Dodaj do ulubionych

Afera w sejmiku wielkopolskim: radni jadą do Mo...

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 19:28
Jaka tu znowu afera? , ja tu żadnej afery nie widzę. Jeżeli jedzie delegacja
w celach promocji naszego eksportu to jak można mówic o aferze.
A 25 tysięcy złotych to wręcz śmieszne pieniądze jeżeli chodzi o cel.
Reklama w gazecie kosztuje więcej ,że nie wspomnę już o telewizji.
Obserwuj wątek
    • Gość: cozasuchar Re: Afera w sejmiku wielkopolskim: radni jadą do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 21:05
      Masz rację, choć nie przypadam osobiście za samoobroną, ten artykuł(jeśli można
      to tak nazwać) ma charakter bardzo subiektywny i zawiera informacje bardzo
      wybiórcze. Dlaczego nie piszecie o delegacjach SLD czy innych ugrupowań, które
      daleko nie zawsze służa interesom Polski??? Niech lepiej pojadą i zrobią coś
      pożytecznego,niż mieliby znowy wysypywać zboże:)
    • Gość: Mez Re: Afera w sejmiku wielkopolskim: radni jadą do IP: *.krobia.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 21:27
      To ty jeszcze nie wiesz , że Gazeta teraz wszystkie swoje artykuły rozpoczyna
      od AFERA , jest o nowa kacja promocyjna Radia AFERA ( które bardzo lubie ).
      Aferą jest to , że w Combino jest za ciepło i tak dalej...
    • Gość: cia Re: Afera w sejmiku wielkopolskim: radni jadą do IP: *.icpnet.pl 27.02.04, 09:11
      Jak GW będzie infirmowała mnie o takich aferach to przestanę ją czytać. Uważam,
      że warto zaryzykować 25 tyś. zł na taka imprezę która na pewno przyniesie nowe
      doświadczenia uczestnikom a może uda się przy okazji zrobić interes. Na
      marginesie proponuję przyjać definicje afery dla przekrętów powyżej 1 miliona
      zł. Informujcie o przebiegu wyjaśniania prawdziwych afer - Kulczykpark ,
      lodowisko itd.
    • Gość: Kleks Re: Afera w sejmiku wielkopolskim: radni jadą do IP: *.berlikomm.net 27.02.04, 09:31
      A mgr Kwasniewski w jakim celu wyjezdza do USA ( co zalatwil), a teraz baluje w
      Indochinach.
    • Gość: M Re: Afera w sejmiku wielkopolskim: radni jadą do IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.04, 10:37
      Nie taniej pociągiem?
    • Gość: jac JAKA AFERA IP: 213.17.204.* 27.02.04, 10:56
      Wycieczki, często bez sensu do Brukselki, Strasburga, USA, że o jakiś dziwnych
      antypodach nie wspomne są OK????
      A przecież rynek rosyjski, jest ogromny i te 25000 zł, to suma smieszna w
      stosunku do jego chłonności.
      Przypominam redaktorom, jak stracilismy rynek rosyjski (gdzies za Wałęsy).
      Kiedy nasz prezydent "wyganiał ruskich", Niemcy już stali ze swoim towarem na
      granicy. Im się opłaciło. a nam???
      Ciekawe, czy "zakaz" handlu z Rosją to "sprawka" UE, która chce powstrzymać
      konkurencje dla swoich towarów, czy pomysły naszych "domorosłych ekonomistów"??

Podumowując: Kontrakty z Rosją są niezbędne dla rozwoju polskiej gospodarki i
      wszelkie próby ich nawiązania są cenne.
      • Gość: POZ Uwaga,nowa afera IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.04, 12:36
        Ale problem z Moskwa !!
        Napewno nie wiecie ze wojt Tarnowa Podgornego/bezpartyjny z PO/ polecial do
        Brazylii!
        Tam dopiero beda kontrakty.Tak wyszlo ze w czasie karnawalu, ale to napewno
        przypadek i zbieg okolicznosci tak jak rok temu.
    • Gość: mryt Re: Afera w sejmiku wielkopolskim: radni jadą do IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.02.04, 12:49
      Widać Leperek pokrył strusie i nie ma gdzie sprzedać jaj.
    • Gość: Mr Jack Re: Afera w sejmiku wielkopolskim: radni jadą do IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.04, 13:48
      czy wy wszyscy jesteście nienormalni????? Facet jedzie załatwiać swoje interesy
      i w d*** ma to czy Poznań na tym zyska. A teksty, że 'co tam 25 tys' są po
      prostu żałosne. Miasto ma ważniejsze wydatki niż organizować wycieczki dla
      naszych radnych.

W ogóle zebrała się tu jakaś elitka maniaków twierdzących, że skoro SLD jeździ
      za naszą kasę to inni też mają prawo. To jakieś nowe prawo, czy jak? I jedni i
      drudzy to naciągacze a dawanie na to społecznego przyzwolenia jest załamujące!

Ale skoro jesteście tacy chętni do wydawania miejskiej kasy to może ja też
      pojadę? Moja firma chętnie poszuka rynku zbytu w Japonii, ale że wycieczka do
      tego kraju jest dla mnie za droga to najlepiej jak zostanę radnym i pojadę tam
      za kasę miasta. A wszystko w imię "dobra miasta Poznania"

Skoro wam jednak nie przeszkadza, że robią sobie wycieczki za naszą kasę to
      proponuję abyście zasponsorowali to z własnej kieszeni a nie z naszych
      podatków. Jeśli za to zapłacicie to jak dla mnie mogą szukać dla swoich firm
      rynków zbytu na całym świecie!

• Gość: wkurzony Aż 13 osób jadą "zdobywać rynek rosyjski" IP: *.gorzow.mm.pl 27.02.04, 15:05
      i spotykać się na raz z tym Dawidowem? W takie delegacje jeżdżą 2, góra 3
      osoby. A 13 to właśnie wycieczka turystyczna.
    • zibix Re: Afera w sejmiku wielkopolskim: radni jadą do 27.02.04, 15:55
      Przeciez to oczywiste, ze "slabo oplacani radni", czesto spolecznicy - za takich
      przynajmniej sie uwazaja - musza cos z tego miec. No i urzadzaja sobie wycieczke
      zagraniczna. Bedzie na pewno ostre chlanie i "obmacywanie tlumaczek".
    • Gość: roma Re: Afera w sejmiku wielkopolskim: radni jadą do IP: *.gniezno.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 22:12
      Jeżeli Debicki chce sprzedawać cebule w Rosji, to niech jedzie w interesach ZA
      SWOJE PIENIĄDZE! Wara od moich. Zresztą jak wszyscy wiemy, Lepper i jego sekta
      ma w Rosji niejasne powiązania i należałoby dokładniej się przyjrzeć ich
      całej "działalności" politycznej.
      • Gość: jac Rtnek Rosyjski, to nie żart IP: 213.17.204.* 27.02.04, 23:38
        Z informacji wynika, że nie tylko o Dębickiego cebulę idzie, a rynek Rosyjski,
        był jest i jeszcze długo, będzie interesujący dla Polski i UE. Dlatego
        Panowie "pieski" Brukseli spokojniej. Nie brońcie juz tak handlowych interesów
        swoich mocodawów
    • Gość: Guru i wyznawcy Re: Afera w sejmiku wielkopolskim: radni jadą do IP: *.gniezno.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 22:17
      Część peanów na cześć SAMOOBRONY i jej przywódcy jak widać pisali tutaj jej
      członkowie. No cóż - widać polecenie szefa.
      • Gość: jac A KTO JEST TWOIM SZEFEM IP: 213.17.204.* 27.02.04, 23:49
        A KTO JEST TWOIM SZEFEM Kanclerz Niemiec, czy komisarz UE.
        Nie pamiętasz jak Niemcy szybko opanowali "nasze nisze" na rynku Rosyjskim po
        naszy rozstaniu z Moskwą. Teraz storpedują wszystkie próby choć częściowego
        odzyskania tego rynku. Równiez rękami autora, tego artykułu, czy rękami takich
        patriotów i domorosłych ekonomistów jak ty.

I dwa wyjaśnienia:
        1. Nie byłem, nie jestem i nie będę wyborcą Samoobrony,
        2. Z artykułu wynika, że jechać maja nie tylko radni Samoobrony.

Na koniec uwaga:
        Radzę czytać teksty, ze zrozumieniem, a myśleć szerzej niż autorzy wielu
        tendencyjnych artykułów pisanych na czyjeś zamówienie.
        A może kolega ma jednak jakieś zamówionko?? Ile mozna na tym zarobić???
        • Gość: leon zawodowiec Re: A KTO JEST TWOIM SZEFEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 10:56
          spiskowa teoria dziejów....

UE zobaczywszy, że radni z Poznania mają szansę odzyskania rynku rosyjskiego
          natychmiast zareagowali nakazując dziennikarzowi GW tendencyjne opisanie tej
          sprawy w gazecie. Ich plan powiódł by się, gdyby nie głos niejakiego "jac",
          który odkrył spisek i ujawnił go na forum GW. Uświadomił równocześnie naiwnym i
          głupim czytelnikom GW, że wszystkiemu winna jest UE i Niemcy. Ma rację!!! W
          końcu wiadomo, że ta inicjatywa radnych to działania na korzyść miasta Poznania
          a nie na rzecz firmy jednego radnego!!! Dziękuję za oświecenie - może życie
          nareszcie nabrało sensu!!!

My głupi i naiwni forumowicze dziękujemy ci za wskazanie nam prawdy i
          ujawnienie spisku tych przeklętych karłów reakcji z UE!!!
          • Gość: jac O CZYM TY MÓWISZ IP: 213.17.204.* 28.02.04, 12:04
            O spiskowej teorii dziejów, o karłach reakcji z UE?? A może ty się naczytałeś
            za dużo komunistycznych ksiązek????
            Ja pisałem o normalnej konkurencji. Konkurencji, która wystepuje w rynkowym
            modelu gospodarki. A że ta konkurencja nie zawsze jest czysta???
            No cóż rozejrzyj się wkoło. Ustawiane przetargi, artukuły sponsorowane, dziki
            lobbing na wszystkich szczeblach zarządzania. Czy ja to wymyśliłem, czy juz to
            zostało opisane????
            A spójrz na aferę Rywina.

Jeżeli ciagle nic nie widzisz to znaczy, że ty jesteś karłem. Nie nie karłem
            UE, ale KARŁEM UMYSŁOWYM.
            A bajki o jakims idealistycznym świecie zostaw dla dzieci
          • Gość: jac O CZYM TY MÓWISZ IP: 213.17.204.* 28.02.04, 12:16
            O jakiej spiskowej teori dziejów, o jakich "zaplutych karłach UE"??
            Ja mówię o istniejącej w gospodarce rynkowej konkurencji. Konkurencji nie
            zawsze uczciwej.
            Rozejrzyj się wkoło. Łapówki, artykuły sponsorowane, walka o
            reklamodawcę,ustawiane przetargi, dziki lobbing. Mało?? Spójrz na aferę Rywina.
            Mówi ci to coś???
            No cóż, ale trzeba nie tylko patrzeć, ale jeszcze widzieć.

Nie napisałem, że wszystkiemu winna UE, czy Niemcy, czy jak dopisałeś w
            następnym poscie Żydzi, cykliści, czy jeszcze inni. (ucz sie czytać ze
            zrozumieniem).
            Napisałem, że interesem Niemiec i UE jest uytrzymanie rynku Rosyjskiego, tak
            samo jak naszym jest jego odzyskanie. Czy to nie prawda???????

Inwektywy, które stosujesz są niczym innym jak wyrazem Twojej głupoty i
            bezsilności w odbiorze świata. Ja powstrzymam się od inwektyw.
            Życzę Ci mądrego myslenia i zawuważania świata, takim jaki jest.
            A bajki o idealnym świecie zostaw dla dzieci. No chyba że jesteś zawodowym
            bajkopisarzem.
        • Gość: leon zawodowiec ... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 10:59
          A tak na marginesie - to nie chodzi o samoobronę tylko o jednego **** radnego,
          któremu się wydaje, że może za miejskie pieniądze załatwiać swoje interesy. A
          że jadą też ini radni... - kto by się oparł dobrze opłaconej wycieczce do
          naszych wschodnich sąsiadów? Mamy takich radnych jak sobie wybraliśmy.

• Gość: leon zawodowiec Re: A KTO JEST TWOIM SZEFEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 11:01
          o jednym bym zapomniał - oczywiście wszystkiemu winni są:
          - Żydzi
          - masoni
          - Balcerowicz
          - UE
          - Arabowie
          - Niemcy
          i oczywiście CYKLIŚCI !!!!!!!!!

Należy założyć Komitet Obrony Genialnych Pomysłów Radnych Miasta Poznania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka