Gość: S IP: *.icpnet.pl 14.06.04, 15:43 Nie muszę się wstydzić za wyniki w Poznaniu... Choć LPR i Samoobrona i tak za dużo tutaj dostały Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Samoobroniony Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 15:59 Hańba !!! Wynik wcale nie odzwierciedla poglądów Wielkopolan. Gdzie jest dobry wynik SAMOOBRONY. Napewno PO i UW coś zamataczyły. Niech zyje Partia SAMOOBRONA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Companiero Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: 195.94.213.* 14.06.04, 16:40 Jedź sobie na Białoruś. Tam jest taki jeden jak żywcem wyjęty z samoobrony. I nie wracaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-samoobroniony Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.echostar.pl 14.06.04, 23:05 Proponuję, by Samoobrona przeniosła się na Daleki Wschód (jest taki malowniczy obwód władywostocki) i tam zaczęła ćwiczyć Kung - Fu. Nic tu, w EUROPIE, po Was. Żegnam, w imieniu cywilizowanych narodów świata i europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samoobroniony Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 03:12 Poczekamy na wybory do Sejmu. Już widzę jak wszelkie PO, UW PiS i inne "kanapy" bedą wywożone na taczkach na "śmietnik historii". Dosyć już rządów pseudoliberałów i pseudodemokratów z spod tych znaków. Laos Pol Pota to dla nich właściwe miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whitepower Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.echostar.pl 15.06.04, 21:48 Wszyskich kolegów z Samoobrony, rezydujących w popegerowskich wsiach i żerujących na ludzkich instnktach bez programu politycznego i wizji (bez mózgu jej nie można mieć)trzeba po prostu wyeliminować. Kijem w plecy i do Łukaszenki w wagonach wywieźć. Stworzycie tam sobie raj dla nierobów, rozdając pieniądze, których zarabiać nie potraficie..buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Do Dzidki i Vipuni IP: *.icpnet.pl 14.06.04, 16:51 Dziewczyny, jak tam Wasze nastroje powyborcze? Chyba możemy pogratulować naszemu kandydatowi i sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: Do Dzidki i Vipuni 14.06.04, 17:36 już gratulowałam, ale cały czas trzymam kciuki, bo jeszcze nie wszystko jasne :( Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal Tomczak, Tomczak? Coś mi to mówi... IP: *.bg.am.poznan.pl 14.06.04, 16:53 To jest ten człowiek, który zrzucił kamień z rzeźby Papieża i wysyłał dyrektorkę Zachęty do Izraela? Ludzie mają tak krótką pamięć... Brawo Kułakowski. Jeśli dobrze rozumiem, to z Poznania wchodzi jeden kandydat UW - czyli właśnie on? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KatJa Re: Tomczak, Tomczak? Coś mi to mówi... IP: 213.25.168.* 14.06.04, 17:05 Ludzie maja krótką pamięć. Wystczy Siwca powiesić na kazdym słupie, żeby przestali się zastanawiac na kogo głosują. I co teraz? Pojedzie do Bruksli i będzie ziemie calował? A na akcje LPR - owców w zakresie wyłapywania wystaw i dzieł sztuki obrażających ich uczucia religijne już czekam...z zażenowaniem! Głosowałam na Kułakowskiego, choć do Libickiego i Kaczmarka przekonałam rodzinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Longislander Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.dsl.invision.com 14.06.04, 16:58 Brawo Poznan! Gratulacje zza oceanu. U nas, w okregach polonijnych, zwyciezyla UW, a buractwo przegralo z kretesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Niepodleglosc dla Wielkopolski! IP: *.centertel.pl 14.06.04, 17:01 Widac, ze tu mieszkaja ludzie rozsądni! Po co nam te buraki ze wschodu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfegor121 Re: Niepodleglosc dla Wielkopolski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 17:07 O to, to, to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlx Tak jak mówisz;)! IP: *.echostar.pl 14.06.04, 20:23 Zastanawiałem się nad UW, ale myślałem że zmarnuję swój głos, oddałem na PO, a tu proszę. No moje gratulacje! Pocieszające jest to, że "normalne" (dla mnie) partie PO i UW oraz trochę mniej "normalny" PiS łącznie dostały 54,9 %. Jest nadzieja...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary poznaniak Re: Tak jak mówisz;)! IP: *.echostar.pl 14.06.04, 22:48 Brawo! Myślę tak samo, ale "zaryzykowałem" i zagłosowalem na UW. Cieszę się, że nie zmarnowałem głosu. Jeśli Geremek zostanie choćby vice-przewodniczącym europarlamentu, to UW w wyborach krajowych może liczyć na 12-15 % głosów. Widzę przyszła koalicję PO + UW + PIS + PSL (?). A co myślicie o pomyśle mariażu UW z SDPL ? Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: Tak jak mówisz;)! 14.06.04, 23:53 Gość portalu: stary poznaniak napisał(a): [...] > Widzę przyszła koalicję PO + UW + PIS + PSL (?). raczej PO + PiS + UW = POPiSUW'ka :P (R) hehe swoją drogą to nie jestem za takimi sklejankami, każda partia ma swój program, a koalicje powinny dotyczyć konkretnych spraw... ale to już moje myślenie, mniej polityczne, a bardziej zadaniowe > A co myślicie o pomyśle mariażu UW z SDPL ? hmmm liberałowie z socjalnymidemokratami??? toż to mieszanka wybuchowa :) podstawy ekonomii się kłaniają - to nie wróży nic dobrego... ale fakt, że w niektórych sprawach jestem bardziej prosocjalna niż liberalna, ważne żeby "lewa strona równała się prawej" jak to mówią księgowi, a wtym układzie mogłoby być baaardzo cięzko... wszystko zależy czy SDPL pójdzie bardziej w stronę "Borowsko-Celińską" czy "Banachową"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary poznaniak Re: Tak jak mówisz;)! IP: *.echostar.pl 15.06.04, 00:04 Niestety, współczesna polska polityka to nie marksism-leninizm w klasycznym wydaniu i dialektyzm zdecydowanie ustępuje miejsca koniunkturalizmowi i pragmatyzmowi. UW i SDPL mają ten sam elektorat, co stanowi potencjalną bazę do przyszłej koalicji. Przeciwnik też zdaje się być ten sam - LPR i Samoobrona. A przecież nic tak nie jednoczy, jak wspólny wróg ! Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: Tak jak mówisz;)! 15.06.04, 00:29 Gość portalu: stary poznaniak napisał(a): > Niestety, współczesna polska polityka to nie marksism-leninizm w klasycznym > wydaniu [...] aaa to się w pełni zgadzam, dodam nawet, że nie przypominam sobie poukładanej polskiej polityki, stąd AWS, PSL, Samoobrona itd. itp. nie wiadomo co to za twory, ale może właśnie o to chodzi, żeby być bez zasad... tylko jak wiatr zawieje :P - przepraszam, jeśli kogoś uraziłam, ale prawda taka niestety jest :( > UW i SDPL mają ten sam elektorat, co stanowi potencjalną bazę do przyszłej > koalicji. [...] Z tym to się zgodzę i myślę, że jeśli SDPL pójdzie w stronę bardziej libaralną, a widzę, że ku temu się skłaniają, bo w obecnym stanie kraju socjalista życia nie ma (nie ma z czego dawać) ... to mają duże szanse. Natomiast w Parlamencie Europejskim UW będzie w EDLR (Liberałowie, Demokraci i Reformatorzy), a SDPL w PSE (Socjaliści)... a to inne frakcje, ale kto wie, może nazwa socjaldemokracja w SDPL ma coś sugerować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Tak jak mówisz;)! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 01:54 > parlamentu, to UW w wyborach krajowych może liczyć na 12-15 % głosów eee, nie ma szans. po pierwsze dlatego, ze UWole sa szczegolnie kojarzeni z wprowadzaniem Polski do UE i stad wyborcy stwierdzili, ze sa szczegolnie predystynowani do zasiadania w PE po drugie, mieli swietnych kandydatow (oprocz Geremka i Kulakowskiego, takze Olga Krzyzanowska, Grazyna Staniszewska...), w wyborach do Sejmu bedzie gorzej po trzecie partia tak silnie 'yntelygencka' w kraju o takiej strukturze wyksztalcenia spoleczenstwa jak Polska ma male szanse kiedy frekwencja bedzie wieksza. z drugiej strony ten sukces, mam nadzieje, zaktywizuje uspionych do tej pory wyborcow UW. ponadto, po tym co sie dzieje w obecnym Sejmie, rzady z czasow UW zaczynaja kojarzyc sie ze stabilizacja i kompetencja, hehehe, kto by pomyslal jeszcze 4 lata temu ;-). na 12-15% bym nie liczyl, ale wierze, ze wejda do najblizszego Sejmu. tylko kogo oni wystawia, np. w Poznaniu, poza Pawlem Lisiewiczem, ktory z racji wieku nie ma wiekszych szans zostac powaznie potraktowany. UWole w Poznaniu sa niezbyt ciekawi, bezbarwny Zielinski albo kretacz Dzialoszynski, oto alternatywa ;-). moze przysla nam jakiegos sensownego kadydata 'w teczce' ;-)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.06.04, 17:53 wielkie hołd od warszawy dla poznania !! mam nadzieje, ze my tez sie wykazemy (bo wynikow jeszcze chyba pelnych nie ma). a jesli nie to postaramy sie poprawic :). tak trzymac.precz z ciemnotą i populizmem. może wreszcie myśl liberalna powróci do łask. bałem się czy głosować na UW, bo gdyby nie weszli to tak jakbym wyrzucił głos do kosza (chociaż większość i tak swojego nie szanuje), ale jest git. wy będziecie mieli kułakowskiego, a my geremka :). 7% to nie jest dużo, ale a nóż to znak, że ludzie mądrzeją. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jest OK - UW !!! Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 14.06.04, 17:58 Super, wreszcie jakieś dobre wieści ! Głosowałem na Kułakowskiego, cieszę się, nareszcie ktoś normalny, kompetentny, inteligentny i co najważniejsze moralny. Unii Wolności - gratulujemy ! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.icpnet.pl 14.06.04, 18:12 gratulacje! to mila niespodzianka, ze nie tylko my lubimy i popieramy tego pana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: therese Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: 81.219.184.* 15.06.04, 11:53 Ja też i cała moja rodzina głosowaliśmy na p. Jana Kułakowskiego (jesteśmy z Poznania) i bardzo się cieszymy, że tyle innych osób było tego samego zdania, a co ważniejsze, że nasz kandydat znajdzie się w europarlamencie. Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 18:36 dzięki tym co głosowali na tego Gościa tak jak ja, cieszę się i gartuluję Unii Wolności, wreszcie przebili się, a to jak dotąd najporządniejsza partia, GRATULACJE, tak trzymajcie Panowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [cookie] Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 19:08 ja juz rano podejrzewałem, że będzie OK. wszyscy wokół, rodzina, znajomi, sąsiedzi, kumple z pracy itd. mówili, że zagłosują na Kułakowskiego. ps. ciekawe, jak się rozkładały głosy na dalszych miejscach - ile dostały głosów osoby młode (ci, którzy dostali sporo, pewnie zaistnieją za lat parę na dojrzałej scenie politycznej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukmajst Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 19:17 Chyba oprócz Kułakowskiego nikt z UW w Wielkopolsce nie miał przyzwoitego wyniku. U mnie na Ławicy Unia Wolności wygrała nawet z Platformą, ale na 200 głosów na UW to 193 było na Kułakowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I-sekretarz Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:10 Jeszcze wam wyjdą te wybory bokiem. Kułakowski super polityk. Tylko nieszczęściem Polski jest przywrócenie do życia( daj boże krótkego) Unii Wolności. Oni są jeszcve gorsi niz Samoobrona. Balcerowicz musi odejść!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.echostar.pl 14.06.04, 22:43 dziwię się, że tacy jegomoście wypowiadają się na łamach Gazety Wyborczej - lepiej było zadzwonić do radia Marya i "pożalić się" ojcowi Rydzykowi, niż cywilizowanym ludziom d... zawracać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Błoch Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:06 Ja też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik BRAWO POZNAŃ! IP: *.wroclaw.mm.pl 14.06.04, 21:52 Brawo Poznań, gratulacje dla Wielkopolski za umiar i rzosądek. Wrocław pozdrawia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro-pejczyk Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.echostar.pl 14.06.04, 22:56 Nie rozumiem, co Ty też ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Błoch Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 03:05 Uważam UW za trupa politycznego, który powinien przejśc z totalny niebyt. Przecież to banda nieudaczników i starych pierdół ( vice-pierdół) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro-wielkopolanin Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.echostar.pl 14.06.04, 21:52 Czy ktoś może mi wytłumaczyć, na czym polega paradoks "PO wygrała wybory w Wielkopolsce" i ""Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim" ? I co sądzić o ordynacji wyborczej, w której zwycięzca głosowania wcale nie jest pewien mandatu, mimo iż na okręg w którym kandydował przypadało 5-6 miejsc w parlamencie ? Przecież to, że Jan Kułakowski w y g r a ł (!!!!) wybory w naszym regionie wcale nie oznacza, że dostanie mandat ! To wszystko pachnie kolejną manipulacją, i jak tu nie dziwić się ludziom, że "nie wierzą politykom" ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca uw Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.kalisz.mm.pl 14.06.04, 22:40 paradoks ? na tym, że na każdej liście było kilku kandydatów i tym że woj. wielkopolskie obejmuje nie tylko rejon poznański Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro-wielkopolanin Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.echostar.pl 14.06.04, 22:52 To utwierdza mnie w przekonaniu, iż słuszna jest koncepcja okręgów jednomandatowych. Nie może tak być, żeby zwycięsca odpadał z gry ... Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia gdzie tu demokracja? 14.06.04, 23:46 Ordynacja jest paskudna... wg mnie w takich wyborach powinna być większościowa, jak już dzielono na okręgi, to mandaty powinny dostać te osoby, ktore zdobyły najwięcej głosów w danym regionie, a pomysł z frekwencją, która miała zwiększać liczbę mandatów, nie był wcale taki zły, pod warunkiem rzeczywiście, że wchodzą Ci, którzy zdobyli najwięcej głosów. Ogólnie kombinowanie z ordynacją jest chore... do jednomandatowych okręgów też nie jestem przekonana... Wg mnie dobre rozwiązanie jest w gminach do 20 tys. mieszkańców, które są podzielone na okręgi kilkumandatowe. Mieszkaniec, który głosuje może oddać głos na tyle osób (tyle głosów) ile jest mandatów, jak 3 osoby wchodzą do Rady to wybiera 3 osoby ze swojego okręgu. Mieszkaniec wtedy ma tę świadomość, że głosował na te osoby, a te osoby, ktore się dostały do władzy, wiedzą że dostały najwięcej głosów od swoich wyborców (w danym okręgu) i czują się jakoś bardziej w obowiązku działać na rzecz ogółu. Fakt, że trudno wtedy tworzyć rząd jak weszliby do władz ludzie często tacy, którzy nie są związani z partią, ale chyba tego potrzebuje nasz kraj. Nie jestem pewna czy jednomandatowe okręgi załatwiłyby sprawę, może bowiem często dochodzić do sytuacji, gdzie będzie trzeba wybierać niczym ten osiołek... albo na zasadzie, "gdzie dwóch się bije". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro-wielkopolanin Re: gdzie tu demokracja? IP: *.echostar.pl 15.06.04, 00:20 Ja już wiem, o co chodzi! Rzecz jest czysto techniczna. Skoro przy stawianiu jednego krzyżyka na karcie do głosowania liczenie głosów trwa dwa dni, to gdyby wyborcy głosowali na tylu kandydatów, ile jest miejsc w okręgu, przeliczanie głosów (ze względu na skomplikowany algorytm) trwałoby dwa miesiące. Dlatego wybrano ordynację, przy której komputery PKW są w stanie przeliczyć głosy ledwo 10 razy wolniej niż przeciętny księgowy z liczydłem w ręku. Czy nie prościej byłoby ciągnąć słomki (najkrótsza wygrywa) ? Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: gdzie tu demokracja? 15.06.04, 00:36 Gość portalu: euro-wielkopolanin napisał(a): > Ja już wiem, o co chodzi! Rzecz jest czysto techniczna. Skoro przy stawianiu je > dnego krzyżyka na karcie do głosowania liczenie głosów trwa dwa dni, to gdyby w > yborcy głosowali na tylu kandydatów, ile jest miejsc w okręgu, przeliczanie gło > sów (ze względu na skomplikowany algorytm) trwałoby dwa miesiące. heheh no coś w tym jest :P dlatego okręgi wchodziłyby w grę maksymalnie 2-3 mandatowe :) liczenie trwa niestety dłużej, ale tak szczerze jak długo jeszcze będzie to metoda tradycyjna? Jest jeszcze jeden argument za takim wybieraniem "większościowym" na zasadzie tyle głosów ile mandatów - jest szansa na wyłanianie nowych ludzi, gdyż Polak wiadomo - lubi te piosenki, które zna, dlatego mając możliwość zaznaczenia jednego tylko głosu wybiera tego, którego zna dobrze, mimo że go nie lubi i zawsze na niego narzeka, a mając możliwość zaznaczenia więcej ludzi (nawet z różnych list/partii), to może dodatkowo zaznaczyłby kogoś nowego, kto wg niego może być dobry, ale jeszcze się nie sprawdził... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary_Poznaniak Do Pani Radnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 07:23 Uprawiaj sobie politykę w radzie wsi Puszczykowo. To forum słuzy do wyrażania opinii , a nie robienia sobie nazwiska do kariery politycznej. A fe! Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia każdy ma prawo do wyrażania opinii 16.06.04, 10:55 każdy ma prawo do wyrażania opinii, a funkcja radnej w żadnym wypadku nie powinna tego blokować... Pozdrowionka, btw. Puszczykowo jest miastem, a nie wsią - to tak w ramach sprostowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary_Poznaniak Re: każdy ma prawo do wyrażania opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 11:01 Puszczykowo było jest i będzie wsią nawet wtedy gdy ma inny status prawny. To jest wieś mentalna. Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: każdy ma prawo do wyrażania opinii 16.06.04, 11:04 aaa to nie przecze... nawet krowy są :PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polcia Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:56 Cieszę sie że Poznań osiagnął takie wyniki a szczególnie cieszy mnie wynik prof Kolakowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 01:38 Profesor Kolakowski nie kandydowal w tych wyborach, ale oczywiscie sprobujemy namowic go na nastepne ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Brawo Poznaniacy! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.04, 22:31 Brawo Poznaniacy!To dowód, że Wielkopolanie to ludzie myśłący! Takich wyników życzyłbym sobie w całym kraju! GRATULUJĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall-anonim Re: Brawo Poznaniacy! IP: *.echostar.pl 14.06.04, 23:12 Co prawda nigdy nie lubiłem Warszawiaków, bo to jednak, jak by nie patrzeć, Kongresówka, ale Ciebie przyjąłbym na honorowego obywatela Posenlandu. Viva Europa ! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Brawo Poznaniacy! Gratuluje KRAKÓW. 16.06.04, 00:39 Ale z ty jakimś siwcem to już przegięcie. Choć my nie lepsi. Mamy posła PENKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Brawo Poznaniacy! Gratuluje KRAKÓW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 07:19 Rozumiem, że gratulujesz nam LECHA Poznań, a nie naiwności w reaktywowaniu unii wolności Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Brawo Poznaniacy! Gratuluje KRAKÓW. 16.06.04, 10:49 OWSZEM, ALE TROCHĘ WODNISTE TO PIWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Brawo Poznaniacy! Gratuluje KRAKÓW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 10:59 Ja mówie o druzynie piłki nożnej . a nie o tych popłyczynach produkowanych przez Kulczyka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szepem Re: Brawo Poznaniacy! Gratuluje KRAKÓW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 17:58 To mów głośniej, bo nic nie słaychać !!! Albo dużymi przynajmniej literami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Jan Kułakowski liderem w rejonie poznańskim IP: 195.205.156.* 15.06.04, 09:03 Co za durnie chodzą na wybory w tym regionie - przecież co ta świnia Siwiec ma wspólnego z Wielkopolską. Jak mi wstyd za moich rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRODO CZY KREWNY PREZESA BOGUSIA Z ERY................ IP: *.icpnet.pl 15.06.04, 09:15 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Wstyd mi za was Poznaniancy! 16.06.04, 13:11 głosować na takiego starucha który przyznawał się z zabójczą szczerością że w czasie negocjacji w Brukseli lubial się wysypiać na eurosalnoach..kogoście wybrali ? ludzie!! co taki śopioch moze dla nas załatwić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagi Re: Wstyd mi za was Poznaniancy! IP: *.icpnet.pl 17.06.04, 13:35 a my to kto? on już tam wie komu ma załatwić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Jan Kułakowski z Wielkopolski ? IP: *.atrema.deloitte.com / *.crowley.pl 17.06.04, 13:10 Pomijając zalety merytoryczne tego kandydata: klasyczny przypadek gościa przywiezionego w teczce z centrali (jak M. Siwiec). Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś