Gość: Aga IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 23:10 jak wyzej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: VIP Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 23:27 Mam do pana Jana żal, że może pomóc dumie Poznania, a zwyczajnie nie chce. Mają taki majątek, to wielki grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Saracen Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 12:04 >Mam do pana Jana żal, że może pomóc dumie Poznania, a zwyczajnie nie chce. >Mają taki majątek, to wielki grzech. Hm... a co jest dumą Poznania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZP Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.icpnet.pl 23.06.04, 11:20 Kulczyk to agent SB albo Stasi, ani grosza nie zarobił uczciwie. Jego fortuna wyrosła na pośrednictwie między postkomunistyczną nomenklaturą a zachodnimi inwestorami (Tepsa, VW itd.) Teraz to oligarcha któremu się wydaje że Poznań to jego prywatne miasto. Snob, który dla swojej córeczki kupił arystokratyczne nazwisko i ślub w samolocie... Co jeszcze o nim dobrego można napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Saracen Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 12:06 Gość portalu: SZP napisał(a): > Kulczyk to agent SB albo Stasi, ani grosza nie zarobił uczciwie. Jego fortuna > wyrosła na pośrednictwie między postkomunistyczną nomenklaturą a zachodnimi > inwestorami (Tepsa, VW itd.) Teraz to oligarcha któremu się wydaje że Poznań to > > jego prywatne miasto. Snob, który dla swojej córeczki kupił arystokratyczne > nazwisko i ślub w samolocie... Co jeszcze o nim dobrego można napisać? Zazdrościsz czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Jan Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: 195.20.110.* 01.07.04, 11:52 Nie wiem jak się dorobił. Wiem natomiast, że gdyby nie On i jego żona to Stary Browar w centrum miasta rozpadł by się ze starości, a nieRada Miejska zastanawiałaby się latami co z tym gruzem zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.icpnet.pl 01.07.04, 13:47 Nie rozumiem tej podniety S Browarem, w Warszawie takich to co miesiąc budują 5. (tak tylko chciałam zauważyć) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 12:57 zdecydowanie nie człowiek który kupuje w podejrzany sposób park w mieście jego imienia /kulczykowo/ nie da się lubić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piorek Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.tele2.pl 23.06.04, 16:20 Zazdroscisz fortuny? Ja jestem pełen podziwu i szacunku dla Jana Kulczyka. Dorobił się ogromnych pieniędzy w taki dziwnym kraju jak Polska. Nikt go po drodze nie "zrżnął" i chwała mu za ostrozność. Niektórzy twierdzą, że dorobił się nieuczciwie.... Niech te osoby zdobędą fortunę tak samo - zycze powodzenia tępakom i nieudacznikom Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? 24.06.04, 15:59 Ja rozdałabym nawet za darmo tereny ludziom z pieniędzmi, jeśli tylko chcą inwestować. Mało to nieużytków w mieście? Proponuję rozdać je tym, którzy chcą zainwestować swoje pieniądze i tym samym dać nowe miejsca pracy, rozrywkę dla liudzi (patrz Stary Browar) i łądną architekturę dla oka i miasta. Nielubienie Kulczyka i "nadawanie" na niego to typowa polska zawiść i zazdrość, marudzenie, biadolenie. I hate it. Ja podziwiam go za to, że mu się udało. I mi mam nadzieję też się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jendrek SUPER PYRA IP: 195.94.213.* 24.06.04, 20:06 Kulczyk to właśnie jest super pyra. Pazerny na kase jak wszystkie pyry(ale najlepszy z nich) i cwany, przymilny i fałszywy jak wszystkie pyry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.crowley.pl 25.06.04, 19:04 Bardziej kretynskiej stwierdzenia nie slyszalem :) Czasami mam wrazenie ze na tym forum albo siedza dziecaki albo uposledzeni umyslwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 19:57 Kulczyk? Czy to ta piękna długonoga blondyna? To pewnie, ze ja kocham! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miras Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: 81.210.112.* 25.06.04, 14:05 Kulczyk,jest dla mnie wzorem. Takich pieniędzy jak on, zaden matacz w Polsce sie nie dorobił. Obojętnie czy zdobyte w legalny sposób czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 15:48 Szymański, ależ Tyś jest głupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.icpnet.pl 25.06.04, 17:44 W USA, po wojnie między północą a południem, minister skarbu, wezwał przedstawicieli 500 rodzin, znanych z postawy patriotycznej i moralnej i poinformował ich, że mają odkupić od ludności bony skarbowe w cenie nominalnej 1 dolara, gwarantując im odkupienie za cenę wiele wyższą. Te 500 rodzin stanowi do dziś fundament rozwoju USA. Można się spierać, czy było to etyczne, ale tylko w ten sposób mógł powstać kapitał rozwijający kraj. Fundator Ordynacji Kórnickiej, ten sam, który za własne pieniądze zapłacił za tereny Morskiego Oka, hrabia Zamojski, jezdził koleją wagonem 3 klasy. Dziś każdy prowadzący interesy musi jeździć najlepszym samochodem, musi manifestować zaradność i bezwzględną walkę o pieniądze, bo wartość jego akcji na giełdzie zależy od opini, o pewności lokat, jakie ulokowano w jego interesach. Nigdy nie dowiemy się ile na Kulczykparku chciał zarobić zwolniony z pozycji doradcy były prezydent miasta Poznania, aferzysta, który w ramach służbowych kazał wyasfaltować drogę do swojej willi. Dzięki Bogu, że Pan Kulczyk wybrał na swoje zamieszkania miasto Poznań. Bez jego inwestycji byłaby to źle zarządzana zapyziała dziura, bez przyszłości, między Berlinem a Warszawą. uczeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.crowley.pl 25.06.04, 19:05 Od razu widac ze mamy do czyniania z podobnym jemu zlodziejem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.crowley.pl 25.06.04, 19:05 Od razu widac zes zlodziej podobny do niego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 19:48 ja kocham kase Kluczyka Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? 26.06.04, 14:45 ależ oczywiscie ze kocha! no jego żona i dzieci a o przychylność reszty się nie martwi bo ją po prostu kupuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 16:34 z tą żoną to też bym głowy nie dał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? 27.06.04, 02:00 Pedałem nie jestem, więc nie mogę mówić, że go kocham, ale z pewnością bardzo mi imponuje. Jest najbogatszym Polakiem, zaradny życiowo, świetnie wykształcony (dr prawa), kulturalny, zna się na sztuce, wspiera instytucje kulturalne i charytatywne. Ostatnio widziałem go z dwoma ochroniarzami w kościele u karmelitów - daj Boże - może jest jeszcze na dodatek pobożny... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? 27.06.04, 21:54 przede wszystkim cwany! i ne płaci podwykonawcom za zrobioną robotę dtyczy to zwłaszca firm budowlanych przed 10ciu laty firma mego wujka została poszkodowana przez Kulczyka nie zaplacił mu za robotę..sprawa przez 3 latatoczyłą się w sądzie i wujek wygrał! wygrał z Kulczykiem!..teraz to byłoby chyba niemożliwe...podobno za roboty w starym browarze też ni zapłacil 50ciu firmom! To jest oszust jak cholera! majatku dorobil się na kotaktach z politykami. b.prezes Orlenu powiedział dosadnie o rozmowach toczących sie w ministerstwie gospodarki..Wiesiek (Wiesław Kaczmarek)czemu nie dałeś Jasiowi (Kulczykowi) Orlenu?...mam nadzieję ze prawdy o Janie K dowiemy sie w czasie obrad komisji śledczej dotyczącej spraw Orlenu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre rady Re: sposób na sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 09:50 kupujesz teren za 1/3 ceny , uzyskujesz pozwolenia na budowę w miejscu w którym nikt inny by nie uzyskał , budujesz ale nie płacisz bo zgłaszasz szereg usterek , sprzedajesz połowę udziałów za więcej niż wpakowałeś w ten interes, rozglądasz się za następnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki Re: Czy ktos tu kocha Kulczyka? IP: *.icpnet.pl 28.06.04, 17:04 no a słyszaleś, że Rydzyk bieże kasę od byłego kapo i członka Odessy Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx44 Re: kto kocha Kulczyków 28.06.04, 23:46 Przy okazji waszego niezadowolenia ze Starego Browaru pisałem i powtórzę: ---------------------------------------------------------- Jak czytam to w Pyrlandii 'nie są zadowoleni ze swojej Pani'[doktorowej]. To ja od razu zapraszam ją na Kaszuby, na początek do wypoczynku, na jedną z najładniejszych części Europy- jeziora, lasy widoki, morze blisko. Ot, poletko Pana B. A potem, gdy pozna życzliwych, miejscowych Kaszubów, to może i kasę zainwestuje, bo ci nasi to coś kiepściutko; trochu w 3miescie i parę kropek lokalnych, a można duuużo więcej. Jak czytam wasze teksty to na miejscu Kulczyków, już bym się pakował. Lepiej by było Kulczykom wrzucić kasę w giełdę, a złom w centrum murszałby, jako i inne w Polszczce murszeją - mieliby święty spokój, i kasy więcej. Zachciało im się Polaków uszczęśliwiać. A Polacy nie chcą, lubieją bardziej- usmarkać się i żalić , że to przez: Niemców, Żydów, Komunę, Potop.*) Ale jedno się tym Kulczykom udało - można na nich pisać i pluć do woli, bez rymu i taktu; Ale co tam - każdy sposob dobry by zaistnieć, zaśmierdzieć *) +)niepotrzebne skreśl Tey! pozdrów Zenka od Kaszubów ! " i nic się Wam nie zmieniło ? aż wierzyć się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: kto kocha Kulczyków 30.06.04, 12:03 xxxx44 napisał: > Przy okazji waszego niezadowolenia ze Starego Browaru pisałem i powtórzę: > ---------------------------------------------------------- > Jak czytam to w Pyrlandii 'nie są zadowoleni ze swojej Pani'[doktorowej]. > To ja od razu zapraszam ją na Kaszuby, na początek do wypoczynku, na jedną z > najładniejszych części Europy- jeziora, lasy widoki, morze blisko. Ot, poletko > Pana B. A potem, gdy pozna życzliwych, miejscowych Kaszubów, to może i kasę > zainwestuje, bo ci nasi to coś kiepściutko; trochu w 3miescie i parę kropek > lokalnych, a można duuużo więcej. > Jak czytam wasze teksty to na miejscu Kulczyków, już bym się pakował. Lepiej by > > było Kulczykom wrzucić kasę w giełdę, a złom w centrum murszałby, jako i inne w > > Polszczce murszeją - mieliby święty spokój, i kasy więcej. Zachciało im się > Polaków uszczęśliwiać. A Polacy nie chcą, lubieją bardziej- usmarkać się i żali > ć > , że to przez: Niemców, Żydów, Komunę, Potop.*) > Ale jedno się tym Kulczykom udało - można na nich pisać i pluć do woli, bez rym > u > i taktu; Ale co tam - każdy sposob dobry by zaistnieć, zaśmierdzieć *) > > +)niepotrzebne skreśl > Tey! pozdrów Zenka od Kaszubów ! " > > i nic się Wam nie zmieniło ? aż wierzyć się nie chce. Amen Bracie! Nie wiem skąd w Polsce tyle narzekania... Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx44 Re: kto kocha Kulczyków 30.06.04, 20:44 Do amen jeszcze ~trochę~ do przejscia zostało, ale u Was już mniej niż więcej. pozdr, Bracie ;) Odpowiedz Link Zgłoś