Dodaj do ulubionych

pracodawca nie płaci w terminie

05.10.12, 12:05
mam probelmz moim pracodawca bo co miesiac spoznia sie z wyplata o 2 do 5 dni, jest to dosc klopotliwe bo rachunki maja swoje terminy... czy w taiej sytuacji moge żadać jakiego zadoscuczynienia? moze udac sie z tym do jakiego radcy prawnego...?
Obserwuj wątek
    • Gość: Komin Re: pracodawca nie płaci w terminie IP: *.centertel.pl 08.10.12, 12:04
      może wystarczy pogadać z pracodawcą i to załtwi sprawę, a jak nie to idz do prawnika brykczynski.pl/pl/aktualnosci/brak-zap%C5%82aty-wynagrodzenia niech ci pomoze napisac pismo do sadu i tyle
    • Gość: tchórzofretka Re: pracodawca nie płaci w terminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:35
      Ciesz się, że w ogóle płaci. Borsuk, jak prowadził swoją firmę Borsuk Export - Import (handlował futrami z Turkami) to w ogóle nikomu nie płacił. Wyznawał zasadę: nachapać się ile wlezie i dać nogę do ciepłego kraju. Nie zapłacił za futra kupie zwierzaków:m.in. bobroszczurowi, łasce i mnie (a dałam najlepsze, wyjściowe - to na niedzielę). Także nie płacz - nie jest najgorzej. Co do radcy prawnego - nie wiem, nie znam, zaganiana jestem. Wiem, że takie sprawy prowadził kiedyś mecenas bobroszczur, ale honorarium liczył w ojro i to słono.
      • Gość: Uczciwy Borsuk Re: pracodawca nie płaci w terminie IP: *.pools.arcor-ip.net 08.10.12, 13:17
        Juz ci juz ci nie placil..!! Czasami dobre slowo wiecej jest warte niz dwumetrowa fakturowa fiszka..!! POwiem tak - na tchorzofretce jestem w plery pare melonow,POniewaz stara bzdziagwa zamiast ocelotow wyslala mi stary worek PO pyrach i z sierscia PO zasrancach..!! Takiego partnera handlowego mam gleboko w zyciu i zaczynam nowego byznesa z mydlem Arko (kokos) dla lumpoproletariatu..!! PS Zablocki byl jednak bardzo cieniutki w produkcji szarego mydla na mendy..!! :-))
    • Gość: rafal Re: pracodawca nie płaci w terminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.12, 00:02
      twierdzisz że masz problem bo pracodawca spóxnia się 5 dni ? zatrudnij sie w powermedzie to zobaczysz co to sa spóxnienia !!!!! Powermed płaci zawsze z opóźnieniem o ile wogóle płaci i nie jest to 5 dni tylko jak np na moim przykładzie 3 mies !!!!!!!!!!!!!!!!! dzisiaj dostałem 300 zł a sa mi winni z ostatnich 3 mies jeszcze 8900 zł !!!!!!!!!!!!!! id do sadu !!!!!!!!!!!! mam dosc !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka