Dodaj do ulubionych

Najazd wieśniaków na centrum

17.10.09, 13:46
Skąd ich się tylu wzięło? Chodniki w okolicach Starego Browaru są kompletnie
pozastawiane, głównie przez samochody z rejestracjami PZ PGN PSZ PSR.
Czy ci ludzie nie słyszeli o parkingach?
Przyjeżdżają wydawać pieniądze na zakupy a żałują 5 zł na parking?
Czy w tym mieście jest Straż Miejska egzekwująca przepisy dot. parkowania? W
Boże Ciało udało się wywieźć z Garbar 40 źle parkujących samochodów w 2h, czy
tylko od święta ktoś pilnuje w tym mieście porządku?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 14:10
      Straż Miejska ma wszystko w nosie. Niedzielne przedpołudnie, ulica
      Niedziałkowskiego na wysokości parku. Kilkanaście samochodów tak
      zaparkowanych,że chodnika brak. Idę z wózkiem, z małym dzieckiem i tylko dzięki
      uprzejmości innych kierowców mogę przejść bo muszę iść ulicą. Dzwonię do Straży.
      Zgłaszam sprawę. Kręcę się po parku jeszcze 1,5 godziny - ani jednego strażnika.
      Cóż, lepiej pieniądze podatników wykorzystać na picie kawy w ciepłym biurze.
      • Gość: BIMOTA Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.09, 16:16
        I z nudow kablujesz...
        • Gość: gość Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 00:33
          Nazywaj to jak chcesz. Może być i kablowanie. Tak, kabluję i będę kablować, póki
          głupota takich ludzi będzie zagrażała bezpieczeństwu mojemu i mojego dziecka.
          Boli Cię, że kabluję - to nie parkuj w miejscach niedozwolonych.

I żeby była jasność. Grom rejestracji była poznańskich. Ja się pod postem o
          buractwie ze wsi nie podpisuję, o wiele więcej poznaniaków to buraki.
        • Gość: TTTTT Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: 213.17.202.* 20.10.09, 07:09
          i co z tego ja donosze na takich zle parkujacych nie przyjezdzaja w
          ciagu 30 min idzie monit nie przyjezdzaja dalej idzie skarga - robie
          foto i ide do sadu i swiadcze przeciw takiemu delikwentowi ot
          wszystko - a wiesz dlaczego - bo poznan jest dla poznaniakow a nie
          wsioków
          • ffan Re: Najazd wieśniaków na centrum 20.10.09, 11:39
            Wielki poznaniak się odezwał - a dziadkowie pewnie gnojówkę rozrzucali w jakiejś
            wiosce pod Poznaniem. Wracaj do szkoły, wieśniaku i nie kompromituj prawdziwych
            poznaniaków.
    • trinte Re: Najazd wieśniaków na centrum 17.10.09, 15:08
      No i "cywilizacja" dała głos...
    • pan.nikt Re: Najazd wieśniaków na centrum 17.10.09, 17:30
      jakiś poznański "slamsiak" obraża ludzi z okolic Poznania??

kim ty jesteś?? BLOKERSEM??? Jesteś NIKIM. (i to nie PANEM NIKT)
      TAK SIĘ WYRAŻASZ O LUDZIACH, często stokroć mądrzejszych od ciebie, a mieszkających poza Poznaniem???????????????????????

A idiotycznie parkują i poznaniacy i przyjezdni.
      TAKA PRAWDA. NIESTETY. I tu rola SM i Policji. Kilka blokad, kilka mandatów i ludzie się nauczą
      • Gość: ttttt Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: 213.17.202.* 20.10.09, 07:10
        widac wiesniacka krew sie wzburzyla , kiedy prawde przeczytala ??
    • Gość: gość gazety Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 22:53

Ehehehe, znalazł się pan miastowy, któremu słoma z papci wyłazi.
      Taaaa, ty to dopiero prezentujesz poziom.

• gwiazdzisci Re: Najazd wieśniaków na centrum 18.10.09, 22:37
        lubię zabawę słowami... np rozszyfruj rejestrację PSR....
        może być PoSRaniec...
        jeszcze więcej tak swojsko brzmiących rejestracji napotkasz od 9 w sobotę do 20 w niedzielę pod jikeą:-))) tam to jest jazda...
        • piter_wlkp Prawdziwe wieśniactwo to bezmyślne obrażanie 18.10.09, 23:26
          ludzi z okolic Poznania którzy przyjeżdżają tu wydawać pieniądze.
          Takie rzeczy mogą wypisywać tylko żaściankowi POsrańcy (aluzja do
          PoSRaniec),których wiedza o świecie jest tak ograniczona ,że nie
          rozumieją jaką rolę powinno pełnić miasto mieniące się być stolicą
          regionu. Gdyby ci ludzie tu nie przyjeżdżali ,to te wszystkie jak to
          określasz "Jikee" i inne galeriane cuda możnaby pozamykać i zaorać.
          Również możnaby pozamykać wiele firm ,których pracownikami są ludzie
          z okolic . Bez przyjezdnych z regionu lotnisko Ławica byłoby nie
          więcej niż lokalnym aeroklubem ,a o uczelniach nawet nie będę się
          rozpisywał. Ale takich rzeczy nie rozumieją ludzie o płytkich
          umysłach ...
          • Gość: tttt Re: Prawdziwe wieśniactwo to bezmyślne obrażanie IP: 213.17.202.* 20.10.09, 07:12
            to proponuje nie przyjezdzaj tutaj ze swoja wiesniacka rodzinka i
            sasiadom tez powiedz aby nie przyjezdzali - nie martw sie na zapas
            poznaniacy CI prawdziwy nie w takich momentach sobie radzili i tak i
            tak dalej sopbie poradza wiec proponuje aby wies zostawiala auta
            przed granicami miasta i aby sie swojsko czuli furmankami ich wozic
            do poznania
            • trinte Re: Prawdziwe wieśniactwo to bezmyślne obrażanie 20.10.09, 07:50
              Synku, zamilcz i nie przynoś wstydu Prawdziwym Poznańczykom.
              Bo jak cię czytam, to mi wstyd, żeśmy z jednego miasta.

p.s. szkoda, że dla niektórych największym życiowym osiągnięciem jest miejsce,
              gdzie matula dostała bóli partych...
              • Gość: tttt Re: Prawdziwe wieśniactwo to bezmyślne obrażanie IP: 213.17.202.* 20.10.09, 07:58
                widze ze przyjechales juz do Nas do pracy z tej swojej wioski i dali
                dostep do internetu chloptasiu ?? no coz w domu nie dla psa
                kiełbasa co nie ??
                • trinte Re: Prawdziwe wieśniactwo to bezmyślne obrażanie 20.10.09, 08:10
                  Obiecałam sobie, że nie będę karmić trolla, więc to ostatni mój post w tym wątku.

1) Jestem kobietą - jeśli nie rozpoznajesz płci piszącego w trakcie pisania, nie
                  świadczy to specjalnie o twojej bystrości.

2) Swego pochodzenia nie będę udowadniać przed smarkiem, który się nawet nie
                  umie zalogować, ale po twoich kompleksach wnoszę, że albo jesteś tutaj nowy (tak
                  zwana gorliwość neofity) albo niemożliwie tępy - prawdziwy Poznaniak, zna swoją
                  wartość i nie musi się dowartościowywać w tak nędzny sposób, czego mnie od
                  dziecka uczono.

3) Poza tym, co ty taki cięty jesteś na przyjezdnych - w robocie był lepszy,
                  dziewczynę odbił? To nie jest normalne, żeby taką głupotą i nienawiścią siać.

p.s. jakbyś nie zrozumiał niektórych słów, to poproś do komputera kogoś starszego.
                  • dziodu Re: Prawdziwe wieśniactwo to bezmyślne obrażanie 20.10.09, 08:18
                    trinte-nic dodać, nic ująć
                    • Gość: tttt Re: Prawdziwe wieśniactwo to bezmyślne obrażanie IP: 213.17.202.* 20.10.09, 08:25
                      daje ci ?? ze taki pokorny jeste czy tez moze dwa nicki tak dla
                      potwierdzenia ze jednak ktos sie zgadza z tym co pisze ??
                      poznań dla Poznaniakow
                  • Gość: tttt Re: Prawdziwe wieśniactwo to bezmyślne obrażanie IP: 213.17.202.* 20.10.09, 08:24
                    dokladnie mi pokazalas ojej prawie z krzesla spadlem - nie sadzilem
                    ze musisz tak glosno mowic ze jestes kobieta - wszyscy wiedza do
                    czego jestescie potrzebne ..... to by bylo na tyle a obelgi pod
                    moim adresem swiadcza jedynie o twoim poziomie kotku -
                    p.s. mozesz dac jeszcze glos pozwalam
                    • totuus Mam nadzieję, że nie jesteś typowym Poznaniakiem, 20.10.09, 11:30
                      bo każdy kto czyta twoje wypociny widzi, że jest z ciebie cham i prostak (a na
                      dodatek mizogin).
                      • Gość: tttt Re: Mam nadzieję, że nie jesteś typowym Poznaniak IP: 213.17.202.* 20.10.09, 12:10
                        tak jak napisalem gdzies tam ponizej - jątrza sie nad moimi postami
                        tylko wsioki ktore maja nudne nedzne zycie na dalekiej wsim, a
                        dostep do internetu tylko w pracy w poznaniu do ktorej jezdzicie z
                        wioch robiac rano korki
                        • totuus Re: Mam nadzieję, że nie jesteś typowym Poznaniak 20.10.09, 18:59
                          Każdym swoim postem udowadniasz, że moje ocena twojej osoby była trafna.

A tak na marginesie - największym wieśniakiem w tym wątku jesteś ty - wioska
                          mentalna jak sobą reprezentujesz bije wszelkie rekordy kretynizmu i jedyne co
                          wywołuje to uśmiech politowania na mojej twarzy.
                • Gość: Poznaczanin Re: Prawdziwe wieśniactwo to bezmyślne obrażanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:20
                  Gość portalu: tttt napisał(a):

> widze ze przyjechales juz do Nas do pracy z tej swojej wioski i dali
                  > dostep do internetu chloptasiu ?? no coz w domu nie dla psa
                  > kiełbasa co nie ??

Czlowiek wyjdzie ze wsi(jak ty) ale wies z czlowieka nigdy, Jestes
                  zakompleksinym malutkim ludzikiem, ktory od kilku lat mieszka w Poznaniu i
                  nabral miastowych nawykow. Do tego bardzo wstydzi sie swojego chlopskiego
                  pochodzenia, stad uraz do "wiesniakow". Po czym wnosze?Po slownictwie-prawdziwy
                  Poznanczanin nie powie "co nie". To takie niepoznanskiec(zeby nie napisac-wiejskie)
                  • Gość: tttt Re: Prawdziwe wieśniactwo to bezmyślne obrażanie IP: 213.17.202.* 20.10.09, 12:51
                    upssss i znow nie trafione w poznaniu mieszkam od urodzenia tak jak
                    i moi rodzice i dziadkowie wiec znowu ci sie nie udalo - komplekosy
                    to jak widze maja ci wszyscy ze wsi ktorzy na mnie najezdzaja
                    poznaniacy rodowici mysla podobbnie jak i ja
                    • Gość: Poznaczanin hau hau hau:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 13:35
                      A jednak nie wszyscy mysla tak jak ty.
                      EOT
            • piter_wlkp No i tylko potwierdziłeś to o czym piszę 20.10.09, 09:55
              Oto przykład prostactwa umysłowego ,które każe bezmyślnie obrażać.
              Po przeczytaniu twojej bogatej w ukryte kompleksy wypowiedzi ,
              trudno nie dojść do przekonania ,że już lepiej być wieśniakiem niż
              PROSTAKIEM. Tak naprawdę nikt z tych ludzi tu nie musi
              przyjeżdzać ,aby tu pracowac , uczyć się czy robić zakupy . Wielu
              młodych zdolnych wybiera na miejsce swojej kariery Wrocław ,
              Warszawę i inne ,uznając Poznań za mało atrakcyjny . Jesli myślisz
              że to miasto robi komuś łaskę że pozwala tu przyjeżdzac i robić
              zakupy,to znaczy że tkwisz w umysłowym grajdołku ,z którego być może
              niegdy się nie wygrzebiesz. To centra handlowe dystrybuuja swoje
              ultoki i reklamy w promieniu kilkudziesięciu km żeby przyciągnąć
              klientów z okolic ,ale nie sądzę że kiedykolwiek to zrozumiesz.
              Spodziewałem sie że takie prymitywne elementy się odezwą , jaką
              jeszcze mądrością życiową miszczu (celowo nie piszę mistrzu) nas
              uraczysz ?
              • Gość: tttt Re: No i tylko potwierdziłeś to o czym piszę IP: 213.17.202.* 20.10.09, 09:57
                jedno pytanie tylko mam - to po co sie wymadrzasz na forum POZNAN
                skoro wg ciebie poznan jest malo atrakcyyjny idz na forum wroclaw
                albo innego miasta - jesli poznan jest taki zly i kiepski to nie
                przyjezdzaj tutaj - dla nas poznaniakow bedzie luzniej - wszystkich
                wiesniakow wkurzaja moje posty bo czuja sie gorsi i dlatego tak
                wielce krzycza tutaj na forum poznan dla poznaiakow
                • dziodu Re: No i tylko potwierdziłeś to o czym piszę 20.10.09, 10:06
                  i na tym myślę można zakończyć dyskusję z pryszczatym 16-latkiem ttt, który z
                  wypiekami i ręką w majtach wypisuje kolejne kocopoły. Szkoda, że nie ma funkcji
                  "ignoruj". A wszystkich spoza Poznania zapewniam, że cała reszta jest normalna :)
                  • Gość: tttt Re: No i tylko potwierdziłeś to o czym piszę IP: 213.17.202.* 20.10.09, 10:12
                    widze ze piszesz ze swojego doswiadczenia i do tego chyba pana ttt
                    widziales na paradzie rownosci na ktora uczeszczasz przyjezdzajac do
                    poznania na nia - ja widze ze mam cztety tttt wiec nie wiem o kim
                    piszesz i zapewniam cie ze prawdziwi poznaniacy sa tacy jak ja - i
                    pisanie o twoich rowniesnikach naprawde tutaj nic nie zmieni
                    • dziodu Re: No i tylko potwierdziłeś to o czym piszę 20.10.09, 10:23

> widze ze piszesz ze swojego doswiadczenia i do tego chyba pana ttt
                      > widziales na paradzie rownosci na ktora uczeszczasz przyjezdzajac do
                      > poznania na nia - ja widze ze mam cztety tttt wiec nie wiem o kim
                      > piszesz i zapewniam cie ze prawdziwi poznaniacy sa tacy jak ja - i
                      > pisanie o twoich rowniesnikach naprawde tutaj nic nie zmieni

lokalny patriota piszący Poznań z małej litery :)
                      • Gość: tttt Re: No i tylko potwierdziłeś to o czym piszę IP: 213.17.202.* 20.10.09, 12:11
                        nie uzywam tez polskich znakow i paru innych jeszcze rzeczy - i co
                        swiadczy to o czyms ?? nie - a czy znaczenie tekstu dla ciebie jesli
                        nie uzywa sie duzych liter jest jakies inne czy juz z braku
                        argumentow czepiaszsie tego ??
                        • princessofbabylon Re: No i tylko potwierdziłeś to o czym piszę 21.10.09, 21:50

> nie uzywam tez polskich znakow i paru innych jeszcze rzeczy

Jakich? Mózgu?
                • piter_wlkp To ja mam pytanie 20.10.09, 10:21
                  po co chamsko i bezmyślnie obrażasz ludzi ,kierujac się kryterium
                  pochodzenia ? Za kogo ty się masz ,że sobie na to pozwalasz ?
                  Potrafiłbys wypowiedzieć te poglady podpisując się imieniem i
                  nazwiskiem ,czy odwagi starcza ci tylko wtedy gdy jesteś anonimowy ?
                  Wkurzają cię takie posty bo jesteś zakompleksiony ,nic wartościowego
                  ze sobą nie reprezentujesz i próbujesz podbudowac swoją wartość
                  TYLKO pochodzeniem ,bo nic innego nie masz . Możesz sobie wrzeszczeć
                  poznan dla poznaniaków i najlepiej rób to publicznie ,zobaczymy ilu
                  zyskasz przyjaciół i klientów (jeśli wogóle wogóle brudzisz sobie
                  ręce jakąkolwiek pracą) .Odwagi miszczu tttt , pokaż co jeszcze
                  potrafisz
                  • Gość: tttt Re: To ja mam pytanie IP: 213.17.202.* 20.10.09, 10:25
                    lol to zes mi pojechal naprawde sie przejalem nazywam sie TOmasz
                    Frąckowiak i podpisuje się oboma rękoma pod tym co pisze - do tego
                    wiesniaku uczyli cie pisac kiedys ?? miszczu?? wyjasnisz mi
                    znaczenie tego slowa ?? - kazli mi tu pytac jak nie bede czegos
                    wiedzial wiec pytam - dlatego poznanjest dla poznaniakow a nie
                    wiesniakow takich jak ty mlokosie
                    • piter_wlkp Re: To ja mam pytanie 20.10.09, 10:51
                      Gdybyś posiadł umiejętność uważnego czytania ,to już kilka postów
                      wyżej wiedziałbyś że celowo nie piszę mistrzu , tylko miszczu i
                      rezerwuję sobie to określenie dla takich prostaków jak ty .Czy
                      nazywasz się Frąckowiak czy Kowalski nikt tego tu nie zweryfikuje,
                      za to łatwo pozwalsz zweryfikować żeujący poziom swojej kultury ,rób
                      tak dalej ,a daleko zajdziesz w życiu
                      • Gość: tttt Re: To ja mam pytanie IP: 213.17.202.* 20.10.09, 11:28
                        dzieki za rade wiesniaku ale wiesz co troche spozniona bo ja juz
                        sobie swietnie radze w zyciu w poznaniu - no i wybacz ale twoje
                        posty nie sa najciekawsza lektura wiec nie wymagaj ode mnie abym je
                        czytal bo tak jak i caly ty i twoja rodzina z wioski jestes nudnym
                        beztalenciem ktore nigdy niczego nie osiagnie w zyciu - ale tobie
                        jest sie strasznie trudno do tego przyznac - najpierw zarzucasz ze
                        sie nie przedstawilem teraz zle ze sie przedstawilem wiec moze
                        napiszesz w koncu czego chcesz ?? pewnie sam nie wiesz bo wy
                        wiesniacy czyli polska b wlasnie tak ma - narzekac marudzic ale nie
                        wiedziec dlaczego - poziom mojej kultury oceniaj sobie jak chcesz
                        slpywa to po mnie tak jak los takich wszystkich ludzi przyjezdnych
                        jak ty
                        • totuus Re: To ja mam pytanie 20.10.09, 11:35
                          Skoro jego posty cię nie interesują, to czemu z takim uporem je śledzisz, co?
                          Najwyraźniej leczysz swój kompleks wielkomiejskiego nieudacznika.
                          • Gość: ffff Re: To ja mam pytanie IP: 213.17.202.* 20.10.09, 12:08
                            zwrocmy uwage kto to odpowiada na moje posty tylko przyjezdni wiec
                            zonacz jaka w was narasta flustracja ze nigdy nie bedziecie tacy jak
                            my Poznaniacy - i gdybym z uwaga sledzil jego posty to na pewno bym
                            zauwazyl o czym pisze bo w odroznieniu od ciebie nie mam problemow z
                            rozumieniem tekstu czytanego
                        • piter_wlkp Re: To ja mam pytanie 20.10.09, 12:33
                          Ludzie ,którzy są szczęśliwi i mają równo pod sufitem , nie
                          odczuwają potrzeby żeby kogoś obrażać , upokarzać itp
                          Lektura twoich postów jest bardzo bogatym materiałem badawczym dla
                          psychologa , czy chciałbyś wyrazić jeszcze inne kompleksy i lęki ,
                          które do tej pory dusiłeś w sobie ? Nie krępuj się ,napisz o tym ,
                          jest lepiej dla nas wszystkich żeby frustraci wyrażali swoje
                          frustracje w słowach albo obrazach ,zamiast dusić je w sobie . Pisz
                          śmiało , może jakiś doktor to przeczyta i zdiagnozuje twoją chorobę
                          • Gość: tttt Re: To ja mam pytanie IP: 213.17.202.* 21.10.09, 06:46
                            a ty co robisz w stosunku do mnie ?? wiec domniemam nie jestes
                            szczesliwy - ale na wsi to norma pozdro
                            • piter_wlkp Re: To ja mam pytanie 21.10.09, 08:51
                              Statystyka tej dyskusji nie pozostawia wątpliwości kto szczególnie
                              wyróżnia się chamstwem. W internecie nie jesteś taki anonimowy jak
                              ci się wydaje ,nietrudno poszukać że zostawiasz ślady na różnych
                              forach dyskusyjnych i prawie wszędzie zostawiasz duży smród w
                              postaci niezliczonych inwektyw. Może wyjaśnisz w końcu na jakich to
                              salonach zdobyłeś tak wyśmienitą kindersztubę ,że częstujesz
                              dyskutantów taką pogardą ? Gdybyś był szczęsliwym zadowolonym z
                              życia człowiekiem ,to napewno byś tego nie robił ,więc po co tu
                              udajesz że jesteś kimś innym. Nie potrzeba wielkiego psychologa aby
                              zobaczyć że masz poważne problemy i właśnie w taki sposób je
                              wyrażasz. A doświadczony psycholog na pewno bez trudu między
                              wierszami odczyta co ci dolega ,więc pisz śmiało ,każda wypowiedź
                              jest cenną informacją o tobie
                              • Gość: tttt Re: To ja mam pytanie IP: 213.17.202.* 21.10.09, 10:55
                                to sie wysililes naprawde chlopcze wszystki moje najlepsze cechy
                                zdobylem w poznaniu nie jest mi potrzebne przesiadywanie za granica
                                bo jak w odroznieniu od co poniektorych ja sobie w polsce
                                poradzilem - z psychologii oraz z radzenia sobie w zyciu jestes
                                naprawde slaby - ciekawe czy twoja kobieta tez to mowi
                                o tym ze zostaiam slady w internecie to miala byc jakas grozba albo
                                mialem sie czegos przestaraszyc ? upss znow sie nie udalo nadal
                                jestes slaby poczytaj swoje posty tak samo obrazasz mnie jak i ja
                                ciebie wiec chamem jestes takim samym jakim wg ciebie jestem ja
                                czyli jednym slowem nic cie ode mnie nie rozni
                                zarabiaj dalej dla krolowej skoro nie radzisz sobie w polsce
                                • piter_wlkp Re: To ja mam pytanie 21.10.09, 15:23
                                  Widać geniuszem dedukcji nigdy nie będziesz ,skoro zakładasz że
                                  pracuję dla królowej.
                                  To ty zacząłeś rzucać pogardliwymi inwektywami ,a w ilości sączonego
                                  jadu nikt tu ci nie dorówna ,czyżbyś właśnie z tych cech był
                                  najbardziej dumny ? Choćbyś opluł monitor i połamał klawiaturę ,nic
                                  na to nie poradzisz ,że tu jestem i piszę. Również nic na to nie
                                  poradzisz ,że tu mieszkam i pracuję .
                                  Jeśli twoje nieszczęście polega na tym ,że żyjesz w kraju w którym
                                  panuje swoboda podróżowania i osiedlania się to wogóle mi nie jest
                                  ciebie żal. Musisz cierpieć i znosić obecnośc takich ludzi jak ja
                                  czy tego chcesz czy nie .
                                  Aha ,Polska pisze się z dużej litery i wogóle popracuj nad swoją
                                  pisownią ,bo przy niewątpliwie licznych cechach jakie tu
                                  zdobyłeś ,zapomniałeś o ortografii ,ale pewnie tobie to zwisa tak
                                  samo jak kultura osobista ,której zwyczajnie nie posiadasz .
                                  Czy chciałbyś jeszcze jakiś psychiczny ból wyrazić ? znowu napiszesz
                                  że jestem wieśnikiem i powtórzysz wcześniejsze zniewagi , czy tym
                                  razem zdobędziesz się na jakąś oryginalność ?
                                  • Gość: prof. Miodek Re: To ja mam pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.09, 16:54
                                    na marginesie: spację stawia się po przecinku, a nie za ;-)
                                    • Gość: prof. Miodek Re: To ja mam pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.09, 16:55
                                      a nie PRZED miało być...

nie powinienem tyle pić w pracy :D
                                    • piter_wlkp Ależ dziękuję uprzejmie za podpowiedź 21.10.09, 19:45
                                      Pana uwaga stanowi ożywiający intelektualny powiew dla tej drętwej
                                      już pyskówki ;)
    • ksmx Mandat za wycieraczkę i zdjęcie! 18.10.09, 23:53
      Dostałem kilka mandatów za parkowanie za granicą. Tam jest sprawa
      niezwykle prosta. Nie zakłada się blokad, a samochody wywozi się
      rzadko. To nie są dobre rozwiązania!

Najprostsze to włożenie za wycieraczkę mandatu i udokumentowanie
      zdarzenia. Potem mandaty się sprzedaje firmie windykacyjnej. Tak to
      działa w wielu krajach EU.

A w Polsce? Jakieś blokady, po jaką cholerę?
    • Gość: marek.es Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 12:24
      Niw wszyscy przyjechali wydawać pieniądze. Jakiś czas temu,
      widziałem taką scenkę na parkingu. Rodzina wróciła do auta,
      podniosła klapę bagażnika (robiła za daszek), wyciągnęła kanapki,
      termos... Dobrze,że grilla nie rozpalili. Korzystali z darmowego
      parkingu, poza miejscem wyznaczonym. Mówiąc prosyo, parkowali na
      zakazie!
      • Gość: ~hiena Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.09, 14:29
        to jakiś grzech jeść kanapki?! skup się na tym, że parkowali na zakazie, a nie
        że byli głodni. nie ma to żadnego znaczenia.
      • piter_wlkp O zgrozo, naprawdę jedli kanapki i użyli termosu? 19.10.09, 19:59
        Domyślam się że najmocniej wzburzył Cię fakt ,że nie poszli do fast-
        fooda i nie wydali pieniędzy na tamtejsze przepyszne jedzenie.
        Trudno jednak uwierzyć ,żeby jedynym celem wizyty jakieś rodziny w
        odległym mieście było zjedzenie kanapki na parkingu .Obserwując
        uważniej mógłbyś zauważyć że tysiące takich jak oni generuje duży
        obrót w marketach i Twojego oburzenia na pewno nie podzieliłby żaden
        szanujący klientów dyrektor marketu czy kierownik galeriowego
        sklepu. Podzielę się jeszcze moją obserwacją ,że na marketowych
        parkingach ,nieprawidłowo parkują również rejestracje PO ,a
        szczególnym brakiem kultury parkowania wyróżniają się auta luksusowe
        • Gość: marek.es Re: O zgrozo, naprawdę jedli kanapki i użyli term IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 05:31
          Chyba obrót masą ludzką! Nie poszli jeść junk-foodu. To płus. A co
          do parkowania, to parking przy Starym Browarze ma setki wolnych
          miejsc, przy zastawionych ulicach i zajechanych trawnikach.
    • caprisia Re: Najazd wieśniaków na centrum 19.10.09, 15:10
      tak a propos wieśniackich rejestracji. mój kolega jeździ na nr PZ. wcześniej
      mieszkał w Poznaniu a wyprowadził sie z niego do pobliskiego miasteczka tylko
      dlatego, że zarobił na kupno domu. osobiście wolałabym mieć rejestracje PZ i
      mieszkać w fajnym domu niż blachy PO i tkwić w komunistycznych blokach. ale cóż...
      • Gość: TTTT Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: 213.17.202.* 20.10.09, 07:14
        bo widzisz twoj kolega za malo zarobil aby mieszkac w poznaniu w
        fajnym domu ot cala prawda - na pewnoe nie byl poznaniakiem od
        urodzenia tacy sie nie wyprowadzaja
        • Gość: ~hiena Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: *.171.205.240.awakom.net 20.10.09, 07:56
          kiepski argument. ja sie w Poznaniu urodziłem i tylko czekam aż się będę mógł
          wyprowadzić do PZ ...
          • Gość: tttt Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: 213.17.202.* 20.10.09, 08:26
            no to do widzenia nie stac cie na dzialke w cichym zakatku naszego
            poznania to jedz na wies proste
            • Gość: ~hiena Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: *.171.205.240.awakom.net 21.10.09, 22:00
              a jakże :)
    • pan.nikt Re: Najazd wieśniaków na centrum 19.10.09, 22:00
      ciekawe jak określisz ludzi w "wózku" na niemieckich, czy brytyjskich papierach "wciągających" kanapki na parkingu??
      Wieśniaki??
      A może 'światowcy" (bo przecież jesteś zakompleksiony).
      I co ciekawe. Kilak lat mieszkam na "wyspach" i tu jedzenie na ulicy, czy w samochodzie nikogo nie dziwi.
      Tak samo, jak np nie dziwi, że przyjeżdżasz do pracy samochodem, gdzie w bagażniku masz i strój roboczy i narzędzia. Samochód jest często szatnią i prywatną narzędziownią. (tutaj narzędzia podstawowe typu miara, młotek, kątownik, liniał, klucze itd itp kupuje sobie pracownik i są jego)

• Gość: tttt Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: 213.17.202.* 20.10.09, 07:15
        kolejny co to mial problem ze soba nie radzil sobie w polsce i teraz
        sie chwali ze mieszka na wyspach a gdzie mieszkasz w wynajetym
        mieszkaniu z 10 innyc pseudo polaczkow co to sobie radzic nie umieli
        i na latwa kase liczyli - smiech
        • pan.nikt Re: Najazd wieśniaków na centrum 20.10.09, 23:07
          A skad niby wiesz jak mieszkam, ile zarabiam itd??

Wymyślasz bajki, aby pasowały do "twojej teorii"??
          Pewnie tak, bo za mało wiesz o życiu.
          Aha, słomę w butach co jakiś czas wymieniaj, żeby nie zbutwiała.
          • Gość: tttt Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: 213.17.202.* 21.10.09, 06:47
            siedz tam na tych wyspach zawsze jednego smiecia w poznaniu mniej
            • dziodu Re: Najazd wieśniaków na centrum 21.10.09, 08:21
              przezabawny jesteś ludziku tttt. Wiesz jak poprawić humor przed ciężkim dniem. A
              skoro zdradziłeś swoje(?) personalia to nie obrazisz się chyba jak spytam o wiek
              szanownego interlokutora? Bo papierosków sami to chyba jeszcze nie kupujemy, co?
              • Gość: tttt Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: 213.17.202.* 21.10.09, 10:51
                smiej sie smiej ale ciagle powtarzam poznaniacy nie pisza nic bo
                popieraja to co ja tutaj napisalem w niejednym poscie tylko
                zasciankowcy tacy jak ty wiesniaki z polski b maja z tym problem ze
                nigdy nie beda kims z miasta ot tyle lat mam 32 papierosow nie pale
                nie jestem tak glupi jak ty pozdro jesli jeszcze jakies masz
                kompleksy czytajac to co pisze dawaj smialo
    • Gość: zGorczyna Re: Najazd wieśniaków na centrum IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 12:17
      Czemu zaraz "wiesniaki"? Pecunia non olet ;) To są po prostu
      klienci, zostawiają szmal w sklepach, kinach, McDonaldach,
      Sfinksach, pizzeriach, media marktach H&Mach itd itd. A ze
      przyjezdzaja w weekendy? Wiele osob spoza Poznania po prostu
      zwyczajnie sie boi jezdzic po miescie w pelnym ruchu (korki, jazda
      na zyletki, tramwaje) w dni robocze - to nic zlego chyba, nie? W
      niedziele to co innego, jest luzniej i latwiej.
      Jak pojedziesz na blachach PO.... np latem nad jeziorko, to
      miejscowi moga powiedziec to samo, ze o, wielki pan zajmuje nam
      miejsce swoim samochodem.

Ze jakas rodzina jadla kanapki w samochodzie? A na zdrowie,
      widocznie byli glodni, tylko tyle z tego obrazka wynika ;)

Jesli parkuja w miejscach niedozwolonych powinni miec mandaty jak
      wszyscy, to jasne. I w tym sie zgadzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka