soyokaze 13.07.12, 18:21 Drodzy księża, życzę wam, żeby bóg naprawdę istniał. Wtedy wszystkich was będzie mógł wysłać towarowym do piekła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amadeo214 Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc 13.07.12, 18:46 Nie tyle "będzie mógł" ile będzie musiał wysłać do Piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butapren Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego! IP: *.hsd1.tn.comcast.net 14.07.12, 16:40 W takim kraju jak USA wikary siedzialby obecnie w pace ... ale to Polska wlasnie. Watykanska kolonia! Tutaj koscielne wladze, politycy i prokuratura wciaz bronia i oslaniaja przestepcow w czarnych kieckach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makoshika Po co burdele? Wystarczą rekolekcje. IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.12, 17:04 Tam młody, choć zakompleksiony buhaj w koloratce, może robić za darmo to, za co w burdelu musiałby słono zapłacić. Tam może sobie ulżyć, a na mszy opowiadać o zagrożeniach wynikających z istnienia sekt, walczyć z aborcją i in vitro. Jak maleństwo, które spłodzi, wykorkuje na podłodze między nogami matki, to usłużna prokuratura sprawie ukręci łeb, a on w nagrodę pojedzie uświadamiać Ukrainki. I tylko czasami zastanawiam się po co matka Madzi zabijała swoje dziecko? Nie lepiej było poczekać, aż samo odejdzie z tego świata? Byłoby bezproblemowo i po katolicku jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makoshika Izabela Pilarczyk. Zapamiętajcie to nazwisko. IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.12, 17:26 Ta pani wykonywała "czynności" jako prokurator w sprawie zgonu dziecka na plebanii. W przypadku dojścia do władzy ePiSskopatu czeka ją wielka kariera. Odpowiedz Link Zgłoś
hen-live Re: Izabela Pilarczyk. Zapamiętajcie to nazwisko. 14.07.12, 20:04 Gość portalu: makoshika napisał(a): > Ta pani wykonywała "czynności" jako prokurator w sprawie zgonu dziecka na pleba > nii. W przypadku dojścia do władzy ePiSskopatu czeka ją wielka kariera. Pewnie bedzie ministrem sprawierliwosci bo Ziobro w nielasce prezesa zbawiciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awaszraw Re: Izabela Pilarczyk. Zapamiętajcie to nazwisko. IP: *.sydskane.nu 14.07.12, 21:14 Wystarczy, że za PO będzie kontynuować karierkę. I pewnie dostanie podwyzkę. Wszak posłowie PO leżą plackiem przed klerem i dobrze dbają o ich interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
mignik Re: Izabela Pilarczyk. Zapamiętajcie to nazwisko. 15.07.12, 09:40 To się zdarzyło półtora roku temu, a więc za rządu Tuska. Tuska kolędującego do Dziwisza. Tuska z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Izabela Pilarczyk. Zapamiętajcie to nazwisko. 15.07.12, 10:15 mignik napisał: > To się zdarzyło półtora roku temu, a więc za rządu Tuska. Tuska kolędującego do > Dziwisza. Tuska z PO. Chcesz powiedzieć, że tu też Tusk jest winien? Odpowiedz Link Zgłoś
entres Re: Izabela Pilarczyk. Zapamiętajcie to nazwisko. 15.07.12, 17:22 marina0321 napisał(a): > Chcesz powiedzieć, że tu też Tusk jest winien? A nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anastazja Re: Izabela Pilarczyk. Zapamiętajcie to nazwisko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 09:15 marina0321 napisał(a): > Chcesz powiedzieć, że tu też Tusk jest winien? Owszem. Może nie bezpośrednio, ale - jak to się ładnie mówi - "z tytułu nadzoru". Skoro z tego tytułu dymisjonuje się ministra, gdy zwinił dróżnik, to również premier jest odpowiedzialny "z tytułu nadzoru" za praworządność w kraju. W końcu to jego formacja polityczna od kilku ładnych lat kaształtuje tę praworządność, a on osobiście nadaje "ton i rytm" tej formacji. Niestety, główną jej cechą jest monstrualna obłuda, w czym także zasługa pana premiera, który koniunkturalnie wziął ślub koscielny aby przed wyborami przypodobać się kościółkowi oraz bigoterii. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Pilarczyk: 15.07.12, 15:27 Nie bylo zbrodni bo nie bylo aborcji. Dziecko bylo juz narodzone. m.gloswielkopolski.pl/p3m2c/artykul.html?synd=530112 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Pilarczyk: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 15:39 No jest wierząca. A bóg nakazał nie ingerować w sprawy natury, tak jak gdy dziecko jest obwiązane pępowiną. Wtedy trzeba iść do kościoła się modlić słuchając muzyki, żeby bóg odwizał dziecko. A matka może się wykrwawić na podłodze, po co zapraszała szatana do swej duszy i zbałamuciła księdza. Alleluja. Odpowiedz Link Zgłoś
amonavis Celna uwaga! Wszystko w rekach BOGA!!! 15.07.12, 17:08 Nie nalezy interweniowac w jego Boskie (czytaj sku...synskie) dzialania. Ze tez tego sku...ela, teraz na Ukrainie, nie dosiegnie czyjas reka. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Pilarczyk: 16.07.12, 10:50 Jakiej muzyki sluchal ksiadz? Jesli operowej, to moze byc okolicznosc lagodzaca. Ale jesli sluchal Madonny, biada mu, pojdzie do piekla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anastazja Kościół jako najwyższy sędzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 09:43 Niestety, publikacja w Głosie Wielkopolskim też jest wielce łaskawa dla księdza, a rzetelność dziennikarza pozostawia wiele do życzenia. Nawet bez znajomości ginekologii wiadomo powszechnie, ze owinięcie pępowiną nie jest dziś wielkim problemem; diagnostyka medyczna jest na tyle rozinięta, że pozwala stwierdzić taki przypadek, a interwencja w postaci tzw. cesarskiego cięcia uratować dziecko. Dziecko wikarego nie musiało więc wcale umrzeć, a sam wikary powinien co najmneij odpowiadac za ewidentne zaniedbanie i nie udzielenie pomocy, które doprowadziły do śmierci noworodka. Nie mówiąc już o odpowiedzialności moralnej, którą Kościół bezczelnie manipuluje twierdząc, że jest to jego wewnętrzna sprawa. Czy to Kościół ustanawiał dziesięcioro przykazań, z ktrórych jedno mówi: nie códzołóż, a inne: nie mów fałszywego świadectwa? Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Sztaudynger: 16.07.12, 10:52 Jesli kobiete w swoje loze zloze, pewien jestem, ze nie cudzoloze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: Pilarczyk: IP: *.nwrknj.east.verizon.net 30.07.12, 00:34 Nie bylo zbrodni, bo nie uzywano srodkow antykoncepcyjnych zakazanych przez Watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.k. Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc IP: *.szczecin.mm.pl 14.07.12, 22:02 Od dzisiaj, rozumiem, u spowiedzi obowiązuje następujący dialog: -Jak tam sumienie? -A dziękuję. Sumienie mam w porządku. I po sprawie. Pomyśleć, że kilka lat temu ksiądz mnie wyzwał i nie chciał dać rozgrzeszenia, bo w święta do kościoła nie chodziłam. A tu, proszę, nieudzielenie pomocy umierającemu dziecku i rodzącej kobiecie... a sumienie w porządku. To się nazywa samoświadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Nie ma czegoś takiego jak bóg... 13.07.12, 18:51 nikt nie słucha waszych modlitw, to jedynie wasz wyimaginowany przyjaciel, a wy owieczki nie mądre dajecie się strzyc takim jak ci tutaj opisani, którzy twierdzą że są lepsi, wiedzą od boga więcej niż inni i mogą innych pouczać i mówić innym jak mają żyć oraz dyktują co jest dobre a co złe.. owieczki = frajerzy... nie ma religii - nie ma problemu.. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszcz:... 13.07.12, 18:52 Swiadome narazenie na utrate zdrowia a potem odmowa udzielenia pomocy. Bardzo wykretne wyjasnienie bieglego i zdecydowanie chybiona decyzja prokuratury. W szpitalu najprawdopodobniej zorientowano by sie w zagrozeniu dziecka i zakonczono porod cieciem cesarskim, bylaby takze mozliwosc szybkiej reanimacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 19:21 na szczęście jest sprawa "małej Madzi" i nikt się podduszonym na parafii niemowlakiem nie przejął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butapren Re:Wikary przestepca, chroniony przez czarna mafie IP: *.hsd1.tn.comcast.net 14.07.12, 16:43 Swiadome narazenie na utrate zdrowia a potem odmowa udzielenia pomocy. Bardzo wykretne wyjasnienie bieglego i zdecydowanie chybiona decyzja prokuratury. =========================================================== A sa tacy w Polsce, co tylko westchna z ulga i orzekna "najwazniejsze, ze do aborcji nie doszlo"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re:Wikary przestepca, chroniony przez czarna mafi IP: *.aster.pl 14.07.12, 19:50 Zdajemy sobie wszyscy sprawę, że gdyby obok tej rodzącej kobiety nie było księdza-ojca dziecka to sprawę za zabójstwo dziecka miałaby jak w banku właśnie ta rodząca. Gdyby ksiądz był zwykłym Kowalskim-konkubentem, który nie wezwał pogotowia do swojej rodzącej i krwawiącej kobiety, tylko poszedł słuchać muzyki (pewnie przez słuchawki) do innego pokoju, to byłyby już dawno dwa akty oskarżenia: przeciwko Kowalskiemu i jego kochance. Miłość do dzeici w praktyce. tych narodzonych, oczywiście. Tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
maski123 Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc 14.07.12, 21:21 tak zreszta wypowiedziała się lekarz położnik.Prokuratura nawet nie powołała na biegłego lekarza ginekologa.Skandal!To nie jest sprawa kościoła ,to sprawa z urzedu,podejrzenie o popełnienie przestepstwa!!jest mi niedobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ercu Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszcz:... 13.07.12, 20:02 Stanowisko kurii jest jednoznaczne: prokuratura umorzyła postępowanie, a więc nie ma sprawy, poza tym to wewnętrzna sprawa Kościoła. ********************************************************************* Skoro tak, to czy to jakim człowiek jest nie jest jego wewnetrzna sprawą, skoro on sam twierdzi, że jest dobry? Ehhhh. Potem są ździwieni, że ludzie z kościoła odchodzą. Po co mamy w nim być skoro księża niczym nie różnią się od nas samych? Piją tak samo, gwałcą tak samo, niańczą dzieci tak samo, kradną tak samo. Skoro więc nie sa w niczym lepsi od owieczek to do Boga nas nie doprowadzą. Lepiej być przyzwoitym człowiekiem z daleka od kościoła i iść własna drogą, gdziekolwiek prowadzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc IP: 31.183.6.* 13.07.12, 20:13 na miejscu tej dziewczyny pozwałabym go na drodze cywilnej, ale małe miasteczko, pokrętna mentalność w której to kobieta jest zawsze winna. Mimo wszystko nie powinno się takich rzeczy puszczać płazem. To nie jest wewnętrzna sprawa kościoła dziecko umarło i mogła do niego też dołączyć matka. Ksiądź też jest obywatelem państwa Polskiego i jako taki podlega prawu karnemu. Przestańmy ich traktować jak boskie objawienie to są ludzie i tak ich też trzeba osądzać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babu Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc IP: *.183.173.212.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.07.12, 20:37 Małe miasteczko-Poznań 600tys. mieszańców... Odpowiedz Link Zgłoś
dobryczlowiek123 Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc 15.07.12, 03:07 Ksiadz jest obywatelem Vatykanu a jezeli nawet nie jest to sie go tam wysle aby uniknal kary jak kardynal Lows Odpowiedz Link Zgłoś
expressis_verbis Tak z ciekawości... 13.07.12, 20:19 Wie ktoś, czy proboszcz Koperski był wikarym w parafii Bożego Ciała w latach 70-tych? Czy to ten sam, czy zbieżność nazwisk? Kasia posprzątała mieszkanie, wyprowadziła psa na spacer, odrobiła lekcje, ale mama i tak zauważyła, że jest w ciąży. by trypel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: Tak z ciekawości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 21:19 Tak, był wikarym w parafii Bożego Ciała Odpowiedz Link Zgłoś
as1048 Re: Tak z ciekawości... 13.07.12, 21:40 Koperski z parafii Bożego Ciała: potrafił "wyciągać" z parafian "ostatnie" pieniądze i traktował ich jak bydło - sam tego doświadczyłem i niech mu jego Bóg to przebaczy ale też na miłość boską niech mu uświadomi to kim i jaki jest. No chyba że Bóg uważa, iż wobec duchownych KK żadne z przykazań nie obowiązuje, bo im jest wolno wszystko ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somsiad Re: Tak z ciekawości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 22:02 Nie poznałem go z takiej brzydkiej strony. Przez dwa, albo trzy lata uczył mnie religii i raczej sympatycznie go zapamiętałem. To było gdzieś tak about 1970-1972. Wysoki, czarnowłosy, w okularach, czasem pokopał piłę z dzieciakami na "polikierach". Odpowiedz Link Zgłoś
demostenesxt żaden bożek mu nie wybaczy bo takiego nie ma... 13.07.12, 22:21 zatem żaden bożek mu nie wybaczy... przestań chrzanić... dajecie się nabierać na stary jak świat sposób - że niby bożek jest i jest dobry a jedynie niektórzy kapłani są źli... tak samo komuchy gadały: że komunizm jest cacy tylko niektórzy są źli... i faszyści też tak gadali... ale macie wyprane mózgi owieczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
as1048 Re: żaden bożek mu nie wybaczy bo takiego nie ma. 13.07.12, 22:35 ... nie mamy wypranych mózgów! To co MAMY, to MAMY WYGRAĆ - taki zamiar znaczy się mamy, a zwycięzcę poznaje się po tym, że wygrał, nie po tym jak chrzani ... Tu jest Poznań - nie Warszawa! Strzałkowo widzę nas dzieli ... no! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Cz. Re: Tak z ciekawości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 19:55 Ksiądz Proboszcz Koperski to wspaniały człowiek i duszpasterz. Przez prawie czterdzieści lat duszpasterzował na Junikowie. Nigdy nie dopominał sie o pieniądze o których mówisz człowieku. Raczej dawał je potrzebującym parafianom. Zawsze wyrozumiały i czuły na krzywdy. Przy tym wspaniały oragnizator. Zawsze Go mile wspominam i stawiam za wzór. Takie słowa o Księdzu Koperskim może mówić człowiek nawet nie małej wiary ale nie mający wogóle nic wspólnego z Kościołem. Gdyby nie Kościół i tacy księża jak Proboszcz Koperski nie było by wolnej Polski Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Tak z ciekawości... 14.07.12, 21:55 Gość portalu: Tomasz Cz. napisał(a): > Ksiądz Proboszcz Koperski to wspaniały człowiek i duszpasterz. Przez prawie czt > erdzieści lat duszpasterzował na Junikowie. Nigdy nie dopominał sie o pieniądze > o których mówisz człowieku. Raczej dawał je potrzebującym parafianom. Zawsze w > yrozumiały i czuły na krzywdy. Przy tym wspaniały oragnizator. Zawsze Go mile w > spominam i stawiam za wzór. > Takie słowa o Księdzu Koperskim może mówić człowiek nawet nie małej wiary ale n > ie mający wogóle nic wspólnego z Kościołem. > Gdyby nie Kościół i tacy księża jak Proboszcz Koperski nie było by wolnej Polsk > i Gdyby więcej takich księży było, byłaby rzeź niewiniątek. Przypuszczam, że jest takich wielu, tylko nie znaleźli się akurat w takiej sytuacji. Nie jeden z kapłanów namówił już swoją konkubinę do aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad vocem Re: Tak z ciekawości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 22:14 Zgnijesz w piekle głupia babo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzk Re: Tak z ciekawości... IP: *.centertel.pl 18.07.12, 18:52 A ks. Michalski?! Koperski do pięt Mu nie sięga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tak z ciekawości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 19:07 Koperski to dobry ksiądz ale jaki był czy jest to wie on sam. Odpowiedz Link Zgłoś
ramram135 Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszcz:... 13.07.12, 20:21 Najlepiej udawać idiotę,no chyba , że jest się idiotą. Ale to mnie nie dziwi bo kler to nie sludzy Boga tylko dywersanci Szatana............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf tacy kapłani mówią kato matołką co dobre a co złe IP: *.icpnet.pl 14.07.12, 10:29 a kato matołki owce goopie się ich słuchają, że niby bożek jest i inne bajki... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Każdy jest grzesznikiem 13.07.12, 20:31 ksiądz tez grzeszy . Ale to Bóg będzie nas oceniał . A jak oceni nasze życie to nie wiemy . Ja jestem marnym pyłem . Odpowiedz Link Zgłoś
expressis_verbis Re: Każdy jest grzesznikiem 13.07.12, 20:46 A ja tam nie grzeszę w ogóle! Nie opłaca się! Bo co zgrzeszę, to wylatuje taki zaraz z krzaków i dopi....a mi "pińcet złoty" i 10 punktów. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf Ty jesteś jeleń.. który dał sobie wmówić, że IP: *.icpnet.pl 13.07.12, 21:25 to jakiś wyimaginowany bożek będzie nas oceniał... dzięki temu taki ksiądz sobie uniknie odpowiedzialności... Odpowiedz Link Zgłoś
cyggnus Re: Każdy jest grzesznikiem 13.07.12, 21:39 A co kogo obchodzi, czy jakiś ksiądz grzeszy? Ale tu nie o grzechu mówimy, a o przestępstwie zaniechania i nieudzielenia pomocy umierającemu dziecku, zamiecionym pod ołtarz. Odpowiedz Link Zgłoś
polakonly Argument prosto od księdza! Ale największymi 14.07.12, 14:54 grzesznikami są Ci, którzy chwaląc imię Boga okradają biedne i ciemne narody. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.sprzeczny Re: Każdy jest grzesznikiem 14.07.12, 15:42 angrusz1 napisał: > ksiądz tez grzeszy . Ale to Bóg będzie nas oceniał . > A jak oceni nasze życie to nie wiemy . > Ja jestem marnym pyłem . Żyj wolny od grzechu, zostań ateistą. Ja nie grzeszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latko Nie każdy jest grzesznikiem. My mamy godność. IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 17:37 angrusz1 napisał: > (1) ksiądz tez grzeszy. (2) Ale to Bóg będzie nas oceniał . > (3) A jak oceni nasze życie to nie wiemy . > (4) Ja jestem marnym pyłem . Ad 1. Fajnych macie "duszpasterzy". Ad 2. Katolik sam nie potrafi oceniać, to wiemy, jest jak wieczne dziecko, które nigdy nie dorośnie. Ad 3. Niewiedzę i nieuctwo katolik uznaje za usprawiedliwienie wszystkiego i rozgrzeszenie ze wszystkiego - "błogosławieni ubodzy duchem". Ad 4. Nie ma się czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maskopatol Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc IP: *.icpnet.pl 13.07.12, 20:53 Od kościołów bardziej przydatne są nawet latarnie morskie... Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszcz:... 13.07.12, 20:55 Jakie to bogobojne, uczciwe i "chrześcijańskie" kadry ma rzyskokatolicki kościół ! Gdzie są teraz ci wiecznie "moralizujący" biskupi, dlaczego się nie wypowiadają o tym wikarym? Swoją drogą prokuratura zachowała się w tej sprawie jak bezwolny posłuszny pachołek kościoła. Jeśli prawdą jest, że wikary nie wezwał lekarza powinien SIEDZIEĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 21:01 Ciekawe, czy chociaż szybciutko ochrzcił, czy olał...? Muzyka łagodzi obyczaje, więc jej słuchanie jest bardzo dobre! O ileż lepsze od pomagania w "brudnym" porodzie swojego dziecka, rodzonego przez swoją nałożnicę... "Ksiądz dobrodziej", psia mać A co na to >AAA< i jemu podobni? Wszystko ok.? Odpowiedz Link Zgłoś
borru Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc 14.07.12, 08:28 dzakarta napisał: Swoją drogą prokuratura zachowała się w tej sprawie jak bezwolny posłuszny pach > ołek kościoła. Jeśli prawdą jest, że wikary nie wezwał lekarza powinien SIEDZIEC Jak znam życie to prokurator prowadzący sprawę wyszedł..na swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
22billabil33 Misjonarz? 13.07.12, 21:28 Został wysłany na misję. Jako misjonarz będzie zapewne nauczał Ukrainki seksu. Kiedy będzie zdychał, życzę mu, żeby mu odmówiono posługi jakiejkolwiek. Niech sobie posłucha muzyki. A swoją drogą debil, żeby tak pozwolić kobiecie "rodzić", albo facet bez serca. Groza, że tacy się zdarzają wśród księży. Odpowiedz Link Zgłoś
fred_die Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszcz:... 13.07.12, 21:29 Wikary zastosował późną aborcje, a co tam jest przecież ponad prawem. To dowód na to że księża to idioci bez sumienia, są gorsi od takiej matki Madzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc IP: *.cable.net-inotel.pl 13.07.12, 21:36 Przeraża też hipokryzaj kurii - uznała Głos iz czepia się czlowieka ?!!! A dziecko ? Co z nim ? I potem się dziwią że ludzie odchodzą od kościoła - ja się nie dziwię ! Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Matka Madzi poczatkowo siedziala 15.07.12, 15:08 w areszcie za to, ze zakopala dziecko, ktore zginelo w wyniku wypadku. To ta sama sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni prokurator, który ukręcił tej sprawie łeb 13.07.12, 22:07 już dawno powinien być zwolniony dyscyplinarnie Odpowiedz Link Zgłoś
demostenesxt kapłan religijny bezkarny stoi ponad prawem w RP.. 13.07.12, 22:22 taka jest rzeczywistość bo głosujecie na katoprawicowe partie: PiS, PSL i PO.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: kapłan religijny bezkarny stoi ponad prawem w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 22:34 taka jest rzeczywistość bo głosujecie na katoprawicowe partie: PiS, PSL i PO.... A na kogo, qoorva, mamy głosować? Na PJN, UPR, Palikota, a może na SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf Głosuj zgodnie z rozumem a nie sumieniem... IP: *.icpnet.pl 14.07.12, 10:31 na pewno nie na tych co się tylko modlą i kłócą i nic nie robią (PiS, PJN, Solidarna P., PSL, PO) ani na pajaców nie głosuj jak UPR czy Palikot.... wobec tego pozostaje SLD... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Głosuj zgodnie z rozumem a nie sumieniem... 14.07.12, 11:52 A cóż SLD uczyniło by ograniczyć władzę KK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: kapłan religijny bezkarny stoi ponad prawem w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 17:34 Racja, SLD przed sukienkowymi klękał tak samo - do oralu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: prokurator, który ukręcił tej sprawie łeb IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.12, 22:27 pobuja się na misjach lu w odległych parafiach do emerytury... a tak przy okazji, księżom też podniesiono wiek emerytalny do 67? Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Re: prokurator, który ukręcił tej sprawie łeb 14.07.12, 11:07 powinien powinien mić przedstawione zarzuty i oskarżony, zwolnienie następuje automatycznie. Od kiedy to porody odbywają się na plebaniach a nie szpitalach. Państwo , zafundowało Kościołowi tak zwane "Okna Życia ' gdzie dzieci z nieformalnych związków duchownych i zakonnic, mogą być oddawane bez konsekwencji i rozgłosu.Jak widać klecha nie dogadał się z matką dziecka i bał się pewnie alimentów. Proboszcz dziwnym trafem nie widział nigdy ciężarnej dziewczyny zbałamuconej przez jego wikariusza. Znając życie, proces toczył się za zamknietymi drzwiami, a prokurator dostał awans. Śmierć tego dziecka niczym nie różni się od śmierci małej Madzi i Szymka, też pewnie musiało cierpieć. Odpowiedz Link Zgłoś
demostenesxt Katomatołki dają sobą pomiatać swoim kapłanom... 13.07.12, 22:19 .. robią z wami co chcą... bezkarnie.. a wy tylko te wasze wyprane mózgi ruszacie tekstami typu: może go bożek osądzi; może nikt mu posługi potem nie da.... doornie... mam dla was smutną wiadomość - nie ma żadnego bożka a rządzi wami sekta kapłanów wymyślonej bajki tysiące lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
as1048 Re: Katomatołki dają sobą pomiatać swoim kapłanom 13.07.12, 22:50 Mówisz o faktach - nie o wierze. I tu masz rację - stwierdzoną już chyba oficjalnie w połowie XIX wierku. Ale problem z tym mianowicie, że: czy można do prokuratury zgłosić podejrzenie o popełnienie przestępstwa (w sprawie dokonanmej przez Prokuraturę tendencyjnej oceny zgodności nieudzielenia pomocy własnemu dziecku w potrzebie ze śmiertelnym skutkiem nieudzielenia pomocy) dokonanego przez prokuraturę? I czy w tym przypadku nie ma podobieństwa z Twoim przebaczającym bożkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l W oczekiwaniu na impuls, który wywróci Kościół 13.07.12, 23:04 Zadziwiające jest, że w Polsce KK trzyma się tak mocno. Wierni tolerują pedofilię wśród księży, pazerność, złodziejstwo, rozpustę, miliardowe dotacje z budżetu. Od dawna rodzi się pytanie, co jeszcze musi się wydarzyć, by do Polaków dotarło, jakim celom służy watykański Kościół. Publicyści niecierpliwie komentują, że być może to już wreszcie nadchodzi ten oczekiwany moment i po aferze z wikarym na Junikowie Polacy wzorem innych narodów zaczną opuszczać kościoły. No... ciekaw jestem, bo na razie wychodzi na to, że Polacy są ludźmi bez godności, którym Watykańczyk może napluć w twarz. Co to znaczy, że sprawa wikarego jest wewnętrzną sprawą Kościoła? Jeżeli został misjonarzem, to jest na utrzymaniu państwa. Z funduszu kościelnego są mu opłacane składki ubezpieczeniowe. W Poznaniu wykazał się skrajną nieodpowiedzialnością i niedojrzałością, a na Ukrainie nagle będzie miał kompetencje do pracy z ludźmi, do kształtowania ich postaw moralnych? Wyobraźcie sobie Państwo, jak skończonym gnojem jest facet z kurii, który podjął taką decyzję. Dajmy sobie spokój z wikarym, to jeden z tysięcy wiejskich chłopców, któremu zamarzył się awans w hierarchii społecznej, tyle, że intelektu i cywilizacyjnego obycia zabrakło. Tu, na na naszej warciańskiej wyspie jest źródło zła, to w tym wystawnym pałacu zapadają decyzje, które nas poniżają. Odpowiedz Link Zgłoś
as1048 Re: W oczekiwaniu na impuls, który wywróci Kośció 13.07.12, 23:08 Ano właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starowicz (Lew) Re: W oczekiwaniu na impuls, który wywróci Kośció IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 23:15 A fujarka ca 30-letniemu księżulkowi jak dymiła, tak dymi... Ukrainki też są fajne... Odpowiedz Link Zgłoś
rejestr1 Re: W oczekiwaniu na impuls, który wywróci Kośció 14.07.12, 08:22 Pewne procesy wymagają swojego czasu. Wyzwolenie się z psychoterroru KK także. Z jednej strony strach przed nieznanym (świetnie wykorzystywanym przez urzędników Watykanu do manipulacji petentami) , z drugiej presja otoczenia, zapewniały dotychczas KK kontrolę nad owieczkami. Tyle że powoli odchodzi to w przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
q.piatkow To może się stać całkiem nagle 14.07.12, 14:35 Vide Irlandia. Od wieków bastion katolicyzmu. Ale w obliczu ujawnienia procederu gwałtów na dzieciach oraz ich tuszowania (jak i pełnej hipokryzji postawy Stolicy Apostolskiej wobec tych faktów) ok 70% społeczeństwa opowiada się dziś za zerwaniem stosunków dyplomatycznych z Watykanem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latko Re: W oczekiwaniu na impuls, który wywróci Kośció IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 16:21 Badania ponoć wykazują, że katolicy tolerują u księży seksafery i przekręty. To widać w praktyce - mimo afer "prawdziwi" Polacy-katolicy Kościoła nie opuszczają. Mamy takie powiedzenie "Ksiądz też człowiek". Stąd dowiadujemy się, że że w umyśle katolika "człowiek" to istota nie przestrzegająca ani ogólnych zasad przyzwoitego zachowania, ani nawet dobrowolnie przyjętych dodatkowych ograniczeń wynikających z przyjętej na siebie "duchownej" roli. Żeby było najśmieszniej, tych ludzi, którym katolicy pozwalają być obłudnikami, kłamcami, oszustami, dziwkarzami, tych ludzi katolicy uważają za swoich przewodników, nauczycieli, pomocników w rozwoju duchowym. Ta hipokryzja to istota katolicyzmu - skoro ksiądz szubrawiec to i mnie wszystko wolno - hulaj dusza Boga nie ma - i oni i ja doskonale o tym wiemy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
entres Re: W oczekiwaniu na impuls, który wywróci Kośció 15.07.12, 17:33 Gość portalu: latko napisał(a): > Żeby było najśmieszniej, tych ludzi, którym katolicy pozwalają być obłudnikami, > kłamcami, oszustami, dziwkarzami, tych ludzi katolicy uważają za swoich przewodników, > nauczycieli, pomocników w rozwoju duchowym. Jaki kram, taki pan... Odpowiedz Link Zgłoś
rejestr1 Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszcz:... 14.07.12, 08:12 Nie od dziś wiadomo, że sutanna, w polskim wymiarze sprawiedliwości, jest okolicznością szczególnie łagodzącą. To co w innym przypadku określono by jako patologię, a oprycha pociągnięto by do odpowiedzialności karnej, w tym wypadku nawet na skierowanie sprawy do sądu przez prokuruturę jakoś nie zasługiwało. Mocodawcy oprycha skrzętnie posługują się omertą, twierdząc, że to ich tylko wewnętrzna sprawa, samego oprycha wyłając na natąpne podboje.... Odpowiedz Link Zgłoś
nefretette13 Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszcz:... 14.07.12, 08:20 Jakim trzeba być sku...synem, żeby nie wezwać pogotowia do krwawiącej kobiety!!! Co za tłumaczenie, że dziecku by w szpitalu nie pomogli, jak można o tym wyrokować? A zdrowie matki? I po jaką cholerę na Ukrainę - to jest piękny kraj. Takich potworów jak ten, pożal się Boże wikary, to do Workuty, a najlepiej od razu do piekła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 09:38 jakieś 20 lat temu w tej samej parafii była podobna historia,niby księdza przenieśli do innej parafii ale prawda podobno była taka że zrobił dzieciaka Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo ciekawe czy powiadomiono ukraińskie władze 14.07.12, 10:56 jakiego skór....a im tam czarni podesłali. Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: a skad wikary mial dziecko?jak to sie stalo? 14.07.12, 13:05 Skąd? Raczej nie z in vitro, bo to przecież wymysł szatana. Opisywana sytuacja "dzieło boże", bo in vitro nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mein-teil Re: a skad wikary mial dziecko?jak to sie stalo? 15.07.12, 15:39 Jak wiadomo guma i pigułka to też grzech, więc poszli na żywioł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Storch Maciek Re: a skad wikary mial dziecko?jak to sie stalo? IP: *.pools.arcor-ip.net 14.07.12, 15:54 Pieprzone klekoty mu przyniosly !! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latko Re: a skad wikary mial dziecko?jak to sie stalo? IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 18:45 Skoro księża żyją w celibacie, to poczęcie musiało być niepokalane. Ciekawe ilu obywateli Polski jest dziećmi księżmi. Jaki to jest odsetek. Będzie gorzej i jeszcze okrutniej kiedy do powszechnego użytku wejdą testy genetyczne. Wtedy każdy tatuś skrupulatnie będzie sprawdzał, czy haruje na swoje dziecko czy na dziecko księdza, sąsiada, brata, przyjaciela czy kogo tam jeszcze. Ze wszystkich mężczyzn księża są ponoć najbardziej pociągający - jako zakazane owoce. Kto wie o co tak naprawdę modlą się owieczki stojące tłumnie w kościołach i wpatrzone w owe zakazane owoce. Może lepiej żeby mężowie nie wiedzieli jakie jest źródło co poniektórej gorliwej pobożności. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nexus Re: a skad wikary mial dziecko?jak to sie stalo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 23:02 Weź przeczytaj, o co chodziło z niepokalanym poczęciem. Nie jest trudno znaleźć, a nie bedziesz się ośmieszał. nexus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: a skad wikary mial dziecko?jak to sie stalo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 23:31 Chodziło o szamańską obsesję seksem. Nawet ci którzy stworzyli tę religię mieli kompleksy seksualne, kobiety ich bękartów nie chciały, więc sobie wymyślili, że ich prorok nie był z nieślubnego łoża, tylko niepokalanie poczęty z dziewicy, której błona dziewicza pozostała nienaruszona także po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nexus Re: a skad wikary mial dziecko?jak to sie stalo? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.07.12, 10:56 Nie rozumiesz, przeczytaj raz jeszcze, choćby w Wikipedii. Podpowiedź: dogmat o niepokalanym poczęciu nie tyczy się "sposobu" poczęcia Chrystusa. nexus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latko Niepokalane poczęcie dla początkujących. IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.12, 09:31 Noo, nie doznała zmazy grzechu pierworodnego, między innymi. Wiemy, że Kościół wmawia katolikom, że grzechem jest sam fakt że przyszli na świat i żeby ten straszliwy grzech faktu własnego istnienia odkupić muszą dużo pieniędzy zanieść do Kościoła, a także służyć Kościołowi jako niewolnicy od urodzenia po grób, a nawet po śmierci kiedy ich potomkowie zanoszą Kościołowi pieniądze na utrzymanie grobów na cmentarzach katolickich. A w dawnych czasach to nawet można było wdowi grosz wydać na odpust dla męża nieboszczyka albo dla dziadka, albo prababci, taki odpust przywiązywało się do krzyża na grobie. A oto szczegóły: "Dogmat "O Niepokalanym Poczęciu Maryi" - ogłoszony w 1854 r. Ogłosił go Papież Piusa IX. (Najświętsza Maryja Panna w pierwszej chwili swego poczęcia za szczególną łaską i przywilejem Boga Wszechmogącego, przez wzgląd na zasługi Jezusa Chrystusa, Zbawiciela rodzaju ludzkie- go, została zachowana wolna od wszelkiej zmazy winy pierworodnej.) Piątek, 8 grudnia 1854 roku. Ta data już na zawsze będzie kojarzona z pierwszym wielkim dziełem pontyfikatu Piusa IX. Papież, opierając się na Piśmie Świętym i na ciągłym świadectwie Tradycji oraz na mocy nieomylnego Magisterium Kościoła, ogłosił jako dogmat wiary, że Najświętsza Maryja Panna była całkowicie wolna od grzechu pierworodnego, od pierwszej chwili Jej poczęcia. Oto jak w swej książce pt. Pius IX opisuje niezwykłe okoliczności tego wielkiego wydarzenia prof. Roberto de Mattei: "Wszyscy obecni potwierdzili, że w chwili ogłoszenia dogmatu oblicze Piusa IX skąpane we łzach, rozświetlił snop światła, który zstępował z wysokości (...). Mons. Piolanti, który zbadał świadectwa składane przez obecnych tam wiernych, potwierdza, w świetle swojego długiego pobytu w Bazylice Watykańskiej, że w żadnym okresie roku, a tym bardziej w grudniu, nie jest możliwe, aby promień słońca wchodził przez któreś z okien i oświetlał jakąkolwiek część absydy, w której znajdował się Pius IX. (...) Pewna zakonnica zapytała kiedyś papieża, co czuł w chwili ogłoszenia dogmatu, a sam Pius IX odpowiedział: „To, czego doświadczyłem i co poznałem, ogłaszając ten dogmat, jest tak wielkie, że żadne ludzkie słowa tego nie wyrażą. Kiedy zacząłem obwieszczać dekret dotyczący dogmatu, obawiałem się, że mój głos będzie zbyt słaby, aby usłyszał go niezmierzony tłum (50 tysięcy osób), który tłoczył się w Bazylice Watykańskiej. Ale kiedy doszedłem do formuły zdefiniowania dogmatu, Bóg nadał głosowi swojego Zastępcy taką moc i siłę nadprzyrodzoną tak wielką, że rozbrzmiewał w całej Bazylice. Byłem tak wzruszony tą pomocą Bożą, że musiałem wstrzymać na chwilę przemówienie, aby dać upust łzom. Poza tym, kiedy Bóg obwieszczał dogmat ustami swojego Zastępcy, objawił mojej duszy poznanie tak przejrzyste i tak ogromne niezrównanej czystości Najświętszej Maryi Panny, że jak w przepaści zatraciłem się w głębi tego poznania, którego żadne słowa nie są w stanie opisać, a moją duszę wypełniła niewypowiedziana rozkosz. Rozkosz, która nie jest z tego świata i można jej doświadczyć jedynie w niebie. Żadne szczęście, żadna radość ziemska nie jest w stanie dać nawet namiastki tej rozkoszy; i nie obawiam się stwierdzić, że Zastępca Jezusa Chrystusa potrzebował specjalnej łaski, aby nie umrzeć ze szczęścia pod wrażeniem tego poznania i tego uczucia nieporównywalnego piękna Niepokalanej Maryi”. ŚWIĘTE WZORY Przymierze z Maryją Numer 38 _________________ "O Maryjo bez grzechu poczęta, módl się za nami, którzy się do Ciebie uciekamy" Laudate omnes gentes, laudate Dominum.. Nie być pysznym - (św. Benedykt, Reguła, IV.34)" Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Niepokalane poczęcie dla początkujących. 15.07.12, 11:52 Gość portalu: latko - Z samej fotografii Piusa IX można odczytać, że był jakimś "nawiedzonym", jakich mamy dziś wielu; tych "prawdziwych i nawiedzonych katolików". W biografii Piusa IX czytałam, że w dzieciństwie miał padaczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latko Jeden woli tatę, drugi woli mamę. IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.12, 13:41 Nie każdy chce się modlić do męskiego boga. Niektórzy bardzo woleli w życiu Mamę od Taty i jest im trudno i niezręcznie modlić się do ociekającego testosteronem krwawego okrutnie mszczącego się na swoich dzieciach mężczyzny. Dla tych co wolą dobrą mamusię stworzono atrapę boga w postaci Marii matki bożej, atrapę, ponieważ Kościół jest seksistowski i gardzi kobietami, odmawia im pełni praw w obrębie swojej organizacji, tym bardziej nie mógł "przywrócić" żeńskiego pierwiastka Bogu. Stąd pokraczna matka boga, która niby jest zwykłym człowiekiem, ale można się do niej modlić jak do boga nie popełniając przy tym grzechu bałwochwalstwa. Dobrze pomyślane. :) A w Kościele wszystko co dobrze pomyślane, zostaje następnie skodyfikowane. Dla każdego coś miłego. Odpowiedz Link Zgłoś
mein-teil Re: Niepokalane poczęcie dla początkujących. 15.07.12, 15:43 Fascynujące! Ciekawe jakimi ziołami był wtedy napruty? Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszcz:... 14.07.12, 13:19 Ot i macie Polske i macie kosciolek. Gratuluje Polaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
polakonly Kiedy owczarnia pokuma, że cały ten kram to: 14.07.12, 14:51 fałsz, kłamstwo, obłuda i parcie na mamonę. Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszcz:... 14.07.12, 14:08 Najlepszy towar na eksport. Odpowiedz Link Zgłoś
polakonly Zapewne ten wikariusz (jak każdy klecha)uważał się 14.07.12, 14:57 za obrońcę "nienarodzonych". Odpowiedz Link Zgłoś
cmazui Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszcz:... 14.07.12, 15:01 W art5ykule powinno zamienic sie kilka slow i bedzie dobrze. Zamiast slowa kaplan uzyc ... kaplon. Mlody ksiadz tez ma kutasa, w dodatku stoi mu czesto gdyz wokol mlode dziewczyny ( chlopcy) z liceum. Wiekszosc korzysta do woli z okazji i chetnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Dlaczego GW przemliczała zachowanie prokuratury?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 15:02 Znowu manipulacja. W całej sprawie najbardziej skandaliczne nie jest obłuda kościoła, a usłużność prokuratury, która umarza śledztwo pozwalając księdzu zbiec na Ukrainę, w czasie gdy matki ze strefy biedy inne prokuratury ścigają karnie i o sprawie Madzi i Katarzyny W. mówi cała Polska. www.gloswielkopolski.pl/artykul/617069,porod-na-plebanii-prokurator-izabela-pilarczyk-nie-usuneli,id,t.html www.gloswielkopolski.pl/artykul/617011,porod-na-poznanskiej-plebanii-dziecko-ksiedza-umarlo-on,1,id,t,sa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1 Czarna sekta IP: *.ngm.net.pl 14.07.12, 15:21 O zygotę, to się awanturują, człowiek ich nie interesuje - CZARNA MAFIA. Prokuratura też nic nie warta - też wysłać ich na Ukrainę, może się czegoś nauczą?. Odpowiedz Link Zgłoś
penthomide Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszcz:... 14.07.12, 15:35 cały ludzki świat jest zgniły i zepsuty do szpiku kości. Bóg istnieje , ale człowiek i jego historia na ziemi nie jest jakimś istotnym elementem w jego planie tworzenia.Nieudany projekt ,który sam się unicestwii , więc nie ma co się przejmować i hulajcie po świecie póki możecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc IP: *.play-internet.pl 14.07.12, 16:03 Skąd ten pesymizm, zobacz ilu świętych bezgrzesznych ludzi na tym forum !!! ...kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Sommer ++++ Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc IP: *.pools.arcor-ip.net 14.07.12, 16:10 Nie rzucam,moge trafic i strace "forumowego kumpla" :-)) PS Oko mam dobre - jak U(z)becki snajper !! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Na plebanii zmarło dziecko wikarego. Proboszc IP: *.play-internet.pl 14.07.12, 16:26 Dzięki za tego kumpla.... ale w rzucaniu możesz czuć się swobodnie (wszystko od Ciebie zależy) bo mnie to nie zraża. Natomiast myślę, że dyskusyjną sprawa może być to Twoja osławiona celność -))) Pożyjemy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś