Gość: anetta.s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 11:31 czy ktoś zdawał egzaminy i może podzielić się wrażeniami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: go Re: kulturoznawstwo IP: *.pop.e-wro.net.pl 18.09.03, 11:36 zdawał,zdawał..... ale to było już tak dawno, że teraz raczej to obrona chodzi mi po głowie... wiesz że w każdym mieście egzaminy wyglądają zupełnie inaczej..(?).. więc nie bardzo wiem o co pytasz......albo i prosisz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetta.s Re: kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 11:39 egzamin będzie przebiegał w 2 etapach -test i ustny Jak wyglądać może taki test-czy to jest sciśle okreslony zakres tematyczny czy raczej nazwijmy to ogólny test na inteligencję, czego mogę się spodziewać na ustnym? bardzo dziękuje za wszystkie sugestie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: kulturoznawstwo IP: *.pop.e-wro.net.pl 18.09.03, 11:41 dobrze....ale o jakie miasto ci chodzi, co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: kulturoznawstwo IP: *.pop.e-wro.net.pl 18.09.03, 11:52 ..bo jakby nie było ma to dosyć duże znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetta.s Re: kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 12:25 Kraków UJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: kulturoznawstwo IP: *.pop.e-wro.net.pl 18.09.03, 15:36 no wiec nie wiem jakie są zasady rekrutacji na UJ. na UWr egzamin wygląda podobnie, też składa się z dwóch etapów. etap pisemny jest generalnie sprawdzianem wiedzy. dotyczy przede wszystkim znajomości konkretenego zjawiska w kulturze oraz umiejętności wypowiedzenia sie w jego kwestii. z kolei etap ustny głównie ma na celu określenie stopnia erudycji kandydata, poprzez sprawdzenie sposobu konstruowania przez niego wypowiedzi.. ale czym ty sie tak przejmujesz?? w końcu masz jeszcze cały rok (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: kulturoznawstwo IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.09.03, 16:05 hmmm, a to chyba jeszcze zalezy od wydzialu i specjalizacji - jest tego troche na UJ... zobacz sobie na www.uj.edu.pl powinni pisac co nieco na ten temat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab. Re: kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 01:24 Nie wiem czy w ogóle interesowałas się sprawą KULTUROZNAWSTWA na UJ. Bo w Krakowie jest kierunek co nazywa się WIEDZA O KULTURZE. I stanowi jedna z możliwych specjalizacji na polonistyce. Generalnie radze zasięgnąc info u źródła < www/informator w formie książkowej> Na Uj sa także inne specjalizacje jak np. religoznawstwo, ale zasady przyjęcia są tam juz inne. Tak jak mówię, powinnas wiedziec jaka specjalizacja cię interesuję. Pozdrawiam i życze duuuuuużo wytrwałości, bo wiem jakie to wszystko może wydawac się skomplikowane:) Odpowiedz Link Zgłoś
vveronique Re: kulturoznawstwo 22.09.03, 10:28 owszem, na UJ jest wiedza o kulturze,ale jest tez i kulturoznastwo. Odpowiedz Link Zgłoś
vveronique Re: kulturoznawstwo 22.09.03, 10:29 kulturoznastwo jest chyba na wydziale politologii, choc nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetta.s Re: kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 14:56 muszę sie pochwalić-zdałam egzamin jestem studentką UJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: kulturoznawstwo IP: *.pop.e-wro.net.pl 24.09.03, 19:09 no to gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś