Dodaj do ulubionych

Kontenery: Pucek odpuszcza

27.10.11, 07:39
Dawno nie czytałem tak głupiego artykułu. Jakie niby działania MOPR miałyby rozwiązać problem ludzi którzy dewastują mieszkania i za nie nie płacą. To są osoby których nikt do płacenia nie zmusi bo zostały tak wychowane że się mieszka i nie płaci i to dla nich normalne. Zwykłe pasożyty społeczne i tyle. Przekonać ich do pracy mogłoby tylko odcięcie zupełne od pomocy społecznej i groźba śmierci głodowej. Poza tym są po prostu produktem państwa w którym występuje trwałe bezrobocie. I dopóki bezrobocie będzie trwałym elementem naszej rzeczywistości dopóty takie osoby będą zawsze w społeczeństwie niestety istnieć.
Tak więc obecnie jedynym rozwiązaniem powinno być postawienie nie 10 nie 25 ale około 50 kontenerów by zapewnić miejsca dla eksmitowanych tego typu lokatorów. Wielka szkoda że pokrzywdzonych mieszkańców uwolni się tylko od 10 uciążliwych lokatorów a nie od 200 !
Obserwuj wątek
    • rockville Kontenery: Pucek odpuszcza 27.10.11, 07:42
      Wybudowali Termy Maltansikie-beda na sprzedaz , kupili kontenery - "beda chcieli sprzedac "... Interes sie kreci , bo woda Hugo Boss kosztuje w Starym Browarze 449 zlotych za 60 ml .. Ale , jesli poznanskie jelonki chca placic....
      • Gość: valiska Re: Kontenery: Pucek odpuszcza IP: *.cable.net-inotel.pl 27.10.11, 07:53
        .....stadion dla mieszkańców - będzie ogrodzony.....termy dla mieszkańców - ale tych z grubszą kasą, a dla biedniejszych ?.....spacer obsranymi ulicami. Poznań jest brudny, nawet reprezentacyjny rynek, o Wzgórzu Przemysła nie wspomnę. Byłam w tym roku kolejny raz w Rumunii, owszem zakamarki i peryferie nie wyglądają rewelacyjnie ale ryneczki w każdym miasteczku są czyste i ładne, sprzątane na bieżąco. Czy lokatorzy którzy zalegają z czynszami nie mogli by pracować dla miasta jako "sprzątacze"?
        • z_koscielnej Re: Kontenery: Pucek odpuszcza 27.10.11, 09:22
          Odnośnie Rumunii... Jestem właśnie w Bukareszcie i jestem pod wrażeniem tutejszych parków, placów zabaw... Generalnie miasto wygląda dużo gorzej niż Poznań (budynki), ale przestrzeń publiczna w centrum Bukaresztu jest naprawdę na wysokim poziomie! Dużo wyższym niż u nas w Poznaniu...
        • Gość: oko Wlaśnie ta rola straszaka to jest rozwiązanie IP: *.icpnet.pl 27.10.11, 10:17
          Wlaśnie ta rola straszaka to jest rozwiązanie największego problemu! Bo teraz będą się bać co ograniczy ich całkowitą bezkarność
          • plendz ??? Lęk przed karą? 27.10.11, 11:04
            Wiele z tych osób ma zaburzenia psychiczne, bądź jest uzależnionych od "substancji psychoaktywnych". Czy naprawdę myślisz, że odczuwają jakikolwiek lęk przed karą, kiedy są "w ciągu", albo gdy uaktywniają się ich choroby?
            Jeśli chodzi o zwykłych rozrabiaczy, czy osoby łamiące zapisy umowy najmu, to wystarczy zwykła konsekwencja administracji i służb + sądów. Ale są też osoby w bardziej skomplikowanej sytuacji, dla których powinno opracowywać się programy współpracy. Ponadto Miasto ma obowiązek prowadzić politykę społeczną - nie tylko z myślą o osobach sprawiających problemy, ale o wszystkich mieszkańcach. Jest to sfera mocno zaniedbana - MOPR prowadzi pozorowaną politykę pomocy najbardziej potrzebującym, a pozostałym Miasto mówi "jesteście w porzo - radźcie sobie sami". Zastanawiam się po co mamy tyle instytucji zajmujących się różnego typu infrastrukturą (zasoby lokalowe, komunalne, nieruchomosci, transport, drogi itp.), których kompetencje są pomieszane i ktore zatrudniają wielu urzedników, nie mówiąc o kierownikach, dyrektorach - a nie ma instytucji sumiennie zajmujących się mieszkańcami, poza MOPR i wydziałem spraw obywatelskich.
            • szmecierecie Re: ??? Lęk przed karą? 27.10.11, 11:26
              plendz napisał:

> Jeśli chodzi o zwykłych rozrabiaczy, czy osoby łamiące zapisy umowy najmu, to w
              > ystarczy zwykła konsekwencja administracji i służb + sądów.

"Proponuję Wam przyjęcie moich sąsiadów z os. Czecha 121, uciążliwych, patologicznych pijaków i brudasów. Dzięki nim w 34 mieszkaniach biegają prusaki i inne robactwo. W tym roku bodajże już 6-krotnie była przeprowadzana dezatyracja i niestety dalej bezskutecznie. Nocne awantury, pijaństwo i zabrudzone przez nich i pianych kumpli, klatki schodowe nie należą do przyjemności.Zastanawiamy się, kiedy zapomną o włączonym gazie i wysadzą nas w powietrze, lub zaleją innym mieszkania ( co miało już miejsce ). Ze śmietników znoszą różne rzeczy. Aby było śmieszniej, pomoc społeczna płaci za ich mieszkanie i media.
              Oni sami wybrali sobie takie życie, ale dlaczego my mamy cierpieć ? Zamiast bronić takie męty społeczne, weźcie w obronę ich bezpośrednią sąsiadkę - przeszło 80 letnią panią, która jest przez nich wykończona psychicznie i fizycznie. "

> Ale są też osoby w
              > bardziej skomplikowanej sytuacji, dla których powinno opracowywać się programy
              > współpracy.

Faktycznie: "3,8 tys. rodzin zalega z opłatami powyżej sześciu miesięcy." i potem

"My na ten czas zawieszamy egzekucję długu, żeby taka osoba mogła stanąć na nogi - mówi Magdalena Gościńska, rzecznik ZKZL. Program rozpoczął się wiosną, ale na razie przynosi mizerne efekty. Zaledwie 43 osoby były zainteresowane i wypełniły ankietę. I właściwie na tym skończyła się ich aktywność, bo tylko pięć osób zaangażowało się w projekt, dlatego w stosunku do nich ZKZL zawiesił windykację długu."

i na koniec:

"Pucek twierdzi, że w mieście zaczęły się "finansowe cuda". - Ostatnio jedna pani przyniosła do zarządcy 90 tys. zł w reklamówce - opowiada. - Wezwano ochronę i zaprowadzoną ją prosto do banku. Inny mężczyzna położył na stole od ręki 30 tys. zł, żeby spłacić długi. Czyli jednak czasem, jak się chce, można zapłacić - podkreśla."

Jednak Ty, nadal proponujesz promowanie niepłacenia, pobłażanie tym, którym płacić się nie chce.
              • Gość: oko hipokryzja wyborczej sięgneła bruku IP: *.icpnet.pl 27.10.11, 12:32
                Wg wyborczej żul na meczach jest zły, a żul w bloku jest dobry. Taka jest własnie hipokryzja wyborczej. Jedyna słuszna droga tu nie mozna rozrabiać, a tam mozna, tutaj mają cię z cała surowością karać, a tam tylko przytulać i patrzeć czego ci nie brakuje jeszcze.
    • warsz-awka Kontenery: Pucek odpuszcza 27.10.11, 07:46
      Pucek: "uwolnienie od trudnego sąsiedztwa mieszkańców dziesięciu domów". A co z sąsiadami w nowej lokalizacji? Miasto postanowiło postawić kontenery za płotem szkoły podstawowej - tu "trudne sąsiedztwo" już nikomu nie będzie przeszkadzać? A może pan Pucek postanowił w ten sposób wspierać edukację w Poznaniu i pokazywać 6-7 latkom jakie mogą być skutki niedostatecznej pilności w szkole? A ewentualne potłuczone butelki na podwórku szkolnym to będzie tylko taki dodatek do tej lekcji? Rozumiem, że zdaniem miejskich urzędników trudne sąsiedztwo podstawówce nie będzie szkodzić. I od razu pytam wszystkich zwolenników pomysłu postawienia kontenerów: posłalibyście dziecko do szkoły gdzie za płotem jest getto z menelami?
      • Gość: Wsfg Re: Kontenery: Pucek odpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 09:38
        biedny szmecierecie ... pozostał sam na polu walki... jego idol ogłosił kapitulację...
        • szmecierecie Re: Kontenery: Pucek odpuszcza 27.10.11, 09:46
          Gość portalu: Wsfg napisał(a):

> biedny szmecierecie ... pozostał sam na polu walki...

Przeczytaj komentarze pozostałych osób, jak widać inni też zachowują zdrowy rozsądek. Chociaż nadal budzi moje zdziwienie jak można promować menelstwo.
    • Gość: janek Re: Kontenery: Pucek odpuszcza IP: *.pl 27.10.11, 08:27
      dokładnie! jak sobie radzić z totalnym menelem, który ciągle tylko chleje, czynszu nie płaci i robi awantury? Nie p***, że ma trudną sytuację! Najpierw powinien przestać chlać, a nie szkodzić dalej ludziom!
      Miałem ostatnio bezdomnego (ochleja, śmierdziało na dwa piętra od niego, lał pod siebie i był kompletnie pijany) pod swoim mieszkaniem. Można się go było pozbyć przy pomocy policji, bo jest bezdomny. Ale jeśliby taki człowiek mieszkał w mieszkaniu obok i zachowywał się tak samo (a do tego nie płacił) to nic nie możnaby mu zrobić! To co ludzie mają być bezradni?!?!? Dajcie normalnym ludziom żyć! A tępić tą opie...jącą się zaraze, która nie dość, że żyje na nasz koszt ale jeszcze nam szkodzi!
    • xnols Czy dyrektor Pucek pokryje różnicę w cenie kupna 27.10.11, 08:37
      /sprzedaży z własnej urzędniczej kieszeni?
      Jeśli zarobi nie mam nic przeciwko, żeby wziął za to premię.
      • Gość: Ewa Re: Czy dyrektor Pucek pokryje różnicę w cenie ku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 10:21
        pucek-bucek: a wystarczyło pomyśleć i nie kupować tyle kontenerów... to nie takie trudne nawet dla kibola...
      • Gość: Q Re: Czy dyrektor Pucek pokryje różnicę w cenie ku IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.11, 17:34
        Czy pan Pucek poniesie 100% odpowiedzialność za swoją błędną decyzję czy jak zwykle za błąd urzędnika zapłacimy my wszyscy.
    • renepoznan Kontenery: Pucek odpuszcza 27.10.11, 08:43
      Efekt chorych przepisów. Ludzi dewastujących swoje mieszkania czy utrudniających życie innym lokatorom należy wywalać na ulicę a nie do kontenerów.
      Można im dać najwyżej karton i kawałek folii.
    • cehaem Kontenery: Pucek odpuszcza 27.10.11, 09:17
      >np. na terenie Fundacji Barka, która pomaga osobom w kryzysowych sytuacjach życiowych. >Miasto jednak musiałoby zapłacić za pracę socjalną z nimi, a nie ma takich zamiarów.

Fura dla szefa Term wiec juz zakupiona?

• Gość: Jurek Re: Kontenery: Pucek odpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 09:36
      Pucek swoim tchórzostwem udowodnił, że nie ma kompetencji do zajmowania stanowiska dyrektora ZKZL. Za wysokie progi na Twoje nogi...
    • szmecierecie Arogancja penerów, a nie urzędników 27.10.11, 09:42
      Chciałbym zestawić dwie wypowiedzi:

"Jarosław Urbański, socjolog i anarchista ze skłotu Rozbrat: - To przykład arogancji władzy, która chce udowodnić w ten sposób, że może zrobić wszystko i nie musi się z nikim liczyć."

z

" Przypadek z ul. Polnej, który opisuje cała grupa mieszkańców jednego z bloków. – "Pan K. cały czas dewastuje budynek. W zeszłym roku tylko w październiku trzykrotnie naprawiano nowe drzwi, których koszt wyniósł naszą wspólnotę ponad 4 tysiące złotych. Na uwagi od innych mieszkańców odpowiada: ‘Przecież i tak nic mi nie możecie zrobić’”.

Kiedy urzędnik usiłuje pomóc uczciwym mieszkańcom w rozwiązaniu ich problemów - to źle.
      Kiedy menel niszczy życie zwykłych ludzi, pasożytuje na nich - to dobrze. Przynajmniej wg anarchistów.

Urzędnik ratuje - to arogant, menel dewastuje i mówi "i tak nic mi nie możecie zrobić" - to jest człowiekiem, któremu trzeba pomóc.

Świat stanął na głowie.
    • szmecierecie Re: Kontenery: Pucek odpuszcza 27.10.11, 09:45
      rak1963 napisał:

> Poza tym są po prostu produktem państwa w którym występuje trwałe b
      > ezrobocie.

Chciałem tylko zwrócić uwagę, że za komuny (tak wychwalanej przez anarchistów) każdy miał pracę, a meneli jakoś było więcej.

> Tak więc obecnie jedynym rozwiązaniem powinno być postawienie nie 10 nie 25 ale
      > około 50 kontenerów by zapewnić miejsca dla eksmitowanych tego typu lokatorów.
      > Wielka szkoda że pokrzywdzonych mieszkańców uwolni się tylko od 10 uciążliwych
      > lokatorów a nie od 200 !

Ja bym był za postawieniem kontenerów w ilości 0. Skoro ktoś się wypina na społeczeństwo to należy go w tę wypiętą część ciała kopnąć. Koniec z płaceniem przez podatników za meneli!
    • Gość: zenek TAK dla 200 kontenerów! IP: 95.108.101.* 27.10.11, 09:50
      Pan pucek niech żulom robi prezenty z własnej kieszeni.
      Lobbująca gazeta i pasożyty z rozbratu myślę że się chętnie do jego ściepy chętnie dołączą.
      • szmecierecie Re: TAK dla 200 kontenerów! 27.10.11, 09:58
        Gość portalu: zenek napisał(a):

> Pan pucek niech żulom robi prezenty z własnej kieszeni.
        > Lobbująca gazeta i pasożyty z rozbratu myślę że się chętnie do jego ściepy chęt
        > nie dołączą.

Nie da rady. Anarchiści są "medialnie współczujący", bo jeśli mieliby pomóc w konstruktywny sposób to by palcem nie kiwnęli.

• organizator_org.domow_inc Re: TAK dla 200 kontenerów! 27.10.11, 12:36
          - szkoda, że przy okazji dyskusji "kontenery" w zasadzie nie rozwiązano niczego. Zwyciężyły emocje a nie racjonalne propozycje i rozwiązania. Przegrali więc i zwolennicy i przeciwnicy tych rozwiązań, bo problem pozostał i on wróci, jest tylko odłożony w czasie...
      • Gość: Lolek Re: TAK dla 200 kontenerów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 10:17
        nieudacznik Pucek po ogłoszeniu swojej kapitulacji w sprawie kontenerów znów wróci do nic nierobienia, siedzenia na forum Wiary Wronek i pobierania sowitego wynagrodzenia:

bip.um.poznan.pl/bip/public/bip/zalaczniki.html?co=show&lz_id=150676
    • wszechpastor Bohaterski pucek nasłał zomo na kobietę na wózku 27.10.11, 10:01
      www.youtube.com/watch?v=IT1DlvCRP1k
      • szmecierecie Re: Bohaterski pucek nasłał zomo na kobietę na wó 27.10.11, 10:15
        wszechpastor napisał:

> Bohaterski pucek nasłał zomo na kobietę na wózku

"Rodzina mieszka w prywatnej kamienicy. Zalega właścicielowi 62 tys. zł."

"Polska, trudna język" bo jak widać czytanie ze zrozumieniem przychodzi niektórym z ogromną trudnością.
        • Gość: Wolf Re: Bohaterski pucek nasłał zomo na kobietę na wó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 10:23
          co pucek zrobił, aby zapewnić jej lokal socjalny? Wolał pisywać bzdety w czasie pracy na forum króla kiełbasek Litara
          • szmecierecie Re: Bohaterski pucek nasłał zomo na kobietę na wó 27.10.11, 10:45
            Gość portalu: Wolf napisał(a):

> co pucek zrobił, aby zapewnić jej lokal socjalny?

"Można już składać wnioski o zamianę zajmowanego mieszkania komunalnego na lokal w nowo budowanych blokach na Głuszynie. Do końca roku powstanie tam 96 mieszkań w czterech trzykondygnacyjnych budynkach. Będzie też plac zabaw dla dzieci oraz parkingi dla ponad 140 aut."

• Gość: gość Re: Bohaterski pucek nasłał zomo na kobietę na wó IP: *.ip.netia.com.pl 27.10.11, 13:42
          do szmecierecie, dlaczego bezprawna eksmisja...:

Par. 151 ust. 2 w/w rozporządzenia brzmi: „W razie choroby dłużnika, członka jego rodziny lub domownika komornik wezwie lekarza celem stwierdzenia, czy wykonanie eksmisji może się odbyć bez oczywistej szkody dla stanu zdrowia chorego, i postąpi stosownie do okoliczności”.

Art. 813 k.p.c. brzmi: ”§ 1. W wypadkach wymagających zasięgnięcia opinii biegłego, komornik zwróci się o wydanie opinii do jednego lub kilku stałych biegłych sądowych. Jeżeli wśród stałych biegłych sądowych nie ma biegłego wymaganej specjalności, komornik zwróci się do sądu o wyznaczenie biegłego i odebranie od niego przyrzeczenia.

§ 2. Przepis § 1 stosuje się odpowiednio, gdy wezwany przez komornika stały biegły sądowy został wyłączony lub nie przyjął nałożonego na niego obowiązku z przyczyn wskazanych w art. 280, a nie ma innego biegłego tej specjalności wśród stałych biegłych sądowych”.

Komornik nie dostosował się do tych norm i nie powołał biegłego lekarza, który określiłby faktyczny stan rzeczy.

W przypadku świadków czynności komorniczych przepis k.p.c. brzmi:

„Art. 812. § 1. Wierzyciel i dłużnik mogą być obecni przy czynnościach egzekucyjnych. Na żądanie stron albo według uznania komornika mogą być obecni także świadkowie, w liczbie nie większej niż po dwóch z każdej strony”.

Świadkowie strony osób eksmitowanych nie zostali dopuszczeni. W stosunku do osób eksmitowanych naruszeń prawa dopuściła się także policja, co stanie się przedmiotem osobnej skargi.

• szmecierecie Re: Bohaterski pucek nasłał zomo na kobietę na wó 27.10.11, 14:01
            Gość portalu: gość napisał(a):

> do szmecierecie, dlaczego bezprawna eksmisja...:
            >
            > Par. 151 ust. 2 w/w rozporządzenia brzmi (...)

I sytuacja przeciągnie się o kolejne lata. Długi narosną, a p. Jancz nie będzie mogła nigdy powiedzieć: Mamy tu dobre warunki, dwuosobowy pokój z łazienką i natryskiem, darmowe jedzenie. Wierzymy, że najgorsze już za nami, że już wkrótce dostaniemy mieszkanie - mówiła po zakończeniu akcji Katarzyna Jencz.
            Mało tego pomyliłeś "bezprawną eksmisję" z "nieprawidłowo przeprowadzoną, zasądzoną eksmisją"
            Prywatny właściciel uprze się i już żadnemu niepełnosprawnemu nie wynajmie mieszkania.

Tylko, że znów, zrozumienie tego wymaga poczytania, zorientowania się i chwili refleksji.
            • Gość: gość Re: Bohaterski pucek nasłał zomo na kobietę na wó IP: *.ip.netia.com.pl 27.10.11, 14:25
              to nie mój problem z nazywaniem spraw, dla mnie nieprawidłowo wykonana eksmisja, jest bezprawną - w potocznym rozumieniu tego słowa.
              widzę jednak że tradycyjnie skupiłeś się na opowiadaniu , co by było gdyby, zamiast próbować rozprawić się ostatecznie z przytoczonymi paragrafami.
              ja nie będę pisał co by było gdyby...sprawa jest jasna, kobieta powinna pozostać w domu a nie być przerzucana jak śmieć...powinni sprowadzić lekarza biegłego itp., itd, to dość proste i łatwe do zrozumienia i rozumiem, heheheh, o dziwo
              możesz postrzegać świat po swojemu, ja jednak mogę postrzegać go zupełnie inaczej.

przyznaj się żeś kumpel pucka :)...albo co, będzie łatwiej cię szkalować :)

• szmecierecie Re: Bohaterski pucek nasłał zomo na kobietę na wó 27.10.11, 14:47

> to nie mój problem z nazywaniem spraw, dla mnie nieprawidłowo wykonana eksmisja
                > , jest bezprawną - w potocznym rozumieniu tego słowa.

I potocznie mówiąc: w związku z tym gadasz bzdury.

> widzę jednak że tradycyjnie skupiłeś się na opowiadaniu , co by było gdyby,

To źle widzisz, bo ja nie napisałem o tym "co by było gdyby" tylko o tym co się stało kiedy ludziom przywrócono odpowiedzialność za nich samych.
                Nagle okazało się, że ci "biedni, niemogący płacić emeryci, renciści, schorowani inwalidzi" mogą przynieść 90 000 zł, 30 000 zł i krzywda im się nie dzieje.
                • Gość: gość Re: Bohaterski pucek nasłał zomo na kobietę na wó IP: *.ip.netia.com.pl 27.10.11, 15:01
                  dalej nie widzę rozprawienia się z paragrafami które przytoczyłem...pewnie nie zobaczę.
                  za to cytaty z pucka to i owszem :)
                  ciekawe czy jaśnie wielmożny dyrektor ustosunkuje się kiedyś do nich, raczej nie, bo po co odpowiadać ciemnemu ludowi, który i tak nie zrozumie głębi myśli i oceanu współczucia p. dyrektora
                  :):)
                  • szmecierecie Re: Bohaterski pucek nasłał zomo na kobietę na wó 27.10.11, 15:15

> dalej nie widzę rozprawienia się z paragrafami które przytoczyłem...pewnie nie
                    > zobaczę.

Co mam się rozprawiać skoro i tak to jest gadka o tym "co by było gdyby". Przecież sam takiej dyskusji nie chcesz, prawda?
          • Gość: dfw Re: Bohaterski pucek nasłał zomo na kobietę na wó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 17:30
            żul szmecierecie szuka argumentów do odpowiedzi na cytaty artykułów... biedny żul ma zawieszkę i utknął w miejscu
          • alfalfa Re: Bohaterski pucek nasłał zomo na kobietę na wó 27.10.11, 17:40

> do szmecierecie, dlaczego bezprawna eksmisja...:

Tak, czytałem to na stronie rozbratu. Uśmiałem się - pisze to ekipa, która bezprawnie zajmuje nieruchomość. Od lat. Wam tez powinien właściciel wyliczyć czynsz, nie zapłacicie - wylot.
            A.
    • Gość: BIKER49 Re: Kontenery: Pucek odpuszcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 10:33
      Romek, nie 200 kontenerów, wystarczy te 10 p. pucku, tylko poupychać to towarzystwo po 10 w jednym, resztę dać szkołom na np. szatnie przy boiskach.
    • plendz A za jego kaprysy zapłaci podatnik... 27.10.11, 11:08
      Wycofywanie się z nieprzemyślanych i źle przygotowanych projektów to jedno. Można to traktować jako przyznanie się do błędu. Ale przecież to bezhołowie kosztowało/kosztuje wieleset tysięcy złotych. To niegospodarność. Pucek powinien zostac skierowany na mniej odpowiedzialny odcinek, gdzie miałby czas nauczyć sie fachu urzędniczego. Miasto nie może sobie więcej pozwalać na obsadzanie istotnych funkcji amatorami z klucza politycznego.
    • polskakura Rak -tak - w głowie 27.10.11, 12:29
      Jakie działania - to wiedzą dobrze specjaliści, można się dowiedzieć.
      MOPR po to jest, żeby rozwiązywać problemy, a nie aby bezmyślnie bezczynnie im się przyglądać.
      Nie potrafią? - to zlikwidować, wysłać do konteberów, aśrodki przekazać organizacjom, które wiedzą co i jak i chcą pracować.
    • dudus_badus Kontenery: Pucek odpuszcza 27.10.11, 12:55
      A czy ten cały socjolog z Rozbratu nie mógłby przygarnąć tych 200 awanturników?
      Miałby całą armię na podorędziu do wypisywania na odnowionych murach i elewacjach:"Grobelny odchodzi,Rozbrat zostaje"

Chociaż nie,jak słyszałem anarchiści z Rozbratu sami robią selekcję i nie tolerują menelstwa.
    • Gość: Help desk Ten anarchistyczny lewak nie wie co mówi IP: *.man.poznan.pl 27.10.11, 12:56
      Niech sam spróbuje stworzyć program, dla mordercy, bez szkoły, doświadczenia i kompletnie niczego, który po 20 latach wychodzi z więzienia. Rodziny nie ma bo ją zabił. Good luck.

Co innego samotna matka z 5 dzieci, ale tacy w kontenerach nie powinni skończyć i nie skończą.
      • Gość: asd co za k... "wykluczeni" IP: *.fizyka.amu.edu.pl 27.10.11, 13:46
        Niedobrze mi się robi jak słucham bredzenia o "wykluczonych". Nikt pijaków nie wykluczał, oni po prostu mają wszystkich i wszystko w d... . Znaleźli swój sposób na szczęście i zajmują się nim od rana do wieczora ignorując resztę świata. Wspinają się na szczyty chamstwa i egoizmu i jeszcze są popierani przez cymbałowatych dziennikarzy. Proponowałbym żeby każdemu mądralińskiemu, który postuluje zatrzymanie trudnych lokatorów tam gdzie są, dokwaterować takiego typa. Zaraz by się skończyło pseudopostępowe bredzenie, jeśliby wzniosłe idee trzeba było realizować własnymi, a nie cudzymi, rękami.
      • Gość: gość Re: Ten anarchistyczny lewak nie wie co mówi IP: *.ip.netia.com.pl 27.10.11, 13:48
        ten "anarchistyczny lewak" (cóż za konstrukcja - hehehe) jest socjologiem z wykształcenia, w związku z czym może co najwyżej zbadać problem i wyjaśnić jego przyczyny, co powinno się przełożyć na programy pomocowe oparte na takowych badaniach. proste, niech się mopr i inne ośrodki zwracają do socjologów, psychologów i innych takich o analizę i raporty a potem na ich podstawie stworzą programy pomocowe. za to im płacą

pucek przegrał...top prawda, wycofuje się rakiem, póki co ma na sumieniu eksmisje, bezprawną, osoby ze stwierdzoną niepełnosprawnością. w innym komentarzu przytoczone paragrafy...ale dyrektora i jego szefa prezia mało to chyba obchodzi
        • szmecierecie Re: Ten anarchistyczny lewak nie wie co mówi 27.10.11, 14:21

> proste, niech się mopr i inne ośrodki zwracają do socjologów, psychologów
          > i innych takich o analizę i raporty a potem na ich podstawie stworzą programy
          > pomocowe. za to im płacą

Będą dyskutować, debatować opracowywać, dumać, rozmawiać i wymyślą tyle: ludzie nie są za siebie odpowiedzialni, trzeba wyszarpać podatnikom więcej pieniędzy na wódę dla penerów.

Rozwiązanie jest proste: przywróćmy normalność. Kto nie chce płacić niech nie mieszka.

"Skąd to nagłe spłacanie długów? - Może dłużnicy jednak przestraszyli się eksmisji, o których ostatnio zrobiło się głośno? -zastanawia się Pucek. W zeszłym miesiącu ZKZL rozpoczął realizację ponad 300 wniosków eksmisyjnych, w których sąd nie przyznał dłużnikom prawa do otrzymania lokalu socjalnego (przeciwko eksmisjom protestują naukowcy, artyści, anarchiści).

Pucek twierdzi, że w mieście zaczęły się "finansowe cuda". - Ostatnio jedna pani przyniosła do zarządcy 90 tys. zł w reklamówce - opowiada. - Wezwano ochronę i zaprowadzoną ją prosto do banku. Inny mężczyzna położył na stole od ręki 30 tys. zł, żeby spłacić długi. Czyli jednak czasem, jak się chce, można zapłacić - podkreśla."

Naukowcy protestowali i jak widać znów się pomylili. Przywróćmy ludziom odpowiedzialność za nich samych i wszystko będzie działać.

• Gość: gość Re: Ten anarchistyczny lewak nie wie co mówi IP: *.ip.netia.com.pl 27.10.11, 14:30
            i znow2u opowiadasz, co by mogło się zdarzyć...niestety przyjmij do wiadomości że możesz się mylić, a twoje prognozy, są jak prognozy domorosłych speców nt. cen lpg...niezbyt wiarygodne. w związku z czym tylko czyjaś wiara + ideologia pozwala na przyjęcie ich jako pewnik.
            te cytaty z pucka...daruj sobie...na 300 rodzin 2 przypadki, że ktyś przyniósł kasę, to nawet nie jeden procent i to ma być jakiś dowód??
            pozwól innym dumać, rozważać, pracować, a ty skup się na swojej pracy, nie wiem co tam robisz, ale mam wrażenie że nikt ci się w twoją działkę nie wpier...la.
            pozdrów kumpla i powiedz że chodzenie rakiem czasem popłaca :)
            • szmecierecie Re: Ten anarchistyczny lewak nie wie co mówi 27.10.11, 14:51

> i znow2u opowiadasz, co by mogło się zdarzyć...

Czy czytasz to co piszę, czy majaczysz?

> te cytaty z pucka...daruj sobie...na 300 rodzin 2 przypadki, że ktyś przyniósł
              > kasę, to nawet nie jeden procent i to ma być jakiś dowód??

Przeczytaj cały artykuł pt. "Strumień pieniędzy w ZKZL. Groźba eksmisji działa?"

"- Właśnie podsumowaliśmy zeszły miesiąc i wyszło nam, że mieliśmy we wrześniu ściągalność należności powyżej 100 proc. - mówi Jarosław Pucek. Co to oznacza? Pucek: - Wpłynęło do nas więcej pieniędzy niż powinno, czyli oprócz tych, którzy płacą za swoje mieszkania, zapłaciło nam też rekordowo dużo dłużników. "

Rzeczywiście "nawet nie jeden procent".

> pozwól innym dumać, rozważać, pracować,
              Niech robią co chcą, ale nie mam ochoty za to płacić.
              • Gość: gość Re: Ten anarchistyczny lewak nie wie co mówi IP: *.ip.netia.com.pl 27.10.11, 15:17
                no cóż, ja nie mam ochoty płacić za rajdy naszych żołdaków po afganistanie czy tez iraku...to nie argument w dyskusji
                • szmecierecie Re: Ten anarchistyczny lewak nie wie co mówi 27.10.11, 15:33

> to nie argument w dyskusji

Czyli ma mnie nie obchodzić na co są przeznaczane pieniądze, które ja zarabiam? Ma mnie nie obchodzić czy 1/3 moich przychodów jest przeznaczana na tych, którym rano do pracy nie chce się wstawać?

hola hola.. chyba się zagalopowałeś. Ja, żeby zarabiać pieniądze musiałem się sporo namęczyć więc szanuję moje pieniądze.
                  • organizator_org.domow_inc Re: Ten anarchistyczny lewak nie wie co mówi 27.10.11, 22:54
                    szmecierecie napisał:

> Gość portalu: gość napisał(a):
                    >
                    > > to nie argument w dyskusji
                    >
                    > Czyli ma mnie nie obchodzić na co są przeznaczane pieniądze, które ja zarabiam?
                    > Ma mnie nie obchodzić czy 1/3 moich przychodów jest przeznaczana na tych, któr
                    > ym rano do pracy nie chce się wstawać?
                    >
                    >
                    > hola hola.. chyba się zagalopowałeś. Ja, żeby zarabiać pieniądze musiałem się s
                    > poro namęczyć więc szanuję moje pieniądze.
                    ----------------------------------------------------------------------------------------------proszę się zbytnio nie przejmować komentarzami ANI ł. - to bezdomna, była podopieczna Barki, i innych organizacji również mojej - niezbyt zrównoważona! - bezdomność psychopatyczna !
                • organizator_org.domow_inc Re: Ten anarchistyczny lewak nie wie co mówi 27.10.11, 23:12

> no cóż, ja nie mam ochoty płacić za rajdy naszych żołdaków po afganistanie czy
                  > tez iraku...to nie argument w dyskusji
                  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------ANIU twoja psychopatyczna bezdomność jest wynikiem zaniedbania nie tylko moim moim, ale i Barki, trzeba było Cię leczyć kiedy był czas...proszę Cię ... my na Barce, czy w Biedzie, czy w innych organizacjach pomocowych gdzie przebywałaś zaniedbaliśmy tego..przyznaje ! ale musisz popracować nad sobą i się leczyć...Zycie poza ośrodkiem trochę inaczej się toczy niż Twoja paranoiczna wobrażnia Ci podpowiada.
            • organizator_org.domow_inc Re: Ten anarchistyczny lewak nie wie co mówi 27.10.11, 22:44

> i znow2u opowiadasz, co by mogło się zdarzyć...niestety przyjmij do wiadomości
              > że możesz się mylić, a twoje prognozy, są jak prognozy domorosłych speców nt. c
              > en lpg...niezbyt wiarygodne. w związku z czym tylko czyjaś wiara + ideologia po
              > zwala na przyjęcie ich jako pewnik.
              > te cytaty z pucka...daruj sobie...na 300 rodzin 2 przypadki, że ktyś przyniósł
              > kasę, to nawet nie jeden procent i to ma być jakiś dowód??
              > pozwól innym dumać, rozważać, pracować, a ty skup się na swojej pracy, nie wiem
              > co tam robisz, ale mam wrażenie że nikt ci się w twoją działkę nie wpier...la.
              > pozdrów kumpla i powiedz że chodzenie rakiem czasem popłaca :)
              -----------------------------------
    • organizator_org.domow_inc PROSZE o propozycje 27.10.11, 14:03
      - w tej dyskusji "kontenery" przegrani są wszyscy..zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy projektu, bowiem problem pozostał i wróci...dlatego bardzo proszę o rzeczowe nie emocjonalne propozycje - które przedłożę w PP.imieniu na Komisji dialogu obywatelskiego w UM.Poznań. Zapewniam iż osobiście dopilnuję odpowiedzi na każdą z PP.propozycji. marian szydłowski e-mail; domypomocowe@onet.eu tel. 61 855-23-81 lub 507-706-159
      • Gość: gośc Re: PROSZE o propozycje IP: *.play-internet.pl 27.10.11, 19:11
        @Szydłowski, zlituj się, sam przecież za swoje domy nie płacisz- i gdzieś na forum GW widziałem wpis-wklejony cytat "Głosu" nikt i żadna instytucja nie identyfikuje się z Tobą-wiec po co ludzie mają do ciebie pisac? Lecz się chłopie, lecz.
        • organizator_org.domow_inc Re: PROSZE o propozycje 27.10.11, 22:41
          ANIU znów nie wzięłaś psychotropów.....proszę Cię bierz !
        • organizator_org.domow_inc Re: PROSZE o propozycje 27.10.11, 22:46
          Gość portalu: gośc napisał(a):

> @Szydłowski, zlituj się, sam przecież za swoje domy nie płacisz- i gdzieś na fo
          > rum GW widziałem wpis-wklejony cytat "Głosu" nikt i żadna instytucja nie id
          > entyfikuje się z Tobą
          -wiec po co ludzie mają do ciebie pisac? Lecz się chło
          > pie, lecz.
          ---------------ANIU BIERZ PSYCHOTROPRY REGULARNIE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka