Dodaj do ulubionych

Na kłopoty Chwistek

30.03.11, 20:38
Dyrektor teatru klnie jak szewc, prezydent RP Komorowski nie potrafi napisac kilku zdan po polsku. Tych prostakow trzeba zwolnic, oni powinni pasc swinie, a nie zajmowac jakiekolwiek stanowiska.
Obserwuj wątek
    • Gość: edward Re: Na kłopoty Chwistek IP: *.icpnet.pl 30.03.11, 23:10
      Za to dziennikarka Gazety dokonała intelektualnego majstersztyku. Piękną parabolę zastosowała, zmusiła do intelektualnego wysiłku i w pięknym stylu podzieliła się swoją wątpliwością co do stanu psychicznego Janusza Wiśniewskiego. Może dyrektor Teatru Nowego cierpi po prostu na schizofreniczne rozdwojenie jaźni?! Padam do nóg red. Torbickiej, podziwiam erudycję wypowiedzi i przychylam się do trafnej diagnozy.
      • Gość: zdumiony Re: Na kłopoty Chwistek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.11, 10:55
        to ciekawe - okazuje się, że red. Torbicka cokolwiek czytała... szok!!
        • Gość: Minnie Re: Na kłopoty Chwistek IP: *.krawarkon.pl 31.03.11, 19:24
          Obawiam się, że może i czytała, ale ze zrozumieniem tekstu czytanego to już u niej gorzej. No, teorię filozoficzną tak nam ślicznie wyłożyła że nie wiem, tylko szkoda, że bardzo klarowny i oczywisty list dyrektora Wiśniewskiego już przekroczył jej możliwości pojmowania... Niedobrze, matury by pani Torbicka nie zdała. No, chyba, że po prostu sama stosuje metodę, o którą tak niedorzecznie oskarża innych...
        • Gość: maturzysta Re: Na kłopoty Chwistek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 13:43
          To tylko sposob na Edwardow. matury by nie zadala bo nie umie czytac prostego tekstu. akurat za to slynne na caly kraj wkurzenie dyrektor przeprosil w ostatnim akapicie. a do reszty tzw. faktow to juz pani redaktor nie odnosi sie i nie wspomina, co jest jeszcze na stronie internetowej tetru. To juz czysta manipulacja, bo tam sa fakty i przeczytacie jaka jest rzeczywistosc. jak pisze chwistek i sama pani redaktor - jedna - tylko zupelnie nie taka jaka kreuje pani Torbicka i jej koledzy. Nagie fakty sa takie ze czołgaja człowieka, i to naprawdę wspanialego artyste o swiatowej slawie, bez najmniejszych powodow. Robia afere w wiadomosciach na caly kraj, bo go sie udalo sprowokowac i cichcem nagrac. (jak na prywatna rozmowe to dla mnie pan dyrektor "klnie" bardzo kulturalnie). a od glupoty gorsze sa dzialania swiadome i manipulowanie czytelnikami.
          • Gość: blondynka Re: Na kłopoty Chwistek IP: 193.0.100.* 01.04.11, 14:39
            I z logiki też by nie zdała, bo już jasno widać, że tylko ta d..a się ostała. To był raczej strzał samobójczy. Poczytajcie komentarze w "Głosie" pod artykułem z 28 marca "Siewca burz" - tam ładnie ludzie podsumowują tę całą nadmuchaną medialną aferę. Czas skończyć tę farsę. Myślę, że te tłumy widzów (kilkaset tysięcy - zobaczcie sami na stronie teatru prawdziwe "fakty"), którzy teatr Janusza Wiśniewskiego cenią i lubią - po prostu brzydzi się tą całą, w dodatku śmieszną, aferą i chyba trochę im wstyd. W każdym razie mnie - bardzo. Może lepiej już milczeć w tej sprawie, to się szybciej skończy ta żenada.
            • Gość: dziennikarze liczą Re: Na kłopoty Chwistek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 17:12
              na pomoc aktorów w nagonce na dyrektora, więc dopiero się zaczyna kolejny etap tej akcji. Marszałek za podpuszczeniem "głosów" będzie badał konflikty w teatrze. Może dyrektor za dużo wymaga, a może za mało płaci, a może się zmęczyli wyjazdami zagranicznymi, a może im też się nie podoba, że dostają nagrody za jego przedstawienia , a może nie wszyscy grają Ofelię, a może i do nich używa tego brzydkiego słowa. I cyniczne gadki, ojej, że konflikty w instytucji publicznej są niedopuszczalne i wszyscy muszą być zadowoleni, bo jak nie to Edward podpowiada co zrobić. A jak dziennikarze nie usłyszą tego od aktorów, czego potrzebują, to powiedzą, że ten brutal dyrektor ich zastraszył. To dopiero będzie żenada. Zakładam się z tobą, że innego scenariusza niż te dwa nie ma. Tylko, że niestety w obydwóch wygrywa kto? Edward na pewno, ale kto jeszcze, to dopiero ciekawe

• Gość: maturzysta Re: Na kłopoty Chwistek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 17:34
                Ale jeszcze tylko dopiszę ( wyżej zapomniałem się podpisać), że największą żenadą, blondynko, jest dla mnie ten impet i zajadłość we wszystkich mediach w tej żałosnej pseudo -dyskusji. Widać nareszcie Janusz Wiśniewski użył słowa, które rozumieją! ( prywatnie, mogłabyś to ze mną przedyskutować na żywo? bo widzę, ze tylko udajesz chłodny umysł)
    • bojaniemam Na kłopoty Chwistek 31.03.11, 17:00
      Pani Redaktor! Mam nadzieję, ze gość co przeżył szok, otrząśnie się nieborak, widać straszny wrażliwiec, a dla Pani gratulacje za komentarz.
      • Gość: a ja mam Re: Na kłopoty Chwistek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 13:14
        Pani Redaktor,
        radzę czytać nie tylko Chwistka,
        może wtedy, obliczam, że za kilka dziesięcioleci,
        cokolwiek Pani zrozumie z rzeczywistości...
        • Gość: wojtek651 Re: Na kłopoty Chwistek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 13:22
          Taki bełkot jak pani Torbickiej to nawet w GW ze swiecą trzeba szukać.
    • bagada Na kłopoty Chwistek 06.04.11, 07:41
      Te komentarze o p. Torbickiej , to jakby jedna osoba pisała. Szkoda, ze pisze tylko po to aby obrażać. A ja Pani powiem, ze wiele osób doskonale rozumie o czym Pani pisze. I się z Panią zgadza. Bardzo zgadza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka