Dodaj do ulubionych

Jedyna taka okazja! Tylko w Tesco

25.07.11, 17:51
To jest po prostu "3,49-inaczej".
Obserwuj wątek
    • lili_marleen drogocenne siki 25.07.11, 18:14
      A swoją drogą 3,50 zeta za podejrzanej jakości piwo z głębokiej prowincji versus 0,60 - 0,80 ojro za markowe piwo niemieckie, holenderskie czy belgijskie to podatkowy (?) rozbój w biały dzień.
      • Gość: piwosz Re: drogocenne siki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.11, 18:54
        nie to że bronię piwa z łomży... ale pokaż mi to "markowe piwo belgijskie za 0,8 ojro" pewnie ono jest tak samo markowe jak piwo z łomży :D
        • lili_marleen Re: drogocenne siki 25.07.11, 19:29
          Sieć marketów ASDA w UK - wielopak 20 puszek 0,33l piwa Stella Artois za 10 funtów.
          W Niemczech piwo DAB 0,5l za 55 eurocentów butelka
          • Gość: xoni ******* Re: drogocenne siki - Maryniki IP: *.pools.arcor-ip.net 25.07.11, 19:45
            POtwierdzam ! Z neptykami Lili nie dyskutuj ! Niech pije dalej te siki Maryniki za 3,49,bedzie to dla niego grulowa infamia ! Fiu fiu gul gul :-))
          • mapo0 A to też siki! 25.07.11, 20:22
            A Stella Artois to nie siki?? Myślałem, że to sikacz. Jeszcze z puszki, hehe!
            • lili_marleen Re: A to też siki! 25.07.11, 20:58
              mapo0 napisał:

> A Stella Artois to nie siki??

Mówimy tu o oryginalnym piwie warzonym w kraju swego pochodzenia a nie o piwie o tej samej nazwie dostępnym w polskich sklepach ( za horrendalne pieniądze) a wytwarzanym na licencji w Rumunii - cytuję za tym co napisano na butelce: Bergenbier Brewery Ploesti Romania.
              Zauważ że tan sam Heineken przywieziony z Holandii inaczej smakuje niz ten kupiony w PL. Podobnie jest z Carlsbergiem czy piwami czeskimi. Wszystko licencja - i cały czar pryska
              • Gość: mapo Re: A to też siki! IP: *.wtvk.pl 25.07.11, 22:13
                Podane przez Ciebie marki to nadal wielkokoncernowe siki, nawet kupione w holandii
                • Gość: Do mapcio-papcio Re: A to też siki! IP: *.pools.arcor-ip.net 25.07.11, 22:35
                  Mapcio,w ktorym browarku pracujesz,ze az Ci pianojad z ust leci ?! Pewnie zolc byla od wscieklej swini i sie nia zainfekowales ! Mapcio prosze,odwiedz konowala i wyzdrowiej nam szybko hihi :-))
                  • Gość: mapcio Re: A to też siki! IP: *.wtvk.pl 25.07.11, 22:38
                    dobre piwko jest w poleconym przez szanowną Lili Marliej sklepie Piwomania na Sokoła 7. I tanie! Ale nie produkty wielkich browarów typu Hajneken, Karlsberg czy inna Stiełła Artłois. Toż to siki nad siki!
          • Gość: xoni ******* Re: drogocenne siki IP: *.pools.arcor-ip.net 25.07.11, 20:51
            Lili,to nie tylko sa jaja z piwem,ale z woda mineralna rowniez.Np.6er.Pack 2-L-Flasche Vittel kupisz za 2,99 ojro.Kupisz u Was np.Zywiec 2 litry za niecale 2 zl.? :-))
            • lili_marleen Re: drogocenne siki 25.07.11, 21:27
              Gość portalu: xoni ******* napisał(a):

> Lili,to nie tylko sa jaja z piwem,ale z woda mineralna rowniez.

Piwo to jeszcze mogę, ale wody z Rajchu targać nie bedę :)))
              • Gość: xoni ******* Re: drogocenne siki IP: *.pools.arcor-ip.net 25.07.11, 21:59
                Lili,tu nie chodzi o targanie,lecz o targanie Waszych kieszen przez chore POdatki.Wiesz,czy to w Mielnie czy w Badku zawsze sam robie zakupy i jestem na biezaco co ile kosztuje i gdzie jest taniej.Niestety,Germania zdecydowanie wygrywa cenowo jak i jakosciowo.Jest tylko jedna rzecz,ktora "schmugluje" z POlski : bialy ser w plaskankach ! Moja robi z niego leniwe kluski i palaszujemy z truskawkami lub jagodami.Takiego sera w Niemczech nie uswiadczysz ! Mniam mniam :-))
                • Gość: geordi Re: drogocenne siki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.11, 22:10
                  od 2012 i -13 bedzie jeszcze skokowo drożej. POdniesiony VAT, akcyza na węgiel (+40% prąd od stycznia) i opłaty za CO2 (+100% od 2013). Ciekawe czy mur na granicy postawią..
                • lili_marleen Re: drogocenne siki 26.07.11, 08:38
                  Gość portalu: xoni ******* napisał(a):

> Niestety,Germania zdecydowanie wygrywa c
                  > enowo jak i jakosciowo.Jest tylko jedna rzecz,ktora "schmugluje" z POlski : bi
                  > aly ser w plaskankach !

To niestety prawda. Nie dość, że wiele produktów jest tańszych - to i jakościowo lepszych.
                  Co do sera - świeta racja. W Rajchu takiego nie ma. Moja ciotka ilekroć do niej jadę wymaga by jej przywieźć właśnie Quark und trockene Piltze, ja się zawsze śmieję - Liebe Tante, Quark macht stark , doch Quark alleine macht schwache Beine !
                  • mapo0 Popełniłaś błąd 26.07.11, 08:49
                    Pilze, a nie Piltze, jeśli już.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka