q-ku 10.07.12, 11:05 no nie wiem z tą bezawaryjnością A2 - niedawno całą była remontowana, miałem spore opóźnienie w trasie jadąc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drogowypies Jak Kulczyk z Patalasem odje...li fuchę 31.10.12, 10:48 Kto widział, jak Niemcy budują nowe odcinki autostrad, ten był przerażony, co wyprawiają Kulczyk z Patalasem. Zbudowali złom. Po 2 latach, przy bardzo małym ruchu, autostrada była do remontu? I o jaki remont tu chodzi, jeżeli spodnie warstwy nie były prawidłowo ułożone. Odcinki Kulczyka trzeba by było od nowa budować. A starą niech sobie Kulczyk do chaty weźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Zmień lekarza IP: *.cable.net-inotel.pl 21.11.12, 03:04 albo się wybierz do Niemiec faktycznie, zobacz ich knoty na drogach a potem opowiedz w internecie co widziałeś naprawdę. Autostradę Świecko - Berlin robią już chyba czwarty raz od zjednoczenia. Jeżdżę tamtędy regularnie i rzygam wiecznymi korkami, jak nie w jedną to w druga stronę. Czasami tylko kilkaset metrów, czasami kilkanaście kilometrów, jakieś mosty od nowa, wiadukty (ostatnio Wildau) a czasami się trzeba wlec godzinami. Tacy tfu, tfu specjaliści od autostrad. Ostatnio udawało im się porządnie robić drogi za Adolfa, przykro tylko, że rękoma niewolników. Potem już zawsze byli do tyłu. Jak nie za Francuzami (odwiecznie) to za Hiszpanami (od ich wejścia do Unii), a za Włochami to permanentnie. Likwidują jeszcze do tego jedyny swój wielki plus autostradowy tzn. podróżowanie za friko, bo chcą wprowadzić, niestety, odpłatność dla PKW. Mam tylko nadzieję, że nie za taką kasę jak Włosi czy my (oczywiście w proporcji do zarobków). A takiej autostrady Kulczyka jak betonka od Tomyśla do granicy toś chyba nie zauważył, bo w reszcie Polski się faktycznie buduje g... asfaltowe, nietrwałe i z rozkradanymi podłożami ale to już wszyscy wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Jak Kulczyk z Patalasem budowali autostradę 31.10.12, 11:02 "wariacki pomysl, zalatwial w bankach"... Przede wszystkim "zalatwil" gwarancje rzadowe na pozyczki bankowe, wiec pomysl przestal byc wariacki. "Autostrady by nie bylo"... Poznan-Konin juz byl. Do Warszawy jakos pociagneli bez Kulczyka. Kulczyk z naszego myta zbudowal jedynie Wrzesnia-Swiecko... reszyty nie chce mi sie czytac, szkoda nerwow... Odpowiedz Link Zgłoś