good_vibrations 12.05.11, 20:24 Brawo! Tylko przyklasnąć inicjatywie. Oby tylko marsz rzeczywiście pozostał apolityczny, a nie jak w zeszłym roku jedynie młodzież z ONR i innych organizacji mocno "prawych i sprawiedliwych" :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: Marsz Rotmistrza IP: *.ip.maverick.com.pl 12.05.11, 20:58 To dziwne, współorganizowałem zeszłoroczny Marsz i nie pamiętam tam "jedynie" ONR, a w sumie w ogóle nie pamiętam tam ONR (może chodzi Ci o kilku chłopaków z Autonomistów? Jednak żaden z nich nie przedstawiał się tam w ten sposób, gdyż nie w tym celu przyszli) oraz "prawych i sprawiedliwych"...Ogólnie nie było tam organizacji, gdyż każdy został poproszony o "zostawienie legitymacji w domu", wyjątek stanowiły poczty sztandarowe - akurat mowa o KSMie, korporacji studenckiej, itp. - oraz harcerze, resztę stanowili zwykli ludzie niezależnie od poglądów i przekonań politycznych, i Ty wśród nich byłeś - skoro pamiętasz zeszłoroczny Marsz - którzy po prostu pragnęli uczcić pamięć wspaniałego człowieka, jaki był Rotmistrz Pilecki. Nie wiem zatem dlaczego teraz piszesz takie słowa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
good_vibrations Re: Marsz Rotmistrza 12.05.11, 22:12 Byłem na zeszłorocznym marszu z synem i muszę powiedzieć, że ilościowo było kiepsko, poza tym sporo ulotek różnej treści, w tym ta nieszczęsna ONR-u. Powiem tak - ideę popieram, nawet bardzo, ale nie chciałbym aby podpinali się pod nią różni dziwni ludzie, zdecydowanie polityczni. Mimo pewnych zastrzeżeń, na tegorocznym też będę. Liczy się pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Marsz Rotmistrza IP: *.maverick.com.pl 13.05.11, 08:41 Co do frekwencji - nie od razu Rzym zbudowano. A ulotkę było trzeba zgłosić organizatorom, swoją drogą znów mamy zupełnie inne wspomnienia, bo ja widziałem tam ulotki tylko jednego rodzaju - z krótką biografią Rotmistrza - z resztą chyba każdy taką dostał. A ludzie politycznie dziwni - hmm, dla nich pewnie Ty byłeś zupełnie dziwny, tylko to po prostu nie ma znaczenia, ten Marsz ma łączyć i przypominać, nie ma takiej osoby, której nie wolno byłoby oddać czci Rotmistrzowi, ważne jest jedynie, aby nie traktowała tego wydarzenia, jako pretekstu dla prezentowania swoich "jedynie słusznych poglądów", tak z prawa, z lewa, jak i ze środka. Do zobaczenia wieczorem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Marsz Rotmistrza IP: *.maverick.com.pl 13.05.11, 23:37 tak swoją drogą - ta ulotka ONR wydaje mi się coraz mniej prawdopodobna. poszukałem trochę w google i okazuje się, że ONR nie tylko nie bierze udziału w Marszu, ale co więcej potępia wszystkich biorących w nim udział, gdyż pomysłodawcę upamiętnienia Rotmistrza - pana Tyrpę - ONR uznaje za konfidenta, zdrajcę, itp. Ogólnie proponuję poszukać, dość łatwo znaleźć. To oczywiście nie wyklucza obecności ONR w pobliżu zeszłorocznego Marszu, jednak jakoś ani ja, ani nikt z moich znajomych, kto tam był nie przypomina sobie takiej obecności. Tym bardziej, że gdyby mieli rozdawać ulotki - i to zniechęcające do udziału w Marszu - byliby najpewniej widoczni... To jak, na pewno był to ONR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawy Re: Marsz Rotmistrza IP: 142.94.86.* 12.05.11, 21:52 To Ty bedziesz decydował kto ma prawo maszerowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semper Fidelis Jeden z najodwazniejszych ludzi podczas II WŚ IP: 95.108.98.* 12.05.11, 22:16 pamiec musi o Nim przetrwac. Niech sobie idzie kto chce ,byle nie Bartoszewski ktory ma o Pileckim zdanie jak Michnik o Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kdf Re: Jeden z najodwazniejszych ludzi podczas II WŚ IP: *.icpnet.pl 12.05.11, 22:58 Z tego co mi wiadomo bandyci z wiary lecha planuja uczestnictwo w nim. Proponuje ostroznosc i odciecie sie od samego marszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: last night Bandyta jestes Ty i Twoj ojciec kdf IP: 95.108.98.* 13.05.11, 09:34 A dodtkowo frajer. Dobrze ze Bydloszewski nie uczestniczy w tym marszu albo jakies innego gowno tego typu jak TW BOlek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NSZ Dla frajerow jak rauber analizator wazniejszy Lita IP: 95.108.98.* 13.05.11, 17:45 niz bohater. Tak to juz maja debile czytajacy polskojezycznego brukowca! www.szechteriada.org Odpowiedz Link Zgłoś