Dodaj do ulubionych

Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś?

17.06.12, 13:48
Żenujące są te hordy przebierańców. Nie mam nic przeciwko nim tylko, że ci ludzie nazywają siebie kibicami. Teraz każdy kto raz w życiu pójdzie na mecz myśli, że zna się na piłce. Rozkład naszego futbolu reprezentacyjnego postępował już od lat. Ludzie którzy piłką nożną interesują się na co dzień wiedzieli, że pod wodzą kogoś kto nazywa siebie trenerem a de facto wykształcenia trenerskiego nie ma, nic nie osiągniemy.
Dwa lata temu ultrasi chcieli dogadać się z PZPZ w kwestii prowadzenia dopingu na stadionie.
PZPN nie był zainteresowany. A przed wczorajszym meczem chcieli "wypożyczyć" gniazdowych z Legii, Lecha, Śląska. Oczywiście nikt się nie zgodził. Podobnie jak kibice Śląska których proszono o nadzorowanie rozwijania flagi.
To nie janusze budują atmosferę na stadionie...
Obserwuj wątek
    • clandestino Masz doktorat z kibolstwa? 17.06.12, 14:05
      A ty co uważasz, że piłka nożna to tak arcyskomplikowana dziedzina, że tylko napuszeni "specjaliści" mogą się tym zajmować? Wyluzuj chłopaku. To prosta rzecz. Nie odbieraj innym możliwości robienia tego na co mają ochotę.
      • Gość: koło Bułgarskiej Re:Oddajmy piłke nożną kibolom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 14:27
        Niech finansuja to badziewie z wlasnej kieszeni. Niech to będzie cosobotnie święto łysego bydła, litara, starucha itp. A ofiary ustawek od razu zakopywac w lasku marcelinskim
        • vondemelon Pilka nozna dobrem wspolnym 18.06.12, 01:33
          Postaram sie skomentowac mozliwie krotko:

1. Szanujmy sie nawzajem. Ultrasi potrafia robic niezle oprawy. "Pikniki" potrafia sie niezle spontanicznie bawic. Jak ktos wczesniej dobrze napisal kazdy kibol konczy jako "piknik", a niejeden z normalnych kibicow moze sie zarazic regularnym i zaangazowanym dopingiem. No i nie zapominajmy o tym ze Policja jest od tego by pilnowala porzadku i prawa, i nie zasluguje na pogardliwe okreslenia.

2. Niestety fanatycy (jako grupa) maja sporo wad:
          Doping w Polsce jest dosc prymitywny i wulgarny. Rozumiem ze emocje potrafia sie udzielic i ze kibice przeklinaja, ale dlaczego zamiast tekstow przesmiewczych (jak w Anglii obsmiewano chocby Terrego, czy jak wypominano MC ze od 33lat nie zdobyl zadnego trofeum) kroluja wulgaryzmy? Troche polotu i minimalnego szacunku dla przeciwnika by sie przydalo.
          Wsrod struktur kibicowskich istnieje wyrazna hierarchia. w ktorej szefowie narzucaja calym grupom poglady (GW jest niedobra, rzad jest niedobry, policja jest zla, Kosowo jest serbskie, itd.), ktore wiekszosc bezrefleksyjnie lyka.

3. Jakie sa wady "kibicow-przebierancow"? Chyba tylko taki ze nie potrafia prowadzic zorganizowanego dopingu. Slaby jest repertuar - nawet jesli istnieja jakies ciekawe przyspiewki to malo kto je zna.
          Oczywiscie wymogi UEFA tez potrafia popsuc zabawe. Chocby sprawa rosyjskiej sektorowki - a niech to i bedzie Pozarski. Mnie to nie obrazi, a wrecz na uznanie zaslugiwalaby nie tylko jakosc wykonania, ale tez i ten prztyczek w nos.

Wniosek? Trzeba pracowac nad swoim zachowaniem i wspolnie pomagac reprezentacji. Zwlaszcza podczas takiego swieta jak EURO w Polsce.
          • Gość: Lechita Re: Pilka nozna dobrem wspolnym IP: *.tktelekom.pl 18.06.12, 13:07
            Wy nie rozumiecie jednej podstawowej rzeczy. Nie rozumiecie różnicy pomiędzy kibicowaniem ligowym a reprezentacyjnym.
            Kibice Ligowi to ludzie którzy żyją swoim klubem, jeżdżą za nim na wyjazdy, wykładają spore pieniądze i nie traktują tego jak wakacje i czystą rozrywkę, tylko, jak już ktoś napisał, jak swoistą religię.
            Nie twierdzę, że wśród kibiców Reprezentacji PZPN (sorry, ale nie nazwę tego inaczej) nie ma takich ludzi, ale przyznacie, że 90% z nich, to kibice telewizorowi z przypadku, którzy nigdy nie byli na stadionie a kibicują tylko dlatego, że tak wypada, albo dlatego, że jest to okazja do spotkania ze znajomymi itp. Te wszystkie 15 letnie "fanki" sterczące pod Hyattem, albo ci wymalowani jak Indianie ludzie na ulicy za miesiąc nie będą pamiętać wyników, składów ani nawet dat meczy. Za pół roku nie będą się już interesować składem reprezentacji ani tym co się dzieje w okół niej - oczywiście do czasu kolejnego wielkiego wydarzenia. Jeśli chcecie to nazywajcie to "kibicowanie" ale dla mnie to jest "pajacowanie", związane ponadto z grubą kasą, którą zarabiają na tym (NA WAS) sponsorzy.
            Krótko mówiąc - różnica jest, moim zdaniem, w szczerości tego zachowania.

Poza tym, brawa dla Wyborczej, która, co mnie już nie dziwi, potrafi nawet taką okazję wykorzystać do ataku na kibiców (oj, sorry, "kiboli"), którzy w tym temacie akurat mają swoje zdanie, ale siedzą cicho i nie prowokują dyskusji.
            Wyborcza - trzymacie poziom jak zawsze... jak zawsze niski :)
            • vondemelon Re: Pilka nozna dobrem wspolnym 18.06.12, 23:54
              Domyslam sie ze twoj komentarz nie byl zapewne bezposrednia odpowiedzia na moj post, mimo wszystko chetnie odniose sie do twojej wypowiedzi.

Nie wiem skad pomysl by ktos kibicowal POLSCE "bo tak wypada", czy "zeby spotkac sie ze znajomymi". Jesli ktos idzie do kina z powyzszych powodow to zazwyczaj dlatego ze przynajmniej pare osob jest rzeczywiscie chce obejrzec film. Ale w tym przypadku to cos innego. Chcemy sie cieszyc z POLSKICH sukcesow, liczymy na nie (zazwyczaj po cichu), trzymamy za nie kciuki. Chcemy byc dumni z gry, by nas Polakow doceniano. Kibice klubowi tez chca by ich klub gral widowiskowo i skutecznie, by byl za to doceniany - takze za granica. A to ze mamy taki a nie inny PZPN nie znaczy ze nalezy odwrocic sie od Polski. Reprezentacja nie jest skladem zlozonym z dzialaczy, tylko polskich pilkarzy. Reprezentuja kraj, a nie Grzegorza Lato.

Kibice reprezentacji nie moga byc posadzeni o bycie kibicami sukcesu. A to ze wydaja pieniadze na akcesoria, czy maluja sobie twarze pokazuje mimo wszystko pewne zaangazowanie. Moze rzadko bywaja na stadionach, ale reprezentacje mamy jedna, gra rzadko, w roznych miastach. To normalne ze 90% stadionu bedzie wypelniona kibicami z miasta gospodarza meczu. To normalne ze sparing Lecha z Jarota Jarocin obejrzy mniej kibicow niz mecz ligowy, o potyczce pucharowej nie wspominajac. Zreszta to ze ktos nie jest chodzaca encyklopedia pilkarska nie dyskwalifikuje go jako kibica.

A juz mieszanie do tego sponsorow, to kolejne nieporozumienie. Po pierwsze co zlego w tym ze ktos zarabia? Moze powinnismy wszyscy starac sie nie dac nikomu zarobic? Nie kupowac w sklepie, bo sklepikarz (albo co gorsza - siec supermarketow) zarobi? Nie jezdzic samochodami/tramwajami/rowerami - zarobi producent/rafineria itd. A to czy ktos opiera swoje wybory na reklamie czy na swoim osadzie jakosci i ceny to niczyja wina...

Wszystko sprowadza sie znowu do... wzajemnego szacunku i tolerancji. To ze ktos ma inny poglad, to ze ma 15lat i jest wymalowany przed meczem nie znaczy ze musi byc "pajacem". Jesli ktos woli kibicowac w stroju zalobnym - prosze bardzo. Mozemy o tym wszystkim dyskutowac, wszak zawsze jedna strona moze przekonywac druga ze chocby wuwuzele itp. efekty dzwiekowe przeszkadzaja w prowadzeniu sensownego dopingu i w ogladaniu meczu, a ktos inny podniesie argument ze wulgarne przyspiewki sa dziecinne i ze mozna zaspiewac cos inteligentniejszego.

A najlepszy efekt koncowy bylby taki, ze na stadionie bylyby obok siebie sektory "kolorowe" i te "religijne" obydwa zaangazowane w doping. Czy to mecz ukochanego klubu, czy reprezentacji.
              • Gość: koszerna klamie Re: Pilka nozna dobrem wspolnym IP: *.itelligence.pl 20.06.12, 19:53
                A takie okreslenie jak "poszanowanie dla barw" cos Ci mowi?

Wiekszosc kondomow z lusterek i choragiewek samochodowych wyladuje w koszu na smieci - a to sa BIALO CZERWONE BARWY, czyli cos co dla kazdego Polaka powinno byc SWIETOSCIA. Ludzie poobwieszani gadzetami jak klowny bardzo czesto przy okazji melanzu alkoholowego traca bialo-czerwone symbole lub upie***laja je w pobliskich rzygach, w najlepszym wypadku w kaluzy. Mozesz powiedziec, ze to drobiazgi - ale nie, to jest bardzo wazne, bo pokazuje co dla czlowieka jest wazne. Poszanowanie najwiekszych swietosci, czy tez pajacowanie.

Mozna w niektorych sklepach kupic gacie bialo-czerwone z napisem "Polska". Kupilbys takie? Bo ja nie. Barwy zasluguja na cos wiecej niz byc noszonym na dupie.
      • dwakilo Re: Masz doktorat z kibolstwa? 17.06.12, 14:54
        Gdyby PZPN porozumiał się ultrasami (nie mylić z chuliganami) to mogłoby to wyglądać np. tak:

www.youtube.com/watch?v=sXS9LOrnbW4&feature=youtu.be
        A teraz porównaj sobie powyższe (koszt około 35 tysięcy złotych) z tą śmieszną sektorówką wczoraj za 40 tysięcy. Raz jeszcze mówię: żenada. Brawa janusze!
        • Gość: gość Re: Masz doktorat z kibolstwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 15:20
          Takie coś na meczu euro jest nie możliwe. Przeczytaj sobie wymogi UEFA podczas mistrzostw. Między innymi dlatego flaga polski została rozwinięta w sektorze bocznym.
        • Gość: terefere Re: Masz doktorat z kibolstwa? IP: 95.108.70.* 17.06.12, 17:23
          Tak mnie zastanawia drogi "prawdziwy kibicu" co australijski aktor, występujący w amerykańskim filmie o rzymskich gladiatorach ma wspólnego z historią Lecha, toż nie mogliście maźnąć Dmowskiego albo innego endeka tak hołubionych w Waszym pięknym mieście
          • dwakilo Re: Masz doktorat z kibolstwa? 17.06.12, 19:24
            To nie jest Russel Crowe tylko postać gladiatora. Taka alegoria. Po co mieszać politykę ze sportem? Bez sensu.
            • Gość: terefere Re: Masz doktorat z kibolstwa? IP: 95.108.70.* 17.06.12, 20:53
              Crowe jak nic to widać, a jeszcze co do dogadania się PZPN z ultrasami, a to już się nie dzieje przecież robią co chcą, w każdym klubie ekstraklasy mają układy z zarządami i na trybunach rządzą więc nie powinni tak głośno płakać, bo prezesi ultrasów dosyć mocno upaśli się na wiernych lemingach
    • von.g Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 17.06.12, 14:30
      Mi się na codzień nie podoba jak połowa ludzi się ubiera a oni pewnie uważają ,że ja nie mam gustu. I czy z tego powodu mamy się bić? Czy wszyscy musimy się tak samo ubierać? Idąc dalej czy wszyscy musimy tak samo kibicować na stadionie?
      • Gość: ja Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 14:49
        I miejmy nadzieję, że po Euro zostanie tylko ten "obciachowy" sposób kibicowania. Że będzie można bez strachu o przed- i po- meczowe burdy zabierać dzieci na mecze, że nie trzeba będzie bać się, że przez przypadek trafi się w niewłaściwe miejsce o niewłaściwym czasie. Sport ma być zabawą i relaksem a nie areną wojenną.
        • Gość: daniel Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.06.12, 15:55
          Na Bułgarskiej jestem w kotle i świetnie się bawię, kawałek dalej jest trybuna dla rodzin i tam też jest super. To są dwie najlepiej się bawiące trybuny i to właściwie niezależnie od wyników (czyli tak jak Irlandczycy podczas Euro za co wszyscy ich pokochali). Nigdy nikt mi tam złego słowa nie powiedział. Może zamiast łykać GW warto samemu sprawdzić? Polskie kibicowanie podczas Euro było więcej niż marne. Inne kraje poradziły sobie z tym dużo lepiej, czyli da się no ale my mamy milionerów z PZPN z jednej, propagandzistów z PO/Wyborczej z drugiej i "bandytów" w szalikach z trzeciej strony a w środku ogłupione lemingi....
          • kazek100 Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 17.06.12, 16:49
            Nie wiem, gdzie jest powiedziane, że facet, który co drygi tydzień pojawia się w kotle lepiej zna się na piłce, niż ten, który w zyciu nie był na stadionie, a regularnie ogląda piłkę w tv. Wydaje mi się, że to zalezy od zupełnie innych czynników i nie warto żyć złudzeniami - jak strasznie nielogiczny jest post otwierający ten wątek, gdzie forumowucz pisze o "znaniu się na piłce" a potem już tylko o dopingu. Doping - fakna rzecz, ale to tylko jeden z elementów. Zresztą - uważasz, że Irlandczycy czy Chorwaci nie kibicowali z pełnym poświęceniem?

a co do poznańskiego stadionu to powiem Ci tak - byłem wielokrotnie, jest całkiem OK, nigdy nic złego mnie nie spotkało (choć z daleka widywałem różnych agresywnych debili), niemniej to, co robią w kotle jest jednak często wiochą. Jak mam iść na stadion z dzieckiem, jeśli przy byle okazji "jedziecie z ku..wami"? Jasne, stadion nie filharmonia, ale jak w filharmonii nie trzeba być snobem, tak na stadionie burakiem.
            • Gość: koszerna klamie Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.itelligence.pl 20.06.12, 19:57
              > Jak ma
              > m iść na stadion z dzieckiem, jeśli przy byle okazji "jedziecie z ku..wami"? Ja
              > sne, stadion nie filharmonia, ale jak w filharmonii nie trzeba być snobem, tak
              > na stadionie burakiem.

Pilka zawsze wyzwalala i bedzie wyzwalac emocje - rowniez te negatywne. Wulgaryzmy przez wiele osob nie sa mile widziane. Jednak - i chyba sie tu ze mna zgodzisz - po pierwsze dzieci nie slysza tam rzeczy innych, niz na codzien slysza na podworku czy w szkole; po drugie, wbrew pozorom, zdecydowana wiekszosc przyspiewek jest kulturalna. Nawet jak przyjezdza "wrog" to tylko kilka razy przesylane sa stosowne pozdrowienia, a wieksza czesc meczu to pozytywny doping Kolejorza.
              • kazek100 Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 20.06.12, 20:27
                Niestety - koloryzujesz rzeczywistość.

Mnie nawet tak bardzo nie przeszkadza, jeśli komuś się wyrwie jakaś "k..wa" z emocji, faktycznie sport je wyzwala i bywają one różne, a stadion jest także po to, żeby je z siebie wyrzucić. Sam zresztą święty nie jestem, jak grywam ze znajomymi to jestem święty jeszcze mniej. Niestety wulgarność na tym stadionie (i chyba na innych polskich też, przyznaję, na zbyt wielu nie byłem), jest zorganizowana i wbrew temu co piszesz, nie ogranicza się do kilku chwil. Byłem na meczach nawet zaprzyjaźnionych ekip i to był jeden wielki zorganizowany bluzg. Nie napisali mi tego w wyborczej, słyszałem na własne uszy.

Minutę ciszy pamiętasz?

Nie wiem, gdzie chodzą do szkoły Twoje dzieci, o ile je masz, i na jakim podwórku się wychowują, w szkole mojego synka oraz na naszym osiedlu takiej chamówy, jak na Bułgarskiej, nie ma. Nie mieszkam co prawda na blokowisku, ale bez przesady - nie jest to żaden zamknięty rejon.

Zrozum bracie - ja nawet chciałbym, abyś miał rację, ale niestety widziałem i słyszałem wielokrotnie co innego, więc o co tu się spierać?
                • Gość: koszerna klamie Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 23:33
                  To proponuje, zebys nastepnym razem jak bedziesz na meczu dokladnie sie wsluchal. Doping nie jest jednym wielkim bluzgiem. Dwie najdluzej i najczesciej ciagniete przyspiewki nie zawieraja ani jednego wulgaryzmu.

Dzieci nie mam, ale mnie samego wszystkiego co najgorsze nauczyla szkola. Nie stadion, nie podworko - a szkola.
                  • kazek100 Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 23.06.12, 09:41
                    Niestety potwierdza się - zwolennicy pisowsko-zamordystycznej wizji rzeczywistości to ludzie, którzy mieli pecha. Nie wiem, do jakiej szkoły chodziłeś, ja chodziłem kiedyś (w innym mieście) do szkoły na granicy dwóch ciężkich dzielnic, bywało różnie, kilka razy połowa boiska była terenem walki, ale jakoś nie zdarza mi się mylić dopingowania z bluzganiem.

Kolego, nie przekonuj mnie co do kwestii, które słyszałem na własne uszy. Ja wiem, że w waszym środowisku myśli się w sposób stadny i np. skoro cała trybuna uznała, że GW jest wrogiem, to nikt się nie wychyli, ja GW mam w głębokim poważaniu, ale co słyszę, to słyszę osobiście i nie przestanę tego słyszeć tylko dlatego, że moi kumple mówią co innego.

Dziwnie przemilczałeś kwestię minuty ciszy, która niestety pokazała ostatecznie, że buractwo w tym środowisku jest nie do opisania.
          • Gość: terefere Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: 95.108.70.* 17.06.12, 17:29
            a dlaczego tak się dzieje, bo ultrasi nie potrafią śpiewać bez wyzwisk, pooglądaj sobie młodzieńcze mecze dawniejsze 74, 78, 82 wtedy można było kibicować wspólnie, a teraz nadęci "prawdziwi" kibice wypinają się na reprezentację i kibicują w swoim grajdole, a już najbardziej mnie śmieszy stwierdzenie - "chleba zamiast igrzysk", toż to Poznań zafundował im najdroższą piaskownicę w mieście z podatków wszystkich mieszkańców, więc co jak dla nich to ok jak dla innych to już be
        • Gość: koszerna klamie Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.itelligence.pl 20.06.12, 19:54
          Gdybys kiedykolwiek byl na meczu to moze bys wiedzial, ze od dawna mozna tam zabierac dzieci. Nie tylko mozna - one tam sa, w duzych ilosciach i zadnemu z nich wlos z glowy nie spada. I wielu z nich zachwyca sie na widok tego co dzieje sie w Kotle.
    • Gość: anka Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 14:31
      Kibole klubowi to bezmózgi i młotki.
      • Gość: Dziad Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: 78.62.252.* 17.06.12, 14:51
        Brawo Anka! Masz internet w kuchni?
        • Gość: inna anka Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 14:58
          Dziadu - Tylko na taką ripostę Cię stać? To chyba dajesz dowód na to, że Anka miała rację!
          • dwakilo Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 17.06.12, 15:22
            Jak wytłumaczyć coś komuś kto mimo braku wiedzy na ten temat ma już swoją opinię?
            Na przykładzie Madzi z Sosnowca mógłbym powiedzieć, że wszystkie matki to zabójczynie. A to tak samo idiotyczne jak stwierdzenie Anki.
            Opanujmy się ludzie. Pozdrawiam
            • Gość: koles Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.izacom.pl 17.06.12, 15:32
              Kto oglada mecze EURO i przyglada sie naszej smiesznej lidze podworkowej wie gdzie jest prawdziwa pilka nozna i nie zwraca uwagi na smieszne napinki naszego lokalnego bydla stadionowego.
              • dwakilo Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 17.06.12, 15:38
                wpis w stylu: nie znam się więc się wypowiem. Brawo
                • Gość: koles Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.izacom.pl 17.06.12, 20:41
                  Obudz sie i spojrz na polska buraczana lige oraz dorobek naszych wspanialych klubow w rozgrywkach europejskich... A niestety jaka liga tacy kibice!!!
                  • Gość: hooytasmanski Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: 46.227.241.* 18.06.12, 15:05
                    Gdybyś becwale miał wątpliwości co do jakości dopingu zapraszam na mecz LECHA.
          • Gość: hooytasmanski Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: 46.227.241.* 17.06.12, 15:35
            Sama sobie odpowiadasz ?
    • es_zet_pe Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 17.06.12, 15:47
      > Żenujące są te hordy przebierańców. Nie mam nic przeciwko nim tylko, że ci ludz
      > ie nazywają siebie kibicami

Żenujące są właśnie takie opinie jak powyższa. Niektórym ludziom się wydaje, że mają monopol na wszystko co się wiąże z piłką. Czujecie się tacy wykluczeni i skrzywdzeni, a tymczasem sami wykluczacie innych, nazywając ich "Januszami", "piknikami" itd.
      Ja się nie interesuję piłką nożną na codzień - i nie ukrywam tego. Interesują mnie tylko mundiale i euro. Ale stadiony z których Wy będziecie korzystać przez lata, były budowane z pieniędzy wszystkich obywateli RP: emerytów, nauczycielek, urzędniczek, miłośników teatru, Januszy, pikników itd., więc miejcie trochę szacunku do nich.
      • Gość: piknik Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.147.242.215.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.06.12, 16:29
        Brawo, o to właśnie chodzi!
        Euro czy Mundial to po prostu świetna impreza a nie wojna światowa czy europejska. Każdy niech się bawi po swojemu, na tym polega "RESPECT", który jest hasłem przewodnim UEFA na tych ME.
      • Gość: kibol kibolą nie podoba się cepelia IP: *.icpnet.pl 17.06.12, 16:46
        Przecież to Ania napisała Kibole klubowi to bezmózgi i młotki a inny twój kolega A kogo obchodzi kibolskie bydlo? Więc oczy ty piszesz ze to nietolarancyjni sa kibole. Poprostu kibolom na bułgarskiej nie odpowiada cepelia, bo nie wszystkim musi opowiadac cepelia. A stadiony powstały na podwalinach starych stadionów i zapewniam cie ze kibole tez płacą podatki. I to własnie kibole oglądają mecze mistrzostw europy i świata, a nie jakaś Ania i jej podobni którzy wyskoczą w kapeluszu ze dzwoneczkami i juz mysli że stanie sie kibicem. Więc troche pokory w druga stronę
        • Gość: Agnieszka Re: kibolą nie podoba się cepelia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 20:02
          A kogo obchodzi to, co się nie podoba bezmózgim kibolom? I po raz kolejny - nie odmawiaj innym prawa do kibicowania jak chcą, kiedy chcą i w jakim stroju chcą.

Kibole też płacą podatki - HAAHAHAHAHHHHHAHAHAHAHHAHAHAHA.
          • Gość: hooytasmanski Re: kibolą nie podoba się cepelia IP: 46.227.241.* 18.06.12, 07:23
            Jak sądzę jesteś z lekka niedorozwinieta.
            Wypowiadaj sie może w tematach : kuchnia ,plotek eccetera
            Tam znajdziesz cos dla siebie.
            • Gość: misia Re: kibolą nie podoba się cepelia IP: *.icpnet.pl 18.06.12, 09:18
              Opowiedz koniecznie coś więcej o tym eccetera.
              • Gość: asdf Re: kibolą nie podoba się cepelia IP: 194.39.141.* 18.06.12, 09:39
                :D kibol chciał użyć trudnego słowa i udać mądrego ;)
    • tsuranni dlaczego ja mam szalikowców gdzieś? 17.06.12, 16:28
      a właściwie nie gdzieś, tylko głęboko w dupie. Otóż dlatego, że to bydlęta i jako takie nie mają żadnego moralnego prawa mówić mi w co ja mogę się ubrać. Mogę przyjść na mecz w kostiumie płetwonurka z biało-niebieską kokardką i jedyne co mogą mi zrobić, to pocałować mnie w dupę :)
      • Gość: KIBIC Re: dlaczego ja mam szalikowców gdzieś? IP: *.173.45.240.tesatnet.pl 17.06.12, 17:00
        dokładnie. WOLNOŚĆ!!!!! a NIE TAK JAK BYŁO NA MECZU Z ROSJĄ WYZYWANIE OD K**REW ITP, TO JEST POZIOM? TO JEST ETYKIETA? W SUMIE TAK TO JEST ETYKIETA- ALE KOGOŚ Z KIM PRAWDZIWI KIBICE NIE CHCĄ SIĘ UTOŻSAMIAĆ. BYŁO MI ZA WAS WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Agnieszka Re: dlaczego ja mam szalikowców gdzieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 20:03
        Dokładnie tak. Ignorować kibolskie bydło zawsze i wszędzie.
      • Gość: tomek Re: dlaczego ja mam szalikowców gdzieś? IP: *.icpnet.pl 18.06.12, 10:59
        Wrzucasz, januszu, do jednego garnka wszystkich regularnych kibiców. To jest oznaka braka szacunku. Podczas ostatniego meczu Polaków siedziałem w pubie i kibicowałem... Czechom - dla jaj. Większość dziewczyn przy innych stolikach patrzyła na mnie z pogardą, jedna nawet kilka razy pokazywała mnie swojemu "dużemu" koledze, na co on reagował uśmiechem i obojętnością. Tak jak nie każdy ultras jest bandytą, tak nie każdy janusz umie się bawić.
    • dream_catch Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 17.06.12, 16:36
      A kogo obchodzi kibolskie bydlo?
    • Gość: Janusz Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.icpnet.pl 17.06.12, 16:57
      Panie Radosławie - Polska bez Gazety Wyborczej i chamów pokroju Michnika byłaby znacznie szczęśliwsza i bezpieczniejsza. Zapomniał Pan o tym napisać, czy naczelny nie przepuścił?
    • Gość: vs Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.12, 18:00
      HA HA HA. najlepszy komentarz do tych wypocin. Najczęściej Ci wielcy kibice najgłośniej wrzeszczący w czasie meczów nie mają pojęcia o piłce nożnej. Jestem z Wro, na meczu Śląska byłem raz. I założę się, że o piłce nożnej wiem tyle samo albo więcej od Ciebie.
      Gdyby któryś mecz potoczył się inaczej i zrobilibyśmy awans to byś siedział cichutko. Granica między uwielbieniem i krytyką jest cieniutka.
      Rozkład repry? mamy ją najlepszą od lat. Co prawda totalny brak ławki, ale cóż. Tak mamy i nie można narzekać... Jak ktoś się wypina na rozwijanie flagi to jest zapatrzonym w siebie pajacem.
      I to jest podstawowy błąd... janusze mogą budować atmosferę. Wystarczy kilka prostych kroków na które ultrasi nie pozwolą...
      • Gość: hooytasmanski Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: 46.227.241.* 17.06.12, 19:38
        He he
        To strach pomyśleć jaka ta Repra była przedtem.
        ,,Najlepsza od lat ''
        Grała u siebie w najsłabszej grupie z możliwych.Jakie wyniki ?
        2 nedzne punkciki ,2 bramki i w sumie z 90 minut dobrej gry.Trzy mecze to 270 minut.
        Treberem był jak to ładnie określono -poniemiecki debil
        Fajnie było
        Grunt ,że Janki se pokrzyczały : Hej nic sie nie stało
        Bo dla Janka to faktycznie nic sie nie stało.
    • serbinek26 jestem kibicem od 20 lat ale jakos nie plakalem 17.06.12, 18:01
      wczoraj- jak widzialem ekspertow typu Monika Olejnik czy Konrad Piasecki ktorzy w zyciu na meczu nie byli to zbieralo mi sie na wymioty!! Staruszki kibicowaly mimo ze 3 pilkarzy nie wymienia!! Media nakrecaja ten cyrk i nawet huliganeria jest ok!- jak na meczu ligowym ktos wywiesi flage typu Chwala bohaterom to skandal i zamkniety stadion a jak na EURO pol Warszqawy sie leje to tylko incydenty zdaniem psiarni!! a hitem i tak bedzie piosenka Gramy u siebie Polacy gramy u siebie= jakim debilem trzebna byc zeby to w Polsce spiewac??
      • kazek100 Re: jestem kibicem od 20 lat ale jakos nie plakal 20.06.12, 20:29
        serbinek26 napisał:

jak na meczu ligowym ktos wywiesi flage typu Chwala bohaterom to ska
        > ndal i zamkniety stadion

podasz przykład?
    • serbinek26 Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 17.06.12, 18:14
      nic dodac nic ujac!!
    • lares87 Ciekawe dlaczego atrybutem kibica ma być akurat 17.06.12, 19:53
      tylko szalik? Paradowanie z szalikiem latem jest co najmniej tak ekstrawaganckie jak zakładanie czapki błazna.
      Nie toleruję trąbek! ale co do ubioru czy malowania to jest kwestia wyczucia smaku. Moda kibicowska może być i bardzo tandetna ale też może dodawać kolorytu trybunom, co widzimy w transmisjach z każdego meczu. Kibice z innych krajów potrafią się ciekawie przebrać.
    • cypres Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 17.06.12, 20:11
      Cale szczescie ze kibolska cholota nie interesuje sie euro bo inaczej bylby tylko wstyd!!! w warszawie sie zainteresowali Rosjanami i jest zenada na caly swiat!!!!
    • epox Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 17.06.12, 20:17
      a czego to szalikowcy nie mają w .... poważaniu ???

CZy to nie ci najwierniejsi, najlepsi ... naj naj w wielu dziedzinach nie prowadzili dopingu swojej drużyny przez pół sezonu ???
      W imię czego ... dla dobra .... czego ? Swojej drużyny ? Czy był to spór o kiełbaskowy biznes niejakiej muchy plujki ?

Kibole nie dopingują reprezentacji bo .....
      A w reprezentacji nie ma czasem piłkarzy Kolejorza ? Czy jak już piłkarz Kolejorza założy inny trykot to już jest "be" ? Z jednej strony "Cześć Powstańcom" a z drugiej pogarda dla barw narodowych ? Tu warto przypomniec moment szczególny ... dzień flagi ....... hymn i zero ... słownie zero flagi narodowej na stadionie !!!!!!!! Jak to jest że pobudowano stadiony za nasze pieniądze a na stadionie nie ma miejsca ... miejsca specjalnego dla flagi narodowej.

Spór jest ... tylko kto go wywołał ... kto wpierw sie na kogo obraził ? Wszyscy kibicujemy jednej drużynie ale to ci mniej krzykliwi zostali nazwani "Januszami", "piknikami" itp.
      Obrażliwie ? Jak dla mnie tak. Tylko że wsród tych pikników sa osoby o dorobku kibicowskim wiekszym niż sektor kiboli razem wzięty.
      Tu należy zwrócic uwagę na jedną ważną rzecz ..... pod rozwagę kiboli z dwójki .... pamiętaj że i ty kiedyś będziesz piknikiem ..... i nic tego nie zmieni. Chyba że jesteś kibicem jednorocznym, kilkuletnim ...tak długo jak będzie to modne ....

Pikniki przynajmniej daja kase na klub również na oprawy ..... a kibole ? Ci z wielkiej miłości do klubu włażą na mecze przez ustawioną ochronę i "dziury w płocie" .. to tez z wielkiej miłosci do klubu ???

Kibolu pamiętaj i ty będziesz "Januszem" i być może też za 10 ...20 .... 30 lat będziesz latał w obciachowej czapce biało-czerwonej ......

• ratpoles_tamer Żenuą to jest 17.06.12, 20:29
      drzeć japę i nosić koszulkę oraz szalik z napisem "Kolejorz', podczas gdy powszechnie wiadomo, że kolej ma już w doopie ten dziadowski klub od dawien dawna.

W Bydgoszczy kolejarsko-lechiccy kibole pokazali światu na czym polega to ich "kibicowanie".
      Pokazali nawet ten prymitywny i żenujący motłoch w BBC. Dlatego większość Polaków ma te wszystkie "kluby" gdzieś.
      • Gość: KIBIC Re: Żenuą to jest IP: *.173.45.240.tesatnet.pl 17.06.12, 20:33
        "kibole" do domu!
    • antek-12 Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 17.06.12, 21:24
      Dlaczego odmawia się komuś własnego zdania? Dlaczego społeczeństwo uznające siebie za tolerancyjne nazywa innych ludzi "bydłem" tylko dlatego, że ma własne zdanie i nie boi się go wyrażać?
      • Gość: Adam Kg Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 00:12
        Czy "ustawki", demolowanie stadionów, wulgarne przyśpiewki to przykład wyrażania własnego zdania? Jeszcze do ustawek mogę mieć najmniejsze pretensje, jeżeli są organizowane na zupełnym odludziu (w gruncie rzeczy nie miałbym nic przeciwko temu, żeby kibole ustawili się do generalnej bójki do krwi ostatniej - bo to przecież najbardziej honorowe - niech ostatni żywy kibol zaniesie wspaniałą wieść o wygranej swojego klubu; pozostaje tylko do ustalenia - czy od razu wszystkie grupy na siebie, czy może rozegrać to systemem pucharowym). A idąc Twoim tokiem rozumowania, to generalnie nie powinniśmy mieć nic przeciwko faszystom, nazistom i komunistom - przecież oni też mieli własne zdanie, wyrażali je (i na nieszczęście wprowadzili je w życie).
        • antek-12 Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 18.06.12, 07:17
          Mamy "ustawki", demolowanie stadionów, wulgaryzmy po stronie stadionowego "bydła" i mamy też wspaniałych, kolorowych chorwackich kibiców. Ci wspaniali chorwaccy kibice spowodowali na Starym Rynku w Poznaniu podczas wspaniałej zabawy w przemeblowanie straty większe niż "stadionowe bydło" podczas demolowania stadionu w Bydgoszczy. Wspaniali kolorowi kibice wnoszą też na stadion portret Ante Gotoviny w ramach fascynacji jego "twórczością" w czasie wojny na Bałkanach. Wspaniali kolorowi kibice chorwaccy śpiewają też nacjonalistyczne teksty pisane przez nacjonalistę. Oczywiście podczas meczów Chorwatów z ich ust lecą naprawdę ciężkie wulgaryzmy ale cóż. Wielu ocenia tylko to co chce ocenić.
          - Na stadionie wisi portret jakiegoś żołnierza? A pewnie czyjś brat który jest na wojnie i nie mógł być na Euro.
          - Chorwaci śpiewają piosenkę? O fajna melodyjna.
          - Chorwaci coś wykrzykują? O ale śmiesznie brzmi ich język.

Dlaczego demola Starego Rynku jest uznawana za "incydent" a podobne w skali wydarzenie w Bydgoszczy za bandytyzm? Dlaczego kopnięcie reportera w Bydgoszczy czy oplucie awanturnika w Poznaniu było bandytyzmem a skopanie stewardów we Wrocławiu "incydentem"?
        • Gość: hooytasmanski Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: 46.227.241.* 18.06.12, 07:26
          Jakich stadionów misiu ?
          Wymien mi chociaż ze trzy zdemolowane .
    • Gość: abc Mam gdzieś szalikowców !!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.12, 22:21
      Mam gdzieś ich zgody i kosy, bluzgi na trybunach, podniecanie się "zajebistymi oprawami" które są dla nich ważniejsze niż wynik meczu, handlowanie prochami, organizowanie ustawek, a przede wszystkim ich bezmyślności i samopoczucia że są najzajebitsi na świecie i piłka nożna bez nich by nie istniała. Otóż NIE JESTEŚCIE, a bez was piłka nożna będzie się nadal świetnie miałą - a generalnie to jesteście jednym wielkim penerstwem i bandyctwem, z którym dla swoich partkularnych interesów przystają czasem tacy jak Grobelny, Pucek czy ... nawet Kaczyński - elektorat nie śmierdzi, nawet jak są nim śmierdzący kibole.
      Mam nadzieję, że po Euro Tusk zrobi z nimi to, co Tacher zrobiła z bandyterką stadionową w Anglii. Po Euro już nie będzie hamulców, a po warszawskich rozróbach UEFA da zielone światło na pozamiatanie bandziorów.
      Vivat kibice, którzy potrafią się bawić i śmiać okazując życzliwość wszystkim dookoła - nawet rywalom !!!
      • Gość: janusz Re: Mam gdzieś szalikowców !!! IP: *.147.242.215.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.06.12, 22:35
        AMEN :-)
      • Gość: misiek Re: Mam gdzieś szalikowców !!! IP: *.31.14.240.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.06.12, 23:38
        A ja mam gdzieś ( i normalni kibice również...) pajaców piknikujących a to Małyszom, a to siatkarzom a to smudzinom......Dobrze że się stało i pikniki pakują flagi do bagażnika! Zero wiedzy, zero refleksji tylko powtarzanie bajek o kibolach ( kibole tylko Legii, Lecha czy Śląska, nie mówiąc o łączeniu sił, całe te spędy zgłuszyliby doszczetnie) . Tuskowy ćwierćinteligencie, naucz się pisać Thatcher znim zaczniesz bredzić o czymś o czym nic nie wiesz!!!!!!
        • Gość: Adam Kg Re: Mam gdzieś szalikowców !!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 00:21
          Ojej! Jełop sprawdził, jak trzeba napisać nazwisko "Żelaznej Damy". To niech może jełop zajrzy do słownika i dowie się, że nie ma takiego słowa jak "zgłuszyć". Można "zagłuszyć". Kończ Waść, ćwierćinteligencie Kaczyńskiego (aż ćwierć, skoro nie zna polskiego słownictwa?), i wstydu (sobie) oszczędź!
        • Gość: abc Re: Mam gdzieś szalikowców !!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 20:44
          Jak kibiców Irlandzkich, Włoskich czy Chorwackich nazywasz piknikami, to sam kompletnie nie masz pojęcia o piłce nożnej...
    • poznanski-rowerzysta Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 17.06.12, 22:31
      kibol pochodzi z nizin społecznych i nie stać go duperelki, jedynie szalik przydaje mu się w życiu codziennym!
      • Gość: P Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 23:47
        znalazl sie hrabia-rowerzysta
        • Gość: kibol pikol Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.tktelekom.pl 18.06.12, 00:02
          żenua w poruszanym temacie:
          www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120611/LUDZIEIOPINIE/120619928
      • Gość: tomek Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.icpnet.pl 18.06.12, 10:50
        Kibica bogatego natomiast stać na gadżety, ale jest człowiekiem zbyt poważnym żeby je nosić. W takim wypadku kim ty jesteś? Dorobkiewicz który na pokaz się ubierze jak clown? Na to wskazujesz zachowaniem.
    • n_harding Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 18.06.12, 07:54
      Dla mnie żenadą i totalną wiochą są za to klubowe stroje w których kibole chadzają na mecze. Oraz brak luzu i traktowanie piłki nożnej oraz swojego klubu jak jakiejś religii. Nie mówiąc już o debilnie idiotycznych oprawach.
      • Gość: Kohl Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 08:04
        to kibolskie bydło trzeba tępić. Czują , że ich koniec bliski i buntują się w prymitywny sposób.
        • antek-12 Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 18.06.12, 10:01
          Dlaczego gdy kibicom klubowym nie podoba się Euro to doszukuje się w tym jakiegokolwiek strachu przed czymś a gdy przeciwko Euro protestują ugrupowania lewackie lub "znane" osobistości to jest wszystko w jak najlepszym porządku?

Kibic ligowy nie boi się, że bierni obserwatorzy nie wyprą ich ze stadionów z prostego powodu. Gdy "znienawidzeni" przez obserwatorów, nazywani "bydłem" kibice ligowi w ramach protestu nie dopingują to pierwszymi którzy rezygnują z przyjścia na stadion są właśnie ci wzorowi kibice w cylindrach i z pomalowanymi twarzami.
          Jeśli w Polsce to "wstrętne" bydło jest niepotrzebne to dlaczego przed meczem z Czechami organizatorzy zwrócili się do tegoż "bydła" o pomoc w stworzeniu dobrej atmosfery i prowadzenie dopingu? Skoro oprawy są idiotyczne to dlaczego zszywano 2 kawałki materiału za 40 tysięcy zł?
    • dudus_badus krótko 18.06.12, 08:00
      Mnie kibicowanie zawsze kojarzyć się będzie ze stylem niebieskiego sektora (nr 6) na Bułgarskiej.
      I niech kolejne pokolenia to kontynuują.
      Żadnych klekotek,wuwuzeli,cylindrów,rogów...bo to droga donikąd
      • Gość: Lechita też krótko IP: *.tktelekom.pl 18.06.12, 13:27
        Zgadzam się.
    • Gość: www szalikowcy? IP: *.ip.netia.com.pl 18.06.12, 08:27
      szalikowcy = kibole, więc nie ma się czemu dziwić, oni wszystko mają w d.u.p.i.e
    • epox Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 18.06.12, 08:51
      no skoro jedna strona została obrzucona g ...... to i może cos w drugą stronę ???

A jakie to atrybuty maja kibice ... ci naj ... Czy tu wszystko jest cacy i takie trendy oraz nie wali cepelią ? To cepelia z innego wymiaru ale czy to nie jest obciachowe ?

Co można znaleźć na koszulkach tzw. ultrasów ? Zachęcam do dodawania ...

Pierwszy ważny atrybut - trupia czacha w różnych konfiguracjach ......

cdn....
    • conena Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 18.06.12, 09:40
      "To, co przynieśli do Poznania kibice irlandzcy, to nie tylko zabawa i radość, ale i dystans, którego w Polsce brakuje niemal w każdej dziedzinie życia."
      1000000% racji.

nikt nie płacze za szalikowcami. najlepiej by było gdyby ich wpuścić na jakiś stary poligon, ogrodzić 5metrowym murem i niech tam się nawalają.
      • Gość: howard Re: nikt nie płacze za szalikowcami IP: *.icpnet.pl 18.06.12, 12:50

Dokładnie - pięknie sami się wyautowali ;)
      • Gość: Lechita Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.tktelekom.pl 18.06.12, 13:30
        Irlandczycy przynieśli coś jeszcze. Modę na zdejmowanie dolnej części ubrania po wypiciu 20 browara :) Jeśli wam i waszym dzieciom, z którymi tak bardzo chcecie chodzić na mecze, tak bardzo się to podoba, to trochę współczuję...

A podsumowując. Nikt nie jest z gruntu dobry ani z gruntu zły. ...no może poza takimi artykułami, które nie mają na celu nic innego jak oczernianie, bardzo z resztą tendencyjne.
        • conena Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 18.06.12, 17:06
          Gość portalu: Lechita napisał(a):

> Irlandczycy przynieśli coś jeszcze. Modę na zdejmowanie dolnej części ubrania p
          > o wypiciu 20 browara :) Jeśli wam i waszym dzieciom, z którymi tak bardzo chcec
          > ie chodzić na mecze, tak bardzo się to podoba, to trochę współczuję...

no tak, jasne, bo ultrasi zawsze trzeźwi jak niemowlęta, uprzejmi, kulturalni, od bywalców filharmonii różni ich tylko wzór na szaliku. pełen wersal i ą-ę.
          zapytam poważnie, bo jestem ciekawa. czy jest inny kraj na świecie, w którym kibice strzelają fochem na reprę? oraz - czy kibice Lecha nie bojkotują GW?
          • Gość: Howard Re: czy kibice Lecha nie bojkotują GW? IP: *.icpnet.pl 18.06.12, 20:33

Bojkotują - ale panienki muszą się przecież gdzieś wypłakać i wyżalić, nie? ;)
    • larsen1 Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 18.06.12, 09:40
      A czy można by jakoś załatwić, żeby oni obrazili się też na ligę i przestali chodzić na jakiekolwiek mecze. Myślę, że stadiony wolne od kibolskiej bucówy to byłby kolejny element Polskiego Skoku Cywilizacyjnego :)
      W ogóle polski szalikowiec to jakiś specyficzny typ - domaga się niesamowitego szacunku, pryzwilejów a nawet kasy za to że kogoś lubi i mu kibicuje. Na całym świecie najwyższą i jedyną nagrodą za kibicowanie jest dobra gra i/lub wygrana ukochanej drużyny.
    • conena Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 18.06.12, 09:48
      i jeszcze jedno, szanowny autorze artykułu.
      "Wspaniały doping ultrasów" to nic innego jak śpiewanie o tym, że w przeciwnej drużynie grają same penisy, największy penis to ich trener, a hiperpenis to aktualny prezes pzpn. jak się znudzi pierwsza wersja, to zamiast penisa wstaw sobie prostytutkę i masz super doping.

tu dobry komentarz do tematu przyśpiewek kibiców:
      www.youtube.com/watch?v=iTszGcZzpAk
      • Gość: z Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? IP: *.tktelekom.pl 18.06.12, 13:28
        Opinia osoby która nigdy w życiu nie była na stadionie.
        • conena Re: Dlaczego szalikowcy mają Euro gdzieś? 18.06.12, 17:10
          byłam wielokrotnie na meczach Lecha i Warty oraz za Engela chodziłam na reprę, trollu:p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka