Dodaj do ulubionych

Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konkur...

07.08.12, 10:03
Mam nadzieję, że to informacja z plotek.pl. Guła prezydentem ? Ale ludzie maja tupet !
Lato, Smuda, Pyżalska. Wiecie co łączy te osoby ? Nie potrafią sklecić zdania po polsku.
No, może p. Pyżalska dwa skleci. Proszę skierować swoje wszystkie atrybuty w stronę Playboya i pudelka.pl, a nie w kierunku Ratusza.
Obserwuj wątek
    • dwabe Nowe "elity"... 07.08.12, 10:15
      ... z kontrowersyjną przeszłością, mające ludzi za nic (słynna akcja z parkowaniem na Półwiejskiej "na inwalidę" i późniejsze pogróżki pod adresem dziennikarzy, którzy zamierzali to opisać...), nie wychowane, nie wykształcone, kiepsko znające język polski, dbające o rozwój ust i piersi, zamiast intelektualny... Brawo Rodacy - takich rządzących nam trzeba! Lubimy dawać się dymać wiejskim spryciarzom, co?
      • Gość: autor TO JAKIŚ ŻART IP: *.man.poznan.pl 07.08.12, 10:33
        mam nadzieję, wyborców ma już w kibicach Warty
      • Gość: leon Re: Nowe "elity"... IP: *.icpnet.pl 07.08.12, 12:03
        dawać lepiej GrubegoRutka i mafie z Bułgarskiej...
      • Gość: ~hiena Re: Nowe "elity"... IP: *.icpnet.pl 08.08.12, 10:57
        To, że bywa chamski, to nie znaczy, że będzie więcej kradł :) Moim zdaniem byłaby lepsza od Grobelnego :)
    • jamj Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konkur... 07.08.12, 10:18
      Bardzo dobra kandydatka ! Po "przekręcie" Grobelnym, Poznań potrzebuje skromnej kobiety zaślubionej ze spokojnym biznesmenem.
      • pinky69pinky Re: Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konk 07.08.12, 10:38
        Myślisz, że pani Botoks-Łakomska zadba o rozdzielenie interesów deweloperów od interesów miasta? Spokojny biznesmen już sobie ostrzy zęby, żeby zabudować kolejny rezerwat czy "dogęścić" któreś z osiedli. Poszukiwania następcy Groebbelsa trwają...
      • Gość: bzyk Re: Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konk IP: 91.208.10.* 07.08.12, 11:13
        raczej nie ze spokojnym. to były gangsta. kupuje sobie depozycjonowanie w googlu.
    • Gość: ciekawski Re: Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 10:47
      A na tym zdjęciu, to która to ta Izabela? (bo nie podpisali, a ja nie znam...)
      • Gość: (gość portalu) Re: Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konk IP: *.bas.roche.com 07.08.12, 17:08
        Tą po lewej widziałem w którymś numerze Playboy-a.
    • epupecki Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konkur... 07.08.12, 10:51
      Włosi mieli Ciciolinę i świat się nie zawalił!
      Byłbym jednak ostrożny. W Poznaniu senatorem wybierali Gawronika co pokazuje , że elektorat dla takich kandydatów tu jest. Ona może nawet by sobie poradziła tylko te interesy męża...
    • duza_pyra Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konkur... 07.08.12, 11:29
      Jeśli by założyć, że treść opublikowanego ostatnio listu otwartego do władz Poznania jest faktycznie autorstwa pani Pyżalskiej, to można by zacząć się zastanawiać, czy to nie byłby głupi pomysł z wyborem na prezydenta miasta. Dlaczego? Ano list ten jasno i wyraźnie pokazuje coś, czego dawno w Poznaniu i Polsce w ogóle nie widzieliśmy, a mianowicie, gospodarskiego myślenia; co zrobić i jak zrobić, aby osiągnąć zamierzony cel wydając przy tym jak najmniej pieniędzy. Okazuje się, ze można i to skutecznie, czego przykład buduje się przy Drodze Dębińskiej. Za to szacun.
      Z drugiej strony, pozostaje kwestia ewentualnego konfliktu interesów na linii: prowadzona działalność deweloperska - zasiadanie we władzach miasta. To, zakładając nawet krystaliczną uczciwość, będzie grzechem pierworodnym ewentualnej kandydatki, wypominanym przez wszystkich w każdej dyskusji, nawet tej najbardziej merytorycznej.
      Do tego ta nieszczęsna akcja z parkowaniem na Półwiejskiej, pokazująca faktyczny stosunek pani Pyżalskiej do stanowionego prawa. Tak, wiem - to pierdoła, a nie afera, ale dość symptomatyczna.
      Podsumowując, nie jestem na nie, nie jestem na tak, bo póki co, to temat startu we wyborach pozostaje tylko domysłem, ale gdyby jednak, to miałbym nad czym myśleć. A jeśli nie ona, to ktokolwiek inny z podobnym podejściem do zarządzania, byle praktyk, a nie teoretyk, który zarządzi naszym Poznaniem równie efektywnie, jakby to było jego własna firma.
      • Gość: obserwator Re: Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 14:20
        Człowieku, słusznie prawisz! Podpisuję się obiema rękoma pod każdym słowem!
    • Gość: Maciej kolejny kibol prezydentem Poznania??? IP: *.173.19.125.tesatnet.pl 07.08.12, 11:31
      to by dopiero był obciach na cały kraj, gdyby kolejny kibol został prezydentem Poznania...
      • Gość: poznaniak Re: dawać panią Ize na Prezydenta!!! IP: *.icpnet.pl 07.08.12, 12:17
        jeśli w Poznaniu ma się coś zmienić to tylko może to zrobić,kobieta przebojowa,wrażliwa różne akcje charytatywne i przede wszystkim kobieta sukcesu! czas na zmiany obecna władza to grupa kolesiów Grobelnego która nie liczy się z opinią poznaniaków traktują Poznań jak własny folwark,popieram decyzje Pani Pyżalskiej nawet lepiej brzmi nazwisko jak Grobelny który doprowadził miasto do katastrofy! i Pani Pyżalska ma tyle pieniędzy że nie potrzebuje okradać miasta...
        • Gość: hooytasmanski Re: dawać panią Ize na Prezydenta!!! IP: 46.227.241.* 07.08.12, 12:46
          Bo już swoje ,,przytuliła'' wiec już nie musi.
          Tej ,a może twój idol SRUBKA na prezydenta ?
          A łona vice .
          Ale bedzie duet .
          Ja cie sunę...
      • Gość: hooytasmanski Re: kolejny kibol prezydentem Poznania??? IP: 46.227.241.* 07.08.12, 13:00
        Akurat co ona ma wspólnego jełopie z KIBOLEM ?
        Pomijam jej intelekt..
    • der-rauber Deweloper prezydentem miasta? NIE 07.08.12, 12:25
      Deweloper prezydentem miasta? NIE

Osobiście nic do niej nie mam, pamiętam ją z uczelni i tyle. Ale za dużo negatywnych informacji było z nią połączonych żebym chciał ją widzieć na stanowisku prezydenta miasta. Poza tym, ta osoba reprezentuje branżę deweloperską, z takimi ludźmi zabudowane zostaną kliny zieleni, miasto straci swój unikatowy charakter tak samo jak go traci z aktualnym niewydarzonym administratorem z wąsami i szczotką na głowie.
      • Gość: Zdzihoo Przeca już jest... IP: *.icpnet.pl 07.08.12, 13:19
        Rysio w gruntach od dawna robi, deweloperka mu nie obca.
      • Gość: katarzyna1sza Re: Deweloper prezydentem miasta? NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 11:01
        100 razy bardziej wole prezes Warty niż Grobelnego.
        • Gość: RAUBER Re: Deweloper prezydentem miasta? NIE IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.12, 12:17
          ja nawet milion razy bardziej, ale i tak na razie mówię tej kobiecie NIE
    • Gość: G.Sommer "Baby" na kopaczki do pyr... !! IP: *.pools.arcor-ip.net 07.08.12, 12:47
      Manissa na prezia - bardziej ulozona..!! Lili na vicka - bo nieobliczalna..!! :-)) PS Kwiatkowska chowa sie z wyszczekaniem !! :-))
      • der-rauber Re: "Baby" na kopaczki do pyr... !! 07.08.12, 13:16
        jak możesz?! ja chcę być prezydentem Poznania, Lili byłaby wice ds integracji z BRD \, a Thilo Sarrazina zarudniłbym jako szefa całej struktury socjalnej i kształtowania struktury społecznej i byłoby zdrowo :}

Tyle że spektakularnych efektów nie należałoby się spodziewać za szybko, najpierw trzeba budżet naprawić. Początkowa zmiana byłaby taka że całe miasto byłoby objęte Umwelt Zone, strefami płatnego wjazdu (szczególnie centra handlowe, wyniosłyby się dość szybko), strefa "Tempo 30" i kontrapasy rowerowe praktycznie wszędzie poza dosłownie kilkunastoma ulicami. Oczywiście na pewno zrobiona byłaby obniżka cen biletów ZTM. Od razu byłyby budowane rowerostrady i w miarę możliwości nowe trasy tramwajowe.

Dodałbym też coś co mi się podoba w RFN a czego nie ma w tym "kraju", cisza 12-15 i od osiemnastej wzwyż. Słuchanie muzyki w domach ale tak żeby nie było słychać na zewnątrz, a nie że jak człowiek usiłuje pracować czy poczytać na ogrodzie to penery okupujące nieruchomość kilka posesji dalej robią sobie Pennerfest i puszczają hip hop.

Wyobraź sobie że na coś takiego się wkurzyłem i jako sumienny obywatel informuję straż miejską żądając interwencji. Poinformowali mnie że mogą przyjąć zgłoszenie, ale w ciągu dnia można hałasować do woli więc oni pojadą poinformować hałasujących który sąsiad na nich donosi i że jak mi się nie podoba hałas to mam wystąpić na drogę sądowną. Czyli sprawa w ogóle nie zostałaby załatwiona a penery dostałyby moje personalia i namiary.
        Szczęka mi opadła, myślałem że ten "kraj" już niczym mnie nie zaskoczy, a tu proszę, czarna komedia trwa.
        • Gość: G.Sommer Re: "Baby" na kopaczki do pyr... !! IP: *.pools.arcor-ip.net 07.08.12, 13:59
          Az sie zaczerwienilem ze wstydu POmijajac Ciebie Rauberze.. !! :-)) Mysle,ze sam Sarrazin kipnal by na zawal serca widzac ten POlski BAJZEL i bezmozgowe spoleczenstwo... !! Swoja droga,Thilo POchodzi z Ostow (Gera) i wynaleziono mu,ze w korzeniach ma POchodzenie arabskie !! Tak gwoli ciekawosci. POzdrawiam :-))
          • der-rauber Re: "Baby" na kopaczki do pyr... !! 07.08.12, 14:19
            Jakieś kilka pokoleń temu jego przodkowie przywędrowali do Niemiec z Francji o ile dobrze pamiętam i rzeczywiście był tam wątek arabski, ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło. Samo słowo saracen oznacza niewiernego, ale czy przodkowie jakoś demonstracyjnie olali religię czy mają pochodzenie arabskie, nie znalazłem informacji.
    • rumiany_jasiu Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konkur... 07.08.12, 12:54
      Trzeba się rozwijać. Po skoku na TIRa pora na skok 100 lecia!
    • Gość: hooytasmanski Re: Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konk IP: 46.227.241.* 07.08.12, 12:54
      Niniejszym ogłaszam akcję :
      SRUBA NA PREZYDENTA.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Moze by tak na fejsie stronkę machąć ?
      Skoro może być Grobelny ,Pyzalska to czemu nie ŚRUBKA z tym swoim fąflem.
    • javall Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konkur... 07.08.12, 13:32
      Jesli na wiecu wyborczym wystapi tak jak na sesii Playboya, to ma szanse.
    • Gość: Jarek Re: Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konk IP: *.pool.mediaWays.net 07.08.12, 14:00
      Najpierw niech sobie zoperuje wary, bo od ciągłego robienia laski wygląda jak ryba...
      • Gość: pleyboy Re: Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konk IP: *.icpnet.pl 07.08.12, 16:23
        masz jakieś kompleksy z tymi warami,widocznie ten twój łeb kwadratowy nie pozwala ci logicznie myśleć,piękna kobieta na prezydenta,dosyć wąsali i szczotów Poznan zasługuje na więcej...
    • czarnyhs Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konkur... 07.08.12, 15:58
      Każdy - byle nie grobels i jego kli... - sorki "tfu-kolektyw"!!!!
      • Gość: Marych Iza na prezydenta !!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.08.12, 16:21
        Znakomicie ! Będzie to ciekawa operacja odseparowania pupci od fotela które to zrosły się przez 3 aż kadencje. Dobry anestezjolog będzie konieczny bo będzie bolało. BTW. Iza znakomicie radzi sobie w biznesie - Warta i deweloperka idą Jej gładko.
        • Gość: hooytasmanski Re: Iza na prezydenta !!!! IP: 46.227.241.* 07.08.12, 17:00
          A ta Iza za pościki ile płaci ?
          Pytam tak z ciekawości ?
          • Gość: Marych Re: Iza na prezydenta !!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.08.12, 18:08
            Ludzi Grobelnego już nerwy zawodzą na widok takiej konkurencji :). Dobry początek.
            • Gość: wyborca Re: Iza na prezydenta !!!! IP: *.cable.net-inotel.pl 07.08.12, 21:45
              Jestem za... Dosyć władzy Grobelnego!
          • Gość: Yeah Tak! Tak! Tak! Same zyski! IP: *.icpnet.pl 07.08.12, 18:10
            To doskonały pomysł! Playmate prezydentem miasta? Cool! Odpadają wszelkie wydatki na marketing, promocję, reklamę miasta. Po co? Media z całego świata i tak się zjadą i będą przyjeżdżać non-stop (co może trochę utrudnić rządzenie). A taka promocja to jakieś 30-40 mln rocznie jeśli policzyć wszystkie biura!

Inwestorzy? Gwarantowani! Każda męska marka chciałaby zainwestować w mieście, gdzie prezydentem jest playmate. Zatem Old Spice, Opel, Adidas, Nike, Gilette czy Braun na pewno by u nas zbudowały fabryki.

Miasta partnerskie? Do wyboru - same by się pchały? Igrzyska olimpijskie, młodzieży, mistrzostwa świata w wioślarstwie, kajakarstwie, boksie, siatkówce? W każdej chwili - bo prezydentowa była playmate Playboya. A dla podtrzmania marki miasta - co roku rozkładówka. Dla miasta same zyski!

A jakby wybudowała osiedle mieszkaniowe na miejskim gruncie, no to co? Po pierwsze - niechętnie teraz kupuje się mieszkania. Po drugie - jak by dała miastu zyski rzędu 100-200 mln rocznie, to niechby se zarobiła 5 mln na jakiejś budowlance!

Same za! Zagłosuję na nią!
            • Gość: antypyza Re: Tak! Tak! Tak! Same zyski! IP: *.pl 07.08.12, 21:09
              Do buzi Pyzy jako prezydenta Poznania pchalyby sie wszystkie meskie fallusy;-)
        • Gość: inaf Re: operacja odseparowania pupci od fotela IP: *.icpnet.pl 14.08.12, 00:29
          To będzie widowisko warte każde pieniądze (a nie tylko jeden głupi glos :-)
        • Gość: Maks Re: Iza na prezydenta !!!! IP: *.icpnet.pl 28.08.12, 20:23

Avanti!
      • Gość: wierszokleta Re: Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konk IP: *.cable.net-inotel.pl 08.08.12, 14:25
        Zagłosuję na każdego byle nie na Grobelnego!
    • Gość: vqw Re: Z "Playboya" do prezydentury? Czy będzie konk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 16:39
      to już by była paranoja.. plastikowa barbie i jej ken z grubą kartoteką na włodarzy miasta Poznania! :/ !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka