Dodaj do ulubionych

Zostawiam Platformę

17.05.10, 09:19
Do dzisiaj zawsze głosowałam na Platformę. Głownie z powodu
dzielenia Polaków przez PiS. Jednak to co dzisiaj zaprezentowała
Platforma pokazuje, że jest jeszcze gorsza. Jak można mówić o
psychopatach i wytykać Kaczyńskiemu, że jest kawalerem i nie ma
dzieci. W 21 wieku kogoś to dziwi?

Mam 28 lat, jestem po studiach i nie chcę za 30 lat usłyszeć od
jakiegoś polityka, że jestem gorsza od innych, bo nie mam dzieci. W
21 wieku w Unii Europejskiej? Co to ma być, kolejni którzy zaglądają
do łózek i wtryniają się w prywatne życie?

Dzisiaj straciliście jedną, młodą i wykształconą wyborczynię.
Bawcie się dalej beze mnie.
Obserwuj wątek
    • lili_marleen Re: Zostawiam Platformę 17.05.10, 10:59
      Kampania wyborcza w toku. Witamy dyżurnych ghost-writerów z PiS-u na na naszym
      forum. Jak w tym roku płacą? Od wiersza czy od ilości wejść na topik?
      • Gość: Wsiowy burak Re: Zostawiam Platformę IP: *.versanet.de 17.05.10, 11:17
        Ciebie lili,pewnie beda przeliczac na kwintale z hektara i ilosci dni
        lezakowania w kopcu.Kocham cie lili tak wsiowemu,ale jednak.
      • prezessimus Jenakowoż musisz przyznać, lili, że podnieśliśmy.. 17.05.10, 18:51
        ...poziom? ;)

Te same argumenty znajdziesz zresztą u proplatformerskich publicystów - nawet oni dostrzegają, że Bronisław zalicza kiks za kiksem...
        • lili_marleen Re: Jenakowoż musisz przyznać, lili, że podnieśli 17.05.10, 19:21
          prezessimus napisał:

> Jenakowoż musisz przyznać, lili, że podnieśliśmy.....poziom? ;)

Zawsze uważałam, że lepiej przeciwnika przeceniać, niż nie doceniać.
          A PiS był i jest dobry w manipulowaniu nastrojami, w grze na uczuciach. Teraz ma
          jeszcze ułatwione zadanie, bo wielu swe uczucia nosi jeszcze na wierzchu, są
          ciągle wrażliwe na dotyk.
          To forum zresztą to nie forum ONET-u gdzie każdy najbardziej idiotyczny i
          brutalny bluzg przechodzi. Forum GW - mimo wielu wad - a szczególnie to nasze
          regionalne, trzyma poziom. Dlatego tu nie można walić na oślep pięściami,
          kopniakami do drzwi. Tu trzeba sprawić by potencjalna ofiara manipulacji sama je
          otworzyła i podjęła dyskusję. To znacznie lepiej rokująca metoda, niż brutalny
          atak obliczony na poklask twardego niewybrednego elektoratu.

Zobaczymy na ile okażemy się nieprzemakalni - proszę próbować.
          • drhuckenbush Re: Jenakowoż musisz przyznać, lili, że podnieśli 17.05.10, 19:31
            Ja jestem gotow uwierzyc, ze zalozycielka tematu jest autentyczna osoba.
            Wypowiedzi Komorowskiego, Bartoszewskiego, Niesiolowskiego sa po prostu
            zenujace. Smutne jest to, ze gdyby nie smolenska tragedia, to znalazlyby poklask
            wsrod wszystkich zwolennikow PO.

Wracajac do wyborow w 2007 roku, szczegolnie z jednego powodu zaluje, ze PO
            wtedy byla lepsza od PISu. Pamietam Bartoszewskiego, jak opowiadal, ze jesli PIS
            wygra wybory, to on wyjedzie z Polski. No taka mialem nadzieje, ze dziadyga
            sobie pojedzie i przestanie sie wtracac w nasze sprawy. A tu sie nie udalo :(
            • lili_marleen Re: Jenakowoż musisz przyznać, lili, że podnieśli 17.05.10, 19:38
              drhuckenbush napisał:

> Pamietam Bartoszewskiego, jak opowiadal, ze jesli PIS
              > wygra wybory, to on wyjedzie z Polski. No taka mialem nadzieje, ze dziadyga
              sobie pojedzie

Kiepski z Ciebie patriota Doktorku. Wyjazd bowiem tej "dziadygi" nie tylko
              umniejszyłby ale i skompromitowałby Polskę na długie lata.
              Poza tym wyobrażasz sobie co by ta "dziadyga" opowiadała w miejscu nowego
              osiedlenia? A tych miejsc, które by chciały by zaszczycił je swoją osobą miałby
              do wyboru bez liku.
            • weszpolak Re: mialem nadzieje, ze dziadyga sobie pojedzie 17.05.10, 21:53
              Komuchy w PRL-u też miały ;-P
        • kiks4 Re: Jenakowoż musisz przyznać, lili, że podnieśli 17.05.10, 19:29
          prezessimus napisał:
          Bronisław zalicza kiks za kiksem...

O przepraszam! Nic mi na ten temat nie wiadomo :-))
          KiksIV
          • prezessimus Re: O przepraszam! 17.05.10, 21:45
            "Ja wiedziałem, że tak będzie...aha...aha...ja wiedziałem" ;)

> Nic mi na ten temat nie wiadomo

W takim razie wszystko jeszcze przed Tobą; strzeż się jednego takiego wąsatego, z fuzją ;)
      • drhuckenbush Re: Zostawiam Platformę 17.05.10, 19:28
        Tajne sztaby osob piszacych na forach ma PO. I placa im za to. Co jakis czas
        wychodzi to na jaw, np w Poznaniu przypadek Milewicza z urzedu miasta.
      • Gość: Włodek z Grunwaldu dajcie spokój z tym naiwnym antagonizmem PO vs PiS IP: *.icpnet.pl 17.05.10, 21:19
        Przed wyborami do Europarlamentu podawałem linki do ciekawych zestawień, które
        porządkują trochę obraz zamglony marketingiem politycznym. Latarnik wyborczy
        teraz nie działa, ale przez wyborami pewnie znów zostanie uruchomiony.

forum.gazeta.pl/forum/w,67,95855976,95855976,Polska_scena_polityczna.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,67,96107009,96107009,7_czerwca_glosuj_K_o_n_i_e_c_z_n_i_e_Dlaczego_.html
    • Gość: kibic A skąd wiesz, że nie będziesz miała dzieci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.10, 13:52
      A jeśli nie będziesz miała to bedziesz gorsza bo dla PRZETRWANIA I
      ROZWOJU tego społeczeństwa nic nie zrobiłaŚ a i pewno trafisz na
      końcówkę swoich dni do Pomocy Społecznej - na koszt podatnika.

Poza tym - dlaczego słowa jednego starszego Pana tak cię
      zbulwersowały, że porzucasz PO? Zdaje się, zewiekszość Platformy z
      dyastansem podeszła to tego co ten starszy Pan obecnie mówi.
      • jk_moto Re: A skąd wiesz, że nie będziesz miała dzieci? 17.05.10, 15:35
        Nie wiem jak podeszła do tych słów większość Platformy i mnie to nie obchodzi. I
        nie uważam, że państwo ma mi mówić, że jestem gorsza bo mam lub nie mam dzieci.
        To czy mam dzieci zależy ode mnie i mojego męża, partnera. Nikomu nic do tego, a
        już na pewno nie politykom. A jak trafię do pomocy społecznej na koszt
        podatnika, to trudno. Ja dzisiaj też ze swoich podatków utrzymuję domy opieki
        społecznej i bynajmniej nikomu tego nie wypominam.
        • lili_marleen Re: A skąd wiesz, że nie będziesz miała dzieci? 17.05.10, 18:38
          jk_moto napisała:

> To czy mam dzieci zależy ode mnie i mojego męża, partnera. Nikomu nic do tego,
          a już na pewno nie politykom.

To w takim razie uważaj na takie deklaracje. Bo gdy wygrają, nie daj Boże, ci z
          Nie-Platformy to masz problem, bo oni są szczególnie uwrażliwieni negatywnie na
          takich bezdzietnych z partnerami.
          I to nie zależnie od tego, że sami dzieci nie posiadają i nie zawsze mają tych
          samych partnerów, którym ślubowali albo oficjalnie nie mają ich wcale.
          • drhuckenbush Re: A skąd wiesz, że nie będziesz miała dzieci? 17.05.10, 19:34
            Na jakiej podstawie mowisz, ze osoby spoza PO sa przewrazliwione na punkcie
            bezdzietnych osob? Oczekuje konkretow, a nie urojen (licznych zreszta u Ciebie).
            • lili_marleen Re: A skąd wiesz, że nie będziesz miała dzieci? 17.05.10, 19:45
              drhuckenbush napisał:

> Oczekuje konkretow...

Pamiętasz sławetne becikowe koteczku?

> urojen (licznych zreszta u Ciebie)

I kto to mówi???
            • kiks4 do Huckenbuscha 17.05.10, 19:52
              Niedawno polska transplantologia osiągnęła poziom przeszczepień z okresu
              przeziobrowego.
              Ile szkód na tym jednym tylko polu dokonał PIS. I ilu szkód zdołaliśmy uniknąć
              dzięki celnemu kopniakowi wymierzonemu podczas ostatnich wyborów
              parlamentarnych. Wystarczy przypomnieć co zalecał nie tak dawno Jarosław
              Kaczyński jako remedium na nadchodzący wówczas kryzys ekonomiczny. Pamiętasz?
              Chciał, by państwo ze środków budżetowych pobudzało konsumpcję. Czyli żeby
              strumień pieniędzy popłynął do konsumentów. Grecy to zrobili- nie muszę pisać
              chyba dalej...sapienti sat- jak mawiali Rzymianie.
              Huckenbusch- przemyśl to i zagłosuj na Platformę!!!
              • Gość: pogromca_mitów Re: do Huckenbuscha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 22:56
                A ja czytałem artykuł opisujący szczegółowo to zagadnienie, w którym napisano że
                poziom transplantacji spadał już od dawna. Specjaliści na dłuuuuugo przed sprawą
                doktora G. informowali o spadku liczby transplantacji. To kolejny przykład mitu,
                ochoczo podchwyconego przez niektóre media i bezmyślnie powtarzanego jak mantra
                byle tylko przyp... politycznym przeciwnikom.
                Niestety kolega Kiks4 padł ofiarą manipulacji - informacje należy sprawdzać w
                wielu źródłach. Wielokrotnie udowodniono, że dziennikarze powtarzają
                bezrefleksyjnie różne bzdury, ale żeby od razu we wszystko wierzyć? Kiksie4 -
                poszukaj innych szkód, bo na tym polu niestety dałeś się zrobić w bambuko
                propagandystom jedynie słusznej partii od jakiegoś czasu nieznośnie ziejącej
                miłością...
                Podobnych "zbrodni" miało być mnóstwo - ich tropieniem zajmowała się p. Pitera.
                Szczęśliwie dla PO p. Tusk uznał za właściwie spuścić nad tzw. "raportem Pitery"
                zasłonę milczenia - ryzyko kompletnego ośmieszenia się było zbyt wielkie.
                Ja tam się cieszę z jednej z tych zbrodni rządów PiS - w tym roku zapłaciłem
                mniejszy podatek: Kaczyński wracaj!
                • kiks4 Re: do Huckenbuscha 17.05.10, 23:25
                  Gość portalu: pogromca_mitów napisał(a):
                  > Niestety kolega Kiks4 padł ofiarą manipulacji -

Zapewne także manipulacją były krytyczne wobec oszczędnościowych poczynań rządu
                  Tuska głosy płynące z obozu Jarosława Kaczyńskiego. Widać mnie się tylko zdawało
                  gdy słyszałem wołanie o pobudzanie konsumpcji.
                  Mimo tych wstrętnych manipulacji jestem zadowolony, że nie znaleźliśmy się w
                  pobliżu Grecji do czego niechybnie doprowadziłby nas PIS obniżając podatki i
                  zwiększając wydatki na cele socjalne.
      • drhuckenbush Re: A skąd wiesz, że nie będziesz miała dzieci? 17.05.10, 19:32
        Z dystansem? Dla wiekszosci osob z PO ten staruch to swietosc. Tusk jemu
        pierwszemu dziekowal po wygranych w 2007 roku wyborach.
        • po_yeah_bunny Re: A skąd wiesz, że nie będziesz miała dzieci? 20.05.10, 21:54
          Jesteś żenującym "mohairem", niestety....
    • Gość: zosia Re: Zostawiam Platformę IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 15:47
      forum o wyborach forum.gazeta.pl/forum/f,1160,Wybory_prezydenckie_2010.html
      • Gość: Renata Re: Zostawiam PIS IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 18:18
        Do dzisiaj zawsze głosowałam na PIS. Głownie z powodu
        łączenia Polaków przez PiS hasłami narodowymi i socjalnymi. Jednak to co dzisiaj
        zaprezentował PIS pokazuje, że jest jeszcze gorszy. Jak można wytykać
        Komorowskiemu, że ojciec Tuska był podoficerem SS a dziadek służył w Wermachcie.
        W 21 wieku kogoś to dziwi?

Mam 28 lat, jestem po studiach i nie chcę za 30 lat usłyszeć od
        jakiegoś polityka, że jestem gorsza od innych, bo takich a nie innych przodków.
        W 21 wieku w Unii Europejskiej? Co to ma być, kolejni którzy zaglądają do
        genealogii i obciążają dziś żyjących rzekomymi winami przodków?
        Dzisiaj straciliście jedną, młodą i wykształconą wyborczynię.
        Bawcie się dalej beze mnie.
        • bassooner Re: Zostawiam PIS 17.05.10, 18:58
          rotfl!!!
    • wlodzimierz_nowak nonsens 17.05.10, 20:49
      Głosujesz na partię prawicową (to prawda, że malują się na liberałów, ale mnie
      jako liberała bardzo to przeszkadza), a potem się dziwisz, że są konserwatywni.
      Ktoś kiedyś na forum pokazał link do opracowania poglądów wg schematu dwóch
      kryteriów, wychodzącego poza niewtystarczający podział od lewicy do prawicy. Nie
      mogę tego znaleźć, to się nazywało scena polityczna coś tam pl.

Obie partie prawicowe PO i PiS są żywotnie zainteresowane w utrzymywaniu
      obecnego "napięcia" między ich zwolennikami. Ich raison d'etre jest bycie
      "ostatnią nadzieją białych". Dla kibiców (celowe określenie) formacji PO taką
      racją jest ochrona przed autorytaryzmem PiS, a dla kibiców PiS taką racją jest
      ochrona przez kolesiowską naturą zarządzania w PO. Paradoksalnie wydaje mi się,
      że oba zarzuty są trafne.

Jednak można jeszcze spróbować - wbrew przekazom medialnym - wyjść poza
      paradygmat istnienia dwóch partii prawicowych na polskiej scenie politycznej.
      Choć w obecnym stanie rzeczy idealne miejsce znalazło dla siebie SLD. Łatwo dziś
      już zapomnieć, że targane aferami podczas rządów Millera znalazło się na aucie,
      ostro pod ostrzałem uciekających od skorumpowanego środowiska polityków, którzy
      stworzyli SdPL albo dołączyli do PD. Wskutek klinczu w domniemanej, choć (jak
      zapowiadało kilku znamienitych komentatorów, co się później potwierdziło)
      niemożliwej koalicji POPiS sprzed 3 lat, nagle SLD znalazło bezpieczną ostoję, w
      której może zakotwiczyć i poczekać na zmianę nastrojów.
      Jednak są inne partie i dziś ja uważam, że moją reprezentacją są partie będące
      poza parlamentem. Tu kłania się kolejny problem polskiej sceny, czyli wmówienie
      tzw. głosu straconego. Czyli chcę zagłosować, ale czuję wyrzuty sumienia, że
      zagłosuję na jakąś nic nie znaczącą partyjkę. Wyjście z tego manipulacyjnego
      paradygmatu korzystnego dla silnych partii jest warunkiem ozdrowienia polityki w
      Polsce.

Ale teraz przechodząc do kwestii przez Ciebie poruszanej, pozwól że przedstawię
      ją z punktu widzenia poglądu liberalnego, który uważam za sobie bliski. Otóż
      uważam, że każdy jest wolnym, by czynić co mu się podoba, jeśli nie narusza
      wolności drugiego. Jednak wolność, oznacza także odpowiedzialność za nasze
      wybory. A to ma donośne konsekwencje.
      Skoro ubezpieczenie OC jest obowiązkowe i solidarne (tak by ktoś uszkadzając raz
      w życiu samochód komuś innemu nie musiał zbankrutować) i każdy z nas płaci, aby
      czasem skorzystać, to czy uważasz, że zapłacenie więcej przez pewien okres przez
      sprawcę kolizji jest dla nas wszystkich dobre, czy złe? Zakładam, że uznasz, że
      jednak jest dobre. Choć ciekaw jestem kontrargumentów.
      Jeśli ubezpieczenie zdrowotne jest obowiązkowe i solidarne i każdy z nas płaci,
      aby w razie potrzeby mógł skorzystać, to uważasz, że palący papierosy albo
      nadużywający innych ewidentnie szkodliwych substancji (leków, narkotyków,
      alkoholu) powinien płacić taką samą składkę jak pozostali?
      Jeśli system emerytalny jest obowiązkowy i solidarny, a do tego opiera się na
      umowie pokoleniowej, i każdy z nas na niego łoży, aby w razie mógł skorzystać na
      tyle lat ile mu życia dopisze, to uważasz, że zróżnicowanie składek dla osób
      "dokładających się do systemu" (poprzez poniesienie kosztów i czasu wychowania
      dzieci i nie dokładających się (obojętne czy poprzez zwiększenie obciążeń
      drugich, czy ulgi dla pierwszych) jest zasadne, czy nie?
      Jeśli te pytanie Cię nie przekonają, to zapytam Cię wprost - dlaczego moje
      dzieci mają pracować na moją i Twoją emeryturę, dlaczego masz otrzymywać
      emeryturę, jeśli nie chcesz ponieść ogromnego kosztu (czasowego i materialnego)
      wychowania dzieci, a chcesz benefity z tego tytułu. Jeszcze trzy pokolenia
      wstecz obowiązywały w Wielkopolsce utarte od pokoleń reguły tzw. wycugu, dzieci
      są wychowywane i karmione przez rodziców, by zapewnić rodzicom opiekę na
      starość. W nowoczesnym społeczeństwie ten archaizm zastąpiony został przez
      system składkowy. Jednak - przyznasz chyba - nie dokładając swojej cegiełki do
      systemu, żyłabyś nieco na cudzy rachunek?
      Nie traktuj tego jako wchodzenie do Twojego łóżka. Od tego jestem jak najdalszy.
      Jednak musimy wszyscy mieć świadomość tego jak działamy jako społeczeństwo. Nikt
      Cię nie może zmuszać do posiadania dzieci. Niektórzy ludzie po prostu czuli by
      się źle w roli rodziców. Ale równość finansowa niesie za sobą niesprawiedliwość.
      Poza tym - nie zarzekaj się z tymi dziećmi. To wielka frajda, prócz wydatków,
      zgryzot i obowiązków. A obecnie ponoć połowa kobiet pierwsze dziecko ma po 32
      roku życia. Tak też było w przypadku mojej przyjaciółki, matki moich synów ;-)
    • piter_wlkp Wyluzuj 18.05.10, 09:18
      zanim będziesz w wieku prezydenckim (masz na to jeszcze 7 lat)
      wszystko się może zmienić w Twoim życiu. A życie prywatne kandydata
      na prezydenta RP nie powinno być tajemnicą dla tych co go mają wybrać
    • renepoznan A na co obrażą się inni? 18.05.10, 13:40
      Wątek koleżanki zawiedzionej PO jest dowodem jak miałkie i płytkie są
      przekonania polityczne części elektoratu.
      Ktoś wspierający dana partię powiedział jakąś głupotę lub nie do końca
      przemyślał co w zasadzie chciał powiedzieć i elektorat jest zawiedziony i
      zmienia opcje polityczną.
      Bez względu na to co faktycznie dana partia czy dany kandydat robi i co sobą
      reprezentuje.
      Oczywiście każdy ma prawo kierować się takimi przesłankami jakie mu odpowiadają.
      Jego prawo i prawo koleżanki kierować się awersja do nie najmądrzejszego (i nie
      pierwszego niestety) wyskoku Bartoszewskiego.
      Jednak ma to takę samą logikę jakbym ja obraził się na Kaczyńskiego bo
      zaoferował mi wczasy w Egipcie czy Tunezji wraz z wsiokami z Samoobrony i ich
      kobietami w toples. Mnie to obraziło bo nie życzę sobie tak prymitywnego
      towarzystwa. I mam przez to zapomnieć,ze np. to za rządów Kaczyńskiego obniżono
      mi podatki?
      Albo mam się obrazić na PO za głupie gadanie i zapomnieć jej dość rozsądną
      politykę zagraniczną i sensowne reagowanie na kryzys.

Koleżanka zbyt emocjonalnie (powiedziałbym po kobiecemu - ale nie chcę się
      narazić feministkom) reaguje i zmienia opcje polityczne.

Proszę bardziej z dystansem traktować tę grę polityczną.
    • Gość: marynia Re: Zostawiam Platformę IP: *.147.171.168.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.05.10, 18:52
      Absolutnie rozumiem inicjatorkę tematu.Ja też nie będę głosowała na
      PO i na Komorowskiego w najbliższych wyborach tylko z innej
      przyczyny. Otóż zupełnie nie jestem miłośniczką PiS-U ani J.
      Kaczyńskiego, ale uważam że oddanie władzy i monopolu jednej partii
      będzie dla nas niezwykle szkodliwe. O możliwościach kolesiostwa PO
      wiemy choćby z naszego lokalnego podwórka- zamkniętego układu
      polityczno-biznesowego w samorządzie Poznańskim.Uważam więc że nad
      zapędami monopolistycznymi PO powinna być jakaś kontra-w przeciwnym
      wypadku bedziemy mieli niezłą Republikę Kolesiów
      • kiks4 Re: Zostawiam Platformę 18.05.10, 22:33
        Gość portalu: marynia napisał(a):
        uważam że oddanie władzy i monopolu jednej partii będzie dla nas niezwykle
        szkodliwe

Maryniu! Nie mogę się z Tobą zgodzić. W naszym ustroju politycznym prezydent nie
        ma wpływu na kształt ustaw, on może je co najwyżej wetować czy odkładać ich
        wdrożenie przez odsyłanie do Trybunału Konstytucyjnego.
        I to właśnie przećwiczył na nas śp. Lech Kaczyński.
        Ale wetowanie to działanie niszczące, negatywne. W efekcie nie mamy rozwiązanych
        wielu podstawowych spraw- jak choćby uzdrowienia służby zdrowia czy naprawy
        finansów publicznych. Na tych obszarach toniemy.
        Jeśli w wyborach sprzed trzech lat daliśmy mandat zaufania Platformie to
        pozwólmy jej rządzić. Rządzić i brać odpowiedzialność za efekty. A jeśli będą
        nawalać- to w przyszłym roku w wyborach parlamentarnych pięknie im podziękujemy,
        tak jak podziękowaliśmy PIS-owi trzy lata temu.
        Kolesiostwo- jak sama wiesz- to przyrodzona cecha polityków i będzie zawsze,
        niezależnie od barw politycznych. Za czasów PIS był minister Lipiec zgarniający
        pieniądze z budowy Stadionu Narodowego, była afera Leppera- to tylko te
        najbardziej znane. Więc trzeba z góry założyć, że żadna opcja polityczna nie
        jest wolna od ludzi działających pod siebie. A żaden prezydent nie zastąpi służb
        z definicji walczących z korupcją.
        Twoje myślenie o ograniczaniu władzy panujących nie jest niczym nowym. Mieliśmy
        już to w okresie I Rzeczpospolitej. Szlachta króla wybierała i jednocześnie
        ograniczała jego prerogatywy. Jak się skończyło- pamiętasz.
    • Gość: fra PO to klamcy - obiecali obiecali i oszukali IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 19:01
      kolejna banda zlodziei - czas zmienic Polske i wybrac kogos spoza ukladu czworki
      - PO-PIS-PSL-SLD
      • renepoznan Możesz coś blizej? 18.05.10, 19:58
        A możesz skonkretyzować?
        Bo takie hasełka to niewiele nam pomogą w decyzji wyborczej. Jeśli chcesz
        agitować to się trochę wysil. Naprawdę z zainteresowaniem przeczytamy - jeśli
        będzie ciekawe.
        • Gość: francuzik z cala przyjemnoscia, bo zbieralem obietnice: IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 20:16
          Linki do obietnic, klamstw, matactw PO:

1. obietnice - www.wprost.pl/ar/79925/Platforma-rewolucji/
          2. tzw 10 zobowiazan PO -
          www.platforma.org/aktualnosci/newsy/art108,dziesiec-zobowiazan-platformy-.html
          3. spoty wyborcze PO sprzed wyborow - platforma.isgreat.org/
          4. prywatna lista obiecanek -
          libertarianie.wykop.pl/artykul/325777/pamietacie-expose-tuska/
          5. KRUS - gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5673595.html
          6. musze sprawdzic archiwalny dysk, obiecuje wrzucic reszte niebawem
          • Gość: fr co, zatkalo? IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 21:09
            ?
            • Gość: adam Re: co, zatkalo? IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 21:56
              ale w końcu PO są tacy cool :) ładni, ładnie mówią i tacy wykształceni, mądrzy,
              bogaci i uczciwi - koń by się uśmiał. To jest gadanie dla wsiowych
              wykształciuchów, którzy na nich głosują - tylko dlatego, żeby sobie poprawić
              swoją samoocenę.
              PO jedzie tylko na tym - jak kiepski serial dla ciemniaków - ładnie, kolorowo i
              oglądalność jest ( w tym wypadku liczba zwolenników).
              W tym kraju nie ma polityków - są tylko cwaniaczki, które patrzą jak tu
              załatwiać swoje interesy - patrz Drzewiecki i reszta bandy.
              Ja tam wybory bojkotuję - na jakiegoś kolesia z wąsem i sygnetem nie będę
              głosował - wole sobie iść na spacer!
              • Gość: fra moze jakis zwolennik sie odezwie.. IP: *.rev.numericable.fr 18.05.10, 22:01
                cicho nie plosz zwolennikow PO, moze ktorys odwazy sie odezwac przytloczony
                obietnicami dwa posty wyzej
              • wlodzimierz_nowak Czyli to dzięki Tobie mamy taki pasztet? 19.05.10, 07:20
                Gość portalu: adam napisał(a):
                > Ja tam wybory bojkotuję - na jakiegoś kolesia z wąsem i sygnetem nie będę
                > głosował - wole sobie iść na spacer!

I w ten sposób rządzi Poznaniem prezydent Grobelny wybrany głosami 20% (!)
                uprawnionych do głosowania Poznaniaków...
                • wolnystrzelczyk Jest jakis zwolennik PO? 20.05.10, 20:07
    • Gość: x Re: Zostawiam Platformę IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 20:38
      młodą ale kiepsko wykształconą. Pewnie na prywatnej uczelni.
      • wolnystrzelczyk Re: Zostawiam Platformę 20.05.10, 20:40
        moze i z prywatnej, ale niektore prywatne maja wyzszy poziom niz panstwowe np.
        Kozminski

a przy okazji, przypominam liste obietnic PO:

1. obietnice - www.wprost.pl/ar/79925/Platforma-rewolucji/
        2. tzw 10 zobowiazan PO -
        www.platforma.org/aktualnosci/newsy/art108,dziesiec-zobowiazan-platformy-.html
        3. spoty wyborcze PO sprzed wyborow - platforma.isgreat.org/
        4. prywatna lista obiecanek -
        libertarianie.wykop.pl/artykul/325777/pamietacie-expose-tuska/
        5. KRUS - gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5673595.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka