bimota 30.11.10, 12:49 Widzialem w okolicy Wilczaka/Naramowickiej kursujace busy. MPK poszlo po rozum do glowy i kupilo wreszcie cos tanszego w eksploatacji (choc, znajac zycie, tez przeplacone) ? Czy to co innego... ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umultowianka Re: Mini BUSy w MPK ? 01.12.10, 20:16 MPK podpisało umowę z firmą transportową pilotażowo. Było o tym w Wyborczej. Najbardziej mnie bawi, jak widzę, że kierowcy tych busów omijają korek na Lechickiej jadąc w prawo w Naramowicką, a następnie przez stację benzynową wracają na Lechicką i dalej zgodnie z trasą w Murawę. Takiego niebanalnego podejścia życzę etatowym kierowcom MPK :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bimota Re: Mini BUSy w MPK ? IP: *.icpnet.pl 02.12.10, 11:42 No tak, przeplacili 5 baniek na tramwajach to ich teraz na BUSiki nie stac, musza podnajmowac... Takiego niebanalnego podejścia życ > zę etatowym kierowcom MPK :). No jak wszyscy beda jezdzic przez stacje to bedzie korek i na Lechickiej i na stacji i wiekszy na Naramowickiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
umultowianka Re: Mini BUSy w MPK ? 02.12.10, 12:09 cyt. No jak wszyscy beda jezdzic przez stacje to bedzie korek i na Lechickiej i na stacji i wiekszy na Naramowickiej... to prawda, żartowałam przecież z tym niebanalnym podejściem. ale prawda jest taka, że stojąca w korkach komunikacja miejska nigdy nie będzie alternatywą dla samochodu, a jedynie złem koniecznym dla osób, które nie mają samochodu czy prawa jazdy. kierowcy osobówek jeszcze jakoś kombinują, dobrze to czy źle nieważne, ważne że są sporo szybsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Mini BUSy w MPK ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 18:14 "kierowcy osobówek jeszcze jakoś kombinują, dobrze to czy źle nieważne, ważne że są sporo szybsi... " Takich cwaniaków w osobówkach należałoby odstrzeliwać na miejscu. Szczególnie tych, którzy z pełną premedytacją jadą do oporu prosto Zamenhoffa, a potem myk i już są pierwsi do skrętu w lewo w ul.Kruczą (os.Armii Krajowej, Selgros itp.). Wg nich, ci którzy czekają kilkanaście minut na światłach (czasami kolejka nie mieści sie na pasie do lewoskrętu) to jacyś debile i mało bystrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
mapo0 Re: Mini BUSy w MPK ? 07.12.10, 20:16 Niestety komunikacja miejska w Poznaniu nie stanowi żadnej konkurencji dla samochodu. Samochodem szybciej, wygodniej, taniej i wszędzie się dojedzie. Komunikacja miejska ma sens tylko tam gdzie dociera tramwaj. Tam gdzie tylko autobus albo nic, to już jest wielka kicha - podróż trwa 3 razy dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binio Re: Mini BUSy w MPK ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 13:23 umultowianka napisała: > MPK podpisało umowę z firmą transportową pilotażowo. MPK z nikim nie podpisywało umowy. Autobus obsługuje niezależna firma działająca na rzecz ZTM-u (miasta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umultowianka Re: Mini BUSy w MPK ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.10, 09:49 sorry, mogłam się pomylić, już jakiś czas temu to czytałam. co do wciskających się z innego pasa (post wcześniej), to czasem niestety tak jest, że niektórzy ruszają spod świateł jak ofiary i mogłoby dużo więcej aut przejechać na zielonym, gdyby niektórzy nie spali. ale czasem to jest tak, że taki cwaniaczek nie ma gdzie się wcisnąć i blokuje pas np do skrętu w prawo, czekając aż się zrobi miejsce osobną sprawą całkiem jest jeszcze jak pas się kończy za skrzyżowaniem i trzeba zjechać na inny. przecież osoby stojące na tym kończącym pasie nie są cwaniakami, tylko wiedzą, że dzięki temu, że są dwa pasy, dwa razy aut przejedzie na zielonym, a za skrzyżowaniem powinny się spiąć na zameczek, ale nie, debile nie chcą cię wpuścić, nawet jak kulturalnie migasz i czekasz na miejsce zamiast się wciskać, bo uważają, że cwaniakujesz Odpowiedz Link Zgłoś
mapo0 Re: Mini BUSy w MPK ? 06.12.10, 20:20 Popieram! Niestety wielu kierowców nie potrafi sprawnie ruszyć na zielonym świetle. Zostawiają duże luki. Na lewoskrętach na światłach czeka się i czeka. Nie umieją jeździć na zamek błyskawiczny. Ja to wykorzystuję i wypełniam powstałe luki, dzięki czemu wszyscy przejeżdżają szybciej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIMOTA Re: Mini BUSy w MPK ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 23:52 Czyli jedno chamstwo kreuje kolejne... Odpowiedz Link Zgłoś
mapo0 Re: Mini BUSy w MPK ? 07.12.10, 08:34 To nie jest chamstwo. To jest optymalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bimota Re: Mini BUSy w MPK ? IP: *.icpnet.pl 07.12.10, 11:24 Juz ja znam te "optymalizacje"... Po liniach ciaglych i wpieprzanie sie przed nos na czerwonym... Odpowiedz Link Zgłoś
mapo0 Re: Mini BUSy w MPK ? 07.12.10, 19:55 A jak na drodze masz zwężenie 2 pasów do jednego to też ustawiasz się za kilometrową kolejką tirów i wszystkich co jadą lewym pasem by wjechać na zamek błyskawiczny uważasz za cwaniaków i chamów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bimota Re: Mini BUSy w MPK ? IP: *.icpnet.pl 08.12.10, 11:08 Co to ma do rzeczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Mini BUSy w MPK ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 10:44 Nie mówiłem o lukach powstających podczas ruszania spod świateł i refleksie innych kierowców. Zapraszam na to skrzyżowanie ok.16-17. Staniesz w okolicy stacji Neste i poobserwujesz takich "bystrzaków".To jazda środkowym pasem do oporu i zjechanie przed stojącgo na czerwonym do lewoskrętu. Odpowiedz Link Zgłoś