woytolo 30.07.10, 23:09 Pewnie, że SKANDAL. Jeden z kolejnych, typowych dla obecnych władz. I co? I nic. Będą dwa osobne dworce... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Poznaniak Re: Nowy dworzec kolejowy jednak bez PKS? IP: *.pools.arcor-ip.net 30.07.10, 23:38 Bedzie wielkie g.....Zbuduja CH z dw. kolejowym, a na miejscu baraku PKS postawia inny lub jakies betonowe straszydlo.Czy w tym miescie nie ma juz planistow i architektow z prawdziwego zdarzenia?No ale na wszystkie kompleksy i cale to bamberstwo znajdzie sie lekarstwo w postaci jakiejs korony Liebeskinda czy kolejnego CH.Czyli , jak juz kiedys pisalem, wielki CH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greq Re: Nowy dworzec kolejowy jednak bez PKS? IP: *.tktelekom.pl 31.07.10, 00:08 To nie wina architektów tylko urzędników miejskich. Od dawna wiadomo, że miasto nie ma żadnego wpływu na to co robi PKP i Trigranit, tak samo jak od dawna wiadomo, że data ukończenia kwiecień 2012 to medialne oszustwo. Przez nieudolność miejskiej władzy, w projektowaniu dworca nie wzięto pod uwagę przystanku PST, nie wiadomo co z PKS, już nie wspominając o tym, o czym nikomu nie chce się myśleć - przyszłej szybkiej kolei Poznań-Warszawa "Y". Planowanie i logistyka nie jest domeną naszych władz. Będziemy się cieszyć jeśli w ogóle powstanie zadaszenie nad peronami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydle bartoszewski NIE dla kolejnego chłamu w POZnań- know how IP: 83.238.194.* 31.07.10, 08:38 "Prezy-dęt" obudź się!! Coś niedobrego dzieje się z ZCK. Już POjawił się projekt oddzielnego przystanku PESTKI na zachodnim zadaszonego jakąś gó...aną płytą z POliwęglanu. POminę jak żeście to przedstawili jako kolejny wasz sukces CUD. A w jasną chloerę z takim planowaniem i robieniem co kawałek szopek zamiast jednego POrządnego bo... Teraz PKS przymierza się do restaurowania swego baraku. Wy robicie za parę milionów upiękaszanie terenu i zieleń wokół tego badziewia. A Grobelny i cały urząd co na to? "Prezy-dęt" miasta know how to AKCEPTUJE?? To lepiej niech ten dworzec zrobią PO tym cholernym EURO a ma BYC tam ZCK a nie znów każdy oddzielnie i bieganina z tobołami . Ja rozumem, że PKP to wrzód na POlskiej dooopie ale do cholery wszystko to POwstaje w POZ-naniu który POnoć WIE JAK. Albo to puste hasło albo niech się Pan "prezydęt" POdaje do dymisji. Tego bałaganu - POznaniacy nie możemy ZAAKCEPTOWAĆ. To byłby szczyt niekompetencji. Wiem, że jedyną radą (ostateczność) byłoby nie wydawanie POzwolenia na budowe obu - a nawet trzech badziewi(bo jeszcze ten chlerny plastikowy dach PESTKI) ale może trzeba PO taką broń przed chłamem sięgnąć, choć roumiem, ze to ostateczność. Na razie należy inwestorom POgrozić palcem, że PO takąbroń sięgniecie. A MY POznaniacy przełkniemy nawet (chwilowy) wstyd przed turystami boć przecież inaczej kolejne dziesiątki lat będziemy - co już pisałem - taszczyć toboły pomiędzy tymi odddzielnymi badziewiami. Do cholery - JEDNO A PORZĄDNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: NIE dla kolejnego chłamu w POZnań- know how IP: *.icpnet.pl 31.07.10, 11:57 Masz chłopczyku problemy z klawiaturą? Czemu PO zawsze capsem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydle bartoszewski do - marka IP: 83.238.194.* 31.07.10, 13:44 Marek - dziecko drogie ja jestem "miłośnikiem" tego POkracznego bydła (wg bartoszewskiego) i stąd te "problemy". A PO sPOsobie a zwłaszcza efektach rządzenia (m.in. z tym cholernym ZCK) jestem do tego uprawniony jako jeden z tysięcy utrzymujących - ze swoich POdatków - tych POkracznie rządzących. Jasne to dla ciebie czy rozumiesz tylko telewizornie w stylu Tusk Vaselina Network Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wowgin BO IP: *.icpnet.pl 31.07.10, 14:02 to ma sens. PO rządach PO zostanie sporo do POsprzątania. A wcale nie głosuję na PiS Mareczku. Odpowiedz Link Zgłoś
mn_poz Nowy dworzec kolejowy jednak bez PKS? 31.07.10, 00:21 Powtarzam to przy każdej okazji - nasi urzędnicy są po prostu do dupy. Szkoda, cieszyłem się na to ZCK. Odpowiedz Link Zgłoś
garfee Nowy dworzec kolejowy jednak bez PKS? 31.07.10, 00:27 Podziękujmy Panu "i tak będę na następną kadencję preziem" Grobelnemu. To miasto się w g....o obraca. Poznań, tu warto się pociąć. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz_nowak nie daj sobie wmówić 31.07.10, 19:04 Głosowało na niego 15% Poznaniaków w 2006 roku. Raczej po prostu mobilizuj pozostałe 85% żeby poszło do wyborów. Rozmawiaj z rodziną, sąsiadami, kolegami i koleżankami, sprzedawcą w sklepie, z którym się znasz itd. Nie mówię na kogo głosować i Ty też nie mówi. Mów, żeby głosować i mów co myślisz zachęcając do samodzielnej oceny sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz_nowak Tak, wszyscy kręcimy głowami. To się dzieje w Pozn 31.07.10, 00:38 w Poznaniu. Może społecznicy mają pomóc w skoordynowaniu trzech firm? Proponuję swoje usługi. Zapewne Mobilny Poznań, Inwestycje dla Poznania, Sekcja Rowerzystów także nie odmówią, a mają świetnych fachowców. Zbliżają się wybory i najwyraźniej wszyscy są już nimi zajęci. A może pakują walizki? Oby. Oby wyborcy im pomogli. Odpowiedz Link Zgłoś
cfalek marazm 31.07.10, 10:16 Nie interesują mnie kompetencje - ZCK ma być!to oczywista oczywistość. Ja jestem prosty człowiek, ale mój idol już, któryś raz podkreśla, że u władzy nie jest: "Z kolei władze miasta też powinny wykazać się jakąś inicjatywą, w końcu inwestycje kolei dotyczą Poznania - mówi Kręglewski.Co na to wszystko władze miasta? Na razie w ogóle nie zajmują się sprawą." To co on robi z tą radą miasta w ogóle? Lideruje Komisji Polityki Przestrzennej i nie wie, po co chcieć mieć PKS? "Wciąż niewiele wiemy o tej firmie, bo nie ma żadnych planów rozwoju na najbliższe kilka lat - mówi Kręglewski" Ktoś się zajmuje rozwojem Poznania? Bramy Poznania, przez które przewija się kupa wiary wyglądają jak chlew, mi jest wstyd, a widzę tylko zwalanie odpowiedzialności i marazm. Odpowiedz Link Zgłoś
upiosa Poznań miastem zieleni?? 31.07.10, 11:05 www.ankieter.pl/wypelnij/ankiete/id/1655/ Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Nowy dworzec kolejowy jednak bez PKS? 31.07.10, 19:24 Zupełnie jak dzieci. Wy jesteście od dróżek rowerkowych, tramwajów i rewitalizacji centrum, czy coś przeoczyłem. Skąd te nagłe zainteresowanie autobusami? Co do projektu, to wymaga czasu, nic nie musi być zrobione na chybcika z powodu Euro 2012. Takie myślenie wyklucza was z poważnej debaty, bo ja na przykład uważam, że jeżeli jakakolwiek rewitalizacja centrum ma mieć miejsce to jest właśnie teren dworca i wolnych torów. To miejsce jest zapuszczone jak żadne inne w Poznaniu. Poośpiech nic tutaj nie załatwi, tylko staranny projekt miasta, PKP i prywatnych inwestorów. Odpowiedz Link Zgłoś