18.12.13, 04:07
Pomiewaz jest tutaj sporo osob takze spoza granic Polski, to moze kots moglby mi cos napisac na temat poziomu nastepujacych uniwesytetow. Nie chodzi mi o rankingi, ale raczej o wiesc gminna wink. Czy ewentualnie warto tam poslac dziecko studiowac? Chodzi o kierunki scisle zwiazane z energiami odnawialnymi. Dodam, ze w Polsce nie mieszkam i mimo sentymentu do tego kraju, studiow technicznych, ktore bylyby scisle zwiazane z przemyslem, tam raczej nie bede polecac.
Uczelnie to:
Holandia - Avans University of Applied Sciences
Niemcy - BBW University of Applied Sciences, albo Rhine-Waal University of Applied Sciences
Denmark - University College of Northern Denmark
Czy to sa "normalne" uczelnie, takie jak Politechnika czy Uniwersytet w Polsce, czy sa to jakies dziwne uczelnie prywatne, a ktorych malo kto slyszal.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Studia 18.12.13, 06:10
      Zobacz rankingi i wygooglaj. Rozumiem szacunek dla opinii ematki ale to juz chyba przesada big_grin
      • evee1 Re: Studia 18.12.13, 06:39
        No nie, sama tez bede szukac, ale jakby mnie sie ktos zapytal na ktory uni w Melbourne "sie idzie" studiowac architekture (na przykald), to niezaleznie od rankingow moglabym powiedziec, ktore wydzialy ciesza sie lepsza lokalna reputacja od innych smile.
        • evee1 Re: Studia 18.12.13, 06:42
          CHociaz ma racje, jak ich nie bedzie w ogole w rankingagu, to szkoda sobie glowy zawracac....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka