Dodaj do ulubionych

Ja z Wrocławia pisze

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 16:35
Wpadłem na to wasze forum bo podobno macie jakies kompleksy Poznaniacy. Widzę,
że nie możecie się z tym pogodzić że jesteśmy dobrze sie rozwijającym pełnym
planów miastem i że to my pierwsi wpadlismy na pomysł organizowania EXPO. Nie
będę wam tu ubliżał tak jak wy bo nie mam po co a poza tym rzeczywistość jest
taka że do jakiegokolwiek miasta w Poslce nie pojedziecie zobaczycie to samo,
wszędzie są brudne dzielnice ze starymi kamienicami i wszędzie jest
bezrobocie. Ale są też nowe budowle, osiedla i inne reprezentacyjne miejsca.
Tacy jak Radost, Lechita i jemu podobni to poprostu zakompleksieni biedni
ludzie, którzy nie moga się pogodzić że ktoś może być lepszy od nich a sami
sobą nic nie reprezentują. Przyznajcie się z jakiej wsi pochodzicie i od jak
dawna jesteście "Poznaniakami". Ciekawe co powiecie jak już będziemy mieli to
EXPO. Załozę się że bedziecie pierwszymi któzy tu zjadą by je zwiedzić i jarać
się jak tu pięknie. Odezwij się za 8-10 lat i wtedy porównamy które miasto
jest lepsze. Zapewne oceniacie nas wyłącznie na wrażeniach z wjazdem do
naszego miasta od strony Poznania. Zgadza się! Jest to najgorsza trasa
wylotowa we Wrocławiu! Nikt tu niechce inwestować, mieszkać i zakładać biznesu
a wiecie dlaczego? Bo jest to najmniej atrakcyjny wylot z miasta! Lepiej
wyglądają wjazdy od strony południa, Warszawy, Zielonej Góry i Opola. Jakbyś
tu we Wrocławiu mieszkał od urodznia to byś widział jak w ostatnim czasie tu
się zmieniło i jak się cały czas zmienia. Między naszymi miastami nie ma
większej różnicy poza tym że u was są koziołki a u nas młodzi ambitni ludzie
którzy chcą rozwijać to miasto i nadrobić wieloletnie zaniedbania.

Pozdrawiam prawdziwych Poznaniaków i zapraszam za 8 lat na EXPO!
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: Ja z Wrocławia pisze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.02, 18:46
      popieram całym sercem
    • Gość: P.B Re: Ja z Wrocławia pisze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 19:33
      Gość portalu: Fred napisał(a):

> Wpadłem na to wasze forum bo podobno macie jakies kompleksy Poznaniacy. Widzę,
      > że nie możecie się z tym pogodzić że jesteśmy dobrze sie rozwijającym pełnym
      > planów miastem i że to my pierwsi wpadlismy na pomysł organizowania EXPO. Nie
      > będę wam tu ubliżał tak jak wy bo nie mam po co a poza tym rzeczywistość jest
      > taka że do jakiegokolwiek miasta w Poslce nie pojedziecie zobaczycie to samo,
      > wszędzie są brudne dzielnice ze starymi kamienicami i wszędzie jest
      > bezrobocie. Ale są też nowe budowle, osiedla i inne reprezentacyjne miejsca.
      > Tacy jak Radost, Lechita i jemu podobni to poprostu zakompleksieni biedni
      > ludzie, którzy nie moga się pogodzić że ktoś może być lepszy od nich a sami
      > sobą nic nie reprezentują. Przyznajcie się z jakiej wsi pochodzicie i od jak
      > dawna jesteście "Poznaniakami". Ciekawe co powiecie jak już będziemy mieli to
      > EXPO. Załozę się że bedziecie pierwszymi któzy tu zjadą by je zwiedzić i jarać
      > się jak tu pięknie. Odezwij się za 8-10 lat i wtedy porównamy które miasto
      > jest lepsze. Zapewne oceniacie nas wyłącznie na wrażeniach z wjazdem do
      > naszego miasta od strony Poznania. Zgadza się! Jest to najgorsza trasa
      > wylotowa we Wrocławiu! Nikt tu niechce inwestować, mieszkać i zakładać biznesu
      > a wiecie dlaczego? Bo jest to najmniej atrakcyjny wylot z miasta! Lepiej
      > wyglądają wjazdy od strony południa, Warszawy, Zielonej Góry i Opola. Jakbyś
      > tu we Wrocławiu mieszkał od urodznia to byś widział jak w ostatnim czasie tu
      > się zmieniło i jak się cały czas zmienia. Między naszymi miastami nie ma
      > większej różnicy poza tym że u was są koziołki a u nas młodzi ambitni ludzie
      > którzy chcą rozwijać to miasto i nadrobić wieloletnie zaniedbania.
      >
      > Pozdrawiam prawdziwych Poznaniaków i zapraszam za 8 lat na EXPO!

1.Nie dostaniecie organizacji EXPO w 2010 r, tak jak Poznań nie dostanie takiej
      możliwości w 2015
      2. Poznań najprawdopodobniej mozliwość zorganizowania mistrzostw świata w
      kajakarstwie i wioślarstwie
      3. Możliwie,że Poznań zorganizuje Uniwersjadę.
      • Gość: Fred Re: Ja z Wrocławia pisze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 20:34
        > 1.Nie dostaniecie organizacji EXPO w 2010 r, tak jak Poznań nie dostanie takiej
        > możliwości w 2015

Skąd wiesz że nie dostaniemy? Decyzja jeszcze nie zapadła:)

> 2. Poznań najprawdopodobniej mozliwość zorganizowania mistrzostw świata w
        > kajakarstwie i wioślarstwie

To fajnie napewno przyjade lubie takie imprezy

> 3. Możliwie,że Poznań zorganizuje Uniwersjadę.

Tez by bylo fajnie
        • Gość: P.B Re: Ja z Wrocławia pisze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 18:38

> > 1.Nie dostaniecie organizacji EXPO w 2010 r, tak jak Poznań nie dostanie t
          > akiej
          > > możliwości w 2015
          >
          > Skąd wiesz że nie dostaniemy? Decyzja jeszcze nie zapadła:)

Wiem, bo myślę ekonomicznie!

>
          > > 2. Poznań najprawdopodobniej mozliwość zorganizowania mistrzostw świata w
          > > kajakarstwie i wioślarstwie
          >
          > To fajnie napewno przyjade lubie takie imprezy
          >
          > > 3. Możliwie,że Poznań zorganizuje Uniwersjadę.
          >
          > Tez by bylo fajnie

• Gość: Michal Re: Ja z Wrocławia pisze IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 20:13
      Nie mam nic przeciwko temu, żeby we Wrocławiu było Expo 2010, ale uważm, że
      macie małe szanse (to nie złośliwość). Pozatym uważam, że Polska jako państwo
      jest za biedna na organizacje Expo (przypominam, ze Niemcy na Expo stracili i
      to nie mało)

pozdr.
      Michal
      • Gość: Fred Re: Ja z Wrocławia pisze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 20:46
        Gość portalu: Michal napisał(a):

> Nie mam nic przeciwko temu, żeby we Wrocławiu było Expo 2010, ale uważm, że
        > macie małe szanse (to nie złośliwość). Pozatym uważam, że Polska jako państwo
        > jest za biedna na organizacje Expo (przypominam, ze Niemcy na Expo stracili i
        > to nie mało)
        >
        > pozdr.
        > Michal

To typowo polskie podejście do sprawy: e tam po co mamy mieć jakieś plany,
        pomysły i ambicje skoro i tak nie uda się ich zrealizować. Wiadomo że w bogatym
        kraju nie żyjemy i jest jak jest ale nie można od razu wszystkiego przekreślać.
        Ja wiadomo jestem za EXPO bo tu mieszkam i widzę w tym szanse dla mojego miasta
        ale także dla całgo naszego kraju wtym Poznania. A nawet jeśli tego EXPO nam nie
        przyznają to przynajmniej wzrośnie liczba ludzi na świecie którzy dowiedzą się
        że jest takie miasto jak Wrocław a niektórzy że jest taki kraj jak Polska.
        Dzisiaj trzeba się promowac żeby coś zyskać bo kto tu będzie chciał przyjeżdżać,
        inwestować jeżeli nic nie będzie o nas wiedział. I nikt też nie powiedział że
        jeżeli Niemcy na EXPO stracili to inni też stracą.

Pozdrawiam
    • warsau Re: Ja z Wrocławia pisze 02.03.02, 20:45

ehhh, emocje i bajki
    • Gość: Dzidka Re: Ja z Wrocławia pisze IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 21:01
      Popieram kolegę, pozdrawiam Was i Wasze miasto, które bardzo lubię i które
      rozwija się prężniej niż nasze (tylko te wrocławskie jezdnie - zgroza) - no i
      życzę powodzenia w staraniach o EXPO!
      • Gość: Rafis Re: Ja z Wrocławia pisze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.02, 11:02
        Dzieki Dzidka za miłe słowa no może oprócz tych jezdni(ale jak sie przez 50 lat
        nic nie remontuje-komuchy to tak jest)
        Mam nadzieje, że ta dyskusja pozostanie na takim poziomie jak na tym watku a
        nie przerodzi sie w cos takiego jak poprzednio(Lechita i inne debile)
        Pozdrowienia z Wrocławia
        • Gość: Lechita Re: Ja z Wrocławia pisze IP: 211.168.222.* 03.03.02, 11:26
          Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Dzieki Dzidka za miłe słowa no może oprócz tych jezdni(ale jak sie przez 50 lat
          >
          > nic nie remontuje-komuchy to tak jest)
          > Mam nadzieje, że ta dyskusja pozostanie na takim poziomie jak na tym watku a
          > nie przerodzi sie w cos takiego jak poprzednio(Lechita i inne debile)
          > Pozdrowienia z Wrocławia

No, moze w ramach Expo cala Polska zrobi wam remont jezdni?:) Hehe. Wiadomo ze
          sami niczego nie zrobicie.
          • Gość: Fred Re: Ja z Wrocławia pisze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 14:03
            Gość portalu: Lechita napisał(a):

> No, moze w ramach Expo cala Polska zrobi wam remont jezdni?:) Hehe. Wiadomo ze
            > sami niczego nie zrobicie.

No wiec pochwal się co ty już zrobiłeś dla swojego miasta poza tym że wygłaszasz
            na tym forum że jesteście najlepsi a reszta to wiocha. I odwal sie już od tych
            naszych dróg bo u was wcale lepiej nie jest.
    • Gość: Radost Kto sie taa naprawde chwali? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 12:20

> Wpadłem na to wasze forum bo podobno macie jakies kompleksy Poznaniacy. Widzę,
      > że nie możecie się z tym pogodzić że jesteśmy dobrze sie rozwijającym pełnym
      > planów miastem i że to my pierwsi wpadlismy na pomysł organizowania EXPO.

Podobno to My sie chwalimy:)

Nie
      > będę wam tu ubliżał tak jak wy bo nie mam po co a poza tym rzeczywistość jest
      > taka że do jakiegokolwiek miasta w Poslce nie pojedziecie zobaczycie to samo,
      > wszędzie są brudne dzielnice ze starymi kamienicami i wszędzie jest
      > bezrobocie. Ale są też nowe budowle, osiedla i inne reprezentacyjne miejsca.
      > Tacy jak Radost, Lechita i jemu podobni to poprostu zakompleksieni biedni
      > ludzie, którzy nie moga się pogodzić że ktoś może być lepszy od nich a sami
      > sobą nic nie reprezentują.
      To co soba reprezentuja to nie Twoj interes. A Tobie i innym podobnym nie podoba
      sie ze czesc ludzi uwaza ze pomysly typu EXpo sa utopijne (sam nie jestem
      rowniez zwolennikiem Expo w Poznaniu)

Przyznajcie się z jakiej wsi pochodzicie i od jak
      > dawna jesteście "Poznaniakami".
      Jestem poznaniakiem od zawsze tak jak moja rodzina...

Ciekawe co powiecie jak już będziemy mieli to
      > EXPO.

Ja powiem ze nie chce do tego czegos doplacac no chyba ze pojdziemy na "barter"
      a Wy bedziecie wspierac budowe Kosmodromu w Poznaniu:)

Załozę się że bedziecie pierwszymi któzy tu zjadą by je zwiedzić i jarać
      > się jak tu pięknie.

Nie bede - bylem w Hanowrze - Expo to nuda nuda i nuda
      a temat we Wroclawiu KULTURA + MEDIA = NOWY STYL ŻYCIA
      Motto: SOLIDARNA PRZYSZŁOŚĆ MŁODYCH to motto jakby znajome....heheh
      Odezwij się za 8-10 lat i wtedy porównamy które miasto
      > jest lepsze.

Dlaczego za 10 lat a nie teraz - bredzisz...jestescie juz podobno rozwinieci
      wiec dlaczego nie teraz? a 10 lat ? to cala epoka! ale ok moge sie odezwac...

Zapewne oceniacie nas wyłącznie na wrażeniach z wjazdem do
      > naszego miasta od strony Poznania. Zgadza się! Jest to najgorsza trasa
      > wylotowa we Wrocławiu! Nikt tu niechce inwestować, mieszkać i zakładać biznesu
      > a wiecie dlaczego? Bo jest to najmniej atrakcyjny wylot z miasta! Lepiej
      > wyglądają wjazdy od strony południa, Warszawy, Zielonej Góry i Opola. Jakbyś
      > tu we Wrocławiu mieszkał od urodznia to byś widział jak w ostatnim czasie tu
      > się zmieniło i jak się cały czas zmienia.
      Nie mieszkam ....ale bywam ostatnio w pewnych sprawach tez inwestycji(nie
      kwestionuje tego ze Wroclaw sie nie rozwija ale nie jest to jakas rewelacja)
      Między naszymi miastami nie ma
      > większej różnicy poza tym że u was są koziołki a u nas młodzi ambitni ludzie
      > którzy chcą rozwijać to miasto i nadrobić wieloletnie zaniedbania.

Z drogi ludzie WROCLAW idzie! miasto gdzie mieszaja sie kultury , u nas
      koziolki a u was ludzie....miast w ktorym jest Konrad Imiela , ulica
      CZekoladowa , najwiecej postow na forum gazety ....czapki z glow

>
      > Pozdrawiam prawdziwych Poznaniaków i zapraszam za 8 lat na EXPO!

• Gość: Fred Re: Kto sie taa naprawde chwali? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 15:17
        Gość portalu: Radost napisał(a):

> Gość portalu: Fred napisał(a):
        >
        > > Wpadłem na to wasze forum bo podobno macie jakies kompleksy Poznaniacy. Wi
        > dzę,
        > > że nie możecie się z tym pogodzić że jesteśmy dobrze sie rozwijającym pełn
        > ym
        > > planów miastem i że to my pierwsi wpadlismy na pomysł organizowania EXPO.
        >
        > Podobno to My sie chwalimy:)

Nie to że się chwalimy ale prawda jest taka że to jednak Wrocław pierwszy wpadł
        na pomysł organizacji expo:)

>
        > Nie
        > > będę wam tu ubliżał tak jak wy bo nie mam po co a poza tym rzeczywistość j
        > est
        > > taka że do jakiegokolwiek miasta w Poslce nie pojedziecie zobaczycie to sa
        > mo,
        > > wszędzie są brudne dzielnice ze starymi kamienicami i wszędzie jest
        > > bezrobocie. Ale są też nowe budowle, osiedla i inne reprezentacyjne miejsc
        > a.
        > > Tacy jak Radost, Lechita i jemu podobni to poprostu zakompleksieni biedni
        > > ludzie, którzy nie moga się pogodzić że ktoś może być lepszy od nich a sam
        > i
        > > sobą nic nie reprezentują.
        > To co soba reprezentuja to nie Twoj interes. A Tobie i innym podobnym nie podob
        > a
        > sie ze czesc ludzi uwaza ze pomysly typu EXpo sa utopijne (sam nie jestem
        > rowniez zwolennikiem Expo w Poznaniu)

Wcale mi sie nie podoba że są przeciwnicy expo w koncu na tym polega demokracja
        ze mozna sie z czyms nie zgadzac. Myślisz że u nas nie ma przeciwników? Pełno
        tych dziadków i babci co zakładają komitety protestacyjne przy okazji kazdej
        budowy drogi a co dopiero expo. Jednak poziom niektórych Twoich wypowiedzi na
        nasz temat jest żałosny.
        >
        > Przyznajcie się z jakiej wsi pochodzicie i od jak
        > > dawna jesteście "Poznaniakami".
        > Jestem poznaniakiem od zawsze tak jak moja rodzina...

W takim razie bardzo serdecznie przepraszam i pozdrawiam rodzine:)
        >
        > Ciekawe co powiecie jak już będziemy mieli to
        > > EXPO.
        >
        > Ja powiem ze nie chce do tego czegos doplacac no chyba ze pojdziemy na "barter"
        >
        > a Wy bedziecie wspierac budowe Kosmodromu w Poznaniu:)

Tobie nikt nie każe do tego dopłacać. O co Ci chodzi? Że niby z poznańskich
        funduszy będą budowane u nas ulice zamiast u Was? W takim razie ja domagam się
        zwrotu pieniędzy za budowe metra w Warszawie:)

> Załozę się że bedziecie pierwszymi któzy tu zjadą by je zwiedzić i jarać
        > > się jak tu pięknie.
        >
        > Nie bede - bylem w Hanowrze - Expo to nuda nuda i nuda
        > a temat we Wroclawiu KULTURA + MEDIA = NOWY STYL ŻYCIA
        > Motto: SOLIDARNA PRZYSZŁOŚĆ MŁODYCH to motto jakby znajome....heheh

No cóż nie wszystkich interesują te same rzeczy...

> Odezwij się za 8-10 lat i wtedy porównamy które miasto
        > > jest lepsze.
        >
        > Dlaczego za 10 lat a nie teraz - bredzisz...jestescie juz podobno rozwinieci
        > wiec dlaczego nie teraz? a 10 lat ? to cala epoka! ale ok moge sie odezwac...

Ja pisałem że jesteśmy rozwijającym się miastem a nie rozwiniętym. Mamy całe
        dziesiątki lat w plecy tak jak cała Polska zresztą. Expo jest szansą by dać nam
        troche kopa w rozwoju a poza tym to bezsensowne są takie przechwałki które
        miasto jest lepiej rozwinięte. Wiadomo każdemu się wydaje ze u niego i nie ma
        jakiś sprecyzowanych kryteriów żeby jednoznacznie to określić. Na takiej
        podstawie mógłbym stwierdzić że lepiej od Was rozwiniete są Polkowice bo jest
        tam najniższe bezrobocie, miasto wygląda ładnie i estetycznie i mają aquapark:)

> Zapewne oceniacie nas wyłącznie na wrażeniach z wjazdem do
        > > naszego miasta od strony Poznania. Zgadza się! Jest to najgorsza trasa
        > > wylotowa we Wrocławiu! Nikt tu niechce inwestować, mieszkać i zakładać biz
        > nesu
        > > a wiecie dlaczego? Bo jest to najmniej atrakcyjny wylot z miasta! Lepiej
        > > wyglądają wjazdy od strony południa, Warszawy, Zielonej Góry i Opola. Jakb
        > yś
        > > tu we Wrocławiu mieszkał od urodznia to byś widział jak w ostatnim czasie
        > tu
        > > się zmieniło i jak się cały czas zmienia.
        > Nie mieszkam ....ale bywam ostatnio w pewnych sprawach tez inwestycji(nie
        > kwestionuje tego ze Wroclaw sie nie rozwija ale nie jest to jakas rewelacja)

Widzisz, ja także bywam w Poznaniu i też nie mogę stwierdzić że to jakaś
        rewelacja:)

> Między naszymi miastami nie ma
        > > większej różnicy poza tym że u was są koziołki a u nas młodzi ambitni ludz
        > ie
        > > którzy chcą rozwijać to miasto i nadrobić wieloletnie zaniedbania.
        >
        > Z drogi ludzie WROCLAW idzie! miasto gdzie mieszaja sie kultury , u nas
        > koziolki a u was ludzie....miast w ktorym jest Konrad Imiela , ulica
        > CZekoladowa , najwiecej postow na forum gazety ....czapki z glow

Jeżeli swoje wrażenia z Wrocławia opierasz tylko i wyłącznie na ulicy
        Czekoladowej to muszę się z Tobą zgodzic:) Ale musze też Ciebie rozczarować bo
        właśnie zaczęła się budowa łącznika który połączy Czekoladową z lotniskiem i
        Węzłem Bielańskim wraz z przebudową Czekoladowej. Tak na wszelki wypadek: żebyś
        się nie czepiał potem ulicy Karmelkowej to Ci odpowiem że jak skończą budowę
        łącznika to ją też wyremontują.

Pozdrawiam.

• Gość: P.B Re: Kto sie taa naprawde chwali? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 22:29

> Gość portalu: Radost napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Fred napisał(a):
          > >
          > > > Wpadłem na to wasze forum bo podobno macie jakies kompleksy Poznaniac
          > y. Wi
          > > dzę,
          > > > że nie możecie się z tym pogodzić że jesteśmy dobrze sie rozwijającym
          > pełn
          > > ym
          > > > planów miastem i że to my pierwsi wpadlismy na pomysł organizowania E
          > XPO.
          > >
          > > Podobno to My sie chwalimy:)
          >
          > Nie to że się chwalimy ale prawda jest taka że to jednak Wrocław pierwszy wpadł
          >
          > na pomysł organizacji expo:)
          >
          > >
          > > Nie
          > > > będę wam tu ubliżał tak jak wy bo nie mam po co a poza tym rzeczywist
          > ość j
          > > est
          > > > taka że do jakiegokolwiek miasta w Poslce nie pojedziecie zobaczycie
          > to sa
          > > mo,
          > > > wszędzie są brudne dzielnice ze starymi kamienicami i wszędzie jest
          > > > bezrobocie. Ale są też nowe budowle, osiedla i inne reprezentacyjne m
          > iejsc
          > > a.
          > > > Tacy jak Radost, Lechita i jemu podobni to poprostu zakompleksieni bi
          > edni
          > > > ludzie, którzy nie moga się pogodzić że ktoś może być lepszy od nich
          > a sam
          > > i
          > > > sobą nic nie reprezentują.
          > > To co soba reprezentuja to nie Twoj interes. A Tobie i innym podobnym nie
          > podob
          > > a
          > > sie ze czesc ludzi uwaza ze pomysly typu EXpo sa utopijne (sam nie jestem
          > > rowniez zwolennikiem Expo w Poznaniu)
          >
          > Wcale mi sie nie podoba że są przeciwnicy expo w koncu na tym polega demokracja
          >
          > ze mozna sie z czyms nie zgadzac. Myślisz że u nas nie ma przeciwników? Pełno
          > tych dziadków i babci co zakładają komitety protestacyjne przy okazji kazdej
          > budowy drogi a co dopiero expo. Jednak poziom niektórych Twoich wypowiedzi na
          > nasz temat jest żałosny.
          > >
          > > Przyznajcie się z jakiej wsi pochodzicie i od jak
          > > > dawna jesteście "Poznaniakami".
          > > Jestem poznaniakiem od zawsze tak jak moja rodzina...
          >
          > W takim razie bardzo serdecznie przepraszam i pozdrawiam rodzine:)

Urodziłem się w Poznaniu, ale w nim ni mieszkam, no i co??
          > >
          > > Ciekawe co powiecie jak już będziemy mieli to
          > > > EXPO.
          > >
          > > Ja powiem ze nie chce do tego czegos doplacac no chyba ze pojdziemy na "ba
          > rter"
          > >
          > > a Wy bedziecie wspierac budowe Kosmodromu w Poznaniu:)
          >
          > Tobie nikt nie każe do tego dopłacać. O co Ci chodzi? Że niby z poznańskich
          > funduszy będą budowane u nas ulice zamiast u Was? W takim razie ja domagam się
          > zwrotu pieniędzy za budowe metra w Warszawie:)

Dlatego jestem za państwem związkowym

>
          >
          > > Załozę się że bedziecie pierwszymi któzy tu zjadą by je zwiedzić i jarać
          > > > się jak tu pięknie.
          > >
          > > Nie bede - bylem w Hanowrze - Expo to nuda nuda i nuda
          > > a temat we Wroclawiu KULTURA + MEDIA = NOWY STYL ŻYCIA
          > > Motto: SOLIDARNA PRZYSZŁOŚĆ MŁODYCH to motto jakby znajome....heheh
          >
          > No cóż nie wszystkich interesują te same rzeczy...
          >
          > > Odezwij się za 8-10 lat i wtedy porównamy które miasto
          > > > jest lepsze.
          > >
          > > Dlaczego za 10 lat a nie teraz - bredzisz...jestescie juz podobno rozwinie
          > ci
          > > wiec dlaczego nie teraz? a 10 lat ? to cala epoka! ale ok moge sie odezwac
          > ...
          >
          > Ja pisałem że jesteśmy rozwijającym się miastem a nie rozwiniętym. Mamy całe
          > dziesiątki lat w plecy tak jak cała Polska zresztą. Expo jest szansą by dać nam
          >
          > troche kopa w rozwoju a poza tym to bezsensowne są takie przechwałki które
          > miasto jest lepiej rozwinięte. Wiadomo każdemu się wydaje ze u niego i nie ma
          > jakiś sprecyzowanych kryteriów żeby jednoznacznie to określić. Na takiej
          > podstawie mógłbym stwierdzić że lepiej od Was rozwiniete są Polkowice bo jest
          > tam najniższe bezrobocie, miasto wygląda ładnie i estetycznie i mają aquapark:)
          >

Danych o bezrobociu w Polkowicach nie mogę znaleźć, jednak stopa bezrob. w
          powiecie polkowickim wynosi 19 %, a w poznańskim 9% (w Poznaniu 5,9%) - więc
          gdzie tu porównanie. Zaznaczam, że w powiecie poznańskim sa gminy które mają
          bezrobocie poniżej 4%.

> > Zapewne oceniacie nas wyłącznie na wrażeniach z wjazdem do
          > > > naszego miasta od strony Poznania. Zgadza się! Jest to najgorsza tras
          > a
          > > > wylotowa we Wrocławiu! Nikt tu niechce inwestować, mieszkać i zakłada
          > ć biz
          > > nesu

No to macie problem, natomiast przy poznańskiej trasie wylotowej na Wrocław
          powstanie jeden z najwyższych budynków w Poznaniu - tzw. 26 pietrowa "Brama
          Południa"

> > > a wiecie dlaczego? Bo jest to najmniej atrakcyjny wylot z miasta! Lep
          > iej
          > > > wyglądają wjazdy od strony południa, Warszawy, Zielonej Góry i Opola.
          > Jakb
          > > yś
          > > > tu we Wrocławiu mieszkał od urodznia to byś widział jak w ostatnim cz
          > asie
          > > tu
          > > > się zmieniło i jak się cały czas zmienia.
          > > Nie mieszkam ....ale bywam ostatnio w pewnych sprawach tez inwestycji(nie
          > > kwestionuje tego ze Wroclaw sie nie rozwija ale nie jest to jakas rewelacj
          > a)
          >
          > Widzisz, ja także bywam w Poznaniu i też nie mogę stwierdzić że to jakaś
          > rewelacja:)
          >
          > > Między naszymi miastami nie ma
          > > > większej różnicy poza tym że u was są koziołki a u nas młodzi ambitni
          > ludz
          > > ie
          > > > którzy chcą rozwijać to miasto i nadrobić wieloletnie zaniedbania.
          > >
          > > Z drogi ludzie WROCLAW idzie! miasto gdzie mieszaja sie kultury , u nas
          > > koziolki a u was ludzie....miast w ktorym jest Konrad Imiela , ulica
          > > CZekoladowa , najwiecej postow na forum gazety ....czapki z glow
          >
          > Jeżeli swoje wrażenia z Wrocławia opierasz tylko i wyłącznie na ulicy
          > Czekoladowej to muszę się z Tobą zgodzic:) Ale musze też Ciebie rozczarować bo
          > właśnie zaczęła się budowa łącznika który połączy Czekoladową z lotniskiem i
          > Węzłem Bielańskim wraz z przebudową Czekoladowej. Tak na wszelki wypadek: żebyś
          >
          > się nie czepiał potem ulicy Karmelkowej to Ci odpowiem że jak skończą budowę
          > łącznika to ją też wyremontują.
          >
          > Pozdrawiam.
          >
          >

• boogo Re: Kto sie taa naprawde chwali? 04.03.02, 00:02
            Drogi P.B.!!!
            Powiem tyle... te wszystkie klotliwe dyskusje sa posmiewiskiem na forum!!
            (szczegolnie uhahana, ale w sposob negatywny, jest czesc zenska forumowiczow)...
            Proponowalbym zostawic w spokoju nasze miasta zachodniej Polski i skoncentrowac
            sie na analizie porownawczej np. z czeskim Brnem(miasto podobnej wielkosci)...
            Jezeli masz informacje na ten temat to jestem bardzo ciekawy, jak to tam
            wszystko wyglada....Pozdrowienia z Wrocka!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka