dyskusji kiedyś i w
              chwili obecnej. Popatrz sobie w archiwalne wątki FP, to będziesz
              wiedział ile osób odeszło stąd.

> > Forum stało się po prostu odpychające. Zauważ, że na tym forum
              > > praktycznie w każdym wątku dyskusja toczy się na zasadzie rozmowy
              > > dzieci w piaskownicy - "co? gó...! zjedz se równo, posyp
              > > makiem...itd". Tu nie ma wymiany poglądów, nie możesz mieć
              swojego
              > > zdania, bo zaraz Cię jakiś osobnik obsobaczy i postraszy
              > > prokuratorem albo innym groźnym dzielnicowym z wąsem... Kto
              > > normalny będzie tu pisał i po co?
              >
              > Gratuluję. Wrzuciłeś właśnie wszystkich forumowiczów do worka z
              napisem
              > "nienormalni". Siebie zresztą też.

Masz spore kłopoty ze zrozumieniem tego, co czytasz.

• Gość: jerzy prawdzic Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 23:05
                Ale nareszcie na forum dominuja prawdziwi Polacy.Kiedys taki
                plocczanin bylby wrzucony do worka na smieci bezpowrotnie.Dzis
                dyktuje który watek ma być dominujacy.Cieszy mnie to Polaka z krwi i
                kości.Bolszewika goń,goń,goń i jego popleczników na forum.Pamiętaj
                żeby życ!
              • Gość: do psa.pawłowa Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 23:22
                Czekałem na Twój wpis. Za chwilę będę namawiać Płocczanina, aby opuścił forum,
                gdyż byczki w sile wieku bawią się starszym człowiekiem, który nieświadomie stał
                się elementem działań marketingowych na rzecz forum. To forum nie jest
                niezależne. To forum jest manipulowane politycznie. To widać, to słychać, to czuć.
                • Gość: diagnosta Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 10:46
                  Starszy człowiek z całą świadomościa sam poddaje sie takim praktykom
                  prowokując i jątrząc.Ma to znamiona masochizmu,a robienie z siebie
                  cierpiętnika i prześladowanego za polskość,patriotyzm i wiarę
                  podnosi w oczach samego plocczanina swoją wartość do rangi
                  historycznych herosów,pomnikowych bohaterów naszego narodu.
                  • Gość: do diagnosty Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 11:07
                    Nie wiadomo co my będziemy robić w jego wieku. Czy trafimy do domu? Więcej
                    tolerancji, więcej wyrozumiałości, więcej ciepła. Pan Płocczanin ma swoje
                    doświadczenia, swoje przemyślenia, swoje interesy. U schyłku życia (chociaż
                    życzę mu 120 lat) krzyczy: jestem, popatrzcie na mnie, to mój ślad, moje życie
                    miało jakiś sens! Każdy gra jakąś rolę (mana, supermana, porządnego katolika,
                    cenzora) w tym teatrze, zwanym życiem. To tylko teatr, iluzja. Czego nauczył
                    mnie Albert Einstein? Wszystko jest względne. Nie jest ani dobre, ani złe. Po
                    prostu jest, takie jakie jest. Nasze postrzeganie, to zupełnie inna bajka. Free
                    as a bird.
                    • roman_j Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 30.08.09, 11:22
                      Gość portalu: do diagnosty napisał(a):

> Czego nauczył mnie Albert Einstein? Wszystko jest względne. Nie
                      > jest ani dobre, ani złe.

Einstein by się pod tym nie podpisał. On nie był filozofem. Jego teoria
                      względności dotyczy wyłącznie fizyki, a nie etyki. Względność pojęć dobra i zła
                      głosili natomiast już w starożytnej Grecji sofiści, a z nich najbardziej znany
                      Protagoras. To na niego możesz się powoływać, jako na swojego nauczyciela.
                      Jednak jego poglądy słabo się w społeczeństwie naszym zakorzeniły, bo u nas
                      wszyscy namiętnie szukają prawdy i niektórym się nawet wydaje, że ją znajdują.
                      Tymczasem według relatywistycznych poglądów Protagorasa prawda istnieć nie może.
                      Chyba, że nazwiemy prawdą to, co każdy z nas uważa za prawdziwe, ale wtedy prawd
                      będzie tyle, ilu ludzi. :-))
                      • Gość: do romana Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 11:28
                        To nie znasz wszystkich tekstów Einsteina. W odróżnieniu od Ciebie miał czas na
                        "zadumę". A swoją drogą zacznijmy od Epikura. No wreszcie jakaś sensowna
                        dyskusja. Gratuluję.
                        • roman_j Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 30.08.09, 14:49
                          Gość portalu: do romana napisał(a):

> To nie znasz wszystkich tekstów Einsteina.

To oczywiste. I pod tym względem należę do przytłaczającej większości. Na tyle
                          przytłaczającej, że nie czuję dyskomfortu z tytułu nieznajomości dzieł
                          wszystkich Einsteina. Natomiast łączenie teorii względności z koncepcją
                          względności pojęć etycznych trąca podobną naiwnością, jak głoszenie, że to
                          faszyści wymyślili swastykę (ten pogląd jest zresztą, jak sądzę, dość
                          powszechny) i że kolor czerwony symbolizuje wyłącznie komunizm (to jeszcze
                          powszechniejszy w Polsce pogląd). :-))
                          • Gość: oko luka Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 21:32
                            Nie chciałbym być złośliwy ale powinno się rozróżniać Prace
                            Protagorasa od Prac Pieti Gorasa - powszechnie znanego radzieckiego
                            uczonego.
                            • roman_j Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 31.08.09, 00:56
                              Nie chciałbym być złośliwy, ale najpierw to trzeba odróżniać Protagorasa od
                              Pitagorasa. :-))
                          • Gość: --- Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 21:51
                            Romanie_J.Czy ty cokolwiek kumasz?
                          • Gość: do romana_j Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 22:29
                            Rozmowa z Tobą to wielka przyjemność. Przepraszam Ciebie, że byłem naiwnym
                            człowiekiem. To dla Ciebie. "Among the blind a one-eyed man is king"
                      • Gość: menel Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.09, 13:59
                        Wybitny filozof współczesny -ja bym zaliczył Go do klasycznych
                        sofistów - ks.Tischenr ustalił, że są trzy prwady: moja, twoja i
                        gó..no prawda
                        • Gość: do menela Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 21:29
                          dziwne /gdzie Roman tam Menel/ dwa w jednym/ jak atakują Menela to zaraz
                          Roman/jedna piosenka
                          • roman_j Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. 31.08.09, 00:52
                            Gość portalu: do menela napisał(a):

> dziwne /gdzie Roman tam Menel/ dwa w jednym/ jak atakują Menela to
                            > zaraz Roman/jedna piosenka

No widzisz, jak pięknie. Masz doskonałe podglebie do kolejnej teorii spiskowej. ;-))
                          • Gość: menel Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 09:56
                            Gość portalu: do menela napisał(a):

> dziwne /gdzie Roman tam Menel/ dwa w jednym/ jak atakują Menela to
                            > zaraz Roman/jedna piosenka

1. nie widzę żadnego ataku,
                            2. zacznij pisać na poziomie i do rzeczy - tp pierwszy warunek aby
                            doczekać się mojego wsparcia a być może że i romana_j też
                            3. przyjmij jakiś stały nick - będzie mi łatwiej dostrzec to co
                            piszesz
                    • Gość: diagnosta Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 11:37
                      Właśnie.Utrafiłeś w sedno.Dobrze scharakteryzowałeś zachowania Pana
                      Plocczanina.Cieszę się,że są zbieżne z moimi.Ty tylko naprawde
                      ładnie to rozszerzyłes.Ja jestem super tolerancyjny i wyrozumiały.I
                      mnie osobiście specyficzne zachowania tego Pana nie przeszkadzają.Co
                      wiecej,czasem z przyjemnością czytam jego forumowe wynurzenia czesto
                      rozbawiające w ponury albo po prostu niedobry dzien.Jest sie czasem
                      z czego pośmiac.Nie potępiam Go ani nie zwalczam.Po co odbierac
                      komuś odrobine radości.
                      • Gość: płocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 30.08.09, 11:58
                        Sympatyczni twórcy Forum. Jesteście wielcy a diagnozy właściwe.
                        Odnaleźliście siebie pośród tego szumu informacyjnego. Lecz co z tego
                        przekażecie społeczeństwu? Jakie Dobra?

Ale powiem tak;

.......Przez prześladowania czynione z aparatu z Wańkowicza, nie dowiecie
                        się opisów Losów płocczan, którzy już odeszli.

W 1964r. moja Matka, wielokrotnie tu poniewierana przez znane juz osoby po
                        ujawnieniu ich danych przez policje.... opowiedziała w dniu swoich
                        urodzin o zdarzeniu wojennym opisanym nieprawidłowo w I wydaniu Dziejów
                        Płocka.

Nagranie pomimo ze pochodzi z 64r, jest tak dobre jakościowo, że słychać
                        tak, jakby to było dzisiaj a mówiąca stoi obok. B. dobra jakość...

Nagranie to wiele lat temu przekazałem do TNP, do Muzeum Mazowieckiego.
                        W wyniku czego w nowym wydaniu Dziejów Płocka tej opowieści z I
                        wydania nie ma juz wcale.
                        Woleli uniknąć kłopotu....

Po wielu latach w 1997r, nagrywałem kamerą HI 8 a więc jakość
                        poprawna... relacje 4 Świadków, Losów Eugenii Dąbrowskiej. W ZSZ Nr 1. W
                        wyniku korzystając z nagrań wykonałem opracowanie autorskie „ Losy
                        Eugenii Dąbrowskie, siostry gen. W.Sikorskiego.”
                        Jak pisałem Temat ten był pracą osobową Kazimierza Papińskiego, który
                        razem z kadrą nauczycielską zorganizował Spotkanie opisane przez mnie…

We wszystkim można odnaleźć Znaki, Ślad ingerencji Boga...

Świadkowa z Płocka , nazwiska nie podam, bo zaraz sponiewierają i te
                        osobę... sama opowiedziała do kamery TO SAMO ZDARZENIE , które opowiedziała
                        moja Matka w 1964r.

Powiedziała te same fakty, łącznie z opisem Niemki ze sklepu... a
                        przecież zdającej relacje w szkole...NIGDY NIE WIDZIAŁEM NA OCZY.

Ta opluwana przez stacje niemiecka rodzina, również przewija się w wątku
                        o siostrze gen.W.Sikorskiego....

to płocka rodzina niemiecka mieszkająca tu od XIX wieku. To byli po
                        prostu nasi sąsiedzi.

…Jedną z kobiet gestapo aresztowało w sklepie mleczarskim. Kolejka
                        opisywała Niemcom jak wyglądała ta kobieta , która zaraz odeszła...czyli
                        opisywali moja Matkę.

Drugą kobietę, sprzedawczyni Niemka rozpoznała na ulicy 1 Maja , narobiła
                        krzyku i kobietę aresztowano. 2 kobiety ścięto ...3 przeżyła, żeby stać się
                        ofiarą sadysty z Wańkowicza.
                        Ja w ramach ekspiacji za darowane przez Los życie ... czynię
                        posługę Pamięci, za co znani oprawcy tu na Forum niszczą mnie od 3
                        lat, za milcząca zgodą prokuratury płockiej.
                        Ta Niemka która ostrzegła moja matkę, była tak zżyta z podwórkiem i
                        sąsiadami, że przeżywała cierpienia mieszkając w jusa. Przyjeżdżała do
                        Płocka nie mając tu nikogo . Przyjeżdżała do tych , których całe życie
                        znała i kochała.
                        Kilka lat temu Jej córka przyjechała na grób ojca i zaprosiła mnie i
                        brata do Starexu….. Opowiadaliśmy sobie stare dzieje. T o ona z moja
                        siostrą w czasie wojny, razem z innym dziećmi z podwórka ..chodziła
                        ścieżkami i śpiewała Jeszcze Polska…. Machając biało czerwonymi
                        chorągiewkami…..
                        Przypomniałem Córce opowieść jak jej Babka z jej Mamą ostrzegli moją
                        Matkę…. .patrzę a jej wuj z Niemiec , przyjechał specjalnie do Płocka …,
                        płacze…………. Czemu pan płacze? Bo ta stara Niemka o której pan
                        opowiedział… to była moja matka…
                        Któż wam płocczanie opowie takie historie , kiedy oprawcy oplują
                        każdego odzywającego się.
                        Brak konsekwencji moderatorów powoduje, że na Forum staje może po raz
                        80 ty Temat współczujących Niemców w czasie wojny. Tu nic nie pomaga ,
                        ponieważ stacja telefoniczna Wankowicza jest b. chora.
                        W czasie wojny nie było opału. Dzieci „chodziły” na węgiel… Koło
                        Stanisławówki z wozów spadły okruchy węgla . Wyskoczył po ten węgiel
                        syn mojej Chrzestnej i wpadł prosto pod wojskowy niemiecki samochód.
                        Wypadek drogowy . Niemcy z tego samochodu wyszli i patrząc na to
                        dziecko z węglem w ręku …żałowali , że zginęło pod kołami.

Inne dzieci wróciły do domu i opowiedziały jak to było……..

Z tego sadysta z Wańkowicza katuje mnie i pamięć tego dziecka, które
                        zginęło.
                        A teraz zadam pytanie. JA dałem wiedzę o Losach mieszkańców. Co w
                        zamian dało 8 produkujących się tu prześladowców.?
                        Nadal czekam na c.d wieloletnich prześladowań na Forum . Kiedy Organa do
                        tego powołane przerwą ten chory proceder prześladowań. Ale wtedy być
                        może, już nikt wam nic nie opowie.

ww kieruje do poszukujących i współczujących bliźnim . Do szukających
                        historii Płocka a przecież każde z pokoleń, coś wnosi do trwałej
                        substancji dziedzictwa narodowego.
                        • Gość: zenobiusz Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 12:39
                          Super!Polki doniosły ochoczo na rodaczke,a dobra niemka ją
                          obroniła.To jest właśnie szkalowanie narodu polskiego z którego
                          plocczanin robi naród kolaborantów i donosicieli.Sam zreszto chętnie
                          latając po różnych organach ścigania donosząc na kogo się da.A co
                          opowieści o tym wypadku niech sobie opowiadacz przeczyta inna wersje
                          tego zdarzenia opisywnego przezeń wcześniej na forum w różnych
                          kontekstach oraz wejdzie na google i odtworzy sobie filmik zrobiony
                          z inicjatywy K.Papińskiego.Coż pamięć ludzka jest zawodna
                          szczególnie w starszym wieku.
                        • Gość: zombik Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 12:44
                          Pokaż gdzie ktoś się naigrywa z twojej Mamy.Kto z
                          forumowiczów,gdzie i kiedy napisal cokolwiek złego albo obrażliwego
                          na temat Twojej Mamy?I lekko puknij sie w głowę z tą stacją z
                          wankowicza.Cierpisz rzeczywiscie chyba na zespół natręctw.
                          • Gość: chochlik Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 12:50
                            Ale w tych Dziejach Płocka sie na ciebie uwzięli.Przekreślaja cały
                            twoj dorobek naukowy nie mówiąc juz o heroizmie i to chyba znacznie
                            wcześniej niż uwziął się na ciebie sadysta z wankowicza.Pewnie z
                            nimi powiązany.A ten od chłodnictwa dał ci już spokój,czy wtraciłeś
                            go juz w kazamaty?
                            • Gość: MY!!!!!! Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 12:58
                              Tylko nie strasz nas,ze juz nigdy nic nie napiszesz.Bylaby to wielka
                              strata dla całej ludzkości i nauki ogólnoświatowej.Naprawdę!Nie
                              żartujemy!
                            • Gość: płocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 30.08.09, 13:38
                              miły forumowiczu . Kłamiesz jak zawsze. w nowym wydaniu jestem i ja .
                              Powołują się na mnie , tj moje opracowania.

wskaż mi twoje prace użyte w Dziejach Płocka.
                              • Gość: unknown Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 13:46
                                Wyszukaj sobie sam.Jeśli dobrze prześledzisz wykaz materiałów
                                żródłowych i bibliografie to przy odrobinie inteligencji znajdziesz
                                to bez trudu.A tak troche się pogubiłem,to dobre te Dzieje Płocka
                                czy złe?Korzystaja z twojego dorobku czy nie?Zdecyduj sie w końcu,bo
                                raz piszesz tak a raz na odwyrtke.Nazwiska ci nie podam bo bys mi
                                potem ublizał z imienia i z nazwiska i podważał moj dorobek naukowy
                                oraz wykształcenie/dwa fakultety na dwoch dobrych uczelniach,o
                                maturze już nie wspomne/,ale napewno zgadniesz po wnikliwym
                                przeczytaniu żródel.
                                • Gość: płocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 30.08.09, 14:09
                                  pewnie wiesz co piszesz.....I wydanie Dziejów Płocka napisało nieprawdę o
                                  wydarzeniu w sklepie mleczarskim. dałem im nagranie uczestnika tego
                                  wydarzenia, żeby mieli z czego poprawić w kolejnym wydaniu. Nowe pod
                                  kierownictwem pana jak i ty po fakultetach ...nie napisało już nic. A
                                  potem okaząło sie ze jakiś plagiat przy zdobyciu profesury..Nie moja
                                  sprawa.

W 2004r. miałem w TNP wykład o gen.Z.Padlewskim . Jest filmowy zapis ww.
                                  W nowych dziejach Płocka opisując żywot generała wykorzystano moje
                                  opracowania. Dane te są w książce.
                                  Ale nagranie w Zbiorach mają . Mógłbym dać OCR Opowieści Matki o
                                  zdarzeniu wojennym ale agresja na Forum jest tak wielka, że nie dam.

Zresztą moderator pisał przed chwilą, ze jestem wielkim ciężarem dla
                                  Forum. Opluwacze z 8 nazwiskami rozszyfrowanymi są LEKKIM CIĘŻAREM ...

Równe , przyciąga równe. Teraz wycięto Nowy Temat o Enigmie - ponieważ
                                  za parę dni jest Rocznica wybuchu II wojny Światowej i to nie rękę
                                  moderacji.

Kiedy mnie tak katujecie , ja dalej robię swoje. Nadal powiększą się
                                  wiedza o generale a nawiązałem kontakt z kolejną Rodziną od której
                                  otrzymam kopie nieznanych Listów gen.Z.Padlewskiego .
                                  • Gość: chichotek Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 14:18
                                    Szkoda,że ta rodzina wczesniej nie zainteresowała sie losami ciała
                                    swojego ziomka,jeśli prawdą jest to co piszesz,ze dopiero ruskie
                                    budujac jakis kabel/lub budowniczowie bloku dla wojska,tez podajesz
                                    różne wersje/ wyrzucili je w miejsce nawet tobie nieznane.Jeśli ty
                                    masz racje,a nie naukowcy piszacy,że cialo zostalo wykupione i
                                    godnie pogrzebane przez bliskich ,to fatalna rodzina i mogę za to
                                    odpowiedzieć przed sadem.Moderatorowi wspólczuje bo mając do
                                    czynienia z takim marudą tez analogicznie można dostac obłędu.
                                    • Gość: plocczanin Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.plock.mm.pl 30.08.09, 15:09
                                      sympatyczny człowieku . Masz zero wiedzy i ciągle kłamiesz. napisałem o
                                      ww 3 książki . weź z sobą tłumacza, idź do Książnicy i tam poczytaj.
                                      Ruskie wyrzuciły z grobów kości powstańców. widzieli to oficerowie i
                                      przekazali co widzieli. Potem Uczeni z Płocka mieli szukać informacji w
                                      archiwach wojskowych, gdzie była zgoda na moje nazwisko... ale im się
                                      nie chciało . Wszystko jest opisane , nie zmyślaj . Jeżeli ja jestem dla
                                      ciebie niewiarygodny, poczytaj, co tym pisał A.Przewoźnik w piśmie
                                      urzędowym.
                              • Gość: do zenona Re: manipulatorzy Pamięci Narodowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 13:52
                                a pisałeś,że jak daleś swoje materiały do Dziejów to wszystko
                                wycięli.
                        • Gość: doplocczanina Re: prośba o link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 13:02
                          Czy można jeszcze raz podac link do tego filmu z nagrania w
                          Ekonomiku?
                          • Gość: doplocczanina Re: prośba o link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 13:32
                            Już znalazłem.Nie było to w Ekonomiku tylko w ZSBnR1.Rzeczywiście
                            relacja kobiety uczestniczacej w tym wydarzeniu ciekawa,ale niestety
                            mowa tam jest o dwóch kobietach.Jedna o nazwisku Rogalska zostala
                            stracona w Koenigsbergu i jeszcze jest wzmianka o drugiej
                            aresztowanej po jakims czasie.Jakość nagrania dobra,ale nic nie
                            slychac o trzeciej kobiecie z tego zdarzenia.pewnie ktos wyciął.
                          • Gość: płocczanin Re: prośba o link IP: *.plock.mm.pl 30.08.09, 13:43
                            wpisz w Googlach tak zenon dylewski wideo. Jest tam 158 moich mini
                            filmów. Znajdziesz. A do czego ci potrzebna trzecia kobieta? Czyżbyś
                            negował, że pisałem i dałem do Muzeum nieprawdę?

Zajrzyj jeszcze do witryny Do Broni. Tam Kwisniewski wstawił te wątki.
                            • Gość: doplocczanina Re: prośba o link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 13:51
                              Czytałem drogi Kajtku i portal Do Broni.A w wypowiedziach swiadków
                              starałem sie znależć ślady relacji o twojej Mamie,żeby potwierdzic
                              jak złośliwi sa ci co tak zajadle na ciebie pluja.Rzeczywiście....
                              • Gość: plocczanin Re: prośba o link IP: *.plock.mm.pl 30.08.09, 14:13
                                Miałem takiego kota na Padlewskiego a żem nic , to Kajtek w sam raz.
                                Wszystkie nagrania są skompresowane ale istnieją w normalnej jakości .
                                teraz mój dysk 250 GB , pełny dokumentacji historycznej , dałem do
                                kopiowania Muzeum Niepodległości.
                                • Gość: benia Re: prośba o link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 14:26
                                  Jakie to niechrześcijańskie żeby nadawać kotu imię Swietego.Ludzie
                                  sie modla,a ten woła na kota.Dobre obyczaje upadają a ludzie podli
                                  bezczeszcza to co swiete.Jak by sie pan czul jakby pana imieniem
                                  wołał ktos na psa,kota albo udomowionego szczura?
                                  • Gość: Kajetan Re: prośba o link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 14:40
                                    Św.Kajetan złożył życie w ofierze w intencji zakończenia krwawej
                                    wojny w Neapolu,a ktos śmie szargac Jego swięte imie dla uciechy tak
                                    nazywając kota.Czy człowieku istnieja dla ciebie jakieś granice
                                    moralności?Czy Kosciół i uczucia religijne innych ludzi to dla
                                    ciebie igraszka?Gdzieś ty sie człowieku uchował?
                                    • Gość: somsiad Re: prośba o link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 14:49
                                      i taki z ciebie katolik Zenonie.Pogwarzyc w srogim gniewie na
                                      forum.Temu i tamtemu przypiąć łatke.Z tego zrobic innowierce,z tego
                                      żyda,z tego heretyka,a w życiu codziennym,w zaciszu domowym gdy nie
                                      widzi nikt obcy na kota wołac imieniem Świętego.Taki już jesteś-
                                      pozer i hipokryta.modli sie pod figura ,a diabła ma za skorą.
                                    • Gość: płocczanin Re:kot IP: *.plock.mm.pl 30.08.09, 15:23
                                      miły oprawco niestety znowu kłamiesz. Mój kot miał na imię Kajtek nie
                                      Kajetan.
                                      • Gość: Kajetan Re:kot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 15:31
                                        Naprawdę umiem czytac i rozumiem.Kajtek to tzw.spieszczenie/wiesz co
                                        to znaczy?/od imienia chrześcijańskiego Kajetan.I nazywanie tak kota
                                        to obraza tych dla których wiara katolicka ma jakis sens.To także
                                        brak osobistego szacunku dla tego naprawdę wielkiego Swiętego.Ale ty
                                        tego oczywiście nie pojmiesz bo dla ciebie kajtek to kot.Z tym
                                        zarzucaniem kazdemu klamstwa to chyba wynik zacietej w twojej glowie
                                        mantry.Odalokuj ją przekrecając czakrę nr& lekko w prawo,a czakrę
                                        nr4 lekko w kierunku południowo-zachodnim.
                                • Gość: myk zbigniew Re: do plocczanina z szacunkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 15:03
                                  Panie Zenonie wiecj szacunku dla siebie.Nie jest Pan takie nic jak
                                  skromnie Pan o sobie napisal.Przeczytałem to co Pan o sobie
                                  osobiście napisał na portalu DO BRONI.Zaden założyciel tego portalu
                                  ani zadna inna osoba tam prezentowana tak szczegółowo i barwnie nie
                                  opisała swoich zasług i przy użyciu jakich słów.Żadna z osób tam
                                  pracującycch nawet do pięt Pana zasługom nie sięga.Płock musi być z
                                  pana naprawde dumny,że w takim towarzystwie zacnych patriotów
                                  wyróżnił Pan sie osobiście szczególnie.W temacie obchodow Cudu nad
                                  Wisłą tu na naszej mazowieckiej ziemi awasował Pan siebie z Ojca
                                  Chrzestnego jak na Forum ładnie Pan powiedzial na Ojca tych
                                  obchodów.To ładnie brzmi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka