marcelo28 21.12.10, 18:39 czy ktos otrzymal podobne wezwania od PWD? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gesty Re: PWD - podatek od nieruchomosci 21.12.10, 21:43 ja rowniez otrzymalem takowe pismo, czy jest ono zasadne? Odpowiedz Link Zgłoś
korcik76 Re: PWD - podatek od nieruchomosci 21.12.10, 22:24 witam! ja również otrzymałam wezwanie do zapłaty... Odpowiedz Link Zgłoś
marcelo28 Re: PWD - podatek od nieruchomosci 21.12.10, 22:45 ja nie zamierzam placic; w ogole coz to za informacje ze podatek jest solidarny pierwsze słysze, z tego co pamietam podatek nalezny jest od pow gruntu (taka jest podstawa opodatkowania) i nie rozumiem dlaczego niby PWD placilo za nas; teraz strasza sadem ha ha; nie dajmy sie; podatek pobiera urzad gminy/ miasta a nie PWD; szczerze powiedziawszy to jak ktos pisze ze PWD to banda oszustow bo i takie wpisy sie czesto pojawiaja na forum to sie nie dziwie;faktury wiedzieli kiedy wystawiac - nawet kiedy nie zrealizowano stanu surowego zamknietego kazali placic a jak nie bylo wplat to naliczali odsetki za zwloke; a jak nie bylo platnosci to nie chcieli wydac kluczy do mieszkan;swoja droga skoro oni strasza sadem to mozna pomyslec o pozwaniu PWD za te zabiegi ktore stosowali przy pozwie zbiorowym koszty niewielki a ugrac moznaby sporo Odpowiedz Link Zgłoś
84anita Re: PWD - podatek od nieruchomosci 22.12.10, 21:43 ja też dostałam to pismo... domyślam się, że chodzi o to, że wreszcie udziały hali garażowej zostały podzielone na poszczególne mieszkania (czyżby udało się w końcu sprzedać wszystkie...?) i spisany odpowiedni akt notarialny... Tak więc my jesteśmy jej właścicielami. Mam tylko jedno pytanie - czy ktoś dostał akt świadczący o własności części hali garażowej...? Bo jeżeli nie, to na podstawie czego płacić podatek, a tym bardziej oddawać im pieniądze.....??? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelo28 Re: PWD - podatek od nieruchomosci 22.12.10, 23:43 to jednak nie ma zwiazku; udzialy w hali to tylko udzial zwiazany z gruntem Odpowiedz Link Zgłoś
redspawn13 Re: PWD - podatek od nieruchomosci 27.01.11, 16:55 Dostałem w spadku mieszkanie czy moze mi ktoś napisać co najlepiej z tym zrobic? -- Rozlicz juz dziś PITy 2010 program Rozlicz i wyślij Pit 2010 Czy wysłałeś już swój Pit 37 Odpowiedz Link Zgłoś
asia_08 Re: PWD - podatek od nieruchomosci 26.01.11, 20:20 właśnie dostałam pismo wzywające do zapłaty podatku, czy ktoś może już wyjaśniał tą sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_08 Re: PWD - podatek od nieruchomosci 01.02.11, 09:32 dzwoniłam do pwd, no niestety trzeba zapłacić ten podatek:( ale zastanawia mnie jedno czy nie moglibyśmy tego zrobić w opłatach administracyjnych co miesięcznych byłoby to dla wszystkich mieszkańców tak myślę wygodniejsze, co sąsiedzi na to? Odpowiedz Link Zgłoś