Dodaj do ulubionych

Agrobex ul Wilczak 20 Poznań

IP: *.echostar.pl 30.03.11, 22:26
Witam ktoś już zarezerwował tam mieszkanie ? Czy ten developer jest wiarygodny ? Prosiłbym o opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: jojook Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 01.04.11, 21:31
      widze ze nic sie tu nie dowiem na ten temat
      • Gość: Phantom Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.poligrafia-sj.pl 04.04.11, 12:30
        Deweloper rzetelny, duzo postawil w miescie i w okolicach (szczegolnie w Swarzedzu). Lokalizacja ciekawa i poszukiwana. Projekt slaby. Ceny i system platnosci korzystne.
        • Gość: jojook Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 04.04.11, 20:05
          dobrze wiedzieć że można zaufać temu deweloperowi, jest możliwość negocjacji ceny czy to raczej u tego dewelopera nie wchodzi w grę ?
          • Gość: grazia Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 04.04.11, 21:18
            w tej okolicy może być nieprzyjemny zapach od oczyszczali ścieków
            • Gość: jojook Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 04.04.11, 21:37
              przypadkiem poznałem 2 osoby które mieszkają na wilczaku i mówili że latem czasami trochę czuć "zapachy" ale to sporadycznie sie zdarza lecz jest to dobry argument do negocjacji ceny :)
            • Gość: Karol Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.ip.netia.com.pl 06.04.11, 09:37
              Trochę czuć? Mieszkam w budynkach Budimexu i mogę powiedzieć, że trochę to było czuć jak oczyszczalna nie chodziła, teraz niestety jest to nie do wytrzymania :( Jak wyjadę z mieszkania na 2 dni w inne miejsce, to na drugi dzień nie mogę wąchać swoich ciuchów :( nos się przyzwyczaił do świeżego zapachu a ciuchy ciągle śmierdzą :( tragedia. Wystawiam mieszkanie na sprzedaż i szukam innej okolicy.
            • Gość: Paweł Nowak Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 13.11.11, 09:08
              zgadza sie w tej okiolicy kilka razy w tygodniu czuć nieprzyjemny zapach, jest to zależne od temperatury wiatru itd...ja juz sie przyzwyczailem. W sumie miejscówka jest ciekawa tylko ze ostatnimi czasy coraz bardziej i bardziej zakorkowana. Jak jest z parkowaniem ? Wystarczy sie przejechac po osiedlu o 19... i raczej nie ma perspektyw na poprawe. Plusem jest bliskosc cytadeli i Warty.
          • Gość: Phantom Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.poligrafia-sj.pl 05.04.11, 11:29
            Negocjacji nalezy probowac zawsze, moze zaoszczedzisz pare tysiecy. Jako argumentu uzywaj faktu, ze 2 bloki, ktore trafily do sprzedazy jako pierwsze, sa najgorzej zlokalizowane z calego osiedla - stoja przy Serbskiej.
    • Gość: Ania Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 22:40
      Byłam dzisiaj obejrzeć to miejsce. Matko!!!!!!!!!! jak tam śmierdzi!!!!!!!!!! moja siostra mieszka w Kociegłowach i tam chyba mniej czuć oczyszczalnię niż to co się dzieje na Wliczaku. Bleeeeeeeeee ja nie mam zamiaru mieszkać w takim smrodzie.
      • Gość: Velociraptor Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 23:01
        Kozieglowy maja do oczyszczalni dosyc daleko i sa tez polozone na gorce, duzo wyzej od oczyszczalni. Od rodziny ktora mieszka na os.lesnym obok kosciola wiem ze oczyszczalnia nie przeszkadza obecnie za bardzo. Z kolei w dluzszej perspektywie ma tam powstac jeszcze spalarnia smieci wiec moze byc srednio. A te osiedle na wilczaku jest o tyle nieszczesliwe ze oczyszczalnia jest po drugiej stronie ulicy. Wiosna czy latem okna nie otworzysz, ale z drugiej strony jest dosyc tanio.

Coz - wilczak to typowa lokalizacja dla ludzi ktorzy marza o dobrej lokalizacja z dobra infrastruktura, a ich na to nie stac. Tutak otrzymuja taka, ale w gratisie maja oczyszczalnie i smrod.
        • Gość: rum Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 27.04.11, 23:36
          a
        • julita20_8 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 19.07.11, 17:17
          Witam. Jestem zainteresowana zakupem mieszkania na Wilczaku, bo mieszkam w pobliżu. Od jakiegoś czasu bacznie przyglądam się pracy oczyszczalni i nie mam w tej kwestii wątpliwości. Spokojnie zdecyduję się na zakup mieszkania. Zapachu praktycznie nie ma. Przynajmniej nie w takim natężeniu jak piszecie. Oferta jest ciekawa, a na Wilczaku mieszka się bardzo dobrze. Wszędzie można szybko dojechać. Nie mam zamiaru tłuc się z Naramowic i stać w korkach, tylko dlatego, że raz kiedyś, we wakacje czuć było oczyszczalnię. Mój znajomy pracuje w Hydrobudowie i powiedział mi, że niedawno założyli nowe super filtry i ten problem w ogóle zniknie.
          • Gość: jojook Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 19.07.11, 18:21
            w jakim budynku planujesz kupic to mieszkanie
    • Gość: mieszkanka Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.man.poznan.pl 02.05.11, 15:54
      Na Wilczaku śmierdzi naprawdę sporadycznie. Wiem, bo mieszkam tu nad Wartą. Wadą tej nowej lokalizacji może być spory ruch na Serbskiej i związany z tym hałas. Ale za to wszędzie jest blisko:)
      • Gość: jojook Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 02.05.11, 19:47
        a co to znaczy sporadycznie raz w tygodniu ?, raz w miesiącu ? raz w roku ?
        troche sie uspokoiłem bo zamówiłem już tam mieszkanie :)
        • Gość: Kinga Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 04.05.11, 09:26
          sporadycznie, czyli nie częściej niż kilka razy w ciągu dnia. Sprawdź sam - zapraszam pomiędzy 18 a 20 .... cudowne zapachy.
          • Gość: Ignacy Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 06.05.11, 20:17
            są jakieś plusy kupna tam mieszkania ? Nie wiadomo komu wierzyc jeden pisze że nie smierdzi inny ze smierdzi ?
            • Gość: Pippa Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 109.232.26.* 07.05.11, 13:27
              Witam, mieszkam na Wilczaku w blokach Budimexu i szczerze mówiąc smród nie jest problemem. Ja czuję coś czasem latem, wieczorami w niedziele. Dlaczego akurat wtedy? Nie mam zielonego pojęcia. Radzę raczej zwrócić uwagę na inne aspekty np. liczbę miejsc parkingowych. Brak możliwości zaparkowania samochodu pod blokiem jest dużo bardziej irytujące. Miejsce ma też wielką zaletę. Ostatnio wracałem w nocy z żoną spacerem ze starego rynku na nogach 30 min. Oprócz tego bardzo dobry dostęp do tras rowerowych (Naramowice, łatwy dojazd na Maltę, Stray Rynek) i Cytadela - najlepsze chyba miejsce do spacerów w centrum Poznania). Pozdrawiam.
              • Gość: jogurt Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 14.05.11, 23:22
                mysle ze to dobry punkt
                • Gość: camel Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 17.05.11, 23:18
                  I ja tak uważłam, byłam tam kilka razy, w różnych porach dnia - może raz coś śmierdziało, ale z pewnością nie tak jak twierdzą niektórzy.
                  Parkingi, ja jednak stawiam na garaż, nie chcę się stresować czy moje dziecko wpadnie pod koła i nie chcę mieć pod oknami śmierdzących aut.
                  • Gość: pirat Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 25.05.11, 19:35
                    kupił ktoś tam mieszkanie? czy warto ?
      • Gość: Mieszkaniec Serbs Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 08:36
        naprawdę strasznie śmierdzi i to dośc mocno już od miesiąca bez przerwy
        • lukaszferchmin Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 31.07.11, 23:55
          Bez smrodu ale za to z lasem za oknem można zamieszkać tu:

www.gazetainwestor.pl/nowosci/belgowie-wybuduja-mieszkania-w-poznaniu/

Jest też taniej (od 5.130 brutto za metr), lepsza architektura i 8 metrów od rezerwatu Żurawiniec, okna wychodzą na zabudowę jednorodzinną. Deweloper belgijski, b. wiarygodny.

W razie czego szczegóły na priv, bo sprzedaż jeszcze nie ruszyła
          pozdrawiam!
      • Gość: gosia Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 14:37
        może i śmierdziało sporadycznie, ale teraz śmierdzi coraz gorzej, niby w zeszłym roku była usterka w oczyszczalni, ale w tym śmierdzi szczególnie w nocy i spanie przy otwartym oknie jest niemożliwe, prawie jak w gnojowniku. A wiem bo mieszkam a bloku Budimexu. Chyba, że Agrobez zacznie walkę z oczyszczalnią w imieniu przyszlych mieszkańców
        • Gość: cichy Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 14.06.11, 20:47
          to warto tam kupić mieszkanie? jednym śmierdzi innym nie !
          • Gość: sowa Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.11, 21:03
            nie kupuj
            • Gość: nimf Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 18:24
              z ta oczyszczalnia to chyba tak szybko sie nie zmieni. niestety szasem śmierdzi.....
              • Gość: przemek Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 18:37
                Ale inwestycja i tak godna uwagi bo wlasciwie ta oczyszczalnia to jedyny minus tego osiedla. Cala reszta na plus.
                • Gość: jojook Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 05.07.11, 19:51
                  to co wybrac czasem smierdzi i agrobex na wilczaku czy nie smierdzi ale gant ul karpia ?
                  • Gość: andy Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.torservers.net 08.07.11, 11:00
                    Wydaje mi się że karpia to nienajlepsza lokalizacja. Obok osiedla jest fabryka środków owadobójczych i w czasie pracy zakładu chemia unosi sie w powietrzu. często tam przejeżdżam i czuć muchozolem niestety.
                    • Gość: Alex Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.poligrafia-sj.pl 08.07.11, 14:02
                      Wole sporadyczny muchozol niz codziennie gowno
                      • Gość: andy Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.uvt.nl 08.07.11, 16:12
                        dla mnie możesz lubić wąchać co ci się podoba, jak masz takie upodobania to wąchaj muchozol i inne swiństwa unoszące się w powietrzu. O twoich gustach nie będziemy dyskutować
                        • Gość: Greg Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 21.07.11, 23:42
                          Czytam komentarze i nie wierzę własnym oczom. Dlaczego tak wielu z was chce się godzić na mieszkanie w smrodzie za takie pieniądze. PLN 300 - 400 tys. za mieszkanie w bloku w śmierdzącej okolicy to są jakieś żarty. Poczekajcie jeszcze trochę (+/- 1 rok) i kupicie mieszkanie w Poznaniu w fajnej lokalizacji (grunwald, górczyn) za mniej niż PLN 5 tys. 1m.2. Wytrwałym życzę powodzenia, a tym mniej "wytrzymałego nosa".
                          • Gość: Sarkiss Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.poligrafia-sj.pl 22.07.11, 10:44
                            No Gorczyn to faktycznie wspaniala lokalizacja! Podobnie wspaniala jak te bujdy o cenach ponizej 5000 zl/metr. No chyba ze moj szanowny poprzednik zamierza za te cene zbudowac jakis baraczek w jednej z tych wymienionych, przez Boga zapomnianych dzielnic...Za ta kwote faktycznie jakas popierdowka powstac tam moze.
                            • 1.az Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 22.07.11, 11:05
                              Witam!

Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na Wilczaku.
                              W umowie przedwstępnej jest napisane, że będą zarządcami aż nie wybudują wszystkich budynków.Niestety nie ma daty..może to być równie dobrze przez 10, 20 lat.
                              Ogólnie umowa niejasna.Może jest ktoś , kto ma do czynienia z agrobexem i potrafi odpowiedzieć jak się z nimi współpracuje. W księdze wieczystej są też 3 hipoteki.Gdy zakupię mieszkanie mogą dodawać kolejne. I co wtedy...
                            • Gość: Greg Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 195.20.110.* 22.07.11, 15:42
                              Oczywiście, że lobbyści dobordziejów deweloperów uznają powrót do cen poniżej PLN 5 tys. za metr w Poznaniu za bujdy. Ceny poleciały na łeb w całej Europie a Polska to taka cudowna zielona kraina mlekiem i miodem płynąca, że tylko może być drożej. Współczuję ludziom, którzy się pozadłużali na 30-40 lat z ratą PLN 2-3 tys. / m-c.
                              Dla rozsądnego spojrzenia na kwestię ceny mieszkań w niedalekiej przyszłości zapraszam do lektury arykułu, który znajduje się pod poniższym linkiem:
                              forsal.pl/artykuly/531792,rusza_wielka_wyprzedaz_na_rynku_mieszkan_ceny_szybuja_w_dol.html
                              • Gość: jojook Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 22.07.11, 20:28
                                ja słysze juz od 2 lat ze mieszkania stanieja i jakos nie chca staniec wiec kupiłem juz mieszkanie na wilczaku a co do agrobexu to wiarygodna firma nie ma z nia wiekszych problemów oczywiscie w internecie znajdzie sie złe opinie o agrobexie ale nie jest ich tak duzo jak sie pisze o innych deweloperach
                                • Gość: Nelo Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 195.20.110.* 26.07.11, 09:29
                                  Ile % rabatu udało się wam wynegojować od ceny ofertowej? Dzięki za odp.
                                  • Gość: jojook Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 26.07.11, 18:31
                                    nie wiem czy mogę napisać ile utargowaliśmy ale jestem zadowolony bo taka cenę jaka podałem to myślałem ze nie pójdą na to ale się udało jak chcesz kupić to negocjuj na pewno opuszczą
                                    • Gość: kit Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 22.09.11, 22:08
                                      !!!
        • Gość: mixer Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 29.08.12, 21:22
          Wczoraj smród był nie do zniesienia, dzisiaj cały czas czułem się fatalnie. Normalnie rozłożony na łopatki nie miałem na nic siły.
          Mieszkam na tym Wilczaku w Budimexie i coraz bardziej mi się to nie podoba, a wczoraj nastąpiło przegięcie. Dziś znów to samo, śmierdzi jak w kloace...
          Wiecie może czy coś z tym zrobią czy nas wszystkich wytrują??
    • Gość: Jack Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.torservers.net 29.09.11, 21:11
      Kocham Polskę:)
      • Gość: nie Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.tritn.nl 17.10.11, 09:48
        Tak, Polska to rzeczywiście piękny kraj. jojok pomyśl głową a nie emocjami
    • Gość: kala Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 01.11.11, 01:42
      Ludzie ,co Wy "pieprzycie o tym smrodzie" Mieszkam na Wilczaku 4 lata i owszem śmierdzi codziennie,ale jak się jedzie Lechicką-czyli od drugiej strony oczyszczalni. U nas smrodek zdarza się w cieplejsze miesiące tak średnio 2-3 razy w miesiącu i da się to wytrzymać. W życiu nie pomyślałabym ,że to akurat będzie dyskwalifikowało decyzję o zakupie tu mieszkania. Jest inny mega problem-miejsca parkingowe,ale kiedyś mieszkałam na Batorego i była dokładnie ta sama masakra! taki urok nowych osiedli :-(
      • Gość: przejezdna Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 13.11.11, 11:46
        Soro mieszkasz tam od 4 lat to najwidoczniej przyzwyczailas sie do smrodu.... tak to jest.....
        Ja tylko 2 razy w tygodniu jestem w pracy w tesco i za kazdym razem mijajac juz BRW czuje tez sam smrod!!!
        Majac zamkniete okna w aucie jest juz wyczuwalny a co dopiero po wyjsciu na zewnatrz
        I tak za kazdym razem wiec dochodz do wniosku ze smierdzi tam caly czas
        Nie wyobrazam sobie wywyiesic prania na dwor w tej okolicy
        • Gość: Subaru Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.146.180.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.01.12, 23:19
          Problem nieprzyjemnego zapachu ma miejsce, ale występuje on od strony ulicy Lechickiej. Mieszkania budowane są w miejscu w którym to powyższy problem nie dotyczy. Codziennie przejeżdzam ulicą wilczak do mostu lecha. Uważam, że na ten temat powinny wypowiadać się osoby, które tam mieszkają lub mieszkały. Generalnie, dyskusja w tym temacie jest jałowa. Jeśli ktoś zamierza tam kupić mieszkanie ( również i ja) niech osobiście uda się na ten teren i sam odpowie sobie na to pytanie. W innych dzielnicach Poznania nie ma oczyszczalni ale są inne problemy, tak więc nie ma dobrego miejsca chyba, że na własnej wyspie gdzieś daleko od cywilizacji.
          • Gość: jqjqok Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 17.01.12, 18:22
            a w którym budynku planujesz kupić mieszkanie ?
            • Gość: subaru Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.180.118.104.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.01.12, 20:51
              w E
          • Gość: casa Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 10:41
            Nie trzeba sie stresowac. Agrobex ponoc promocje robi i do kazdego mieszkania daje 4 maski przeciwgazowe!
            • Gość: dent Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.formlessnetworking.net 09.03.12, 21:28
              całkiem fajna okolica. byłam parę razy i uważam że to niezłe miejsce. wszedzie blisko, do centrum pare minut. troche duzosie tam buduje ostatnio wiec moze sie zrobic bardziej tłoczno na ulicach
              • Gość: xxx Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 10.03.12, 11:20
                ja już kupiłem
                • Gość: root Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.ipredator.se 02.04.12, 19:38
                  co minutę taki sie rodzi. obudź się puki możesz
                  • Gość: gośc Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 213.156.122.* 05.04.12, 18:23
                    Mieszkam na Wilczaku od 4 lat i owszem-czasem smierdzi ale to czasem oznacza 2/3 razy na miesiąc , jest to smród w skali 10 pkt na 5pkt. Nie wiem, może śmierdzi codziennie tym co mieszkają w bloku zaraz naprzeciwko oczyszczlni.Ja mieszkam w głebi osiedla i jest super! Chodzę do Tesco i bez przesady-koło Tesco nie smierdzi.Te osoby które wypisują te bzdury niech najpierw codziennie posiedzą pare godzin na ławce na osiedlu i jak się w końcu przekonają że tu nie śmierdzi to może przestaną sieć panikarską propagandę.Aha!I do smrodu to się raczej pzryzwyczaić nie idzie a Pani która pisała, że jej ciuchy śmierdzą od tego smrodu to chyba mieszka w oczyszcalni! To osiedle jest na skarpie, wyżej położone niż oczyszcalnia a wiatr wieje w przeciwnym kierunku-jak tu ma smierdzec?To jest super lokalizacja!!Wszędzie blisko,.Kupujcie tu mieszkania bo naprawdę warto.Ja nie żaluję.
                    • Gość: gość Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.doplaty.gov.pl 06.04.12, 10:16
                      Mieszkam na Wilczaku od 5 lat.Mam samochód, parkuję na zewnątrz i owszem jest tu ciasno, ale nie zdarzylo mi sie jeszcze przez te 5 lat aby nie miec gdzie zaparkować. Osoby,które wypisuja te bzdury na temat problemów z parkowaniem niech przejadą się samochodem na Wichrowe Wzgórze i tam spróbują zaparkować.... Watpię czu się uda.Nie wyolbrzymiajmy problemów, które tak naprawde pojawiają sięnna każdym osiedlu w Poznaniu. Wilczak jest super i NIE SMIERDZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • Gość: antygosc Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 87.246.185.* 18.04.12, 21:44
                        przedstawicielu dewelopera nie pisz juz więcej! kupujta, sprzedawajta ,róbta co chceta, bla bla bla
                      • Gość: joł Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.12, 18:44
                        ........................................................................................................................................................................................................................................................................................
                        jobut.....................................................................................................................................
    • Gość: niunia Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 24.05.12, 20:12
      Cześć kupił ktoś już ty mieszkanie ? jak z umową przedwstępną ?
    • alina.garstka projektant wnętrz 13.06.12, 17:51
      www.studiovc.pl

Zapraszam
      • potworniaki Re: projektant wnętrz 27.10.12, 15:39
        a ja szczerze polecam:

www.joannadlugosz.pl/
    • Gość: karla Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 213.156.119.* 06.07.12, 23:42
      Najśmieszniejsze jest to,że Ci co tam nie mieszkają wiedzą najlepiej czy śmierdzi i jak często. Otóż jako 5 letnia mieszkanka osiedla Wilczak (bliżej Serbskiej) jestem najbardziej obiektywnym obserwatorem.. A więc smród owszem okropny jest ale od strony Lechickiej. Jeśli chodzi o aromaty na osiedlu zdaża się to naprawdę max do kilku razy w miesiącu, wieczorem i najczęsciej w deszczowy wieczór, wiosna, lato ( dlaczego tak?? , nie wiem ) Zimą -zero! I natężenie nie jest porównywalne do tego co jest na ulicy Lechickiej czasem od strony tesco i wordu. Tam czasem nos wykręca.Akurat ta oczyszczalnia jest bardzo mała i to najmniejszy problem tego osiedla. A już pisanie ,że nie da sie prania wywyiesić pisze chyba ktoś chory na umyśle ,albo zazdrosny o dobrą lokalizację i ładne osiedle ( taka prawda). To co jest wadą to mała ilośc miejsc parkingowych oraz do południa wysyp "L"-ek na ulicach ....Mieszkałam już na Naramowicach, Piatkowie( Chrobrego i Batorego ) i nie zamieniłabym tej lokalizacji na żadną inną pomimo pewnych wad które są wszędzie...
      • Gość: aneta Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.formlessnetworking.net 04.08.12, 17:27
        Bardziej będzie Ci dokuczać nadmiar najmądrzejszych i wszystkowiedzących sąsiadów, bo AGROBEX próbuje upchnąć ponad 400 mieszkań na tak małym terenie, a jak wiadomo im ciaśniej tym gorzej się mieszka. Będziesz się czuł tam jak w gettcie, ot i cała prawda! Mieszkam na podobnym osiedlu i wiem o czym piszę.
        • Gość: gina5 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 06.08.12, 09:02
          Także nie polecam zakupu mieszkania od tego dewelopera, buduje jak najtańszym kosztem, upycha na maksa, jak już kupisz ma cię w nosie, mimo tego że długo funkcjonuje na rynku buduje tak jakby zaczynał, jest nastawiony jeno na zysk.Narzuca siebie jako administratora każe płacić za coś czego nie ma, np. nieliczni mają windę, płacą zaś wszyscy, o tym się nie dowiesz gdy kupujesz. Acha zmieniają wizualizację, to co oglądasz na obrazku wyrzucą do kosza i zamienią na coś innego, tańszego. Budują dla robotów nie dla ludzi. Radzę kup stare mieszkanie w dogodnej lokalizacji, bo będziesz żałował!
      • Gość: WOJCIECHOWSKA Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 213.156.125.* 21.08.12, 20:50
        to prawda ten fetor jest juz nie do zniesienia . moja corka ma problemy zdrowotne tego tytulu. wymiotuje i ma bole glowy. Nie polecam tej lokalizacji. jestem w trakcie sprzedazy ale raczej nie widze tego rozowo.
    • kotus_mf Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 24.08.12, 16:48
      Hehe.. oj ludzie, ludzie.. po pierwsze wszystkie "śmierdzące" wypowiedzi są trafione w dziesiątkę. Jestem mieszkanką Wilczaka (Budimex) i owszem śmierdzi, i to dosyć często. Jedna Pani usprawiedliwia, że tylko wiosną i latem.. no ale to właśnie w tym okresie otwieramy balkony i okna. Sądzę więc, że w mieszkaniach Agrobexu (od strony Serbskiej) będzie to dosyć spory problem. No i ten hałas z ulicy.. nie liczcie, że skarpa czy powiewy wiatru to złagodzą. Jest głośno i tyle.
      No ale najważniejsze! Czy ktoś z oczekujących na te mieszkania był na tej budowie? Przecież tam się nic nie dzieje!! Z tego co się orientuję (ale mogę się mylić), pierwsze budynki mają być oddane w 2013 roku. A tam jeszcze nic nie stoi!! Jeszcze jakiś czas temu widać było jakieś prace, teraz coraz słabiej. Nie sądzę, żeby dali radę. Pewnie nie mają kasy i wyłożą się na plecki.. Przykre, ale kupujący powinni się tym zainteresować.
      Życzę powodzenia przyszłym (oby!) mieszkańcom.
    • Gość: goha Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 28.08.12, 06:53
      No tak widzę, że konkurencji szczególnie przeszkadza ta inwestycja, ostatnie wypowiedzi zalatują czarnym PR-em, a my tam będziemy mieszkać ! z pełną świadomością miejsca, jego plusów oraz minusów (całe szczęście tych pierwszych jest znacznie więcej). Zapach jest wyczuwalny tak rzadko, że nie rozumiem o co ta afera, pewnie wynika ja zwykle z niewiedzy lub złośliwosci ludzkiej
      A co do tempa prac kotus_fm - chyba jesteś niedoinformowany
      Poza tym Agrobex to nie jest firma krzak i w każdej chwili możesz sprawdzić co wybudowali, do tej pory wszystko stoi i o ile wiem stało w terminie
      pogody ducha zycze tym wszystkim "zyczliwym sasiadom"
      • Gość: merlin Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 28.08.12, 22:02
        Mieszkam na osiedlu Wilczak od listopada 2006 - śmierdziało owszem, jak modernizowali oczyszczalnię, czyli dobry szmat czasu temu. Teraz śmierdzi tylko przy Lechickiej i niech nikt nie wypisuje debilnych komentarzy na temat rzekomego fetoru na tym osiedlu, a już tym bardziej ci przemądrzalcy, którzy tam w ogóle nie mieszkają! Najmądrzejsi i najgłośniejsi są zawsze ci, których sprawa nie dotyczy. A Pani, której dziecko boryka się z problemami zdrowotnymi powstałymi z rzekomego fetoru szczerze współczuję i radzę udać się do dobrego lekarza z dzieckiem, jak już Pani się Pani wyprowadzi w super pachnące miejsce a zawroty głowy i bóle u małej nie przejdą. Natomiast Pani, której wszystkie ciuchy zalatują fetorem - może proszek, który Pani używa nie współgra z wydzielanymi przez Panią feromonami?Jedynym problemem na osiedlu to brak miejsc parkingowych, a nie smród. Mieszkania są fajne, bardzo ekonomiczne i trudno się do nich przyczepić. Zarząd działa bez zarzutu, jest czysto i schludnie, cicho i spokojnie - szczególnie od strony Czapli. Może rzeczywiście trochę głośniej jest od strony Serbskiej, ale ta ulica istniała już zanim wybudowano osiedle, więc widziały gały co brały.
        Generalnie polecam. Temat smrodu zamykam, bo szkoda czasu na głupie gadki, generalnie Wilczak to świetna lokalizacja - wszędzie blisko - Cytadela, Park Szelągowski, piękne dzikie tereny Warty. Do Starego Rynku 15 minut piechotą.
        I nie jestem Z Agencji Nieruchomości ani nie pracuje u dewelopera. Nie zamierzam tez sprzedac mieszkania.
        To fajne miejsce i polecam tym, którzy myślą o zakupie mieszkania na tym osiedlu.
        • Gość: jojook Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 15.01.13, 19:36
          Czy jest tu ktoś kto kupił tam mieszkanie ?
    • Gość: andy Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.rdns.100tb.com 28.08.12, 21:22
      Goha zapraszam wieczorem to sie przekonasz co znaczy słowo "rzadko"!
      Wyczuwam że ty nie będziesz mieszkała na tym osiedlu, a od ciebie zależy ile się sprzeda mieszakań.
      Ja mam to gdzieś czy ktoś w tej lokalizacji kupi czy nie mieszkanie. Jego sprawa.
      • Gość: kala Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.173.38.40.tesatnet.pl 30.08.12, 09:12
        Mieszkam na wilczaku od 2006roku.... kiedyś smierdziało sporadycznie, ale to co sie dzieje w tym roku to jest horror! To jest nie do wytrzymania! Kanaliza, siarkowodór, kupa! Co wieczor jest masakra niech cos z tym zrobia bo ludzie sie pochoruja !
        • Gość: polek Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.wtvk.pl 09.10.12, 21:17
          lol, ze niby gdzie mieszkasz? ^^ sciema
    • Gość: jojook Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 16.01.13, 21:53
      czy jest tu ktoś kto kupił tam mieszkanie ?
      • Gość: a do jojok IP: *.awakom.net 16.03.13, 18:40
        kupiłem , jojok jestem pod gg 25061680 napisz pogadamy
    • Gość: Gina5 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 21.01.13, 00:27
      Radzę omijajcie Agrobex z daleka, wszystko jest pięknie dopóki się nie kupi, potem okazuje się, że wizualizacja inna prawda inna, że nie masz windy a za nią płacisz bo jena klatka ma, dopłacaszwięc innym do luksusu, a sam zasuwasz pieszo, na czym mogą oszukują, wszystko poupychane, samochody jadą już pod oknem, bo Agrobex oszczędza każdy cm. Radzę lepiej kupić stare niż od Agrobexu. Dla mnie za późno, wy rozważcie poważnie!!!
      • Gość: andy Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.formlessnetworking.net 21.01.13, 11:08
        Zgadzam się z poprzedniczką. Mam wrażenie że Agrobex upycha ile się tylko da na każdym cm2.
        Na pocieszenie dodam że jest to coraz częstsze nie tylko u tego dewelopera.
        Niestety mimo zalet nowego mieszkania,
        drugi raz nie zdecydowałbym się na zakup na ciasnym ale nowym osiedlu.
        Myślę że budownictwo z końca lat 90tych lub początlu 2000 jest przyjaźniejsze mieszkańcom.
      • Gość: flower Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 27.01.13, 22:35
        Z winda mam taka sama sytuacje, niestety takie jest prawo - winda to czesc wspolna i zgodnie z przepisami cala wspolnota za to placi..... to nie kwestia dewelopera.
        Poza tyM widzisz jak sie wszedzie buduje, ze gesto to norMa i nie Ma sie o dziwiC
      • Gość: dora Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.181.65.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.01.13, 11:54
        Widzę, że ktoś tu ma szczytny cel nabruździć deweloperowi, który buduje już chyba 20 lat. Gdyby to były takie buble już by ich nie było. Kupiłam u nich mieszkanie, bo aktualnie wynajmuję na Wilczaku. większych bredni na temat zapachu nie słyszałam. Może w tej dyskusji zabiorą głos osoby faktycznie tutaj mieszkające,
        Poza tym temat wind jest jakiś absurdalne w każdej klatce jest winda więc opłata chyba jest uzasadniona.
        • gina5 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 30.01.13, 22:51
          Zapraszam na os. Zamoyskiego w Zalasewie sprzedawane pod hasłem Zamieszkaj w Swarzędzu. Jak zobaczysz jak budują może zmądrzejesz!
          • Gość: piter4 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 31.01.13, 23:10
            moi znajomi ze studiów kupili mieszkanie właśnie na Zamoyskiego w Zalasewie i bardzo sobie chwalą.
            • gina5 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 06.02.13, 12:26
              Pod warunkiem, że mają dwa samochody i nie mają małych dzieci, nie płacą za windę, której nie mają i nie potrzebują piwnicy, bo wszystko trzymają w domu i zakupy przywożą z Poznania a rozrywek ni sklepów nie potrzebują...Jednym słowem traktują to jako przejściówkę
      • Gość: piter4 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 29.01.13, 21:55
        Nie wyobrażam sobie kupować starego mieszkania po kimś. Na starych osiedlach najczęściej działają skostniałe spółdzielnie mieszkaniowe, które nie potrafią zadbać o przestarzałą infrastrukturę i zostawiają wszystko tak jak jest od lat. W nowym budownictwie masz wszystko projektowane od początku. Skończyły się czasy, że klienci kupują wszystko co dostępne na rynku a developerzy (których jednak trochę jest w Poznaniu), muszą czymś zachęcić klientów. Nie wydaje mi się, żeby agrobex odstawał od konkurencji czy w standardzie wykończenia czy projektów osiedla. Przyglądałem się planom tego osiedla na Wilczaku - i widać tam dosyć dużo przestrzeni między blokami. Widywałem o wiele gęstsze zabudowy w Poznaniu.
      • Gość: adam Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.centertel.pl 30.01.13, 09:36
        A ja polecam, mieszkam już 6 lat na Ułańskim i jestem zadowolony. Mam nadzieję, że Wilczak będzie równie fajnym osiedlem. Agrobex polecił mi kuzyn, który jak nietrudno się domyślić miał z nimi do czynienia. Wszystkim narzekających miłego dnia :-)
    • Gość: ala Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.formlessnetworking.net 30.01.13, 22:07
      Miś Barei wiecznie żywy.

Jednym na tym forum pachnie fiołkami, innym oczyszczalnią a jeszcze inni nic nie czują.
      Może po prostu każdy ma inną tolerancję na zapaszki?

Dora powyżej napisała że mieszka na tym osiedlu ,i że jest cudnie, i kupiła w agrobexie, i nic nie śmierdzi.
      Niech ją Bóg błogosławi w jej decyzji.

Dora zapraszam:
      epoznan.pl/news-news-35999-Aquanet_oczyszczalnia_sciekow_mniej_smierdzi
      Osobiście miejsce uważam za dość ciekawe do zamieszkania ale, ta ulica w pobliżu- koszmar, upychanie mieszkań- tragedia, niestety źle się mieszka w takim ścisku.

I na koniec ostatnia uwaga- uważam że te cena tych mieszkań to duże przegięcie. Wystarczy się rozejrzeć
      i szybko można znaleźc o wiele lepsze oferty w też nowych mieszakaniach, ale w rozsądniejszych cenach.
      • Gość: dora Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.146.206.170.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.01.13, 08:49
        Miś Barei - tu już przesadzasz, taka komedia jest pewnie możliwa u sąsiadów tj spółdzielni...
        "ala" proponuje wybrać się na miejsce, ale konkretnie na budowane osiedle. Przekonasz się, że tu naprawdę nie śmierdzi. Problem dotyczy ulicy poniżej, a tu jesteśmy nieco wyżej. Poza tym w większości mamy wiatry zachodnie....
        Cena hmm jest nieco wyższa aniżeli na zapchanych Naramowicach, w końcu to bliżej centrum
      • Gość: piter4 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 31.01.13, 23:14
        Prawda jest taka, że dla niektórych słońce świeci za jasno a niebo latem jest zbyt niebieskie, więc ja się już do tego przyzwyczaiłem, że zawsze znajdzie się grupa ludzi, którym wiecznie coś nie pasuje.
    • Gość: gregory Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.ip-37-59-123.eu 01.02.13, 23:13
      yDora ja tu jestem codziennie, budujemy niedaleko i aż mnie dziw bierze że ty tam bedziesz mieszkać.
      Tobie sie chyba w głowie pomieszało. Wiem co tu się dzieje a bzdury że coś jest po innej stronie ulicy to opowiadaj gimnazjalistom. Deweloper cię wysłał żebyś pisała te głupoty.
      • Gość: taurus Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.iq.pl 02.02.13, 11:21
        @gregory: to jak wytłumaczysz fakt, że to osiedle, położonej bliżej Lechickiej z kolorowymi balkonami, nie stoi puste a mieszkania na rynku wtórnym wcale nie należą tam do najtańszych?
        Mieszkają tam ludzie z upośledzeniem węchu? Wątpię. Zapach z oczyszczalni jest wyczuwalny jak się jedzie ulicą Lechicką. W wyższych partiach jest on sporadyczny.
    • Gość: gregory Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.ip-37-59-123.eu 01.02.13, 23:14
      Dora ja tu jestem codziennie, budujemy niedaleko i aż mnie dziw bierze że ty tam bedziesz mieszkać.
      Tobie sie chyba w głowie pomieszało. Wiem co tu się dzieje a bzdury że coś jest po innej stronie ulicy to opowiadaj gimnazjalistom. Deweloper cię wysłał żebyś pisała te głupoty.
      • Gość: dora Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.31.51.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.13, 08:30
        no tak wszyscy są tu na polecenie dewelopera.... śmiech na sali, a może to Ty pracujesz dla ich konkurencji z np z Naramowic ???
        • Gość: ona Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.privacyfoundation.ch 04.02.13, 12:46
          ludzie widzę że dyskusja zaczyna polegaćna wzajemnym przekrzykiwaniu i oskarżaniu kto jest od dewelopera a kto nie.
          Jestem przekonana że każdy kto zechce zamieszkać przy takiej ruchliwej ulicy bierze to pod uwagę i że później nie będzie lamętował że spokoju nie ma.
          Nie mogę wyjść z podziwu jak można płacić za mieszkanie ponad 300tyś i umyślnie się godzić na mieszaknie w brudzie i chałasie. chyba Istnieje jeszcze kilka fajnych lokalizacji na zamieszkanie w Poznaniu?
          • Gość: blank Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.iq.pl 05.02.13, 09:27
            w tych rejonach to chyba najlepsze miejsce, najbliżej centrum, korki na Naramowicach mnie przerażają
            • Gość: magnez Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 05.02.13, 22:08
              jeżeli chodzi o korki na ulicy Naramowickiej - to faktycznie występują w godzinach popołudniowych, ale na wysokości od Serbskiej w kierunku Lechickiej i w górę. Akurat Serbska jest dobrze usytuowana i wystarczy dojechać do Szelągowskiej i zaraz jest się w centrum.
              • Gość: blank Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.iq.pl 06.02.13, 13:14
                oj nie tylko popołudniem, rano na Naramiockiej dopiero jest tragedia, a Wilczak jest jednak dużo bliżej
                Ja biorę pod uwagę tą lokalizację
                • Gość: anastazja Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.kna.citycloud.se 06.02.13, 19:34
                  agrobex buduje juz ponad rok i za wiele nie powstało, chyba upadnom bo nikt nie kupuje tam mieszkań.
                  • Gość: bizon Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.iq.pl 07.02.13, 08:17
                    anastazja: chyba nie jesteś na bieżąco, 2 pietra są, powstaje 3
                    a widziałaś Swarzędz ? - idą ostro z kolejnym etapem
                  • Gość: taurus Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.artnet.pl 07.02.13, 11:32
                    Bzdura. Na zdjęciach z budowy widać bardzo duży postęp. To jest ogromny teraz i mieli tam dużo grzebania w ziemi.
                    • Gość: Brix Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 12.02.13, 22:23
                      Faktycznie postępy spore, dzis tam przejeżdżałem, zobaczymy co będzie się działo. A z innej beczki - Idziecie na targi w ten weekend ?
                      • Gość: taurus Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 141.0.170.* 13.02.13, 07:17
                        ja się raczej przejdę, jeżeli domowe obowiązki pozwolą :) Zawsze można zobaczyć co i jak i porozmawiać z developerem.
    • locusart Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 05.02.13, 09:27
      Witamy
      Jesteśmy biurem projektowym z Poznania. Serdecznie polecamy się jeszcze przed zakupem mieszkania do pomocy w wyborze odpowiedniej inwestycji. Pomożemy przeanalizować układy funkcjonalne pomieszczeń, pomożemy w zmianach deweloperskich. Warto pamiętać, kupując mieszkanie ze zmianami, które wykonuje dla nas deweloper pozwala wiele zaoszczędzić, dobre rozplanowanie takich elementów jak kuchnia, łazienka, korytarz czy salon zaoszczędzi późniejsze kucie ścian, zmian elektrycznych czy hydraulikę.
      Zapraszamy do kontaktu. Pozdrawiam Kowalski Krystian Locus Art Kreowanie Otoczenia , www.locusart.pl , t. 512 170 671
      • Gość: klin Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 28.02.13, 21:11
        widzę że budowa rośnie
        • Gość: mamut Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 28.04.13, 19:37
          na kiedy jest tam termin oddania mieszkań ?
        • Gość: delfina Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.promax.media.pl 01.05.13, 11:24
          to warto tam kupić mieszkanie ?
          • Gość: użytkownik Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 213.156.123.* 14.05.13, 21:08
            uważam, że warto
    • Gość: pancerny Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 24.04.13, 20:11
      jak tam idą prace i czy śmierdzi ?
      • Gość: core7 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.iq.pl 25.04.13, 00:02
        Wczoraj byłam u znajomych w budimexie obok, i widziałam z okien cały plac budowy - wygląda to bardzo imponująco. Inwestycje mocno wystrzeliła w górę od mojej ostatniej wizyty. Zastanawiam się nad kupieniem mieszkania u nich, ale brałam też pod uwagę mieszkania budowane przez murapol przy hawelańskiej. Jednak w murapolu jest to ogromny kloc, który niczym się nie różni od starych osiedli na ratajach a tutaj to osiedle wygląda na zgrabne.
        • Gość: łeee Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 13.05.13, 21:51
          A nie lepiej mieszkac za miastem bardzej, mieć cos tylko dla siebie i kawałek trawki, a nie sąsiadów od groma... do mnie jakos nie przemawia, każdy ma swój gust i potrzeby ale ja chyba wole kopsnąć sie nawet z Robakowa z mojego "prawie już" Tygrysiego osiedla (ale domkowego) niż sie gniezdzic w bloku... kiedys patrzyłam na agrobex w swarzędzu ale odkąd wynajmowałam w bloku juz wiem, ze blok never ever.
          • Gość: konwal Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 213.156.123.* 13.05.13, 22:24
            nie widzę nic złego w mieszkaniu w bloku. Wolę zamieszkiwać w bloku niż pod Poznaniem i wszędzie stale dojeżdżać samochodem. Czy gnieżdżenie się - kwestia gustu. Skończyły się już czasy budowania okno w okno.
            • Gość: jim Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 16.05.13, 19:56
              straszne opóźnienia w budowie
              • Gość: andy Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.cannedtuna.org 17.05.13, 19:54
                Mieszkam w bloku, nowe budownictwo. sąsiadów nie znam, oni mnie też, mieszkam bo mieszkam jak się wyprowadzę to może jedynie najbliżsi sąsiedzi zauważą. Jestem z sasiadami na "dzień dobry" i "do widzenia" gdy wychodzę z windy. Wkurza mnie to czasem ale anonimowość ma też swoje plusy.
                Teraz po kilku latach, jeszcze raz nie zdecydował bym się na mieszkanie w tego typu bloku. Wolałbym poświęcić trochę wiecej i pieniędzy i czasu na dojazdy, ale w zamian za to mieszkać w mniej klaustrofobicznym miejscu. Może innym to odpowiada, być może w takich miejscach się odnajdują, ale ja mam już dosyć.
                Mój głos i tak usłyszy tylko garstka ludzi na tym forum, nie piszę też tego by dawać innym rady, jedynie proszę was o zastanowienie czy naprawdę chcecie tak mieszkac?
                • Gość: delfina Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 20.05.13, 21:25
                  kupił ktoś tam mieszkanie ? na kiedy termin oddania ?
                  • Gość: użytkownik Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.iq.pl 21.05.13, 10:02
                    ja się szykuję do zakupu. Jakby co to możemy pogadać na ten temat; mój nr gg: 46751788
                    • Gość: Pixel Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 31.05.13, 16:45
                      chyba jest więcej plusów niż minusów żeby kupić tam mieszkanie ?
          • Gość: PPP Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań/ Tygrysie IP: *.hostowo.eu 02.06.13, 23:31
            Napisz coś więcej o tym osiedlu Tygrysim :) Sorki, że w tym wątku ale mi się spodobało a skoro jest okazja....
            • Gość: łeee Osiedle Tygrysie Robakowo IP: *.icpnet.pl 09.06.13, 22:05
              jeszcze są wolne nr :) Co ci mogę powiedzieć, sąsiadów byś miał super :) dojazd jest szybki i komfortowy, domki jasne i ciepłe, ustawne, kuchnia jest z oknem, jest spora, łaznienki tez mają okna co się nie często zdarza, pom. gospodarcze jest. No i strych - wysoki i jasny. Na terenie jest fajny plac zabaw + miejsce na ognisko dla mieszkańców - idealne do integracji :P tu masz stronke - www.ardens.org.pl/
              • Gość: papasm Re: Osiedle Tygrysie Robakowo IP: *.icpnet.pl 11.08.13, 16:14
                hallo, super sąsiedzie, kiedy te tygrysie oddadzą całe do użytku? bo właśnie widze ze tam już kupa ludzi mieszka a jeszcze się buduje. fajny macie plac zabaw. a co będzie na tej ziemi obok, przed wjazdem na osiedle?
                • Gość: siema Re: Osiedle Tygrysie Robakowo IP: *.icpnet.pl 05.11.13, 23:03
                  siema, ostatnie domy są już na wykończeniu więc można zobaczyć wszystko w realu. Co będzie na wjeździe - na pewno sklep - fresh market chyba. Atmosferka na osiedlu super, zapraszamy!
    • dyfly Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 02.06.13, 20:09
      Cześć. Czy ktoś z mieszkańców Wilczaka mógłby się wypowiedzieć na temat jak obecnie wygląda sytuacja ze smrodem z pobliskiej oczyszczalni Aquanetu ? Codziennie jeżdżę Lechicką do pracy i od dobrych paru tygodni ze zdumieniem obserwuję, że nic nie wali. Wcześniej smród w okolicy był tak paskudny, że zawsze musiałem włączać w samochodzie obieg zamknięty powietrza. Czytałem gdzieś kilka miesięcy temu, że mieli montować w Aquanecie jakieś nowoczesne filtry i wychodzi na to, że zdają one egzamin. Nie ukrywam, że w okolica mi się podoba i rozważam zakup mieszkania w tym rejonie, tylko boję się smrodu ;-). Dzięki serdeczne.
      • Gość: bett Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.nsuchy.tk 10.06.13, 20:21
        Daj sobie z nimi spokój. nie dość ze Agrobex jest mało elastyczny cenowo, to ich ostatnie projekty to lipa.
        Po co masz wchodzić w bagno z własnej woli?
        • Gość: fullHD Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 85.17.141.* 12.06.13, 11:24
          z agrobexem można się dogadać - wiem z doświadczenia. Mieszkanie u nich kupiłem kilka lat temu, a teraz teściowie chce kupić na Wilczaku. Wybraliśmy już mieszkanie; mają bardzo ciekawe rozkłady; wszyscy którzy mówią, że pojawia się tam smród - to chyba tam jeszcze nigdy nie byli
        • dyfly Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 13.06.13, 21:51
          Agrobex mnie nie interesuje ale biore pod uwage zakup mieszkania z rynku wtornego w jednym z blokow Budimexu. Ostatnio bylem sie tam przejsc - smrodu nie wyczulem (poza absolutnie najblizsza okolica oczyszczalni). Samo osiedle wyglada przyzwoicie, budynki w bardzo dobrym stanie, w niedalekiej okolicy tereny zielone. Widac tylko ze na bank jest spory problem z parkowaniem jesli ktos nie posiada wlasnego miejsca.
        • Gość: radek Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.rbmgroup.pl 20.07.13, 19:04
          Agrobex to tandeciarze, mieszkam w Zalasewie na Radosnej i stwierdzam tyle usterek w tym bloku ze masakra. najgorsze jednak jest to że nikt w agrobexie nie reaguje n zgłaszane problemy. Ludzie nie kupujcie od nich mieszkań..
          radek
          • Gość: poniedziałkowy Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 22.07.13, 21:27
            z całym szacunkiem, ale gdzie TBS'y na Radosnej a gdzie Wilczak ;)
      • Gość: Aster Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.13, 17:20
        Caly wyc to byc tam o odpowiedniej porze. Ostatnio pomagalem szukac mieszkania do wynajecia kolezance. Swiadom smrodow bywalem tam kilka razy i bylo ok, tez zwatpilem w te smrody. No i ktoregos dnia zajechalem tam troche przypadkowo w srodku dnia i jak przywalilo, to zwiewalem jak dziki, a kolezance jednak odradzilem.
        • Gość: fix Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.iq.pl 12.06.13, 08:35
          Nie wiem kiedy tam jeździłeś, ale ja to sprawdzam regularnie, bo przymierzam się do kupna. Te bzdury, które tu wypisują na ten temat pozostawię bez komentarza. Pewnie jesienią może się zdarzyć, ale to nie przeszkoda, żeby tam mieszkać. W końcu sporo ludzi już tam mieszka i to w nieco gorszym położeniu.
          • Gość: /Pała Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 19.06.13, 22:16
            nie śmierdzi
    • Gość: punia Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.promax.media.pl 14.07.13, 13:57
      chyba już ocieplają
      • Gość: Qls Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 29.09.13, 21:38
        Kupiłem mieszkanie na Wilczak 20 już ponad rok temu a inwestycja nadal nie jest gotowa do odbioru. Ostatnie zapewnienia, że mieszkania będą oddane na koniec września okazały się bzdurą!! Końca nadal nie widać!! Czy tylko mnie ta sytuacja dobija czy inni "przyszli lokatorzy" też cierpią z tego powodu? Ktoś coś robi w tym kierunku? Ubiega się o jakieś zadośćuczynienie?
        • Gość: and Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 94.102.56.* 30.09.13, 22:16
          Chciało by się napisać "a nie mówiłem..." a w zasadzie pisałem kilka postów wcześniej.
          no cóż zawsze mogło być gorzej, przynajmniej coś już stoi i nawet okna już są.

Agrobex ostatnio zaczął reklamować swoją inwestycję słowami:" Twoje ZACISZE"
          A mi śmiać się chce jak takie coś widzę przy ruchliwej drodze- bo ani tam cicho,
          ani ładnie(bo co to za widok na drogę), ani nawet miło.
          Cóż szkoda mi was przyszli szczęśliwi kredyciarze, marzenia szybko zderzą się z rzeczywistością

Czy ktoś z przyszłych kupujących zainteresował się może ile bedzie miejsc parkingowych
          przypadających na jedno mieszaknie na tym osiedlu? Jeżeli ktoś wie to proszę napisać!
          • Gość: kredyciaż Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 01.10.13, 22:52
            szkoda to mi takich co tylko krytykować umieją z tym że cicho nie bedzie to tez sie zgodze a reszta to bzdura byłeś w srodku budynku wiesz jaki jest stopień zaawansowania ? nie tylko okna są jak piszesz a co do miejsc parkingowych to wiem ile ich bedzie chcesz wiedzieć to idz do biura sprzedaży i zapytaj
        • Gość: jojook Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 01.10.13, 22:44
          już nie długo będą oddawać mieszkania są już prawie wykończone rzeczywiście wygląd zewnętrzny nie odzwierciedla postepu prac w środku budynku myślę że miesiąc góra półtora bedzie ok a można wiedzieć w którym budynku kupiłeś mieszkanie ?
          • Gość: Qls Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.play-internet.pl 05.10.13, 13:20
            W budynku E. Chciałbym aby to co mówisz było prawdą ale obawiam się, ze jest to po prostu niemożliwe. Jest tam jeszcze do zrobienia masa rzeczy typu, elewacja, wyrównanie terenu ziemią, położenie kostki + wykończenie klatek schodowych i mieszkań. A budowa po godzinie 17 świeci pustkami i ludzi do pracy moim zdaniem jest tam stanowczo za mało. Najbardziej wkurza mnie fakt, że zaczęli już robić fundamenty pod następny etap inwestycji zamiast dokończyć budynki D i E. Nie mniej jednak nie żałuję, że kupiłem tam mieszkanie. Lokalizacja bardzo mi odpowiada a położenie przy samej Serbskiej nie jest dla mnie problemem. Nie mogę się doczekać tylko jednego - kiedy w końcu mieszkania zostaną oddane!!!!!!!!! Biuro sprzedaży mieszkań z tego co wiem podaje już termin 30 listopad....
            • Gość: mamut Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 07.10.13, 20:28
              zapewniam Cię ze nie wiele zostało do dokończenia płytki na klatkch schodowych już są itp a wyrównanie terenu i elewacja to jak wiecej ludzi wpuszcza to w tydzień to zrobią
        • Gość: użytkownik Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 06.10.13, 21:41
          my ostatnio kupiliśmy tam mieszkanie; byliśmy ostatnio na budowie i na moje to dużo już tam niezostało do zrobienia, ale szczerze mówiąc, wolę chwilę później dostać mieszkanie ale mieć je dobrze wykonane. jakby ktoś miał pytania to zapraszam na gg: 46751788
          • Gość: mamut Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 07.10.13, 20:34
            robię trochę po budowach Agrobexu i ta budowa jest wg, mnie bardzo porządnie zrobiona np w porównaniu do Zalasewa jedna firma ale budowa budowie nie równa
            • Gość: murarz Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 95.108.85.* 23.10.13, 17:33
              I jak tam? Kiedy się wprowadzacie?
              • Gość: and Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.snydernet.net 12.11.13, 13:19
                Niech ktoś z łaski swojej napisze ile tam będzie miejsc parkingowych?
                Z tego co zauważyłem to jest tylko kilka na CAŁYM osiedlu ???!!!
                • Gość: Qls Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.eaw.com.pl 12.11.13, 20:01
                  Na każde mieszkanie przypada 5 miejsc parkingowych na samochody osobowe i trzy miejsca postojowe na ciężarówki wraz z prysznicem dla kierowców. Podobno w okresie letnim przewidziane są też tirówki. Nie czuję się jednak kompetentny w udzielaniu takich informacji więc z łaski swojej zadzwoń do działu sprzedaży mieszkań.
                  • Gość: alfons Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.tornode.net 14.11.13, 18:55
                    Miejsc parkingowych na zewnątrz będzie około 30.
                    Mieszkań kilkaset.
                    • Gość: Gość Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.eaw.com.pl 18.11.13, 19:09
                      Na kiedy jest przewidziany koniec budowy i uzyskanie pozwolenia na użytkowanie budynku? Kiedy będzie można się wprowadzić? Ma ktoś takie informacje?
                      • Gość: poniedziałkowy Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 18.11.13, 22:13
                        z takimi pytaniami to najlepiej do źródła :-)
                        • Gość: fetor Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.cpe.smnt.pl 02.01.14, 18:17
                          Ludzie o czym Wy piszecie?? Codziennie wożę syna tędy do szkoły i oczywiście są dni, kiedy nic nie czuć, ale przez większość dni smród jest okropny, chociaż jadąc samochodem czujemy go tylko przez minutę - na tym forum te "pochlebne" opinie pisze developer. Nie dość, że smród spalin to jeszcze fekaliów - jaki trzeba być naiwniakiem, zeby pakować się w szambo ....
                          • Gość: ~piątek Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 10.01.14, 22:54
                            Kompletna bzdura.
                            Widzę, że konkurencja agrobexu nie śpi i cały czas wrzuca na forum bzdury bez pokrycia; jestem ciekaw czy w ogóle byłeś kiedyś na terenie tej budowy - wątpię.
                          • Gość: bigs Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.iq.pl 13.01.14, 08:38
                            O czym Ty piszesz ?! Może zamiast uskuteczniania propagandy pojedziesz kilka razy na samo osiedle i ocenisz czy faktycznie tak jest. Jeśli przejeżdżasz, to nie przez osiedle, ale przez Serbską, która jest dużo niżej niż bloki..
                            Sprawdzałem to wielokrotnie i nie zgodzę się z tobą
                            • wojcinka Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 08.08.14, 23:10
                              z narzeczonym poważnie zastanawiamy się nad kupnem mieszkania na Wilczak 20. Jedyne co nas powstrzymuje to ten smród... W końcu nie wiemy czy jest źle czy nie. To, że w okolicy śmierdzi nie ulega wątpliwości. Najbardziej cuchnie na Lechickiej i czasami na Serbskiej. ALE jeździmy od tygodnia tam kilka razy dziennie i nawet jak śmierdzi na ulicy i na poziomie garażu to już na blokach prawie nic nie czuć. Nie wiem sama co o tym myśleć. Lokalizacja świetna, okolica ładna, spokojna i ogólnie same superlatywy gdyby nie ten nieszczęsny aquanet. Miło by było gdyby odezwali się tu lokatorzy budynków 20D i E a nie osoby, które tak na prawdę guzik wiedzą.
        • Gość: aaaaa Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.awakom.net 18.11.13, 22:20
          napisz do mnie , pogadamy , mam to samo gg 25061680
          • Gość: kuna Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.icpnet.pl 19.11.13, 19:51
            ja odbieram mieszkanie w przyszłym tygodniu
            • Gość: gosc Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.echostar.pl 04.12.13, 16:47
              Mieszkam obok w bloku Budimexu, tam nie smierdzi i nie slychac miasta.Ale mieszkania od ruchliwej Serbskiej bym nie kupił.
          • Gość: K Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: *.eaw.com.pl 16.12.13, 10:31
            Witam,

Czy jest jakaś inna szansa skontaktowania się? Może mailowo? GG nie posiadam.
            • Gość: abc Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań IP: 178.86.3.* 27.12.13, 13:21
              zimy nie ma robota idzie pelna para
              • joker2014 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 25.07.14, 08:20
                Bardzo ładne osiedle. Jedno z ładniejszych w tym rejonie
    • wojcinka Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 08.08.14, 23:13
      z narzeczonym poważnie zastanawiamy się nad kupnem mieszkania na Wilczak 20. Jedyne co nas powstrzymuje to ten smród... W końcu nie wiemy czy jest źle czy nie. To, że w okolicy śmierdzi nie ulega wątpliwości. Najbardziej cuchnie na Lechickiej i czasami na Serbskiej. ALE jeździmy od tygodnia tam kilka razy dziennie i nawet jak śmierdzi na ulicy i na poziomie garażu to już na blokach prawie nic nie czuć. Nie wiem sama co o tym myśleć. Lokalizacja świetna, okolica ładna, spokojna i ogólnie same superlatywy gdyby nie ten nieszczęsny aquanet. Miło by było gdyby odezwali się tu lokatorzy budynków 20D i E a nie osoby, które tak na prawdę guzik wiedzą.
      • naj_poznanski Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 09.08.14, 16:22
        nasi znajomi kupili mieszkanie na budynku "D" i bardzo sobie chwalą. Tak jak zapach od Lechickiej jest praktycznie zawsze to w mieszkaniu nie jest wyczuwalny. Tak jak piszesz - przy hali garażowej czasami coś jeszcze podleci.
        Wiadomo, że ta oczyszczalnia jest w sąsiedztwie - ale z zapachem to może tam być już tylko lepiej.

Bloki b.fajne.
        • leonidas2014 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 29.08.14, 00:06
          Moi znajomi też kupili, a przed zakupem nie tylko jeździli i sprawdzali czy śmierdzi, ale też pytali mieszkańców z okolic. Jak widać jednak kupili i nie narzekają. Z tego co widziałem osiedle zapowiada się na ładne.
          • wojcinka Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 29.08.14, 00:29
            My tez byliśmy/jesteśmy zdecydowani ale niestety po przeczytaniu umowy przez naszego prawnika wyszło kilka delikatnie mówiąc absurdalnych punktów na ktore nikt o zdrowym zmysle nie powinien sie zgodzić. Przedstawiliśmy deweloperowi swoje uwagi i czekamy na odp. Mam szczera nadzieje ze dojdziemy do kompromisu, bo zakochalam sie w tym mieszkaniu i juz żadne inne nam sie nie podoba :) no ale niestety jeśli deweloper sie nie ugnie to trzeba bedzie iść do sąsiada.
            • beatrice2014 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 01.09.14, 09:31
              Agrobex to nie firma "krzak", nie oszukują klientów. Miałam z nimi do czynienia na Ułańskim, ludzie panikowali, że coś będzie nie tak i co? Piękne osiedle mamy, formalnie bez zarzutów. Ponad 20 lat na rynku przecież są. Pewnie jak macie wątpliwości to je wyjaśnijcie ale wg mnie nie powinniście się bać. Obok Wilczak przyjeżdżałam, z, daleka nieźle wygląda.
      • bostongeorge1 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 22.09.14, 16:30
        to jak??? smierdzi czy nie? kupować czy nie?:) HALO MIESZKAŃCY!!??:))
        • konstantyn79 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 24.09.14, 09:29
          Kupuj, ja kupuję. Nie ma na co czekać, bo widać jest ruch w interesie. Dobrze że mieszkania są gotowe i nie trzeba czekać rok czy dłużej.
          • qbacki Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 27.09.14, 13:24
            Ja kupiłem z żona i kończymy urządzanie. Z tym śmierdzeniem to jakaś psychoza. Standard fajny, deweloper dba o szczegóły takie jak kwiaty i obrazy w budynkach. hala garażowa na duży plus. Jedyny minus to ochrona na osiedlu za którą trzeba niemało płacić. Mam nadzieję, że szybko uda się ochronę odwołać na najbliższym zebraniu wspólnoty. Mam porównanie z mieszkaniem pewnej firmy na W która buduje w Poznaniu i standard wykończenia mieszkań w Agrobexie o niebo lepszy.
            • wojcinka Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 27.09.14, 13:31
              A co z tą ochroną?
              • qbacki Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 27.09.14, 14:37
                W sumie nic. Tylko tyle że jest i przy mieszkaniu 65 m wychodzi ok 100/miesiąc za posiadanie ochrony na osiedlu. Wg. mnie trochę dużo;)
                • wojcinka Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 27.09.14, 16:06
                  A moge zapytać jaki ogólnie czynsz płacisz?
                  • qbacki Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 27.09.14, 16:10
                    odezwij się na mejla qbacki[at]gazeta.pl
    • bostongeorge1 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 09.10.14, 15:06
      no niby gotowe, już stoi ale przez 2-3 lata będą budowane kolejne etapy i ciągle ktoś będzie młotkiem stukał. Obecnie mieszkam na Wilczak 18 i troche to męczące. a perspektywa 2-3 lat....hmm zastanawiam się ciągle.

a mozecie powiedzieć czy Agrobex schodzi troche z cen? mi powiedziano, ŻE TO I TAK JUŻ MEGA TANIO i nic nie mogą zejść....to troche słabe:)

A czy smierdzi? mieszkam 200m dalej u uwierzcie...śmierdzi gnojówką, niestety.

ale biore pod uwagę kupno tutaj mieszkania....jak nic lepszego nie znajdę.lokalizacja i standard spoko.

Pozdrawiam
      • wojcinka Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 09.10.14, 16:51
        Hej, mam mały update, w ost wtorek udało mam sie wreszcie podpisać deklaracje i wpłacić zaliczkę. Miałam przyjemność mailować przez chwile z Panem z postów powyżej i od niego dowiedziałam sie ze z ceny nie udało sie nic zejść. Wydaje mi sie ze negocjacja zależy od 2 rzeczy. Po pierwsze od tego czy mieszkanie jest w MDM (wtedy faktycznie nic nie można zejść z ceny), a po drugie od tego jak bardzo pokażecie ze Wam zależy na zakupie tego mieszkania. Nam udało sie zejść troche z ceny i muszę powiedziec ze jestem bardzo zadowolona. Jak na razie wplacilismy zaliczkę i czekamy na odp dokumenty z banku w którym agrobex ma kredyt. Mogę udzielić wiecej info w prywatnej wiadomosci ( kwojcinska@yahoo.com ) pozdrawiam, KW
        • jarfa65 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 18.10.14, 11:22
          Z tego co mi wiadomo zawsze można ponegocjować. Im większa powierzchnia mieszkania tym większa możliwość negocjacji. Życzę powodzenia!
          • marcinno25 Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 13.06.15, 06:59
            Mam kilka zastrzeżeń co do tego osiedla. Oto jedno z nich:
            1. Parkingi- gdzie zostawi swój samochód gość? Miejsc postojowych na zewnątrz budynku bedzie kilka a mieszkań kilkaset!!! . Już tej chwili wjazd od strony ul serbskiej zastawiony autami. Dziwi mnie to że ludzie nie zwracają przy kupnie mieszkania na to uwagi.
            • wojcinka Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 15.06.15, 15:14
              A skad wiesz ze nie zwracają? Ja zwróciłam ale i tak kupiłam mieszkanie bo 1. Dla mnie lokalizacja jest idealna 2. Cena bardzo dobra 3. Piękne i porządnie wykończone budynki 4. bardzo dobry rozkład pomieszczeń w mieszkaniu i wiele wiele innych. Kupując mieszkanie gwarantuje Ci ze ludzie zwracają uwagę na wszystko i nigdy nie jest idealnie. Przyznaje bez dyskusji ze brak parkingu to problem ale mieszkam tu juz ponad pol roku i jakos sobie bez większego problemu sobie z nim radzimy. Plusów było dużo dużo wiecej niż ten jeden minus. Porównywaliśmy wiele lokalizacji, oglądaliśmy wiele mieszkan i żadne nie sprawiało ze czuliśmy sie jak w domu poza tym konkretnym na Wilczak 20.
              Pozdrawiam,
              Zdecydowanie zadowolona z zakupu mieszkanka Wilczak 20 :)
    • homeexpert Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań 15.06.15, 15:00
      Witam,

zawodowo sprawdzam deweloperów, umowy, dokumenty, negocjuję zapisy. W branży deweloperskiej od 10 lat.
      zapraszam do współpracy
      www.h-expert.pl
    • pbialbud Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań - odbiór mieszkan 18.06.15, 21:35
      Szukasz odpowiedniej osoby do sprawdzenia czy Twoje nowe lokum zostało wybudowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami.
      Zgłoś się do nas!!!
      Szczegółowo określimy, czy Twoje lokum jest gotowe do odbioru, a jego wykończenie nie będzie wpływało na jego funkcjonalność i generowało w przyszłości dodatkowe koszty (np. te związane z naprawą ewentualnych usterek).

tel. 507 435 582
      e-mail: biuro@pbialbud.pl
      www.odbiordomuimieszkaniapoznan.pl
      • olokas Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań - odbiór mieszka 24.12.15, 09:54
        Jak jest tam z akustyką,słychać sąsiadów?jak stropy się sprawdzają,słychać dudnienie-chodzenie z pięty etc?Rozważam kupno tam mieszkania.
        • wojcinka Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań - odbiór mieszka 25.12.15, 12:18
          Sąsiadów z góry niestety słychać przez kratki wentylacyjne, ale jeśli chodzi o ściany i stropy to cisza kompletna. Czyli - chodzenia nie słychać, ale rozmowy w łazience i kuchni czasami owszem. Pozdrawiam sąsiadów z góry ;)
          • olokas Re: Agrobex ul Wilczak 20 Poznań - odbiór mieszka 27.12.15, 09:48
            komin zawsze można zatkać od naszej strony,nie słychać wtedy-jak nie ma gazu to nic się nie stanie
            dziękuję-a jaki jest czynsz,podaj przykład-tzn wszystko,żeby było wliczone:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka