Dodaj do ulubionych

jaki telefon wybrać

IP: *.hut.kolornet.pl 28.12.06, 20:21
Witam!
Mam pytanie, chce cosbie kupić telefon i nie wiem który sie najbardziej opłaca. Wybieram między: Sagem my-x 6-2, Motorola e1000, Simens CX74 i LG U8360. Może znacie jakiś inny telefon godny polecenia w podobnej cenie do tych, ważne dla mnie jest dobry wyświetlacz, mp3, rozbudowa pamięci i dobry aparat.
Obserwuj wątek
    • Gość: .... Re: jaki telefon wybrać IP: *.hut.kolornet.pl 28.12.06, 20:23
      oczywiście chodzi o Simensa CX75 :P
      • barracuda7110 Re: jaki telefon wybrać 28.12.06, 20:37
        Żadnych siemensów! Chyba, że chcesz mieć notoryczne kłopoty z softem w telefonie.
    • Gość: sfc Re: jaki telefon wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:33
      e1000
      • speedone Re: jaki telefon wybrać 28.12.06, 21:07
        e1000 :) ale jak e1000 to jest pare innych o podobnych parametrach....
    • kolodziejo Re: jaki telefon wybrać 28.12.06, 21:06
      Myślę, że Zjebens i LG odpadają - szkoda nerwów na ciągłe bieganie do serwisu.

Pomiędzy Sagemem a Motorolą - trudny wybór. Za Motorolą przemawiają:

*lepsze spasowanie obudowy
      *znacznie lepszy wyświetlacz
      *klient e-mail
      *zapędy w stronę smartphone
      *druga kamera (a to wątpliwa zaleta)
      *instalacja pod platformę GPS

Z drugiej strony Sagem:

*nieporównywalnie lepsza bateria (w praktyce działa 2-3 RAZY dłużej)
      *mimo tej samej rozdzielczości, znacznie lepszy aparat
      *dobry dyktafon
      *lepsza stabilność oprogramowania
      *mniejsza awaryjność
    • Gość: zenek Re: jaki telefon wybrać IP: *.hut.kolornet.pl 29.12.06, 11:24
      sagem jest fajny, tylko słabe materiały(szybko sie obudowa rysuje), ale ogólnie polecam
    • Gość: K2 zgadzam się z kołodziejo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:46
      e1000, ewentualnie jak byś się uparł(a) to weź tego sagema
    • Gość: ... Re: jaki telefon wybrać IP: *.hut.kolornet.pl 02.01.07, 14:21
      czyli z tego co czytam e1000 jest najbardziej opłacalnym zakupem
      • blq Re: jaki telefon wybrać 02.01.07, 18:03
        tak, o ile sie nie zepsuje PCAP (układ odpowiedzialny za ładowanie baterii) no i
        czasem jeszcze głośnik siada, i mikrofon, i klawiatura, a za naprawe tego fona
        komisy sporo biorą (ze niby czesci drogie).
        • Gość: ... Re: jaki telefon wybrać IP: *.hut.kolornet.pl 02.01.07, 19:49
          a co myślicie o Benq-Siemensach ?
          • blq Re: jaki telefon wybrać 02.01.07, 20:11
            Benq-Siemensy to wybór jeszcze gorszy. Prymitywne, awaryjne jak e1000, tylko że
            nie ma kto tego naprawiać, bo firma w rozsypce.

• Gość: Luke Slater Re: jaki telefon wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 16:53
      Najlepszy by był.. Lg u8360 poniewarz mam wielki wyswietlacz ładnie grają mp3 i
      pamiec do rozszezenia nawet 1g.. pozdrawiam
      • Gość: taki jeden Re: jaki telefon wybrać IP: 198.36.87.* 08.01.07, 08:47
        Poniewaz piszes bzdury z bykami nie brał bym tej odpowiedzi za wiarygodna.
        • Gość: tq Re: jaki telefon wybrać IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.01.07, 15:23
          Mam i Sagema MYX5-2V i LG U8360 więc coś napiszę.
          Za Sagemem przemawia jego pancerność (to naprawdę wytrzymały typ), niewielkie
          rozmiary, dobry wyświetlacz, niezły aparat (jeśli w telefonie można wogóle mowić
          o aparacie). Niestety ma baterię wytrzymującą góra 3 dni, przy w miarę
          intensywnym użytkowaniu. No i obudowa na początku nie sprawia wrażenia solidnej,
          ale przeżyła już kilka upadków :))

LG - EKRAN - wielgachny, cudny - miodzio - oczywiście ten wewnętrzny. MP3 +
          karta 1GB, bateria trzyma 3/4 dni. To tyle - menu (mam angielskie) jest dość
          zagmatwane, brak zegarka na wewnętrznym wyświetlaczu :| Aparat - gorszy niż w
          Sagemie.

Z tych dwóch wolę LG bo ma MP3. Gdyby Sagem miał MP3 to bym wybrał Sagema :)
          • Gość: gosc z daleka Re: jaki telefon wybrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 19:55
            nie wiem czy przedmowca sie pomylil ale mowimy tutaj o sagemie myx6-2 a nie o
            myx5-2v
            • Gość: ... Re: jaki telefon wybrać IP: *.hut.kolornet.pl 08.01.07, 20:36
              a inne sagemy my501x, my600x, my700x??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka