Dodaj do ulubionych

Bezdomni na ulice czy do schroniska? ZKZL się z...

05.08.11, 21:03
Przyznaje, że czynszu nie płaci
Mieszka w oficynie kamienicy przy Garbarach. I dom, i kamienica są w strasznym stanie: zapach moczu w bramie, ubikacje na półpiętrze.
Przyznaje, że czynszu nie płaci.
Mimo to nie wierzy, że wyląduje na bruku: - Sędzia mówił, że miasto musi mi dać coś w zamian.

I tak to, w małym uproszczeniu, działa w Wolsce od II WŚ
Obserwuj wątek
    • Gość: niezamożny Re: Bezdomni na ulice czy do schroniska? ZKZL się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 21:09
      I pewnie jeszcze długo podziała...
      BTW - mój ojciec też miał niedawno operację zaćmy, zaplacil za nią raczej kiepskiej pani prof. P.
      4000,- (bez paragonu) i czynsz płaci regularnie.
    • Gość: christophe123 Re: Bezdomni na ulice czy do schroniska? ZKZL się IP: *.w90-52.abo.wanadoo.fr 05.08.11, 21:22
      kto ma za to placic
    • Gość: sdf Re: Bezdomni na ulice czy do schroniska? ZKZL się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 21:33
      wstyd
    • zezik-2 Bezdomni na ulice czy do schroniska? ZKZL się z... 05.08.11, 21:42
      A może Wybiórcza dysponuje jakimiś wolnymi lokalami? Trzeba byc spolegliwymi i pomagać ludziom a nie tylko bić pianę i kasować wierszówkę.
    • anders76 Bezdomni na ulice czy do schroniska? ZKZL się z... 05.08.11, 21:55
      Zapewnienie prostego kata i dachu nad glowa dla tak nielicznej grupy ludzi w duzym miescie nie powinno byc przedmiotem jakiejkolwiek dyskusji. Moze kasa by sie znalazla gdyby zredukowac ilosc urzednikow (nie)zajmujacych sie tymi sprawami ?
    • poznan_iak Bezdomni na ulice czy do schroniska? ZKZL się z... 06.08.11, 10:40
      ...Przyznaje, że czynszu nie płaci...miasto musi mi dać coś w zamian...
      No tak, nie ma to jak postawa roszczeniowa.

To nic, że inni pracują, oszczędzają aby uzbierać na dom/mieszkanie, - niepłacący zawsze pierwsi do żądań i brania czegoś za darmo... przecież po co ma płacić skoro "i tak mu się należy"...

A MOPR niech przestanie rozdawać pieniądze, bo to jak z tym powiedzeniem: "dawanie ryby zamiast wędki"... Bardziej to szkodzi niż pomaga. Przyzwyczaja ludzi do życia na koszt podatników.
      • Gość: 1382 Cegły dla bezdomnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 11:00
        Miasto powinno dać (raczej pożyczyć do spłacenia przez długi okres) materiały, narzędzia, grunt (oczywiście w dzierżawę) i sprawni fizycznie zagrożeni eksmisją niech się wybudują w miejscy kontenerów. Jeśli dać to wędkę a nie lokale zastępcze.
    • organizator_org.domow_inc MOPR ponad prawem...... 08.08.11, 23:00
      art.17 "do zadań własnych o charakterze OBOWIAZKOWYM należy; pkt. 3 udzielenie schronienia, zapewnienie posiłku...osobie tego pozbawionym. Ustawa o Pomocy Spolecznej z dnia 12.03.2004 ---
      • Gość: gość makuro Re: MOPR ponad prawem...... IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.11, 01:15
        Ciekawi mnie czy ludzie zdają sobie sprawę z tego że na tą patologię płaci nie bogaty, nie przeciętny ale biedny Polak . Właściciel przeciętnej obojętnie czy jedno czy stu osobowej firmy nie płaci podatków bo zgodnie z polskim prawem jest biedakiem.
        • Gość: ~hiena Re: MOPR ponad prawem...... IP: *.awakom.net 20.08.11, 19:27
          Podatki się płaci od dochodu, a nie od stanu posiadania. To wg Ciebie źle?
    • angrusz1 Zwykle bezdomnym 20.08.11, 11:07
      jest pijak i leń .

I takich los mnie nie obchodzi .

Rodzina, czy osoba - nie patologiczna - która traci mieszkanie to rzadkość i jest wystarczająco dużo pieniędzy w MOPS , aby pomóc tym rodzinom .

Ale podkreślam dla pijaków , ćpunów i leni nie mam litości
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka