12.02.10, 19:12
Uwaga na firmę POLMAX, która oferuje pracę administracyjno-biurową, to
oszustwo! Tak naprawdę na rozmowie dowiecie się, że oferują wam stanowisko
handlowca, ale to nieprawda, tak naprawdę oferują AKWIZYCJĘ! Jeśli więc
znajdziecie w ogłoszeniu nr telefonu 618351055, to dajcie sobie spokój. Firma
mieści się na Ulicy Wierzbięcice 7/2.
Obserwuj wątek
    • lili_marleen Re: POLMAX 12.02.10, 19:39
      design1 napisał:

> oferują wam stanowisko
      > handlowca, ale to nieprawda, tak naprawdę oferują AKWIZYCJĘ!

A czym wg Ciebie jest handlowiec?

Każdy wyobraża sobie, że to taki koleś w gangu, z komórą przy uchu, z oddanym do
      dyspozycji 24 godzinnej autem słuzbowym, ze sporym budżetem, umawiajacy się na
      "lancze" w hotelach z nadzianymi klientami.

Handlowiec, przedstawiciel handlowy, rep - to wyrobnik, osoba wykorzystywana,
      goniona i gnojona przez tzw "menadżerów" za wiecznie niezrealizowane targety i
      ... często wymieniana na nową z powodu stale niezadowalających wyników, albo tzw
      "wypalenia się"
      • Gość: XXX Re: POLMAX IP: *.centertel.pl 23.02.10, 11:06
        oszuśći!!!!!!!!!!!i wredne baby!!!!!!!!!
        • Gość: gość Re: POLMAX IP: *.icpnet.pl 23.02.10, 11:58
          Właśnie dostałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną z tej właśnie firmy
          mieszczącej się przy ul Wierzbięcice 7/2 w charakterze sekretarki - rozumiem, że
          to ściema?i że zaproponują mi akwizycję? proszę o odpowiedź osoby, które były
          tam na rozmowie, bo nie wiem czy sens sie tam fatygować.
          • design1 Re: POLMAX 26.02.10, 16:52
            Dobrze rozumiesz. Szkoda czasu na oszustów.
      • Gość: design1 Re: POLMAX IP: *.xdsl.centertel.pl 26.02.10, 16:50
        Otóż nie. Akwizycja jest tylko najgorszą z form przedstawicielstwa handlowego.
        Pozyskiwanie i obsługa klientów w branży np. spożywczej, jest czymś zupełnie
        innym niż chodzenie od drzwi do drzwi i wciskanie ludziom ciemnoty. Jak widzisz
        przedstawiciel handlowy to pojęcie znacznie szersze, a praca w takim charakterze
        nie musi być upadlająca.
    • Gość: x akwizytor to brzmi poważnie. IP: *.unitymediagroup.de 26.02.10, 17:37
      Ja nazywam to sprzedawca. Podobnie agent ubezpieczeniowy, doradca finansowy itd. Wszyscy sprzedają jakieś produkty: ubezpieczenia, kredyty itp. ;)
      Doradca musi posiadać ogromną wiedzę, a ci młodzi ludzie są nauczeni na szybkich kursach, jak wciskać klientowi kit, żeby coś zarobić.
      W 90 latach zajmowałem się all finance, klient płacił za poradę, ale miał pewność, że jest to obiektywna porada. Prowizje firm ubezpieczeniowych zwisały mi. Zachowałem czyste sumienie. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka