Dodaj do ulubionych

dobry kurs językowy

16.10.10, 14:58
Wiem, że padało już mnóstwo pytań o dobre szkoły językowe, ale ja nadal mam mętlik w głowie.
Obecnie zastanawiam się nad kursem językowym PAN oraz tym w szkole Global House. Który z nich byście bardziej polecili? A może znacie inną szkołę w Poznaniu, która naprawdę dobrze uczy angielskiego?
Z góry dzięki za odpowiedź i miłego dnia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Tylko i wyłącznie Berlitz. IP: *.echostar.pl 17.10.10, 21:25
      j.w.
    • robsonos Re: dobry kurs językowy 03.02.11, 09:03
      Warto także zajrzeć do Speak Upu na Św. Marcinie. Dobra ogólnopolska szkoła , z bardzo elastycznym planem zajęć i dobrą renomą. Na św. Marcinie jest także Babel. Szukając szkoły językowej zawsze warto się uważnie porozglądać, a w Poznaniu przecież mamy ich sporo.
      • Gość: g Re: dobry kurs językowy IP: 195.216.115.* 03.02.11, 09:31
        Tylko nie speak up.
        Dla mnie to słaba szkoła.
        Płacisz jak za normalny tradycyjny kurs.
        Mili sprzedawcy od arzu namiawiają Cię na miraże promocji przy wykupie większej ilości tzw. poziomów.
        Oferują przy tym przyjazne warunki kredytowania.
        Mówią o elastyczności czasu nauki.
        Sratatata, nauka języka wymaga dyscypliny i systematyczności.
        POtem w praktyce okazuje się, że 80% czasu kursu siedzisz sam na dużej sali wraz zinnymi kursantami przed komputerem.
        To samo możesz zrobić kupując dobry program i instalując go sobie w domu.
        Pozostałe do 20 % czasu kursu masz z żywym lektorem. Oni się zmieniają.
        Jak jednemu się chce to drugiemu nie to łatwo wyczuć.
        Treści lekcji nie zawsze pokrywa się z wirtualnym materiałem, który akurat kursant przerobił.
        Przy wyborze najtańszej opcji kursu, a tak bywa najczęściej, na takich zajęciach siedzisz w 8-10 osób i jak się odezwiesz do 10 razy to sukces.
        Szkoda czasu i kasy.
        Za podobne pieniądze, które wydasz na te tzw. szkoły lepiej poszukać prywatnych nauczycieli.
        W sytuacji jeden na jeden nawet dwa razy w tygodniu będą lepsze korzyści.
        Mając w domu dodatkowo dobry program, to przy odrobinie wewnętrznej dyscypliny znalezienia czasu i dużej dozie własnej cierpliwości efekt będzie jeszcze szybszy.
        • robsonos Re: dobry kurs językowy 04.02.11, 08:51
          Rozumiem, że się zawiodłeś, ale część zarzutów jest dosyć ciekawa. Typy, że nauka języka wymaga systematyczności. To jest oczywiste. Nauka czegokolwiek zawsze wymaga systematyczności. W tym wypadku masz tę zaletę, że w miarę elastycznie wybierasz godziny zajęć. A to że lektor nie poświęca ci 100% swojego czasu to też jest oczywiste. Nie płacisz za prywatnego, tylko twojego nauczyciela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka