tsuranni 18.02.12, 20:07 orwellowski świat.... zrzygać się mozna... mało im, że 60% zarobków i tak nam odbierają w podatku dochodowym, haraczach zusowskich i vacie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ratpoles_tamer Wydział finansowy samorządu to nie fiskus ! 18.02.12, 20:20 Merytoryczna amatorszczyzna szaleje wśród współczesnych redaktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość w dom Re: Wydział finansowy samorządu to nie fiskus ! IP: 80.51.45.* 19.02.12, 11:53 Ale tytuł jest bardziej przyciągający :) Nie ma co się czepiać szczegółów :D --------------------------------------------------- miłosne smsy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wydział finansowy samorządu to nie fiskus ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.12, 09:34 muszę się całkowicie zgodzić z przedmówcą. Wypadałoby aby dziennikarz najpierw nabył podstawową wiedzę w zakresie podaktów, a w tym wypadku podatków lokalnych (od nieruchomoci), które nie są realizowane przez Urząd Sakrbowy a przez organ podaktowy, jakim w przypadku Poznania jest Prezydent Miasta. W mniejszych gminach taki kontrole i weryfikacje danych są na porzadku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: git Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.wtvk.pl 18.02.12, 20:21 Niestety... 800 tys. urzędasów w tym kraju, więc coś muszą robić! Przykre, że polega to głównie na tym, aby ściągnąć kasę z obywatela, a jak pójdziesz do urzędu to robią wielką łaskę, że w ogóle wysłuchają o co ci chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyrka Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.12, 20:54 a czy Radojewo już przeczesane?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Pasożyty mają pretekst do siedzenia w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 13:13 w godzinach pracy. A ja tym czasem wciąż widzę na zdjęciu z gugla z moim parkingiem, swój samochód, który sprzedałem 3 lata temu. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a taaa, pewnie sie opie...ja w necie:) 18.02.12, 22:14 a jak ich pracodawca sprawdzil to mowia, ze szukali na GE:)) a swoja droga ciekawe jak to licza:)widza bude, ale nie widza ilosci kondygnacji...hmm..ciekawe, ciekawe... a to co widza jako garaz moze byc buda dla psa albo kurnikiem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: taaa, pewnie sie opie...ja w necie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 11:20 o tym samym pomyślałem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japi Re: taaa, pewnie sie opie...ja w necie:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.12, 16:45 Działa to tak, widzą na GE budę dla psa, traktują jako garaż, naliczają dodatkowy podatek, który przychodzi w formie decyzji- według polskiej ordynacji, podatek masz zapłacić, możesz później się odwołać, ale nie przed zapłatą, następnie odwołanie musisz złożyć przez twój urząd skarbowy, do izby skarbowej, która w 99,9% podtrzymuje stanowisko us. Na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: 95.108.113.* 18.02.12, 23:24 Podatki są między innymi dlatego wysokie, że część obywateli bez metod z "orwellowskiego świata" tych podatków nie płaci, dymając w ten sposób tych pozostałych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 11:23 nawet jeśli, to myślisz, że podatki byłyby niższe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: 95.108.113.* 19.02.12, 12:27 Tak, tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny No to zle myslisz. IP: *.0.87.mikrochip.pl 19.02.12, 20:16 Ile by te zlodziejskie gnidy nie ukradli swoim niewolnikom, to im i tak bedzie malo. Odpowiedz Link Zgłoś
kosztorysik Można sprawdzać także Facebooka 19.02.12, 09:08 Swego czasu w Moim Małym Miasteczku kilka osób straciło zasiłki wypłacane z MOPSu po tym, jak pracownicy MOPSu przeczesali NK i FB, znajdując na nich ich zdjęcia z Chorwacji, Grecji, Egiptu. :) Ja pochwalam takie działania - niby dlaczego z moich podatków mam komuś dopłacać do wczasów w Grecji, gdy mnie samego na to nie stać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Można sprawdzać także Facebooka IP: *.icpnet.pl 19.02.12, 16:20 Każda metoda jest dobra, jak jest tania i skuteczna, ale zdjęcia w googlach są dość stare chyba z 2005 roku. Może wreszcie uda się ciąć te podatki i te ilości urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Można sprawdzać także Facebooka IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 18:41 jeśli już to liczbę urzędników. urzędników da się policzyć, więc nie są 'ilością'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nygus Re: Można sprawdzać także Facebooka IP: *.tmodns.net 20.02.12, 05:53 No to 'ilu' jest tych urzedników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serty Re: Można sprawdzać także Facebooka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 22:19 Tyle, że realnie taniej byłoby wypłacać te zasiłki (ile one wynoszą 100-200zł?) niż płacić pensję tym urzędnikom. Bo to właśnie stąd bierze się rzesza urzędników dwukrotnie większa niż w PRL. Masz 0,5% osób bez ubezpieczenie zdrowotnego, a system który ma to wykrywać, jest kilka razy droższy niż po prostu leczenie wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nygus Re: Można sprawdzać także Facebooka IP: *.tmodns.net 20.02.12, 05:55 Tak ale gdyby nie sprawdzano nic to nikt by nie płacił ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lugh Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 09:20 Ciekawe czy zapłacili za program? Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś google miało starasz zdjęcia niż geoportal. A te dokładne zdjęcia nad polskimi miastami to już zdjęcia lotnicze a nie satelitarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: 95.108.113.* 19.02.12, 10:49 Program jest darmowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm1949 Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.free.aero2.net.pl 19.02.12, 16:27 jest darmowy do zastosowań niekomercyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth 19.02.12, 09:21 tsuranni napisał: > orwellowski świat.... zrzygać się mozna... Zrzygać to się mozna jak się widzi okazałą rezydencje z prosperujacym warsztatem na tyłach a właścicielem jest dziadek na rencie nie płacacy podatków, ZUS-u i bez kasy fiskalnej. Podobnież niedobrze mi się robi jak w taksówce moja prośba o rachunek wywołuje u kierowcy skręt kiszek a przynajmniej robi taką minę jakby ataku owej reptury właśnie dostał. A rózni hydraulicy czy inni fachowcy? Ustalam cenę za usługę, a gdy dochodzi do w końcu do płacenia, prosba o fakturę wywołuje cwaniacki usmiech i natychmiastową reakcję: - No jak pani chce rachunek to muszę pani jeszcze doliczyć VAT i podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Sommer Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.pools.arcor-ip.net 19.02.12, 09:38 W koncu jaki zaplacilas rachunek za POdlaczenie zmywarki ? Znajac Twoja prawosc dalas jeszcze napiwek !! Geldmangel ist die Quelle von allem Bösen ! Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth 19.02.12, 09:47 Zmywarkę podłaczyli faceci co ją przywieźli ze sklepu, gratis w cenie zmywarki. Na urządzenie mam papier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Sommer Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.pools.arcor-ip.net 19.02.12, 10:20 Oczy przecieram ze zdumienia ! Na POlski rynek wkraczaja prawidlowosc dbania o klientele ! Brawo ! Na wszelki wypadek POlecam kupno czujki na wode i POstawienie jej w bliskiej odleglosci zmywarki.Diabla nie nalezy kusic POtopem Sienkiewicza ! Przed paroma dniami zwalczylem tym kuremeslem najazd Szwedow na nasza kuchnie jak zona wlala do dozownika plyn do zmywania garow (Palmolive) zamiast blyszczyka.W pierwszym momenie POmyslalem,ze zmywarka sie spieniala na tak ciezka harowe ! :-)) PS Starosc nie radosc,"tysz"ma swoje uroki ! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nygus Ty pie...ny idioto IP: *.tmodns.net 20.02.12, 06:17 Naucz się pisać po polsku. Po polsku nie pisze się dwóch dużych liter w jednym wyrazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do imbecyla !! Re: Ty pie...ny idioto IP: *.pools.arcor-ip.net 21.02.12, 09:59 Chyba nie masz racji POpie...ny PISdzielcu !! PS Ziew.... i olewka z miekiej rurki !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejD Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.eimperium.pl 19.02.12, 16:31 lili_marleen napisała: > Zmywarkę podłaczyli faceci co ją przywieźli ze sklepu, gratis w cenie zmywarki. > Na urządzenie mam papier. ...no to zdecyduj się czy podłączyli ci gratis czy podłączenie było w cenie zmywarki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acelnosz Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 15:13 > Zmywarkę podłaczyli faceci co ją przywieźli ze sklepu, gratis No to zgodnie z Twoją ideologią, masz przychód, który podlega opodatkowaniu podatkiem dochodowym. Ponadto faceci popełnili wykroczenie w rozumieniu ustawy o podatku od towarów i usług i podatku akcyzowym, ponieważ świadczenie usługi jest w naszym kochanym kraju opodatkowane, nawet, jeśli jest darmowe (wtedy na podstawie średniej ceny usługi w danym regionie). Tego tak bardzo pragniesz? Gdyby zrezygnować z PIT, który stanowi raptem może kilka procent przychodu skarbu państwa, oraz zracjonalizować VAT tak, aby był procentem od realnego przepływu pieniężnego, okazałoby się, że zatrudnienie w aparacie skarbowym da się zredukować o połowę (ba, może nawet więcej). Korzyść społeczna byłaby taka, że sąsiad sąsiadowi nie byłby wilkiem, a do tego skłania obecna sytuacja. Zniknąłby najbardziej znienawidzony i niemoralny podatek, który daje prawo grzebania po naszych prywatnych rzeczach anonimowym i bezkarnym urzędnikom, a ponadto karze surowo za wytężoną pracę, ponieważ osoby lepiej zarabiające płacą i większe kwoty i według wyższej stawki. Na koniec zagadka: a wiesz, ile kosztuje ściągnięcie 100 zł VAT-u? Jaki jest sumaryczny koszt pozyskania tej kwoty (oczywiście statystycznie, w skali całego kraju)? Otóż według różnych źródeł państwo ponosi nakłady w granicach 20 - 30 zł na każdą stówkę tak - wydawałoby się - oczywistego podatku. Ściąganie PIT-u jest oczywiście droższe, ponieważ śmieszne kwoty należy ściągać z milionów podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guy Fawkes Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 12:08 Ciekawe co powiesz na Kościoły co nie mają jeszcze zakończonej budowy, bo np. nie są otynkowane (od 10 lat) i nie płacą przez to podatku od nieruchomości, ale normalnie działają. Urzędasy nic z tym nie zrobią, bo mimo że budynek stoi to nie został ukończony, więc nie mają prawa żądać pieniędzy od powierzchni. Yoopi! KOCHAM instytucje kościelne! Opodatkować złodziei Co do zdjęć z GE to są stare jak świat i jestem bardzo ciekaw jak sprawdzą czy w budynku jest firma czy nie. Jeśli nie chcą szarej strefy to niech obniżą podatki i zreformują ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nygus Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.tmodns.net 20.02.12, 06:26 Jak nie został ukończony to nie powinien być używany. A jeśli jest używany to powinno się płacić. Takie elewacje, jaki właściciel. Urzędasy nie chcą się narazić bo boją się, że nie pójdą do raju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nygus Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.tmodns.net 20.02.12, 06:13 Nie wiem jak w Polsce to wygląda ale może poskutkowałoby żądanie wstępnej wyceny. Tam gdzie takie prawa obowiązują, pan ch...jdraulik nie mógłby "doliczyć" VAT-u i podatku gdyż musiałby się zmieścić w granicy błędu 10% od wstępnej wyceny. Podatek by sobie zapłacił z tego co wyliczył na wstępie. Nie mógłby zmieniać kontraktu po jego zakończeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nygus Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.tmodns.net 20.02.12, 06:14 Poza tym, postraszenie go donosem do US mogłoby ostudzić nieco jego cwaniactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa5.0 Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth 19.02.12, 09:39 Inwigilacja ,gorsza niż za Stalina .banda nygusów ma sprawdzać czy państwo może nas jeszcze bardziej okraść! Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Jak z krową Kalego 19.02.12, 09:49 Pewnie - lepiej samemu okradać, niż być okradanym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: 95.108.113.* 19.02.12, 10:53 Banda nygusów ma prawo a nawet obowiązek sprawdzić, czy to ty nie okradasz państwa czyli de facto innych uczciwych obywateli. Symptomatyczne jest to, że tylu jest obrońców oszustów i krętaczy, a atakuje się urzędników, którzy w sposób dla nich niezwyczajny wykazali się inwencją w wykonywaniu powierzonych im przez ustawodawcę obowiązków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nygus Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.tmodns.net 19.02.12, 13:01 Ależ oczywiście! Nakładanie podatków bez opamiętania lub głosowanie za tym (by skorzystać z tych pieniędzy) to jest sama krystaliczna "uczciwość". Ponieważ jest nas więcej to mamy "prawo" zabrać forsę, którą ktoś inny zarobił, bo on nas "okrada". Gdy autor software'u nie chce go dawać za darmo to też jest "kradzież". Sami "złodzieje" wśród zarabiających i sami "uczciwi" wśród nie. Bo im się "należy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 11:39 a jak państwo cie już okradło tumanie ? , nie korzystasz z dróg, oświetlenia ulic, kanalizacji , ścieków transportu itd .... koniec bezkarnego oszukiwania tj OKRADANIA społeczeństwa pieprzona krowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 12:04 Oj witek, właśnie wyszedł z Ciebie urzędnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japi Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.12, 16:51 Chodzi o to, że oświetlenie, drogi, kanalizację wykonano znacznie drożej niż gdy projektowała by prywatna firma dla swoich celów, chodzi o to, że nie sprawnego nadzoru nad wydawanymi pieniędzmi, dlatego balon z wpływami do budżetu musi być coraz większy, jak państwo jest niegospodarne to obywatel je olewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan to nie tak Ewa.. To system jest winny IP: 89.174.254.* 19.02.12, 11:44 a nie urzędnicy.... Skoro nasze interesy powierzamy w wyborach ferajnie, którą jedyną ideą jest możliwość okradania własnego obywatela to nie ma się co dziwić, ze oni zbudowali do tego odpowiednią strukturę urzędniczą i przeprowadzili stosowną legislację prawną by można było kraść bezkarnie... Politycy (a za nimi urzędnicy) realizują tylko to na co pozwoliliście im swoją decyzją przy urnach i żeby zmienić taki stan rzeczy to trzeba zmienić decyzje wyborcze... Ja od zawsze wam tu piszę, że byście myśleli własnymi portfelami a nie ulegali jakimś schizom michnika czy wyłonionej przez postkomuchów "elicie narodu"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: to nie tak Ewa.. To system jest winny IP: 95.108.113.* 19.02.12, 12:26 Normalnie zaraz się rozpłaczę... W idealnym społeczeństwie, idealnych i czystych jak łza obywateli, zeplęgli się pasożytniczo wysysający soki urzędnicy i politycy. Ja dla odmiany od zawszę piszę, że politycy, urzędnicy, księża, policjanci, adwokaci, lekarze i kolejarze są TACY SAMI jak reszta społeczeństwa, z którego się wywodzą. Nie przylecieli tu z Marsa, nie rozsypał ich Wuj Sam razem ze stonką. Takie myślenie jest wygodne, ale mija się z prawda. To my, Polacy (w swojej masie) jesteśmy leniwi, kłótliwi, lubimy bumelować i kantować, obcy jest nam etos pracy (jak i inne etosy) i lubimy wyciągać łapę po pieniądze innych - bo nam się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: to nie tak Ewa.. To system jest winny IP: 89.174.254.* 19.02.12, 12:45 mów za siebie Zenek bo ja z tymi cechami, które przypsiujesz Polakom nie mam nic wspólnego mimo, ze Polakiem jestem... Jest dość prosta odpowiedź na Twoje pytanie; kto ma większy wpływ na Polaków; kościół czy media i w ślad za tym wpływem wykreował Polakom swoje elity? Moim zdaniem to media są winne takiej sytuacji w której Polacy akceptują złodzieji przedstawianych jako politycy oraz zwykłych załganych squ...eli wykreowanych w tychże mediach na elity i mamy na to dowody na codzień... Popatrz; blisko dwa lata niedługo minie prezydentury Komorowskiego a 10 pytań jakie zadał mu publicznie (bo w necie) bloger Aleksander Ścios jakoś dalej nie znajduje odpwoiedzi bo żaden dziennikarz ich nigdy temu facetowi nie zada... Wyobrażasz sobie taką sytuację w jakimkolwiek innym, demokratycznym państwie? W Niemczach prezydent potrafi się podać do dymisji bo nie potrafił wyjaśnić powodów sponsorowanej wycieczki jaką odbył 10 lat temu na koszt jakiegoś przedsiebiorcy a w Polsce media nie potrafią zapytać Komorowskiego o źródło pochodzenia 250 tysięcy DM jakie ten włożył do mafijnego banku Palucha... Skad skoromny "opozycjonista", nauczyciel histori, mąż bezrobotnej kobiety zajmującej się pięciorgiem dzieci wziął taką kasę po zaledwie roku roku posłowania? Mnei to interesuje ale media wolą jakoś o biedronce Kaczora prowadzić publiczną dyskusję.. Reasumując; Polacy są ogłupieni przez media i dlatego podejmują idiotyczne decyzje przy urnach ale ja widzę szansę na to, że w ub roku popełnili tą głupotę po raz ostatni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: to nie tak Ewa.. To system jest winny IP: 95.108.113.* 19.02.12, 13:34 > mów za siebie Zenek bo ja z tymi cechami, które przypsiujesz Polakom nie mam ni > c wspólnego mimo, ze Polakiem jestem... Napisałem en mass... Widzę też że wyraźnie łączysz opisywane patologię z jedną opcja polityczna, jakby 5 czy 10 lat temu było inaczej. To też fragment życzeniowego, uproszczonego postrzegania świata - niech no tylko Prezydentem/Premierem zostanie X, a staniemy się krajem mlekiem i miodem płynącym. I znów wzruszyłem się do łez, bo politycy i dziennikarze przecież strasznie różnią się od zwykłych Polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz222 Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth 19.02.12, 10:37 Dlaczego inwigilacja? Czy ja jestem idiotą dlatego, że płacę swój podatek od początku za każdy metr kwadratowy? A ten kto nie płaci to spryciarz czy oszust? Osobną sprawą jest dyskusja czy podatek jest wysoki, bo zawsze jest za wysoki. Jak kogoś nie stać to niech buduje mniej. Poza tym - jaka skala w porównaniu do np. katastralnego - ca. about dom 200m kw. = 800 zł/rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Mirosław Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.ewe-ip-backbone.de 19.02.12, 11:24 Masz rację ,zgadzam się z tobą i pozostałymi że Państwo coraz bardziej zagląda nam w nasze życie.Tylko nic nie robią żeby nam to życie ulepszyć ba a nawet nie martwią się co będzie gdzy zabraknie porodów..skandal. Jeszcze jedna sprawa ważna czy zastanawialiście się czy urzędnicy skarbowi nie kręcą ,matacą na boku co do podatków swoich i swoich rodzin?Czy ktoś z Panstaw Polskiego sprawdza urzędników podatkowych potrójnie?Co z odsetkami karnymi wobec nich?Czują się bez karni,chciałbym dokładnie sprawdzić co 10-go urz.skarbowego,jego majątek,i każdy grosz wstecz minimum 5,10,15 lat. Cytat"W ten sposób przeglądamy rocznie kilkadziesiąt tysięcy nieruchomości - opowiada Tamara Paterska z wydziału finansowego Urzędu Miasta w Poznaniu" Więcej... poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,11173510,Fiskus_sprawdzi_twoj_dobytek_w_Google_Earth.html#ixzz1mp0r5zVC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezus ma ryja Płacisz bo jesteś pozytecznym idiota i fiutem IP: *.dynamic.mm.pl 19.02.12, 14:35 Płacą podtrzymujesz pasozytów aby mieli z czego jeszcze bardziej gnebic ale cóż idiota to idiota tego nie zrozumie ,tumanie podczas okupacji niemieckiej ci co słuzyli niemcom to dobrze postepowali czy nie ?\odpowiedz sobie głupi bucu. Odpowiedz Link Zgłoś
witkowski.architekt czy legalne? 19.02.12, 11:34 Pytanie czy taki sposób jest legalny? Czy nie łamie chociażby zapisów regulaminu użytkownika Google Earth? Czy przypadkiem działając w ten sposób sami urzędnicy nie złamali prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: czy legalne? IP: *.static.icpnet.pl 19.02.12, 18:21 I chyba urząd mam problem z legalnością. Przecież nawet w trakcie instalacji, przy akceptacji warunków umowy, jest zakaz wykorzystywania komercyjnego (na ale umowa jest po angielsku). Ciekawe jak w sądzię wyglądałoby potwierdzenie przez googla aktualności danych przez wykorzystanych urzędy ? Znając Googla może to kosztować urząd więcej niż potencjalne zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nygus Re: czy legalne? IP: *.tmodns.net 20.02.12, 05:51 No właśnie. Skąd wiadomo, że GoogleEarth jest wiarygodny? Bez trudu można sprawdzić, że są tam zdjęcia z różnych okresów. To nie jest real-time monitoring. Poza tym skąd US wie, że jakaś buda to garaż, a nie "pokoik teściowej"? Odpowiedz Link Zgłoś
witkowski.architekt Re: czy legalne? 21.02.12, 11:04 Zdjęcia są pewnie tylko po to, żeby znaleźć nieprawidłowości. Potem pewnie jest wizja lokalna i dokumentacja fotograficzna na nieruchomości. Czyli zdjęcia google raczej nie są dowodem - tylko narzędziem do znajdowania. Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth 19.02.12, 12:37 ..rozumiemy, że też dobiorą się do doop klechom.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjusz cherea tylko rewolucja może to zmienić. Hieny nie darują. IP: *.ists.pl 19.02.12, 12:37 Potrzebują pieniędzy na swe utrzymanie i kupienie poparcia podczas wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo543 Holokaust - nie, proszę nie nadużywać tego słowa. IP: 91.210.242.* 19.02.12, 13:17 To było zabicie kilku milionów Żydów, Polaków, Francuzów, Rosjan i ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Holokaust - nie, proszę nie nadużywać tego sł IP: 94.75.115.* 20.02.12, 08:09 To nie byli żydzi ale obywatele różnych państw - najczęściej Polski. Dlaczego jeśli chodzi o korzyści własne mówi się raz o Żydach (pieniążki z banków szwajcarskich) a raz o Polakach (odbiór nieruchomości np.)? To jest chore. Światopogląd czy religia nie powinna mieć znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
agora_do_wora Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth 19.02.12, 13:35 Na Allegro wzrośnie sprzedaż dużych siatek maskujących z demobilu. Odpowiedz Link Zgłoś
dastin84 Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth 19.02.12, 14:48 Niech się wezmą za majątki polityków www.naulice.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dastin84 naulice.pl 19.02.12, 14:48 A majątki polityków? czemu ich nie sprawdzają! www.naulice.pl Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth 19.02.12, 15:26 Sami sobie zgotowaliśmy ten los... Odpowiedz Link Zgłoś
refio Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth 19.02.12, 15:35 Niedługo będą zaglądać w dupę, żeby sprawdzić czy nie jedliśmy kawioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! muszą opłacić koncesje do takiego używania google IP: 78.9.79.* 19.02.12, 17:06 Wykorzystywanie komercyjne programu jest zabronione! Wnoszą opłatę do Google czy lamią prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
divak2 Dowody z Google chyba nie do obrony 19.02.12, 17:25 Bo aktualnosc Googlowych map pozostawia sporo do życzenia, to jest S3 na przykład niby jest zaznaczona, ale zdjęcia sat pokazują tylko plac budowy, tak samo nie ma śladu ukończonej i oddanej do użytku A8 koło Wrocławia. Po drugie nikt nie sprawdził, ale używając aplikacji Googla godzisz sie na ich "warunki użytkowania", które zawierają zastrzeżenie, że "MAKE NO REPRESENTATIONS OR WARRANTIES REGARDING THE ACCURACY OR COMPLETENESS OF ANY CONTENT OR THE PRODUCTS" - czyli "nie gwarantujemy ani nie zapewniamy dokładności i kompletności naszych produktów." Czyli mówiąc po polsku - dołożyliśmy starań aby mapy wiernie odwzorowywały rzeczywistość, ale jak coś jest inaczej to sorry. Ciekawe więc, jaki jest status prawny takich informacji. Dodatkowo są odpowiednie uwagi dotyczące użytkowania produktów Googla przez instytucje rządowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izirajda Re: Dowody z Google chyba nie do obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 15:20 Ciekawostka: próba wyszukania trasy np. do Szczecina kończy się... odkryciem nowo wybudowanej trasy S3. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklasp Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth 19.02.12, 18:06 Polacy mnie rozsmieszaja swoja glupota. Przecie wystarczy ze przy zakupie domu, sprzedazy lub ewidencjonowaniu(spis), notariusz przekzze informacje do urzedu(nalozyc obowiazek) i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.02.12, 00:30 mniklasp napisał: > Polacy mnie rozsmieszaja swoja glupota. Przecie wystarczy ze przy zakupie domu, > sprzedazy lub ewidencjonowaniu(spis), notariusz przekzze informacje do urzedu( > nalozyc obowiazek) i po sprawie. Komentujący mnie rozśmieszają swoją głupotą. Przy zakupie i sprzedaży domu, notariusz przekazuje informację. Jak budujesz sobie garaż/dom, notariusz nie ma nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek1972w Te mapy maja duże opóźnienie............. 19.02.12, 18:48 Co to najmniej kilku miesięczne ........................... Mojego domu jeszcze nie ma a mieszkam już ponad pół roku..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temida Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 19:54 To jest inwigilacja-a to jak w naszym kraju jest karalne!! Odpowiedz Link Zgłoś
doradcaprezesa Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth 19.02.12, 21:22 ciekawe czy licencja GoogleEarth obejmuje użytek do celów komercyjnych? Swoją drogą mogą mi w arszloch zajrzeć bo dzięki nim praktycznie nic nie mam... Trzeba z tej dzika kraj sp.rd.lać. Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth 19.02.12, 23:40 Ja zabudowalem basen, samochody mam zarejestrowane na znajomych, nie wystawiam juz faktur, nie wymagam rachunkow i fiskus moze mnie cmoknac w sam srodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ordynator psychia Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth IP: *.pools.arcor-ip.net 20.02.12, 00:05 Szafka przy lozku szpitalnym ? Samo -chody -galeryjki na znajomych z oddzialu terapii uzaleznien od srodkow psychoaktywnych ?? Sprawdzimy !! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Re: Fiskus sprawdzi twój dobytek w Google Earth 20.02.12, 00:31 hehe, sprawdzic to sobie mozesz u wrozki z kim laska przyprawia Ci rogi. Odpowiedz Link Zgłoś