plendz
12.07.11, 17:09
Ciekawe czy znajdą się radni, którzy zrobią to co powinni: zorganizować debatę i wydać uchwałę wzywającą do rezygnacji z tego debilnego pomysłu jakim jest osiedle kontenerowe. Skoro Pucek jako prawnik forsuje to rozwiązanie, to musi być pewny swej bezkarności - zatem niech przedstawi papiery, że takie duże zamówienie realizowane w wątpliwym prawnie i społecznie celu leży w jego gestii. Niech pokaże jakie procedury już wdrożeono a jakie będą wdrożone. Niech przedstawi swoją korespondencję służbową z producentami kontenerów.
Radni powinni domagać się audytu u Pucka w sprawie jego dotychczasowych działań dot. kontenerów.
Ponadto radni powinni przyjrzeć się działaniom MOPR w sprawie trudnych lokatorów, bo wydaje mi się, że MOPR podobnie jak cały UM ofajkowuje tę sprawę i przerzuca się "odpowiedzialnością". Nie ma w UM koordyacji w tej sprawie między poszczególnymi pionami.
Panie Lewandowski - pan lubi składać zawiadomienia w sprawie stadionu - niech pan w końcu złoży jakieś zawiadomienie w sprawach, którymi powinna się zajmować lewica. W końcu jest okres wyborczy, w którym się pan uaktywnia, niech więc się pan weźmie za choćby udawanie, że SLD obchodzą sprawy społeczne (nie wiem, czy jeszcze macie coś wspólnego z socjalizmem, ale "socjalizm" ma w etymologi "społeczeństwo").
Ciąg Pucka na kontenery wydaje mi się nie tylko niewłaściwy, ale podejrzany. Kto będzie utrzymywał kontenery i dlaczego najpierw trafią tam zapewne kłopotliwi lokatorzy z nieruchomości, które będzie można puścić za najwyższą cenę? Pan Pucek wierzy, że prowadzi biznes - zapomina, podobnie jak większość obecnej "klasy politycznej", że miasto i państwo to nie struktura organizacyjna, którą można traktować jak własny folwark, tylko ludzie, którzy podobno są obywatelami a nie poddanymi. Są ludźmi a nie cyferkami w statystyce.
Pucek jest bezczelny i wierzy w swoje plecy. Ogłosił decyzję o kontenerach w czasie Malty, która była w tym roku zadedykowana wykluczonym. Nie wiem, czy to była celowa prowokacja. Nie dziwię się jednak, że niektórych "trafiło". W tym momencie popieram Rozbrat i postuluję, żeby zmontować lobby, które będzie kontenery zwalczać.
Boję się tylko, że nieporadni uznają, że nie mają czasu, że to dla nich za trudne itd.