30.03.10, 19:01
Z dniem dzisiejszym rozpoczyna się bojkot Gazety Wyborczej i wszystkich wydawnictw Agory.

POWODY BOJKOTU

Zachęcam jednocześnie do zapisywania się do Wiary Lecha!

WIARA LECHA
Obserwuj wątek
    • l.george.l Re: BOJKOT GW 30.03.10, 19:33
      Czytający kibic?
    • lili_marleen Re: BOJKOT GW 30.03.10, 19:46
      Szukasz głupszych od siebie czy nażarłeś się czegoś szkodliwego?
      • Gość: Poznanczyk 73 lata Re: BOJKOT GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.10, 12:40
        lili marlen - zajmij sie Cytadela Poznanska.Tu jestes dyletantka.
      • mantis1 Re: BOJKOT GW 01.04.10, 13:24
        ignorancja przerosla glupote, szok!
    • princessofbabylon Re: BOJKOT GW 30.03.10, 19:50
      Nawołujesz do bojkotu Agory, pisząc na forum, którego właścicielem jest Agora?
      Nie ośmieszaj się.
      • roobyo Re: BOJKOT GW 30.03.10, 21:56
        Dokładnie. Poświęć kilka sekund na zastanowienie się nad tym, a zrozumiesz.
        • Gość: Vuya Re: BOJKOT GW IP: 188.33.131.* 01.04.10, 00:19
          Ogłoszenie bojkotu na forum GW jest jak najbardziej prawidłowe. Jestem
          czytelnikiem GW i kibicem Lecha. To co wyprawia GW, do jakiej
          manipulacji się posuwa, w jak wybiórczy sposób przedstawia temat
          kibiców Lecha i Wiary Lecha, powoduje jednak, że poważnie się
          zastanawiam nad bojkotem. Czuję po prostu potrzebę zamanifestowania, że
          metody, jakie stosuje GW wobec kibiców Lecha i WL są poniżej
          akceptowalnego poziomu. Wydaje mi się, że w podobny sposób myśli więcej
          czytelników GW - kibiców Lecha. Dlatego przystępuje do bojkotu!
    • Gość: ksycha Re: BOJKOT GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 19:52
      Na tym forum raczej sprzymierzeńców nie znajdziesz. Źle trafiłeś.
      • roobyo Re: BOJKOT GW 30.03.10, 21:57
        Nie szukam ich tutaj. Chodzi o dotarcie z przekazem. Reszta przyjdzie sama.
    • kazek100 Re: BOJKOT GW 30.03.10, 20:51
      Weź pigułkę.
    • Gość: gościu Re: BOJKOT GW IP: 95.108.28.* 30.03.10, 21:27
      Coś się wam penery spod znaku lecha pop..we łbach. Wasz guru - niech chwała
      będzie szkapie, która tego dokonała - gryzie już trawę. Jesteście zdegenerowanym
      wrzodem na ciele tego miasta i policja podobnie jak tych meneli stadionowych z
      Konina, powinna was wytłuc jak pluskwy. A kasę która idzie na stadion dla bydła
      jak wy, przeznaczyć na sport dla młodzieży szkolnej.
      • piter_wlkp Bojkot GW? A czy oni wogóle czytają cokolwiek 31.03.10, 14:01
        Wydaje się że ci kibice dawno temu zbojkotowali szkołę i cały system
        edukacji, a przykre tego skutki dzisiaj widać
        • mantis1 Re: Bojkot GW? A czy oni wogóle czytają cokolwiek 01.04.10, 13:25
          ludzi skad wy sie wzieliscie? z nowego zoo pouciekaliscie czy co?
    • Gość: mierzwa Re: BOJKOT GW IP: *.210.245.179.neter.pl 30.03.10, 21:29
      Szkoda ,że tak późno - ale popieram. Trzeba odciąć ich od kasy to się skończą
      dobre czasy lewicowych bojówkarzy którzy mącą w społeczeństwie. Tak naprawdę
      gdyby nie Szechter (prawdziwe nazwisko Michnika) w Polsce nie istniało by słowo
      antysemityzm - Szechter to sprawca zantagonizowania 2 społeczności polskiej i
      żydowskiej które żyły we względnym ładzie. Szechter wmawia Żydom aby stosowali
      wobec Polaków - prawowitych właścicieli tych ziem postawę roszczeniową. Próbuje
      wymazać z pamięci fakt ,że to Polacy udzielili kiedyś przed laty schronienia
      żydom i dziś nadal dają im często przestrzeń w której mogą żyć i się rozwijać.

Szechter to sprawca zamieszania i antypolskich wystąpień. Nie da się przejść
      obojętnie wobec poparcia jakiego udziela wszelkiej maści zdrajcom i bandytom
      którzy szykanowali naród Polski - jak np Kiszczak czy Jaruzelski.
      • kazek100 Re: BOJKOT GW 31.03.10, 08:52
        Ja przeczytam weekendową GW, a potem pójdę na pojedynek z Legią, ale
        nie o to biega. Chciałem koledze zwrócić uwagę, że jeśli chce się
        kogoś przekonać, trzeba posłużyć się argumentami, a nie opisem
        jakichś obsesji. Zacytujmy:

Trzeba odciąć ich od kasy to się skończą
        > dobre czasy lewicowych bojówkarzy którzy mącą w społeczeństwie.

Możesz mi podać jakies źródło, w którym mógłbym poczytać o
        tych "lewicowych bojówkarzach"? Bo jako zyję, takiej formacji nie
        wiedziałem na oczy w Polsce, nawet w telewizji. Na szczęście w ogóle
        bojówkarstwo w Polsce nie istnieje jako zjawisko, przez moment
        wydawało się, że czymś groźnym stanie się Młodzież Wszechpolska, ale
        to też juz przeszłość a Ty chyba nie o tym?

Szechter to sprawca zantagonizowania 2 społeczności polskiej i
        > żydowskiej które żyły we względnym ładzie.

Możesz mi wskazać, gdzie to niby w naszym kraju działa
        ta "społecznośc zydowska"? W kraju, w którym zydów wymordowano a
        resztkę zmuszono do emigracji w '68? (O czym za chwilę).

Szechter wmawia Żydom aby stosowali
        > wobec Polaków - prawowitych właścicieli tych ziem

A mógłbyś posłuzżć się jakims cytatem.

Wiecie, wielokrotnie szlag mnie trafiał na to, co wypisywała
        gazeta "Szechtera" (idiotyczne). Ale jak się chce krytykować, to
        trzeba posluzyć się własnym mózgiem, a nie sloganami jakie
        wykrzykuje stado w iście komunistycznym zresztą języku.

Powiem Ci jeszcze jedno - róbcie co chcecie, ja np. bojkotuję
        amerykańskie wina, dla swoich prywatnych powodów. Ale nie mieszajcie
        do tego patriotyzmu i wyższych uczyć, bo normalnie żal na to
        patrzeć, szczególnie że przy okazji posługujecie się mieszanką
        nacjonalistryczno - koministycznych frazesów, dokładnie tych samych,
        które komuna stosowała w '68. A tego chyba nie chcecie. Więc
        proponuję uzywać własnych mózgów, a nie wrzeczeć tego, co stado.
        • krystian10 Re: BOJKOT GW 31.03.10, 12:46
          kazek100 napisał:

Więc proponuję uzywać własnych mózgów, a nie wrzeczeć tego, co stado.

Chyba za dużo wymagasz, żeby coś używać to trzeba to posiadać, poczytaj to co
          piszą, a będziesz miał pewność, ze mózgów to oni nie mają, są napakowani
          sloganami, które jakiś dureń dla nich produkuje.
          Kibicuję Lechowi od zawsze, chodziłem jeszcze na stadion na Dębcu, ale to co w
          tej chwili się dzieje na trybunach to po prostu wstyd. Dopóki nie będzie prawa,
          które eliminuje bandytów ze stadionów to nic się nie zmieni. Jestem ciekaw co
          musi się wydarzyć na stadionie lub poza nim żeby stosowne przepisy wprowadzić i
          oczyścić środowisko prawdziwych kibiców z tych bandytów.
          • drhuckenbush Re: BOJKOT GW 31.03.10, 14:21
            Ale nie rozumiesz, ze to wlasnie kibice oczyscili nasz stadion z bandytow? Nie
            rozumiesz, ze jestesmy chyba jedynym miastem w Polsce, gdzie od 10 lat nie bylo
            zadnej burdy na stadionie? Ze to wlasnie u nas prawdziwi kibice Lecha strzega
            tramwajow po meczach, pilnuja zeby nikt nie lal na trybunach itp?
            • krystian10 Re: BOJKOT GW 31.03.10, 15:31
              drhuckenbush napisał:

> Ale nie rozumiesz, ze to wlasnie kibice oczyscili nasz stadion z bandytow? Nie
              > rozumiesz, ze jestesmy chyba jedynym miastem w Polsce, gdzie od 10 lat nie bylo
              > zadnej burdy na stadionie? Ze to wlasnie u nas prawdziwi kibice Lecha strzega
              > tramwajow po meczach, pilnuja zeby nikt nie lal na trybunach itp?
              >

A widziałeś kiedyś co się dzieje poza stadionem, na "ustawkach" ? A słyszałeś o
              tym, że tym panom trzeba płacić składki, które idą na płacenie kar za
              niesportowe zachowanie na trybunach? Jeżeli nie to nic nie wiesz o tych "kibicach".
              • drhuckenbush Re: BOJKOT GW 31.03.10, 16:25
                A co mnie obchodzi co oni MIEDZY SOBA robia poza stadionem (czyli gdzies w
                lesie, poza miastem w ogole)? Oni nie wciagaja w to osob postronnych, robia to
                samemu.
                A o zbiorkach nic mi nie wiadomo - tzn na rozne cele sa zbiorki, ale nigdy NIE
                MUSIALEM ani ja ani nikt inny wrzucac jakichkolwiek pieniedzy.
    • slawomir Re: BOJKOT GW 30.03.10, 23:37
      może tak mecze Lecha będziecie bojkotować?
    • drhuckenbush Re: BOJKOT GW 31.03.10, 08:15
      W pelni popieram Twoje dzialanie.

Koszerna k***a od dawna szkalowala dobre imie Lecha Poznan na kazdym kroku.
      Mozna powiedziec, ze srala we wlasne gniazdo - bo miala z Lechem umowe
      patronacka. Miarka sie przebrala, koszerna ku*** niech spie***la, a ich
      spedaleni redaktorzy (przede wszystkim sportowi) pokroju Steca, Szadkowskiego
      czy Kackiego niech sie od Poznania i jego DUMY odpier***a.

W gore serca, niech zwycieza Lech!
      • kazek100 Re: BOJKOT GW 31.03.10, 08:41
        Zwracam Ci tylko uwagę, że Stec to jeden z niewielu pismaków
        zajmujących sie piłka, którzy - czy Ci sie to podoba, czy nie - umie
        pisać.

Ale nie o tym chciałem - odpowiedz mi tylko i wyłącznie na pytanie -
        z tym gangiem opisywanym ostatnio to jest prawda, czy nie? Bo w
        końcu nie są to informacje pochodzące ze śledczej dziłalnośći GW,
        tylko od policji. Wiec krótko i na temat - tak czy nie?
        • Gość: ~r Re: BOJKOT GW IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 09:11
          Nie. Chciałeś krótko, ale na wszelki wypadek tu masz obszerniej: Sprostowanie i komentarz do artykułów Gazety Wyborczej
          • kazek100 Re: BOJKOT GW 31.03.10, 13:15
            Spojrzalem, ale widzę, że tam jest faktycznie więcej tekstu i
            potrzeba chwili, żeby wyrobić sobie opinię. Dzięki za linka. Troche
            tylko mnie niepokoi, że w końcu to były informacje nie od GW, tylko
            bezpośrednio z policji, ale OK, najpierw przeczytam, potem będe się
            dopytywał.
            • drhuckenbush Re: BOJKOT GW 31.03.10, 14:22
              Nie byly od policji - to GWno twierdzi, ze byly. A ile w tym prawdy? Nie wiemy.
              Tak najlatwiej, zaslonic sie anonimowoscia i mozna wszystko pod to podpiac.
              Ostatecznie pewnie sie okaze, ze przeprowadzili wywiad z pracownikiem CBS - ale
              nie z oficerem, a sprzataczem.
              • kazek100 Re: BOJKOT GW 31.03.10, 16:13
                Przecież wywaid czytałem. To co - podszyli nie pod nieistniejących
                funkcjonariuszy?
                • drhuckenbush Re: BOJKOT GW 31.03.10, 16:27
                  Nie zdziwie sie, jesli tak sie okaze. Albo ze np funkcjonariusz owszem,
                  istnieje, ale nie zajmowal sie tym sledztwem i wie o nim tylko z plotek. Nie
                  sadze, by mieli cokolwiek z wiarygodnego zrodla.

Swoja droga: wierzysz w to, ze z wiezienia ktos byl wypuszczany na przepustke bo
                  dostal ZASWIADCZENIE OD KIBICOW???? To stwierdzenie doskonale podsumowuje
                  wiarygodnosc calego wywiadu.
          • Gość: Kuba Re: BOJKOT GW IP: 212.129.84.* 17.05.10, 00:16
            nie jestem kibicem Lecha ani anty-kibicem tegoż Lecha. Z ciekawości zerknąłem na
            ten ten , po obejrzeniu gdzieś tam w necie linka do bojkotu GW.
            Zastanawia mnie jedno - "sprostowanie" wygląda jak polerowanie gówn...a , które
            mimo że błyszczy i tak nadal gów..m zostanie. Jak dla mnie tekst zbyt długi by
            przeczytać w całości , ale wypunktowaną listę przebrnąłem. Kilka stwierdzeń
            bardziej potwierdza zarzuty GW ( czy Policji ) niż je dementuje - np te o
            koszulkach i przymusie ich kupowanie - "nawet kilka osób ich nie ma co można
            sprawdzić " , no gdyby nacisku nie było , tekst wyglądałby tak : kibice mogli
            zakupić koszulki i czynili to chętnie bez namowy.
            To co mnie razi - to ten ton wypowiedzi - Że oto , teraz my wybrani przemawiamy.
            Efekt bardziej godny politowania niż podziwu , ktoś chciał wielkim tekstem
            walnąć , ale niestety warsztat nie pozwolił na to.
            Dodam tylko że kibice Wisły Kraków też nie przepadają za GW , po ty jak opisała
            ich KIBICOWANIE z kastetem w tle. No cóż jako człowiek cywilizowany nie potrafię
            takiego kibicowania zaakceptować, podobnie jak nazywanie siebie spokojnymi ,
            ble, ble Ultrasami.
            Choć w życie spotkałem już nawet skina pacyfistę ...
        • drhuckenbush Re: BOJKOT GW 31.03.10, 10:22
          Stec moze i umie po polsku pisac, ale wypisuje bzdury, brednie i kalumnie.

Proponuje poczytac strony internetowe Wiary Lecha.
          Tam m. in. dowiesz sie o tym, ze zaden z zatrzymanych przez CBS nie byl i nie
          jest czlonkiem Wiary Lecha.
          • kazek100 Re: BOJKOT GW 31.03.10, 13:17
            drhuckenbush napisał:

> Tam m. in. dowiesz sie o tym, ze zaden z zatrzymanych przez CBS
            nie byl i nie
            > jest czlonkiem Wiary Lecha.

I to jest przyznam - informacja kluczowa. Niestety na razie mam
            słowo przeciwko słowu. Poczytam.

Acha - Stec chyba akurat o tej sprawie nie pisywał? A zazwyczaj
            puisze niegłupio i bardzo ciekawie.
            • drhuckenbush Re: BOJKOT GW 31.03.10, 14:24
              O tej sprawie nie, ale w nagonkach na Lecha bral udzial, juz od ponad roku.
              Generalnie on rowniez nalezy do ludzi, ktorzy uwazaja, ze przyczyna wszelkiego
              zla sa kibole, ktorych nalezy wyrzucic ze stadionow, kluby oddac w rece
              koncernow medialnych i zapraszac VIPow na trybuny. Tyle ze ten scenariusz
              przerobila Legia. Co teraz maja? Puste trybuny, zero opraw i smutek na stadionie.
              • kazek100 Re: BOJKOT GW 31.03.10, 16:15
                Ja tam nic nie wiem o nagonce Steca na kogokolwiek. Może poza tym
                kibolami Legii, ale akurat tu ma rację - cisza na stadionie wzięla
                się od tego, gdy ITI chcial byc konsekwentny wobec tych bandytów. A
                oni akurat zasługują na to określwanie - to Wilno to sie chyba
                nikomu nie przyśniło? Swietni kolesie, zaszkodzili swojemu klubowi
                przed całą Europą...
                • drhuckenbush Re: BOJKOT GW 31.03.10, 16:29
                  Ale Wilno wynikalo rowniez z roznic miedzy Poznaniem a Warszawa.
                  U nas jak byly mecze wyjazdowe Pucharu UEFA, to byly sprzedawane przez Wiare
                  Lecha i w pewien ograniczony sposob. Wiara Lecha chciala miec pewnosc, ze na
                  wyjazd pojada ludzie rozsadni, ktorzy nie narobia wstydu. GWno krytykowalo te
                  postawe - uwazalo, ze bilety powinny byc w otwartej sprzedazy. I tak wlasnie
                  bylo w Warszawie, bilety w otwartej sprzedazy byly i trafily w rece osob
                  nieodpowiedzialnych. Bo byla zasada: kto zaplaci, ten ma. I pojechala banda
                  spitusow, ktora zachowala sie tak a nie inaczej.
                  • bimota Re: BOJKOT GW 01.04.10, 13:47
                    Czyli co ? Jak bym chcial pojechac na mecz to musialbym sie najpierw do Wiary
                    zapisac i przejsc lustracje ?
                    • drhuckenbush Re: BOJKOT GW 01.04.10, 14:40
                      Nie, pojsc do zaprzyjaznionego sklepu Tifo i kilka chwil porozmawiac z osoba,
                      ktora sprzedaje bilety. Blyskawicznie wiadomo kto po co chce jechac - czy
                      kibicowac, czy na przejazdzke.
                      • Gość: Bimota Re: BOJKOT GW IP: *.icpnet.pl 01.04.10, 17:17
                        Jasne... co za geniusze psychologii...
                        • drhuckenbush Re: BOJKOT GW 04.04.10, 01:19
                          Nie trzeba byc geniuszem psychologii. Wystarczy znac sie na tym, co Cie
                          interesuje. Na pewno jest cos, co Ciebie BARDZO MOCNO interesuje. Mysle, ze jak
                          na ten temat bedziesz z kims rozmawiac to w mgnieniu oka wyczujesz czy ktos sie
                          na tym zna, czy tylko udaje.
                          I tu jest podobnie.
                          • Gość: BIMOTA Re: BOJKOT GW IP: *.ip.netia.com.pl 04.04.10, 10:10
                            Czyli egzamin z historii pilki nalezy zdac by otrzymac bilet ? Czy moze popisac
                            sie zonglerka... ?
                      • v.i.k.k.a Re: BOJKOT GW 04.04.10, 11:21
                        A co jesli ja chce jechac z kibicem, kibic nie ma czasu kupic biletow i spada to
                        na mnie? Moje zainteresowanie pilka nozna jest zadne a chodze tam dla
                        towarzystwa. Moja cierpliwosc w odpowiadaniu na glupie pytania(tu: pracownikow
                        wiary lecha) tez jest ograniczona.
                        Kupie bilety czy nie?
                        • Gość: d'night Re: BOJKOT GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 21:49
                          Ludzie opanujcie się! Nikt nie robi szopki w postaci jakichś quizów, czy
                          konkursów na wyjazd.

Każdy kto rzeczywiście chce jechać to na pewno pojedzie.

Wyborcza rozdmuchała kiedyś wątpliwy przypadek jakiegoś chłystka, który nie
                          dostał biletu. Nawet jeżeli tak się zdarzyło to musiał to być wyjątkowy
                          przypadek i mieli ku temu jakiś powód.

Wiara Lecha najlepiej się zna na tym co robi i zapewnia bezpieczeństwo
                          rewelacyjnie. Uważacie, że lepiej gdyby klub wydelegował jakiegoś pracownika,
                          którego nie zna żaden kibic, do organizowania wyjazdów? To by się skończyło
                          katastrofą.

Na koniec - nie interesujecie się wyjazdami - nie wypisujcie bzdur typu "gdybym
                          kupował cioci bilet, a nie znam się na piłce" itp. itd. I tak nie chcecie
                          nigdzie jechać, więc nie czepiajcie się czegoś co działa świetnie a Was nie dotyczy.

Nikt z zagorzałych Kibiców Lecha nie narzeka, co jest najlepszym dowodem na to,
                          że ten system działa rewelacyjnie.

Wyborcza wtyka nos do rzeczy, które ich nie dotyczą. Chyba coraz bardziej ich
                          boli, że ich wizja kibicowania, która jest wprowadzana w Warszawie, po prostu
                          nie działa.
    • xplict Re: BOJKOT GW 31.03.10, 10:45
      Napisz do pudelka.
      • Gość: mierzwa Re: BOJKOT GW IP: *.210.245.179.neter.pl 31.03.10, 12:18
        Przykład w jaki sługusy szechtera (prawdziwe nazwisko michnika)
        szykanują lecha poznań jest dokładnym odzwierciedleniem linii politycznej jaką
        wyznaczył swoim sługom szechter - czyli krytykanctwo wszystkiego z czym się
        identyfikują Polacy - patriotyzm, więzi rodzinne, kościół katolicki, historia,
        tradycja, kultura itd.

szechter poprzez długopisy swoich sług szykanuje bohaterów narodowych i ludzi
        którzy przeciwstawiali się nieprawości. Czego jednak się można spodziewać po
        szechterze - przecież wystarczy spojrzeć na biografię członków jego rodziny:

ojciec szechtera aka michnika
        Tekst linka
        brat szechtera aka michnika
        Tekst linka

Ciekawe jest to ,że można służyć u takiego kogoś, zastanawiam się jak nisko
        można upaść.
        • Gość: poznanczyk Re: BOJKOT GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.10, 14:37
          mierzwa - masz racje.Ale po co epitety , "oni" posluguja sie
          suptelna gra slow celowo prowokujac swoich adwersarzy , aby stawic
          im zarzut ze sa szykanowani przez antysemitow.
          • Gość: f w 68 uciekali bandyci IP: *.echostar.pl 31.03.10, 14:48
            jak sie poklocili z innymi komunistycznymi bandytami. Mam nadzieje ze ta
            polskojezyczna gadzinowka wreszcie padnie.

gross,rywin,najsztub,michnik adami i stefan(smiec z szwecji)szechterowie,
            geremek,kuron,szyc,syryjczyk,appelbaum,rapaczynski,luiczywo,warszawski,henellowa,rottenberg,rotfeld,suchocka,skubiszewski,meller,morelle,zwolinska
            no i ulubiniec pijusa naczelnego urban i mozna by tak wymieniec to cale szambo
            ktore od lat upokarza Polske i wlazi sobie wzajmnie w dupe

Takiemu czemus wupowiadamy wojne i bojkotujemu gowno prawda. Jaka szkoda ze
            kazek chodzi na mecze Lech Poznan. Dobrze ze wiekszosc wie o co w tym biega i
            takie kazki maja gowno do powiedzenia.
            • drhuckenbush Re: w 68 uciekali bandyci 31.03.10, 15:31
              Wierze w rozsadek Kazka i ze zrozumie artykuly, ktore przeczyta.
              Natomiast zatrwazajaca jest dla mnie reakcja wielu osob pt "czegos sie nazarl" itp.
              Ja nie wiem dlaczego sa na swiecie ludzie, ktorzy mysla, ze GWno moze pisac
              prawde :/
              • kazek100 Re: w 68 uciekali bandyci 31.03.10, 16:18
                Artykuły przeczytam. Ale rozsądek nakazuje mi nie odpowiadać także
                na teksty, którę w te konkretną sprawe mieszają kwestie patriotyzmu,
                kościoła katolickiego etc etc. Choc konsekwentny nie jestem, bo
                jednemu oszalałemu od ideologii w sumie juz odpowiedziałem ;-)

Też poprosiłem o linki do jego niesamowitych informacji. Miał już
                czas napisac kilka następnych pełnych wyzwisk postów, ale podac
                linków - nie miał czasu.
                • drhuckenbush Re: w 68 uciekali bandyci 31.03.10, 17:29
                  Kwestii kibicowskich nie mozna odrywac od swiatopogladowych i patriotycznych.
                  Nie wiem na ile jestes zorientowany, ale srodowisko kibicow jest w przewazajacej
                  wiekszosci bardzo mocno patriotyczne.
                  I to tez ciekawa rzecz: o akcji Wiary Lecha, ktora miala na celu godne uczczenie
                  pamieci powstancow wielkopolskich w 91 rocznice Powstania koszerna nic nie
                  napisala. Bo to by sie klocilo z ich ideologia - kibic jest patriota, ktory dba
                  o historie wlasnego kraju.
                  Podobnie nic nie pisze koszerna o akcji Wiary Lecha, ktora ma na celu
                  ufundowanie dzieciom odblaskowych koszulek.
                  • kazek100 Re: w 68 uciekali bandyci 01.04.10, 09:43
                    drhuckenbush napisał:

> Kwestii kibicowskich nie mozna odrywac od swiatopogladowych i
                    patriotycznych.
                    > Nie wiem na ile jestes zorientowany, ale srodowisko kibicow jest w
                    przewazajace
                    > j
                    > wiekszosci bardzo mocno patriotyczne.

I często niestety jest to patriotyzm dość groteskowy, polegający na
                    krzyczeniu haseł w grupie, a nie na myśleniu. To nie do Ciebie
                    zresztą, tylko do tego krzykacza tam paręnaście postów wyżej, który
                    udowodnić nic nie potrafi, ale przedstawia tu propagandę niczym z
                    faszyzującej propagandówki.

Ja na tyle się interesuje piłką, nie tylko polską, że wiem to
                    wszystko. Ale - trochę wyżej pisaliśmy o kibolach Legii. Kiedyś
                    widziałem u nich transparent "Norman Dawies dziekujamy Ci za prawdę
                    o powstaniu warszawskim". Jesteś pewien, że którykolwiek z nich
                    ptafiłby choćby sformułować tę prawdę? Że którykolwiek z nich
                    przeczytał tę i inne książki na temat - by móc porównywać? Nie
                    wierzę. Pal licho kiboli Legii - patriotyzm to jest np ta akcja z
                    koszulkami odblaskowymi, a nie szukanie żydów. Szukanie Żydów to
                    tylko i wyłącznie agresywny debilizm.

Tym bardziej nie mieszałbym tu Koscioła. dla dobra i piłki i samego
                    Kościoła zresztą. Wiesz, Barcelona to klub dość lewacki, jeśli
                    chodzi o kibiców, tymczasem na Camp Nou widziałem kaplicę. Ja tam
                    lubię, jak piłka łączy społeczność lokalną, a nie dzieli. A już
                    hasła "Bóg Honor Ojczyzna" na stadionach (gdzie ja to widziałem?
                    gdzies na Śląsku) to po prostu uzurpowanie sobie wielkich słow przez
                    ludzi, ktorzy po prostu w tym momencie dobrze się bawią.

Mnie się wydaje , że o tych koszulach to czytałem w GW, ale nie
                    upieram się, nie jestem az tak wiernym czytelnikiem.
                  • Gość: kuba Re: w 68 uciekali bandyci IP: 212.129.84.* 17.05.10, 00:27
                    wiesz z nie jedną twoją opinią się zgodzę, ale też i niejednokrotnie włos na
                    głowie się jeży od czytania twoich ideologicznych wstawek. Nadużywasz wielkich
                    słów i gloryfikujesz organizację i jej członków.
                    jednak wszystko wyjaśnia twój podpis u dołu każdego posta.
                    Wiesz dla mnie krzyż to nie Polska - a według ciebie już tak. Podejrzewam ze już
                    z tego powodu nie jestem dla ciebie patriotą i biletu już bym nie dostał.
                    mniej ideologii i wyświechtanych haseł.
    • qwardian Re: BOJKOT GW 31.03.10, 21:39

roobyo 30.03.10, 19:01

> Z dniem dzisiejszym rozpoczyna się bojkot Gazety Wyborczej i
      wszystkich wydawnictw Agory.

Nie wiem jaki model byznesowy prezentuje ta medialna spółka, ale
      gdybym był w jej radzie, zwolniłbym wszystkich doradców od PR. Po
      prostu fatalny wizerunek Agory, brak perspektywy wzrostu i zero
      strategii...
    • frisky2 Bojkot? A może napisali prawdę? 01.04.10, 00:20
      Jeśli kłamią i oczerniają WL, to podajcie ich do sądu. Ale w artykule jest kilka
      udokumentowanych faktów, które mnie, laika, bardziej przekonują niż wasze
      bojkoty. Na miejscu Poznaniaków kazałbym się najpierw WL wytłumaczyć z zarzutów
      • drhuckenbush Re: Bojkot? A może napisali prawdę? 01.04.10, 00:35
        Jestem pewien, ze wielu seryjnych gwalcicieli czytuje Gazete Wyborcza.
        Uwazam, ze redaktor naczelny gazety powinien sie wytlumaczyc - jak to jest, ze
        czytelnicy jego gazety gwalca?
        • kazek100 Re: Bojkot? A może napisali prawdę? 01.04.10, 09:45
          Ale przedmówca ma sporo racji. Normalną praktyką w sytuacji
          szkalowania, zwłaszcza tak poważnego, jest droga sądowa. Dlaczego
          Wiera Lecha nie zdecyduje się na to?
          • drhuckenbush Re: Bojkot? A może napisali prawdę? 01.04.10, 14:46
            Czy bedzie postepowanie sadowe? Nie wiem.
            Poza tym zauwaz, ze czesciej w artykule pojawiaja sie manipulacje, niescislosci,
            sugestie - rzadziej mamy do czynienia z klamstwem. A o manipulacje ciezko pozwac.
            Klamstwem jest pisanie, ze zatrzymani nalezeli do Wiary Lecha. Ale czy o to ktos
            proces wytoczy? Ze napisano, ze naleza, a naprawde nie naleza? Nie wiem...
        • bimota Re: Bojkot? A może napisali prawdę? 01.04.10, 13:59
          No ale mowiles, ze nikt do Wiary nie nalezal...

Dajcie spokoj z sadami, tak to by z kazdym g. trzeba bylo do sadu latac... No i
          chba nie ma obowiazku tlumaczenia sie dlaczego ktos poszedl do sadu albo nie...
    • mantis1 Re: BOJKOT GW 01.04.10, 13:28
      popieram w 100%.
    • prax-eda Re: BOJKOT GW 01.04.10, 19:08
      Wiara Lecha? Masz na myśli ta organizację skupiającą w swoich
      szeregach tych napompowanych ćwierćinteligentów o kaprawych pyskach?
      Wybacz, ale tu raczej nie znajdziesz chętnych do wejścia w szeregi
      czegoś, sam nie wiem jak to nazwać ( banda? watacha? ) czego
      cżłonkowie fascynują się tzw. ustawkami, ćpaniem oraz bujaniem w
      piątkowe wieczory po lokalach typu Sami Swoi.
      Śmiem twierdzić, że obód waszych bicepsów jest odwrotnie
      proporcjonalny do waszego ilorazu inteligencji.
      Bywajcie.
      • rabarbarus Re: BOJKOT GW 02.04.10, 00:52
        Żebyś dziecino wiedziała, ile w tejże Wiarze Lecha jest prawników, politologów,
        polonistów - ogółem ludzi z wyższym wykształceniem i na ważnych stanowiskach...

Gdy nieco ponad rok temu niejaki Ostrowski z Legii zbrukał Lecha i Wiarę Lecha
        za kibolstwo, bandytyzm i chuligaństwo, WL pozwała go o zniesławienie. Do dziś
        sprawa się toczy. Wybiórcza też pewnie zostanie pozwana, a wyrok poznamy - no
        właśnie, kiedy poznamy? Za dwa lata, za trzy? Niesmak i syf pozostanie teraz -
        tuż przed meczem z Legią, tuż przed koniecznością wypełnienia stadionu
        40-tysiącami ludzi.

Wtorkowy tekst w Wyborczej Szadkowskiego był tak nieprofesjonalny i kłamliwy, że
        podobnego dawno na czołówce działu wydania ogólnopolskiego nie było.

A najgorsze jest to, że jakieś pacany z Warszawy coś tam kłamliwego napisały, a
        po dupie dostanie oddział w Poznaniu, któremu zapewne o kilka-kilkanaście
        procent spadną wpływy i będzie musiał znów kogoś wywalić z roboty. I w efekcie
        obniży się jakość lokalnej gazety. Szkoda.
        • bimota Re: BOJKOT GW 02.04.10, 11:11
          prawników, politologów,
          > polonistów...

To faktycznie iscie eliterne towarzystwo... Tylko tacy moga blysnac takim tekstem:

> tuż przed meczem z Legią, tuż przed koniecznością wypełnienia stadionu
          > 40-tysiącami ludzi.

:D
          • holahola01 Re: BOJKOT GW 02.04.10, 13:49
            Czego bimota nie rozumiesz? Tego, że mecz już w sobotę, a 40 tysięcy będzie
            mogło przyłazić od września? Nie każdemu Pan Bóg dał możliwość myślenia.
            • krystian10 Najlepiej... 02.04.10, 13:56
              Najlepiej bojkot zacząć od zlikwidowania konta na gazecie i proszę zbojkotujcie
              to forum, przestańcie tu pisać, na pewno forum tylko zyska.
            • bimota Re: BOJKOT GW 02.04.10, 14:58
              A to przepraszam, wydawalo mi sie, ze "tuż przed meczem z Legią" odnosi sie do
              jutrzejszego meczu...

Jako czesciowe usprawiedliwienie moge tylko dodac, ze nie zaliczam sie do
              prawników, politologów, polonistów...

No to czekamy na te 40 tys. we wrzesniu... Ktorego roku ? ;)
        • mantis1 Re: BOJKOT GW 02.04.10, 12:11
          juz gw zaczyna swoje gierki i ma swoje artykuly na zamowienie.
          zenujace.
          bojkot i tyle.
          wlkp to calkiem pokaznma czesc Polski wiec pewnie to odczuja tak samo
          jak wczesniej KP.
    • Gość: landrynka Re: BOJKOT GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 21:03
      Popieram bojkot. Precz z GW!
    • bimota Re: BOJKOT GW 02.04.10, 15:07
      Sprawa troche skomplikowana, poki co mamy slowo przeciw slowu.

No ale zastanawiajace jest, ze Lech nie ustosunkowal sie do konkretnych zarzutow
      tylko ograniczyl do ogolnikow. Czy media nie daly mozliwosci bardziej
      konkretnego wypowiedzenia sie ?

Na czym polegala ta umowa sponsorska ? Na tym, ze gazeta ma pisac tylko peany
      pochwalne na temat Lecha ? No to faktycznie zasady zostaly naruszone...

No wszak gazeta sie powoluje tylko na wypowiedzi innych, wiec pretensje powinny
      byc raczej w ich kierunku. Fakt, ze glowny rozmowca jest anonimowy... Trzeba by
      wykazac, ze to mistyfikacja. Mysle, ze jednak przynajmniej czesc prawdy w tym
      jest, kibole aniolkami nie sa. No i fakt, ze raczej nie wypieraja sie
      "kolezenstwa" z osobami majacymi konflikt z prawem, co, jak dla mnie, nie jest
      powodem do dumy...
      • drhuckenbush Re: BOJKOT GW 04.04.10, 01:25
        Generalnie umowa sponsorska to cos tak popie***lonego, ze w praktyce klub
        niewiele z tego mial.
        Oczywiscie, ze aniolkami nie sa. Byc moze i czesc kibicow miala ze soba
        narkotyki na stadionie. Malo tego, jestem tego pewien. I jestem tez pewien, ze
        wsrod tych co mieli, znajda sie tacy, co handluja. Jednak sa to jednostkowe
        przypadki i nie nalezy na tej podstawie opinii wystawiac calemu srodowisku.
        Patrzac w ten sposob niemal kazde srodowisko trzeba by "zlikwidowac". No bo
        wsrod uczniow liceum sporo osob bierze. A z tych "bioracych" czesc na pewno
        handluje. Ale czy nazwiemy wszystkich licealistow cpunami i powiemy, ze
        wiekszosc z nich rozprowadza narkotyki w szkole? Chyba nie...
        Ja solidaryzowanie sie z ludzmi popieram. Nie podoba mi sie, jesli ktos popelni
        przestepstwo, a probuje sie wmowic ze nic takiego sie nie stalo. Ale tez
        nieladnie by bylo, gdyby sie do niego jego dawni koledzy przestali przyznawac.
        • Gość: BIMOTA Re: BOJKOT GW IP: *.ip.netia.com.pl 04.04.10, 10:15
          Do grupy licealistow sie nie nalezy z wlasnej woli, do konkretnej grupy kiboli
          se nalezy z wlasnej woli...
    • Gość: west Re: BOJKOT GW IP: *.trit.net 04.04.10, 00:50
      ???
    • lady.godiva Wiara znaczy ci handlarze narkotyków? 04.04.10, 11:06
      Dziękuję, nie bojkotuję.
      • Gość: dd Re: Wiara znaczy ci handlarze narkotyków? IP: *.147.208.170.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.04.10, 16:45
        A ja już myślałem, że na trybunach Lecha w Wielką Sobotę jest Jaruś
        Kaczyński.
        On też bojkotował TVN i Wyborczą! Nawet internetu się boi do dziś :)
        Wódz Samoobrony przez pewien czas też obraził się na te media.
        No jest to całkiem doborowe towarzystwo :)

Tylko mi poznaniakowi i kibicowi Lecha jest wstyd, że jakieś
        półgłówki z marnym wykształceniem wywieszają takie hasła i narażają
        się na śmieszność całej Polski.
        • Gość: a Ty nie jestes kibicem Lecha. LP bojkotuje gowno IP: 95.108.0.* 05.04.10, 14:56
          ty sie gownem jak wyborcza i tvn zachwycasz, jestes smarkiem.
          Wydmuchamy Cie i nikt sie Toba nie przjmie.
      • Gość: s Lady godvia ta od robienia palki za 20zl? IP: 95.108.0.* 05.04.10, 14:55
        To ty sloneczko? zawsze ci podstawie gazete jakby Ci sie ulalo z
        buzki.
        Nie bojkotuj.
    • Gość: Robert Re: BOJKOT GW IP: 193.33.174.* 16.04.10, 12:24
      Popiera. Sam nigdy nie kupiłem nawet jednego egz. GW a do TVN mam
      obrzydzenie. W ramach bojkotu w markecie rzucam na GW inne tytuły
      aby zakryć to gówno wyborcze. POLECAM!
      • Gość: Wowgin na razie sam złamałeś ten bojkot :)) IP: *.icpnet.pl 16.04.10, 12:37
        i Gazeta.pl kasuje za każde twoje wejście od reklamodawców. Każde skorzystanie z
        portalu daje Agora SA kasę. A w czasie awantury wokół Rozbratu to dopiero
        zarobili! :DD Zastanów się czego ty chcesz.
    • Gość: a piszą na forum ale bojkotują gazete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 08:28
      co za głupkiem trzeba być by trąbić o bojkocie a mieć konto na gazecie i sie na
      forum udzielać,co za obłuda i zakłamanie,pewnie to jakieś pisiory

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka