Gość: Georg Lili wejdz na strone www sport de IP: *.pools.arcor-ip.net 11.10.11, 19:44 I zobacz atak antylopy na rowerzyste ! Cale szczescie,ze w okolicach POzka nie ma antylop jeno barany i bukaty !:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frekwencjusz Re: Wygrała Polska :) IP: *.ip.maverick.com.pl 09.10.11, 21:17 Ta, Polska wygrała... Sześciu na dziesięciu pełnoletnich Polaków ma ją w głębokim poważaniu, więc mówienie o tym, że "wygrała" jest co najmniej niepoważne. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Polacy przegrali 09.10.11, 21:37 jak wtedy gdy Kwaśniewski został pierwszy raz "preziem". A. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Polacy przegrali 09.10.11, 21:43 Prezes odgraża się, że nadejdzie taki czas gdy On wróci. Pamiętajmy o tym każdego dnia. Pamiętajmy tez, że dzisiejsze wyniki to tylko exit poll- to jeszcze może się dramatycznie zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Polacy przegrali 09.10.11, 21:49 mam w dupie prezesa i jego "przeciwników" od koryta. 20 lat goowna part2 A. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Wygrała Polska :) 09.10.11, 21:40 Ale 10 % dla błazeńskiego Ruchu Palikota dowodzi jednak, iż mistycyzm w myśleniu o polityce taki jak w przypadku Tymińskiego, Leppera nadal ma duże znaczenie. Cieszy - jeśli się potwierdzi - marginalizacja postkomuny - choć pewno duża w tym rola właśnie Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Wygrała Polska :) 09.10.11, 21:52 Palikot to wydnuszka i to co zmarginalizuje to antyklerykalizm a nie postkomunę. Ta dożyje swoje emerytury na nasz koszt. Super... A. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Ja wiedziałem, ja wiedziałem że tak będzie 09.10.11, 22:23 wybory.wp.pl/title,Przewaga-Platformy-jednak-nie-tak-duza-Inny-sondaz,wid,13877350,wiadomosc.html?ticaid=1d2be Więc nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu, poczekajmy do środy Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Kra.., Kra..., Kra... 09.10.11, 22:28 Kiksie nie kracz - ta szklanka jest na prawdę do połowy pełna :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Kra.., Kra..., Kra... 09.10.11, 22:39 No dobra, nie kracze. Liczę na d'Hondta Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Ja wiedziałem, ja wiedziałem że tak będzie 09.10.11, 22:52 www.youtube.com/watch?v=QI0bB4Pe7sU&feature=results_main&playnext=1&list=PLB36CA82758EED77B A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość uffff!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 21:49 odetchnąłem z ulgą!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Re: Wygrała Polska :) 09.10.11, 22:55 Hurra! Byle nie Kaczka, ale to że, m.in. VAT poszedł w górę, autostrad niet, biurokracja rozrosła się do niespotykanych dotąd rozmiarów, PO w Wlkp. to miernoty, które dalej nie będą w stanie przepchnąć naszych rzeczy, to hooj. Faktycznie - posrałem się po same pachy ze szczęścia! Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Pan Bóg ma wciąż stare mapy 10.10.11, 07:19 Ustalenia Kongresu Wiedeńskiego wciąż głęboko tkwią w mentalnosci. Rozkład głosów poparcia dla najwiekszych partii a jednocześnie dla dwóch róznych spojrzeń na Polskę pokrywa się z granicami zaborów - po raz kolejny zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Wybory zostały sfałoszowane 10.10.11, 10:06 Prezes Kaczyński od początku wieszczył że wybory będą sfałszowane i stąd ta armia mężów i zon zaufania. Ci zaufani widocznie dorzucili do urn głosy- tyle, że przez pomyłkę na PO ale czego oczekiwać od tych biedaków, fanów Macierewicza i Fotygi? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Wybory zostały sfałoszowane 10.10.11, 10:27 A ja wczoraj w swoim lokalu wyborczym nie widziałem mężą zaufania PiSu. Byłem bardzo rozczarowany - chciałem zobaczyć, jak taki kosmita wygląda. No i niestety... sfałszowali ... ;-))) Cieszy to, że wygrała normalność. Cieszy wysoki wynik Palikota, czyli szansa, że rozpadnie się wreszcie ta stęchała skorupa kruchcianej ideologii i przekonania, że państwo ma prawo mówić ludziom, jak mają żyć (pamiętajcie, że i wśród wyborców PO wielu jest takich, którzy tego rodzaju myslenia nie akceptują, dle głosują na PO, ponieważ opocycja prezentuje poziom mentalny nie do przyjęcia, a bali się, że głosując na Palikota mogą niechcący wspomóc szaleńców z PiSu). Tuskowi trzeba pogratulować, bo dał radę w czasach kryzysu, wygrał po raz drugi, a jak wiadomo żadna drużyna nie wygrała jeszcze ligi mistrzów dwa razy z rzędu, choc atakowany był przez opozycję w sposób wyjątkowo obrzydliwy i paranoidalny (choć może paradoksalnie to mu właśńie pomogło). Mam nadzieję, że spełni obietnice i przestanie klęczeć przed proboszczami, a jego ludzie w regionach bardziej będa słuchali swoich wyborców, niż biskupów. Szkoda, że kolalicja nadal pewnie będzie z PSL, wiec nie ma szansy na likwidację KRUS - tym bardziej szkoda, że program gospodarczy Palikota był wysoko oceniany przez środowiska biznesowe, ale na koalicję z Palikotem Donald się jednak nie odważy. Nie po to brał kiedyś slub kościelny przed wyborami... trudno. I tak wczorajszy wynik oceniam bardzo pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cehaem Re: Wybory zostały sfałoszowane IP: *.173.46.222.tesatnet.pl 10.10.11, 11:03 > ędzie z PSL, wiec nie ma szansy na likwidację KRUS - tym bardziej szkoda, że pr > ogram gospodarczy Palikota był wysoko oceniany przez środowiska biznesowe, Ten program, ktorego nawet nie ma na stronie ruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Wybory zostały sfałoszowane 10.10.11, 13:38 m.wyborcza.biz/biznes/1,106501,10292745,Gruszki_od_politykow__czyli_gospodarczy_przeglad_programow.html "Ludzie tworzący Ruch Palikota proponują wprowadzenie 18 proc. podatek liniowego (CIT, VAT i PIT). Do tego dochodzi hasło ideologiczne - ograniczenie wydatków na armię, Kościół, partie polityczne. W programie zapisano połączenie ZUS-u i KRUS-u. To ma dać, zdaniem Janusza Palikota około 20 mld oszczędności. Palikot chce zamienić ministerstwo gospodarki w ministerstwo przedsiębiorczości. "Siłą naszej gospodarki jest duża liczba małych firm. (...). Jednocześnie tempo tworzenia nowych firm spadło i grozi to stagnacją (...)" - czytamy w programie wyborczym. Państwo powinno przestać zajmować się sprawami nadzoru w spółkach, gdzie posiada tak zwane resztówki, konieczne jest zatem szybkie pozbycie się tych małych pakietów i zwolnienie tysięcy urzędników, którzy tam pracują w imieniu Skarbu Państwa. Pozostałe funkcje kontrolne powinny być przekazane do Agencji Rozwoju Przemysłu (...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~hiena Re: Wybory zostały sfałoszowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 14:33 Czyli Palikot chce zniesienia obniżonych stawek VAT na artykuły spożywcze. Większość społeczeństwa dostanie po dupie. Chce też podatku dochodowego 18% dla wszystkich. Większość społeczeństwa i tak mieści się w I progu podatkowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Wybory zostały sfałoszowane 11.10.11, 15:21 Nie wyczytałem tu tego? Ale dla mnie i tak ważniejsza jest pozostała część jego propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Sommer POlska wschodnia jednak madrzejsza od zachodniej ! IP: *.pools.arcor-ip.net 10.10.11, 10:09 Ewenement w skali swiata !! Unicestwienie na wlasne zyczenie ! > Cisna sie na usta slowa Fürsta Otto Eduarda von Bismarcka i dalszy komentarz zbyteczny ! Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Pan Bóg ma wciąż stare mapy 10.10.11, 10:14 lili_marleen napisała: > Ustalenia Kongresu Wiedeńskiego wciąż głęboko tkwią w mentalnosci --------------- Oczywiście to żart. Ale mapa rozkładu głosów potwierdza tezę, że PIS jest partia ludzi niezaradnych i biednych. Obszary biedy pokrywają się z mapą poparcia PIS. Tak jak nikt rozsądny nie powierzy zarządzania swoim mieniem człowiekowi niezaradnemu tak i my- Naród nie możemy powierzać steru państwa biedakom, którzy nie potrafią się wyrwać ze swojej niedoli. I wyzbyć się poczucia zawiści, którym kierowani będą wymierzać sprawiedliwość we własnym wydaniu. Mam więc głęboka nadzieję, że ta prawda będzie docierać do wyborców także w kolejnych głosowaniach i PIS w obecnej postaci z Kaczyńskim i pretorianami typu Kurski, Ziobro czy Brudziński nigdy nie zdobędzie władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Senat 10.10.11, 10:19 Wstępne wyniki wyborów do Senatu dobijają Prezesa. 6:3 ! Chyba jednak dojdzie do buntu na pokładzie PISu i wyrzucenia kapitana za burtę! Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Senat 10.10.11, 10:37 Kiksie, od wczoraj Ci się wyraźnie polepszyło jesli chodzi o optymizm, a nawet masz go zbyt wiele. Przynajmniej jeśli chodzi o prezesa za burtą. PiS to Jedna Partia - Jeden Wódz, bez Kaczyńskiego PiS-u nie ma, patrz przykład wymuszonego rokoszu Kluzikowej i Jakubiak. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Senat 10.10.11, 11:11 lili_marleen napisała: > Kiksie, od wczoraj Ci się wyraźnie polepszyło.. --- Fakt! Rozmarzyłem się ale mnie zona sprowadziła już na ziemię. Skąd wiesz, kto przyjdzie w miejsce wypalonego Prezesa- zapytała? Zawsze swój wróg jest najlepszy- jak mówił Pawlak (albo Kargul). Więc - łubu dubu- niech żyje Prezes sto lat! Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Pan Bóg ma wciąż stare mapy 10.10.11, 10:41 kiks4 napisał: > nikt rozsądny nie powierzy zarządzania swoim mieniem człowiekowi nieza > radnemu... Zwłaszcza takiemu co to nie wie, że w bankach są konta na których się trzyma pieniądze, nie umie prowadzić samochodu, nie ma pojecia o utrzymaniu rodziny i ma problem z odebraniem połaczenia na telefon komórkowy Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Pan Bóg ma wciąż stare mapy 10.10.11, 10:50 Wróżysz, że w przyszłych wyborach nadal będziemy straszeni pisem i napędzani na po? To po cholerę ten plebiscyt skoro w ramach tej ordynacji czeka nas ciągła powtórka z rozrywki? Ciekawi mnie ostateczna frekwencja i procent głosów nieważnych. A. Odpowiedz Link Zgłoś
w105n4 Podziękowania dla kiboli 10.10.11, 12:51 Ze swojej strony chciałbym Wam podziękować za napędzenie do wyborów tych, których nieźle nastraszyliście. Serdecznie pozdrawiam. ---------- Cytat z poznańskiej ściany: "Tylko Jabole Obalać mogą kibole". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gromit Re: Wygrała Polska :) IP: 31.61.45.* 10.10.11, 15:56 To chyba była jakaś paraolimpiada ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Sommer Re: Wygrała Polska :) IP: *.pools.arcor-ip.net 10.10.11, 16:29 Ale jakich wybrano dinozaurowiczow do kadry !? 1.Ten,co zatrzymal Anglie 2.Ten,co dobrze skacze przez konia 3.Ta,co dobrze napierdziela PO ryju 4.Ten,co dobrze POdpie...l Beate 5.Ten,co dobrze pedaluje 6.Ta,co zmienila plec 7.I wielu innych przyglopow ! Kadra na Londyn bedzie w zyciowej formie ! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejmoobserwator świadectwo pracowitości pewnego znanego ... posła IP: 150.254.83.* 10.10.11, 16:46 orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/www-ident?openview&RestrictToCategory=137 Ubaw po pachy, gdyby nie forsa, jaką na nieroba wydano!!! Głos na niego oddany okazał się być głosem straconym. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Reality check.. 10.10.11, 17:42 Wróćmy do rzeczywistości: Po podwyżce VAT: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,10441261,_DGP___Polacy_nie_kupuja_ubran__branza_odziezowa_w.html Kolejnym ciosem będzie katastrat i tym razem nie ciuszki a dach nad głową pójdzie w siną dal... Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Reality check.. 10.10.11, 20:16 qwardian napisał: > Wróćmy do rzeczywistości: Nie gwoli swawoli a gwoli prawdzie dodam, że autorzy cytowanej przez ciebie notki za niska sprzedaż odzieży winią ciepłą jesień. O ile mi wiadomo Tusk nie miał na to większego wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Sommer Re: Reality check.. IP: *.pools.arcor-ip.net 10.10.11, 20:43 POnownie kiks wali z grubej Berty Panu Bogu w Fenster ! Ryzy nie jest niczego winien,tylko ja sie pytam,skad to zadluzenie kraju na setki miliardow i miliony zyjace POnizej ubostwa ? Pewnie kaszka manna przestala leciec z nieba i durna Unia zamknela kurek.Wiesz kiksie,mialem cie za madrzejszego,ale widze,ze z dnia na dzien z toba gorzej. PS Bitwa nie POkoj,smierc nie zycie ! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bassooner Re: Reality check.. 10.10.11, 22:54 gierek zadłużył, a i jarek go chwalił... choć z breżniewem się całował i wirtuti mu nadał... ot logika... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Sommer Re: Reality check.. IP: *.pools.arcor-ip.net 10.10.11, 23:04 Przeciez to wszystko w POlsce nawet dupy sie nie 3-ma ! Ech..... miala byc Irlandia a wyszla Pyrlandia ! Kurna,takich cudow dawno nie widzialem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak40 Re: Reality check.. IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 10:38 Wybory były sfałszowane ! Wygrali szmaciarze! Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Przegrała ludzkość... 11.10.11, 13:37 Do sejmu dostał się człowiek, który pobił policjanta, mężczyzna przebrany za kobietę i syn szmalcownika. To czarny dzień dla polskiego parlamentaryzmu, zmusza nas Polaków do cięższej pracy i skupienia się wokół opozycji... Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Przegrała ludzkość... 11.10.11, 13:57 qwardian napisał: " [...] To czarny dzień dla polskiego parlamentaryzmu, zmusza nas Polaków do cięższej pracy i skupienia się wokół opozycji..." To Wy Polacy czyli ludzkość się cięzko skupiajcie - a my pozostała większość społeczeństwa będziemy dalej w pocie czoła zarabiać na etatach, prowadzić wbrew kryzysowi swoje firmy i odprowadzać podatki - by było czym płacić na Wasze renty, emerytury i zasiłki... Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Przegrała ludzkość... 11.10.11, 15:24 lili_marleen napisała: > To Wy Polacy czyli ludzkość się cięzko skupiajcie - a my pozostała większość s > połeczeństwa będziemy dalej w pocie czoła zarabiać na etatach, prowadzić wbrew > kryzysowi swoje firmy i odprowadzać podatki - by było czym płacić na Wasze ren > ty, emerytury i zasiłki... niezła odpowiedź. Celności gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Przegrała ludzkość... 11.10.11, 16:16 lili_marleen napisała: > a my pozostała większość społeczeństwa będziemy dalej w pocie czoła zarabiać na etatach... Chyba nie w sejmie, bo tam o pracy nie ma mowy, tylko dezynfekcji... Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Przegrała ludzkość... 11.10.11, 17:32 > To Wy Polacy czyli ludzkość się cięzko skupiajcie - a my pozostała większość s > połeczeństwa Większość nie poszła na wybory. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smuda Re: Przegrała ludzkość... IP: *.pools.arcor-ip.net 11.10.11, 13:57 Jak juz zaczynasz temat to ciagnij do konca ! Zapomniales o takim Eselu,ktory wstrzymal flegmatykow z nad Tamizy,spuscil wpierdziel Sw.Pamieci Kaziowi Deynie,kablowal kumpli z kadry i POnoc bral kasiorke za ustawki w meczach.POzdrawiam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen A propos Esel'a 11.10.11, 14:17 Gość portalu: Smuda napisał(a): > Jak juz zaczynasz temat to ciagnij do konca ! Zapomniales o takim Eselu,ktory w > strzymal flegmatykow z nad Tamizy... Zdażył jeszcze "słuzyć do mszy" Dobraczyńskiemu ochoczo zapisując się do PRON-u i wesprzeć nazwiskiem ekipę Jaruzela wprowadzajacą stan wojenny. Istny Prawy i Sprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smuda Re: A propos Esel'a IP: *.pools.arcor-ip.net 11.10.11, 14:53 Tu nie chodzi Lili li tylko o PIS-dzielcow,w kazdym Kuchu znajdziesz takie Rosinen i nie zaleznie od koneksji zbojeckiej.I od razu cisna sie na usta slowa Janka : Aby POlska................. ! POzdrawiam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zielona-mila Re: Przegrała ludzkość... 11.10.11, 15:42 A to powinno się odbierać prawa obywatelskie za pochodzenie i ubiór ? To może twoim kolesiom w sukienkach też by trzeba się bardziej przyjrzeć ? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Przegrała ludzkość... 11.10.11, 16:07 zielona-mila napisał: > A to powinno się odbierać prawa obywatelskie za pochodzenie i ubiór ? Wam dużo rzeczy przeszkadzało w osobie Leppera. Nie należy zapominać z czyjej odbytnicy wyszedł Palikot więc wrzucam go do jednego worka z PO i kryminalistą, który uderzył w twarz policjanta. Dodajmy toto w damskim biustonoszu i mamy pełny obraz po wyborach. Na wymioty się zbiera... Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Przegrała ludzkość... 11.10.11, 17:32 qwardian napisał:.... wrzucam go do jednego worka z PO i kryminalistą, > który uderzył w twarz policjanta Mam pytanie- bo nie znam się na tym. Czym różni się twarz policjanta od twarzy piłkarza? Bo o ile wiem wielce umiłowany przez Prezesa wali po pysku piłkarza lub kopie kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Bardzoi się martwię 11.10.11, 17:39 W nowym Sejmie obok siebie zasiądą dwie panie nieboszczykowe- myślę o paniach Gosiewska I i Gosiewska II (imion nie pamiętam). Czy ktoś wie, jak układają się stosunki między nimi? Oby nie dochodziło do gorszących scen okładania się parasolkami czy torebkami... Czy jest gdzieś na świecie podobny układ? O Korei Północnej nie mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Przegrała ludzkość... 11.10.11, 18:33 kiks4 napisał: > Mam pytanie- bo nie znam się na tym. Czym różni się twarz policjanta od twarzy > piłkarza? Już odpowiadam. Tym, że jeden siedzi w więzieniu a drugi nie... Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Qwardianie kochany 11.10.11, 20:02 Nie upieraj się przy tym temacie. Kibola, który uderzył piłkarza i kopnął kamerzystkę do aresztu wsadził Tusk. I tego samego człowieka Kaczyński zaprosił do pisania felietonów w Gazecie Polskiej. Więc wart Pac pałaca Odpowiedz Link Zgłoś
zielona-mila Re: Przegrała ludzkość... 13.10.11, 13:20 Jakoś brak ci racjonalnych argumentów - Komentując w tym tonie - na to z czyjej odbytnicy - jak piszesz - ktoś wyszedł, wychodzący nie miał wpływu, zastanów się za to w czyją ty wchodzisz, z własnej i nieprzymuszonej woli i bez użycia węglowodorów parafinowych. Co do uderzenia policjanta - kara odbyta i zatarta zgodnie z prawem. Bez znaczenia - także zgodnie z prawem. I lepiej sprawdz ilu z twoich ideologów ma niewykonane prawomocne wyroki sądów, łącznie z byłym prezydentem L.K. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Przegrała ludzkość... 13.10.11, 14:50 > Komentując w tym tonie - na to z czyjej odbytnicy... Z platfusianej odbytnicy, podobnie jak Nerga w TVPl, błąd do którego PO przyznało się dopiero dzisiaj... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10463698,TVP_rozstaje_sie_z_Nergalem___Zatrudnienie_go_bylo.html Dla mnie ma znaczenie, jeżeli w sejmie zasiada kryminalista, oraz facet, który kazał sobie obciąć fujarkę, jest ojcem dorosłego syna, oraz dziadkiem podającym się za babkę... Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Podsumowanie tych wyborów... 11.10.11, 16:40 zestrony.pl/golemingsgo.gif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak40 Re: Podsumowanie tych wyborów... IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 17:25 To społeczeństwo nie dojrzało do wyborów. Wybiera zupełnie nie te osoby, które powinny być wybrane. Należy zmienić sposób obliczania głosów, żeby zwycięzcą zostawała partia zajmująca drugie miejsce. Wtedy skład sejmu, senatu i czego tam jeszcze nie będzie budził obrzydzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp POrażka 11.10.11, 22:57 Podwyżki POdatków, drogie paliwo , groźba dużej dziury budżetowej pomimo kreatywnej księgowości min.Rostowskiego , okradzione OFE , służba zdrowia bez poprawy a inne fundamentalne problemy nierozwiązane. Partia której kandydat rok temu w Poznaniu nie był w stanie odsunąć od stołka umoczonego w różne afrery prezydenta (a w podziękowaniu otrzymał inny ciepły stołek) ogłasza triumf , a jelenie biją brawo ! Nie ma się z czego cieszyć ,to mogą być ciężkie 4 lata , a naród który nie potrafi szanować samego siebie , zostanie przeczołgany przez partię rządzącą, która słusznie wyczuwa że nie ma się czego bać. Donald może teraz kłamać w żywe oczy wiedząc że żadna kara za to go nie spotka. PO dostało jeszcze jeden niespodziewany prezent - partię z gejami i transwestytatmi w Sejmie. Teraz wszystkie POstępowe media będą właśnie o nich trąbić , byleby tylko odwrócić uwagę od wpadek władzy. Cóż, połowa uprawnionych olała ten spektakl , a dla głosującej połowy nadzieja w tym że więcej ludzi się ocknie i partia władzy POwtórzy drogę ,którą zaliczyło SLD po wielkim triumfie z 2001 r ... Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: POrażka 12.10.11, 06:58 piter_wlkp napisał: > Nie ma się z czego cieszyć ,to mogą być ciężkie 4 lata... I będą. Premier co prawda nie powtórzył jeszcze frazy Churchilla o krwi, pocie i łzach, ale jeżeli nic się nie zmieni w gospodarce światowej to bedzie musiał to w końcu powiedzieć > Donald może teraz kłamać w żywe oczy wiedząc że żadna kara za to go nie spotka. Pierwsze słyszę by stanowisko premiera zwalniało od jakiejkolwiek odpowiedzialności. Oczywiście nie jesteśmy Ukrainą gdzie byłą premier skazuje się na łagier, ale bezkarnosć? Hmmm... śmiała teza. > Cóż, połowa uprawnionych olała ten spektakl Jak w każdych wyborach jakie dotychczas się odbyły w wolnej Polsce, by powtórzyć za klasykiem - to już taka oczywista oczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Re: POrażka 12.10.11, 09:40 > Premier co prawda nie powtórzył jeszcze frazy Churchilla o krwi, pocie > i łzach, ale jeżeli nic się nie zmieni w gospodarce światowej to bedzie musiał > to w końcu powiedzieć Owszem, historia go zapamięta ,ale drugim Churchillem to on nie będzie >Oczywiście nie jesteśmy Ukrainą gdzie byłą premier skazuje się na łagier, > ale bezkarnosć? Hmmm... śmiała teza. On dobrze wie (tak jak jego poprzednicy) że obojętnie ile by spartolił, to zawsze może załapać się na jakąś ciepłą posadkę w UE lub w bankowości. Brak poczucia odpowiedzialności na najwyższych szczeblach, to wielki problem tego kraju. Nie ma co wytykać Ukraińcom że rozwiązują takie problemy za pomocą łagrów, gdy w Polsce Trybunał Stanu jest instytucją praktycznie martwą ... Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: POrażka 12.10.11, 10:06 piter_wlkp napisał:... w Polsce Trybunał Stanu jest instytucją praktycznie martwą ... Uważasz zatem, że trzeba go uruchomić dla Kaczyńskiego i Ziobry? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: POrażka 12.10.11, 10:09 No jasne, jak mu się PO nie podoba to pewnie z PiSu. I dlatego jest tak do dupy z tą polską polityką. Wpierniczyliśmy się przy radosnej pomocy mediów w grę w dwa ognie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 drogi Piterze !!! 12.10.11, 10:14 Gdyby za kłamstwa wygłaszane przez polityków miano ich stawiać przed Trybunałem Stanu- to pewien polityk nigdy by murów tej szacownej instytucji nie opuszczał: Nie będę premierem, gdy mój brat zostanie prezydentem... Gdy przegram wybory w 2011 to ustąpię ze stanowiska Prezesa... Wybuduję 3 miliony mieszkań... Kocham braci Rosjan... Gierek dużo dobrego zrobił dla Polski... To co napisałem o Merkel w mojej książce to błąd drukarski... Nigdy nie mówiłem, że Ślązacy to zakamuflowana opcja niemiecka... Tu !54 to przerobiony bombowiec, powinien skrzydłem ściąć 40-to centymetrową brzozę... To tak przypadkowo wygrzebana z pamięci mieszanka bzdur i kłamstw a jest tego dużo więcej Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp drogi Kiksie 12.10.11, 10:35 Nie interesują mnie językowe lapsusy i zdania wyrwane z kontekstu. W ogóle mnie to nie boli nie ma to żadnego wpływu na moje życie. Za to interesują mnie sprawy, które skrótowo wymieniłem powyżej : Podwyżki POdatków, drogie paliwo , groźba dużej dziury budżetowej pomimo kreatywnej księgowości min.Rostowskiego , okradzione OFE , służba zdrowia bez poprawy a inne fundamentalne problemy nierozwiązane. I właśnie za zaniedbania, nieudolność, szkodnictwo w wyżej wymienionych i podobnych , należałoby stawiać przed Trybunałem Stanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Re: drogi Piterze !!! IP: *.pools.arcor-ip.net 12.10.11, 10:37 No to jebudu kiksie z Donaldowego POdworka ! Jaki jest koszt jednego wyksztalciucha z rzadowego programu o kierunkach zamawianych ? Wiesz moze ? A ilu ich skonczylo np.w Glogowie ? Kto jest odpowiedzialny za zakup 20 Land-Roverow w cenie 250.000 za szt. z full wypasem i staly w garnizonie warszawskim.Zbierasz juz kasiorke na POdatek "katastrofalno-kastracyjny" ? To tak na dzien dobry piaskowy dziadku !Ciebie nie POzdrawiam,ale Zdzire tak,bo madrzejsza od ciebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Re: POrażka 12.10.11, 10:41 > Uważasz zatem, że trzeba go uruchomić dla Kaczyńskiego i Ziobry? Za to że pewna kobieta podczas próby aresztowania użyła pistoletu ? Na Trybunał zasługuje wielu którzy rządzili przez te 20lat , ale akurat nie ci wyżej wymienieni Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 do Pitera 12.10.11, 11:16 piter_wlkp napisał: Za to że pewna kobieta podczas próby aresztowania użyła pistoletu ? Sądzisz, że to prawda, że agentka CBŚ strzeliła do p. Blidy? Wszystko rzeczywiście na to wskazuje, zwłaszcza późniejsze działania jej kolegów, jakieś zamiany kurtek, szorowanie rąk. I zero reakcji przełożonych, szefów służby, ministra Sprawiedliwości. Przewały w jasny dzień z trupem w tle. Ale żeby od razu Trybunał Stanu? Starczy dla nich zwykły Sąd Okręgowy. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Re: do Pitera 12.10.11, 11:49 >Sądzisz, że to prawda, że agentka CBŚ strzeliła do p. Blidy? Tak , sądzę że strzelił Kaczyński, a trzymał Ziobro. To że Blida popełniła samobójstwo, to stwierdził nawet SLDowski grubas w sejmowym raporcie, więc proszę nie rób idioty ze mnie i z czytelników tego forum. Czy podczas próby zatrzymania przez Policję też instynktownie sięgasz po pistolet ? Jeśli tak to możesz zaliczyć taki przypadek jak pani Blida, ale nie wiń o to ministra czy premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: do Pitera 12.10.11, 13:46 to stwierdził nawet SLDowski grubas w sejmow > ym raporcie Faktycznie - niezbity dowod.... Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: POrażka 12.10.11, 11:20 piter_wlkp napisał: > Na Trybunał zasługuje wielu którzy rządzili przez te 20lat Ależ Piterze! nie było dotąd nikogo, kto rządziłby nieprzerwanie od dwudziestu lat. Jedyny Kwaśniewski piastował urząd Prezydenta RP przez 10 lat. No i premier Tusk ma szansę wejścia do historii Polski, jako jedyny premier rządzący przez dwie kadencje. I co ciekawe- oba te urzędy były pełnione z woli ludu, w wyniku wolnych wyborów :-) Oczywiście Cyrankiewicza nie liczymy- on grał w inną grę. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Obudź się Kiksie 12.10.11, 11:59 >Ależ Piterze! nie było dotąd nikogo, kto rządziłby nieprzerwanie od dwudziestu lat. Popatrz Kiksie na te twarze sprzed 20, 10 lat i obecne. Jeśli masz jakiś problem z rozpoznaniem, to zalecam wizytę u okulisty. Partie inaczej się nazywają, ale najważniejsze twarze te same >I co ciekawe- oba te urzędy były pełnione z woli ludu, w wyniku wolnych wyborów Większość tego ludu gardzi polityką i nie chodzi na wybory. To wyraz ich bezradności i zniechęcenia, a nie POparcia. A ci co chodzą na wybory, nierzadko są zmuszeni brać udział w takiej szopce jak rok temu w Poznaniu. Przegrany kandydat w walce o urząd prezydenta, dostał ciepłą POsadkę i jeszcze w wywiadzie prasowym ogłosił, że to z woli ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Obudź się Kiksie 12.10.11, 15:45 piter_wlkp napisał: > Partie inaczej się nazywają, ale najważniejsze twarze te same Pod tym względem nastąpiła znacząca zmiana jakości. Dotychczas odbywało się to w pionie, dzisiaj horyzontalnie. Dlatego nie biorę pod uwagę Platformy, w której robi się karierę zawodową. To spluwaczka, która zbiera odrzuty opozycji i lepsze kąski z SLD, która najwyraźniej kona. Ale filozoficznie scena jest reprezentowana przez Jarosława Kaczyńskiego i Janusza Palikota. Na dzień dzisiejszy nikt nie pali dzielnic mieszkalnych, młodzież nadal przekłada naukę i karierę nad narkotyki, dewiacje są wyjątkiem i dlatego nie pozostawia wątpliwości wobec jakiej siły należy się skupić, żeby nie zgubić tego co mamy najważniejsze. To jest fundamentalne wartości... Odpowiedz Link Zgłoś