Dodaj do ulubionych

Lutycka->polecam

26.11.10, 17:24
Dziewczyny,

Rodziłam 2 tyg. temu na Lutyckiej i z czystym sumieniem polecam ten szpital. Personel na porodówce naprawdę super. Położne bardzo miłe i pomocne. Trafiłam również na bardzo dobrych lekarzy i mega zaangażowanych. Mój poród do ostatnich chwil przebiegał bez problemów. Niestety zakończył się cesarskim cięciem- dzięki szybkiej interwencji lekarzy mój synek jest ze mną. Jestem Im wdzięczna za fachową opiekę.
Na oddziale poporodowym personel również bardzo pomocny, szczególnie Pani od laktacji. Ja nie miała problemów z karmieniem, ale koleżanka z pokoju tak. Pani przychodziła do Niej kilka razy i bardzo cierpliwie tłumaczyła. Mówiła, żebyśmy pytały teraz jak najwięcej, bo po to ona jest, a jak wrócimy do domu, to nie będzie kogo zapytać.
Nie miałam bezpośredniego kontaktu z siostrami z noworodków, ale mój Mąż mówił, że są również bardzo miłe i pomocne. Przy każdej Jego wizycie pozwalały zabrać synka do mnie (po cesarskim cięciu dziecko przez pierwszą dobę nie było ze mną). Lekarze z noworodków również ok. Wytłumaczyli wszystko, odpowiedzieli na każde pytanie i widać, że interesowali się dzieckiem.
Jeśli macie jakieś pytanie o techniczne rzeczy, to piszcie.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • gosiadabek Re: Lutycka->polecam 26.11.10, 22:12
      Mam pytanie - czy miałaś tam swojego lekarza albo umówioną położną?
      Pozdrawiam
      • whitechocolatte Re: Lutycka->polecam 26.11.10, 22:31
        dołączam sie, rodziłam tam 3 tygodnie temu i mam te same pozytywne odczucia.
        ja nie miałam ani lekarza z lutyckiej ani "wykupionej"połoznej.
        przez cala akcje porodowa mialam bardzo dobra opieke i lekarki i poloznej- nie chodzilam nawet do szkoly rodzenia wiec nie mialam "przecwiczonej teorii".bardzo mi pomagaly aby wszystko poszlo szybko i sprawnie.
        • gosiadabek Re: Lutycka->polecam 28.11.10, 22:14
          Mam nadzieję, że i ja wkrótce będę mogła się dopisać i polecać ten szpital innym kobitkom..:)
      • bxy4567 Re: Lutycka->polecam 10.04.11, 22:45
        Na Lutyckiej od niedawna nie można mieć " umówionej" położnej. Rodzisz z tą, która ma aktualnie dyżur. Podobnie jeśli chodzi o lekarzy - i kochane - nie ma się czego obawiac - tam jest super personel.
    • honey81 Re: Lutycka->polecam 25.06.11, 22:44
      witam!
      chciałabym zachęcic wszystkie przyszłe mamy do Lutyckiej. Mój synek ma 4 miesiące, a ja cały czas okres porodu wspominam bardzo miło. Dodam,że spędziłam tam ponad tydzień. Położne były przesympatyczne, chodzące anioły, pielęgniarki również. świetna pani Marzenka lub Małgosia na patologii. Bardzo miło mnie zaskoczyły i pomagały wspierając w chwili zwątpienia. Połozna Aneta sprawiła, że poród przezyłam z usmiechem na ustach, a mój mąż byl zachwycony opieką. Co mi się nie podobało... to wczesne, wręcz nieludzkie pory pobudki. przed 6. i nieonatologia. Nie wykryli wady bioderek u mego synka, nie podpowiedzieli, że duża masa urodzeniowa i ciaża przeterminowana to czynniki ryzyka dla dysplazji bioderek. Ogólnie porod owka i patologia świetne pod wodzą Polaszewskiego, a noworodkowy tragedia. Posiłki niedobre i tak skąpe, że dietetyk by sie powstydził, a co tu dopiero matkę z dzieckiem nakarmić. Mimo wad wiem ,że następne maleństwo też urodzę na Lutyckiej!!!! Powodzenia kochane
      • lotorka Re: Lutycka->polecam 27.09.11, 11:46
        takze polecam, mam badzo podobne spostrzezenia, polozne na porodowce super, na polozniczym moze nie wszystkie ale zdecydowana wiekszosc przesympatyczna, bardzo pomagaja przy karmieniu piesia, z tym noworodkowym faktycznie cos jest nie tak, troche mnie to dziwi bo sam odynator super specjalista, poswiecil mi duzo swojego czasu, pobudki i genealnie obsesja na punkcie porzadku (ale nie czystosci bo to bym zrozumiala, ale naprawde czy to takie wazne zeby na szafce stal tylko kubek, a reczniki ladnie wisialy, w syt kiedy jest sie 2 dni po poodzie, wszystkie dzieci placza i zadna kobitka w pokoju nie ma na nic sily?)
        • agrypina6 Re: Lutycka->polecam 27.09.11, 15:45
          Typowe tłumaczenie bałaganiary, żeby nie napisać brudasa. Ręcznik ładnie powieszony, no po co! Teraz jestem umęczoną matką, niech nikt nic nie wymaga. Wstyd.
    • stella_auditore pytanie... 01.10.11, 20:00
      Mam pytanie przy okazji tego wątku.
      Czy ktoś się orientuje, jak na Lutyckiej jest ze sztucznym karmieniem? Czy mają butelki, jakie mają mleko modyfikowane, czy też lepiej wszystko brać ze sobą z domu? No i czy Bromergon podają od razu po porodzie, czy lepiej mieć swój wykupiony wcześniej, przepisany przez lekarza prowadzącego?
      • shira.11 Re: pytanie... 20.10.11, 20:22
        Ja kp ale z tego co widziałam to wszystko jest- jak karmisz mm, to masz rozpisane i przynoszą Ci gotowe chyba co 4 godziny, jak potrzebujesz czesciej to zawsze mozna sie przejsc i bez problemu dostaniesz.
      • iiiki Re: pytanie... 31.10.11, 21:56
        Jesli jest potrzeba dokarmienia nie ma problemu. Gotowe mleczko przynosza o czasie i w ilosci przepisanej przez lekarza. mleko - Hipp bio combiotic.
        • stella_auditore Re: pytanie... 12.11.11, 19:13
          Dziękuję za odpowiedzi. Niestety z Lutycką mi się nie udało, pomimo że byłam na 100% zdecydowana na ten szpital, bo rodziłam w 34. tygodniu (na Lutyckiej przyjmują od 35. a wcześniej odsyłają) na Polnej. Na szczęście opiekę miałam tam dobrą, zabieg cc też okej, a z mlekiem modyfikowanym po porodzie nie było problemów.
          Pozdrawiam :)
    • ef_ka81 Re: Lutycka->polecam 09.02.12, 13:29
      Również polecam Lutycką :) Rodziłam w tym roku w styczniu przyjechałam do szpitala już ze skurczami partymi od razu się mną zajęli i biegiem wieźli na porodówkę nawet nie miałam czasu sie przebrac i rodziłamw rzeczach w których przyjechałam, położne bardzo miłe, uśmiechnięte, pomocne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka