unicorn 04.05.04, 22:13 poniewaz wkrotce bede goscil Wlochow chcialbym zaprosic ich m.in. do polskiej pizzerii co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amused.to.death Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 04.05.04, 23:08 dla mnie chyba tivoli. Chociaz najczęściej jadam w takiej malutkiej niepozornej pizzerii na Głogowskiej (przy przystanku park Wilsona), bo mam blisko i smakuje dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruido Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 00:27 Cassamia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ediur Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 06:28 Cassamia zdecydowanie to jest chyba na Szpitalnej (nigdy nie pamiętak ulic) koło szpitala dziecięcego. Swietna pizza i super spaghetti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.gazeta / 213.17.204.* 05.05.04, 06:58 Tivolli albo Sorella na Ślusarkiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riada Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: 62.29.137.* 05.05.04, 11:33 zdecydowanie popieram. Pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilyana Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 20:59 A mi smakuje duża pizza barbecue na grubbym cieście w telepizzy jest wyśmienita!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
error500 Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 08.03.05, 10:55 tivoli to najgorsza pizzernia jak chcesz dostrac roztoju zoladka to zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
yashoo Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 05.05.04, 07:23 unicorn napisał: (...) poniewaz wkrotce bede goscil Wlochow chcialbym zaprosic ich m.in. do polskiej pizzerii Pizze to ono maja na codzień, więc na twoim miejscu zaprosiłbym ich do lokalu serwującego jadło typu: żur, barszcz, pierogi, schabowy, czy jeszcze bardziej regionalne - kaczke albo gzik. Odpowiedz Link Zgłoś
unicorn Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 05.05.04, 10:23 Beda mieli wszystko co najlepsze w Polsce, a w ramach egzotyki polska pizze. Odpowiedz Link Zgłoś
tulin Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 05.05.04, 10:33 Cantinetta na ulicy Zeylanda. Nie jadlem lepszej pizzy w poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabrielka Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 16:32 Moja siostra też kiedyś zaprosiła Włochów i mieli zjeść u nas obiad i postanowiłysmy zaserwować im coś polsko-poznańskiego: pyzy na parze, kaczkę i gotowaną modrą kapustę... i... prawie niczego nie ruszyli a pyz bali sie spróbować nawet! Osobiście uwielbiam pizze z Tivoli. Gabrielka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajschylos27 Sorella IP: *.bu.amu.edu.pl 27.05.04, 17:44 Pizzeria Sorella. ul.Ślusarska 4 nie dosc ze swietna pizza to bardzo fajne wnetrze i mila obsluga tylko jedna wada dosc dlugo sie czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_forum Re: Sorella 10.12.04, 13:31 Donatello na Grunwaldziej i Arezzo na Starym Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizzaiolo Estella forever!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 01:56 Cieniutka, rumiana i chrupiąca, a ponadto obfita w dodatki. Nie znam lepszej! Na wynos (jak każda inna)- nieco gorzej wypada, choć ostatnio przywożą ją w izotermicznej torbie z alufolii i jest jeszcze gorąca. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
usun_mnie PIZZA W POZNANIU 09.02.05, 17:47 JA JESTEM chyab bardzo taki ze......no sorella miło wspominam - a tak to0 pizza hut - po drugie telepizza ale tylko na wynos własna kompozycja na białum sosoei smietanowym, do tego na jednej połowie - powiedzmy kurczak i kukurydza a na drugiej cebula i tynczyk(ale czesto maja suchy), jak odbierasz na miejscu to wstedymasz tzw. 2 za 1 to jest 20 zł. przy średeniej - bo na jewdnej powiedzmy 2 składniki a na drugiej 1 składnik - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizza_fun Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 22.02.05, 06:52 TINO!TANIA ALE BARDZO DOBRA:)POLECAM 4 PORY ROKU:)PYSZNA! A JAK ZAMÓWISZ W LOKALU PIZZE DO GODZ. 13 TO PŁACISZ ZA MAŁĄ A DOSTAJESZ DUŻĄ- WARTO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 23.02.05, 15:52 Skoro to Włosi, to zaciągnij ich do Duetto na Ratajczaka (właścieiel włoch- gaduła na pewno będzie chciał porozmawiać z rodakiami) :) poza tym pizzeria w Swarzędzu przy ETC - na prawdę dobra włoska kuchnia. Estella na Garbarach też jest godna polecenia. Gdzie indziej lepiej ich nei zabieraj, bo będzie to "wpadka" na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.echostar.pl 23.02.05, 16:54 ZDECYDOWANIE CANTINETT NA ZEYLANDA!!!!!KOLOSTAREGO ZOO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madz Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:05 nigdzie w poznaniu nie ma takiej pizzy jak we wloszech. tutaj maja one zupelnie inne smaki, i zadna nie jest robiona tak jak tam- nie ma tej "autentycznosci", sa one zbyt "porzadne" itp. ale ja polecam vapolicelle na wroclawskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knobster Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.sobieski.com.pl 08.03.05, 00:19 da luigi/ lokal słaby/ pizza maxx/ prowadzi to dwóch braci Włochów Odpowiedz Link Zgłoś
7motto Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 12.06.13, 13:35 Bardzo dobra pizza jest De Marco. Rewelacyjne ciasto i dodatki. Zobacz www.pizza.w.poznaniu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blankka Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 21:18 jak chcecie zjeść naprawdę dobrą pizze to polecam wybrać się do Piatto Bianco lub zamówić przez telefon, wożą do później nocy - pizze komponuje się samemu, więc nie ma ryzyka że trafimy na jakiś nie lubiany produkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumin Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 13:37 Ja Tobie dobrze radzę, nie zapraszaj Włochów na włoskie jedzenie do polskich restauracji, chyba, że jesteś pewien, że gotują tam włoscy kucharze, masz porównanie z włoskimi oryginalnymi daniami i jesteś pewien , ze to włoska kuchnia a nie wariacje na temat włoskiej kuchni. Nawet jak nam smakują te pizze i inne ravioli albo pasta, to Włoch może nie być zadowolony, bo to tutaj to z reguły naprawdę inna bajka niż to co podaje się we Włoszech. Ja bym się jednak zastanowił nad dobrą polską kuchnią. Nic w tym złego przecież - jak jeździmy w gości do innych krajów - tez najczęściej jesteśmy podejmowani lokalnymi specjałami. A tak może się okazać, ze zjedli fatalną pizzę i wyjadą zniesmaczeni. Powiedzą - w Polsce kuchnia beznadziejna a tak mogą się uraczyć czymś innym, smacznym i wyjątkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 25.10.13, 18:15 Z tego co pamiętam to w La Bambie w termach kilku zagranicznych kucharzy i chyba również z Włoch. Byłam tam tydzień temu na pizzy i 1. była tak dobra, że chciałam ją zjeść całą sama 2. była tak pełna składników, że mimo chęci nie dałam rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.pools.arcor-ip.net 08.02.14, 12:57 . Odpowiedz Link Zgłoś
muoda3 Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 16.06.14, 15:33 To niesamowite!!! Można już zmienić nudny , niebieski kolor fejsa na inny za freee :D aplikacja dostepna pod linkiem ------> ulinks.net/changefacecolor Działa na 100% :) A jeśli chcesz widzieeć treść nieznajomego z ustawioną prywatnością na znajomych kliknij TU -------> tnij.org/zmien_fejsa Odpowiedz Link Zgłoś
krjarzyna Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 01.09.14, 11:47 Nie znam pizzerii, ale przepyszna, najlepsza w poznaniu gęsina jest w Hotelu - Kasztel u Gostla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.15, 10:02 Polska pizza bardzo różni się od włoskiej. Może ich zaskoczyć nasza interpretacja ich tradycyjnej potrawy:) Ja mogę polecić pizzerię Szybką Pizzę. Mają fajny wybór polskich smaków (była nawet kiedyś pizza z kaszanką;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.15, 12:51 Też zamawiam z Szybkiej Pizzy,ale wolę te tradycyjne smaki - Włoska jest pyszna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bachastacha Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.15, 12:36 Jadłam ostatnio z Szybkiej Pizzy i rzeczywiście spoko. Krótki czas realizacji zamówienia, duży wybór i ceny niewygórowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaprojektantka Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 13.07.15, 17:59 Wg mnie nie znajdziesz nigdzie u nas pizzy którą mogą Włosi się zachwycać. Także może daj im posmakować naszych potraw. Odpowiedz Link Zgłoś
mirongosu Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 11.08.15, 17:24 Jak dla mnie Sky i Marino :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.15, 09:32 Papież kiedy umarł miał 85 lat - 8+5=13 Godzina śmierci: 21:37 - 2+1+3+7=13 Data śmierci: 02.04.2005 - 0+2+0+4+2+0+0+5=13 Postrzelony 13 Maja 9301 dni pontyfikatu - 9+3+0+1=13 Zmarł w 13 tygodniu roku. JAN PAWEŁ DRUGI - 13 liter czy to zbieg okoliczności ? prześlij to dalej niech inni myślą... Sorry, ale musi się spełnić. ... Pomyśl sobie życzenie a zobaczysz co sie stanie... Zacznij myśleć o czymś czego naprawdę pragniesz, To funkcjonuje. Osoba, która mi wysłała ta wiadomość powiedziała, ze jej życzenie spełniło sie w 2 dni po odczytaniu tej wiadomości. Wypowiedz życzenie jak skończy sie odliczanie: 10... 09... 08... 07... 06... 05... 04... 03... 02... 01... *Wypowiedz życzenie* Wklej te wiadomość w ciągu 10 minut do 10 komentarzy Jeśli tego nie zrobisz stanie się przeciwność Twojego życzenia\ Odpowiedz Link Zgłoś
bosski6 Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 26.11.15, 16:30 Smaczna pizza i dobre lekkie sosy są w Szybkiej Pizzy. Szczerze polecam wizytę w ich lokalu, bardzo przytulna atmosfera, krótki czas realizacji zamówienia i dobry smak dlatego warto! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander-u Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 29.12.15, 12:30 Ja zawsze polecam Szybka Pizze, mają bardzo duży wybór dlatego też uważam ze każdy wierze coś dla siebie. Różnorodność dodatków trafi w każdy gust :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka_01 Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 29.02.16, 13:23 Popieram pomysł, żeby raczej zabrać ich na polskie jedzenie albo przynajmniej do restauracji/knajpy z innym rodzajem kuchni niż włosa. Drwal nie po to wyjeżdża z lasu, żeby dalej drzewa rąbać ;] Pokaż im inne jedzenie i zaskocz, bo na włoskim jedzeniu możesz się naciąć, jeśli okaże się, że wcale nie jest dobre. Odbiorą to zupełnie inaczej niż jeśli zabierzesz ich w miejsce z innym typem jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol8844 Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.17, 17:27 Koniecznie odwiedź Party Pizza na Strzałkowskiego, bardzo dobra pizzeria, godna polecenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneserka pizz Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 16.02.17, 11:44 Jak dla mnie nie ma lepszej pizzy niz w Brocci na Jezycach. Oprocz tego maja wysmienite makarony. Czuc, ze skladniki sa swieze, bo smak jest zwalajacy z nog. Odpowiedz Link Zgłoś
zydora Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu 14.10.17, 00:33 Na nowowiejskiego Brocci ma nowy lokal, pizza tak samo pyszna jak na Jeżycach , a dla mnie bliżej :) Potwierdzam że lepszej pizzy i tak wyszukanych niespotykanych smaków w Poznaniu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: nalepsza PIZZA w Poznaniu IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.17, 17:35 Z całego serca MaxiPizze. Polecam zestawy premium - produkty nie są biedronkowe, sery pleśniowe to nie turek, a ciasto kojarzy się z Sycylią. Obsługa jest bardzo miła, a kuchnia szybka i cicha. Miejsce przytulne, odpowiednie do spędzania wolnego wieczoru. Ceny zaskakująco smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś