Dodaj do ulubionych

Jeśli Bóg istnieje

03.07.10, 22:37
to opuścił najbardziej "boski" kontynent. Brazylia, Argentyna (nie
lubię obydwu, bo wydaje się im,że za sam fakt pojawienia się powinni
wygrać).Na nieszczęście dla p.Szpakowskiego wygrają Niemcy! Mam
nadzieję,że to byly jego ostatnie mistrzostwa. Z równym entuzjazmem
mogą komentować przejazd tramwaju.
Obserwuj wątek
    • Gość: Do marka.es Re: Jeśli Bóg istnieje IP: *.versanet.de 03.07.10, 22:58
      Marek!jestes wielkim optymista,tego gamonia to granatem nie oderwiesz od
      koryta.Jak go slucham,to mi sie noz w kieszeni otwiera i drobne zamieniaja sie w
      kamienie.Prawie wszyscy komentatorzy to imbecyle,ktorzy pieprza takie brednie,ze
      boki zrywac.Ja mam ciulowy humor,to przestawiam na polski komentarz i mam taki
      ubaw niczym w kabarecie Pietrzaka.Tak pieknie mowia po polsku,ze ja jako Niemiec
      lapie sie za glowe.Pozdrawiam.
      • Gość: marek.es Re: Jeśli Bóg istnieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 23:12
        Domyślam się,że jeśli ktoś komuś coś, to choć niewiele, ale
        zawsze....(cytat z filmu "Dom").Możesz posłuchać sprawozdania w
        radio (pr 1). Marcin Zimoch oddaje wszelkie emocje! No i prosta
        rzecz. radio uruchamia wyobraźnię!
        • Gość: a Re: Jeśli Bóg istnieje IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.10, 23:32
          Drużyna francuska przed wyjazdem z RPA odwiedziła sierociniec w Kapsztadzie.
          - jestem porażony, tak pustego wzroku, bez cienia nadziei nigdy dotąd nie
          widziałem w niczyich oczach;
          powiedział Anelka, 10-cio letni pensjonariusz przytułku.
          • Gość: marek.es Re: Jeśli Bóg istnieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 23:48
            Francuzom,powinni zabronić używania rąk. Irlandczycy się cieszą, bo
            jest sprawiedliwość na świecie!
        • Gość: Do marka.es Re: Jeśli Bóg istnieje IP: *.versanet.de 03.07.10, 23:35
          Jasne,mozliwosci jest wiele,lecz co widzisz na wlasne patrzaly to twoje.Kiedys z
          polowica ogladalismy mecz Polakow z jakas tam druzyna i jak uslyszalem,ze ktorys
          z polskich pilkarzy kreci baki i szuka Jelenia to spadlem ze smiechu z
          fotela.Stary,Pietrzak odpada w przedbiegach.
    • Gość: TheFisherKing Re: Jeśli Bóg istnieje IP: *.echostar.pl 04.07.10, 01:01
      Szpaku - respect!
      Jako jedyny na świecie potrafi powiedzić Van Niestelroy oraz Schweinsteingern.
    • dobrusia_to_ja Re: Jeśli Bóg istnieje 04.07.10, 14:19
      O co zakład, że wygrają Hiszpanie??;)
      Brazylia i Argentyna przegrała, bo Bóg nie lubi buty i pychy, a tej mają więcej,
      niż mieszczą w swoich cennych ciałach;)
      • marek.es Re: Jeśli Bóg istnieje 04.07.10, 19:47
        Nie mam duszy hazardzisty, ale postawię na drużyne Niemiec (jak w
        powiedzeniu Linekera,że piłka nożna to taka gra, w której 22
        mężczyzn biega za piłką, a na końcu i tak wygrywają Niemcy). Może
        być butelka whisky, albo czerwone wino?
        • dobrusia_to_ja Re: Jeśli Bóg istnieje 04.07.10, 20:55
          Echhhh... Wino!!:)
          Będzie ciężko, wiem o tym. Obecni Niemcy, to nie ta sama drużyna sprzed dwóch
          lat. Ci są tancerzami, tamci byli stadem słoni, choć nie tym z przysłowia, a
          raczej ze starożytnych bitew:/
          • marek.es Re: Jeśli Bóg istnieje 04.07.10, 22:43
            Tak myślałem :-))Po niemieckiej drużynie nie spodziewam się finezji
            i szaleństw. Ma wygrać i już! Rozkaz wydany i przyjęty. Rozjechali
            Argentynę i mam nadzieję,że walec nabiera rozpędu! A tak po
            przyjacielsku: dobre wina są u Marka Kondrata (Piekary).Właściwie,
            to chyba jakiś klub towarzyski,bo za każdym razem z rozmów wynika,że
            się znają, mają wspólnych znajomych...Ja czasami mam wrażenie,że im
            przeszkadzam...Ale jestem stałym klientem.
            • dobrusia_to_ja Re: Jeśli Bóg istnieje 04.07.10, 23:44
              Dzięki za info, ale najlepsze wina i nalewki mam w domu:) Takich nigdzie nie
              kupisz:)
            • dobrusia_to_ja Re: Jeśli Bóg istnieje 04.07.10, 23:50
              A jednak ci młodzi Niemcy zaczynają grać ładny, nie tylko skuteczny, futbol.
              Mimo wszystko trzymam za Hiszpanów, ale nie napiszę, dlaczego;P
              • Gość: juanitta Re: Jeśli Bóg istnieje IP: 95.108.15.* 05.07.10, 00:16
                Dodam:jak to kobieta! A ja w finale widze Holandię i... być może
                worek szczęścia i fuksów
                Hiszpanów jeszcze się nie skończył:-)
                • dobrusia_to_ja Re: Jeśli Bóg istnieje 05.07.10, 00:34
                  Według mnie, półfinał źle się ustawił. To dopiero w finale powinni zagrać Niemcy
                  z Hiszpanią. Cóż, będzie co ma być...
                  • Gość: juanitta Re: Jeśli Bóg istnieje IP: 95.108.15.* 07.07.10, 22:31
                    Yes, yes, yes!!! Wytypowałam finalistów! To był piękny mecz.
                    • dobrusia_to_ja E viva España! 07.07.10, 22:43
                      A ja wygrałam wino!!:) Mam nadzieję, że będzie dobre:)
                      • Gość: juanitta Re: E viva España! IP: 95.108.15.* 11.07.10, 23:30
                        No i moje przeczucia się sprawdziły, pomimo, ze serce było bardziej
                        pomarańczowe.:-) Viva Espana!!!
                        • dobrusia_to_ja Re: E viva España! 12.07.10, 00:07
                          Pomarańczowe?? Oj, nie. Strasznie te pomarańcza skopały Hiszpanów:(
                          Tylko Hiszpania!!!!
                      • marek.es Re: E viva España! 12.07.10, 08:14
                        Postaram się! Moim zdaniem mecz był beznadziejny, pozbawiony emocji
                        i dramaturgii. No chyba,że za emocje można uznać oczekiwanie na to,
                        kto pierwszy zobaczy czerwona kartkę.Ale przyznam,że Hiszpania była
                        lepsza, a bramka ładna! Gratuluję trafnego wyboru :-))
                        • dobrusia_to_ja Re: E viva España! 12.07.10, 09:05
                          Trzymam za słowo;)
                          Sam przyznasz, że Hiszpanie, wyłączając - choć nie do końca, pierwszy, nudny
                          mecz, byli najlepsi:) Nawet wczoraj, gdy emocje oszalały, co mogłoby nie dziwić
                          w przypadku południowców, nie cięli tak, jak Holendrzy. Tak brutalne faule aż
                          bolały.
                          • Gość: juanitta Re: E viva España! IP: 95.108.15.* 13.07.10, 01:16
                            Holendrów było mi bardzo szkoda w MŚ 2006 roku kiedy odpadli po
                            jatce z Portugalą(przegrali wtedy 1:0) w 1/8 finału, a mecz
                            sędziował największy nieudacznik wszech czasów Walentin Iwanow. Na
                            boisku rzeźnia rekord zółtych(16) i czerownych kartek(4) - wszyscy
                            cięli równo z trawą, był równiez niezauważony(jeden z wielu
                            brutalnych fauli) przez sędziego cios karate w klatę z winy Simao
                            Sabrossy.
                            Wracajac do finału AD 2010, tym razem Holandia i Hiszpania,
                            Holendrzy tną równo z trawą a Hiszpanie dla odmiany nurkują niczym
                            Włosi(co dziwne Włosi w meczu ze Słowacją nad wyraz
                            mało "nurkowali"). Sędzia Webb jak wykazały wczesniejsze mecze m.in.
                            Włochy -Słowacja kiedy po brutalnym faulu Muchy na zawodniku włoskim
                            (cios w twarz) nie pokazał czerwonej kartki powinien zakończyc
                            mundial i powrócić na łono rodziny.
                            Z pewnością bolał cios karate De Jonga w klatę Xabi'ego Alonso i tu
                            powinna byc czerwona kartka, a nie później dla Heitingi. Kolejny
                            Holender który nad wyraz dopominał się czerwonej to van Bommel, ale
                            tez się udało. O drugiej stronie i nurkowaniu Iniesty nie wspomnę,
                            bo to się kwalifikuje do materiałów szkoleniowych dla Serie A.
                            Ogółem sędzia Webb do domu, Hoendrzy poniżej oczekiwań, a Hiszpania
                            to taki mistrz, jak w 2004 roku Grecja jako Mistrz Europy tez
                            jednobramkowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka