Dodaj do ulubionych

Marsz Rotmistrza

12.05.11, 20:24
Brawo! Tylko przyklasnąć inicjatywie. Oby tylko marsz rzeczywiście pozostał apolityczny, a nie jak w zeszłym roku jedynie młodzież z ONR i innych organizacji mocno "prawych i sprawiedliwych" :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Marsz Rotmistrza IP: *.ip.maverick.com.pl 12.05.11, 20:58
      To dziwne, współorganizowałem zeszłoroczny Marsz i nie pamiętam tam "jedynie" ONR, a w sumie w ogóle nie pamiętam tam ONR (może chodzi Ci o kilku chłopaków z Autonomistów? Jednak żaden z nich nie przedstawiał się tam w ten sposób, gdyż nie w tym celu przyszli) oraz "prawych i sprawiedliwych"...Ogólnie nie było tam organizacji, gdyż każdy został poproszony o "zostawienie legitymacji w domu", wyjątek stanowiły poczty sztandarowe - akurat mowa o KSMie, korporacji studenckiej, itp. - oraz harcerze, resztę stanowili zwykli ludzie niezależnie od poglądów i przekonań politycznych, i Ty wśród nich byłeś - skoro pamiętasz zeszłoroczny Marsz - którzy po prostu pragnęli uczcić pamięć wspaniałego człowieka, jaki był Rotmistrz Pilecki. Nie wiem zatem dlaczego teraz piszesz takie słowa.
      Pozdrawiam
      • good_vibrations Re: Marsz Rotmistrza 12.05.11, 22:12
        Byłem na zeszłorocznym marszu z synem i muszę powiedzieć, że ilościowo było kiepsko, poza tym sporo ulotek różnej treści, w tym ta nieszczęsna ONR-u.

Powiem tak - ideę popieram, nawet bardzo, ale nie chciałbym aby podpinali się pod nią różni dziwni ludzie, zdecydowanie polityczni.

Mimo pewnych zastrzeżeń, na tegorocznym też będę. Liczy się pamięć.
        • Gość: Piotr Re: Marsz Rotmistrza IP: *.maverick.com.pl 13.05.11, 08:41
          Co do frekwencji - nie od razu Rzym zbudowano. A ulotkę było trzeba zgłosić organizatorom, swoją drogą znów mamy zupełnie inne wspomnienia, bo ja widziałem tam ulotki tylko jednego rodzaju - z krótką biografią Rotmistrza - z resztą chyba każdy taką dostał. A ludzie politycznie dziwni - hmm, dla nich pewnie Ty byłeś zupełnie dziwny, tylko to po prostu nie ma znaczenia, ten Marsz ma łączyć i przypominać, nie ma takiej osoby, której nie wolno byłoby oddać czci Rotmistrzowi, ważne jest jedynie, aby nie traktowała tego wydarzenia, jako pretekstu dla prezentowania swoich "jedynie słusznych poglądów", tak z prawa, z lewa, jak i ze środka.
          Do zobaczenia wieczorem!
          • Gość: Piotr Re: Marsz Rotmistrza IP: *.maverick.com.pl 13.05.11, 23:37
            tak swoją drogą - ta ulotka ONR wydaje mi się coraz mniej prawdopodobna. poszukałem trochę w google i okazuje się, że ONR nie tylko nie bierze udziału w Marszu, ale co więcej potępia wszystkich biorących w nim udział, gdyż pomysłodawcę upamiętnienia Rotmistrza - pana Tyrpę - ONR uznaje za konfidenta, zdrajcę, itp. Ogólnie proponuję poszukać, dość łatwo znaleźć. To oczywiście nie wyklucza obecności ONR w pobliżu zeszłorocznego Marszu, jednak jakoś ani ja, ani nikt z moich znajomych, kto tam był nie przypomina sobie takiej obecności. Tym bardziej, że gdyby mieli rozdawać ulotki - i to zniechęcające do udziału w Marszu - byliby najpewniej widoczni... To jak, na pewno był to ONR?
    • Gość: Prawy Re: Marsz Rotmistrza IP: 142.94.86.* 12.05.11, 21:52
      To Ty bedziesz decydował kto ma prawo maszerowac?
      • Gość: Semper Fidelis Jeden z najodwazniejszych ludzi podczas II WŚ IP: 95.108.98.* 12.05.11, 22:16
        pamiec musi o Nim przetrwac.

Niech sobie idzie kto chce ,byle nie Bartoszewski ktory ma o Pileckim zdanie jak Michnik o Polsce.
        • Gość: kdf Re: Jeden z najodwazniejszych ludzi podczas II WŚ IP: *.icpnet.pl 12.05.11, 22:58
          Z tego co mi wiadomo bandyci z wiary lecha planuja uczestnictwo w nim. Proponuje ostroznosc i odciecie sie od samego marszu.
          • Gość: last night Bandyta jestes Ty i Twoj ojciec kdf IP: 95.108.98.* 13.05.11, 09:34
            A dodtkowo frajer. Dobrze ze Bydloszewski nie uczestniczy w tym marszu albo jakies innego gowno tego typu jak TW BOlek
            • Gość: NSZ Dla frajerow jak rauber analizator wazniejszy Lita IP: 95.108.98.* 13.05.11, 17:45
              niz bohater. Tak to juz maja debile czytajacy polskojezycznego brukowca!

www.szechteriada.org
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka