Dodaj do ulubionych

Kontroler MPK wystraszył dziecko

IP: *.gpd.com.pl 31.01.04, 07:07
(...) Przeciwnie, zbiera od pasażerów pochwały.
---
Ależ oczywiście, że pochwały... Tysiące "obdarowanych" kilkudziesięciozłotowymi karami
poznaniaków pisze wręcz poematy pochwalne o "dobrym" kontrolerze... :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: pinkfloyd Re: Kontroler MPK wystraszył dziecko IP: *.icpnet.pl 31.01.04, 09:40
      A świstak siedzi i zawija je w te sreberka...
    • Gość: Jerry MPK.... IP: *.pozman.pl / *.pozman.pl 31.01.04, 11:44
      Buhahahah kontroler zbiera pochwaly od pasazerow!!!!! ale to mpk jest jednak
      pojeb... Jeszcze nie slyszalrem zeby ktos wypowiedzial jakies dobre slowo o
      pracy kontrolerow:D
      • Gość: Agnes Re: MPK.... IP: *.udn.pl 01.02.04, 14:21
        Tam byl numerek tego kontrolera..Ostatnio on wlasnie mnie
        kontrolowal..przypadkiem zapamietalam numerek..Istotnie naprawde uprzejmy
        czlowiek, kuluralny i spokojny, mimo ze jakis palant pokroju Jerrego do niego
        chcial startowac..ale poradzili sobie, zalatwili go spokojem..
        • Gość: dr huckenbush Re: MPK.... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.02.04, 03:08
          Oczywiscie, ze sa porzadni kontrolerzy. Wiekszosc z nich jest porzadna. A z
          blotem ich mieszac beda zlodzieje, ktorzy nie kasuja biletow i boja sie, ze moga
          zostac zlapani, lub tez moze juz wiele razy placili za swoja nieuczciwosc.
    • lowca.masek Re: Kontroler MPK wystraszył dziecko 31.01.04, 16:19
      Gdybym był ojcem tego dziecka to teściowa, która miała się nim opiekować, a
      która powiedziała kanarowi "zróbcie z nim co chcecie" fruwałaby z mojego
      mieszkania przez okno!!!
      • Gość: Jo-jo Re: Kontroler MPK wystraszył dziecko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 19:44
        A gdyby to była mama, nie teściowa? ;)
        Ale tak generalnie to popieram - tym razem to chyba przesadziła starsza pani, a
        nie kontroler. Nie wszystko co złe jest tylko w MPK.

Jo-jo
        • lowca.masek Re: Kontroler MPK wystraszył dziecko 31.01.04, 23:00
          Gość portalu: Jo-jo napisał(a):

> A gdyby to była mama, nie teściowa? ;)

Aaaa, to zupełnie co innego...;-) A tak poważnie: nikogo bym nie wyrzucił przez
          okno, ale zarówno teściowa, jak i mama musiałyby zapomnieć, że kiedykolwiek
          wnuczka pozostanie pod ich opieką.
    • magda_s4 Re: Kontroler MPK wystraszył dziecko 02.02.04, 12:46
      Gość portalu: Piotr napisał(a):

> (...) Przeciwnie, zbiera od pasażerów pochwały.
      > ---
      > Ależ oczywiście, że pochwały... Tysiące "obdarowanych"
      kilkudziesięciozłotowymi
      > karami
      > poznaniaków pisze wręcz poematy pochwalne o "dobrym" kontrolerze... :)))

Gdyby to był kontroler "Konsolu", to z całą pewnością stanęłabym po stronie
      babci - wszyscy wiemy, jakimi gburami byli "konsolowcy". Teraz jednak,
      po "bliższym spotkaniu" z paroma kontrolerami z MPK wiem, że to bardzo mili
      ludzie i trudno mi uwierzyć w wersję babci.
      • Gość: chris Re: Kontroler MPK wystraszył dziecko IP: *.icpnet.pl 02.02.04, 13:20
        Ja natomiast byłam kilkakrotnie świadkiem, w jakis sposób potrafią reagować starsze panie/babcie bez biletu. Za każdym razem kontroler spokojnie próbował wytłumaczyć, że skoro 'Pani nie ma biletu, musi Pani zapłacić karę'. Natomiast w odpowiedzi słyszał, że jest chamem, prześladowcą kobiet, i najlepiej to niech mu się coś stanie, za to jego bezczelne zachowanie. Ciekawe są też babcie, które narzekają na brak szacunku dla starszego wieku "bo ja nie zdążyłam jeszcze skasować"- mówi babcia, która wsiadła trzy przystanki wcześniej...
    • lahliq Re: Kontroler MPK wystraszył dziecko 02.02.04, 12:56
      Jak ktos nie ma ważnego biletu, to zawsze wopada w zdenerwowanie i z pewnością
      nie nazwie kontrolera miłym (w końcu go złapał). Wtedy najlepiej sie odegrać.
      Z drugiej strony trudno pisac pochwały na kontrolerów, tak samo jak trudno
      pisać pochwały na kierowcę autobusu, bo nie spowodował dzis wypadku. ;)
      Przychylam się do opinii, ze teraz pracują tam odpowiednie osoby, kulturalne.
      Przynajmniej ja mam szczęście być przez takich kontrolowana.
    • mankut400 Re: Kontroler MPK 02.02.04, 15:39
      Nieraz jestem kontrolowany, po czym obserwuję kontrolerów. I muszę stwierdzić
      jedno: po epoce niesławnego Konsolu nigdy nie zaobserwowałem aroganckich
      zachowań kontrolerów.
      Natomiast nieraz elementy agresji (w przeróżnej formie) występują ze
      strony "złapanego" pasażera. Celują w tym "młodzi i głupi" oraz.... starsze
      panie.
      (przepraszam "wyjątki" za to uogólnienie)
    • Gość: MPKowiec Re: Kontroler MPK IP: *.180.225.248.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.13, 08:05
      Jacy pasażerowie tacy kontrolerzy. Macie kontrolerów na jakich zasłużyliście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka