von.g 27.07.10, 09:09 Niestety nie moge juz glosować na prezydenta Poznania , ale , zaglosowałbym na kogokolwiek byle nie na Rysia. Nawet jesli jest z PiSu (brrr). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tsuranni żaden PiSior nie będzie prezydentem Poznania IP: 150.254.191.* 27.07.10, 09:36 nadal czekam na kandydata na którego mógłbym z czystym sumieniem zagłosować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: żaden PiSior nie będzie prezydentem Poznania IP: 95.108.69.* 27.07.10, 10:02 Że zacytuję nieśmiertelnego Shreka: "to sobie jeszcze trochę poczeka(sz)"... Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: żaden PiSior nie będzie prezydentem Poznania 27.07.10, 11:00 To pytanie co lepsze. Nie isc na wybory czy zaglosowac przeciw Rysiowi? Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Re: żaden PiSior nie będzie prezydentem Poznania 27.07.10, 13:15 Ja chyba po raz pierwszy skreślę wszystkich kandydatów... Przedtem głosowałem na W.S.Kaczmarka, a potem, gdy Kaczmarek już nie startował - z zaciśniętymi zębami na Rysia. Teraz nie widzę nikogo lepszego niż Grobelny, ale już mi się kończy cierpliwość dla matołectwa poznańskiej PO, do której właśnie Rysio się zapisał i do ciągłego braku wizji charakteru miasta, pomysłu na centrum. Drogi i centra handlowe trzeba budować, ale czas byłoby też zadbać o "życie duchowe" mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Jezusicku, toż to Helloween... 27.07.10, 13:10 Najpierw kompromitacja Hinca, który pokazał, że nadawałby się do PiSu, albo LPRu, a teraz jeszcze kandydat Czerwiński... Zaraz będzie Pusz, Lewandowki, Łybacka, Grześ i cała plejada aparatczyków albo ludzi ciasnych światopoglądowo... Czy w Poznaniu naprawdę ludzie normalni boją się kandydować? Czy nie ma ludzi z wizją, talentem, nieskrępowanych partyjniactwem i fobiami, którzy odważyliby się sięgnąć po stery Miasta? Koniec rządów Prezydenta Kaczmarka i jego odejście, to naprawdę był koniec pewnej optymistycznej epoki, gdy o losie Miasta decydowały talenty jego mieszkańców i niezależny Zarząd. Kaczmarek nigdy nie należał do żadnej partii a odgrywał znaczącą rolę w życiu samorządowym całej Polski, niezależnie od tego, kto rządził Polską. Strasznie mi go brakuje - jego uporu i oporu wobec głupoty, ale też otwartości na zwykłych ludzi. Niestety jego godnych następców nie widać. R. Grobelny zaprzepaszcza jego spóściznę otaczając się miernymi ludźmi i prezentując brak wizji rozwoju Miasta. A taki Czerwiński, wieczny malkontent i opozycjonista na stanowisku prezydenta Poznania, to już byłoby totalne uwioskowienie naszego Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
jaskowiak_0 Re: Jezusicku, toż to Helloween... 27.07.10, 14:03 Nic dodać, nic ująć. Mam dokładnie taki sam punkt widzenia. Ja już myślę o emigracji z Poznania, chociaż mieszkam tutaj od 46 lat. Żeby w półmilionowym mieście nie było alternatywy dla Grobelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek990 Czerwiński chce walczyć z Grobelnym 27.07.10, 15:39 Proszę Państwa! Powiem krótko: jako zadeklarowany członek PO będę głosował na KAŻDEGO, kto ma szansę pokonania obecnego Prezydenta oraz władz z nim związanych. Wiecie na przykład ile kosztują 3 godziny Parkowania w strefie? ok. 20 zł!. Wiecie, że tramwaje sobie teraz po prostu w różnych częściach miasta nie jeżdżą? A wiecie jaka jest organizacja świateł na skrzyżowaniach w tym mieście? Najtragiczniejsza z możliwych. A wiecie, że Centrum miasta poprzez bezrozumne decyzje umiera od WIELU lat, a niektórzy obudzili się i w tym roku przeprowadzili nawet panel dyskusyjny na ten temat? I tak by można mnożyć i mnożyć te przykłady. Pomijam różne wątki sądownicze...i osobę, vice, która zyskała ksywę "likwidator przedszkoli"... A więc KAŻDY kandydat jest dobry, nawet z PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanianka Re: Czerwiński chce walczyć z Grobelnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 16:22 niestety też ten KAZDY dojdzie do władzy i wyłącznie siądzie na stołku na kolejne 4 lata i nic nie zrobi, bo nie będzie mu zależało na niczym tylko na comiesięcznej pensji i delegacjach do fajnych miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek651 Re: Czerwiński chce walczyć z Grobelnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 01:10 Szkoda tak naprawdę jednej rzeczy: że nie mozna piszących na tym forum pozbawić praw wyborczych.Żenujący poziom intelektualny. Odpowiedz Link Zgłoś