iza.74 02.04.11, 16:33 gdzie w Poznaniu znajdę duży wybór mebli z litego drewna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budziol55 Byle nie HIT MEBLE 13.08.11, 14:41 Proszę, poświęćcie kilka minut na przeczytanie tego, ku przestrodze. Aboslutnie nie polecam sklepu Hit Meble, zarówno salonu (ul.28 Czerwca 1956r. nr 226), jak i serwisu internetowego (www.hitmeble.pl). Chwalą się, iż realizacja zamówienia w ciągu 3 tygodni, w przypadku dojazdu kuriera -maksymalnie 4. Bardzo fajnie, ja czekałam aż 8! I to "tylko" tyle, gdyż to ja wciąż usiłowałam się dowiedzieć, dlaczego to tyle trwa. Przy pierwszej wizycie w sklepie obsługująca mnie kobieta była oschła, niemiła, opryskliwa i nie udzieliła mi odpowiedzi na wiele pytań. Skusiła mnie cena i różnorodność asortymentu. I to był mój wielki błąd, gdyż gdy przyszło do zamówienia, to okazało się, że ceny są dużo wyższe, niż strona www i ulotki podają. Zgodziłam się na zamówienie, bo bardzo podobały mi się obicia. Zapłaciłam od razu całą kwotę (nie róbcie tego!),gdyż liczyłam na profesjonalną obsługę i rabat za duże zamówienie. I się przeliczyłam. Na telefon z pytaniami wydałam prawie drugie tyle, co na te meble, które de facto, mogły być lepszej jakości. Zamawiałam 2 kanapy, jedna standardowa, dokładnie taka, jaką oglądałam w salonie, a druga na wymiar. Ciekawe jest to, że niestandardowa była gotowa po 6 tygodniach, ale ta pierwsza to "ciągle jej nie ma". Bardzo ciężko się dodzwonić do sklepu, a jeszcze trudniej do opiekuna klienta. Wzajemnie mnie do siebie kierowali, zwalając winę na kogoś innego i udzielając sprzecznych informacji. Doszło nawet do sytuacji, w której dostawa była nagrana (dostałam SMS od opiekuna klienta z nr telefonu do kuriera i terminem załadunku), dzwonię do kuriera, umawiam się i przypadkiem pod koniec rozmowy okazało się, iż on jest na drugim końcu Polski, a w zasadzie to inny kurier "chyba" mnie obsługuje. Dzwonię to sklepu, oni oczywiście nic nie wiedzą. Dzwonię do obsługi klienta (tzn. próbuję się dodzwonić, bo pan jest widocznie bardzo zajęty), a on zdziwiony, że coś takiego się stało i gotów był mi powiedzieć, że sobie coś wymyślam z tym SMSem. No ludzie! Gdy już meble były już na magazynie, to pani ze sklepu poprosiła mnie o podanie dogodnych dla mnie godzin przyjazdu kuriera. Powiedziałam, że do tej i tej godziny, gdyż nie będzie nikogo w mieszkaniu. Ona wzięła poprawkę kilkugodzinną, dla pewności i zapewniła o dostawie dnia następnego. Kiedy wyznaczony czas minął, dzwonię zdenerwowana do kuriera, a on mi mówi, że oni się dopiero ładują i będą tak za 2h. Ostatecznie doszło do tego, że przyjechali spóźnieni - dwóch dorosłych facetów, a do domu meble wnosiła matka z siostrą.Tego było za już za wiele. A w dodatku jedna z kanap miała złe i absolutnie niewybrane przeze mnie obicie... Robię ten wpis na wszystkich możliwych forach meblowych w Poznaniu, żeby jak najwięcej potencjalnych klientów ostrzec przed praktykami tego sklepu. Nie dajcie się nabrać. Polecam sklepy na Allegro. Wiem, że można tam szybko i dobrze kupić (kupiłam robione na zamówienie fotele - we wtorem płacę, a piątek była dostawa), a opinie klientów weryfikują wiarygodność sprzedawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.09.11, 07:51 Potwierdzam. Czekamy za meblami przeszło 2m-ce!!!! i codziennie podają nam inne informacje! Nie polecam tej firmy i przestrzegam przed współpracą z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
kaemi1977 Re: Byle nie HIT MEBLE 24.10.11, 14:01 wszystko co tu jest negatywnego napisane o hit meble to świeta prawda. zakuiłem u nich na aukcji dwa łóżka - narożnik i wersalkę - zaliczke wpłaciłem 28 sierpnia. od tego dnia szedł czas 28 dni roboczych , podczas których zamówienie powinno zostać zrobione i dostarczone. tymczasem mija już drugi miesiąc, zaczyna się trzeci a ja od nich dostałem takie wymówki, że już mają 70 procent towaru i czekają na 30 i że kierownik fabryki ich osobicscie zapewnil, ze meble wyjada w piątek 21 i beda rozwiezione przez weekend. podali nawet numer telefonu do kierowcy, ktory oczywiscie o niczym nie wiedzial, i nigdzie sie nie wybieral. A sklep teraz nie odbiera telefonów, nie odpowiada na maile, nie odpisuje na gg mimo, że jest dostepny - jednym słowem olewka. Jesli ktoś jest w podobnej sytuacji jak ja prosze o kontaqkt - mam zamiar wnieść pozew zbiorowy do sądu przeciwko temu sklepowi. Odpowiedz Link Zgłoś
lamia_archeo Re: Byle nie HIT MEBLE 28.10.11, 19:18 Jestem w tej samej sytuacji!I chętnie się dołącze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULA77 Re: Byle nie HIT MEBLE IP: 83.238.55.* 03.11.11, 17:35 Na początku roku urządziłam cały pensjonat za pośrednictwem sklepu internetowego Hit Meble i nie mam zastrzeżeń odnośnie realizacji. Pewnie dlatego ,że potwornie trułam im tyłki i chcieli mnie jak najszybciej obsłużyć. Złego słowa nie dam powiedzieć o chłopakach z infolinii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLAUDIA79 Re:HIT JEST OK IP: 83.238.55.* 15.11.11, 20:00 SIEMKA!ja zakupiłam w hicie kuchnie za poleceniem znajomych,którzy kupili tak 3 latka wcześniej kanapę narożną i jestem zadowolona.Kuchenka piękna i tania więc polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tchórzofretka Re:HIT JEST OK IP: *.173.38.73.tesatnet.pl 15.11.11, 21:15 Ja wiem - to borsuki ci polecały te kuchnie. Niestety teraz już nie jest taka fajna - drzwiczki od szafki borsuk urwał po pijaku, lakier się złuszczył a blat spaczył. To się borsukowa wkurzyła i oddała do restauracji Italija, gdzie służy do dzisiaj. Co do kanapy to też średnio -rok borsuczątkom wystarczył żeby w nich dziury wypierdziały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.icpnet.pl 18.10.13, 18:03 Tak to wygląda jestem w troche gorszej sytuacji poniewaz dostarczyli meble zniszczone i niechca oddac ani pieniedzy ani nowych mebli bardzo chetnie oddalabym sprawe do rozwazenia przez sad bo to co oni wyprawiaja to sa kpiny czuja sie jakby byli ponad prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga 81 Re: Byle nie HIT MEBLE IP: 83.238.55.* 03.11.11, 17:29 Ludziska moja rodzinka 3-krotnie robiła zakupy w HICIE na 28 czerwca w Poznaniu i zawsze było Ok. Raz czekałam dłużej , bo zabrakło tkaniny na mój mebel i trzeba było ja sprowadzić. Kobitki ze sklepu pilotowały sprawę. Jesteśmy zadowoleni, gdy czytam te negatywne wpisy to jakbym czytała o innym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BECIA Re: Byle nie HIT MEBLE IP: 83.238.55.* 03.11.11, 17:42 JESTEM ZADOWOLONA Zgadzam się z Panią. Kupiłam rodzicom meble i wszyscy jesteśmy zadowoleni. Ja z ceny a moi staruszkowie z modelu, zgrabny -nie za duży komplet w stylu retro. Objeździliśmy pół Poznania, wszędzie same wielkie klocki a w Hicie znaleźliśmy kilka klasycznych modeli do mieszkań w bloku. Polecam ,warto zajrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo84 Re: Byle nie HIT MEBLE IP: 83.238.55.* 04.11.11, 17:38 hejka ja kupiłam w HIT MEBLE i nie mogę powiedzieć źle!!!Meble odstałam przed czasem,obsługa była bardzo miła,a meble fajne i solidne.POZDRAWIAM:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dev78 Re: Byle nie HIT MEBLE IP: 78.9.79.* 12.10.11, 14:02 Nie wiem dlaczego tak narzekacie na ten sklep. Dokonałem tam zakupu i panie są bardzo sympatyczne i super doradzają. Kanape dostałem w terminie w dodatku nie zapłaciłem dużo a kanapa jest super jakości . Polecam ten sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
pingwinnnnn Re: Byle nie HIT MEBLE 28.10.11, 18:14 Ja nie wiem co wy tak narzekacie na ten sklep.zakupiłem w sklepie stacjonarnym 3 kanapy w niskiej cenie zreszta nigdzie tanszych nie widziałam więc skusiłem się ceną. pojechałem kupiłem w ciagu tygodnia kanapy były u mnie. w dodatku kierowcy bardzo sympatyczni . ja polecam ten sklep i napewno będę go doradzał moim znajomym !:) Odpowiedz Link Zgłoś
lamia_archeo Re: Byle nie HIT MEBLE 28.10.11, 19:16 a ty jesteś właścicielem sklepu !sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat1111 Re: Byle nie HIT MEBLE 04.11.11, 12:47 Szybko i sprawnie, Meble dużo tańsze niż w innych sklepach meblowych, a wcale nie gorsze, polecam hit meble,obsługa i kontakt jak najbardziej w porządku, polecam nielubiącym przepłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapo0 tchórzofretka, tchórzofretka, tchórzofretka!!! IP: *.wtvk.pl 04.11.11, 12:52 tchórzofretka, tchórzofretka, tchórzofretka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-cz Re: Byle nie HIT MEBLE 04.11.11, 15:28 Tworzę stronę z opiniami na temat firmy Hit Meble, wszystkich którzy czują się pokrzywdzeni, lub oszukani przez Hit Meble z Poznania zapraszam do wyrażenia opinii: www.kitmeble.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pingwinnnnn Re: Byle nie HIT MEBLE 09.11.11, 14:50 Jestem zadowolony z firmy hitmeble jest nie drogo i wszystko wykonują fachowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Byle nie HIT MEBLE IP: 95.108.113.* 09.11.11, 14:53 Fachowo...? U mnie obili kanapę zupełnie innym materiałem niż był zamawiany (i wpisany w dowód zakupu), a spód szuflady zarwał się po jednorazowym włożeniu poduchy i kołdry. Partacze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tchórzofretka Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 15:06 Szkoda, że moja norka nie jest tak pojemna jak Twoje mieszkanie-kupić trzy nowe kanapy a potem jeszcze dokupić jedną - fiu fiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapo0 Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.wtvk.pl 10.11.11, 21:19 Takiej komfortowej sytuacji to nawet borsuk w swojej norze nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tchórzofretka Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.173.38.73.tesatnet.pl 10.11.11, 22:07 borsuk to ma na norze gemyle! Ale tak to jest jak się na Bema mieszka. Nie to co ja - norka pod hotelem, elegancja -francja - majonezy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapo0 Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.wtvk.pl 12.11.11, 23:31 forum.gazeta.pl/forum/w,630,70361830,70371916,Re_Jak_usunac_zapach_psiej_kupy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leeloo123 Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.icpnet.pl 06.08.13, 11:19 Racja, to są MEGA OSZUŚCI!!! Zamiast obiecanych 4tyg, czekaliśmy na kanapę 8! Ze strony salonu nie było żadnej informacji, sami się musieliśmy prosić o jakąkolwiek informację. Poskutkowało dopiero postraszenie rzecznikiem i policją. No i kanapa oczywiście była w innym kolorze, ale nie mieliśmy siły już się wykłócać ;/ Choćby był to ostatni salon meblowy, w życiu nigdy już tam nic nie zamówimy!!!! z całego serca odradzam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tara Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.icpnet.pl 15.10.13, 10:56 Dziwi mnie cały ten artykuł (komu się chciało tyle pisać??) Ja zamówiłam tam 3 wersalki do mieszkania wynajmowanego dla studentów. Zależało mi na czasie i oczywiście niskiej cenie. Za te 3 wersalki (wszystkie chciałam na sprężynach) dostałam w 4 tygodnie. Powiedziano mi że termin realizacji jest od 2 do 4 tygodni i w 4 tygodniu dostałam meble. Wersalki służą już rok, byłam niedawno w tym mieszkaniu i wiem że na tych wersalkach nie spią że tak powiem pojedyńczo a jednak nic się z nimi nie dzieje tymczasem za jedną płaciłam 485 zł więc uważam że to dbrze wydane pieniądze bo chce źeby te wersalki jeszcze trochę w tym mieszkaniu posłuzyły. Niedawno zamówiłam tam kuchnie do tego mieszkania, kosztowała mnie z montażem 1100 zł :) Dostałam ją po 3 tygodniach i uważam że jest naprawdę fajna ale co najważniejsze - cena !!!! Polecam, co prawda trochę się czeka ale zaoszczędziłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowoleni Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.centertel.pl 15.02.14, 13:58 Widać,ze to wypowiedz pracownika sklepu! Pieprzycie takie głupoty,z tego co widać jasno i wyraźnie NIKT nie dostał mebli w czasie, więc śmieszna wypowiedz Pani ekspedientki jest przykładem na to jacy ludzie tam pracują. Kłamią i we własnych klamstwach sie gubią! Odradzam kupowania za gotówkę. Wyjdziecie jak Zabłocki na mydle... Towar dostarczany ok 5-10 tyg! Jeżeli dzwonisz i dopytujesz uslyszysz stek kłamstw! Niestety ekspedientki w sklepie nie są na tyle inteligentne,żeby sie nie polubić w zeznaniach... Towar można nazwac jedna wielka masakra. Wypoczynek może i ok. Cała reszta pożal sie Boże... Odradzam. Obok znajduje sie sklep firmowy bodzio...lepiej omijać hit meble wielkim łukiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROZCZAROWANA Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.mtp.com.pl 28.03.14, 16:04 jestem poszkodowana przez HIT Meble, towar zamowiony i zaplacony a sklep OD DWOCH MIESIECY nie chce mi go dostarczyc, POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz3006 Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.sileman.net.pl 23.05.14, 13:52 szukam wszystkich poszkodowanych z salonu HIT Meble z Poznania ul. Zamenhofa, jestem też poszkodowana. Proszę o kontakt na mysz3006@poczta.onet.pl . Ci co nie byli idźcie na policję, w razie czego uruchomimy media Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domonkosz Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.icpnet.pl 27.06.14, 09:15 Również przestrzegam przed zakupami internetowymi w sklepie HIT. Po zapłaceniu za towar czekałem na realizację 12 tygodni i to pomimo ponagleń i zapewnień ze strony HIT-u o natychmiastowej realizacji zamówienia. Przez cały czas był bardzo kiepski kontakt ze strony HIT-u i dopiero pismo z kancelarii prawniczej zakończyło proces dostawy mebli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.rogozno.vectranet.pl 04.09.14, 19:47 Witam Pana mam też problem z tym sklepem czekam już prawie 3 miesiące i brak mebla pieniędzy też nie chcą oddać. Prosił bym o jakąś podpowiedź jak pan to załatwił i jakie dodatkowe koszty pan poniósł bo nie wiem co robić a widzę po wpisie że załatwił pan to pomyślnie. Z góry dziękuje za informację. Pozdrawiam Robert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Byle nie HIT MEBLE IP: 31.186.238.* 15.01.15, 14:34 Witam, próbuję odzyskac od tych złodziei wpłatę zaliczki. Na razie bez skutku, ale proszę o jakieś sugestie. Mam sobie "wziąć" stolik, który przyszedł po 3 miesiacach. Zrezygnowałam na pismie, zadnego odzewu. Telefonów nie odbieraja, kłamią. Teraz robia problemy, nie chą wydać zaliczki. Stolika nie chcę, bo juz mam inny. Odpowiedz Link Zgłoś
4leena Re: Byle nie HIT MEBLE 07.07.14, 17:12 Mnie również zbywali i oszukiwali. Najlepsza jest sprzedawczyni, niejaka Agnieszka. Cwaniara. Za każdym razem zbywa klienta i poniesie tez tego konsekwencje. Uważam, że jej talent do kłamstwa powinien być upubliczniony również w tv. Tez złożyłem info na policje i chętnie dołącze się do tego,żeby pokazać ich w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.static.chello.pl 21.07.14, 14:42 jesteś wyjątkiem 1/100... gratuluję, ciesz się tym szczęściem :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moses1969 Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.14, 22:13 Przyłączam się do grona nabitych w butelkę. Czekam 8 tygodni i nic, chyba mamy do czynienia z bogatą firmą, która obsługuje tylko wybrańców. Mimo wielokrotnych zapewnień ze strony sprzedawców o szybkiej dostawie, towaru brak. Szczerze odradzam. Mariusz z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajka Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.icpnet.pl 03.04.14, 20:20 Potwierdzam wszystkie zarzuty dot. tego sklepu.Sklep powinien zmienić nazwę na "WIELKI KIT". Zamówiłam narożnik,stół.krzesła,stoliczek kawowy i szafkę RTV.W dniu zamówienia wpłaciłam zaliczkę.Po paru dniach zadzwoniono do mnie z informacją, że mam przyjechać do sklepu dokonać resztę wpłaty i otrzymam zamówione meble w przeciągu tygodnia.Wyznaczono termin i godzinę dostawy.Czekałam w domu przeszło 3 godziny,nikt nie przyjechał.Po telefonie do sklepu otrzymałam informację,że dostawa będzie w następnym dniu.Straciłam kolejne trzy godziny i nikt nie przyjechał z dostawą.Przejechałam się do sklepu i po wielkiej awanturze w nagrodę przywieziono mi krzesła. Po kolejnych paru dniach przywieziono mi szafkę RTV i stoliczek kawowy tylko nie ten, który zamówiłam. Żałuję, że nie czytałam tego forum przed dokonaniem zakupu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.14, 14:15 witam, również przestrzegam przed tą śmieszną firmą - OSZUŚCI!!!! Pieniądze wpłacone - za całość zamówienia, zamówienie w sklepie internetowym a towaru jak nie było tak nie ma już 2 miesiące, do tego obsługa za każdym razem kłamie opowiadając bajeczki o dostawie lada dzień. Rzecznik praw konsumenta poinformował mnie, że jeżeli nie zareagują na moje wezwanie na zwrot pieniędzy to on się tą sprawą zajmie i jednocześnie złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa na policję. Przestrzegam wszystkich przez zakupami w tym sklepie, bo nie zobaczycie towaru a jedynie zszargacie sobie nerwy. Jak to możliwe że jeszcze tacy oszuści funkcjonują na rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.rogozno.vectranet.pl 19.08.14, 21:34 też jestem nabita w butelke ...Zapłaciłam gotówka za zamówiony towar miał być do odbioru za 4 tyg .Data zamówienia 18.06 dzisiaj jest 19.08 naroznika jak nie mam tak nie mam ...złożyłam zawiadomienie do rzecznika praw konsumenta .Kontaktu ze strony sklepu żadnego...Dzwoniąc do nich roałączają sie beszczelnośc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.173.50.124.tesatnet.pl 04.10.15, 18:33 Witam, chciałabym się z Państwem podzielić swoim doświadczeniem ze współpracy ze sklepem HIT CENTRUM MEBLOWE. Niestety dołączam się do szeregu negatywnych opinii, jakie znalazłam w Internecie. Chciałabym, aby moja opinia dała Państwu szeroki obraz przedstawiający mechanizm, na podstawie którego sklep ten realizuje zamówienia. Przy składaniu zamówienia zapewniano mnie, że czas oczekiwania wynosi od 2 do 4 tygodni. Tymczasem czekałam 7 tygodni… Podczas tego okresu wielokrotnie usiłowałam skontaktować się ze sklepem. Telefon był albo zajęty, albo włączała się sekretarka, albo linia była po prostu wolna. Po 3 tygodniach pofatygowałam się do sklepu osobiście. Oczywiście nic konkretnego się nie dowiedziałam, otrzymałam kolejne zapewnienia, że wszystko będzie ok. Sklep bardzo często bombardowałam telefonicznie. Kiedy w końcu jakimś cudem udało mi się dodzwonić, nie otrzymywałam rzeczowych informacji dotyczących statusu realizacji mojego zamówienia. Cały czas zbywano mnie zapewniając, że to z winy producenta mebli nie ma na czas. Po 5 tygodniach nadal odzewu brak. Z racji tego, że udało mi się dowiedzieć, jaka firma jest producentem mebli, skontaktowałam się z nią bezpośrednio. Wówczas po raz pierwszy od 5 tygodni otrzymałam rzeczowe informacje. Moje zamówienie po 5 tygodniach nie zostało jeszcze wysłane do producenta!!! Zadzwoniłam do sklepu HIT z prośbą o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji. Pani ze sklepu była bardzo niemiła, uniosła się i wyraziła swoje niezadowolenie, że skontaktowałam się z producentem mówiąc, że jestem klientem sklepu HIT i tylko z nimi powinnam rozmawiać na temat zamówienia. Dzięki temu jednak zrozumiałam mechanizm działania sklepu. Mianowicie, HIT CENTRUM MEBLOWE zbiera zamówienia od klientów z dłuższego okresu czasu (w moim przypadku z 1,5 miesiąca czasu) i wysyła wszystkie zamówienia z danego okresu do producenta, aby koszty dostawy mebli były jak najniższe. Z punktu widzenia czysto ekonomicznego ma to sens i jest całkowicie zrozumiałe, ale informacja o rzeczywistym czasie realizacji zamówienia powinna być przekazana klientowi na samym początku, aby nie tracił on zbędnego czasu i nerwów. Pracownicy HIT CENTRUM MEBLOWE przerzucali winę na producenta, tymczasem czas wykonania mebli u producenta to tylko 1 tydzień. Ostatecznie meble przyjechały po 7 tygodniach. Same meble bardzo ładne, ale żadna w tym zasługa sklepu HIT, a jedynie producenta. Nadmienię jeszcze, że w sklepie pracuje bardzo dużo osób. Podczas czasu oczekiwania na meble miałam okazję współpracować przynajmniej z 5 osobami. Oczywiście żadna z nich niewtajemniczona w sytuację, chyba 7 razy podawałam swój numer telefonu. Przepływ informacji zerowy. Kontakt e-mailowy również pozostawia wiele do życzenia. Kilkukrotnie, pomimo obietnic kontaktu ze mną, nikt nie oddzwaniał z konkretną informacją i odpowiedzią na moje zapytanie. Podsumowując – poziom obsługi klienta poniżej jakiegokolwiek poziomu. Meble solidnie wykonane – tylko i wyłącznie zasługa producenta. Straciłam ogrom czasu na telefony, jeżdżenie do sklepu, próby kontaktu itd. Szczerze nie polecam zakupów w tym sklepie. Czasem lepiej dać „kilka groszy” więcej za wybrany produkt niż tracić nerwy na współpracę ze sklepem o tak niskim poziomie obsługi klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.14, 14:15 Witam! Zamówiłyśmy w marcu fotele i do tej pory nie przywieźli, miały być na dniach, dzwonimy do nich a oni że nie ma na magazynie. Nawet nie raczyli zadzwonić, że nie dowiozą a czekałyśmy w umówiony dzień. OSZUŚCI! Odpowiedz Link Zgłoś
wrzesien88 Re: Byle nie HIT MEBLE 23.10.14, 19:45 Telewizja lokalna zajęła się ta sprawą, zachęcam do kontaktu (alarm@wtk.pl) Może na szerszą skalę da się coś zrobić z tym chorym sklepem . Podaje linka do reportazu na temat HITU: wtkplay.pl/video-id-13916-na_kupione_m eble_czekaja_juz_kilka_miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
wrzesien88 Re: Byle nie HIT MEBLE 23.10.14, 19:46 Telewizja lokalna juz sie tym zajęła, zachęcam do kontaktu (alarm@wtk.pl) Może na szerszą skalę da się coś zrobić z tym chorym sklepem . Podaje linka do reportazu na temat HITU: wtkplay.pl/video-id-13916-na_kupione_m eble_czekaja_juz_kilka_miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech4449 Re: Byle nie HIT MEBLE 19.02.15, 16:33 Witam. Z przykrością zgadzam sie z negatywnymi wypowiedziami. Zamowilem wersalke galaxy i po prostu nie sposob sie jej doczekac... Na całe szczęście nic im nie zapłaciłem. Z pewnością nigdy więcej nic już od nich nie zamówie a te pozytywy to z pewnoscią w wiekszosci pracownicy hit-u. NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lary Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.systemia.pl 13.05.15, 14:41 Dzisiaj jest 13.05 a meble miały być 28.04. Mebli ani widu ani słychu.Telefonów od godz. 11.00 do 16.00 oczywiście nikt nie odbiera bo w tym czasie ma pracować osoba niby kompetentna, która udzielać powinna rzeczowych informacji. Przepraszam to słowo, którego w tej firmie nie znają. Szkoda, że znalazłem to forum po fakcie. Omijajcie tą gó...aną firmę szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.icpnet.pl 14.05.15, 15:23 PROSZĘ O KONTAKT - ZGŁASZAM SPRAWĘ NA POLICĘ. Dobrze gdyby było nas więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
geniu2 Re: Byle nie HIT MEBLE 02.12.15, 07:50 jak najbardziej -geniu170572@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugeniusz Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.icpnet.pl 15.05.15, 16:37 to firma naciągająca klienta,zamawiam narożnik czekam 5 tygodni i dostaję całkiem coś innego !nie takie obicia , zawiasy po tygodniu wyrywają się brak wzmocnien do zawiasów jak było na egzemplarzu w salonie i co najgorsze różnica 7 cm jedna część od drugiej ! jak mógł takiej wady nikt nie zauważyć!!!zgłosiłem to i po 2 tygodniach dostałem pismo ŻE ! narożnik został wykonany zgodnie ze specyfikacją i jest dobrze wykonany !!!!! szyderę sobie z ludzi robią ! sprawę oddam do rzecznika praw konsumenta a porem do sądu ....nie kupujcie tych rzeczy w HIT polska, ....to oszuści !!!ul. zamenchofa 138 unikajcie tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolka80 Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.173.32.157.tesatnet.pl 15.06.15, 12:46 coś o tym wiem, miałam tak samo, teraz zbywają mnie, graja na czas a to juz druga reklamacja narożnika.Przysłali mi pismo,że nie moga się do mnie dodzwonić, wkurzona jak osa pojechałam od razu jak tylko odebrałam awizo, zjebałam ich na czym świat stoi i w tym samym dniu ma przyjechać ktoś orzec czy narożnik będzie naprawiany czy oddadzą mi pieniadze. Powiedzcie, nie ma szans,żeby z nimi coś zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna0107 Re: Byle nie HIT MEBLE 03.07.15, 22:02 proszę o kontakt też przyłącze sie chętnie do pozwu zbiorowego. Moim zdaniem policja tu nic nie zrobi. Ktoś pisał o rzeczniku praw konsumenta coś powiedział na to? Jak to zostało rozwiązane? też czekam juz 8 tygodni na narożnik. juz mam tego dość też mnie zbywają ze będzie jutro itp. dzis byłam i nich w sklepie zrobiłam taki hałas i niby narożnik ma być 7.07.2015 ale nie chce mi sie w to wierzyć ze tak będzie. proszę Was bardzo o pomoc. pozdrawiam wszystkich oszukanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klijent Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.15, 20:19 Bardzo chętnie się przyłącze do pozwu zbiorowego. Ja czekałam za narożnikiem 3 tygodnie co prawda ale przywieźli mi totalny syf:/ złożyłam reklamację żaden serwisant się nie pojawił na umówioną godzinę a w reklamacji napisane że odmówiłam wizyty serwisanta. Polecam serdecznie przycisnąć PANIĄ WAŁDYKOWSKA może to coś pomoże ale nie telefonami tylko trzeba niestety pofatygować się osobiście i zrobić po prostu gnój, być upierdliwym aż do skutku. Nie ukrywam że jest to sklep dla ludzi o mocnych nerwach ale ja mam już czas. Po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta dowiedziała się że oni wszystkie sprawy kierują do sądu. Teraz to ja czekam aż odpowiedzą mi na odwołanie do reklamacji i również wybieram sie do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cjcsvjbjwr Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.icpnet.pl 27.08.15, 16:26 A ja właśnie chciałam bardzo polcecić hit meble , ponieważ trzymają się terminu realizacji dostawy :) Ja swoją szafę dostałam , po upływie 28 tygodniu czyli tak jak było mówione . Stuprocentowa jakość , szeroka gama produktów to jest to co cechuje ten sklep, no i świetna obsługa :D bardzo bardzo polecam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laleczka Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.icpnet.pl 01.09.15, 16:46 Ja uważam , że hit jest bardzo dobrym sklepem meblowym z profesjonalna obsługą , z dobrą jakością mebli , i szybką dostawą do 28 dni :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borowa Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.icpnet.pl 03.09.15, 16:54 Gorąco zapraszam wszystkich tych do tego sklepu tych , co cenią sobie jakość mebla i usługi . Ja zamawiałam z stamtąd wersalkę , i jestem bardzo zadowolna . Trermin realizacji który jest podawany to do 28 dni , i po takim czasie dostałam moją wersalkę :D Szeroka gama wyboru , jak chodzi o meble , tkaniny i wszystkie tego typu rzeczy :D kupujcie a nie pożałujecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenovo Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.icpnet.pl 11.09.15, 15:47 ja tam uważam , że sklep meblowy hit , jest bardzo dobrą firmą . Zamawiałem z stamtąd wersalkę , około dwa miesiące temu , i jestem bardzo zadowolony , jak do tej pory . Ja zamawiałem z strony interentowej , i mebel przyszedł do mnie po 28 dniach ,więc bardzo gorąco polecam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogórkowa Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.icpnet.pl 17.09.15, 16:21 Ja gorąco wszystkim właśnie polecam meble z tej firmy , ponieważ są dobre jakościowo i jest szybki termin realizacji :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sony Re: Byle nie HIT MEBLE IP: *.icpnet.pl 28.09.15, 16:40 Ja muszę bardzo pochwalić sklep meblowy hit, za bardzo szybką dostawę , bo termin wynosi ok. 28 dni roboczych i po tylu dniach dostałam moją wersalkę :d w dodatku bardzo duża gama kolorów i materiałów , bardzo polecam :D Odpowiedz Link Zgłoś
geniu2 Re: Byle nie HIT MEBLE 02.12.15, 07:47 to prawda ! sam dałem się nabrać na bubel ! a jak reklamowałem po kilku dniach to czekam do dziś już pół roku ciągle zbywają , kupując tam coś za 2 tyś dwa razy tyle trzeba mieć na prawnika ...robią meble bardzo nie solidnie (nie licząc tych na wystawie ) a jak już dojdzie do reklamacji to już zapominają że to ich klient samemu człowiek nic nie zrobi straszyłem ich na różne sposoby ale oni się uśmiechają głupio i mają to głęboko w dupie , szczerze nie polecam !!! nadmienię że chodzi o jasny narożnik zamówiony a otrzymałem całkowicie ciemny w dodatku z wadami konstrukcyjnymi , co jest niedopuszczalne ( zgodzili się z tym w sklepie)zrobiłem fotki zamówionego jak i otrzymanego naroznika łącznie z fotkami wad konstrukcyjnych napisałem pismo i .....cisza ,tel nie odbierają choć całą dokumentację zrobioną prze zemnie otrzymali to już pół roku nic nie robią , tylko pani w kolorze ródym włosów podśmiechuje się i za każdym razem twierdzi że to musi potrwać !!! szczyt bezczelności ze strony sprzedawcy jak isklepu powinien ktoś za to naprawdę się zabrać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: salony - meble drewniane? IP: *.c195.msk.pl 15.10.11, 21:21 wiesz co uważam, że spokojnie możesz poszukać mebli w internecie znam dobry sklep z meblami drewnianymi prosto od producenta esmebel.com i tam jest bardzo duży wybór różnego rodzaju mebli , na pewno coś wybierzesz Odpowiedz Link Zgłoś
mapo0 trochę śmierdzi mi tu tchórzofretką 28.10.11, 19:28 trochę śmierdzi mi tu tchórzofretką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luce_dal_tessino Swarzędz IP: *.ip.netia.com.pl 03.11.11, 18:06 Jeśli masz na myśli meble lite sosnowe, to IKEA albo wpisz w google meble sosnowe Poznań. Jeśli masz na myśli prawdziwe meble, tradycyjne i nowoczesne, to poszukaj Stolarze Swarzędz. To był zawsze adres w Poznaniu na porządne meble i to robione na miarę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: salony - meble drewniane? IP: *.play-internet.pl 15.10.13, 13:14 Ars Mebel z ul. Kopanina - bardzo fajne mebelki robione z drewna prawdziwie po stolarsku, a nie jak współczesne prymitywne skrzynki z palet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: salony - meble drewniane? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.15, 22:17 Wszystkich ostrzegam przed zakupem w sklepie HIT MEBLE z siedzibą w Poznaniu. Zostaliśmy przez nich oszukani na kwotę 2200zł. Zamówione dwa NOWE narożniki najwyższej jakości są zlepionym z różnych, używanych płyt paździerzowych badziewiem. Zdjęcia super produktu można zobaczyć pod adresem: 1drv.ms/1IJbDTq . Historia ze sklepem zaczęła się 3 czerwca 2015r kiedy złożyliśmy zamówienie za pośrednictwem platformy allegro z dodatkową opcją expres i gwarancją dostawy pomiędzy 23 a 26 czerwca. Finalnie po awanturach, i wielu dniach czekania w pustym mieszkaniu na kuriera szczęśliwie dwie palety dotarły 3 lipca. (Dodatkowo zapłaciliśmy podwójnie za przesyłkę 2x169zł mimo że w aukcji koszt dostawy obejmował 5 sztuk przedmiotu ale na to się zgodziliśmy bo to expres i inaczej się nie dało). Po wysłaniu zdjęć do firmy i zgłoszeniu że nastąpiła jakaś pomyłka pan kierownik po konsultacji z działem reklamacyjnym profesjonalnym językiem handlowca poinformował nas że produkt jest jak najbardziej w porządku. Brak o tapicerowanego elementu, pęknięcia na płytach meblowych, każda deska inna, używane nogi odcięte od innego mebla oraz błędy tapicerowania to nie są wady i nie wpływają na walory ich produktu. Mimo zapewnień pracowników że towar w fabryce przeszedł kontrole jakości uważam że meble były zrobione na wsi w stodole. Zgłosiliśmy chęć zwrotu towaru zakupionego po za siedzibą firmy jednak to też musi przejść przez dział reklamacyjny i już kilka dni cisza. Zachęcam do lektury innych opinii na temat tej pseudo firmy oszczędzi to państwu straconego czasu na dochodzenie swoich praw przez rzecznika praw konsumenta lub sąd. Fraza ?Michał Górski Hit Meble? dają ciekawe rezultaty (w tym momencie pan Michał Górski zajmuje się sprzedażą internetową w firmie). Na forum Gazeta.pl można znaleźć wątki gdzie ludzie grupują się do pozwów zbiorowych. Ja w dniu jutrzejszym zaczynam od zgłoszenia oszustwa na Policję i próbę odzyskania pieniędzy za pośrednictwem programu ochrony kupujących allegro a na razie zostałem z dwoma zalegającymi gratami w przedpokoju i koniecznością zakupienia nowych łóżek w Ikei. Oczywiście jeżeli ktoś by próbował wciskać że to komentarz konkurencji zapraszam do kontaktu, udostępnię również kopie konwersacji z panem kierownikiem działu sprzedaży internetowej Michałem Górskim oraz zgłoszenia sprawy na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
stas-adas Re: salony - meble drewniane? 10.07.15, 18:43 Wszystkich ostrzegam przed zakupem w sklepie HIT MEBLE z siedzibą w Poznaniu. Zostaliśmy przez nich oszukani na kwotę 2200zł. Zamówione dwa NOWE narożniki najwyższej jakości są zlepionym z różnych, używanych płyt paździerzowych badziewiem. Zdjęcia super produktu można zobaczyć pod adresem: 1drv.ms/1IJbDTq . Historia ze sklepem zaczęła się 3 czerwca 2015r kiedy złożyliśmy zamówienie za pośrednictwem platformy allegro z dodatkową opcją expres i gwarancją dostawy pomiędzy 23 a 26 czerwca. Finalnie po awanturach, i wielu dniach czekania w pustym mieszkaniu na kuriera szczęśliwie dwie palety dotarły 3 lipca. (Dodatkowo zapłaciliśmy podwójnie za przesyłkę 2x169zł mimo że w aukcji koszt dostawy obejmował 5 sztuk przedmiotu ale na to się zgodziliśmy bo to expres i inaczej się nie dało). Po wysłaniu zdjęć do firmy i zgłoszeniu że nastąpiła jakaś pomyłka pan kierownik po konsultacji z działem reklamacyjnym profesjonalnym językiem handlowca poinformował nas że produkt jest jak najbardziej w porządku. Brak o tapicerowanego elementu, pęknięcia na płytach meblowych, każda deska inna, używane nogi odcięte od innego mebla oraz błędy tapicerowania to nie są wady i nie wpływają na walory ich produktu. Mimo zapewnień pracowników że towar w fabryce przeszedł kontrole jakości uważam że meble były zrobione na wsi w stodole. Zgłosiliśmy chęć zwrotu towaru zakupionego po za siedzibą firmy jednak to też musi przejść przez dział reklamacyjny i już kilka dni cisza. Zachęcam do lektury innych opinii na temat tej pseudo firmy oszczędzi to państwu straconego czasu na dochodzenie swoich praw przez rzecznika praw konsumenta lub sąd. Fraza ?Michał Górski Hit Meble? dają ciekawe rezultaty (w tym momencie pan Michał Górski zajmuje się sprzedażą internetową w firmie). Na forum Gazeta.pl można znaleźć wątki gdzie ludzie grupują się do pozwów zbiorowych. Ja w dniu jutrzejszym zaczynam od zgłoszenia oszustwa na Policję i próbę odzyskania pieniędzy za pośrednictwem programu ochrony kupujących allegro a na razie zostałem z dwoma zalegającymi gratami w przedpokoju i koniecznością zakupienia nowych łóżek w Ikei. Oczywiście jeżeli ktoś by próbował wciskać że to komentarz konkurencji zapraszam do kontaktu, udostępnię również kopie konwersacji z panem kierownikiem działu sprzedaży internetowej Michałem Górskim oraz zgłoszenia sprawy na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: salony - meble drewniane? IP: *.173.50.124.tesatnet.pl 04.10.15, 18:48 Witam, chciałabym się z Państwem podzielić swoim doświadczeniem ze współpracy ze sklepem HIT CENTRUM MEBLOWE. Niestety dołączam się do szeregu negatywnych opinii, jakie znalazłam w Internecie. Chciałabym, aby moja opinia dała Państwu szeroki obraz przedstawiający mechanizm, na podstawie którego sklep ten realizuje zamówienia. Przy składaniu zamówienia zapewniano mnie, że czas oczekiwania wynosi od 2 do 4 tygodni. Tymczasem czekałam 7 tygodni? Podczas tego okresu wielokrotnie usiłowałam skontaktować się ze sklepem. Telefon był albo zajęty, albo włączała się sekretarka, albo linia była po prostu wolna. Po 3 tygodniach pofatygowałam się do sklepu osobiście. Oczywiście nic konkretnego się nie dowiedziałam, otrzymałam kolejne zapewnienia, że wszystko będzie ok. Sklep bardzo często bombardowałam telefonicznie. Kiedy w końcu jakimś cudem udało mi się dodzwonić, nie otrzymywałam rzeczowych informacji dotyczących statusu realizacji mojego zamówienia. Cały czas zbywano mnie zapewniając, że to z winy producenta mebli nie ma na czas. Po 5 tygodniach nadal odzewu brak. Z racji tego, że udało mi się dowiedzieć, jaka firma jest producentem mebli, skontaktowałam się z nią bezpośrednio. Wówczas po raz pierwszy od 5 tygodni otrzymałam rzeczowe informacje. Moje zamówienie po 5 tygodniach nie zostało jeszcze wysłane do producenta!!! Zadzwoniłam do sklepu HIT z prośbą o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji. Pani ze sklepu była bardzo niemiła, uniosła się i wyraziła swoje niezadowolenie, że skontaktowałam się z producentem mówiąc, że jestem klientem sklepu HIT i tylko z nimi powinnam rozmawiać na temat zamówienia. Dzięki temu jednak zrozumiałam mechanizm działania sklepu. Mianowicie, HIT CENTRUM MEBLOWE zbiera zamówienia od klientów z dłuższego okresu czasu (w moim przypadku z 1,5 miesiąca czasu) i wysyła wszystkie zamówienia z danego okresu do producenta, aby koszty dostawy mebli były jak najniższe. Z punktu widzenia czysto ekonomicznego ma to sens i jest całkowicie zrozumiałe, ale informacja o rzeczywistym czasie realizacji zamówienia powinna być przekazana klientowi na samym początku, aby nie tracił on zbędnego czasu i nerwów. Pracownicy HIT CENTRUM MEBLOWE przerzucali winę na producenta, tymczasem czas wykonania mebli u producenta to tylko 1 tydzień. Ostatecznie meble przyjechały po 7 tygodniach. Same meble bardzo ładne, ale żadna w tym zasługa sklepu HIT, a jedynie producenta. Nadmienię jeszcze, że w sklepie pracuje bardzo dużo osób. Podczas czasu oczekiwania na meble miałam okazję współpracować przynajmniej z 5 osobami. Oczywiście żadna z nich niewtajemniczona w sytuację, chyba 7 razy podawałam swój numer telefonu. Przepływ informacji zerowy. Kontakt e-mailowy również pozostawia wiele do życzenia. Kilkukrotnie, pomimo obietnic kontaktu ze mną, nikt nie oddzwaniał z konkretną informacją i odpowiedzią na moje zapytanie. Podsumowując ? poziom obsługi klienta poniżej jakiegokolwiek poziomu. Meble solidnie wykonane ? tylko i wyłącznie zasługa producenta. Straciłam ogrom czasu na telefony, jeżdżenie do sklepu, próby kontaktu itd. Szczerze nie polecam zakupów w tym sklepie. Czasem lepiej dać ?kilka groszy? więcej za wybrany produkt niż tracić nerwy na współpracę ze sklepem o tak niskim poziomie obsługi klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: salony - meble drewniane? IP: *.echostar.pl 22.10.15, 13:37 Witam, ja również NIKOMU NIE POLECĘ zakupów w HIT CENTRUM MEBLOWE przy ulicy Zamenhofa w Poznaniu. Uważam, że są to OSZUŚCI, a firmy działąjące w taki sposób powinny być zamykane i karane! Przy składaniu zamówienia otrzymałam informację, że czas oczekiwania to 4-5 tygodni. Po 5 tygodniach zaczęłam dzwonić do sklepu, żeby dowiedzieć się co z moim zamówieniem. Ponieważ rzadko kiedy telefon był odbierany więc zaczęłam także jeździć tam osobiście aby otrzymać informację. W sklepie miałam do czynienia z kilkoma różnymi osobami. Za każdym razem zapewniano mnie, że to nie wina slepu, a producenta. Wielokrotnie słyszałam, że na "koniec tego tygodnia" na pewno już zamówienie będzie. Oczywiście nigdy nie było. Nikt ze sklepu ze mną się nie kontaktował, zawsze to ja dzwoniłam lub jeździłam. A to że upały i fabryki nie pracują, a to że producent miał przywieźć, a nie przywiózł. A to że przepraszają i że robią co mogą, żebym szybko dostała zamówiony towar. I tak w kółko. Szczytem chamstwa (bo inaczej tego nie można nazwać) było jak zadzwoniono do mnie po 2 miesiącach i powiedziano, że mebel będzie przywieziony do mnie w dniu jutrzejszym do godziny 21-ej. Jeszcze nawet o 19-tej w dniu obiecanej dostawy, rozmawiałam telefonicznie z (niby) kierowcą dostawy, który mówił, że jest na Piątkowie i nie wie dokładnie o której do mnie dojedzie. Tego dnia nikt nic do mnie nie przywiózł. Nikt nie zadzwonił. Byłam cały dzień w domu, czekałam na zamówiony towar i NIKT NIE PRZYJECHAŁ ani nie zadzwonił!!! W kolejnym dniu z rana udałam się do sklepu, sprzedawczyni nic nie skomentowała i złożyłam oświadczenie o odstąpieniu od umowy. Nagle towar niby został dostał dostarczony do sklepu. Skracając opis całej sytuacji, dostareczono w końcu mebel, który był niezgodny z zamówieniem. Spisałam stopsowny protokół i po tygodniu dostarczono mebel zgodny z zamówieniem. Ostatecznie na zamówiony towar czekałam 3 miesiące!!!!! A ilość straconych nerwów moich i najbliższych jest nie do zmierzenia. Także czasu, rachunków za tel i spalonego paliwa na dojazdy! Podsumowując: sprzedawcy kłąmią prosto w oczy. Jak można rozmawiać z klientem przez telefon i mówić, że "wiozę do Pani towar" i nigdy nie dojechać? Mówią, zę towar przywozi firma zewnętrzna, a mi dostarczał pracownik sklepu. Nie zliczę ile razy mówiono mi w twarz, że w tym tygodniu towar będzie i go nie było. Dobra rada: Ponieważ sklep nie daje na fakturze zakupu informacji o terminie dostawy, po obiecanym terminie dostawy należy złożyć do nich pismo z żadaniem dostarczenia towaru np. w ciągu 7 dni. Jeśli nie dostarczą, nalezy złożyc oświadczenie o odstąpienu od zamówienia z winy sprzedawcy, który nie wywiązuje się z zawartej umowy. Ma wtedy 14 dni na dostarczenie towaru, jeśli tego nie zrobi ma obowiązek oddac zaliczkę. Jęsli w 14 dni nie mamy towaru można iść z tym do Rzecznika Konsumenta (który przy okazji jakoś się nie zdziwił jak podałam z jakim podmiotem mam problem) lub do sądu bezpośrednio. Najgorsze jest to, że oszukanych na różne sposoby przez ten sklep jest bardzo wiele osób. Najstarsze negatywne wpisy w internecie się sprzed kilku lat. Więc dlaczego Rzecznik Praw Konsumenta lub inna odpowiednia urzędowa instytucja się nie zajmie takim podmiotem? Jak taka firma może funkcjonować? JESZCZE RAZ ODRADZAM ROBIENIA ZAKUPÓW W HIT CENTRUM MEBLOWE! Odpowiedz Link Zgłoś
geniu2 Re: salony - meble drewniane? 02.12.15, 07:40 to prawda ! sam dałem się nabrać na bubel ! a jak reklamowałem po kilku dniach to czekam do dziś już pół roku ciągle zbywają , kupując tam coś za 2 tyś dwa razy tyle trzeba mieć na prawnika ...robią meble bardzo nie solidnie (nie licząc tych na wystawie ) a jak już dojdzie do reklamacji to już zapominają że to ich klient samemu człowiek nic nie zrobi straszyłem ich na różne sposoby ale oni się uśmiechają głupio i mają to głęboko w dupie , szczerze nie polecam !!! nadmienię że chodzi o jasny narożnik zamówiony a otrzymałem całkowicie ciemny w dodatku z wadami konstrukcyjnymi , co jest niedopuszczalne ( zgodzili się z tym w sklepie)zrobiłem fotki zamówionego jak i otrzymanego naroznika łącznie z fotkami wad konstrukcyjnych napisałem pismo i .....cisza ,tel nie odbierają choć całą dokumentację zrobioną prze zemnie otrzymali to już pół roku nic nie robią , tylko pani w kolorze ródym włosów podśmiechuje się i za każdym razem twierdzi że to musi potrwać !!! szczyt bezczelności ze strony sprzedawcy jak isklepu powinien ktoś za to naprawdę się zabrać ! Odpowiedz Link Zgłoś
geniu2 Re: salony - meble drewniane? 02.12.15, 07:55 to prawda ! sam dałem się nabrać na bubel ! a jak reklamowałem po kilku dniach to czekam do dziś już pół roku ciągle zbywają , kupując tam coś za 2 tyś dwa razy tyle trzeba mieć na prawnika ...robią meble bardzo nie solidnie (nie licząc tych na wystawie ) a jak już dojdzie do reklamacji to już zapominają że to ich klient samemu człowiek nic nie zrobi straszyłem ich na różne sposoby ale oni się uśmiechają głupio i mają to głęboko w dupie , szczerze nie polecam !!! nadmienię że chodzi o jasny narożnik zamówiony a otrzymałem całkowicie ciemny w dodatku z wadami konstrukcyjnymi , co jest niedopuszczalne ( zgodzili się z tym w sklepie)zrobiłem fotki zamówionego jak i otrzymanego naroznika łącznie z fotkami wad konstrukcyjnych napisałem pismo i .....cisza ,tel nie odbierają choć całą dokumentację zrobioną prze zemnie otrzymali to już pół roku nic nie robią , tylko pani w kolorze rudym włosów uśmiech się i za każdym razem twierdzi że to musi potrwać !!! szczyt bezczelności ze strony sprzedawcy jak i sklepu powinien ktoś za to naprawdę się zabrać ! Odpowiedz Link Zgłoś