Dodaj do ulubionych

pies potrzebuje pomocy

16.10.05, 21:35
Szukam nowego właściciela dla zaniedbanego przez swoich właściceli psa.Jest
wielkości rosłego dalmatyńczyka ( i na tym podobieństwo się
kończy...),mieszka w budzie do której przytwierdzony jest gigantycznym
łańcuchem.Przypuszczalnie jest bity ( coraz to nowe opuchlizny),ma poranioną
od łańcucha szyję, głoduje i jest ogólnie mowiac w opłakanym stanie.
Właściciele chętnie oddaliby go do schroniska, ale twierdzą że to zbyt duży
kłopot dla nich ( z różnych względów, na tyle irracjonalnych, że pominę to
chętnie). Chciałabym żeby znalazł się ktoś dla kogo nie ma znaczenia jakiej
jest maści lub w jakim jest wieku. Napiszę jedynie że jest mimo swoich
warunków przyjaźnie nastawiony do ludzi, lubi chodzić na długie spacery (
jeśli jestem w okolicy, czyli raz na dwa tygodnie) i pewnie regularnie
dostawać coś do miski.Nie musi mieszkać w domu, ale potrzebuje po prostu
stałej opieki i trochę zainteresowania.Jeżeli ktoś z Wrocławia lub jego
okolic mogłby to zaofiarowac temu biednemu psiakowi, proszę
napisać.pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: pies potrzebuje pomocy IP: 83.16.63.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 15:25
      czesc jak nie dbaja o niego to zgloss to do schroniska i sasiedzi twoi nie beda
      musieli kiwnac palcem bo z schroniska sami po niego przyjada i pies pewnie
      znajdzie lepszy dom...wsumie mam podobna sytacje i tez dokarmiam tego psa mjuz
      raz dzwonilam na ochronke ale za to otruli mojego psa ale nie poddaje sie i
      ciagle cos nowego staram sie wymyslac....jak cos to moj mail
      sweetvampirzyca@o2.pl
    • Gość: ania Re: pies potrzebuje pomocy IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 19.10.05, 12:57
      proszę zgłosić na piśmie sprawę do właściwego urzędu gminy ( opisać sytuację i
      stan fizyczny psa , podać adres ) - tam mają obowiązek wystąpić z interwencją i
      na mocy decyzji wydanej przez wójta zabrać psa i przekazać do schroniska . Mam
      taką akcję przeprowadzoną na terenie własnej gminy - z powodzeniem . W Polsce
      obowiązuje ustawa o ochronie praw zwierząt na mocy której gminy mają obowiązek
      realizować jej przepisy . Policja też jest kompetentna wystąpić z wnioskiem do
      władz samorządowych o interwencję . Proszę spróbować zadziałać wg mojej
      sugestii - bowiem tylko tą drogą można zmienić los zwierzęcia.
      • Gość: ania Re: pies potrzebuje pomocy IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 19.10.05, 13:30
        mogę Pani pomóc w zredagowaniu pisma - proszę zadzwonić do mnie po godz. 20 pod
        nr telefonu 071 (Wrocław) 390-85-76 . Z doświadczenia wiem , że trudno będzie
        Pani znależć kogoś , kto zdecyduje się na adopcję w sytuacji kiedy pies ma
        właściciela . Tylko działaniem za pośrednictwem Policji i Urzędu Gminy można
        zmieniś istniejący stan rzeczy .
    • Gość: Beata Re: pies potrzebuje pomocy IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 20.10.05, 08:01
      Pomogę zabrać psa z tego piekła,proszę się ze mną skontaktować.Beata 660-742-048
    • Gość: Beata Re: pies potrzebuje pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:36
      Szkoda,że się Pani nie odzywa:(..chciałam pomóc,pozdrawiam ciepło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka