Dodaj do ulubionych

Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 22:22
Czytałem dzisiaj w Gazecie o dotacjach dla Lecha. Razem 40 mln złotych na
przestrzeni 3 lat. Czy nie lepiej byłoby wydać te pieniądze np. na potrzeby
edukacyjne niepełnosprawnych dzieci w Poznaniu ? Dla Lecha najlepszym
wyjściem byłaby "prywatyzacja" i już. Jaki jest sens współfinansowania
takiego kiepskiego interesu przez miasto ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wqrwiony Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 23:00
      Słuchaj gościu 2218! Nie zabieraj głosu jak nie masz pojęcia! Lech to jeden ze
      skarbów tego miasta! Trzeba o niego dbać. Co trzeci mieszkaniec Poznania to
      kibic Kolejorza!
      • Gość: george Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.icpnet.pl 27.05.04, 13:05
        Koniecznie się jakoś oznaczcie, najlepiej na czole, by było wiadomo, kogo
        traktować ze szczgólną troską.
    • Gość: łuki Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.icpnet.pl 27.05.04, 00:07
      Gość portalu: Gość2218 napisał(a):

Czy nie lepiej byłoby wydać te pieniądze np. na potrzeby
      > edukacyjne niepełnosprawnych dzieci w Poznaniu ?

jeżeli chcesz znać moją opinię, to powiem Ci ,że nie lepiej .
      • Gość: Waldi Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 08:34
        Brawo wqrwiony, brawo łuki!
        • Gość: guerra Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.05.04, 09:49
          wypisz, wymaluj - (bez)radna Kretkowska
          • Gość: katschy Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 10:53
            to nie sa pieniadze dla Lecha tylko na STADION MIEJSKI!!! co za ludzie...
    • Gość: okast Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.icpnet.pl 27.05.04, 14:56
      czy lepiej konsumować czy tworzyć?
    • Gość: george Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.icpnet.pl 27.05.04, 16:57
      Za te pieniądze można by wybudować pięć do sześciu nowoczesnych basenów, a
      takich przyszkolnych pewnie z dziesięć. Wyobraźcie sobie Szanowni Radni
      sytuację, gdy w Poznaniu każde dziecko ma zajęcia z wychowania fizycznego na
      basenie. Czy nie lepiej o tym pomyśleć niż o pakowaniu pieniędzy na rozrywkę
      dla ludzi o wyjątkowo niskich potrzebach intelektualnych.
      • Gość: michuzz Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.icpnet.pl 27.05.04, 17:14
        George - kogo ty nazywasz ludźmi o wyjątkowo niskich potrzebach kulturalnych?
        Obrażasz wiele tysięcy mieszkańców tego miasta i okolic. A ty - pewnie
        podniecasz się "wielki intelektualisto" wątpliwej jakości festiwalem teatralnym
        Malta, i mdlejesz przy filmach Bergmana - bo to takie "dla inteligencji jest".
        Lech jest wizytówką tego miasta, czy ci sie to podoba czy nie - dlaczego nie
        podniesiesz głosu w takim razie gdy miasto chce przebudowywać Plac Wolności? A
        ile basenów byłoby zamiast odrestaurowanej Fary i Starówki? - Bo taki jet twój
        tok rozumowania , "intelektualisto" z bożej łaski. Pewnie nigdy nie byłeś na
        Bułgarskiej, i dobrze - tam nie miejsce dla ludziach "o wysokich potrzebach
        duchowych" . Ale nic straconego - po wakacjach zorganizują ci paradę
        tolerancji - na pewno się załapiesz, spotkasz tam wielu podobnych do siebie
        ludzi o wyjątkowo wysokich potrzebach, niekoniecznie intelektualnych.
        • Gość: Waldi Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 22:46
          Pięknie Michuzz! Dowaliłeś temu pseudointeligentemu Jurusiowi! Kiepowi trudno
          wytłumaczyć pewne sprawy. Ale jestem świadkiem próbowałeś.
        • Gość: george Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.icpnet.pl 28.05.04, 09:09
          Gość portalu: michuzz napisał(a):

> Lech jest wizytówką tego miasta [...]

Dziękuję za zadłużoną, czyli źle zarządzaną wizytówkę. Takie firmy czym prędzej
          należy sprzedawać, albo jeszcze lepiej LIKWIDOWAĆ, by nie generowały dalszych
          kosztów.
      • Gość: gosc Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.icpnet.pl 28.05.04, 08:16
        fajnie tylko chyba te 5 basenów to takich dwa na trzy metry ;)
        • Gość: george Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.icpnet.pl 28.05.04, 09:05
          Jeśli dobrze przypominam sobie wiadomości zaczerpnięte z "Gazety", to basen
          uniwersytecki kosztował coś ok. 7 mln i nie ma wymiarów dwa na trzy.
          • Gość: pseudo Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: 213.199.233.* 30.05.04, 21:29
            jestem pracownikiem /naukowym/ jednej z klinik akademii medycznej w poznaniu i
            nie uwazam sie za osobe o niskich potrzebach intelektualnych. w mojej klinice
            jest 5 osob, ktore regularnie chodza na mecze lecha, tylko dlatego ze nie
            dysponuje czasem nie moge pojechac do warszawy na rewanz pp. jak slysze takich
            demagogow jak kretkowska albo ten gosc od basenow czy dzieci niepelnosprawnych
            to mam przed oczami leppera i jego podobne teksty. wiec uwazajcie do kogo sie
            upodabniacie. a stadion nalezy do miasta a nie do lecha, wiec miasto inwestuje
            tam w swoj wlasny majatek, podobnie jak w drogi, chodniki itp.
            • Gość: Ignacyg Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 21:38
              Brawo Pseudo! Zgadzam się z Tobą w pełni, tylko dlaczego się tak zdenerwowałeś,
              że wszystko pisałeś z małej litery?? Pozdrowienia!
            • Gość: george Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.icpnet.pl 30.05.04, 21:55
              Gość portalu: pseudo napisał(a):

>stadion nalezy do miasta a nie do lecha, wiec miasto inwestuje
              > tam w swoj wlasny majatek [...]

Chyba trwoni.
              • Gość: Wierzący Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 16:51
                Drogi Jurku! Wkurzasz mnie na forum nie oddzisiaj. Zwykle imbecylom nie
                odpowiadam, ale w Ciebie wciąż wierzę, że zaczniesz myśleć
    • Gość: ble Re: Dotacje Miasta i MENiS dla Lecha IP: 217.153.116.* 31.05.04, 14:58
      Gość portalu: Gość2218 napisał(a):

> Czytałem dzisiaj w Gazecie o dotacjach dla Lecha. Razem 40 mln złotych na
      > przestrzeni 3 lat. Czy nie lepiej byłoby wydać te pieniądze np. na potrzeby
      > edukacyjne niepełnosprawnych dzieci w Poznaniu ?

Tak, tak. Mnie np. wkurza utrzymywanie trawników miejskich. Ile na to idzie
      pieniędzy!!! Lepiej byłoby za te pieniadze kupić nowe łóżka do szpitali, albo
      karmę dla zwierząt w schroniskach. Albo nie, jeszcze lepiej: nowy wóz
      strażacki.
      A poważnie: nie da się tak przeliczać. Gdyby się dało, możnaby blokować
      wszelkie inwestycje, bo zawsze da się znależć jakiś inny zbożny cel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka