poznanska-pyra 29.04.11, 23:14 hmmm, może czas przestać tankować na tej stacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Swiadek Re: Bo w baku zamiast gazu była woda IP: *.icpnet.pl 30.04.11, 12:36 Tankowałem na tej samej stacji w tym samym dniu co inni "szczęśliwcy". Po zatankowaniu samochód odmówił posłuszeństwa. W trakcie naprawy wylano około 20 litrów wody. Jestem emerytem.Nie stać mnie było na adwokata i procesowanie z potężnym rosyjskim koncernem. Byłem świadkiem na procesie. Czy po uprawomocnieniu wyroku mogę liczyć na zwrot poniesionych kosztów? Wyrok oczywiście daje nadzieję ,że podobne przypadki nie będą miały już miejsca. Jest jednak pytanie zasadnicze,kto za to odpowiada oraz w jaki sposób zamiast gazu tankowano nam wodę???Kto odpowiada za oszustwo,które może doprowadzić do wypadku z katastrofalnym skutkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Bo w baku zamiast gazu była woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 13:01 Ten "sąd", który wydał wyrok (pewnie blondynka nie mająca pojęcia o technice i technologii skraplania gazów przy tym nawiedzona członkini jakiegoś stowarzyszenia przyjaciół rodzin katyńskich albo Katynia 2010) jest tak samo rozgarnięty jak ci kierowcy skarżący "wielki rosyjski koncern". Wczoraj też miałem nieprzyjemność słuchać ustnego uzasadnienia wyroku "sądu", który nie potrafił przeczytać dokumentu ze zrozumieniem (takich rzeczy chyba uczą w Gimnazjum)!!! Pewnie prezes tego "koncernu" Wam nalał wody do zbiornika? Przy wykorzystywaniu gazu do napędu silnika należy zachowywać elementarne zasady, które uchronią Was przed "wodą w zbiorniku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek do babci Re: Bo w baku zamiast gazu była woda IP: *.icpnet.pl 30.04.11, 15:11 Babciu a jakie to są elementarne zasady przy laniu gazu do baku. Powiedz nam coś o tym,to jest bardzo ciekawe. Może w ogóle nie trzeba lać gazu tylko samą wodę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Bo w baku zamiast gazu była woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.11, 14:58 Widzisz Dziadku - nie chodzi o tankowanie ale o spuszczanie nagromadzonej wody z odstojnika przy filtrze gazu i ze zbiornika gazu. Złotówa pewnie jeździł ze 20 lat i ani razu tego nie zrobił. Woda musi się wytrącać z gazu (mieszanka propan-butan) - taka technologia. Złotówa zapomniał, że oprócz jeżdżenia auto należy przeglądać i wykonywać czynności obsługowe (Warszawa M20 mogła jeździć bez przeglądów a współczesne auta już nie). Nie będę więcej pisał na ten temat, bo na forum powinny być krótkie wpisy i jeśli ktoś nie może tego to zrozumieć to jego strata. I to by było na tyle "Dziadku do babci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do babci Re: Bo w baku zamiast gazu była woda IP: *.icpnet.pl 02.05.11, 07:03 Spuścić wodę z odstojnika. O czym ty babciu pie...... Przecież w tym dniu i wieczornej porze zatankowano wodę siedmiu delikwentom. Babciu spuść wodę i idż spać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Bo w baku zamiast gazu była woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 08:24 Szanowny "Do babci". Metodę skraplania gazów wymyślił Polak (zajrzyj do starego podręcznika z Fizyki chyba z 6 klasy podstawówki - tam sobie przeczytasz. Dwóch tak różnych mediów jak gaz (dający się sprężać i skraplać - doprowadzać do stanu płynnego - ale pod wysokim ciśnieniem) i woda (właściwie niekurczliwa) nie da się wymieszać w tak prymitywny sposób jak to opisujecie. Gaz w zbiorniku w aucie jest pod wysokim ciśnieniem, zabezpieczony specjalnym zaworem - w jaki sposób nalejesz tam wody - "konewką ciśnieniową"? Przestańcie już wypisywać te bzdury bo wstyd mi za Was - facetów. To, że "sąd" w I instancji dał się nabrać, to mogę zrozumieć, bo są tam w większości totalni dyletanci zarabiający niemiłosiernie wysokie pieniądze z kieszeni Podatnika przy tym nie robiący pewnie nic w celu poszerzenia swoich horyzontów, wiedzy i umiejętności ale forumowicze Gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Bo w baku zamiast gazu była woda 02.05.11, 11:39 Gość portalu: babcia napisał(a): > Metodę skraplania gazów wymyślił Polak.. Masz racje, nazywał się Olszewski- Wróblewski. Jako pierwsi na świecie skroplił tlen, potem inne gazy. Jednak w dziedzinie skraplania gazów pierwszy był Anglik Michał Faraday- sprężając chlor otrzymał go w postaci ciekłej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do babci Re: Bo w baku zamiast gazu była woda IP: *.icpnet.pl 02.05.11, 10:04 Spuścić wodę z odstojnika. O czym ty babciu pie...... Przecież w tym dniu i wieczornej porze zatankowano wodę siedmiu delikwentom. Babciu spuść wodę i idż spać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Bo w baku zamiast gazu była woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 11:01 Kto Ci napisał ten tekst? Kto Cię nauczył "ctrl c" i "ctrl v"? Potrafisz czytać ze zrozumieniem i samodzielnie myśleć (wyciągać wnioski z cudzych argumentów). Są Ci znane uczucia wyższe (charakterystyczne dla Człowieka jako gatunku) jak choćby wstyd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Sommer Ruska technologia IP: *.adsl.alicedsl.de 30.04.11, 13:43 Buhaha !Pyraski jezdza na ruski wodor i jeszcze chca odszkodo-WANIA ! Oj Wania Wania, niczewo ni POnimajet ! Babuszka,ja lubliu tiebja i twoju maszinu toze ! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cojestbamberku Re: Ruska technologia IP: *.173.11.243.tesatnet.pl 30.04.11, 14:37 odezwał się napływowy warszawiaczek z wiochy zabitej dechami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietku zabijaka Re: Ruska technologia IP: *.versanet.de 30.04.11, 15:42 Szto ty skazal ? Ni POnimaje ruskich durakow ! Odpowiedz Link Zgłoś