aniazsk 29.05.10, 17:04 A ludzie przy moście Chrobrego przerwali taśmę zagradzającą wejście na wały i chodzą sobie po nich na spacerki z dziećmi i psami:/ Schodzą nawet na niższy poziom, by z bliska zobaczyć poziom wody. Może ktoś coś z tym zrobić!? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lares87 w cywilizowanym mieście to wały 29.05.10, 17:36 są omurowane (Wrocław, Kraków ... ) - na wałach są bulwary po których mogą spacerować ludzie. Nie dziwię się ludziom że chcą zobaczyć jak wygląda rzeka, bo na codzień Warta przypomina ściek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggg Re: w cywilizowanym mieście to wały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 19:16 Na codzień przypomina ściek? A teraz co??? Sekwanę czy Tamizę? Teraz niesie ze sobą tyle zanieczyszczeń, że niczego nie musi przypominać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lares87 Re: w cywilizowanym mieście to wały IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 19:20 Tamiza czy Sekwana też pewnie czyste nie są. Nie tak trudno sie domyślić że chodzi o szerokość rzeki. Teraz nie widać choćby obskurnej betonowej opaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora Re: w cywilizowanym mieście to wały IP: *.icpnet.pl 29.05.10, 23:16 po prostu teraz warta wygląda jak rzeka a nie jak strumyk ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: w cywilizowanym mieście to wały IP: *.pools.arcor-ip.net 29.05.10, 22:38 Zgadza sie, co do walow, ale ludzie sa nierozsadni.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: w cywilizowanym mieście to wały IP: *.centertel.pl 30.05.10, 10:50 Rankiem w TVINFO z cynicznym uśmieszkiem Grobelny na tle domow na Szyperskiej z sobie charakterystyna minką zapewnial o spokoju nad Wartą... Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 To jeszzce nie koniec powodzi 30.05.10, 13:04 W innym wątku przestrzegałem, że nikt nie powiedział, że koniec powodzi nastąpi, gdy fala spłynie do Bałtyku. W Polsce niemal coroczna reguła są długotrwałe deszcze w czerwcu, zwane nawet w żargonie fachowców wodą świętojańską. No obawiam się, że wykrakałem: wiadomosci.onet.pl/2177836,11,intensywne_opady_przez_caly_tydzien_zagrozone_poludnie_kraju,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
emka1100 Więcej wody w Warcie 29.05.10, 18:37 Od kiedy Pleszew leży nad Prosną?? Odpowiedz Link Zgłoś
iulius Re: Więcej wody w Warcie 29.05.10, 19:10 A po co coś robić? Przecież wałom to chyba nie szkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun podział pracy 29.05.10, 22:25 W Luboniu, Łeczycy, na Starołęce i w wielu innych miejscach ludzie walczą z falą. Strażacy, wojsko, harcerze i wolontariusze układają worki z piaskiem. Ale są w mniejszości, bo większość woli sobie pykać "switaśne" fotki na tle żywiołu (pewnie wrzucą na n-k), niż pobrudzić swoje parszywe wypielęgnowane rączki pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: podział pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 22:47 Masz kompleksy? Z tego co widziałem ludzi jest wystarczająco dużo. Po co ktoś ma się jeszcze kręcić pod nogami i przeszkadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: podział pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 01:56 sto procent prawdy... w mieście atmosfera pikniku, tłumy gapiów, ulice zakorkowane jak nigdy w sobotę... a tylko gdzieniegdzie walka z żywiołem, na tle których liczna publika zdjęcia sobie trzaska... byłam wśród nich... hiena powodziowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robo Re: podział pracy IP: 109.243.103.* 30.05.10, 09:57 Jasne, pójdę walczyć z powodzią. Może jeszcze wezmę kilka dni urlopu i zakupie narzędzia w Praktikerze. A potem masa cwaniaków w garniturkach będzie sobie za publiczną kasę urządzać bankiety, z okazji wygranej batalii. Będą sobie gratulować, wręczać ordery i awanse. O premiach nie wspomnę. A potem jeszcze mnie zapewnią w mediach, że wykonali kawał dobrej roboty i byli naprawdę świetnie przygotowani [vide mur oporowy]. Po czym zapomną o wszystkim i obudzą się za kilka lat na wieść o nadciągającej fali powodziowej. I znów pospolite ruszenie okaże się jedynym ratunkiem. O naiwności ludzka. Jestem gotów dać od siebie wiele, ale wpierw oczekuje, że każdy wykona dobrze to, za co mu płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskamartucha06 Więcej wody w Warcie 30.05.10, 19:40 Pogratulować nam Prezydenta !!!! Pan Grobelny już robi sobie jesienną kampanie na portalu społecznościowy Facebook umieścił swoje zdjęcia z wizyty nad Wartą Pan Grobelny jest gospodarzem miasta czy Dodą ???? Po 12 latach rządzenia czas pokazać Panu Ryszardowi czerwoną kartkę ! Czekam na kogoś nowego w Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś