Gość: ja p.prof Maleczynski MUSI zosta!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 30.05.04, 21:30 bedziemy go bronic, mamy juz dosc panoszenia sie glupiej lucyndy!! Panie Andrzeju!! Kochamy Pana!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel BEZ CHAMSTWA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 21:42 Moi drodzy, nie znoszę też dyrektorki, ale nie róbmy popeliny. My przecież coś sobą reprezentujemy. Te protesty uważam , że są ok, plakaciki też. Ale z tym Dzień dobry, albo brakiem aktywności na jej lekcjach sami sobie piwa naważycie... Pracujmy rozumem! :-) I tak wygramy, wygramy, wygramy!!! Myślę ze kuratorium juz się sprawa zainteresuje, nie dopuścimy, żeby Maleczyński wyleciał. Z moich informacji - już 3 raz by go ze szkoły wywalali :-). A jak widać, ludzie go kochają i satają za nim murem. I mały apel do rodziców tegorocznych rekrutantów: jak wiecie atmosferę szkoły tworzą ludzie - nie tylko nauczyciele, ale przede wszystkim młodzież. Spójrzcie jak cudownie potrafmy walczyć w słusznej sprawie. Ludzie w III sa zgrani i jeśli trzeba pomagają sobie . To przecież jest ważne!!! A P. Maleczyński zostaje !!! - nie damy się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleś z Warcrafta3 Re: BEZ CHAMSTWA IP: *.icpnet.pl 30.05.04, 21:54 Zgadzam się z Angelem BEZ CHAMSTWA, pokażmy dyrektorce i innym że stoim na poziomie i nie mamy rozumu drecha z dużym ABS-em. Co do tych plakatów i innych form pamiętajcie pisząc hamskie teksty nic nie zdziałamy bo pokażemy w ten sposób że jesteśmy na poziomie niższym niż p.dyrektor, a przecież jesteśmy wyżej :D. Plakaty muszą mieć teksty głębokie zapadające w pamięć,żeby nawet po ich zerwaniu pamięć została i po tych wydarzeniach i o tym że nie lubimy pani dyrektor... Panie Andrzej jesteśmy z Panem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były uczeń Odrobina PRAWDY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 15:49 Jest Pani kurtuazyjna, obłudna, niekompetentna a w dodatku uparta! Najgorsze powiązanie charakteru jakie istnieje. Uprzejmie Panią proszę o zaprzestanie tej farsy czy tragikomedii, bo jestem już znudzony.Uczyłem się jak była jeszcze stara dyrakcja(rok)i za Pani"panowania" chyba trzy.Ale tego już za wiele. Inteligentna osoba wie kiedy ustąpić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opozycjonista Re: p.prof Maleczynski MUSI zosta!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 21:45 Jak skutecznie protestowac?! Wciągnąć do protestu wszystkich znajomych, również z innych szkół i: 1. wysyłać do szkoły po kilkanaście maili dziennie - o jednej treści "Pan od PO musi zostać" albo coś takiego... 2. Dzwonić do szkoły i wypowiadać tylko ta jedna formuła i odkłądac słuchawkę 3. Graffiti (choć trąci wnadalizmem) 4. Multum wlepek o treści "PO zostaje" dyrekcja odchodzi" lub inne na terenie całej szkoły 5. Przyklejenie kartek z napisem "Kibel" na drzwi sekrtetariatu 6. Blokada biblioteki - wyporzyczmy wszystkie książki bez wzgledu na autora 7. Wszystc zglaszaja sie do pielegniarki i pobieraja masowo tabletki na bol glowy, gardla, (tylko nie lykac :) 8. Wszystko inne co dezorganizuje prace szkoly ale nie przebieg lekcji - protestuje sie przeciw decyzji dyrekcji a nie nauczycilom: - plakaty - skandowania na przerwach - "blokowanie" tlumem wejscia do sekretariatu - ubrania w kolorze czarnym - inne wg. fantazji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleś z Warcrafta3 Re: p.prof Maleczynski MUSI zosta!! IP: *.icpnet.pl 30.05.04, 21:59 Ale wiesz co z 5 punktem to przesada, panie vicedyrektor lubią wszyscy(bez dyskucji prawda :D ) reszta też może być a my nie lubimy chyba jednej osoby co :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: first class punkt 1 IP: *.visp.energis.pl 30.05.04, 22:07 ja odniśnie punktu pierwszego jaki jest meil do szkoły ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybcia Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 22:17 Z ubolewaniem patrzę na to, co dzieje się w III LO w Poznaniu, w tzw. „szkole elitarnej”. W pełni popieram uczniów, walczących o swojego profesora, bo... sama do nich należę. Mam jednak wrażenie, że to, co robimy, tak właściwie nic nie zmieni, nie wniesie nic nowego- i to jest w tym wszystkim najgorsze. Jeśli potwierdzą się nasze przypuszczenia odnośnie p. dyr. –że ma niezłe „plecy” w kuratorium (i co do tego nie mam większych wątpliwości), to ona pozostanie na swoim stanowisku, dalej będzie zwalniała najlepszych nauczycieli i robiła remonty w swoim gabinecie (dlaczego nie pomyślała o naszych toaletach czy o sali 203?-Nie na pieniędzy?), a pan prof. Maleczyński i tak opuści mury naszej szkółki, nawet z własnej woli– honor stawia ponad dobra materialne i karierę. Jeśli chodzi o publiczne pranie brudów naszej szkoły to uważam, że CZAS NAJWYŻSZY. Już dawno ktoś powinien to zrobić i... robił, choć afera z wyrzuceniem nauczycielki przed emeryturą, którą też zajęła się prasa, tak naprawdę nic nie zmieniła i obecna sytuacja to najlepszy dowód na to. Dlaczego nie zostaną zwolnieni nauczyciele, którzy nie mają RZADNYCH kwalifikacji do prowadzenia lekcji z danego przedmiotu? Nie zaprzeczę, że są tacy, którzy mają odpowiednie dyplomy, ale niektórzy z nich nie potrafią przekazać nam swoich informacji. Szkoda. Dziękuję za zainteresowanie się tą sprawą, bo pan profesor na to zasługuje i jeszcze jedno NIKT NIE JEST W STANIE NAKAZAĆ UCZNIOM III LO, BY STANELI W JEGO OBRONIE, JEŚLI SAMI TEGO NIE CHCĄ, A PAN PROF. MALECZYŃSKI ZABRONIŁBY NAM TEGO, GDYBY WCZEŚNIEJ WIEDZIAŁ, CO SIĘ BĘDZIE DZIAŁO. Pani dyrektor na pewno wie, że w jej sprawie (chyba, że chodziłoby o zwolnienie) nikt nie przeprowadziłby takiej akcji Podejrzewam, że nikt z nas nie powiedziałby jej tego, co tutaj napisaliśmy prosto w oczy- jesteśmy uczniami i niedługo będziemy zdawali maturę przed komisją, w której będzie p. dyr. i chcemy zdać ten egzamin dojrzałości. Jednak chcemy też być do niego przygotowani przez odpowiednią kadrę – PANI DYREKTOR, NIE UMOŻLIWIA NAM PANI TEGO ... i notowania szkoły maleją (ciekawe z czyjego powodu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panda Przebrała sie miarka ... IP: *.icpnet.pl 30.05.04, 23:10 Właściwie to już nie chodzi o to że pani dyrektor chce zwolnić pana Malaczyńskiego. Chodzi o to że pani Białk-Cieślak pełni swoje stanowisko nieudolnie, jest nieszanowana przez uczniów i grono pedagogiczne i szkoła tylko przez nią tylko ucierpi. Wszyscy wiedzą jak jest ale nie są w stanie nic zrobić... Tylko że tym razem dyrektorka posuneła się zadaleko i nie możemy patrzeć przez palce jak tak dobry i szanowany nauczyciel jest zwalniany ze swojego stanowiska z nieuzasadnionego powodu. Może faktycznie niektórzy z moich przedmówców mają racje i nie da się nic zrobić by pozbyć się najsłabszego ogniwa Trójki, ani żeby pan Malaczyński pozostał, ale mimo to uważam, że trzeba tej babie pokazać nasz niezadowolenie. Niech wie, że nie jest lubiana w tej szkole i jej nie chcemy. Dlatego też proponuje troche uprzykszyć pani Cieślak życie i nawołuje do protestu. Kto jest ze mną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frytka Re: Przebrała sie miarka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 23:20 No to wam zdradzę o co w tej sprawie chodzi. Pani Lucyna Białk-Cieślak - stara nimfomanka postawiła warunek panu Andrzejowi Maleczyńskiemu. On niestety nie chce i nie potrafi sprostać jej seksualnym wymaganiom. No to musi odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Przebrała sie miarka ... IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 08:34 trzymam za Was kciuki!!!! a propos: napisał już ktoś z Was do kuratorium w tej sprawie? sam artykuł w gazecie i protest w szkole moze nie dotrzec gdzie trzeba. moze te plecki w kuratorium az takie szerokie nie sa i uda sie ja wywalic? albo niech chociaz dostanie zolta kartke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka:-) Re: Przebrała sie miarka ... IP: *.icpnet.pl 04.06.04, 18:04 słuchajcie ludziska!!napisałam w naszej sprawie do kuratorium oswiaty! odpisali ze zajma sie ta sprawa i napisza mi dokladnie kiedy nas odwiedza!!Pamietajcie ze musimy 3mac sie razem!!Damy rade!! "PANIE ANDRZEJU!PAN SIĘ NIE BOI,CAŁA SZKOŁA MUREM ZA PANEM STOI!!!" Kochamy Pana!!!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi wizyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 18:32 ooo Pani Dyrektor nas zaszczycila na lekcji! dzieki wielkie za "dialog"! fajnie, ze moglismy cos powiedziec, a nasze pytania nie byly ignorowane! dziekujemy, dziekujemy! MALECZYNSKI MUSI ZOSTAC! KONIEC BEZPRAWIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi KTO JESZCZE ZA? IP: 217.153.71.* 31.05.04, 19:00 Ja jestem za tym. Ona musi zrozumieć że tak postepować w tym LO nie może bo to nam sie nie podoba!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&A Niezły numer IP: *.icpnet.pl 30.05.04, 23:18 Skoro nie można być lwem to trzeba być lisem ... Jeśli nie możemy wygrac w normalnej walce to może wykręcilibyśmy pani dyrektor jakiś numer ]:-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Niezły numer IP: *.hist.amu.edu.pl 31.05.04, 11:06 Smutne to wszystko. Prof. Maleczynski uczyl mnie kiedys w "Trojce" przed laty. Bardzo milo Go wspominam... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_forum Re: Niezły numer 31.05.04, 11:45 Podziwiam mlodziez, ze chce i umie zawalczyc!!! Osobiscie widze jedno wyjscie: dymisje dyrektorki, ktora ma plecy, ale byc moze ktos z rodzicow bedzie mial wieksze... Bo tylko w rodzicach nadzieja: 'dzwonienie do szkoly, emajlowanie, naklejanie karteczek na drzwi nic nie dadza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Dyrektorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 22:56 mam nadzieje,ze to obiecywane zebranie odbedzie sie i to w tej zapowiadanej formie DIALOGU, nie monologu! Pozdrowienia dla Pana Profesora Andrzeja Malecznyskiego! Failure is not an option :D Pani Dyrektor NAJSLABSZYM OGNIWEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z 1-szej Re: Niezły numer IP: *.icpnet.pl 01.06.04, 16:50 Do Samorządu: Skoro nasze protesty, wypowiedzi na tym forum nic nie dają, powinniśmy przedstawić oficjalną petycję, pod którą podpiszą sie wszystkie klasy. Niech Przewodniczący Samorządu (albo Zastępca) napisze na komputerze pismo, a następnie je wydrukuje i "puści" po wszystkich klasach - od 1a począwszy do klas maturalnych. Na dołączonej kartce (kartkach) niech znadą się podpisy. Może tyo być coś o następującej treści: "My, uczniowie III LO przgniemy zwrócić sie do Dyrekcji w sprawie niewyjaśnionego zwolnienia p. prof. Maleczyńskiego (itd.) Pragniemy też wyrazić naszą solidarność i poparcie dla pana prof. (itd.)"(oczywiście ma być to bardziej "oficjalne" i dłuższe).Potem należy to przedłożyć "Szanownej Pani Dyrektor":( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystkaIILO Re: Niezły numer IP: *.icpnet.pl 01.06.04, 16:53 pomysł niezły ale żeby złapać wszystkich maturzystów musicie wlecieć na nasze zakończenie 9 czerwca z gotową petycją bo my juz jak wiecie lekcji nie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skibale ;P pomysl IP: *.icpnet.pl 01.06.04, 16:39 Maleczynski na dyrektora!!!!!!!!!!! pozdro....cala zielona jest do naszej dyspozycji...tam zawsze jest duzo wiary, a lucynda nie mam czasu zeby odwiedzic to (jakze genialne miejsce), a przy okazji dowie sie o tym wieksze grono ludzi...Pozdrawiamy prof. Maleczynskiego. Do dziela ziomale!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombi Wysyłajcie listy do kuratorium IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 00:38 Tu jest adres: Kuratorium Oświaty w Poznaniu ul.Kościuszki 93, 60-967 Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja 2 Droga pani lucyndo IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 15:02 dialog, k***a dialog, co tu pani pieprzy wykreca się pani maturami my w piątek chcieliśmy rozmowy pani nie jest pani aż tak ciemna zeby tego nie zauwazyć???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 15:18 Pani dyrektor czytała nasze komentarze!!!!! ”Podlegają pod prawo karne”- tak nam dziś powiedziała. Chce bezpośredniej konfrontacji w przyszłym tyg. Nie wiem kto będzie takim kamikadze, że jej coś powie cokolwiek w żywe oczy. Ona umie się mścić!! PS: Jeśli chodzi o plakaty widziałam dziś jeden, reszta była chyba sprawnie usuwana, a jednak czasami jeśli chodzi o własną d...umie się pani świetnie zorganizować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomica Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.echostar.pl 31.05.04, 16:28 to bylo kiepskie.. no coz moze podlegaja pod prawe karne, ale przynajmniej byly prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica kl. I ona jest nienormalna!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 17:15 Dyrektorka dzis rana w odpowiedzi na nasz protest gadała nam, uczniom, o demokracji. o tym, ze jesli zyjemy w demokratycznym kraju to powinnismi inaczej wyjasniac nieporozumienia. OK, wszystko byloby dobrze, gdyby ona nie przeczyla wlasnym slowom!!! Bredzi coś o demokracji, a tymczasem w naszej szkole nie ma ZA GROSZ demokracji!!! Przyklad - wlasnie te niewyjasnione powody zwolnienia naszego ulubionego nauczyciela! Mam nadzieję, że wkrótce ta dyrektorka odejdzie, bo doprowadza szkolę do ruiny!!! :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Wybieralski Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:54 Popieram protest uczniów III LO, a za moje podpisane imieniem i nazwiskiem wypowiedzi na tym forum, które nadal podtrzymuje, proszę pociągnąć mnie do odpowiedzialności karnej, tak jak p. dyrektor zamierza uczynić w stosunku do swoich uczniów. Pojawia się tylko pewien problem - protest się rozszerza poza granicę III LO, a tam władza p. dyrektor nie sięga, więc uczniowie innych liceów, tak jak ja, mogą swobodnie wypowiadać się w tej sprawie, która dotyczy ich kolegów. Michał Wybieralski Uczeń XI LO Redaktor MM "Przeciąg" Redaktor naczelny gazety szkolnej "Jedenastka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluch Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 15:20 ta dyrektorka jest nienormalna i slynie z nienormalnych pomyslow, nie tylko jezeli chodzi o nauczyciela PO. sam nie uczeszczam do tej szkoly ale moja dziewczyna sie tam uczy i bardzo duzo mi opowiada, wiec ja bylbym bardziej za zwolnieniem pani dyrektor niz nauczyciela PO. BRAWO UCZNNIOWIE, a do panie dyrektor mam tylko jedno zdanie: kobieto przestan byc w koncu taka arogancka wobec swoich uczniow, czy ty nie widzisz ze oni ciebie nie lubia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomica no trendy- kto nastepny? IP: *.echostar.pl 31.05.04, 16:26 Ogolnie smieszy mnie postawa p. Dyrektor i powtarzanie w kolko "Komunikacja jest najwazniejsza" "Nie znacie postaw komunikacji" "Dialog, dialog, wazny jest dialog". Taka jest prawda, ze wlasna na owa komunikacje Szanowna p. Dyrektor nie ma czasu, to uczniowe znalezli inny sposob komunikacji. Czy byl wulgarny ? Nie... Czy kogos pobili? Nie Czy kogos obrazali? Nie. Wiec w czym problem? Mysle, ze najbardziej prostackie, plytkie, zalosne i nie na miejscu bylo stwierdzenie: "młodzież została wykorzystana przez osobę zainteresowaną." Czy my jestesmy AZ tak glupi, zeby dac sie manipulowac? I na dodatek tyle osob na raz? O nie... chyba cos jest nie tak.. Poza tym, co bysmy mieli z tego? Chcemy wyjasnien. Czy to tak wiele? A skoro p. Dyrektor nie chce o nich mowic, to czyzby miala cos do ukrycia? Warto wspomniec, ze nie jest to pierwszy ani zapewne ostatni nauczyciel, w karierze p.Dyrektor, ktory zostal zwolniony bez zapewne konkretnego powodu. Smutne i przykre jest to, ze zostali z tej szkoly zwolnieni wspaniali i kompetentni nauczyciele. Warto teraz postawic sobie pytanie: "Kto bedzie kolejna ofiara p. Dyrektor III LO Lucyny Bialk-Cieslak" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bansche Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 16:52 Znam ja juz chlopaki po nia jada wywiaza ja do lasu:) Trzeba z nia wkoncu zrobic porzadek glupia szmata:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skowrcez !!!!!!!!!!!!!!!!!! UWAGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rz.fh-offenburg.de 31.05.04, 17:43 Jestem absolwentem trojki z 1999 roku. W momecie gdy nasz rocznik konczyl ta szkole wiadomo bylo, ze III LO w Poznaniu reprezentuje soba pewien, zawsze wysoki poziom. Nigdy nie bylo tam latwo, ale zawsze byla po tej szkole duza szansa na dalsze kosztalcenie w renomowanych uczelniach... szkola to nie budynki, lecz kadra i uczniowie - od dluzszego czasu obserwuje jak trojka podupada w wyniku czystek na nauczycielach... pozdrwiam cala stara kadre z Szanowna Pania Dworecka (senior) na czele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. coz.... nie kazdy potrafi byc fair IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 31.05.04, 18:29 Nie natknelam sie dzis na zaden z plakatow...a szkoda bo podobno byly ciekawe. Zaskakujace jak sprawnie potrafi pani dzialac pani dyrektor w takich sprawach... To sie nazywa prawidlowe podejscie... Szkoda tylko ze nie moze pani w rownie poprawny sposob zadzialac jesli chodzi o dialo z uczniami... Dzieki pani ta szkola stacza sie na coraz wieksze dno... ALE MY SIE NIE DAMY!!!! MY ROWNIEZ POTRAFIMY DBAC O SWOJE!!!! NIECH PANI NIE MYSLI ZE TYLKO PANI MA PRAWO DO SWOJEGO ZDANIA W TEJ SZKOLE!!!! NA TYM SIE NIE SKONCZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R-StrzeszynRulez LUCYNA...JESTEŚ NAJSŁABSZYM OGNIWEM...DO WIDZENIA IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 18:39 Widzac z bliska cala ta sytuacje myslalem ze to inscenizacja "Ferdydurke" Gombrowicza. Ale nie ... Pani dyrektor (celowo z małej litery :)) poczula sie jak na dzikim zachodzie.Mysli ze najwazniejsza. Zlapala przypadkiem stolek i 3ma sie go jak smród cygana. Najdziwniejsze jest to ze nie chciala nam podac zadnych powodow wyrzucenia Pana Maleczynskiego. To czysty absurd. Jest tak w swiecie, ze ludzi wartosciowych i lubianych tepi sie jak dzume w XII-sto wiecznej Francji. Ale nie mozna pozostac obojetnym !! Trzeba z tym walczyc !! Jest to apel nie tylko do uczniow, ale takze do nauczycieli i rodzicow. Odpowiedzcie na nasz internetowy apel. Pomozcie nam. Zacznijcie dzialać !! AHA jeszcze mala nota do dyrektorki : lepiej schowaj sie do swojego cieplego,klimatyzowanego kurwidołka,BO IDE PO CIEBIE ... IT WON'T BE REVANGE, IT WILL BE PUNISHMENT !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Re: LUCYNA...JESTEŚ NAJSŁABSZYM OGNIWEM...DO WIDZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 20:26 PANI DYREKTOR!JEST PANI NAJSLABSZYM OGNIWEM! NIKT PANI NIE LUBI, PROSZE OPUSCIC NASZA SZKOLE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica Re: LUCYNA...JESTEŚ NAJSŁABSZYM OGNIWEM...DO WIDZ IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 16:13 TAK WŁASNIE !! JESTEŚ NAJSŁABSZYM OGNIWEM MUSISZ OPUŚCIĆ NASZĄ SZKOŁĘ !! A PN PROFESOR MA ZOSTAĆ !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan STOP KORUPCJA IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 19:09 obrazając dyrektorke pogarszacie sytuacje profesora od PO radze się najpierw zastanowic a dopiero potem pisac Odpowiedz Link Zgłoś
noodles2 Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci 31.05.04, 19:06 Dzisiejsze pseudozebranie w auli było po prostu śmieszne. Zero konkretów, same pierdoły o dialogu, coś o autorefleksji (?)-czysty bełkot na zamydlenie oczu. Aby zwolnić nauczyciela cieszącego się poparciem WSZYSTKICH uczniów trzeba mieć chociażby najbłachsze powody - pani "derektor" nie podaje nawet ich. Nic dziwnego, że protest miał miejsce. Nie możemy pozwolić, aby brzydkie, obleśne , blade babsko trzymało w szachu całą szkołę !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś z Warcrafta3 Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 19:10 Tej tej jakie zebranie czemu ja nic nie wiem ?? Gdzybym tam poszedł wydiusił bym z tej**** dyry to co trzeba i byśmy się jej pozbyli...DAJCIE ZNAĆ KIEDY COŚ TAKIEGO BĘDZIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Co do zebrania IP: 217.153.71.* 31.05.04, 19:17 Na tym pseudo zebraniu. a raczej monologu (strasznie nudnym, szkoda że popcornu i coli nie było) pani dyrektor apelowała do nas o opamietanie. Poinformowała nas również że bedziemy mogli porozmawiać z nią na ten temat. Założe się że nie usłyszymy od niej nic więcej niż: NIE MACIE PRAWA... BLA BLA BLA POWODY BYŁY... BLA BLA BLA TA SPRAWA WAS NIE DOTYCZY... BLA BLA BLA NIE MACIE PRAWA... BLA BLA BLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flora Re: Co do zebrania IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 19:40 Ta jej dzisiejsza gadka to był istny stek bzdur!!!!!!!! Jeśli kogoś nie było to nie ma czego żałować! Kiedy nasza szanowna pani dyrektor przemawiała na temat dialogu i autorefleksji myślałam że zaraz zacznę śmiać si ę jej prosto w twarz? Jak można być tak rozwalonym? A tak apropos widzieliście dziś napis na tablicy w sali nr 8 głaszący "dyrka na sybir, albo dalej!" ?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen:) Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.crowley.pl 31.05.04, 19:45 Mam "przyjemnosc" byc uczniem pani dyrektor...czesto jest wredna. Trudno jest sie z nia dogadac, a czasami- az strach podchodzic! Z opinia ojej niewatpliwych kompleksach w 100% sie zgadzam!Po prostu zdaje sobie sprawe, ze nie jest lubiana i moze to sie jej nawet podoba!!A moze tak pisemko do kuratora o zmiane dyrektora...??Tylko kto sie odwazy chodzic po szkole i zbierac podpisy??Ja chyba nie. Juz raz musialem isc ja przepraszac:(!Lacze sie ze wszystkimi uczniami, a przede wszystkim z panem Maleczynskim!!!Damy rade!!!!!!Trzymcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franjo Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 18:52 eeee, to ostra przesada. moze nie wypada tego pisac na tym forum ;-P ale to dobra nauczycielka. ale dyrektor fatalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.pasztet / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 22:46 Nie trzebabylo pisac tego wiersza!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 20:14 Mam nadzieję, że cała ta sprawa znajdzie właściwe rozwiązanie w miarę szybko. Właściwe dla szkoły, na którą jak już ktoś wcześniej wspomniał nie składa się budynek, ale przede wszystkim ludzie, czyli uczniowie i kadra nauczycielska. Mam również nadzieję, że we właściwym rozwiązaniu tej sprawy pomorze Kuratorium i Gazeta, która i tak dużo już dla nas zrobiła drukując w sobotę ten artykuł. Pozdrowienia dla wszystkich uczestników piątkowego protestu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 20:17 Dziekuje Pani Dyrektor, ze zebranie bylo o 8,kiedy jeszcze wszystkich nie bylo w szkole i ze moglem na nim byc! Jak zwykle swietne zalatwienie sprawy! Normalka...z tego co o nim slyszalem i tak bredzila Pani od rzeczy...a moze tak jakies konkrety? Chcielibysmy wiedziec, za co Pani zwalnia jednego z najlepszych i najbardziej lubianych nauczycieli, to duzo?! Wedlug Pani nie mamy zadnego prawa, a to co mowimy i piszemy podchodzi pod prawo karne? A moze Pani wyjasnic co takiego podchodzi pod prawo karne? Opinie, ze Pani rujnuje te szkole? Czy ze Pani jest powszechnie nielubiana? A moze zamierza Pani zabronic ustawowo albo w Statusie Szkoly "nielubienia Szanownej Pani Dyrektor"?! Poki co chyba nie zlamie zadnego prawa (wyprzedzajac uchwaly w Statusie Szkoly,przeciez "prawo nie dziala wstecz" - to Pani powinna wiedziec, w koncu uczy Pani historii...) jezeli powiem, ze Pani nie lubie, nie popieram metod dzialania, nie chce Pani w tej szkole, nie chce kretactw, ale chce zostawienia w szkole kochanego Pana Andrzeja Maleczynskiego oraz demokracji i dialogu, ktorych brakuje (sama Pani o nich mowila, wiec moze zamieni Pani slowa w czyn?)! Pozdrawiam z tego miejsca Pana Maleczynskiego, wszystkich protestujacych i popieram akcje protestacyjne!!! MALECZYNSKI MUSI ZOSTAC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 21:09 Dobrze powiedziane LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 31.05.04, 21:35 Szczytem beszczelności ze strony pani dyrektor było stwierdzenie opublikowane na łamach Gazety(dzięki Wam za to!): "[..]młodzież została wykorzystana przez osobę zainteresowaną". Absurd! Ta kobieta kłamie w żywe oczy nie tylko nam ale i opinii publicznej! Warto to wykorzystać podczas tego całego "dialogu" jaki ma się odbyć... Może Pani Redaktor wpadnie do szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica III LO Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 23:05 Jestem uczennicą I kl III LO i musze przyznacz, ze bardzo szanuje Pana Maleczyńskiego, szczegolnie za to ze stara sie On nas nauczyc chyba najtrudniejszych rzeczy w swiecie - m.in. (poza tematami lekcji) odpowiedzialnosci za swoje czyny, pewnosci siebie i prawego postepowania. Na lekcjach dowiadujemy sie wiele bardzo zyciowych, istotnych i praktycznych rzeczy, a nie tylko podrecznikowych banalow. Profesor zawsze jest dla nas serdeczny, wyrozumialy i usmiechniety, czesto zartuje. Jego lekcje, pomimo duzej dyscypliny, sa prowadzone w sposob luzny i naturalny. Profesor chetnie z nami rozmawia i slucha co mamy do powiedzenia, w przeciwienstwie do niektorych nauczycieli... Osobiscie jestem za pozostaniem Pana Maleczyńskiego, a fakt ze nikt nie chce nam powiedziec dlaczego dostal On wymowienie, tymbardziej poteguje naplyw plotek i buntow. Wszyscy wesza jakies machlojki i wcale sie temu nie dziwie, bo uwazam ze jezeli ktos(dyrektorka) nie potrafi uargumentowac swoich racji, tylko wystawia na zaslone papierkowe kotary, to znaczy ze nie ma ani racji ani odwagi przyznac sie do bledu, a to jest chyba najgorsza cecha, jaka mozna spotkac- polaczenie obludy, egoizmu, falszu, chlodnego wyrafinowania z nutka stoickiego, niezmordowanego i udawanego spokoju, jak gdyby nic sie nie stalo!!! Nasza pani dyrektor swoim zachowaniem bardzo "ladnie" udowadnia nam swoj prawdziwy charakterek - oby zauwazyl to ktos zasilajacy szeregi nad jej stolkiem... Panie Andrzeju Pan sie nie boi, cala szkola murem za Panem stoi :) gorace pozdrowienia dla profesora PO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panda Do pani dyrektor. IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 23:12 Droga pani dyrektor. Bardzo się ciesze, że jednak zajżała pani na to forum. Mogła pani w ten sposób zobaczyć co czujemy w związku z obecną sytuacją w szkole. Oczywisicie rozumiem, że w związku z tym, że jest pani niepoważana w miejscu pracy, nie czuje sie pani zobowiązana do opuszczenia stanowiska. Rozumiemy to. Co do dzisiejszej przemowy na auli to chciałbym zauwazyć, iż to pani odmówiła nam jakich kolwiek wyjaśnień co do swojego postępowania i co zatem idzie, do rozmowy. W związku z tym uważam, że pouczanie nas o zasadach komunikacji jest lekko nie na miejscu. Pogróżki... Na prawde nie moge zrozumieć co ma pani na myśli. Możliwe, że czytająć to forum ominaołem jakiś post, ale w większości nich zawarte są opinie odnośnie pani i pani postępowania, a to chyba nie zalicza się do pogróżek. Fakt faktem, że niektórzy z nas ućekli się do używania w swoich wypowiedziach kolokwializmów oraz słów wulgarnych ( oczywiscie stosownie ocenzurowanych), ale prosze o wyrozumiałość... wiadomośc o zwolnieniu pana Malaczyńskiego lekko wyprowadziła nas z równowagi. Rozumiem, że nie podba się pani, to jak myslą o pani uczniowie, no ale chyba nie mozemy nic z tym zrobić. Za to pani przy odrobinie dobrej woli mogłaby. Nie wiem czy to zamierzone czy nie, ale postawiłą nas pani troche w głupiej sytuacji. Zobowiązała się pani z nami porozmawiać po zakończeniu egzaminów dojrzałości w związku z czym, musimy troche spuscić z protestu (ale tylko troche). Jestesmy w pełni świadomi, że musi byc pani obecna na maturach i nie może pani z nami porozmawiać. Co prawda myśle, ze byłaby pani w stanie wygospodarować troche czasu dla nas, ale oczywiscie moge być w błędzie. Mam tylko nadzieje, że nie jest to jakaś podstępna zagrywka z pani strony, zeby sprawa przycichła. Z poważaniem Panda P.S. Musze pani również podziękować za inspiracje. Dzięki pani ma szanse powstać nowa gazetka szkolna oraz (nie)oficjalna strona internetowa liceum nr 3. Powoli pracujemy nad tym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleera Re: Do pani dyrektor. IP: *.echostar.pl 31.05.04, 23:17 Madafaka:] Maleczynski zostaje i zadnych buntow, protestow wiecej nie bedzie... Nam to wystarczy;) Prawda? Bezsensu jest prowadzic taka wojne na slowa, niech p. Dyrektor zrobi cos dobrego dla uczniow,chociaz raz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Do pani dyrektor. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 15:20 Drodzy licealiści III! Uważam, że przesadzacie! Demokracja jest dla ludzi, internet też... ale obrzucanie dyrektorki takim stekiem wulgaryzmów... Zajrzyjcie do podstaw prawnych - dyrektor nie musi nikomu poza zainteresowanym nauczycielem i związkami zawodowymi podawać powodów zwolnienia.... Przyjście pani dyrektor do III LO sprawiło, że stare układy, doprowadzające tę placówkę do katastrofalnego stanu, skończyły się. Zapewnoe to nie podoba się niektórym nauczycielmo... może stąd nagle wziął się pomysł "spontanicznego" protesu uczniów? Wybaczcie, licealiści, ale przeczytałam WSZYSTKIE posty zamieszczone pod tym artykułem. Dla inteligentnego czytelnika widoczne jest na pierwszy rzut oka, że pisała je grupa kilku osób... Przykre jest też to, że "Gazeta Wyborcza", którą do tej pory uważałam za obiektywną, pozwoliła się wmanewrować w przepychanki nauczycieli.... Oczernianie drugiego człowieka jest karalne, nawet biorąc pod uwagę demokratyczną wolność słowa. A co z etyką? Co z etyką zawodu dziennikarza???? Uczniowie III LO! Prezentując taką postawę, nie dajecie dyrektorce szansy na potraktowanie Was jako partnerów. Pomysły w stylu nie mówienia "Dzień dobry" to już totalna dziecinada! A teraz kilka słów do Pandy.... Zajrzyj choć czasem do słownika ortograficznego... :< z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Do pani dyrektor. IP: *.icpnet.pl 04.06.04, 20:18 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Drodzy licealiści III! > Uważam, że przesadzacie! > Demokracja jest dla ludzi, internet też... > ale obrzucanie dyrektorki takim stekiem wulgaryzmów... Zajrzyjcie do podstaw > prawnych - dyrektor nie musi nikomu poza zainteresowanym nauczycielem i > związkami zawodowymi podawać powodów zwolnienia.... Dyrektor nie musi, fakt. Paradoksalnie jednak, to, że uczniowie domagają się takich wyjaśnień, świadczy jak najlepiej o ich postawie obywatelskiej. Jako członkowie społeczności szkolnej, mają prawo wiedzieć, dlaczego zabiera im się szanowanego nauczyciela. Wulgaryzmy nie na miejscu, świadczą jednak o temperaturze dyskusji. > Przyjście pani dyrektor do III LO sprawiło, że stare układy, doprowadzające tę > placówkę do katastrofalnego stanu, skończyły się. Zapewnoe to nie podoba się > niektórym nauczycielmo... może stąd nagle wziął się pomysł "spontanicznego" > protesu uczniów? > Wybaczcie, licealiści, ale przeczytałam WSZYSTKIE posty zamieszczone pod tym > artykułem. Dla inteligentnego czytelnika widoczne jest na pierwszy rzut oka, że > pisała je grupa kilku osób... Dla mnie widoczne jest, że piszą uczniowie z różnych klas III LO. Piszą też absolwenci "trójki", uczniowie innych poznańskich liceów. Dziwi mnie bardzo, że nie ma wypowiedzi nauczycieli, wszak sprawa dotyczy ich kolegi. Może to i dobrze, bo dorośli nie powinni się w ich dyskusję mieszać. Myślę jednak, że wpis osoby dorosłej uprawnia mnie do udzielenia dorosłej odpowiedzi. Z III LO nic mnie nie łączy, nie znam wszystkich aspektów sprawy, jestem stojącym z boku obserwatorem. Nie wydaje mi się, żeby ta dyskusja mogła być w jakikolwiek sposób sterowana przez członków rady pedagogicznej. Nauczyciele nakłaniają uczniów do protestu, może jeszcze rozliczają ich z liczby wpisów na tym forum? Absurd. Zastanawiam się, czy oni mieliby dość zaufania do któregokolwiek z nauczycieli, żeby dać się w jakiekolwiek rozgrywki wmanipulować. Śledzę tę dyskusję, ponieważ jest to pierwszy, znany mi przypadek od kilkunastu lat, kiedy młodzi ludzie próbują się w jakiś sposób zorganizować dla osiągnięcia wspólnego celu. Cieszy mnie to, że zamiast biernie godzić się z decyzją 'władzy' i pilnować własnego nosa, uczniowie 'trójki' próbują coś zrobić wspólnie. To właśnie nazywam obywatelską postawą. Oni już są dorośli, nawet jeżeli niektóre pomysły są wręcz dziecinne ;) a język zdecydowanie nieodpowiedni. > Przykre jest też to, że "Gazeta Wyborcza", którą > do tej pory uważałam za obiektywną, pozwoliła się wmanewrować w przepychanki > nauczycieli.... > Oczernianie drugiego człowieka jest karalne, nawet biorąc pod uwagę > demokratyczną wolność słowa. A co z etyką? Co z etyką zawodu dziennikarza???? ???? Skoro uczniowie protestowali na boisku? > Uczniowie III LO! > Prezentując taką postawę, nie dajecie dyrektorce szansy na potraktowanie Was > jako partnerów. Pomysły w stylu nie mówienia "Dzień dobry" to już totalna > dziecinada! Pani dyrektor, proszę dojrzeć do swoich uczniów. Czy Pani potrafi być dla nich partnerem? > A teraz kilka słów do Pandy.... > Zajrzyj choć czasem do słownika ortograficznego... :< > z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Do pani dyrektor. IP: *.visp.energis.pl 04.06.04, 20:53 nauczyciele nic nie mówią (nawet gdy się ich pytamy) bo się boją ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodniq p.i.e.r.d.o.l.e.n.i.e... IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 23:18 Witam uczniow III LO. Chcialem tylko powiedziec ze jezeli dyra sie zaslania maturami i ze nie ma czasu na zalatwienie sprawy to jest to zwykle klamstwo. Jezeli ma czas na zajmowanie sie sprawa zwolnienia Pana Profesora Maleczynskiego to i znalazlaby rownie dobrze czas na rozmowe z uczniami na ten temat. I bredzenie ze sa matury to nie powinno wogole miec w takiej sytuacji miejsca. Moze to ryzykowne co powiem (tym bardziej ze Pani Dyrektor podobno czyta to forum (a moze ktos jej donosi?)) ale Pani Dyrektor siedzac w komisji (nawet jako przewodniczaca) i tak nie zadaje zadnych pytan. Tylko przeglada i wypisuje jakies papiery. Brak czasu na zrobienie tego po poludniu? Jak Pani Dyrektor moze byc Pania Dyrektor, osoba zarzajaca szkola, skoro nie ma Pani na nic czasu. Do szkoly przychodzi sie o godz 12. Wychodzi o 15 - to pozniej brakuje czasu na zalatwienie _pilnych spraw_. Wracajac do sprawy zwolnienia Pana Profesora Maleczynskiego. - Bardzo wszyscy chcieliby poznac powody dla ktorych Pan Profesor jest zwalniany. Liczymy bardzo na ten dialog. Mimo ze jestem juz po maturach to chetnie przyjde na to spotkanie. Pozdrawiam cale III LO (z wyjatkiem Pani Dyrektor). wodniq-maturzysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleera Re: p.i.e.r.d.o.l.e.n.i.e... IP: *.echostar.pl 31.05.04, 23:36 p. Dyrektor czyta i HakÓje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidziuś Dzień dziecka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 00:49 Dziś dzień dziecka, ale dzieci (pozwolę sobie nas tak nazwać) się nie cieszą...Dlaczego? Sami sobie odpowiedzcie... Przyszedłem do III LO kiedy jeszcze pani dyrektor nie zdążyła go pogrążyć jak woda niszcząca skały w procesie krasowienia o którym mówił prof. Komorowski (ps. pozdrawiam pana prof. KOmorowskiego). Zwalnia się porządnych nauczycieli którzy stanowią o renomie tej szkoły. Bo poziom i tradycje trójki znane i podziwiane od dawna (choć ostatnio trochę mniej) NIE są zasługą pani dyrektor tylko nauczycieli rzetelnie wykonujących swoją pracę mimo przeszkód. O poziomie także decydują uczniowie bo szkoła jest dla nich. A nam nie podoba się działalność p. dyrektor (ona sama też nam się nie podoba:P) i może pewnego dnia przestaniemy się uczyć na znak protestu i może pójdziemy do innych szkół np. VIII LO z którego zrezygnowałem na rzecz trójki (coraz cześciej żałuje:((( Co wtedy zrobi Lycynka bez uczniów? Będzie miała swój własny folwark ale pusty... no może z jedną dużą świnią!!!!!!!! P.S. Pozdro dla wszystkich uczniów III LO i PRAWDZIWYCH pedagogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidziuś Re: Dzień dziecka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 00:52 I jescze jedno Dzidziuś zaraz będzie miał pełną pieluszkę bo żal mu dupę ściska jak widzi co się dzieję jego szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic zawiedziony Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.icpnet.pl 01.06.04, 08:09 nie mogę wejść na stronę www III LO. Liczylem, ze jest tam jakies forum i wiecej sie dowiem co sie dzieje w szkole. Ale pewnie wszystko pod kontrola. Wiem cos o tym bo i w gimnazjum i skole podstawowej walczylem z podobnymi babami, ktore absolutnie nie nadaja sie do prowadzenia szkol a przy istniejacym systemie sa praktycznie nieusuwalne. Przykre bo z reguly w tle jest cale grono bardzo dobrych nauczycieli, ktorzy świetnie sobie dają radę w pracy z młodzieżą. Ale jak sa za bardzo popularni tracą pracę. Dyrektor (niestety w waszym przypadku tez) przede wszystkim decyduje o tym jak działa szkola. Jestem rodzicem gimnazjalisty, ktory zapisal sie do trojki. Teraz mam sporo watpliwosci tym bardziej, ze jak piszecie pani dyrektor pozbyla sie tez nauczyciela matematyki, o ktorym sporo mowili mi dawniejsi absolwenci. Mogą wam pomóc rodzice jesli zechca sie wychylic. Listy do wydzialu oswiaty, kuratora., warto wprowadzic temat na komisje oświaty i wychowwania rady miasta. Szacunek dla gazety ze się tym zajęła. Chyba najlepszym wyjasnieniem tego co się dzieje jest post od kogoś z LO XV, który polecam: "Znam panią Lucynkę już od jakiegoś czasu (byłem jej uczniem w jej poprzedniej pracy - XV LO) i przysięgam wam, że od czasu kiedy się dowiedziałem, że ma zostać dyrektorem, codziennie ;-) przeglądam gazety w poszukiwaniu afery z nią związanej. Dziwię się, że musiałem czekać tak długo. Na początku napiszę, że XV LO była jednym z bardziej lubianych nauczycieli i to mimo nienajmniejszych wymagań. Jednak już w piętnastce, mimo, że nie pełniła tam żadnej istotnej funkcji, można było zauważyć jej fatalnie kompetencje interpersonalne - konflikty z dyrektorstwem (choć dyrektorstwo piętnastki jeszcze gorsze) i z wieloma szeregowymi nauczycielami. Zdarzało jej się na lekcjach robić głośne uwagi odnośnie poprawności gramatycznej tematów lekcji wpisywanych do dziennika przez nielubianych przez nią nauczycieli (konkretnie dotyczyło to dyrektora - polonisty). Zdarzało jej się wielokrotnie niesprawiedliwie przypisywać innym złe intencje, obłudę; ma tendencję do wietrzenia spisków, niewiele jej trzeba, żeby znielubić kogoś. Uważa się za osobę z zasadami (co ma tłumaczyć 'niechodzenie na kompromisy' w kontaktach z ludźmi). Mocno prawicowe poglądy polityczne (UPR?). Do tego, jedna z najgorzej zorganizowanych osób, jakie znam. Wycieczka miała być, ale jej nie było, poprawione sprawdziany miały być na poniedziałek, a były na poniedziałek 2 tygodnie później, dodatkowe zajęcia miały się odbyć, ale się nie odbyły (4 razy z rzędu), można tak wymieniać bez końca. Spory bałagan w prowadzeniu zajęć, zaczynaliśmy jakiś temat, ale go nie kończyliśmy, niektóre lekcje grzęzły w ciekawych, ale z każdą minutą coraz mniej związanych z tematem dygresjach. Jednak w roli nauczyciela sprawdzała się nieźle, ocenę podnoszą na prawdę świetne kompetencje merytoryczne, doskonale wie o czym mówi (uczyła historii i WOSu - w III LO chyba nie prowadzi żadnych zajęć?). Do nas, uczniów, miała na prawdę bardzo dobry, ludzki stosunek (choć wiem, że na początku 'kariery' była absolutnym postrachem szkoły). Jeszcze na długo zanim została dyrektorem, śmialiśmy się w związku z jej 'predyspozycjami', że jedyna gorsza rzecz, która może spotkać naszą szkołę jest dyrektorowanie pani Lucynki. Gdyby mnie ktoś zapytał, jakiej funkcji na pewno nie powinna pełnić, to odpowiedziałbym, że takiej która wymaga kierowania i współpracy z dużą ilością ludzi przy realizacji złożonych zadań i takiej która wymaga dyscypliny, dobrej organizacji, uporządkowania, spokoju, nastawionych na współpracę relacji z ludźmi. Plotka o jej dyrektorowaniu rozeszła się wśród absolwentów piętnastki z niesamowitą prędkością, a szyderstwom pod hasłem 'odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu' nie było końca ;-P. Przy całej mojej sympatii dla pani Lucynki (nieco podniszczonej po przeczytaniu artykułu i niniejszego wątku), życzę wam, uczniom III LO, zmiany dyrektora." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly uczen III LO Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.hist.amu.edu.pl 01.06.04, 12:32 Przeczytalem ten artykul w GW i nastepnie cala dyskusje na forum z ogromnym smutkiem. Mimo ze od ukonczenia przeze mnie III LO (1989 r.) minelo juz troche czasu, to jednak pamietam profesora Maleczynskiego, z ktorym przez rok mialem lekcje. Dal sie nam poznac jako przemily Czlowiek, niezwykle zyczliwy dla uczniow, tak bardzo sie rozniacy od niektorych, ktorzy wowczas nas uczyli i - mowiac delikatnie - nie byli zbyt mili. Az nie chce sie wierzyc, ze takiego Nauczyciela zwalnia sie tak wlasciwie bez powodu... Szokiem tez byla dla mnie wyczytana przed momentem na tym forum wiadomosc, ze w podobnych okolicznosciach zostal zwolniony prof. Gronek (przez rok byl moim wychowawca). Po prostu trudno w to wszystko uwierzyc. I przy okazji smutna refleksja - "Trojka" dawniej przodowala we wszystkich rankingach liceów poznanskich, obecnie jest znacznie gorzej. Na pewno nie jest to wina wylacznie uczniow, byc moze ogolna atmosfera w szkole (na ktora z pewnoscia duzy wplyw ma postawa pani Dyrektor) mocno sie do tego przyczynila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była uczennica Re: DOLORES UMBRIDGE IP: 193.151.37.* 01.06.04, 14:07 NIE PRZYPOMINA WAM TROSZKĘ TA PANI POSTACI "DOLORES UMBRIDGE" Z HARREGO POTTERA ? a tak poważnie - skończyłam III w 1998 - nie chwalcie tak Gronka, wiem że obecna dyrektorka jest koszmarna, ale on nie był "świetny", na dodatek przekupny - sama byłam u niego na korepetycjach i dostałam pytania na sprawdzian z inną matematyczką.... - przykro i że szkoła coraz bardziej traci renomę, ale to efekt wielu lat zaniedbań oraz ignorowania uczniów, - NAJWAŻNIEJSZE TO NAPISAĆ NA NIĄ OFICJALNĄ SKARGĘ DO KURATORIUM, NAJLEPIEJ KILKA, ALE Z POWAŻNYMI, UDOKUMENTOWANYMI ZARZUTAMI, BEZ SKARGI KURATORIUM MOŻE ZA BARDZO ZWLEKAĆ I POWIEDZIĘĆ ŻE : "OFICJALNIE NIE BYŁO SKARG" - TRZYMAJCIE SIĘ !! I NIE REZYGNUJCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochanka Draculi Organizacja IP: *.echostar.pl 01.06.04, 14:20 Taa... to się nazywa super Dyrcia i the best organizacja. Chociażby, jest ustanowione przez Kuratorium, że dzień 1 czerwca (Dzień Dziecka- btw: wszystkiego naj for everybody;P), jest Dniem Sportu i w tym dniu nie ma być lekcji. Oczywiście, każda szkoła się dostosowała do tego, a nasza? No tak..., jakby to powiedzieć, p. Dyrektor zaniedbała to... I przy okazji: dzisiaj posypało się kilka 1 w szkole. DZIĘKUJEMY!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Wybieralski Re: Organizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 14:44 Nie tylko w III LO ale też w XI LO (moim) były dziś lekcje, co więcej pownieniem planowo pisac spr. z pozytywizmu, ale zaspałem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja:) Re: Uczniowie III LO w Poznaniu protestują przeci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 14:35 Pan MalecZYŃski jest wspaniały !! Jak można go wyrzucic ! jest wymagający, sprawiedliwy..Jak bedzie wygladalo nasze zycie bez maseczek i gumowych rekawiczek??? !!! :( MALECZYŃSKI MUSI ZOSTAĆ !! !! !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica Maleczyński musi zostać !! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 16:02 buuu No halo !! Pan profesor jest swietnym czlwoiekiem !!!! honorowy...uczynny.... sprawiedliwy....czego chciec wiecej !! !! kazdy pamieta jak na boisku nosilismy siebie nazwajem aby nauczyc sie wynoszenia rannych z pozaru !! !! !! NIE MOZE OD NAS ODEJSC PANIE MALECZYNSKI JEST PAN THE BEST !! !! !! Odpowiedz Link Zgłoś