Gość: hindus IP: *.aster.pl 18.07.09, 15:08 Czy ktoś go ma zainstalowanego np. wersje testową? Czy opłaca się kupić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
djmas Re: Windows 7 pytanie 18.07.09, 15:31 mam wersję RC i na laptopie chodzi szybciej niż Vista. Do zwykłego użytkowania jest to całkiem przyjemny system. Ani razu nie sprawił mi problemów (moze dlatego ze ich nie szukałem). Polecam Ci ściągnąć za darmo wersję RC1 ze strony Microsoftu i wypróbowanie go na własnej maszynce Link Zgłoś
Gość: hindus Re: Windows 7 pytanie IP: *.aster.pl 18.07.09, 15:37 Może rzeczywiście lepiej sprawdzić przed zakupem... Tylko pytanie czy wersja testowa nie różni się od normalnej? Czy mają takie same wymagania? Link Zgłoś
djmas Re: Windows 7 pytanie 18.07.09, 15:48 RC to kandydat do wersji ostatecznej więc wymagania nie zmienią się prawie na pewno. Dostajesz pełną wersję Ultimate, a nie jakąś obciętą Home Basic czy innego kastrata. Link Zgłoś
Gość: hindus Re: Windows 7 pytanie IP: *.aster.pl 18.07.09, 15:53 dzięki za rady ide sciągnąć wersje testową jak wszytko będzie ok to ide po orginał... Link Zgłoś
djmas Re: Windows 7 pytanie 18.07.09, 15:54 hehe Windows 7 do kupienia będzie dopiero po 22października (bo wtedy bedzie jego premiera) obecnie dalej jest w fazie poprawiania błędów pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: LOGIN NAME Re: Windows 7 pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 21:48 znajomy jest beta-testerem visty 7. Zachwala jak XP po SP2. Link Zgłoś
Gość: Gizmo2 Re: Windows 7 pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 03:09 Win7 jest dopiero w fazie testów. A teraz możesz kupić jedynie Vistę z możliwością upgrade do Win7. Najlepszy puki co jest XP, a potem może dopiero win7+SP1! Możesz sobie więcej poczytać o windows 7: www.chip.pl/search?SearchableText=Windows+7&sel=0&button=Szukaj www.proline.pl/sklep.php?q=Windows+7 Link Zgłoś
Gość: hindus Re: Windows 7 pytanie IP: *.aster.pl 19.07.09, 10:48 no tak rzeczywiście trzeba jeszcze poczekać ale zastanawiam się czy nie zamówić poprostu techcity.pl/2009/07/vobis-jako-pierwszy-sprzedaje-windows-7/comment-page-1/#comment-300 Link Zgłoś
Gość: login name Re: Windows 7 pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 12:06 A nie lepiej za tyle? www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9382697&type=product&id=1218095770599 Link Zgłoś
Gość: hindus Re: Windows 7 pytanie IP: *.aster.pl 19.07.09, 20:53 rzeczywiście dużo taniej ale trzeba doliczyć koszty przesyłki, no i pewno nie będzie po polsku... Link Zgłoś
Gość: login name Re: Windows 7 pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 23:17 W moim akurat przypadku koszt przesylki = 0,00 a to ze wersja angielska to nawet lepiej, z reszta mozna spolszczyc podobnie jak viste. Link Zgłoś
lukefair Re: Windows 7 pytanie 21.07.09, 03:22 lajosz3 napisał: > Nareszcie jakaś sensowna wypowiedź. no tak, tylko nie kazdy robi zakupy za granica, nic latwiejszego nie ma chyba niz przejsc sie do salonu obok i kupic sobie windowsa w przedsprzedazy Link Zgłoś
Gość: mikoan2 Re: Windows 7 pytanie IP: 67.159.44.* 23.07.09, 16:03 Testowałem u siebie win7 na C2D 2,5Ghz z 2 GB ramu i chodzi znacznie szybciej niż vista. Programy uruchamiają się zauważalnie szybciej, a w grach praktycznie nie ma różnicy. Podobno nowe sterowniki jeszcze przyspieszają w grach. Przesiadka na win7 jest obowiązkowa jak ktoś nie przepada za ociężałą vistą. Zostałbym na XP, ale nie ma DX10, więc zamówiłem win7 już przedpremierowo właśnie z vobisu. Nie będzie problemu z wersją językową, itd. Poza tym dołączają mysz/klawiaturę :). Link Zgłoś
Gość: hindus Re: Windows 7 pytanie IP: *.aster.pl 25.07.09, 14:40 rzeczywiście łatwiej kupić w salonie obok przynajmniej dla mnie, po za tym zupełnie nie znam angielskiego a taka wersja by była dla mnie udręczeniem... Link Zgłoś
Gość: paka Re: Windows 7 pytanie IP: *.chello.pl 26.07.09, 16:11 Ja zamówiłem właśnie zx tego sklepu. Z tego co wiem we wszystkich testach 7 > visty. Ja jestem leniem strasznym i może nie jestem zbyt asertywny, ale z tej decyzji sie akurat cieszę. Visty nienawidz,iłem a to pomimo że jest budowane naniej wydaje się byc ok. Link Zgłoś
Gość: petroll Re: Windows 7 pytanie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.09, 16:32 Jak to jest ze od miesiecy mozna (bylo) legalnie sciagnac , zainstalowac i uzywac windows 7 a lenie w mowie polskiej teraz zadaja idiotyczne pytania czy warto kupic. Co to znaczy czy warto.Czy chcesz poprobowac i odsprzedac z zyskiem. Przeciez to ty powinienes wiedziec do czego toto ma sluzyc i na tej podstawie decydujesz czy warto. Paranoja. Link Zgłoś
Gość: hindus Re: Windows 7 pytanie IP: *.aster.pl 26.07.09, 20:07 Poprostu pytam innych o opinie i nic więcej, jak widać ten temat kogoś interesuje i odpowiedzi są, więc nie spinaj się tak... Link Zgłoś
lukefair Re: Windows 7 pytanie 27.07.09, 00:35 ultimate z przedsprzedazy w drodze!! :) nie moge sie doczekac, ale jadka bedzie, koniec durnej visty!! :) Link Zgłoś
Gość: starter Re: Windows 7 pytanie IP: *.chello.pl 02.08.09, 23:38 Visty to faktycznie chyba wszyscy nienawidzą, nie znam osobiscie nawet 1 osoby co by była z niej zadowolona. & bije ja na głowe w testach wygladzie, no i cena też wporządku.Microsoft powienen sie miomo wszystko zapasc w ziemie ze wstydu za viste Link Zgłoś