Dodaj do ulubionych

Przełom w sprawie rozbudowy Starego Browaru

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 19:24
i bardzo dobrze. Ja jestem za tym aby rozbudować inaczej przez następne 20
lat tam będzie śmietnik. A tym którzy są przeciw tej inwestycji - powiem tak:
jak budowa się zakończy wszyscy będą uczęszczać do Browaru tak jak ma to
miejsce teraz i będą w duchu się cieszyć że jest coś takiego w Poznaniu. Jak
nie ruszy - wszycy będą o tym jęczeć że jest burdel, nieużytek i wstyd w
środku miasta tak jak się mówi dzisiaj o stadionie Warty. A naprawdę za 10
lat nikt nie będzie już pamiętał o tym w jakich okolicznościach to zostało
wybudowanie. A Ci co dzisiaj krzyczą że są przeciw - nie ma już takich
idealistów...to raczej zazdrośnicy którym się nie podoba to że Kuczyk i jego
familia mają dużo kasy...i tyle. Ja uważam że skoro ją ma i chce dzięki niej
zagospodarować bałagan - to cześć mu i chwała. I tyle.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kowalski Budować,budować i jeszcze raz budować IP: *.icpnet.pl 02.06.04, 23:07
    • Gość: kirrkorr Re: Przełom w sprawie rozbudowy Starego Browaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 07:03
      Sprawę z Kulczykparkiem nadal nie uważam za zakończoną - jeśli chodzi o organy
      miasta i prezydenta. A co do samego terenu - cóż, został sprzedany i nabywca
      może postawić na nim to, na co mu przepisy pozwalają. Trochę teraz za późno na
      gesty pod publiczkę i bezsensowne blokowanie inwestycji, panie Grobelny.
      • Gość: Syncmaster Re: Przełom w sprawie rozbudowy Starego Browaru IP: *.icpnet.pl 03.06.04, 08:13
        Racja. Nie łączmy dwóch spraw aż tak bardzo ze sobą. Grobelny jeśli jest winny
        to beknie. Ale niech Kulczyki budują jak chcą.
    • Gość: george Re: Przełom w sprawie rozbudowy Starego Browaru IP: *.icpnet.pl 03.06.04, 09:34
      Gość portalu: wickedway napisał(a):

> jak budowa się zakończy wszyscy będą uczęszczać do Browaru tak jak ma to
      > miejsce teraz

Wszyscy jak wszyscy, ja jeszcze tam nie byłem. A co tam właściwie jest do
      zobaczenia?
      • Gość: LukasK Co tam jest IP: 213.25.88.* 03.06.04, 13:51
        > Wszyscy jak wszyscy, ja jeszcze tam nie byłem. A co tam właściwie jest do
        > zobaczenia?

Tuż przy wejściu stoi duża współczesna rzeźba. Może się spodobać. Architektura
        miejscami nawiązuje do industrialnego stylu XIX wieku, choć dla mnie to
        naśladownictwo jest nietrafione i niedokładne. Kolumny przy schodach obudowane
        są rurami w zielone paski, które kiedyś przykrywały operę. Pomieszanie z
        poplątaniem.

Natomiast sklepy są słaaabe. Sklepy odzieżowe w dużej części pustawe, a w RTV
        pełno gapiów. Historię z DVD za pół-darmo wszyscy znają. A nuż się powtórzy...
        Zresztą chłopcy zawsze lubili oglądać duże telewizory i słuchać bum-bum.

Dla miłośników roller-coastera jest parking samochodowy: można z pełną
        prędkością wjechać ciasną spiralą na ostatnie piętro. Zjechać już tak się nie
        da, bo pierwszeństwo mają wyjeżdżający z każdej kondygnacji.
        • Gość: george Re: Co tam jest IP: *.icpnet.pl 04.06.04, 09:28
          Gość portalu: LukasK napisał(a):

> Kolumny przy schodach obudowane
          > są rurami w zielone paski, które kiedyś przykrywały operę.

Tak, pasiaki Tarasewicza, to mój ulbiony temat, mam na jego punkcie zajoba. Czy
          ja się w końcu od kogoś dowiem, na jakich warunkach finansowych pasiaki
          znalazały się w Browarze? Liczę tu szczególnie na panią redaktor Sylwię Wilczak.
    • Gość: mmmm kolejny DUPOWŁAZ - i tyle IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 10:55
    • Gość: Szy Jestem za inwestycjami IP: *.icpnet.pl 03.06.04, 10:56
      Działąnia władz miasta, to działania pod publiczkę...
      jest to krótkowzroczne działanie... uzyskanie paru
      milionów złotych więcej przy sprzedaży, z których
      nie będzie potem innych zysków jest dużo gorsze,
      niż sprzedanie terenu taniej, na którym powstanie
      coś, z czego Poznań może być dumny i z czego będą
      większe dochody...

Dlatego niech władze miasta trochę sobie odpuszczą...
      bo atmosfera wokół inwestycji jest w Poznaniu coraz
      gorsza. W Poznaniu ostatnio nie rozpoczęła inwestycji
      żadna poważna firma, która by dała kilkaset miejsc pracy.
      Władze miasta spoczywają na laurach i nie zabiegają
      o nowe inwestycje.
      A chyba chodzi o to, żeby miasto było bogatsze...
      a bogatsze miasto, to bogatsi mieszkańcy...
      natomiast bogatsi mieszkańcy, to miaszkańcy pracujący,
      a nie bezrobotni!!
      Bogatsi mieszkańcy wydają więcej pieniędzy - generując
      kolejne miejsca pracy i zarobek innych ludzi...
      bogatsi mieszkańcy będą kupować mieszkania, będą nakręcać
      koniunkturę...
      Tak więc należy dbać o inwestorów,
      a nie blokować ich inwestycje!!
      • Gość: ola b. Re: Jestem za inwestycjami IP: *.ppnt.poznan.pl 03.06.04, 12:24
        ja też popieram!!! I zgadzam się z moimi przedmówcami, dosyć już tego teatrzyku
        władz, jak to oni niby działają na korzyść miasta. Panowie odpuśćcie już!!! I
        niech już ta inwestycja się zacznie, przynajmniej coś się dzieje w Poznaniu, bo
        w ostatnich latach to jakoś nie chciano wpuszczać inwestorów do naszego
        miasta!!! Patrz: Wrocław np.!

Pozdrawiam i czekam na rozbudowe Browaru
      • Gość: P.B Re: Jestem za inwestycjami IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 13:52
        > W Poznaniu ostatnio nie rozpoczęła inwestycji
        > żadna poważna firma, która by dała kilkaset miejsc pracy.

Uuuu mocne słowa.
        Jakie inwestycje masz na myśli? Produkcyjne?
        Odnoszę wrażenie, że rozgoryczenie wzieło górę na zdrowym rozsądkiem.

P.S
        VW w zeszłym roku przyjął 1.700 nowych pracowników, nie było w ostatnich latach
        przedsiębiorstwa w którym byłby większy wzrost zatrudnienia.
        Moment był jeden - poznańska ENEA :D wzrost o ponad 4.500 pracowników
        • Gość: Przemo Re: Jestem za inwestycjami IP: *.tele2.pl 05.06.04, 11:37
          Jeśli chodzi o ENEA-e to wzrost zatrudnionych osób był wynikiem konsolidacji
          wszystkich spółek wchodzących w skład holdingu, W ciągu paru tygodni pracownicy
          spólek zaleznych stali się pracaownikami ENEA......
    • Gość: mc Panie Grobelny - koncz wasc, wstydu oszczedz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 12:33
      Kolejna decyzja prezydenta-debila uchylona? Przeciez to kompromitacja dla niego
      samego - co to za prezydent, ktory wydaje decyzje niezgodne z prawem (pierwsza
      glosna to nielegalny zakaz wstepu na stadion dla kibicow Legii)? Panie
      Grobelny - koncz wasc, wstydu oszczedz!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Z 247 Re: Przełom w sprawie rozbudowy Starego Browaru IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 13:09
      Prezydent akurat skończy! Chyba,że mu dupę "odspawamy" od stołka.Przecież w
      ubiegłym roku,na łeb,na szyję uchwalano 10 lipca miejscowe plany
      zagospodarowania terenu,aby nie podpadły pod nowe przepisy.Dotyczyło to też
      terenów kupionych przez Fortis.Swoją drogą z tych 15 000 m2 około 60 % to i tak
      były tereny pod tzw.zabudowę centrotwórczą,więc nie ma co dyskutować tylko
      trzeba szanować własne słowo i wydać szybciutko pozwolenie na budowę!Chyba,że
      wolicie zmurszałe baraki w centrum miasta!
      PS.Wolne tory też bym oddał Kulczykom za synmboliczną złotówkę!
      • Gość: anusz Super!! Budowac!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 03.06.04, 14:22
        Nareszcie a wszelkiej masci zazdrosnikom wielk fuck you. Bo kupil za 6 mln?? a
        niech ma za darmo jesli wybuduje za 300 mln zlotych. Przybeda miejsca pracy
        itd. a debile przeciwni rozbudowie wypier!...
    • Gość: solo A Poznaniacy zapłacą Kulczykom odszkodowanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 14:52
      ... za błędną decyzję Grobelnego, która z góry była zaplanowana. Sprzedał
      ziemię za bezcen i jeszcze teraz będzie wydawał kasę z naszego budżetu na
      odszkodowanie Kulczykom za wstrzymanie prac, za zerwane umowy, za straty
      moralne.... Transakcja wiązana. On im ziemię za darmochę, lud niezadowolony,
      opinia o konszachtach, trzeba ratować wizerunek i zburzyć opinię ludu o
      przyjaźni Kulczyk - Grobelny, zahamowanie budowy Starego Browaru, lud przestaje
      się aż tak bardzo gniewać na prezydenta, wniesienie skargi do SKO przez
      Kulczyków, oczywiście ich wygrana, i na koniec Poznaniacy drugi raz płacą
      Kulczykom za ich chęć do inwestowania - odszkodowanie. I co lud na to? A mam to
      gdzieś, szkoda się denerwować, trzeba myśleć o swojej rodzinie, żeby na chleb
      nie zabrakło....
    • Gość: nuta Re: Przełom w sprawie rozbudowy Starego Browaru IP: 156.25.4.* 03.06.04, 15:10
      Ugotowac Kulczykow we wlasnym sosie i podarowac im park. Po co komu
      beznadziejny sklep w centrum miasta. Czy nie lepiej pozostawic park, oczywscie
      uporzadkowany i przystosowany do imprez kulturalnych. Moim zdaniem pomylka ze
      Starym Browarem powinna byc swoistym pomnikiem dla nastepnych wladz miesjkich.
      Niech kazdy dla siebie sparafrazuje przyslwoie: gdzie kucharek szesc, tam nie
      ma co jesc.
      • Gość: gosc Re: Przełom w sprawie rozbudowy Starego Browaru IP: *.icpnet.pl 03.06.04, 15:44
        Po pierwsze to park już należy do Kulczyków i kupili go wcale nie od miasta a
        od parafii ewangelicko-augsburskiej (chyba tak się ona nazywa..). Po drugie
        jeśli mówiac beznadziejny sklep masz na myśli stary browar to podaj mi proszę
        jakiś inny w Poznaniu który nie jest beznadziejny (chociaż pewnie wiele rzeczy
        można byłoby zrobić w starym browarze lepiej..). I wyjaśnij proszę co masz na
        myśli mówiąc o pomyłce ze St Browarem?
    • jete Re: Przełom w sprawie rozbudowy Starego Browaru 03.06.04, 17:33
      Ja bym chciał, żeby te przedsiębiorstwa skarbu panstwa, ktore niepotrzbnie
      przynosza straty, czy nawet jakies obsrane zagajniki, ktore maja byc parkami,
      sprzedac inwestorom za zlotowke. Niech powstaja nowe miejsca pracy albo chociaz
      cos co nie przynosi strat, albo sie no cos przyda. Kwestia zgodnosci z prawem
      to osobna kwestia.
      • Gość: I-sekretarz Re: Przełom w sprawie rozbudowy Starego Browaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 17:43
        Kulczyk to biznesmen i ma prawo prowadzić działalność byle zgodna z prawem.
        Problemem sa:
        1. grobelny - matacz krętacz
        2. dupowlazy , których pełno na tym forum , którzy myślą, że jak napiszą pean
        na temat Starego Browaru to dostaną się do elity Poznania
        Szkoda tylko ,że myślą o sobie w kategoriach "ludu wybranego".
        Oserwuję tych dupków na codzień i boję się żeby nie wpaść w takie zwichrowanie.
        Pracownicy firmy FORTIS to prawie nawiedzona sekta.
        • Gość: łuki Re: Przełom w sprawie rozbudowy Starego Browaru IP: *.icpnet.pl 05.06.04, 00:45
          Gość portalu: I-sekretarz napisał(a):

> 2. dupowlazy , których pełno na tym forum , którzy myślą, że jak napiszą pean
          > na temat Starego Browaru to dostaną się do elity Poznania
          > Szkoda tylko ,że myślą o sobie w kategoriach "ludu wybranego".
          > Oserwuję tych dupków na codzień i boję się żeby nie wpaść w takie
          zwichrowanie.

kim trzeba być, żeby mógło wogóle przyjść do głowy takie uzasadnie ludzkich
          opini ? zwalilo minie to z nóg

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka