w105n4 12.11.10, 13:51 Gdyby nie to głupawe hasło na końcu nie miałbym pytań. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wszechpastor Tutaj lepszy film promujący miasto Hał-Hał 12.11.10, 13:59 www.youtube.com/watch?v=0xLLJtV06K4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek A Ty się znowu nad sobą użalasz IP: 95.108.69.* 12.11.10, 17:28 Idź może do jakiejś kawiarni, znajdź jakąś starszą panią, nich Cię przytuli i powie że byłeś dzielny. Poszturchali Cię parę razy blondyną a Ty się mazgaisz już od pół roku, jakby Ci co najmniej paznokcie rozżarzonymi obcęgami wyrywali. Jakby tak nasza opozycja wyglądała za komuny, to dalej mielibyśmy defilady ruskich czołgów 9 maja. Wstyd, dorosły facet a co 5 minut biega na skargę do społeczeństwa, którym notabene pogardza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tutaj lepszy film promujący miasto Hał-Hał IP: *.centertel.pl 13.11.10, 22:02 "Tutaj lepszy film promujący miasto Hał-Hał www.youtube.com/watch?v=0xLLJtV06K4" Miasto przyjazne biznesowi,korupcji,napewno nie mieszkańcom. Głosuję na Hał-Hał! Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza film ładny, ale... 12.11.10, 14:15 Film może się podobać, wszystko prezentuje się ciekawie i zachęcająco, ale... potwierdza to tylko, że nasze miasto ładnie wygląda z góry, natomiast z dołu - już niekoniecznie. Gdzieniegdzie tylko rzeczywistość była dość podkolorowana, jak np. Tor Poznań i kółka kręcone przez bolid F1. Ale ogólnie OK, funkcja promocyjna z pewnością jest spełniona, choć rzeczywistość oglądana z ziemi może jednak przynieść rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
prosto_car Re: Jak Wam się podoba? Nowy film promujący Pozna 12.11.10, 14:19 Po analizie wcześniejszych spotów, ten film jest zdecydowanie lepszy - zupełnie inne podejście, zupełnie inne ujęcie ;) Zgadzam się z przedmówcą, że to hasło na końcu jest do niczego. Inna uwaga - interpretacja zdjęć lotniczych nie każdemu daje se łatwo, turysta/student/biznesman patrzy jednak na wszystko z perspektywy ulicy a nie helikoptera. Analizując pod względem zachęcenia turysty do przyjazdu do Poznania zabrakło mi kilku tradycyjnych ujęć tzw wizytówek miasta. ale po kolei: Malta - tylko woda bez trybun - (minus) Ostrów Tumski z katedrą - słabo rozpoznawalne - Rynek - pojawił się ze 2-3 razy, ale za każdym razem niewyraźnie + - Plac Wolności i Biblioteka Raczyńskich - brak - Dzielnica Cesarska - znowu - tylko ujęcie z góry - Targi - tu się udało ładnie ująć "akwarium" i iglicę ++ Słoniarnia - wygląda jak budynek na pustkowiu, ale ujęcie słonia w piachu było rewelacyjne + Cytadela - tylko rosarium, nie widać układu fortu - Stadion - to już nasza nowa ikona - już każdy w Polsce ją rozpoznanie w dowolnym ujęciu :) ++ Reasumując: Film jest dobry jako quiz dla Poznaniaków, może zainteresować turystów z Polski, ale Turyście z dalekiej zagranicy nie wiele powie. Prędzej przemówi do inwestora jako miejsce z dobrym potencjałem (studenci, infrastruktura, fabryki itd). Nadal trzymam się zdania, jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Ale kierunek jest dobry i oby jakość spotów promocyjnych Poznania, szla tą drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
kiedys_obiektywny Jak Wam się podoba? Nowy film promujący Poznań 12.11.10, 14:26 A mnie po 3 min ogladania tego czegoś głowa rozbolała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Nie do konca to jasne.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 15:22 Zgadzam sie z Toba... Generalnie pomysl nie jest zly, muzyka w tle nawet relaksujaca, ale co z tego skoro przez 2/3 czasu trwania spotu nie wiedzialem co to w ogole za miasto. Jedyne co rozjasnilo moje watpliwosci to trykajace sie koziolki i tyle. Poznań nie ma wielu charakterystycznych budynkow czy obiektow, ktore bylby rozpoznawalne od razu z lotu ptaka. No i poza tym te ciagle migajace, zmieniajace, przesuwajace, krecace sie obrazy moga naprawde wywolac bol glowy. Pomysl naprawde niezly, ale jak dla mnie nie dla tego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia.k-ch Re: Nie do konca to jasne.... IP: *.dc.res.rr.com 13.11.10, 05:21 Masz rację, pokazałam ten spot mojej pasierbicy i jej mężowi w USA, Kalifornia (oboje Amerykanie od pokoleń, wykształceni 35-latkowie). Ich wrażenia: filmik ma charakter czysto informacyjny, brak nastroju, a więc mogło by to być o każdym innym średniej wielkości mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Basi blondyny Re: Nie do konca to jasne.... IP: *.versanet.de 13.11.10, 08:43 Wiesz co Basiu blondynko ! POkazalem ten spot mojemu synowi,ktory aktualnie jest na antypodach,wyksztalcony ze klekajcie narody,europejczyk od urodzenia,inteligent z gornego regalu,koncerny wprost sie za nim zabijaja i kapujesz jak to skomentowal ?Papa,to reklama Puszczykowa czy Wachocka w czasie jarmarku odpustowego ?Wiec sie Ciebie pytam : mam mu zablokowac dostep do konta,czy przyznac racje !? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Nie do konca to jasne.... 13.11.10, 09:37 Gość portalu: Do Basi blondyny napisał(a): Papa,to reklama Puszczykowa czy Wachocka w czasie jarmarku odpustowe > go ?Wiec sie Ciebie pytam : mam mu zablokowac dostep do konta,czy przyznac racje !? :-)))) Gratulację za udanego syna. Przyznaj mu rację! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do kiksa Re: Nie do konca to jasne.... IP: *.versanet.de 13.11.10, 09:53 Bolszoj spasiba Kiksie ! Limit dzienny zostanie POdniesiony o 10 kangurowych dolcow ! Cale szczescie,ze Ty Kiksie nie serwujesz g(G)ierkowych kiksuw na forum ! Trzym sie zdrowo i z dala od pyrkowych kejtrow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Jak Wam się podoba? Nowy film promujący Pozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 12:48 można oczopląsu dostać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Jak Wam się podoba? Nowy film promujący Pozna IP: *.spray.net.pl 12.11.10, 14:27 eastern energy western style ostre chlanie w zachodnim stylu film ma być pokazywany jako płatna reklama? yyyyy taka długość filmu? ciężkie pieniążki to muszą być, do tego filmik musiałby być bardziej zachęcający, na razie to jest przyjemna sielanka, ale taka sobie właśnie sielanka, bez energii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: btw Re: Jak Wam się podoba? Nowy film promujący Pozna IP: *.cable.net-inotel.pl 12.11.10, 14:45 doczytaj artykuł, a dopiero później stawiaj pytania ; ) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Jak Wam się podoba? Nowy film promujący Pozna IP: *.spray.net.pl 12.11.10, 15:25 doczytałem :) już wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hard Knocks ? Re: Jak Wam się podoba? Nowy film promujący Pozna IP: *.washdc.fios.verizon.net 12.11.10, 16:55 Poznan jest miastem gejowskim, a na filmie nie widzimy zadnego geja, Poznan jest miastem zydowskim, a w reklamie Zyda nie uswiadczysz, jestesmy takze miastem islamskim (bo przebudujemy komin na minaret) , a muzulmanow nie widac, Poznan jest stolica kultury, to dlaczego nie pokazano tego rozowego pracia, ktore "stalo " na Starym Rynku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spot - szok ! Re: Jak Wam się podoba? Nowy film promujący Pozna IP: *.versanet.de 12.11.10, 14:55 Noooooo ! Faktycznie,zrobicie furore pyraski tym filmem,zwlaszcza w Bawarii ! Beda sie czuli Jodlaki na projekcji tego spotu,niczym na diabelskim kole w czasie swieta piwa i plastikowa rurka przy galach ze szkielkami w ksztalcie roznych mozajek.Mowie wam,jeno nastawiac Huta,bo klipaki bada leciec niczym kasza manna od Petrusa.Buhaha :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kordelk.a Dałabym mocną czwórkę 12.11.10, 14:57 Film jest atrakcyjny wizualnie, sprawnie zrealizowany. Jako Poznaniance trudno mi odnieść się do jego funkcji promującej miasto. Jako, że znam miejsca pokazane w filmie mogę dopowiedzieć sobie szerszy kontekst; nie wiem czy dla kogoś z zewnątrz film będzie aż tak czytelny. Wersja 3 minutowa jest za długa, bo po pewnym czasie staje się monotonna, ale spodziewam się, że do promocji bardziej będą się nadawały te krótsze. I jeszcze jedno. Zwłaszcza do tych, którzy twierdz, że Poznań z poziomu ulicy jest do niczego. Pamiętacie dwa krótkie filmiki I love Poznań? One bardzo do mnie trafiały, zwłaszcza pierwsza cześć. Też byłyby świetna wizytówką naszego miasta, wcale nie gorszą niż ten zaprezentowany materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
kordelk.a Re: Dałabym mocną czwórkę 12.11.10, 15:01 Właśnie się zorientowałam, że pomyliłam tytuł filmiku. Oczywiście chodzi o Poznań, I Love You www.youtube.com/watch?v=-nXbRYusNDM Odpowiedz Link Zgłoś
belotto Jak Wam się podoba? Nowy film promujący Poznań 12.11.10, 17:20 Widoki ładne, ale gdybym nie był z Poznania, to nie wiedziałbym o co chodzi. Jak na taką dużą ilość pieniędzy, to nie sądzę żeby była to efektywna promocja za granicą, może prościej puścić "Poznań, I love you"? Odpowiedz Link Zgłoś
quaxo Jak Wam się podoba? Nowy film promujący Poznań 12.11.10, 17:52 Według mnie koszmar, strasznie nudny i do tego tak naprawdę takie ujęcia z powietrza powodują, że miasto staje się nierozpoznawalne. Jak na razie najlepszym filmem promującym pozostaje "Poznań, I love you", jak widać oficjele nie dają rady... Odpowiedz Link Zgłoś
ojckp Za siedzenie na trawniku mandat się w poznaniu 12.11.10, 19:20 PRZECIEŻ ZA SIEDZENIE NA TRAWNIKU MANDAT SIE W POZNANIU DOSTAJE, HE HE ŁADNA WIDOKÓWKA, JAK Z TYSIĄCA PODOBNYCH ,MIAST NA CAŁYM ŚWIECIE... Odpowiedz Link Zgłoś
smutnybelg Poznan szczodry na filmik i skapy na szpital! 12.11.10, 22:13 W jednym dniu dwie informacje. Miasto POZNAN wydaje 1 milion 200 tyś. złotych na filmik, który poza Polską będzie zignorowany!!! Nie przyciąga niczym, bo nic nie widać dokładnie. Polak ( Poznaniak ) coś rozpozna. Ale to nie filmik dla Polaków!!! Poza tym dobrze ktoś zauważył. Mnie też rozbolała głowa od tego oglądania. Oglądało mi się go fatalnie. O wiele lepiej do promocji miasta nadaje się filmik „Poznań I love you”. I ta informacja zestawiona z tą, że w Poznaniu nie ma wystarczającej ilości łóżek dla chorych z depresją i innymi chorobami psychicznymi i wysyła się ich poza miasto!!! Za ten filmik, który i tak nic nie powie obcokrajowcom, można by było stworzyć najnowocześniejszy oddział psychiatryczny w Polce!!! Poznań wyrzucił kasę w błoto! A raczej w powietrze!!! Jakie to miasto Poznań zatem ? To widziane z lotu ptaka, czy to z ziemi? Problem jeden. Ktoś nieźle pobujał się w chmurach za duża kasę. A rzekomo jesteśmy oszczędni i chodzimy twardo po ziemi! Rzekomo!!! Wniosek: Na filmik, który niczego nie załatwi dla Poznania mamy mnóstwo kasy. Ale na kilkadziesiąt łóżek dla chorych już niekoniecznie! poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,8653925,Lepsi_i_gorsi__masz_depresje__To_masz_pecha.html Odpowiedz Link Zgłoś
brantdwa PO chętna na stołki skąpi na zdrowie 13.11.10, 00:12 Przeczytaj dokładnie artykuł i zobacz w ostatnim akapicie na czyje zamówienie jest napisany. Mówię o tym artykule o zdrowiu. "ale jest nadzieja bo platforma obiecała...itd" no nie mów że gazeta jest tak naiwna że wierzy w obietnice platformy obywatelskiej. niezły jesteś naiwniak albo piszesz dla sztabu gania. Odpowiedz Link Zgłoś
ksmx Film jest ok 13.11.10, 07:37 Dobrze poskładany, świetne ujęcia. Efekt psuje tylko to hasło nie z tej Ziemi "eastern energy western style", kojarzące się ze rosyjską mafią i "wybuchowym" bliskim wschodem. Poznań jest w Europie Środkowej i nie rozumiem dlaczego sami się zaliczamy do wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do ksmx Re: Film jest ok IP: *.versanet.de 13.11.10, 08:06 Jezeli dotychczas nie zostalo zrozumiane,gdzie jest swiat w miare normalnie POukladany,to do grobu tego nie zrozumiesz sierotko ! Mysl dalej,myslenie ma przyszlosc ! Buhaha Odpowiedz Link Zgłoś
ksmx Re: Film jest ok 13.11.10, 08:24 Dla Ciebie jesteśmy na wschodzie. Problem w tym, że jako Polacy nie chcemy utrwalać stereotypów, prawda? To hasło jest szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Film jest ok 13.11.10, 08:36 Sztuczki z obrazami kalejdoskopowymi lekko tandetne. Pierwsze ujęcie może zaskoczyć ale powtarzane powszednieje. To jak z magikiem na scenie- gdy wyciąga królika z kapelusza widzowie są zdumieni, gdy wyciąga dziesiątego- ziewają. Od zawodowca można oczekiwać czegoś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do kiksa Re: Film jest ok IP: *.versanet.de 13.11.10, 08:50 Dokladnie Kiksie ! I jeszcze za melon dwiescie ! Kurka wodna,toc to POwinno byc nagrane na platynowej tasmie ! POzdrawiam i zycze milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do ksmx Re: Film jest ok IP: *.versanet.de 13.11.10, 09:04 Cale szczescie,ze zostal wylapany prawidlowy azymut ! Czy to haslo jest szkodliwe ? Raczej nie,jeno stwierdzenie autentycznych faktow,od ktorych nie uciekniecie przez najblizsze pol wieku.Choc i w ta liczbe bardzo watpie i smiem twierdzic,ze musi padochnac 3 POkolenia,aby nastapila normalnosc.Nadzieja umiera ostatnia ! POzdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoine Re: Film jest ok IP: *.icpnet.pl 13.11.10, 11:37 Film ma być pokazywany na zachód od Polski. Poczytajcie sobie np jak nazywano poznaniaków po meczach Lecha z MCity, dla nich byliśmy, jesteśmy i będziemy EASTERN. I to nie jest negatywne. Większości z Was wyraz EASTERN kojarzy się źle, że to jakiś stereotyp, że to jest negatywnie nacechowane.. a sami mówimy, że Paryż, jest na zachodzie, a Moskwa, czy Mińsk na wschodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
ksmx Re: Film jest ok 13.11.10, 14:14 Analogicznie rzecz biorąc "western style" ma wydźwięk tylko dla Rosjan czy Ukraińców. Równie idiotyczne co "eastern energy". Poza tym od kiedy "eastern energy" jest lepsze od "western energy"? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_szabelka Re: Jak Wam się podoba? Nowy film promujący Pozna 13.11.10, 11:49 Dla mnie nudny, i tak naprawdę mógłby pokazywać cokolwiek; Poznań, Berlin, Amsterdam, czy Hamburg. Nie ma w nim Poznania, są zlepki tego wszystkiego, co jest w każdym europejskim mieście (nowoczesne biura, teatry, kluby, stadion itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Podoba mi się 13.11.10, 13:23 Całkiem sympatyczny filmik, bo poprzednie tak bardzo średnio mi się podobały. Miasto zostało pokazane jako żywe i ciekawe. W której brytyjskiej tv będzie pokazany? Czy ktoś wie, gdzie można film obejrzeć w lepszej jakości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Podoba mi się IP: *.tbcn.telia.com 13.11.10, 15:29 Znow zabawka panow siedzacych na pieniadzach podatnikow! Generalna zasada tzw promocji w sieciach TV jest reklama krajow, ew. regionow (np. Katalonia, Toskania) a nie poszczegolnych miast. Natomiast miasta znakomicie wykorzystuja np zawody sportowe aby sie zaprezentowac. Pytalam wielokrotnie ludzi organizujacych mistrzostwa wioslarskie czy kajakarskie dlaczego nie wykorzystuja tego czasu na pokazanie Poznania. Wystarczy np zamowic zdjecia z helikoptera albo wciac krotkie migawki, zaprojektowac oprawe, pokazac zadowolonych ludzi, grupy dopingujace zawodnikow, pokazac hasla reklamujace miasto (tylko nie ten idiotyzm Poz.com z niebieska gwiazda). Jest tyle pustych miejsc pomiedzy biegami no i kamerzysta pokazuje fale na jezíorze, ptaki w kaluzy, obskurne parkany i rowerzystow pedalujacych mechanicznie tam i z powrotem. Medale niosa panienki ubrane w stroje pogrzebowe z rownie smetnymi minami (a gdzie dekoracyjne Bamberki?) a panowie jakby zywcem wycieci z prl-owskich kronik filmowych wreczaja medale. I od razu przypomina mnie sie Pietrzakowskie: rasia, klapa, buzia. I tyle czasu ransmisyjnego na marne. Ale za to jak bractwo wzajemnej adoracji nawzajem sie nagradza za takie imprezy. Potem plai sie astronomiczne sumy za jakies "promocje". A Poznaniak sie cieszy i mysli ze hordy turystow zjada sie do miasta i napelnia kieszenie mieszkancow pieniedzmi. I jeszcze beda szczesliwi ze ich takie szczescie spotkalo. Prymitywizm myslenia bije sie o palme pierwszenstwa z bezdennym infantylizmem. I jak dlugo jeszcze potrwa ten korowod? Odpowiedz Link Zgłoś
kot_polski film dla niespołnionych lotników 13.11.10, 18:24 Gdybym chciała oglądać poznańskie dachy skorzystałabym z aplikacji google. Nikomu spoza Poznania nic ten film nie powie. Nie znając "pokazanych" w nim miejsc, trudno je sobie wyobrazić mając do dyspozycji tylko ptasią perspektywy i jakieś urywki. Poza tym film jest za długi i po 1,5 minuty oglądania podobnych do siebie obrazków przy ekranie trzyma już tylko piosenka. Swoj drogą też nie najlepiej dobrana. Zbyt czesto powtarzany motyw kalejdoskopu nudzi. Nic ładnego, nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek 651 Re: film dla niespołnionych lotników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 19:18 Moim zdaniem najbardziej przyciągające jest logo Poznania pokazane na końcu filmu.Zastanawia,zaciekawia skłania do zadania pytania- "co to za oryginalne miasto które ma takie kretyńskie logo?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: film dla niespołnionych lotników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.10, 12:25 Nic dodać, nic ująć! Efektowna wydmuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
aga39-2 Jak Wam się podoba? Nowy film promujący Poznań 21.11.10, 03:17 Jest s t r a s z n y : schematyczny, za d l u g i , nudny, pretensjonalny , mnostwo powtorzen, sztampowy ,monotonny ( starczy ? ). A najgorsze to to , ze koncepcja jest bledna : 90 % filmu to ujecia z lotu ptaka ! to blad ! A gdzie ujecia urokliwych miejsc w P-niu takich jak secesyjne kamienice na Jezycach, zaulki , uliczki przy Starego Rynku, Ratusz , Gora Przemyslawa , okolice Opery, Park Wilsona , wnetrze Fary , Filharmonia etc etc ??? Po prostu pretensjonalny g n i o t , podlany nowoczesnym sosem( muzyka , szybkie ujecia ) Nawet dachy Paryza tak filmowane nie zachecalyby do wybrania sie de tej "stolicy " swiata . Stracona szansa (i pieniadze). Odpowiedz Link Zgłoś