wymiatator1 12.01.11, 08:16 Za to z pewnością prowadzi pod względem ilości psich odchodów na chodnikach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rewrew Re: Poznań szósty w Polsce pod względem wizerunku IP: *.icpnet.pl 12.01.11, 08:50 Ten komunikat z raportu zostanie tak odczytany, że Goździor dostanie jeszcze więcej milionów do rozwalenia dla siebie i swoich ziomków. Poziom jest tak niski, bo nie ma nikogo w urz.miasta kto znałby się na kulturze i promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Europejska Stolica Kultury IP: 95.108.69.* 12.01.11, 10:39 Hodowli Ziemniaka O czym mówiłem od bardzo dawna. Poznań nie jest i nigdy nie będzie miastem kultury. I to kwestia zarówno podaży jak i popytu na wydarzenia kulturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewrew Re: Europejska Stolica Kultury IP: *.icpnet.pl 12.01.11, 11:06 chyba rzadko bywasz na wydarzeniach kulturalnych. W Poznaniu są pełne sale, tłok na wernisażach i wykupione bilety na spektakle. Takie gadanie jak twoje właśnie pogrąża kulturę w Poznaniu. Chyba jestes urzędasem jakimś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Europejska Stolica Kultury IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.11, 11:20 To tu w ogóle odbywają się jakieś wernisaże? I wydarzenia kulturalne? Co próbuję wybrać się na jakiś ciekawy przegląd filmowy, to okazuje się, że najbliższy odbywa się we Wrocławiu albo Warszawie. A kultura po poznańsku polega chyba tylko i wyłącznie na piciu piwa w tramwaju, paleniu na przystankach i tarasowaniu chodników samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lont Re: Europejska Stolica Kultury IP: 212.14.10.* 12.01.11, 11:30 Gość portalu: mm napisał(a): A kultura po poznańsku polega chyba tylk > o i wyłącznie na piciu piwa w tramwaju, paleniu na przystankach i tarasowaniu c > hodników samochodami. No fakt, nieładnie się zachowujesz, ale ja nie odniosłem wrażenia, że w Poznaniu takie zachowania są normą, a czesto tam bywam. edno co zauważyłem, to że trochę tam brudniej ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Europejska Stolica Kultury IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.11, 12:42 > No fakt, nieładnie się zachowujesz, Ja?? Człowieku, palić nie palę w ogóle, a piwa poza domem i pubem nie piję... > ale ja nie odniosłem wrażenia, że w Poznaniu takie zachowania są normą Przejedź się tramwajem w Poznaniu kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Europejska Stolica Kultury IP: 95.108.69.* 12.01.11, 11:46 > Chyba jestes urzędasem jakimś. Wiadomo. A na dodatek stoję tam gdzie stało ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Są kategorie, w których trudno "podskoczyć" 12.01.11, 11:17 Np. te "tereny zielone". Jestem ciekaw jak wypadł tu Szczecin, który terytorialnie jest większy od Poznania - na skutek właczania w obręb granic administracyjnych miasta lasów, pól i okolicznych wsi, np. Dąbie. W latach 80. była koncepcja, aby potraktować tak również okolice Poznania (np. na pn, aż do Mur. Gośliny), która nie została zrealizowana. Czy, gdybyśmy np. włączyli do miasta Puszczę Zielonkę, to awansowalibyśmy w tej kategorii? Przypominam, że Poznań przez lata uchodził za "zielone miasto" z największą liczbą parków na mieszkańca - ponadto mamy sporo jezior w granicach miasta - ciekawe, czy potraktowano je jako tereny zielone? Znowu jestem ciekaw metodologii ustalania jakości i ilości terenów zielonych... Traktuję ten ranking jako rodzaj pouczającej zabawy, ale nie sądzę, by celem strategicznym Miasta powinno być prowadzenie w nim;-) Niemniej asap powinno się rozwiązać sprawę filharmonii i teatrów bez lokali i poważnie chronić zieleń w Poznaniu. Dlatego ta III rama na Marcelinie mnie niepokoi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west i tu wyrąźnie wychodzą niechęci Rysia IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.11, 11:29 do kultury, brak jakiejkolwiek pomocy dla Polskiego Teatru Tańca w sprawie Jego siedziby, jak również dla Orkiestry Amadeus, wojny z teatrami alternatywnymi, które nikomu na dobre nie wychodzą, minimalne dotacje dla naszych teatrów, a wyrzucanie w błoto wielkich bardzo wielkich pieniędzy na jednorazowe spektakle realizowane przez obcych reżyserów, które są szybko zapominane i nigdzie więcej nie pokazywane, kompleksy i krótkowzroczność to główne grzechy Rysia i jego kolesi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: Poznań szósty w Polsce pod względem wizerunku IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 12:04 Słowo promocja jest ostatnio bardzo modne! Wywalanie na nią ogromnych pieniędzy jest paranoją. Ostatnio widziałem ogromny billbord promujący Białystok. Ani przez chwilę nie myślałem , aby po przeczytaniu go odwiedzić to miasto. Czysta strata pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.europa Kmioty! 12.01.11, 12:48 Ten raport tylko potwierdza to o czym kazdy zainteresowny kultura mieszkaniec tego miasta wie od dawna. Kmioty w um = kultura kielbaski i piwka w Poznaniu. I tyle. Ale jak sie glosuje na Grobelnego to czego oczekiwac? Odpowiedz Link Zgłoś
emissarius Poznań szósty w Polsce pod względem wizerunku i... 12.01.11, 19:59 Zastanawia mnie ta presja na zwiększanie budżetu Biura Promocji Miasta. Czy kwota ok 23 mln rocznie nie jest aby jedną z najwyższych w Polsce? Rozumiem, że kilkaset tysięcy wydane na jedną [!] skrajnie idiotyczną kampanię reklamową typu "a nam już trawa rośnie" - poprawia wizerunek miasta w świecie. Za to księżycowe widoki w samym centrum [np. rejon tzw. wolnych torów], psie kupy, korki, i inne "atrakcje" - zdaniem niektórych osób już żadnego wpływu na wizerunek miasta - nie mają. Szedłem kiedyś za grupą osób, które przyjechały do Poznania na targi, zostawili gdzieś autokar i szli całą grupą w stronę mostu Dworcowego i dalej MPT. Siłą rzeczy słyszałem niektóre ich komentarze i nieźle się wtedy najadłem wstydu, kiedy komentowali to, co widzieli po swej lewej stronie. Wcale nie neguje konieczności promowania i popularyzowania miasta, jednak sądzę, że środki na to przeznaczane powinny być wydawane z najwyższą roztropnością, znacznie wyższą niż obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Poznan to wiocha 13.01.11, 02:21 forum.gazeta.pl/forum/w,72,120776296,120776296,Poznan_to_brudna_wies_czyli_przewodnik.html Odpowiedz Link Zgłoś