Dodaj do ulubionych

Fundacja Bieda..

16.11.10, 19:53
Otrzymalem dzis pismo z PZU ze fundacja od wrzesnia nie przesyla skladek z tytulu mojego ubezpieczenia. Czy ktos jest w podobnej sytuacji?????

... Nie jestem z Poznania... Nie mam mozliwosci udania sie do siedziby fundacji ( jesli jeszcze istnieje ) sad(
Obserwuj wątek
    • Gość: bieda sucks Re: Fundacja Bieda.. IP: *.icpnet.pl 16.11.10, 21:16
      Dzisiaj tez otrzymalem taki list z pzu
      • Gość: zbulwersowana Re: Fundacja Bieda.. IP: 80.51.152.* 17.12.10, 21:48
        To co PZU ŻYCIE robi teraz odnośnie sytuacji,która zaistniała przez FUNDACJĘ BIEDA jest kary godne.Wciąż dostaje pisma o nie przekazaniu należytych składek do Pzu przez Fundacje,przez co szlak mnie trafia bo systematycznie je opłacałam,co potwierdziłam wysyłając im pismo z dowodami ksero wszystkich wpłat.Jak widdać nie dotarło to do nich i wyglada na to że moge zapomnieć o tym że odzyskam te pięniądze ponieważ jestem chyba ma wypowiedzeniu co stwierdzam po ostatnim piśmie dostarczonym od nich.Zszokowało mnie to ponieważ wysłałam i podpisaną umowę na nowy typ ubezpieczenia,który przysłali ale jak widac to też nie potrzebnie zrobiłam,mając nadzieję że wszystko będzie dobrze. Szkoda,że winni są zawsze ludzie którzy wiedzą że ich pieniądze są w dobrych rękach i wierzą że wszystko będzie ok.Ja jestem jeszcze młoda,ale straciłam już sporo pieniędzy płacąc składki,ale czuję się oszukana i nie potrafię już zaufać temu organowi.Postanowiłam,że założe sobie konto w banku i tam będe wpłacać co miesiąc tyle samo pieniedzy co na składkę,wiem że na moim osobistym koncie bedą u mnie bezbieczne a jak już uzbieram trochę to założe sobie na nie lokatę i sobie tym samym powiększe saldo.Mam nadzieję,że ten kto przywłaszczył sobie moje i nie tylko moje,ale też innych ubezpieczycieli pieniądze zostanie surowo ukarany i każdy kto pójdzie w jego ślady zastanowi się dwa razy nad tym co robi!!!!
        • Gość: wdeowa Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 22:57
          Ja jestem jeszcze w śmieszniejszej sytuacji .Z mężem byliśmy ubezpieczeni w Biedzie.Mój mąż zmarł w styczniu i PZU życie w drodze wyjątku (jak to określili) wypłacą świadczenie za osierocenie dziecka.Nie wiem czy mam skakać z radości czy płakać za to że mnie tak lubią za mój ośmioletni staż w PZU, na razie piszemy sobie listy.Oni odmowy,a ja odwołania.teraz to już ostatnie i idę do sądu.Pozdrawiam
      • Gość: zorientowany Re: Fundacja Bieda.. IP: 46.113.61.* 30.12.10, 23:42
        do wszystkich Ubezpieczonych
        oceniajcie fakty, a nie domysły. A fakty są takie, że na dzisiaj Ubezpieczenie Nadzieja w Concordia (www.e-dukator.eu) jest najlepsze i przewyższa warunkami zarówno dotychczasowe w PZU (prowadzone przez Fundację), jak i obecnie proponowane przez PZU za pośrednictwem GSU.
        Składka za grudzień została przez Nadzieję przekazana do Concordia (informacja sprawdzona). A dyskusja o niby-problemach z płatnością składek za miesiące wrzesień-listopad - wymaga to wiedzy u źródła tego problemu - problemu wywołanego przez PZU...Radzę zachować dystans i nie sugerować się nagonką robioną od połowy listopada przez PZU
        • Gość: biedna Re: Fundacja Bieda.. IP: *.sta.asta-net.com.pl 31.12.10, 14:14
          Jeżeli jeteś tak zorientowany to napisz mi od kogo mam żądać odszkodowania , skoro PZU przysłało mi pismo ,że nie zapłaci ponieważ Fundacja nie przekazała składek PZU od września.
          Czy Ty wiesz co piszesz, bo ja mam na to dowody, chyba nie jesteś jednym z współpracowników Fundacji i chcesz z ludziom zrobic wodę z mózgu. Ale z mojej głowy to Ci sie nie uda. Sprawa trafia w 2011 r. do prokuratury.
        • tomalin Re: Fundacja Bieda.. 07.02.11, 17:02
          A dlaczego składka za grudzień została przekazana do innego ubezpieczyciela wbrew woli ubezpieczonych? Mój ojciec chciałby tę składkę od Biedy odzyskać, bo nie zgodził się na zmianę ubezpieczyciela, ale na razie Bieda jest głucha na jego prośby.
    • Gość: Do nieistniejacego Re: Fundacja Bieda.. IP: *.versanet.de 16.11.10, 21:32
      Mowiem Wam Chopy,pic,zartowac nie filozofowac,bida musi POfolgowac !! Nawet wtedy,kiedy min.pracy mowi spi.rdalaj !Wszystko brac na klate i do kierata ! Buhaha :-))))
    • Gość: tomek Re: Fundacja Bieda.. IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 22:56
      otrzymałem dziś takie samo pismo jak pan .dooddziału fundacji przyszło więcej takich klijętów jak ja myślę iż sprawą powinna zająć się prokuratura no bo gdzie są te pieniądze
      • Gość: Do Tomka Re: Fundacja Bieda.. IP: *.versanet.de 16.11.10, 23:07
        Wielka szkoda Tomus,ze Twoja mamonka POszla sie gwizdac,bo bys zainwestowal w slowniczek ortograficzny i bys wiedzial jak sie pisze klientow.POzdrawiam :-)))
    • Gość: gość Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 09:43
      Witam
      podobne pismo z PZU otrzymała również synowa a do Fundacji nie można się dodzwonić. Ich strona od bardzo dawna nie była aktualizowana. Czy jest więcej osób którym nie odprowadzali składek? Jeżeli tak to trzeba będzie to zgłosić do KRS - tam mogą wpływać jeszcze datki z podatków. A sprawę trzeba będzie wyjaśnić bo tu chodzi o duże pieniądze i ciągłość ubezpieczenia. Czy jeszcze istnieje? - sprawdzimy w biurze.
      • Gość: Fundacja BIEDA Re: Fundacja Bieda.. IP: *.icpnet.pl 17.11.10, 11:09
        Pani córka o ile zapłaciła składki jest ubezpieczona w PZU Życie SA. Zapraszam do naszego biura w Poznaniu ul. Towarowa 35/37 Budynek DELTA VI pietro.
        Podpisał Zdzisław Jan Dudek - prezes Fundacji BIEDA.
        • Gość: klient Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 08:17
          skoro twierdzi pan ze jest ok.to dlaczego pzu informuje ze nie dokonal pan wpaty za m wrzesien pazdziernik i listopad.w pismie kture otrzymalem od pana jest info o dokonaniu wplaty.bylem w pzu i sytuacja jest zupelnie inna od przedstawionej przez pana.kolejna uwaga dla pana to brak kontaktu tel z panem.
        • tomalin Re: Fundacja Bieda.. 07.02.11, 17:17
          Panie Prezesie, a co z grudniową składką? Mój ojciec zapłacił ją zgodnie z regulaminem ubezpieczenia, zanim dostał pisma od Was i z PZU. Nie godzi się na przejście do innego ubezpieczyciela, więc wystąpił do Fundacji Bieda z prośbą o jej zwrot. Czy dużo takich składek zamierzacie sobie przywłaszczyć?
      • Gość: radek Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 19:16
        Witam. Moja mama jest w podobnej sytuacji ,tak że otrzymała pismo z PZU , nie wpłynęły pieniądze za miesiąc wrzesień , a co z miesiącami październik i listopad ?
        • Gość: Do Radka Re: Fundacja Bieda.. IP: *.versanet.de 17.11.10, 19:22
          Pewnie zostaly przelane do fundacji "Nedza" !Hihihahabuhaha :-)))
        • Gość: Robson Re: Fundacja Bieda.. IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 21:24
          Ja byłem dziś w PZU i powiedzieli że składki za miesiąc 09,10,11,2010 niewpłyneły z fundacji Bieda do PZU ,ale za te miesiące pokrywa PZU.Do końca Listopada trzeba zmienić ubezpieczenie żeby mieć ciągłość ponieważ PZU rozwiązało umowę z Fundacją Bieda.Niestety moja składka za Grudzień też wpłyneła miałem stałe zlecenie z banku składki raczej nieodzyskam.PZU proponuje znowu inną Fundację GSU niby prosperującą od 15 lat na rynku tylko trzeba się zastanowić czy ta Fundacja nie jest podobna do poprzedniej.Udało Mi się dodzwonić do Fundacji Bieda i miła pani powiedziała że moje składki zostały wysłane do PZU i jutro wyśle potwierdzenie wpłat ,twierdzi że Pzu zmienia inną Fundację i dlatego jest takie zamieszanie.Ja w tym roku zrezygnowałem z OC PZU i myślę żę z Polisy na życie też zrezygnuje bo tak do końca to niewiadomo kto kogo ubezpiecza a to przecież najstarsza ubezpieczalnia PZU.Mam prośbę jak ktoś ma namiar na sprawdzoną ubezpieczalnie to proszę podać namiar.
          Pozdrawiam
          • Gość: Ubezpieczony Re: Fundacja Bieda.. IP: 195.72.148.* 18.11.10, 07:53
            A propos tego co piszesz. Wychodzi na to, że GSU to solidna firma. Znalazłem ich stronę w necie www.gsu.pl i z tego wynika, że mają biura i oddziały w całej Polsce. Losowo żeby zweryfikować zadzwoniłem do dwóch biur, gdzie wprawdzie o Fundacji Bieda nie wiedzieli nic ale odnośnie ubezpieczeń zostałem poinformowany odpowiednio. Także spoko...
          • free_balbina Re: Fundacja Bieda.. 20.11.10, 18:24
            GSU to nie kolejna FUNDACJA !!!! możecie poczytać na oficjalnej stronie gsu.pl/
            • Gość: siekiera Re: Fundacja Bieda.. IP: *.icpnet.pl 21.11.10, 11:27
              To proszę porównaj jak cię "rabią" PZU razem z GSU hi!! hi!!
          • Gość: kompetentna Re: Fundacja Bieda.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 12:51
            Informacje jakie przekazała Panu Pani z PZU to prawda. Składki nie wpłynęły, dlatego PZU rozwiązało umowę z Biedą. Fundacja ta była tylko pośrednikiem, dlatego mimo braku przekazanych składek, PZU daje Panu ochronę w tych miesiącach i swoją odpowiedzialność, więc w przypadku gdyby wystąpiło w tym czasie jakieś świadczenie a Pan przedstawi PZU potwierdzenie wpłaty składki za ten okres, to nie będzie żadnego problemu z wypłatą pieniążków.

GSU to alternatywa, dla osób, które dalej chciałyby zachować warunki ubezpieczenia grupowego. Firma jest solidna, biura są w całej Polsce, a wszelkie dane o niej znajdą Państwo na naszej stronie www.gsu.pl

Gdybym była klientem, to większe zaufanie miałabym do PZU czyli ubezpieczyciela niż do Fundacji która jest ubezpieczającym w tym momencie, bo to ubezpieczyciel potem wypłaci Panu świadczenie, a nie pośrednik.

Fundacja wysyła do klientów pisma i zachęca do kontynuacji w firmie Generali. I w tym momencie do Państwa należy decyzja którą drogą Państwo pójdą. Czy dalej za BIEDĄ robiąc sobie jeszcze większy problem, czy nie.
            Ja gdybym się raz sparzyła na firmie, to więcej wspólnego mieć z nią bym nie chciała.
            • Gość: zniesmaczona Re: Fundacja Bieda.. IP: *.icpnet.pl 17.12.10, 22:20
              Bardzo jestem ciekawa czy pani wypowiedz jest prawdziwa, szczególnie początkowa część.!! Ubiegam sie i odszkodowanie z tytułu zdarzenia medycznego, konkretnie za pobyt szpitalny od 21 pażdziernika do do 8 listopada. Wniosek załozyłam za pośrednictwem BIEDY w dniu 19 listopada. 24 listopada z PZU dostałam odpowiedz negatywną z powodu braku opłat składek za miesiąc wrzesien, pażdziernik i listopad. 29 listopada złożyłam odwołanie dołączając dowody wpłat. Nadal czekam. Mam nadzieję, że PZU faktycznie daje ochronę i swoją odpowiedziałność za budzące wątpliwości miesiące. Nie mam zamiaru rezygnować z przysłuującego mi świadczenia, skoro ze swojej strony wszystkie warunki polisy dotrzymałam.
              Pozdrawiam
              • keram1958 Re: Fundacja Bieda.. 17.12.10, 23:05
                Też byłem w szpitalu i miałem operację. PZU Życie S.A. odmówiło mi ochrony i wypłacenia roszczenia za szpital i operację, a wszystko z powodu tych złodziei z biedy. Polecam zrobić tak jak ja to zrobiłem. Rzecznik Ubezpieczonych Al. Jerozolimskie 44 00-024 Warszawa tylko czeka na takie sprawy i rączki zaciera. Proszę w googlach wyszukać jego stronę. Zadzwoniłem na tel podany 22 3337328 czynne od pn do pt 8:00 do 19:OO. Trochę cierpliwości bo obłożenie linii jest spore, ale udało się. Wszystkie dokumenty już wysłałem i jak mi powiedział jeden z 30 ekspertów w sprawach ubezpieczeń powinni w przeciągu trzech tygodni sprawę popchnąć. Co najważniejsze ZA DARMO!!! Życzę powodzenia!!!
                • Gość: zniesmaczona Re: Fundacja Bieda.. IP: *.icpnet.pl 17.12.10, 23:30
                  Dzieki za podpowiedz. Z cłą pewnością pójde w pańskie slady.
                  Pozdrawiam
                • Gość: PJ Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 12:34
                  PZU jak zawsze jest zatroskane o swoich klientów. Tak bardzo zatroskane, że nie straszne im ew. sankcje 10% przychodu za zeszły rok za wprowadzania w błąd klientów konsumentów. Umowa z Fundacją Bieda rozwiązują się 30.11.2010r., ale odpowiedzialność wobec klientów kończą 30.09.1010r. odwołując się do OWU, a piśmie (ja mam 10.12.2010r. informującym o rozwiązaniu umowy, gdy poprzednie z 18.11.2010r. skierowali z zawiadomieniem o braku opłacania składek do zmarłego, ale dla PZU to nie przeszkoda można w końcu odczytać nad grobem ubezpieczonego, mogą to zrobić uposażenie, lepiej będą pamiętać ubezpieczenie no i solidna markę PZU), to nawet wskazują, że jest im niezmiernie przykro. Może warto im przypomnieć o poniższym postanowieniu wzorca umownego uznanego za niedozwolone? W ramach uzasadnienia wyroku dokonano oceny zależność art. 830 k.c. do postanowień umownych odmiennie kształtujących. W par. 13 każą sobie zapłacić za cały okres, czyli do 30.11.2010r., ale odpowiedzialność chcą ograniczyć do 30.09.2010r. ?? Bardzo to ładne i z troską o klienta, naprawdę, na miarę europejskich rozwiązań. Już dawno nadzór powinien podjąć badania nad tym zagadnieniem. Vide poniżej klauzula:

Nr 587 kalzuli niedozwolonej wpisanej do rejestru 10 paź 2005
                  Sygn. akt XVII Amc 56/04 Sąd Okręgowy w Warszawie Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów
                  Powód:
                  Stefania
                  Wiśniewska
                  Pozwany:
                  Powszechny
                  Zakład
                  Ubezpieczeń na
                  życie S.A. w
                  Warszawie
                  „Odpowiedzialność PZU życie SA w odniesieniu
                  do poszczególnych ubezpieczonych wygasa (…)
                  w razie wypowiedzenia umowy ubezpieczenia z
                  upływem ostatniego miesiąca za który opłacono
                  składkę, najpóźniej jednak z dniem rozwiązania
                  umowy ubezpieczenia”
            • Gość: Kasia Re: Fundacja Bieda.. IP: *.adsl.cybercity.dk 21.12.10, 20:41
              A jak wyjaśni Pani fakt, ze większość, jeśli nie wszystkie te umowy były podpisywane w PZU? To właśnie PZU proponowało swoim klientom f. bieda. Ludzie zaufali szyldowi PZU i co dalej iść za PZU, jaką mam gwarancję, że teraz zaproponuje pośrednika z którm nie będzie problemu? Dlaczego samo PZU nie jest głównym ubezpieczycielem?
          • Gość: arci Re: Fundacja Bieda.. IP: *.icpnet.pl 06.12.10, 12:25
            kolego ta fundacja znajduje się pod tym samym adresem więc to jest to samo tylko inaczej sie nazywa niezły przekręt , sądzę że tylko po to by składki wzrosły o kilkanaście złoty czy tak nie jest
            ?
          • Gość: Kasia Re: Fundacja Bieda.. IP: *.adsl.cybercity.dk 21.12.10, 20:33
            Mój mąż też ma problem z f. Bieda. Ja mam od kilku lat ubezpieczenie w Polisa Życie S.A. W zeszłym roku leżałam w szpitalu i otrzymałam za to pieniądze, nie miałam nigdy z ubezpieczalnią problemów. A tak jak Pan pisze, pieniądze ze składek nie zniknęły, zmienił się pośrednik ubezpieczenia z PZU na Concordia i Generali. PZU robi zamieszanie, bo chce zwerbować klientów (taką informacje otrzymałam na infolinii). Dzisiaj miałam wątpliwą przyjemność rozmawiać z Panią z PZU. Ta pani, chyba została w czasach PRL i popijając fusiastą kawę w cienkiej szklance przespała kurs obsługi klienta, sama już nie wiem, czy to PZU jest do bani, czy ma niewykwalifikowanych pracowników.
            • Gość: kk Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:02
              A mnie się wydaje, że to Bieda nabiedziła. Ciekawe tylko kto te pieniądze ma. Nie zostały przekazane do PZU( dlatego PZU zerwało umowę).Ja kontynuuję w GSU ( drugi pośrednik:)), z polisą od 1 grudnia. A co ze składkami za wrzesień, październik i listopad? Bezzębny pan w kasie Biedy tłumaczył, że to oni dbają o klienta i dali jakieś korzystne propozycje. Ale ja z nimi podpisywałam polisę na PZU!Chcę żeby moje pieniądze trafiły do PZU a nie do prywatnej kieszeni krętacza.
    • Gość: Fundacja BIEDA Re: Fundacja Bieda.. IP: *.icpnet.pl 17.11.10, 11:00
      Pragnę Państwa poinformować, że Fundacja BIEDA ma swoje biuro w Poznaniu na ul. Towarowej 35/37, czynne w dni robocze od 8oo do 16oo. Serdecznie zapraszamy. Fundacja obsługuje nadal ubezpieczonych w programie Nadzieja, obsługuje świadczenia oraz przyjmuje nowych chętnych do ubezpieczenia.
      Podpisał Zdzisław Jan Dudek - prezes Fundacji BIEDA. Telefon infolinii 801 486 868.
      • Gość: ubezpiczony Re: Fundacja Bieda.. IP: *.xdsl.centertel.pl 17.11.10, 17:05
        Pan Zdzisław Jan Dudek - prezes Fundacji BIEDA.
        Proszę o wyjaśnienie dlaczego Fundacja nie odprowadziła składek za wrzesień, co ze składkami które wpłaciłem za pażdziernik i listopad . Co dalej z kontynuacją ubezpieczenia na życie typ P
        Polisa nr 701260150 , do kiedy polisa ma ważność
        • Gość: rrr Re: Fundacja Bieda.. IP: *.xdsl.centertel.pl 20.11.10, 15:28
          dlaczego PZU nie proponuje ubezpieczenia na dotychczasowych warunkach , tylko na gorszych i za większą stawkę , PZU zrobiło zamęt aby wycofać się z dotychczasowych warunków
        • free_balbina Re: Fundacja Bieda.. 20.11.10, 18:31
          PZU Życie bierze odpowiedzialność za wszystkich ubezpieczonych w Fundacji do końca miesiąca listopada aby nadal mieć ochronę na życie należy skontaktować się z najbliższym Punktem Obsługi Klienta PZU Życie. Można przystąpić do ubezpieczenia na podobnych warunkach.
          Nie na polisę TYP P a NA TYP P PLUS. Ma rozszerzony zakres o ogólnych warunkach tego ubezpieczenia można poczytać na stronie PZU Życie www.pzu.pl/?nodeid=produkt_pzu_zycie_sa&group_id=41&category_id=58&prod_id=1459
          I proponuję nie korzystać z nowej oferty ubezpieczenia GENERALI, którą otrzymacie, bo skoro Fundacja nie przekazała ubezpieczenia dzisiaj do PZU Zycie to pewnie za jakiś czas nie przekaże do Generali.
          • Gość: poinformowany25 Re: Fundacja Bieda.. IP: *.icpnet.pl 21.11.10, 12:10
            Na tych stronach nie znadziesz informacji jak gsu z pzu podzielił ponad 20% prowizji od ubezpieczonych zabranych Fundacji BIEDA. A dla inteligentnych internautów proponuję przeprowadzić analizę dlaczego oferta gsu ma składkę wyższą i świadczenia niższe i dlaczego zawierana jest tylko na 1 rok. Jak PZU tak bardzo dba o interes ubezpieczonych, o czym piszą w przesyłanych do ubezpieczonych pismach, to dlaczego nie zaproponowali takich samych warunków, jak były w Fundacji BIEDA.
            • Gość: gość Re: Fundacja Bieda.. IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.10, 21:09
              Wyższa składka wynika przede wszystkim z tego, że typ Polisy jaki obsługiwała Bieda to P a teraz w ofercie jest P Plus. Różnice są duże przede wszystkim P Plus w GSU działa również w Unii Europejskiej, zakres Ciężkich chorób w P był podstawowy a w P Plus jest rozszerzony.
              Fundacja już dawno się nie wywiązywała z obowiązków wobec ubezpieczyciela, Polisy Typ P powinny być już zlikwidowane w grudniu zeszłego roku.
              A co do prowizji to myślę, że niewiele na ten temat możesz wiedzieć.
      • Gość: Klient Re: Fundacja Bieda.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 08:18
        Jak dostałem to pismo to myślałem, że to ja czegoś nie zapłaciłem, ale zadzwoniłem na infolinię z tego pisma i miła Pani poinformowała mnie, że to Fundacja BIEDA nie przekazała moich pieniędzy do PZU! Myślałem, że mnie normalnie rozniesie! Nie wiem co teraz, PZU proponuje jakieś GSU, niby wygląda to dobrze, fajne składki mają, dużo biur (znalazłem nawet aktualną stronę www.gsu.pl), ale kurde sam nie wiem. Żona mówi, że przechodzimy, chyba posłucham żony. BIEDA precz!
        • Gość: ubezpieczony1 Re: Fundacja Bieda.. IP: *.icpnet.pl 18.11.10, 09:46
          PZU wymyśliło sobie GSU żeby na ubezpieczonych po raz kolejny zarobić - prosze sprawdzić do kogo wstępujecie i jaką to niby macie atrakcyją ofertę. Słyszałem nieoficjalnie, że to jest straszny przekręt zrobiony przez PZU. Podobno Fundacja BIEDA nie zgodziła sie na zaproponowane przez PZU warunki obniżenia świadczeń oraz podniesienia składki i stąd całe zamieszanie. Fundacja jest nadal w budynku PZU - kolejki u nich straszne. Sam u nich byłem, mają bardzo atrakcyjne warunki ubezpieczenia. Składki moje są opłacone. Fundacja już opłaciła za mnie składki do Generali. Precz z PZU, nie chce mieć nic z nimi do czynienia. Wszyscy, którzy otrzymali pisma z PZU zostali zmanipulowani i wprowadzeni w błąd. Możecie sprawdzić pod adresem Poznań ul. Towarowa 35 VI pietro.
      • Gość: FUJ Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 10:58
        Panie Dudek Szanowny,
        Cały czas ta Pana "fundacja" wprowadza ludzi w błąd. Mataczy.W ostatnim piśmie oświadcza Pan, że dnia 29.08.2010 roku PZU Życie wypowiedział Fundacji Bieda umowę o ubezpieczenie grupowe na życie typu P. Dlaczego więc podpisał Pan umowę ze mną na początku października jako pośrednik PZU Życie na formularzu firmowym PZU Życie. Nie poinformował mnie Pan, że zamierzacie zmienić ubezpieczyciela i nie pytał się Pan mnie o żadną zgodę. Ja przekazałam składki na konto tej super fundacji z przeznaczeniem na ubezpieczenie w PZU. Przez dwa miesiące byłam przekonana, że jestem ubezpieczona w PZU. Nie przystąpiłam do żadnej :organizacji" typu Concordia. Pytam się więc gdzie są moje pieniądze i kto je przywłaszczył.Nie wpłynęły do PZU, nie podpisywałam za waszym pośrednictwem umowy z w/w Concordią. Pytam się kto moje pieniądze przywłaszczył. Czy jesteście gotowi zwrócić ?
      • Gość: Oburzony Re: Fundacja Bieda.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.11, 10:45
        W gów... prawda telefon który podaje szanowny Pan "Dudek" to pic na wodę. Tak samo jak w Biedzie nikt nie odbiera a jak odbiorą to przełączają tak że po chwili jest głucho w słuchawce. Penerstwo nie pozwolę, żeby moje pieniądze przepadły. Nie jestem instytucją harytatywną i sprawa znajdzie odpowiednie miejsce u Rzecznika Praw Konsumenta.
    • Gość: Przemo Kalisz Re: Fundacja Bieda.. IP: *.kalisz.mm.pl 18.11.10, 09:42
      Moja żonka otrzymała podobne pisemko ale z zaproszeniem do oddziału pzu celem wyjaśnienia sytuacji. Po wizycie w pzu napisze coś więcej.
    • Gość: ania Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 11:02
      też dostałam takie pismo mam informacje od prowadzącego z PZU że PZU przejmuje wszystkie zobowiązania i kontynuacje ubezpieczenia. Trzeba się zgłosić z dowodami wpłaty do najbliższej siedziby PZU.
      Pozdrawiam
      A.
      • Gość: klientka Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 12:11
        Też dostałam takie pismo i muszę przyznać że byłam zaskoczona udałam się do PZU i Fundacji i co się okazało że Fundacja nadal istnieje i ma lepsze warunki niż PZU i GSU. Mnie tylko dziwi dlaczego PZU i Fundacja rozgrywa wszysko kosztem klienta. Ja byłam zadowolona z obsługi Fundacji i mam nadzieję że wszystko się szybko wyjaśni. PZU źle gra i to źle dla nich wróży.
        • Gość: Klient PZU Re: Fundacja Bieda.. IP: *.centertel.pl 18.11.10, 22:05
          Uważam, i mam podstawy żeby tak pisać, że dobrze, że PZU robi porządek z nieuczciwymi pośrednikami. Moim zdaniem BIEDA kłamie. Nie wierzę żeby władze PZU zdecydowały się na taki krok aby wysłać pisma do klientów gdyby nie były pewne tego co piszą. Również pracuję w dużej firmie i wiem, że nad takimi pismami siedzą sztaby prawników - także na pewno trzeba wierzyć PZU, że BIEDA nie przekazała pieniędzy. Ponadto moja żona i ojciec byli (już podpisali nowe papiery w PZU) klientami BIEDY. I co ciekawe do mojej żony trafiło pismo z Biedy, że ma sie zapisać do jakiegoś Generali a do ojca pismo z Biedy że do PZU - no to co oni kombinują ? Czemu jedni dostają coś innego a drudzy też z BIEDY ? Oczywiście do żony i ojca trafiło również pismo że Bieda za nich nie zapłaciła i zgłosili sie do PZU w Ostrowie Wlkp. i tam załatwili co trzeba
    • Gość: też ubezpieczony Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 11:54
      zadzwoń na numer infolini z pisma to cię pokierują co trzeba zrobić dalej
      • Gość: krystyna Re: Fundacja Bieda.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 07:52
        infolinia nie odbiera telefonów -= w piątek dzwoniłam wiele razy i nie dodzwoniłam się, a swoją drogą to ja ubezpieczyłam się w ' BIEDZIE " za namową i pośrednictwem pracownika PZU - kto założył tę fundację skoro pracownik PZU jest pośrednikiem???
        kolejne państwo w państwie???
        • Gość: pepik Re: Fundacja Bieda.. IP: 195.72.148.* 22.11.10, 13:22
          dzisiaj dzwoniłem i nie było problemu - mówią, że mieli jakieś problemy techniczne z infolinią.
          • Gość: ubezpieczony rr Re: Fundacja Bieda.. IP: *.xdsl.centertel.pl 23.11.10, 09:32
            prosze o podanie nr tel. kontaktowego do fundacji BIEDA
            • Gość: rencista Re: Fundacja Bieda.. IP: *.promax.media.pl 23.11.10, 13:45
              fundacja zmienila z tego co wiem nr a aktualny to 655720641 chyba plus i nieodbiera nikt
        • Gość: JP Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 01:31
          Celna uwaga, to PZU czyniła zabiegi, by klienci PZU wynieśli się do Biedy, stąd ocenić należy po co to czynili, jaki mieli interes, w jaki sposób, skoro namawiali do Fundacji Bieda sprawdzili wiarygodność tego podmiotu, i w jaki sposób fundacja działała z PZU w celu w celu przejęcia klientów, działanie było przecież zoorganozowane za pośrednictwerm struktur PZU.

• Gość: nika Re: Fundacja Bieda.. IP: *.srem.net 22.11.10, 21:29
      W miom przypadku było tak:
      1.najpierw dostałam pismo z fundacji Bieda, że od grudnia 2010 roku zostałam objęta ochrona ubezpieczenia w Generali, w związku z przeniesieniem programu ubezpieczenia z PZU do Generali. Żeby dopełnić formalności muszę tylko wypełnić i odeslać załączony wniosek(jeśli mi to odpowiada). W pismie potwierdzono, że ostatnią składke przekazano do PZU za miesiąc listopad oraz że warunki, suma i ciąglość ubezpieczenia nie ulegaja zmianie.
      2. po kilku dniach dostałam pismo z PZU, że moje składki nie są opłacone. Zadzwoniłam do mojego oddziału PZU i okazalo się to bzurą, ponieważ poinformowano mnie, że nie zalegam z żadnymi opłatami.
      Jakie wnioski? Niech każdy sam sobie odpowie.
      • Gość: ala Re: Fundacja Bieda.. IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 17:58
        Powiedzcie mi, jak to mozliwe, ze od wrzesnia fundacja nie oplacala skladek a dopiero w pazdzierniku nam o tym powiedziano

W biurze PZU w Kaliszu obslugiwala mnie dzis absolutnie nieprzygotowana, opryskliwa dziewczyna ktora nigdy nie powinna byc dopuszczona do kontaktu z klientem !!!!

Na zadane przeze mnie pytania nie byla w stanie odpowiedziec nic co by mialo jakikolwiek sens. Jedyna odpowiedz brzmiala: ja tu tylko jestem zwyklym pracownikiem i prosze mnie o to nie pytac - to po jaką .... tam siedzi?? I po co ja czekam w kilometrowej kolejce skoro ona nie wie po co tam jest ??

Zapytałam dlaczego proponowane przez nich warunki są mniej korzystne niż poprzednie - zaczęła mi mówic z ironia, że od razu mozna sie bylo spodziewac, ze Bieda padnie bo takie skladki jak oni zaproponowali nie mialy szansy utrzymac tego systemu !!!
        Pytam gdzie bylo PZU (bo w jego imieniu wypowiada sie ta umalowana pieknosc) skoro nie widzialo szans na utrzymanie tego systemu ??

Dodam, ze ludzie z Kalisza mają pojechac sobie na swoj koszt do Poznania i tam zalatwiac ewentualną kontynuację.
        To jest szczyt olewania klienta, skoro poprzednią umowe podpisałam tu to nie wyobrazam sobie żebym W SYTUACJI, KIEDY TO PZU ZAWINIŁO ponosiła jeszcze koszty przejazdu, straty czasu ryzykujac, że trafię na taką "mądrość" w dziale obsługi klienta.

• Gość: rencista Re: Fundacja Bieda.. IP: *.promax.media.pl 23.11.10, 13:40
      Tez dostalem takie pisemko Fundacja ma zmieniony numer tel zmienila tez nr konta i ubezpieczyciela Jesli kontynuacja to trzeba odeslac to co przyslala fundacja ale mozna tez udac sie do PZU i tam cos wypelnic nie wiem dokladnie co bo jutro bede dopiero to zalatwial
      • Gość: oszukany klient Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 22:03
        bylem dzis w pzu i okazalo sie ze fundacja bieda nie istnieje a w to samo miejsce powstola fundacja nadzieja.nazwy pasuja do tej nieuczciwej fundacji.okazuje sie ze bieda nie wplacila naszych skladek za m.wrzesien pazdziernik oraz listopad,a ten sam gosciu ktury rozlozyl biede wciaga nas do nadzei.ostrzegam wszystkich przed ta fundacja.
        • Gość: zbysio Re: Fundacja Bieda.. IP: 84.40.217.* 23.11.10, 23:01
          Ciekawe ze w KRS jakos nie ma potwierdzenia tych slow :-) Ja wcale nie upieram sie za Bieda, ale powiedz prosze czy zweryfikowales te informacje?
          • Gość: klient Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 08:07
            oczywiscie ze sa zweryfikowane.najgorsze jest to ze pzu twierdzi ze skladki za m.wrzesien pazdziernik i listopad bieda nie wlacila.a dodzwonic sie do nich nie mozna.wiec nie mam zadnych zludzen ze bieda nas naciaga po przez nowy organ jakim jest nadzieja.
            • Gość: zbysio Re: Fundacja Bieda.. IP: 84.40.217.* 24.11.10, 21:13
              No ja sie jakos dodzwonilem na infolinie wskazana kilka komentarzy wyzej.
            • Gość: gość Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 19:45
              fundacja bieda
        • Gość: Tomek Re: Fundacja Bieda.. IP: 82.160.182.* 24.11.10, 09:49
          Witam..ja już się ubezpieczyłem w PZU z ciągłością ubezpieczenia..
          Teraz musze pismo do biedy wysłać o zwrot nadpłaty za miesiąc grudzień...trzeba się spieszyć bo jak definitywnie ogłoszą upadłość to nie odzyskamy kasy...z dniem 30 listopada zrywam z nimi umowe na podstawie niedotrzymania z ich strony warunków umowy!!!!!!!!!tylko jak to napisać...by się nie migali od wypłaty choćby składki za grudzień.....

Każdy ubezpieczyciel ma 3 miech odpowiedzialności za klienta jesli ten przestał płacić..wnioskuje wiec ze jak BIEDA nie płaci od września to odpowiedzialność PZU mija akurat 30 listopada wiec BIEDA zrobiła na każdym kliencie malwersacje za 3 - 4 miesięcy.u mnie to jestok. 320 zł więc z mocy prawa to przestępstwo
          • Gość: a. Re: Fundacja Bieda.. IP: 194.8.14.* 25.11.10, 12:22
            Ja również otrzymałam identyczne pismo z Fundacji i PZU. Jeżeli ubezpieczyciel ma 3 m-ce odpowiedzialności za klienta to rzeczywiście by się zgadzało. Pisałam z panem z Fundacji, który twierdził że jestem ubezpieczona w PZU do końca listopada, a jak poprosiłam o potwierdzenie przelania składki do PZU to kontakt się urwał... W takim razie co ze składkami za 09-11? Zostawili dla siebie? Ja podpisałam umowę z GSU (współpracują z PZU) - fakt, płacę 10 zł więcej, ale mam ciągłość ubezpieczenia i nawet lepsze warunki.
    • Gość: KROPKA Re: Fundacja Bieda.. IP: *.pub.sarocom.net 25.11.10, 10:37
      TAK JA TEŻ JESTEM W TEJ SYTUACJI BIEDA IE ROZPADŁA A NAS ZLALI PZU PROPONUJE SWOICH A BIEDA SWOICH ALE ZADNA Z TYCH FIRM NIE MA TAKICH WARUNKÓW JAKIE MIAŁA BIEDA JA NIE WIEM CO ROBIĆ ALE CHYBA ZREZYGNUJĘ
      • Gość: swen Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 13:44
        Czy komus z was pzu odmowiło wyplaty swaidczenia ze wzgledu na brak tych składek z fundacji bieda?
      • Gość: Do . Re: Fundacja Bieda.. IP: *.versanet.de 25.11.10, 19:58
        Tej .-ka,POszukaj komy i nalezy na nich POlozyc +
        • Gość: zbysio Re: Fundacja Bieda.. IP: 84.40.217.* 25.11.10, 22:05
          Kolego, co mnie obchodzą Twoje bełkoty? Nie masz nic wartościowego do przekazania, to się nie odzywaj - byleby tylko wpleść jakieś 'PO'. Każdego takiego zdeterminowanego frustrata zachęcam do inicjatyw w realnym życiu - nie podoba się w polityce, to sam coś zadziałaj kolego. Ziarnko do ziarnka.
          • Gość: Do Zbynia Re: Fundacja Bieda.. IP: *.versanet.de 25.11.10, 22:46
            Zbyniu,mlody czlowieku ! Coz Ty mozesz wiedziec na moj temat i POwodow na owe PO ? Nie widza Ci sie owe belkoty, mozesz wiec spojrzec przez lornetke od dupy strony i wszystko wtedy bedzie takie malutkie,ze nie zwrocisz wogole uwagi.Pusty smiech mnie ogarnal czytajac Twoja zachete do inicjatyw w zyciu i rezygnacji z POlityki.Chlopcze,musisz jeszcze sporo soli zjesc z bylej Zupy,aby to wszystko okielznac i kumnac z kim masz wogole przyjemnosc.Trzym Zbyniu fason i nie wychylaj sznupa POza klawiature,bo zlapiesz jeszcze jakiegos wirusa grypowego.POzdrawiam
            • Gość: zbysio Re: Fundacja Bieda.. IP: 84.40.217.* 26.11.10, 14:07
              Ależ szanowny kolego - w ogóle mnie Ty ani Twoje powody nie interesują. Faktem jest natomiast, że narodził się kult dysleksji, z taką radością przez Ciebie wyznawany.
              Twoich życiowych rad, z całym szacunkiem, do serca sobie nie wezmę :) Morały praw sobie komu innemu.
              • Gość: Do Zbynia Re: Fundacja Bieda.. IP: *.versanet.de 26.11.10, 15:02
                Skoro ja i moje POwody Cie nie interesuja,to PO jakiego walca wlazisz miedzy wodke a zakaske i liczysz na krzywusa ? POnawiam wiec moje stwierdzenie przyslowiem : jest to cnota nad cnotami,trzymac jezor za zebami ! Reasumujac - kto z przyrodzenia glupi,to i w Paryzu rozumu nie kupi ! :-)))))
                • Gość: zbysio Re: Fundacja Bieda.. IP: 84.40.217.* 26.11.10, 16:51

Hihi, ubaw PO pachy :-)
                  Panie kochany, PO takiego walca, cobyś zbytnio nie POkaleczył naszego języka.
                  • Gość: Do Zbynia Re: Fundacja Bieda.. IP: *.versanet.de 26.11.10, 17:16
                    No i widzisz szczunie,nauka nie idzie w las i zaczynasz cos kumac,ze dzwonia POnoc w bocznej nawie,choc nie wiesz w ktorej i gdzie !? Tak trzym mlody sadzeniaku,w przyszlym roku bedzie z Ciebie super dojrzala pyra na frytki,no i wtedy nie beda POtrzebne przyslowia ludowe typu : komu Bog rozumu nie da,kowal mu nie ukuje !Pa pa POdnosowy gilu !
                    • Gość: zbysio Re: Fundacja Bieda.. IP: 84.40.217.* 26.11.10, 18:05
                      A truskawki w tym roku obrodziły? :-)
    • lenaw.0 Re: Fundacja Bieda.. 02.12.10, 10:09
      Moi rodzice również otrzymali pismo z Biedy. Każde z nich inną propozycją ubezpieczenia. Pismo dostali ok. 20.11, więc było mało czasu na rezygnację i znalezienia nowego ubezpieczyciela.
      30.11 otrzymali pismo z PZU o nieopłaconym ubezpieczeniu. Jestem na etapie korespondencji z jednym z pracowników i próbie uzyskania kopii przelewów do PZU, co wyjaśni sprawę ostatecznie i oczyści atmosferę wokół fundacji. Otrzymałam tylko odpowiedź, że to PZU postawiło ultimatum, wyższa składka, niższa wartość ubezpieczenia, a poza tym ubezpieczenie w BIEDA jest dobrowolne i wybór ubezpieczyciela należy do rodziców. Jeśli fundacja rzeczywiście padła ofiarą "czarnego marketingu" dlaczego fundacja nie chce wyjaśnić sprawy i ujawnić potwierdzeń. Moi rodzice zapłacili ok.250 PLN składek, jeśli rzeczywiście nie wpłynęły do PZU to zrobili komuś prezent. Jeśli osób jest więcej, o czym świadczą wpisy, to będzie to wyjątkowo drogi prezent.

Postawiony przeze mnie termin przesłania potwierdzeń wpłat mija dziś, jeśli nie uzyskam kopii, sprawę zgłaszam prokuraturze, wysyłam również skarge do nadzoru ubezpieczniowego.
      • Gość: Tomek Re: Fundacja Bieda.. IP: 82.160.182.* 04.12.10, 18:38
        Napisz co i jak z tym ubezpieczeniem.Ja z Biedy sie przeniosłem do PZU. Nie mam głowy na pierdoły i wybrałem wiarygodną firme.Pozew można zbiorowy zrobić bo z tego wynika że składki są nie opłacone za 4 miechy od wrzesnia włacznie a nie tylko za grudzien. 30 listopada wysłałem do Biedy pismo o rezygnacji z ich ochrony i zwrot za wpłata grudniową.Na infolini mi powiedzieli że oddadza kase więc
        P.S. sorki za orty
        • lenaw.0 Re: Fundacja Bieda.. 06.12.10, 13:03
          Szkoda, że Fundacja nie robi nic aby sprawę ostatecznie wyjaśnić.
          Nie mam pokwitowań wpłat składek z Fundacji do PZU. Nie mają one przecież charakteru poufnego.
          W związku z tym oddałam sprawę do wyjaśnienia do Rzecznika Ubezpieczonych, zobaczymy. Na stronie jest wzór jak przygotować pismo i instrukcja nt. załączników. Sporządzenie pisma zajęło mi 0,5 godz.
          • keram1958 Re: Fundacja Bieda.. 13.12.10, 00:17
            lenaw.0 napisała:

> Szkoda, że Fundacja nie robi nic aby sprawę ostatecznie wyjaśnić.
            > Nie mam pokwitowań wpłat składek z Fundacji do PZU. Nie mają one przecież chara
            > kteru poufnego.
            > W związku z tym oddałam sprawę do wyjaśnienia do Rzecznika Ubezpieczonych, zoba
            > czymy. Na stronie jest wzór jak przygotować pismo i instrukcja nt. załączników
            > . Sporządzenie pisma zajęło mi 0,5 godz.
            Witam serdecznie. Jestem w podobnej sytuacji. bIEDA i pZU pogrywają sobie ze mną w kotka i myszkę. We wrześniu leżałem w szpitalu i miałem skomplikowaną operację kręgosłupa. Dokumenty (wypis szpitalny i zgłoszenie roszczenia za pobyt w szpitalu z operacją) pZU przyjęło bez zastrzeżeń, a na wypłatę czekaj tatka latka. Ma moje pisemne monity nie odpowiadają. W rozmowach telefonicznych plotą różne farmazony. Na założenie sprawy w sądzie mnie ne stać, ale do pozwu zbiorowego chętnie przystąpię. O jakich piszesz stronach, gdzie są gotowe wnioski do Rzecznika ubezpieczonych. Możesz mi je podać jako: Re Re. DZIĘKUJĘ!!!
            • keram1958 Re: Fundacja Bieda.. 23.02.11, 15:37
              Na początku lutego otrzymałem pierwsze pismo od Rzecznika Ubezpieczonych. Jest to korespondencja RU do pZU Życie, w którym Rzecznik informuje pZU o wszczętej sprawie (mojej) i żąda od pZU wyjaśnienia mu sytuacji i moich zarzutów w stosunku do ubezpieczyciela o niewypłacenie roszczenia za leczenie szpitalne. Cała korespondencja pomiędzy Rzecznikiem, a złodziejami będzie mi przekazywana do wiadomości. Druga sprawa to zgłoszenie w prokuraturze (na początku stycznia) przestępstwa na moją szkodę. Dostałem wczoraj odmowę wszczęcia dochodzenia i sprawę skierowała do policji celem przeprowadzenia dochodzenia w sprawie o WYKROCZENIE. Mamy podobno prawo w tym kraju. Pytanie się nasuwa tylko prawo dla kogo?
              • keram1958 Re: Fundacja Bieda.. 07.07.11, 22:52
                Otrzymałem dziś pismo z pZU (do wiadomości) do Rzecznika Ubezpieczonych informujące o przyznaniu mi w drodze wyjątku należnej kwoty za leczenie szpitalne pomimo, iż podobno nie byłem objęty ochroną ubezpieczeniową, bo bieda nie zgłosiła mnie do ubezpieczenia i nie przelała podobno moich składek do pZU. Ciekawe tylko skąd mają mój nr polisy skoro twierdzą, że nie byłem ubezpieczony. Ani jednego słowa o % za zwłokę. Należą się one również w obie strony!!!
              • keram1958 Re: Fundacja Bieda.. 11.07.11, 21:46
                No i po wielu miesiącach oczekiwania przelali mi na konto moje pieniądze z tytułu leczenia szpitalnego w kwocie takiej jakby mi to wypłacili w dniu 23.10.2010 roku. Niedoczekanie ich pieska mać. Należą się jeszcze odsetki za zwłokę. Myślą, że mnie się pozbyli, ale nie tak łatwo się ze mną wygrywa. WALCZYMY DALEJ Z OSZUSTAMI I NACIĄGACZAMI!!!
              • keram1958 Re: Fundacja Bieda.. 02.08.11, 20:27
                Dostałem dziś pismo z pZU. Śmiechu warte. Roszczenie wypłacone z prawie rocznym poślizgiem i nie należą mi się żadne odsetki za zwłokę. Zobaczymy, co na to powie sąd. Mam dosyć tego!!! Dosyć szarogęszenia się pseudofirm ubezpieczeniowych za nasze ciężko zarobione pieniądze. Trzeba walczyć ze złodziejami, którzy budują za nasze pieniądze siedziby kapiące marmurami i elektroniką oraz kominowymi płacami prezesa i członków zarządu.
      • Gość: zniesmaczona Re: Fundacja Bieda.. IP: *.icpnet.pl 29.12.10, 15:47
        Chętnie dołączę się do wniosku do prokuratury. Uważam, że takie przekręty i manipulacje naszymi pieniędzmi nie powinny być zamiesione pod przysłowiowy dywan.
        Ja również wysłałam prośbę o interwencję do Rzecznika Ubezpieczonych, ponieważ PZU odmawia mi wypłaty świadczenia za pobty szpitalny, gdyż twierdzi, że moja ochrona skonczyła się dnia 30 wrzesnia z powodu braku przekazania składek przez F. BIEDA.
        Pozdrawiam
        • Gość: Maja Re: Fundacja Bieda.. IP: *.sta.asta-net.com.pl 30.12.10, 23:10
          Ja również oddaję sprawę do prokuratury,to niebywałe, żeby Fundacja i PZU , robili z naszymi pieniędzmi co chcą. Gdzie Fundacja przekazała te pieniądze? co zrobiło PZU ?
          • Gość: zmiesmaczona Re: Fundacja Bieda.. Do Majki IP: *.icpnet.pl 31.12.10, 16:39
            Też chcę to zrobić, tylko nie wiem jak się za to zabrać. O ile możesz, proszę podpowiedz mi w jak to zrobić? Czy znajdę gdzieś gotowe wnioski?
            A może by tak zgłosić sprawę jako doniesienie zbiorowe? Sądze, że chetnych było by bardzo dużo.
            Pozdrawiam
    • Gość: Kancelaria Prawna Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 01:06
      Szanowni Państwo!

Chciałbym sprawdzić w jaki sposób doszło do przeniesienia klientów PZU do Fundacji Bieda, względnie w jaki sposób utrudniano kontynuację ubezpieczenia w PZU, aby wymóc nawiązanie relacji za pośrednictwem Fundacji Bieda. Interesują mnie informacje związane szczególnie z kontynuacją ubezpieczenia.

Wg moich ustaleń działania PZU były od strony konsumenckiej co najmniej dwuznaczne, zaś interes PZU w pozbywaniu się ubezpieczonych obciążających kosztami tę instytucją, aż nadto wyraźny, na co wskazuje pełna organizacyjna mobilność struktur PZU w tym procederze. Przede wszystkim PZU nakłaniała klientów do podpisania deklaracji zgody z Fundacją Bieda. Klienci o tej fundacji dowiadywali się od PZU, wcześniej nic o niej nie wiedzieli. Wg dotychczasowych ustaleń zachęcano klientów w ten sposób, iż podawano klientom nieprawidłowe informacje, a to, że w ramach kontynuacji w PZU nie będą mogli korzystać ze świadczeń za pobyt w szpitalu, a to, że ubezpieczenie w PZU jest niższe, niż gdyby ubezpieczyli się za pośrednictwem Fundacji Bieda, a to że składka jest niższa (w przypadku naszego zmarłego klienta to był 1 zł). Klient nasz umierał na nowotwór w zasadzie wszelkie sprawy powinien był załatwiać w konsultacji z prawnikiem kancelarii, niemniej wycieńczenie chorobą uniemożliwiało zrozumienie znaczenia dokonywanych czynności, tak chorego człowieka wg ustaleń, podatnego na lęki i sugestie PZU wzywało 2 razy do Środy Wlkp. z Kostrzyna Wlkp., docierając z dużym trudem i z człowiekiem w takim stanie zdrowia, bez opiekuna zawierano porozumienia, podkładając mu już gotowe formularze do przejścia do Fundacji Bieda. Z dokumentacji która odnaleziony była tylko deklaracja przystąpienia, OWU nie znaleziono, co uprawdopodabnia, że nawet podstawowych informacji nie przekazano, zgodnie ze standardem ochrony konsumentów. Kiedy jako jego były prawnik po jego śmierci, a na zlecenie jego dzieci zadałem w PZU wiele pytań, to na żadne nie dostałem właściwej odpowiedzi, albo były mylne. Dla pewności pytania były ponawiane przy świadku w koelenym terminie spotkania z pracownikami PZU. Pracownicy, albo podawali informacje, które niewiele maja wspólnego z Ogólnymi Warunkami Ubezpieczenia i zasadami jego kontynuacji, co potwierdza moją ocenę, że świadomie PZU wprowadzała w błąd, pytanie czy tylko w tym jednostkowym wypadku, czy ogólnie. Zadawałem np. pytanie jak to się stało, że PZU akurat polecała Fundację Bieda? Co na jej temat wiedziała, kiedy klientom zachęcała do przejścia w ten sposób lub do kontynuacji ubezpieczenia zamiast samodzielnie, to za pośrednictwem fundacji, jakie są relacje pomiędzy fundacją, a PZU? Jaki miała interes PZU zachęcając w ten sposób klientów do przejścia do Fundacji Bieda? Jak to się dzieje, że od Poznania, po Ostrów Wlk., Środę Wlkp., PZU namawia w sposób zorganizowany klientów do przejścia, że ma od razu stosowne druki, czy wiedzą, że w zasadzie fundacja nie publikuje mimo obowiązku sprawozdań sprawozdań finansowych, że infolinia nie działa, itd.?

W ocenie Kancelarii mogło dojść do niespotykanej na skalę krajową sytuacji naruszeń interesów konsumenckich, stąd Kancelaria chciałaby zbadać wszelkie informacje szerzej, aby zainteresować nie tylko stosowne organy ochrony interesów konsumenckich, ale także ew. inne organy, jeżeli okazałoby się po analizie spraw i okoliczności, że sprawy mogą mieć pewien wspólny mianownik, ew. wyczerpywać znamiona czynów karalnych, względnie ew. przygotowania pozwu zbiorowego.

Dotychczasowa ocena wskazuje, że działanie PZU wymierzone było przede wszystkim w tych ubezpieczonych, którzy korzystali ze świadczeń w ramach polis, a zatem leczących się, osoby te były w najtrudniejszej sytuacji, więc namawianie na przejście z sugestią, że w PZU nie mają możności realizowania świadczeń wskazywać może na zorganizowane działanie, które mialoby na celu pozbycie się klientów obciążających tę instytucję kosztami.
      Skupianie uwagi na Fundacji, która z samego zamierzenia zapewne nic nie miała jest pozbawione sensu, gdyż uważamy, że to PZU zachowała się w sposób, który nakazuje zbadać większą próbę sytuacji, aby wyciągnąć wnioski, a ew. poszkodowanie działaniem PZU będą musieli rozważyć ew. zwarcie szyków i wystąpienie w sosob zborowy przeciwko takim praktykom.

Proszę zatem o ew. podzielenie się z opisem, jak doszło u Państwa do nawiązania relacji z Fundacją Bieda, kto ją polecił? Kto pośredniczył w zawarciu z nią umowy? W jaki sposób nakłoniona na przejście z bezpośredniego ubezpieczenia w PZU w ramach kontynuacji na ubezpieczenie za pośrednictwem Fundacji, jakie wskazywano zachęty, w jaki sposób określano dalsze warunki współpracy z PZU, jeżeli klient nie zgodzi się na przyjęcie oferty ubezpieczenia za pośrednictwem Fundacji Bieda, kto i jak przedstawiał Fundację Bieda, jakie informacje o wiarygodności tego podmiotu podawała PZU, itd.? Wszelkie informacje mogą być istotne. Do ustalenia stanu faktycznego na chwilę obecną nie potrzebujemy danych osobowych, stąd proszę o ich nieprzesyłanie, jak i cech identyfikujących, choć pozostawienia możności kontaktu elektronicznego może okazać się pomocne.

Jeżeli Kancelaria na bazie ustaleń dojdzie do przekonania i zgromadzenia dowodów na naganne działanie PZU, wówczas zostanie ogłoszenie o zorganizowaniu grupy w celu sądowego dochodzenia roszczeń. Poniżej podajemy adres mailowy na który można dzielić się własnymi doświadczeniami, jak w ww. pytaniach.

jp.jp@vp.pl

• Gość: T Re: Fundacja Bieda.. IP: 82.160.182.* 18.01.11, 22:58
        Witam
        dzisiaj z Fundacji BIEDA DOSTAŁEM PISMO W KTÓRYM JEST NAPISANE, ŻE ZA CAŁE ZAMIESZANIE PONOSI WINĘ PZU ŻYCIE. jEDNOCZEŚNIE DOSTAŁEM DO WYPEŁNIENIA FORMULARZ,ŻE Z DNIEM 01.01.2011 REZYGNUJE Z UBEZPIECZENIA W FUNDACJI 9JEŚLI TEGO CHCĘ) I MAM TO PODPISAC I IM TO PODESŁAĆ W CELU ZWROTU NADPLATY.

WIECIE CO JEST ŚMIESZNE..TO, ŻE PODOBNE PISMO ALE NAPISANE WŁASNORĘCZNIE IM WYSŁAŁEM. W NIM NAPISAŁEM M.IN., ŻE WYPOWIADAM UMOWE ZfUNDACJĄ BIEDA Z DNIEM 30.11.2010. A ONI CHCĄ TERAZ BYM PODPISAŁ ZE Z DATĄ POZNIEJSZĄ...
        W KONIA CHCA LUDZI ZROBIĆ UWAŻAJCIE NA TO BO JAK PODPISZECIE ŻE Z TĄ DATĄ TO WAM KASY NIE ZWRÓCĄ ZA GRUDZIEŃ - JA UBIEGAŁEM SIĘ O ZWROT TEJ NADPŁATY ZA GRUDZIEŃ I NIC....NAWET NIE OPISALI, ŻE MOJE PISMO DOSTALI..PODOBNA SYTUACJA JAK KOGOS KTO TU PISAŁ ŻE ZAGUBIONO JEGO LIST ZA POTWIERDZENIEM ODBIORU....
        BANDA ZŁODZIEJI I PAJACY...KONUCHY POZWIJCIE MNIE DO SADU ZA OBRAZE WASZĄ A JA WAS POCIAGNE ZA TO CO ROBICIE MI I INNYM W PODOBNEJ SYTUACJI ...PANIE DUDEK BUJAJ SIĘ,.............
        • keram1958 Re: Fundacja Bieda.. 19.01.11, 11:09
          Gwoli wyjaśnienia sprawy zaginięcia przesyłki poleconej za potwierdzeniem odbioru, nie mam jeszcze odpowiedzi na moją reklamację z poczty polskiej. Niedawno jednak znalazłem "zwrotkę" podpisaną przez Rzecznika Ubezpieczonych w swojej skrzynce pocztowej. Okazuje się, że moje pismo do Rzecznika zostało jednak dostarczone. Dzwoniłem wczoraj do Rzecznika i dowiedziałem się, że moja sprawa jest w toku załatwiania i będę otrzymywać całą korespondencję pomiędzy Nim, a pozwanymi złodziejami: do wiadomości. Ciekawe tylko jak długo to jeszcze potrwa skoro na moje odwołania i monity do złodziei nie mam do tej pory odpowiedzi. Mogę jedynie mieć pobożną nadzieję, iż ci bandyci i złodzieje poważniej podejdą do osoby Rzecznika Ubezpieczonych... no i do Prokuratury, która niezależnie już prowadzi dochodzenie w mojej sprawie przeciwko tym sk... bandytom i złodziejom z BIEDY i PZU. Co, może mnie pozwiecie o zniesławienie oszuści? NIEDOCZEKANIE wASZE!!!
    • Gość: Łukasz Re: Fundacja Bieda.. IP: *.adsl.cybercity.dk 21.12.10, 17:16
      Miałem ten sam problem do dzisiaj,Firma PZU to firma dziadowska ,monopolista na rynku polskim,bardzo zle traktują klijentów może dlatego że nie nagrywaja swoich rozmow.Prosze sie z kontaktowac z Fundacja gdzie przesyłała pani pieniadze poniewaz fundacja roawiazala umowe z PZU i działa teraz z Concordia i Generaliz.Podaje linak www.e-dukator.eu
      Zycze tym osobom ktore tam przacuja zeby byly tak potraktowane w handlu jak ja dzisiaj W PZU,a te panie powinny przejsc kursy obslugi klijenta
      • Gość: anika Re: Fundacja Bieda.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.12.10, 13:59
        Ja do dziś nie otrzymałam zwrotu nadpłaconej składki za grudzień! pierwszy wniosek o zwrot złożyłam 17listopada, dziś jest 23 grudnia i NIC! I nie odpuszczę! To są moje pieniądze i chcę je odzyskać! dodam, że składkę za grudzień opłaciłam również w nowej ub. gsu a ! Czy ktoś wie jak mam od nich tę kasę ściągnąć??????????????
        • Gość: asiutka_w Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 08:33
          Dzwonilam do Fundacji Bieda w celu wyjasnienia nieprzekazywania przez nich skladek do PZU i dowiedzialam sie ze wszystko ok. Tak sie zlozylo, ze pod koniec pazdziernika zmarla moja mama. Zanioslam potrzebne dokumenty do Fundacji i rowniez dowiedzialam sie ze wszystko ok. A tu niespodzianka, 24.12 otrzymalam z PZU pismo o odmowie wyplacenia swiadczenia z tytulu nieoplacanych skladek.
          I to ma byc ok????
          Dzisiaj napisze pismo do Fundacji i zadzwonie do nich i do PZU. Powinni wyjasnic to miedzy saba. Wkoncu wszyscy ktorzy placa ubezpieczenie, nie robia tego dla kaprysu tylko z konkretnego powodu. A dla mnie to jest wielkie oszustwo.
          • Gość: T Re: Fundacja Bieda.. IP: 82.160.182.* 02.01.11, 11:46
            Banda złodziei zarówno Fundacja jak i PZU.
            Czy wiadomo coś o pozwie zbiorowym wobec tego ewidentnego oszustwa klientów?
            Ktoś wytoczył już proces bądź postępowanie wobec BIEDY.
            Proszę napisać...mnie też tak oszukano i nie zwrócono nadpłaty za grudzień!!!!! Złodzieje bo inaczej tego nazwać nie można
            • keram1958 Re: Fundacja Bieda.. 02.01.11, 22:29
              Nie mam jeszcze zwrotki z poczty polskiej od listu poleconego do Rzecznika Ubezpieczonych. Nie idzie wyśledzić też przesyłki na str poczty polskiej. Ciekawe co mi powiedzą jutro na poczcie. Może w sprawę tych oszustów i malwersantów z PZU/BIEDY zamieszane jest FBI, CIA, MOSAD i CBŚ. Nie odpowiedziała na zgłoszenie również jakaś tam kancelaria prawna, która zbierała zgłoszenia od pokrzywdzonych. Moi kochani Państwo, mamy więc dwa wyjścia: 1) Kilka wiązek granatów na siedziby sku... malwersantów i złodziei, (tym jednak nic chyba nie zdziałamy) . Pozostaje więc wyjście nr 2) Jutro każda osoba pokrzywdzona z osobna składa w swojej prokuraturze w miejscu zamieszkania wniosek o ściganie w sprawie o malwersację i oszustwo na naszą szkodę. Niech nam w końcu wypłacą to, co się nam należy zgodnie z polisą wraz z odsetkami za zwłokę. TAK,TAK, to działa i ma zastosowanie w obie strony. Moi Państwo. Spotykamy się jutro w prokuraturach.
              • Gość: gość Re: Fundacja Bieda.. IP: *.icpnet.pl 03.01.11, 13:31
                Jestem kolejną osobą oszukaną...
                • Gość: anika Re: Fundacja Bieda.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.11, 13:44
                  Kochani jeśli chcecie odzyskać swoje pieniądze to musicie się pofatygować tam sami! Ja pisałam , dzwoniłam i nic to nie dało! dopiero jak się pofatygowałam w końcu sama to dopiero na miejscu oddali! Pozdrawiam;-)
                  • keram1958 Re: Fundacja Bieda.. 03.01.11, 15:06
                    Kochani moi, jak wczoraj obiecałem, tak też dziś zrobiłem. Na poczcie polskiej dowiedziałem się, że moja przesyłka polecona do Rzecznika Ubezpieczonych najzwyczajniej w świecie zaginęła, nie istnieje. Dziwna rzecz, ciekawe kiedy ją znajdą. W sprawie oszustwa biedy/pzu na moją szkodę (odmowa wypłaty za leczenie szpitalne i operację chirurgiczną) zgłosiłem w prokuraturze popełnienie przestępstwa. ZGŁOSZENIE PRZYJĘTO. SPRAWA W TOKU. Poszkodowani łączcie się.
                    • Gość: T Re: Fundacja Bieda.. IP: 82.160.182.* 03.01.11, 16:33
                      Witaj ,Zostaw swego e-mail to się odezwę do ciebie...ja też nie zamierzam im odpuścić choć mi sie upiekło bo we wrześniu kasę jeszcze za operacje i szpital dostałem :).A pofatygować się hmm a co to ja jestem od jeżdżenia i tracenia kasy na paliwo i nerwy oszzzzzzzzz ..Gdzie zgłaszaliście popełnienie przestępstwa...normalnie na Policji
                      • keram1958 Re: Fundacja Bieda.. 03.01.11, 17:58
                        W dniu dzisiejszym zgłosiłem sprawę w prokuraturze rejonowej w miejscu mojego zamieszkania. Powodzenia życzę Tobie i innym.
                  • Gość: Frania Re: Fundacja Bieda.. IP: *.sta.asta-net.com.pl 04.01.11, 15:20
                    Ale gdzie Ty byłaś w Poznaniu, czy w innej miejscowości napisz! Czy bezpośrednio w Fundacji Bieda -Nadzieja ? Czego dotyczyło odszkodowanie -śmierci kogoś z rodziny , pobytu w szpitalu?
                    Kto Ciebie obsługiwał? A może to nie jest prawda ?!
                    • Gość: ewa koło Re: Fundacja Bieda.. IP: *.net.pbthawe.eu 06.01.11, 00:07
                      Też zostałem oszukany przez PZU i Biedę, zapłaciłem nawet za grudzień, w listopadzie leżałem w szpitalu,zdiagnozowano ciężką chorobę,należy się odszkodowanie za pobyt w szpitalu i chorobę,przez PZU wysłałem wszystkie dokumenty i nic z tego nie należy się bo składki nie wpłynęły od września,po raz drugi napisałem odwołanie do pzu i czekam ,nie bardzo mam siłę z nimi walczyć ale nie możemy odpuścić złodziejom bo inaczej nie można tego nazwać.
                      • Gość: dana Re: Fundacja Bieda.. IP: *.icpnet.pl 10.01.11, 16:19
                        Witam!
                        Dostałam dzisiaj pismo od Fundcji Bieda, że przepraszają za nieporozumienia. Pisza, że oni płacili składki do PZU i wszystkiemu winne jest PZU. Byłam wyjaśniać sprawę w PZU i kobiety w okienku powiedziały, że one nie umieją wyjaśnić moich wątpliwośći. Nie wiem kto jest w koncu winny ale ja chce moje odszkodowanie za zawał przebyty w listopadzie.
                        • a.lojewska Re: Fundacja Bieda..stare metody z Biedą 11.01.11, 00:00
                          - Zdzisiu- wstydź się. Od 10 lat żerujesz na naiwności ludzkiej- kiedyś oferowałeś pracę, firmy, ubezpieczenia teraz zostawiałeś ludzi z długami. Z tego co czytam na forum- metody te same, tylko ludzie nie dają Ci się już manipulowac. Chłopie, zacznij w końcu zaraiac uczciwie na swoje utrzymanie, bo teraz na poważnie prokurator zagląda Ci w oczy, z czego wiele osób będzie zadowolonych:)
                        • Gość: student prawa Re: Fundacja Bieda.. IP: *.sta.asta-net.com.pl 11.01.11, 17:45
                          A od PZU dostaniesz ,że winna jest Fundacja Bieda i tak w kółko p. prezesa Fundacji, jak jemu pasuje tak odpowiada, już mam dosyć - jest juz wysłane zawiadomienie do Prokuratury + pozew. Pozdrawiam i Wy wszyscy Państwo to zróbcie! Nie ma na co czekać.!
                          • Gość: oszukany. Re: Fundacja Bieda.. IP: *.net.pbthawe.eu 13.01.11, 12:58
                            no właśnie do prokuratury tylko co trzeba zlożyć i czy prokuratura zajmuje się takimi sprawami.pozdrawiam
                            • keram1958 Re: Fundacja Bieda.. 13.01.11, 23:00
                              Ja zaniosłem kopię pism które wysłałem do rzecznika ubezpieczonych, wszystkich innych pism i korespondencję z tymi złodziejami. Ich odmowę wypłacenia mi roszczenia z tytułu leczenia szpitalnego i operacji (wypis szpitalny), no i kopię dowodów wpłat miesięcznych składek ubezp. Zostałem przesłuchany na miejscu i poinformowano mnie, że sprawą zajmą się poważnie. Mam nadzieję , że wreszcie coś drgnie.. Niezależnie sprawę skierowałem również do rzecznika ubezpieczonych (w-wa Al. Jerozolimskie) Dokładny adres jest podany w jednym z moich wcześniejszych wpisów. Nota bene moje pismo wysłane za potwierdzeniem odbioru nasza kochana poczta zagubiła. Jeszcze nie mam odpowiedzi na moją reklamację dot. zaginięcia przesyłki na poczcie polskiej. czyżby w całą "biedną aferę" zamieszany był jakiś wywiad. Ale dzięki prokuraturze sprawa na pewno ruszy. Życzę powodzenia!!!
                              • Gość: oszukany Re: Fundacja Bieda.. IP: *.net.pbthawe.eu 20.01.11, 13:55
                                Teraz jestem pewny,że sprawcą całego zamieszania jest PZU, to oni zrobili ludzi w balona,gdyby było inaczej to taką biedę już dawno by zamknęli.Należy mi się odszkodowanie za szpital ale PZU ani myśli mi zapłacić,odwołałem się po raz drugi i czekam co mi odpiszą.
                                • Gość: oszukana Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 14:41
                                  Gdyby Bieda przekazała składki do PZU, byłoby się ubezpieczonym. Sprawdziłam, moje składki nie wpłynęły do PZU z BIEDY. Pierwszego grudnia podpisałam nową polisę PZU Zycie poprzez GSU.Skladki za grudzień i styczeń znajdują się na moim koncie PZU.
                                  Nie radzę więc mieć kontaktu z BIEDĄ, która aktualnie przekwalifikowała się na NADZIEJĘ. Ładna nadzieja, chyba na następne oszustwo!!!!
                                  • Gość: T Re: Fundacja Bieda.. IP: 82.160.182.* 20.01.11, 18:43
                                    Kto już dostał z Biedy pismo, że ma wypełnić oświadczenie o zakończeniu współpracy z Fundacją od 01.01.2011.
                                    Ja dziś takie coś dostałem, że mam o niby wypełnić i dostane zwrot nadwyzki. za grudzień..Jaja sobie robią nie podpisujcie tego bo was zrobią w balona złodzieje.....30.11.2010 napisałem do nich list w którym oświadczyłem, że zamierzamz nimi przerwać współpracę ze względu na podejżenie malwersacji moich składek.i poprosiłem o zwrot kasy za grudzień .. a oni teraz takie pisemko mi podsyłają...Po co? aby mieć papierek z podpise, że rezygnuje z Biedy dopiero w styczniu...co za frajerstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                    Panie Dudek nie ze mną te numery...możesz się bujać na lianie
                                    • Gość: anika Re: Fundacja Bieda.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.11, 14:43
                                      Kochani radzę Wam pożegnać się z Biedą i poszukać innego Ubezpieczyciela! Ja tak zrobiłam, przeszłam do GSU - super obsługa itp. Z Biedą zakończyłam na szczęście kontakt! PO długim czasie i narzucaniu się IM dostałam zwrot kasy! Pomimo, że od 1 grudnia 2010 roku nie ubezpieczam się u NICH ciągle przesyłają Mi pisma , żebym do nich wróciła, że są nie winni itp.
                                      A w końcu tłumaczy się WINNY! Szczerze odradzam kontakt z TYMI OSZUSTAMI!
                                      • Gość: T Re: Fundacja Bieda.. IP: 82.160.182.* 26.01.11, 09:43
                                        Aniu napisz jak tego dokonałąś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: y Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 12:22
      Ciekawe,że żaden dziennikarz nie zainteresuje się tym przekrętem w "Biedzie". Oni podpisywali nowe umowy z klientami jeszcze w październiku i przyjmowali wpłaty nie informując o tym, że umowa z PZU została już zerwana w sierpniu ( o czym informowali w grudniu:)) W związku z powyższym, moje wpłaty począwszy od października nie mogły być przekazane i nie były przekazane do PZU.Sprawdziłam.Ubezpieczyłam się , tak jak chciałam w PZU od 1-grudnia 2010 i nie interesują mnie żadne propozycje tej "fundacji", bo nie wierzę im. Nie chcę być naciągnięta po raz drugi. Chodzi mi tylko o to żeby oddali mi moje pieniądze. Nie chcę fundować nawet kawy bez cukru żadnym dudkom.Jak długo będę czekać na zwrot moich pieniędzy , panie Dudku?
      • Gość: ghost Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 19:45
        Teraz przechodzą do innego ubezpieczyciela :d już nie będą w PZU ciekawe xD jak to będzie wyglądało :P
      • Gość: gość Re: Fundacja Bieda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 17:57
        A jaki jest numer do tej Fundacji
        • Gość: Wielbiciel Re: Fundacja Bieda.. IP: *.biz.net-inotel.pl 02.03.11, 13:31
          CONCORDIA JEST NAJLEPSZA!!! ubezpieczam tam całą rodzinę!! wszystko jest pięknie i cudownie!! ubezpieczyłem tam nawet auto (pomimo że takowego nie posiadam)

POLECAM!!!!
    • Gość: Adam Re: Fundacja Bieda.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.03.11, 13:07
      POSŁUCHAJ TEGO rozrywkaimuzyka.webnode.com/
    • Gość: Daria Re: Fundacja Bieda.. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.05.11, 09:35
      LudzieJA NIE DOSTAŁAM ZADNEGO LISTU, SKŁADKI PŁACIŁAM AZ DO LUTEGO!!!!!!! A TERAZ PISZE WNIOSEK O ZWROT, BO ONI PODOBNO ZWRACAJĄ!!!!!!!!! WIEC NIE TRAĆCIE ENERGII NA BZETY TYLKO DO DZIEŁA! PISMO ZA PISMEM
      • keram1958 Re: Fundacja Bieda.. 27.06.11, 10:20
        Moja sprawa ma się następująco. Na początku marca zostałem przesłuchany na policji. Sprawa w toku. W wyniku działań Rzecznika Ubezpieczonych Pan Prezes Główny pZU został poproszony w drodze wyjątku z uwagi na mój długi staż w pZU o ponowne rozpatrzenie mojego wniosku o wypłatę roszczenia z tytułu leczenia szpitalnego Kpiny trwające już od września. Odsetki jednak rosną. (wolniej niż inflacja)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka