Dodaj do ulubionych

Trądzik -,-

16.07.10, 01:03
Słyszałam, że na trądzik jest dobre szare mydło, ale nigdzie nie mogłam
znaleźć czy to faktycznie pomaga. Może używałyście/używacie? Pomaga, gdy
regularnie przemywasz twarz?
Obserwuj wątek
    • karolina20 Re: Trądzik -,- 16.07.10, 01:05
      nigdy nie próbowałam sorry XD
      • mweezy wątpię. 16.07.10, 01:10
        a jaki masz typ skóry?
        • fuckyeah Re: wątpię. 16.07.10, 01:12
          Sucha to ona raczej nie jest, z leksza przetłuszczona -,-
      • olka973 Re: Trądzik -,- 16.07.10, 01:11
        Nigdy nie próbowałam ale dobra jest żel Binzacne 10 polecam!!big_grin kosztuje około 13 zł w
        aptece big_grin
        • talkshit Re: Trądzik -,- 16.07.10, 01:34
          idz do lekrza, przepisze ci odpowiednia masc do twojej cery, ja przez pewien czas uzywalam roznych masci i nie pomagalo poszlam do lekarza przepisal mi i od 2 miesiacy nie mam nic big_grin
          • nesska94 Re: Trądzik -,- 16.07.10, 02:11
            Nie możesz szukać jakiś kremy,mydła itd. w googlach. Bo to nie pomaga, ja radzę
            Ci pójść do dermatologa i na pewno przepisze lekarstwa, problem zniknie. Ja
            obecnie stosuję Epiduo w mojej aptece kosztują 46,55zł. I już nie mam pryszczów,
            jeżeli np. jak wyskoczą znowu, to od razu smaruję. Życzę powodzenia pójścia do
            dermatologa. wink kiss
          • kotka369 Re: Trądzik -,- 16.07.10, 08:56
            Nie wiem , czy szare mydło pomaga , też tak słyszałam , ale jeżeli masz wrażliwą
            twarz to mozesz dostać uczulanie , więc idź do dermatologa , i on ci coś przepisze .
    • klama_kcmil Re: Trądzik -,- 16.07.10, 02:03
      Nie wiem, czy pomaga, ale chyba tak, no bo wszyszyscy mówią, że trzeba przemywać
      wodą.
    • kcjb Re: Trądzik -,- 16.07.10, 03:20
      tak
      • rivers Re: Trądzik -,- 16.07.10, 05:29
        Ja tak samo mam , brałem różne maście itp pomogło ale nie do konca uncertain nie umiem sie tego na brodzie pozbyć!!uncertainuncertainuncertaindevildevildevilscianascianacrycrycrycrycry
    • urszulka2691 Re: Trądzik -,- 16.07.10, 08:18
      Możesz spróbowac na swojej skorze jak zobaczysz że ci pomaga to znaczy że możesz go
      używac ale jak zobaczysz że ci szkodzi to musisz przestac...
    • mejbelajn. Re: Trądzik -,- 16.07.10, 08:48
      Ja stosowałam różne duperele i wierz mi, niewarto. Chyba, że masz mały trądzik. Po dłuuuugim czasie (żałuję, że tak późno) poszłam do dermatologa, stan miałam średnio poważny już. Dałantybiotyk- nie pomógł. Musiał dać coś silniejszego, dostałam taki specjalny lek. Teraz biorę trzecie opakowanie, ale trochę inna nazwa leku, w zasadzie skład jest ten sam, ale cena niższa, a jest to izotek. Boże, wyglądam o niebo lepiej, zostały raktycznie same ślady. Także wiesz. Lepiej idź do specjalisty, ale dobrego. Działanie na własną rękę nie wyszło mi na dobre. Powodzenia.*:
    • demilovatocool Re: Trądzik -,- 16.07.10, 08:55
      nie sprawdzałam
    • chocolatex Re: Trądzik -,- 16.07.10, 08:58
      Pomaga, ale na małe ilości.
    • gb Re: Trądzik -,- 16.07.10, 09:01
      używałam chyba wszystkiego, i było w tym też szare mydło, możesz go dostać w
      każdym supermarkecie czy zwykłym sklepie. Pomaga ale na chwilę, skóra szybko się
      przyzwyczaja.
    • fuckyeah Re: Trądzik -,- 16.07.10, 19:53
      Dzięki (:
      Mama ostatnio mnie zarejestrowała do dermatologa to pójdę, ale dzięki
      zawszystkie odpowiedzi smile)
      • nesska94 Re: Trądzik -,- 17.07.10, 02:46
        fuckyeah- wiedziałam smile) Oby tak dalej, życzę powodzenia ;D
    • temptation Re: Trądzik -,- 16.07.10, 23:08
      Yyy nie wiem ;p
    • monik4 Re: Trądzik -,- 17.07.10, 03:33
      nie mam pojecia
      • ooonanaooo Re: Trądzik -,- TUU ! 17.07.10, 20:17
        Ja właśnie też tak słyszałam, i spróbowałam. Jak na mogą cerę to działa. Na
        dodatek szare mydło wysusza skórę i nie świeci Ci się tak. Polecam !big_grin
        • myoshi Re: Trądzik -,- TUU ! 17.07.10, 20:22
          ja nigdy nie miałam trądziku, ale koleżanki używały anty trądzikowe kremy i żele z firmy
          under twenty i podobno bardzo dobre. ale jeżeli chodzi o bardziej domowe sposoby
          zapobiegania trądzikowi to jak najbardziej szare mydło.
    • princess132 Re: Trądzik -,- 17.07.10, 20:24
      ja kupowałam w aptece, mi pomaga, ale używaj góra 2 tygodnie, bo za bardzo Cię
      wysuszy, i musisz przemywać tylko tam, gdzie trądzik występuje, a oprócz tego musisz
      myć buzię żelem, dawać tonik i krem.

pozdrawiam smile
    • magda1997.12 Re: Trądzik -,- 17.07.10, 20:52
      słyszałam,ale nie wiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka