Dodaj do ulubionych

Pajo - opinie

• czerwona_kropka Re: Pajo - opinie 05.05.06, 08:35
      Jeśli ktoś pragnie odezwać się poza forum podaje maila:
      czerwona_kropka@gazeta.pl
    • czerwona_kropka Re: Pajo - opinie 06.05.06, 00:34
      kminkowiec:-) ja już odebrałam mieszkanie jakiś czas temu i mieszkam w nim, ale
      oczekiwanie na elewację zewnętrzną stało się zbyt stresujące. Nie planuje się
      mścić, tzw. niszczyć Pajo itd., ale chce by oni szanowali nasze pieniądze i
      przestrzegali zobowiązań a jak nie to winni są nam nie tylko wielkie
      przeprosiny, ale i przynajmniej 200% odsetek na melisę na uspokojenie;-)
      • Gość: lis Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:00
        Jak to kurna jest że Pajo zaczyna nowe inwestycje a nie wykańcza budynków na
        100 % (brak elewacji itd)? Czy jest na to jakiś sposób? Moje mieszkanie "buduje
        się" na Kminkowej i chciałbym uniknąć takich problemów. Co do terminu oddania
        mojego mieszkania to wiem że i tak sie przeciagnie bo jak widzę tempo prac na
        budowie to mnie ... trafia (dopiero zaczynają fundamenty a miał być koniec
        września ale będzie dobrze jak wyrobią się na koniec grudnia). Czy ktoś może
        powiedzieć jakie uwagi powinny znaleźć się w protokole odbioru dotyczące
        brakującego wykończenia (domyślam się że można podpisać taki protokół ale
        trzeba napisać coś o brakach i o terminie ich usunięcia)?
        • Gość: Troll Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 13:56
          Lisie. Zwykle w protokołach odbioru pisze się - co jeszcze zostało do
          zrobienia. Ale skoro już nie ma ulg i nic innego Cię nie popędza to nie
          podpisuj protokołu tak długo aż Ci tego wszystkiego nie zrobią do końca (lub do
          akceptowalnego poziomu, bo na ten "koniec" to bym raczej wogóle nie liczył).
          Celem nadrzędnym kierownika budowy jest jak najszybsze podpisywanie tych
          protokołów, bo tych klientów którzy podpisali ma on z głowy, i firma także. A
          zapisy "co jest jeszcze do zrobienia" są juz potem traktowane ... dość
          opieszale (idzie w lata). Pozdrawiam Wszystkich Zaangażowanych W Wymianę
          Doświadczeń Forumowiczów.
          • Gość: lis Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:19
            Trollu dzięki za info, ale czy podpisanie protokołu odbioru nie jest warunkiem
            uzyskania od PAJO papierów niezbędnych do uzyskania Aktu notarialnego i wpisu
            do hipoteki?
            • Gość: Troll Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:45
              Oczywiście że jest. I tym właśnie argumentem obligują ludzi do podpisywania
              odbiorów. Ludzie widząc jaki syf wyprawiają chcą się szybko zabezpieczyć aktem,
              a warunkiem jest odbiór. Proponuję jednak nie dać się ponieść emocjom i
              przeczekać, akt nie zając, nie ucieknie.
            • Gość: cherry Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 10.05.06, 15:52
              lisie - oczywiście że jest...

i właśnie dlatego tyle osób mieszka w niewykończonych i nieotynkowanych
              budynkach - na placu budowy - bo kredyt jest od dawna uruchomiony,
              ubezpieczenie kredytu trzeba płacić, na czas opóźnienia trzeba było mieszkanie
              wynająć i też za nie płacić, więc zapadała decyzja o odbiorze niedokończonego
              mieszkania, a jak już Pajo protokół odbioru miezkania otrzymało to przestało im
              się do czekokolwiek śpieszyć... z resztą... nigdy im sie nie śpieszyło...
              ... i tak koło sie zamyka...
              • Gość: lis Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:23
                Kurna. Ja też mam "krechę" na to mieszkanie. Widzę że czekają mnie jeszcze duże
                problemy.
                A mam pytanie co do utwardzenia drogi. Wiem że leży to w gestii gminy.
                Dzwoniłem tam i rozmawiałem z kimś od dróg. Powiedział, że jest już projekt na
                całą Kminkową ale w pierwszym etapie ma być zrobiona od Miętowej w lewo. Czy
                ktoś uzyskał podobne informacje?
                I jeszcze pytanko do tych którzy codziennie rano pokonują skrzyżowanie
                Grunwaldzkiej z Wołczyńską: czy po remoncie przejazdu zmniejszyły się korki w
                stronę miasta?
                • Gość: W i D z zielarskie Re: Pajo - opinie IP: *.eranet.pl 18.05.06, 00:32
                  Korki nieco mniejsze, ale nadal jest ciasno. My tu mieszkamy w szreg. od 1,5
                  roku. Obiecali....malować elewację wtedy, potem, potem, niedawno, przed
                  chwilą... mam nadzieję że w końcu pomalują. Dom jest ciepły, ale podczas
                  budowy - PILNOWAĆ !!!! Ogrody płyną bo woda nie wsiąka więc może kaczki

;-)
                  • Gość: Napoleon Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:31
                    7 miesiecy spoznienia ,ale juz po moge spac spokojnie koniec nocnych koszmarow.
                    mieszkanie wyglada ciekawie jak za taka cene ale nerwy byly i koszmary sie
                    snily.Zycze wszystkim oczekujacym podobnego finalu <oddanego mieszkania>.
                  • Gość: Marcin Re: Pajo - opinie IP: *.mtp.com.pl 30.05.06, 10:42
                    hej z zielarskiego, zgadzam się, mam ten sam problem ogrody pływające, spady
                    wody w strone budynku no i to podłoże gliniaste, które całkowicie nie odbiera
                    nadmiernej ilości deszczówki. A elewacja, teraz otrzymalem informacje ze
                    zaczynją wykańczac elewacje, tylko najpier powinni ją wymienić :) spekania
                    które szpecą budynek, niedoróbki, niemówiąc o dylatacji pomiedzy budynkami
                    która zamiast lini prostej przypomina wisłe z lotu ptaka. Zwracanie uwagi
                    kierownikowi budowy Panu S. nie przynosi rezultatów, chyba trzeba wystosować
                    pismo urzędowe do Pajo. Ale ogólnie podwykonawcy to słoma z butów. :)
                    • Gość: Maksiu Re: Pajo - opinie IP: 150.254.155.* 30.05.06, 15:04
                      Jeśli chodzi o zalane ogródki nie rozumiem dlaczego ludzie nie porobili sobie
                      odprowadzenia wody deszczowej do gruntu. Wystarczy przecież w ogrodzie wykopać
                      dziurę, wkopać i obsypać kamieniami dużą beczkę z drenażami, połączyć z rynna i
                      po problemie. Ten problem nie występuje tylko na Zielarskim. Kolega w
                      Komornikach również puścił deszczókę na ogród i teraz ma problem. Wiadomo że
                      glina nie ma takiej przepustowości wody, ale wkopanie baniaka powinno rozwiązać
                      problem. Problem w tym, że gminu nie robią kanalizacji deszczowej, a do
                      normalnej kanalizy chyba nie wolno podłączać deszczówki. Poróbcie sobie
                      odprowadzenie wody do gruntu i nie będziecie już więcej pisać o zalanych
                      ogródkach. To jest niewielki koszt, a nie będziecie w błocie chodzić.
                      • Gość: Marcin Re: Pajo - opinie IP: *.mtp.com.pl 30.05.06, 18:02
                        widze kolego że nie rozumiesz tematu. Owszem zrobienie odpływu to nie problem,
                        wkopanie beczek połączenie z rynną pestka, ale kiedy w projekcie całej zabudowy
                        jest punkt mówiacy o odprowadzeniu wody deszczówki z rynien na tereny
                        zielone !! najpierw trzeba je mieć. Jak wiesz budynki które mają wspólnote i
                        ktoś nimi zarządza mają taką zieleń do okoła, w przypadku szeregowców, punkt o
                        zieleni jest raczej z przypadku, albo ktoś zapomniał go usunąć z projektu.
                        Pozatym dla Pajo nie istnieje takie pojęcie jak płaszczyzna pozioma, nawet
                        jeżeli pada to cała woda spływa w strone budynku a w tym przypadku to już mój
                        koszt wyrównania działki i zrobienie spadu od budynku przy braku dostępu od
                        strony ogrodu aby to wykonać nie przenosząć ziemi przez dom. Woda sobie stoi a
                        raczej stała a pajo jak już to ktoś wcześniej napisał po podpisaniu odbioru ma
                        klienta głęboko w d... a ile razy mozna dzwonić w tej czy innej sprawie do F.
                        lub S.
        • remi26 Re: Pajo - opinie 06.01.07, 21:32
          Witam
          Mam oferte kupna mieszkania na Plewiskach, tzn odkupienie udziałów - wpłata
          dla Pajo no i facetowi odstępne !
          Potem czekać kiedy wybuduja !!! bo plany są na koniec 2007 - ul kminkowa!
          czy ktos mi może cokolwiek doradzic w tej sprawie????
          • Gość: hehe Re: Pajo - opinie IP: *.crowley.pl 06.01.07, 22:07
            a co i za ile chcesz kupic?
            • remi26 Re: Pajo - opinie 06.01.07, 22:40
              hm 149 dla pajo w jakiś ratach w zaleznosci jaki etap budowy mieszkania i dla
              kolesia 50 tys zł za 52 mkw!
              co myślisz o tym?
              • Gość: jarek Re: Pajo - opinie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.01.07, 17:57
                to wychodzi jakies 4000 zł za metr. Pajo sprzedawalo takie mieszkania w
                Komornikach w polowie ubieglego roku (z odbiorem w lutym tego roku) za 2600 zł
                za metr.. zeby je wykonczyc potrzebujesz jakies 30 000 zł, do tego dochodza
                meble. Z tego co widzialem to wykonczone mieszkania w Plewiskach na osiedlach
                Pajo chodza po jakies 5000 zł za metr - przynajmniej takie ceny sa wystawiane,
                nie wiem jakie sa ostateczne, transakcyjne. Sam wiec musisz przeliczyc i
                stwierdzic czy to sie oplaca. Pozdrawiam
                • Gość: wunia Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 23:18
                  Mam pytanie: jak ksztaltuja sie ceny w Pajo teraz i jakie byly ceny tych
                  mieszkan, ktore teraz sa oddawane lub sa jeszcze w budowie - ul Kminkowa i
                  inne. z gory dziekuje za odpowiedz :)

Pozdrawiam
                  • Gość: jarek Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 08:43
                    nie wiem jakie ceny sa teraz. W komornikach na polnej pajo w zeszlym roku
                    sprzedawalo mieszkania najpierw po 2400 za metr, w maju podniesli cene do 2600
                    zł. Podobno pozniej sprzedawali juz po 3000 zł ale to nie sa potwierdzone
                    informacje.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: aa Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 14:54
                      czy w pajo na prawed jest tak zle jak tu piszecie? czy tylko to odreagowanie?
                      te domki bardzo ladnie wygladaja gdy sie przejezdza
                      • Gość: kli Re: Pajo - opinie IP: *.199.58.172.tesatnet.pl 05.03.07, 21:37
                      • Gość: kli Re: Pajo - opinie IP: *.199.58.172.tesatnet.pl 05.03.07, 21:46
                        Jakbym napisał, że faktycznie jest tak źle, to i tak nie uwierzysz - zresztą
                        Twój post wskazuje, że uważasz to forum za formę odreagowania raczej, niż
                        odzwierciedlenie faktycznych problemów z tym developerem. Tylko dlaczego aż tyle
                        osób jednocześnie ma powód odreagowywania czegokolwiek...???

Reasumując: kup, wpakuj się w to bagno po szyję, ale jak przejrzysz na oczy, to
                        pamiętaj że ostrzegałem...
                  • Gość: Jolka Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 02:01
                    Witam

Mam takie pytanie: czy ktos moze zna osobę (lub wie kto to) lub moze jest tu ta
                    osoba, do której należy przeprojektowane mieszkanie- tzn scieta sciana
                    sypialni, usuniety słupek. Bardzo mi zalezy, z góry dziękuję!
                    • Gość: Basia Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 17:50
                      Mogłabyś sprecyzować o które mieszkanie chodzi i na jakim osiedlu bo nie wiem
                      jak pomóc. Chcesz je odwzorować u siebie ????
                      • Gość: Jolka Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 23:18
                        Tak bardzo podoba mi sie ten projekt! jest to mieszkanie na osiedlu Zielarskim,
                        nowy etap na Kminkowej jest to szereg prostopadly do 2 dłuzszych, mieszkanie
                        mniej wiecej w srodku tego szeregu.

Pozdrawiam
    • Gość: cherry Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 27.05.06, 09:04
      no bez przesady... ;)

... w końcu to tylko pół roku opóźnienia, ale powoli (na Kminkowej
      przynajmniej) widać, że prace postępują do przodu... po wielu miesiącach udręki
      są szanse na to, że w końcu otynkują budynki i będzie można w nich
      zamieszakć ...:)

Ale jak kogoś stać na jakiegoś lepszego developera to oczywiście powinien z
      Pajo zrezygnować...
      • Gość: mamix Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 18:04
        no wlasnie mnie nie stac na innego developera dlatego wybralam pajo,ale po tych
        komentarzach bardzo sie zniechecilam ,na razie odpuszczam pozdrawiam
    • Gość: marcin Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 13:28
      kto odbiera teraz mieszkanie na soplicowie w komornikach
      • inka3a Re: Pajo - opinie 24.07.06, 12:55
        witam, odbieram mieszkanie w bloku 3, pozdrawiam
      • Gość: Bartekbartek2525 Re: Pajo - opinie IP: *.play-internet.pl 18.08.19, 11:49
        Ja, opóźnienie pare dobrych lat. 3 razy słyszeliśmy o odbiorze i o rekompensacie (podgrzewanie podłogowe). Schody do tej pory się nie pojawiły, a powinno to być zrobione podczas tworzenia fundamentów.
    • Gość: webaholic Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 10.08.06, 12:20
      A co myslicie o samych Plewiskach?
      O bliskości Poznania, a jednoczesnie ciszy i spokoju?
      • Gość: Zielarz Re: Pajo - opinie IP: 150.254.155.* 11.08.06, 08:52
        Rewelacja, przecież to dalej ul. Grunwaldzka (do Dworca Głownego jakieś 8 km),
        przed samymi torami jest baza linii autobusowej 77 oraz nocnego, na Zielarskim
        cisza i spokój (wieczorem słychać tylko śpiew ptaków)
        • Gość: lioness lee Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 11.08.06, 10:27
          A ja nienawidze tego miejsca.Blisko do Poznania, ale dostać sie tam mozna - np
          autobusem kursuje co półtorej godziny, samochodem jedzie sie w takim czasie
          jakby sie jechało z Mosiny, bo ciągle stoi sie w korkach albo na przejezdzie.
          Zamowilismy dwa razy taxi- za pierwszym razem nie dowiozła nas na czas bo stałą
          prawie godzine na przejezdzie, za drugim razem tez stała ale z nami w srodku, co
          kosztowalo nas prawie 30 zł, po znizkach.
          Cisza i spokój - pod warunkiem, ze koparki sie pajo zepsuly i TIRy a tak
          szcześliwie jeszcze nie było. Hałas, brud i smród. Pranie z balkonu wraca
          brudne. Na ulicach leża śmieci.
          Drodzy klienci, po kłopotach z pajo czeka was mieszkanie na gó..anej wsi , przy
          torach kolejowych!
          Co do jakosci usług świadczonych przez pajo... Przestaje mnie dziwic ten poziom.
          Dowiedziałem sie wczoraj, ze wnek zatrudnił swoja koleżanke Dane, która jet
          fryzjerka czy kimś takim. Beda se "wałki kręcić";)
          Własciwie powinnismy zarzadac, zeby wnek takich niewykształconych jełopów
          wywalił i zeby nasze domu, budowali k...a ludzie, którzy sie natym znaja.
          • Gość: Pablo Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 11.08.06, 20:46
            Ja od marca bujam się z Pajo tj, próbuję wreszcie wyegzekwować realny termin
            podpisania umowy przedwstępnej i nic. Miał być kwiecień, potem czerwiec, połowa
            lipca a jak skontaktowałem się z nimi ostatnio wspominali coś o wrześniu. To
            przykre, że nasze realia pozwalają na takie skandaliczne nadużycia jak piszecie
            na forum!!! Czy w tym kraju musi wymrzeć kilka pokoleń a interesy mają przejąć
            kompetentne i solidne firmy z zachodu żeby było normaline? My przecież nie
            wymagamy niewiadomo czego. Ma być po prostu normalnie, czyli terminowo,
            dokładnie i rzetelnie.
          • Gość: LISA Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 15:44
            Ciekawe newsy, poprosze szerzej, tzn., że co ? Że fryzjerki będą budowały domy
            w PAJO? Mam zarezerwowane mieszkanie dwupoziomowe, więc może dobrze byłoby
            dowiedzieć się pare rzeczy przed podpisaniem umowy. Co za DANA? Może to jest
            nazwa firmy podwykonwacy, a ktos dorobił resztę? Wyjasnijcie mi to, please....
          • ewa5090 Re: Pajo - opinie 23.08.06, 14:59
            no właśnie!!!!!! "Pranie z balkonu wraca brudne......"
            słoma z papci wystaje.. ja nie chcę siedząc na tarasie oglądać wiszących gaci
            sąsiadów.... to gorzej niż u Barei
            • Gość: lioness lee Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 23.08.06, 15:38
              Że tak powiem "Droga Ewo"
              Mam wrażenie, ze pijesz do mnie- utrzymujesz, ze dobrze sie dzieje, ze koparki i
              TIR-y przejeżdzając za każdym razem pozostawiaja za sobą chmurę kurzu. Ma Ci to
              ułatwić relaks na tarasie i zapewnić brak negatywnych doznań w postaci gaci sasiada.
              Myśle, ze jestem zbyt wymagajacy - zawsze myślałem, ze do siedzenia na tarasie
              trzeba chociazby umiarkowanej ciszy i swieżego powietrza.
              Jak widze sasiadka świetnie radzi sobie bez tych elemntów zastępujac je hałasem
              wielkich maszyn i kurzem. Możnaby nawet odnieśc sie z podziwem do umiejętnosci
              przystosowania sie "Pani" ewy, gdyby nie fakt, ze najpewniej "Pani" ewa nie
              uzywa też mydła przy myciu, papieru toaletowago po wykonaniu podstawowych
              czynnosci fizjologicznych itp
              A cóż "Pani" ewa rozumie przez zwrot" słoma z butów"???
              • ewa5090 Re: Pajo - opinie 23.08.06, 18:39
                nie wiem co to mydło, tez nie piorę, stąd nie rozumiem wiszących gaci u
                sasiada, chyba że w myśl zasady: jak sie wysuszy to się wykruszy;
                jak nie wiesz co znaczy "słoma z papci...." to nie zrozumiesz ze wiszące gacie
                są po prostu nieestetyczne
                pozdrawiam wszystkich, którym wiszące pranie na balkonach psuje poczucie
                estetyki
                • troll32 Re: Pajo - opinie 24.08.06, 09:31
                  Ojoj, moi drodzy, dajcie spokój... A propos - teraz będę tylko pod nickiem żeby
                  żadne pajac się pode mnie nie podszywał (troll32 pogrubioną czcionką).
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: sąsiad Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 18:51
                    Drogi trollu32. Zmiana czcionki i nicka niewiele pomoże, Ty powinieneś zmienić
                    charakter, nastawienie do ludzi, przyzwyczajenia - krótko mówiąc JESZCZE RAZ
                    SIĘ NARODZIĆ. Powoli się do Ciebie przyzwyczajam ...sąsiedzie.
                    • Gość: klient_pajacowa Re: Pajo - opinie IP: *.tktelekom.pl 24.08.06, 19:41
                      Drogi trollu32! Nie zmieniaj się ani trochę! Ta łyżka dziegciu, którą wtykasz do
                      beczki z miodem hurra-entuzjastów PAJO jest po prostu niezbędna! Z czasem
                      pojąłem, że masz rację.
                    • troll32 Re: Pajo - opinie 25.08.06, 10:22
                      Słuchaj no panie sąsiad, Mix, Miglanc i pod jakimi tam jeszcze nickami się tu
                      pojawiasz.

Odnoszę wrażenie że cierpisz na nadmiar czasu i regularnie popołudniami szukasz
                      okazji, jak by tu wytrącić forum z obranego kursu, a mianowicie odwrócić uwagę
                      od totalnego chaosu i oszustwa zwanego PAJO, od wymiany uwag na ten temat.
                      Czort sprawił, że ktoś niespełna rozumu raczył podłączyć ci w twoim domku
                      internet, i tu się zaczęły problemy. Twoje, nie moje.

Zmiana czcionki i nicka na zabezpieczony hasłem ma na celu weliminowanie
                      mozliwości pisania twoich debilizmów na tym forum w moim imieniu. Mam nadzieję
                      że w końcy zmienisz hobby i zajmiesz się np klejeniem modeli w butelce, lub
                      innym znacznie ciekawszym zajęciem.

Kończąc ten smutny post dziękuję za wsparcie osobom, które rozumieją czemu ja i
                      inni ludzie poświęcają sporo czasu na forum aby wymieniać się cennymi uwagami i
                      nie dać się robić w balona przez nażelowanych cyganów. Mam wrażenie że osoby
                      które regularnie zakłócają tę wymianę myśli mają z nimi coś wspólnego.
                      Pozdrawiam!:)
                • Gość: lioness lee Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 24.08.06, 11:55
                  moznaby pomysleć, ze "Pani" ewa jest istną złota ksiega przysłów ludowych:"jak
                  sie wysuszy to się wykruszy", "słoma z papci...."
                  A jej awangardowe podejscie do higieny jest godne uwagi choć moze nie naśladowania:)
                  Na temat słomy z papci nic nie powiem niestety, ale moge duzo opowiadac o sianie
                  z papci, bo... mam duzo siana :)
    • Gość: miętówka Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 12.08.06, 12:02
      pablo dziękuj bogu na kolanach, ze nie podpisałes umowy z pajo. Jestem
      mieszkańcem zielarskiego od kilku lat i bokiem mi to wychodzi. Nie ma na miejscu
      przychodni, szkoła reprezentuje taki pozim, ze zastanawiam sie czy moje dzieci
      kiedykolwiek beda umiały się podpisac. Postanowiliśmy wynies sie do Poznania.
      Okazuje sie jednak, ze nie mozemy - mieszkania na rynku wtórnym na Plewach sa
      tak tanie, ze nie jesteśmy w stanie kupić podobnego metrazu nawet na XV pietrze
      w starym bloku z wielkiej płyty, w ktorym wszedzie połozono linoleum. Tego sie
      nie spodziewaliśmy - duzo mówi sie o swietnym zarobku przy odsprzedazy. Jestesmy
      zszokowani tymi dysproporcjami w cenie mieszkań nowych na Plewach i staroci w
      Poznaniu, których nie bylo jeszcze 2 lata temu - kiedy po raz pierwszy
      mysleliśmy o wyprowadzce . Ogladalismy wtedy np mieszkanie na Os. Przyjazni, na
      które spokojnie bylo nas stac. Dzis już nie.
      Dlaczego mieszkania od Pajo są tansze od np Libry czy Prebeny??
      Moze to jest opowiedz - w moim domu ani jedno okno nie zamyka i nie otwiera sie
      normalnie (mimo regulacji)Drzwi wypatrzone (sa fabrycznie powyginane).
      Myśle,że pajo kupuje odpady, serwuja jakiś pozaklasowy towar. Dziwny jest także
      wyglad bloczków Ytonga... itp.
      • Gość: Czarna Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 18:20
        Ja tez przyglądałam się tym bloczkom Ytongu i myśle że ten biały kolor jest
        wynikiem dosypywania mąki pszennej do piasku znad morza. Taki materiał może
        jest ciepły ale chyba się nie nadaje do budowania. Co do ceny mieszkań też
        sprawdzałam : 50m2 w Pajo naprawdę jest dużo tańsze od 80m2 Prebeny. Czy ktos
        to moze mi wyjaśnić ?
        • Gość: lisa Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:17
          Czarna, chyba to logiczne, że 50 m2. jest tańsze od 80 m2.? Ytong, tak to jest
          prawidłowa filozofia, że piasek znad morza...., Ludzie, koń by sie uśmiał. To
          chyba jakaś podpucha, bo normalnie nikt w ten sposób chyba nie rozumuje.
          • Gość: miętówka Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 12.08.06, 22:39
            Wyjaśnienie dlaczego 50 m2 w Pajo jest tańsze od 80 m2 w Prebenie przerasta moje
            mozliwości intelektualne. Ale do histerii doprowadził mnie fakt, ze 80 m2 w Pajo
            (przy odsprzedaży) jest tańsze od 50 m2 w Prebenie.
            Jakby tego było mało 50 m2 w Pajo też jest tańsze niż 80 m2 w Pajo.
            :)
            • Gość: Troll Re: Pajo - opinie IP: *.lexell.com.pl 13.08.06, 17:02
              Nie przesadzajcie z tą odsprzedażą, proponuję lekturę cen na GRATCE...
              • Gość: zdziwiony Re: Pajo - opinie IP: 83.238.211.* 13.08.06, 19:26
                a propos ogłoszeń na gratce... ok 50 mieszkań na sprzedaż na Zielarskim to
                bardzo dużo!! Czy to wynik wysokich cen mieszkań (chęć zarobienia), czy
                rzeczywiscie aż tak żle się tam żyje, ze połowa mieszkańców ma ochotę się
                wyprowadzić...?????
                • Gość: Troll Re: Pajo - opinie IP: *.lexell.com.pl 13.08.06, 21:28
                  Sporo mieszkań jest kupowanych na zarobek, to fakt, tym bardziej że są tanie.
                  To też osiedle, które przyciąga ludzi którzy potrzebują tylko na jakiś czas
                  zamieszkać w Poznaniu (np. kontrakty) i kupują oni tu mieszkania bo tanio, a po
                  kilku latach odsprzedają z zyskiem - czyli są do przodu zamiast w plecy, jak
                  przy wynajmie. Weź też pod uwagę fakt, że sporo ogłoszeń sie powtarza i tak
                  naprawdę mieszkań jest pewnie z 20 w sumie.
                  • Gość: miętówka Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 13.08.06, 22:04
                    Raczej koło 40 ogłoszeń, dla porównania na Wilczaku sa 2 mieszkania.To o czyms
                    swiadczy.
                    Troll na gratce owszem ceny wysokie ale zobacz sobie terminy wystawienia
                    mieszkan w necie i zobaczysz, ze sa takie , których ludzie próbuja pozbyc sie
                    juz od roku. Na gratce zeszło ostatnio tylko jedno mieszkanie - 68m z cena
                    wywoławczą 237tyś (nie mam pojęcia ile klientom udało sie stargowac). Meble
                    kuchennne w cenie,gdzie trzeba płytki i panele, na zdjęciach robiło dobre wrażenie.
                    Jakies 2 miesiace temu sprzedano tu mieszkanie zdaje sie 53 metry, z 14-sto
                    metrowym zadaszonym tarasem, oczywiscie w płytkach i panelach z zabudową kuchni
                    za 170 tyś.
                    To sa realne sumy jakie dostaje sie za te mieszkania, sami przyznacie nie
                    wielkie...
                    Wiem dokładnie co dzieje sie na gratce, bo sledze ja codziennie od kilku
                    miesięcy, mozna powiedziec ruch żaden.
                    A z tych 47m za 180 tyś nie sprzedano jeszcze ani jednego.
                    • Gość: lis9 Re: Pajo - opinie IP: 195.94.212.* 14.08.06, 07:38
                      Jeśli chodzi o 53. metrowe mieszkanie, to uważam, że 3200 za metr, poza
                      Poznaniem, z nienajlepszym dojazdem, to nie jest zła cena, zwłaszcza 2 miesiące
                      temu. Sam sprzedałem za bardzo podobną cenę za metr mieszkanie w Luboniu w
                      okolicach maja.
                      Jeśli się tyczy 47. metrowych za 180k PLN, to widocznie nikomu się nie spieszy
                      ze sprzedażą, skoro wystawia tak kosmiczną i niczym nieuzasadnioną cenę.
                      Powiedzmy to sobie jasno: to nie jest Poznań, nie jest centrum, dojazd jest
                      podły, a niektórym się wydaje, że ceny ich mieszkań szybują w górę dlatego i
                      tylko dlatego, że zdożały w innych częściach aglomeracji.
                      IMHO mieszkania poza Poznaniem realnie zdrożeją wtedy, gdy skończą się sensowne
                      mieszkania w Poznaniu, albo gdy zbudują ten wiadukt lub tunel nad torami. Trzeba
                      więc albo spuścić z ceny, albo poczekać i developer ma tu niewiele do rzeczy.
                      • Gość: miętówka Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 14.08.06, 08:17
                        Oczywiście to racja. Nikt nie jest zaskoczony, ze te mieszkania nie kosztują
                        tyle co w falowcu albo batmanie. Ale, ze sa tańsze od najpodlejszych ruder w
                        Poznaniu, to zaczyna byc niepokojace. Tym bardziej, ze taka sytuacja powstała
                        niedawno.
                    • Gość: Troll Re: Pajo - opinie IP: *.lexell.com.pl 14.08.06, 09:00
                      No może teraz, jak rok temu sprzedałem mieszkanie 50m na Zielarskim za 190 tys
                      zł. Cena zalezy od wielu czynników, ludzie mają mieszkania w krytycznym stanie,
                      poza tym ważne jest czy z ogródkiem, czy parking za bramą itp... No i
                      wyposażenie, stan, wykończenie.
                    • Gość: zadowolona Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 13:24
                      Mieszkam juz jakis czas na os.zielarskim i jestem b.zadowolna, cisza, spokoj,
                      ladna okolica.
                      a co do cen mieszkan to nikt z moich sasiadow, ktorzy sprzedawali mieszkania w
                      ciagu ostanich 6 m-cy za 55-60 m2 nie dostal mniej niz 200.tys. I jeszcze jedno
                      sprzedawali je, bo najczesciej przenosili sie do mieszkan o wiekszej
                      powierzchni lub szeregowcow budowanych przez PAJO!
                      • Gość: Troll Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:59
                        To napewno jakaś podpucha !!!
                        • Gość: Troll Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:38
                          Jeszcze raz powtarzam Mixiu puszysty - nie podpisuj się moim nickiem bo cię
                          znajdę...
                      • Gość: hehe Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 22.08.06, 18:03
                        no nie mogę:)
                        kim moze byc ta zadowlona??? moim zdaniem to Wnęk:)
                        • Gość: zadowolona Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 07:57
                          Ja i Wnęk? Gdyby nie to forum nie wiedziałabym kim on jest, bo mieszkanie
                          kupowałam na rynku wtórnym.
                          A może te negatywne opinie to "podpucha" zadzrośników z poznańskich blokowisk?
                          Uczciwie przyznam, że minusem jest przejazd kolejowy i brak dobrze
                          zaopatrzonego sklepu "po sąsiedzku", ale na pewno nie brud itd.
            • Gość: Wisienka Re: Pajo - opinie IP: 83.238.74.* 17.08.06, 16:23
              Mogę was zaręczyć, że problemy z PREBENA sa nie mniejsze niz z Pajo. Właśnie
              walczę o normalne traktowanie i wykonanie wszystkiego zgodnie z umową. Dlatego
              też uważają że sie czepiam i co ja znowu wymyślam.
              Tu jeszcze brak prawdziwej konkurencji i zabiegania o klienta. Straszne
              • Gość: lioness lee Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 17.08.06, 18:00
                Jesu
                Jakie te plewy parszywe, brudne i śmierdzace
                • Gość: lisa Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 20:23
                  Dlatego trzeba je omijać łukiem i szukac mieszkania w Komornikach na przykład.
                  Wiem co piszę, bo ten choilerny przejazd zaliczam codziennie.Wiuerzcie mi to
                  nie jest Poznań, chociaż ludzie próbują się oszkiwać. Z Komornik chociaż mam
                  blisko do autostrady, a i Głogowska niedługo bedzie dwupasmowa. Nie żałuję tego
                  kroku.
                  • Gość: lioness lee plewy, komorniki jeden pies IP: *.icpnet.pl 17.08.06, 21:45
                    mnie jakoś komorniki nie przekonują. Wiocha zabita dechami walnieta przy
                    autostradzie. Brzydka i śmierdząca spalinami z zulami pijącymi piwo pod murami
                    cmentarza. Plewy sa beznadziejne, ale nie wmawiaj sobie, ze komorniki to jest
                    coś lepszego.
                    Zreszta w dużej mierze te beznadzieje plewy zawdzieczaja komornikom - bo tam
                    własnie mieści sie ten beznadziejny samorzad, ktory zatrzymal sie na etapie lat
                    70-tych. To komorniki własnie nie wystarały sie o gimbusy ani nawet o darmowe
                    przejazdy dzieci do szkoły w autobusach. Te drogi i brak oświetlenia
                    zawdzieczamy także komornikom. Jedzcie tam i zobaczcie te butwiejace urzedy i
                    domy. Biedna wieś utrzymujaca sie ze sprzedaży buraków i ziemniaków do kórej
                    nagle brutalnie dotarła cywilizacja w postaci asfaltu i znaków drogowych,
                    wprawiając tym mieszkańców i urzedasów w osłupienia, z którego, jak znam życie,
                    jeszcze długo nie wyjdą.
                    • Gość: lisa Re: plewy, komorniki jeden pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:39
                      no tak,
                      napweno Komorniki, to nie Poznań, ja tylko dziwię się, że wszyscy zachwycaja
                      się Plewiskami jak by były jakąś Vipowską dzielnicą.
                      Że żeby dostac mieszkanie w Plewiskach trzeba rezerwować mieszkanie 1, 5 roku
                      przed sprzedażą. Normalnie PRL się kłania ;-))
                      A przecież nie ma się czym zachwycać.
    • Gość: Zdzisław Wielki Festyn IP: *.icpnet.pl 14.08.06, 15:40
      A co myslicie o zorganizowaniu wielkiego festynu z okazji 100 rocznicy śmierci
      założyciela Plewisk - Bronka Plewy?
      Na festynie nie zabrakłoby zespołow wiejskich oraz oczywiscie gwiazd takich jak
      "Sen Sołtysa" w swoim słynnym dekadenckim utworze "Zaorać i umrzeć".
      Bedzie też gwóżdz programu czyli celnośc rzucania sasiadom bron w plecy, i rzut
      workiem na śmieci pod okno sasiada Na zwycięzców czekaja nagrody w postaci
      talonu na mleko prosto od krowy!I wiele, wiele innych
      Beda wybory Miss i Mister wsi!
      Czekam na opinie i nowe pomysły
      Wasz Zdzisław
    • Gość: lioness lee Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 22.08.06, 18:59
      tak, ona to moze byc tylko on...
    • martajaga Re: Pajo - opinie 06.11.06, 01:02
      witam serdecznie:) a chcieliśmy kupić mieszkanie na os.zielarskim! Wasze opinie
      zaskoczyły nas bardzo, osiedle wygląda dość ładnie i na pierwszy rzut oka nie
      można mu wiele złego zarzucić.Jednym słowem zachęca osoby mające w planach
      kupno mieszkania. Mieszkańców osiedla proszę o kontakt. Pozdrawiam gorąco...:)
      pa pa
      • Gość: lis Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 16:18
        Mam pytanie do tych, którzy otrzymali mieszkanie po terminie i mają zaciągnięty
        na nie kredyt:
        1. W umowie kredytowej określony jest termin przedstawienia bankowi aktu
        notarialnego i wpisu do hipoteki. Jeżeli odbiór mieszkania przekracza termin
        przedstawienia bankowi wszystkich niezbędnych dokumentów określonych w umowie
        kredytowej, to czy w banku należy podpisać aneks do umowy kredytowej ?
        2. Czy jeżeli TAK to czy opłatą za aneks do umowy (słyszałem że od 500 do 1000
        zł) można obciążyć PAJO ?

Z góry dzięki za info. Pozdrawiam
      • p.tulipannna Re: Pajo - opinie 09.11.06, 15:39
        Mieszkam juz jakis czas na os. Zielarskim.Plusy-wiadomo przyjemne, nowe
        osiedle, minus-przejazd kolejowy- bez szansy na poprawę sytuacji w najbliższym
        czasie.
        Informacja, którą podaje PAJO o Piotrze i Pawle, jest troche naciągana, bo
        Piotr i Paweł z tego co wiem jeszcze żadnych kroków w kierunku budowy marketu
        na Plewiskach nie zrobil.
        • Gość: haniaq Re: Pajo - opinie IP: *.um.poznan.pl 09.11.06, 16:11
          Na market nie ma co narzekać bo AUCHAN jest prawie pod nosem.Tanio i
          wszystkiego pełno!Najbardziej to przerażaja te drogi miedzy bloczkami!
          • Gość: webaholic Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 10.11.06, 20:48
            No jest pewna różnica w jakości miedzy Auchan a Piotrem i Pawłem.
            • troll32 Re: Pajo - opinie 07.12.06, 12:42
              Witajcie :) Czy ktoś czasem nie odniósł wrażenia, że nowo zainstalowane
              latarnie na naszym osiedlu mają charakter... kiełbasy wyborczej? Mam wrażenie
              że ich instalacja była dość szybka i nieprzemyślana do końca (w wielu miejscach
              dublują się z już istniejącym oświetleniem, w innych ciemno jak w główce
              Leppera) a i termin uroczystego zaświecenia prawie zbiegł się z wyborami:)
            • Gość: napoleon Re: Pajo - opinie IP: *.cdif.cable.ntl.com 18.03.07, 19:23
              czy jest na osiedlu internet?<kminkowa zielarska>jaki i po ile ?
        • Gość: Generacja 1970 Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 23:03
          ...no bo klienci PiP to ludzie dpbrze powyżej trzydziestki lekko już
          wyłysiali, w służbowym srebrnym fokusie WXB z boxem na dachu; kupujący tabasco,
          dobrą kiełbę i piwo do wieczornego grilla u przyjaciół. Nie na działce na
          Złotowskiej. I raczej rzadko z trzydziestoletnią pętlą kredytową na karku...
          Lekki lans, delikatna pogarda dla reszty świata...proletariatu. Luzik dobrze
          ustawionego człowieka, który studia zaczął jeszcz w PRL. Pozdrowienia dla III
          LO!
    • Gość: xxx [...] IP: *.devs.futuro.pl 15.05.07, 12:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Wojtek Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:04
        Podobno Ciesielski już w Pajo nie pracuje, przeszedł do jakiejś konkurencji.
        Szkoda bo właśnie czekamy na odbiór w Soplicowie w bud.20 a on się wydawał
        dosyć konkretny. Napisz coś więcej na co zwracać uwagę i z czym były problemy
        • Gość: Bartek Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 11:41
          To kierownik z Plewisk przeszedł do konkurencji a młodszy kierownik z Soplicowa
          jest ciągle na chorobowym. Ciesielski pracuje bo z nim rozmawialiśmy.
          Pozdrawiamy budynek 21.
    • Gość: don Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 20.07.07, 22:17
      Kupowałem z bratem od nich materiały budowlane.Wszystko było ok,ale znajomy
      kupił od nich mieszkanie-niestety o wiele róznych spraw wykończeniowych musiął
      się kilkakrotnie upominac.Terminu umowy nie dotrzymali,ale zapłacili
      odszkodowanie zgodnie z umową.Zawsze są 2 str.medalu,ale na kasę nie naciągneli go.
      Pozdr.
      Don
      • Gość: pawel Re: Pajo - opinie IP: *.izacom.pl 09.02.08, 21:46
        przylacze sie do pytania o jakosc
        swiadczonych przez PAJO uslug...
        przyznam ze po przeczytaniu informacji z tego forum to
        niezbyt maja opinie... :(
        • Gość: Gość Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 11.05.08, 21:43
          Z Pajo jest tak:
          1. Materiał jaki w większości jest przez nich stosowany to Ytong. M moim przypadku 30 cm niby spełnia normę, ale zimą ściana jest bardzo zimna. Dodatkowo materiał ten znakomicie przenosi dźwięki. W mojej zabudowie szeregowej dwumieszkaniowej ściany działowe (pomiedzy sąsiadami) to Ytong 24 cm + 2 styropian + 24 cm Ytong + tynk, to ponad pół metra a pomimo to słychać każde pierdnięcie sąsiada. Przed zamieszkaniem w swoim mieszkanku czytałem o tym wcześniej na tym forum i nie chciało mi się wierzyć. Teraz doświadczam tego na własnej skórze.
          2. Co do jakości wykończenia to nie jest z tym za dobrze. Widać to na etapie klejenia bloczków. Między niektórymi są szpary 5 mm. Jak we własnym zakresie (przed tynkowaniem) nie wypełni się tego pianką to w przyszłości może być problem. Mieszkania na pietrze mają ocieplony "sufit" (wełna 20 cm ułożona jest na tzw poddaszu). Niestety ale firma wykonująca te roboty bardzo szczędziła i zamiast układać wełnę między krokwiami układała (nie mylić upychała) ze zbyt małym zapasem na stelażu. Na łączeniach zimą tworzą się mostki termiczne co można zobaczyć jako zawilgocony sufit.
          3. Kolejny problem to administrator, który musi zarządzać wspólnotą po jej zawiązaniu. Powinien on egzekwować od PAJO naprawę wszelkich niedociągnięć, których nasz budynek ma bardzo dużo np. odpadające płytki, odpadająca farba z kominów i elewacji, brak wentylacji na klatce, źle zrobione kominy. Niestety jest to firma GR-Ad.... która jest bardzo powiązana z PAJO. Oczywiste jest to, że nie może ona działać przeciwko swojemu szefowi i tak naprawdę jest po to, aby przez okres 3 letniej gwarancji budynków oddalać wszelkie roszczenia mieszkańców co do jakości ich wykonania. Niestety na rynku jest ona najtańsza 35 gr za metr. Jeżeli w waszej wspólnocie będą takie osoby dla których tylko to się liczy to nikłe szanse aby wyegzekwować od PAJO cokolwiek.
          4. Brak zapisów w aktach notarialnych co do przynależności terenów zielonych znajdujących się przed tarasami mieszkańców parteru (inni deweloperzy jasno określają to w umowie kupna-sprzedaży). Kłótnie pomiędzy sąsiadami z dołu, którzy nielegalnie ogradzają sobie te tereny z tymi z góry co więcej zapłacili za mieszkania a muszą płacić większy podatek gruntowy. Dodatkowo ci z dołu swoje "ogródki" podlewają wodą wspólną. Monit w tej sprawie do administratora nie przynosi żadnych skutków.

Podsumowanie:
          Jeżeli ktoś ceni sobie spokój to niech lepiej szuka swojego wymarzonego "m" u innego dewelopera. Jeżeli ktoś chce mieszkanie z ogródkiem i nie chce za ogródek płacić to niech kupi mieszkanie w PAJO. Jeżeli ktoś nie chce wąchać zapachów przypalonego grilla którego robi sąsiad z dołu (to jest szczyt chamstwa aby bez skrupułów smrodzić tym z góry gdy jest 30 stopni i ci z góry wietrzą sobie mieszkanie lub korzystają z możliwości wysuszenia prania na balkonie) to niech kupi mieszkanie na dole, ale lepiej nie od PAJO. Jeżeli ktoś nie chce na okrągło słuchać hałasu kosiarek (jeżeli jest 20 ogródków i trawa jest codziennie przez nich podlewana wodą wspólną, to koszenie każdego z ogródka odbywa się co 4 dni, można sobie policzyć że dziennie wieczorem swoje ogródki kosi przynajmniej 3 mieszkańców) to niech mieszkanie kupi w Poznaniu na jakimś osiedlu. W ofertach sprzedaży często pisze się spokojna okolica - to są kłamstwa.
          • Gość: zawiedzony Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 11:06
            Jeżeli ktoś ceni sobie spokój to niech lepiej szuka swojego wymarzonego "m" u innego dewelopera a nie w PAJO. Słabe wykonczenie i zero spokoju , wszystko słychc przez sciany.
        • Gość: WADER Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 10:17
          raczej proszę nie sugerować się opiniami z tego formuj jak też żadnego innego w
          internecie nie znajdzie Pani odpowiedzi na swoje pytania bowiem po pierwsze są
          tu ludzie którzy piszą byle co i byle jak aby tylko wetknąć swoje trzy grosze
          bez znaczenia nawet nie wiedząc o czym rozmawiają, po drugie należy zdać sobie
          sprawę że fora o developerach przepełnione są krytyką ludzi pokrzywdzonych przez
          różnych developerów lub też moderujący forum pod innego developera...są tu też
          gawędziarze samotni i zdesperowani w kieleszach swoich domów uważający że ich
          negatywna opinia zniszczy kolejnego bogackiego...proszę po prostu pojechać do
          developerów pójść do wybudowanych przez nich domów popytać ludzi obejrzeć
          okolice i wszystko będzie jasne....a tutaj nikt się Pani nie przedstawi a nawet
          jeśli to raczej prawdziwe nazwisko to to nie będzie a informacje będą podane
          przez nic nie wiedzącego infantylnego złośliwca bez polotu...
          oobetroi@gmail.com
    • Gość: Derkacz Re: Pajo - opinie IP: *.net.perfekt.pl 21.08.08, 13:04
      Dlaczego od 2 lat nie wpisów? Czyżby ręce Pajo sięgały do Wyborczej?
      Po co mi wpisy z 2004 roku, czy 2006, skoro cały czas się buduje w
      Pajo?
      • a_gacia222 Re: Pajo - opinie 06.10.08, 10:59
        Zamierzam kupić mieszkanie od PAJO, ale po przeczytaniu tylu
        negatywnych opinii na ich temat głęboko się nad tym zastanawiam...
        Czy są jakieś osoby, które napiszą jak "teraźniejszo" wygląda
        współpraca z tym developerem (wszystkie opinie to przeważnie lata
        2004-2006)?
        W ogóle czy są jakieś zadowolone osoby????
        • Gość: Amen77 Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 22:52
          Witam
          Coz mam juz spore doswiadczenie z Pajo, kupilem u nich moje M, za
          ciezkie pieniadze. Jak wiecie dla wiekszosci z nas to wydatek w
          skali zycia.. Pajo traktuje mnie per noga to malo powiedziane. O
          wszystko sie musze sam dowiedziec, panie w biurze g wiedza, albo
          maja mylne informacje. Zapominaja za czyje piniedze to robia i dla
          kogo pracuja, nie oszukujmy sie za NASZE i to nasze mury i domy.
          Prowadzenie budowy to istna farsa.. wspolczuje wszystkim ktorzy
          kupuja u nich mieszkania.. mury wilgotne, nic w terminie, wszystko
          jak najtanie byle jak.. buduja ludzie w wiekszosci bez
          doswiadczenia. Krzywe mury , sciany etc.. wszystko w wodzie na
          szybko stawiana , przyklepane styropaniem - bedzie syf jakich malo..
          Polecam wam wizyty na budowach pajo.. moim zdaniem lepiej wycofac
          pieniadze i kupic u solidnego developera teraz mieszkania tanieja w
          kryzysie.. Jak kto ma wiecej pytan moge pisac.... o tych partaczach.
          Biuro nie poinformuje nawet i nie przeprosi za opoznienia.. Nie
          liczcie na cos w terminie ;) Na koniec powiem jedno bardzo zaluje
          swojego wyboru, wszystkie negatywne opinie o tej firmie sa
          prawdziwe.. wystarczy popytac w sklepach branzowych o te super
          firme.. co mowia fachowcy - jakie znaja historie od klientow swoich..

Ja pomieszkam max 2 lata i sprzedaje swoje lokum napewno.
          • Gość: Zadowolona Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 14:21
            Widzę, ze jeśli chodzi o negatywne komentarze to każdy wie gdzie
            pisać.... ciekawe dlaczego akurat tu... żeby opinie szargać dobrej
            firmie?! Skoro jest tak źle to dlaczego tylu ludzi kupuje mieszkania
            w tej firmie? Bo takich co narzekają znajdzie się zawsze…. A jeśli
            chodzi o
            GR-Administrator to jak Pan jest taki mądry dlaczego nie zbierze Pan
            większości głosów w wspólnocie w której Pan jest i nie odwoła tej
            firmy? Dlaczego? Prosta odpowiedź bo jest Wam za dobrze i tylko Pan
            negatywnie patrzy na wszystko… Wszystko o co prosicie jest
            załatwione. Przykro mi ze nie ma co Pan robić w domu i nadsłuchuje
            Pan sąsiadów co robią… Jest to żenujące…
            Pozdrawiam,
            Zadowolona klientka firmy Pajo.
            • Gość: kris Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 26.01.09, 00:23
              CCC, proszę Pani.
              • Gość: jaro Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 11:06
                widze, ze p. Iwona z pajo wkroczyla na forum zeby odbudowac troche reputacje
                firmy:)
                Ja tez jestem klientem- firma odwala cale mnostwo fuszerek, widac to golym okiem
                ale nie jest oczywiscie tak zle jak mogloby wynikac z tego forum.
                Co do GR-Administrator - kilka uwag dotyczacych osiedla Soplicowo w Komornikach:
                - przez prawie 2 tygodnie mozna sie bylo zabic przed budynkami - nikt nie ruszyl
                palcem zeby zrobic cos z lodem na chodnikach
                - wokol smientnikow jest balagan( wiem, ze to wina mieszkancow) - ale nie wymaga
                wiele zeby raz na pare dni ktos z "administracji" sie pofatygowal i ogarnal to
                - nie wiem jaka jest umowa z firma przylaczajaca internet ale kolejny miesiac
                trawniki sa rozkopane a przy jednym ze smietnikow jest dziura glebokosci prawie
                metra - praktycznie nie zabezpieczona
                To tyle
                Pozdrowienia dla "zadowolonej" pracownicy Pajo
                • Gość: jaro Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 12:38
                  pomylilem imie pani z GR - oczywiscie Lucyna nie Iwona,
                  Pozdrowienia
                  • Gość: agata racja racja! w zimie idzie sie zabic IP: *.icpnet.pl 29.01.09, 15:46
                    nikt nie dba o zielen nikt nie dba o chodniki o sypanie piachem o
                    odgarniecie sniegu masakra! nie mowiąc o smieciach wokół totalny
                    burdel! dzowniłam do administartorki pare razy ale ciagle jakies
                    zenujade tlumaczenia! ciekawe gdzie sa nasze pieniadze co do
                    wspolnoty wplacamy.na kminkowej pare osob ogrodzilo sobie przy
                    balkonach teren bo pełno meneli chodziło i normlanie było starch
                    pozatym na ten syf przy balkonach nie szło patrzec to administarorka
                    umiała wyslac ze trzeba to rozebrac pomimo ze ludzie o to dbaja itp
                    ale jak na trawnikach gimela gnije to nitk na to nie zwroci uwagi!
                    dramat! nigdy bym tu juz nie kupiła mieszkania
                    • Gość: JAJCO Re: racja racja! w zimie idzie sie zabic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 19:45
                      Ludzie nie wiecie, ze Paweł W. szef Pajo przemyslanie zalożyl firme
                      administrujaca jego nieruchomosciami, aby oddalala wszelkie
                      pretensje dotyczace usterek i innych fanaberii mieszkancow,
                      bezposrednio uderzajacych w firme Pajo. To fantastyczny zabieg
                      taktyczny. Majac duża firme i robiac ogromna kase na sprzedazy
                      kiepskich mieszkan zakladasz firme administrujaca, ktora nie musi
                      wiele zarabiac, celem jest tylko oddalanie skarg mieszkancow przez 3
                      lata obowiazywania rekojmi. Poza tym wszystko jest fantastyczne na
                      poczatku, bo to najtansza firma na rynku i tu sie kolko zamyka.
                      Nieswiadomy kupiec otrzymuje nowe przypudrowane mieszkanko i
                      najtanszy czynsz na rynku- "Zyc nie umierac", a tu klops po kilku
                      miesiacach wychodza oczywiste niedorobki a zglaszanie ich do
                      administratora nie daje efektu. Brawo Pajo, brawo, dobry pomysl.....
                      • Gość: Radek Garczyk Re: racja racja! w zimie idzie sie zabic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:18
                        DO JAJCO a może tak przedstawisz się na forum bez nicku tylko z imienia i
                        nazwiska????To co mówisz to już forma pomówienia i podobnie jak poprzednie
                        wypowiedzi to totalne dno, jak większość na tym forum przedstawiasz kogoś w
                        ciemnym świetle sam podajesz imiona inicjały ale nie masz obywatelskiej odwagi
                        przedstawić się roznosząc ploty...
                        Może zadzwoń do Pajo i spytaj ile reklamacji w tym roku Pajo nie
                        uwzględniło...Podaj konkretne dowody a nie rzucaj oskarżeń...
                        Podaj maila to porozmawiamy,oobetori@gmail.com
                    • Gość: Jacek Monarchiewic Re: racja racja! w zimie idzie sie zabic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 09:36
                      Ciekawe gdybyś tam faktycznie mieszkała miała problem to chociaż podpisała byś
                      się obiema rękoma a jesteś jak wszyscy tu anonimowa a dla mnie wypowiedz osoby
                      anonimowej równa się oszczerstwu...i manipulacji jakie dopuszcza się na tym
                      forum, mieszkam tam od kilku miesięcy i podobnego bałaganu jakoś nie
                      widziałem....może pokażesz zdjęcia , stan faktyczny, przedstawisz się a potem
                      przedstawisz kolejną bajkę....
          • Gość: simon Re: Pajo - opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.09, 22:57
            czyli PAJO buduje do dupy?
        • Gość: Kikka Re: Pajo - opinie IP: 78.133.225.* 05.02.10, 15:29
          My zarezerwowaliśmy mieszkanie i niedługo podpisujemy z nimi umowę.
          Wcześniej czytaliśmy te negatywne opinie dotyczące Pajo, jego
          wykończeń, bylejakości. Podczas każdej wizyty na budowie mieliśmy z
          tego względu maksymalnie wyostrzone zmysły. Pytaliśmy kierownika
          budowy o wszystkie szczegóły, byliśmy niemal upierdliwi :) Kierownik
          odpowiedział nam na wszystkie pytania, rozwiał wątpliwości. No,
          musze przyznać, ze po tych komentarzach, to co potem zobaczyliśmy
          trochę nas uspokoiło.Nie ma wiszących kabli, odpadającego tynku itp.
          Mieszkanie, które kupujemy wykonano już latem zeszłego roku, zdążyło
          wyschnąć, a ta sroga zima myślę też daje nam jakiś pogląd na to czy
          wszystko tak naprawdę jest ok, czy coś przecieka, czy jest wilgoć
          itp. Może faktycznie po miesiącach użytkowania wyjdą jakieś
          niedoróbki-nie zapieram się, ale to co zobaczyliśmy na pierwszy rzut
          oka nie jest adekwatne do niektórych komentarzy. Ciekawi mnie tylko
          czy to ja się mylę (oby nie) czy faktycznie pojawią się problemy.
          Wiem, że Pajo ma za uszami pewną niechlujność (widzieliśmy inne
          mieszkania na różnych etapach budowy), ale pomoimo iż jestem dość
          wrażliwa na punkcie wykonania-to co zobaczyłam dało się przełknąć :)
          Chciałabym żebu to było jasne:
          Opisałam tylko moje odczucia, to co widziałam , nie przecząc
          równocześnie, że ktoś mógł z nimi mieć trudności.

pozdrawiam
    • Gość: AGA a czy ktos dzonił na straz miejska ze nie odsnieza IP: *.icpnet.pl 01.02.09, 10:28
      ja i nie sypia piachem moze przyda sie pare mandatow
      • Gość: jarek Re: a czy ktos dzonił na straz miejska ze nie ods IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 10:52
        a jak myslisz kto zaplaci za ten mandat?
      • Gość: alan Re: a czy ktos dzonił na straz miejska ze nie ods IP: *.gprs.plus.pl 03.02.09, 21:33
        300 tys za 94m2 z 25m2 ogródkiem
      • Gość: Beniek Re: a czy ktos dzonił na straz miejska ze nie ods IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 09:38
        bzdury wygadujesz....
    • Gość: ciekwa Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 10:03
      Dochodzą do mnie słuchy, że
      Pajo jest już w hurtowniach niewypłacalne. Czy ktoś zna szczegóły,
      albo też
      czeka na mieszkanie. Proszę jak ktoś ma wiarygodne informacje,
      odpowiedzcie mi czy ryzyko plajty Pajo jest realne, czy to tylko
      przejściowy kryzys?
      • Gość: Jaro Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 14:55
        Ja słyszałem, że Pajo będzię zamykało swoją działalność, pytanie
        tylko czy ci co wpłacili pieniądze na niewybudowane mieszkania to
        dostaną zwrot pieniędzy. Wiem na pewno, że Pajo nie płaci za
        materiały i nie reguluje rachunków u podwykonawców. Jeśli w
        większości oparte jest to na kredytach a samochody na leasingu to
        może to oznaczać tylko jedno rychły upadek i bankructwo. Zanim
        podejmiecie decyzje o kupnie mieszkania u Pajo, zastanówcie się bo
        dziś wpłacicie pieniądze, a jutro możecie ich już nie widzieć.
        • Gość: ciekawa Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 14:06
          Teraz to się naprawdę zaniepokoiłam.....Wie może ktoś więcej ?
        • Gość: WADER Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:11

Nie wiem skąd rozprowadzacie takie informacje, powinienem o nich wiedzieć bo
          jestem od lat związany z Pajo , Pajo nigdy nie brało aut w leasing bo kupuje je
          za gotówkę w polsce i za granicą, a o kondycję finansową radzę się nie
          obawiać,Pajo jako developer trzyma się mocno, dzięki innym inwestycją i
          programom...TO JEDYNY STABILNY DEVELOPER W Wielkopolsce, co do podwykonawców to
          też bujda na resorach przyjdź do Pajo zobaczysz że pracują tu tylko stałe ekipy,
          a wszystkie materiały pochodzą od zaprzyjaźnionych firm i hurtowni materiałowych
          PAJO...Wszystkie plotki na tym forum są dziełem osób związanych z konkurencją
          nie tylko z wielkopolski,to naturalny ruch który ma na celu zakłócić pracę
          konkurencji
          WADER OOBETORI@GMAIL.COM
          • mercedespoznan Re: Pajo - opinie 14.09.09, 08:33
            Hmmm.pajo to firma mająca na celu jedno zarobek właściciela kosztem
            pracownikow i klientów,podkreślają to akcje typu pensja w kopercie albo
            wcale...olej opalowy w autach itd
            wszystko utrzymane na sile rozpędu...czyli kolos na glinianych
            nogach...
            Maliniak
      • Gość: WADER Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:13
        CO ZA BZDURY LUDZIE WY TU PISZECIE jak może Pajo być nie wypłacalny i to w
        hurtowniach materiałowych skoro sam je prowadzi...negatywna reklama konkurencji
        to zabawa nie potwierdzona niczym nie lepiej przyjść i zobaczyć inwestycje,
        sklepy na miejscu na Sobieskiego...rozprowadzacze bajek i chaosu na forach to
        głupota....
      • Gość: WADER Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 09:28
        Widzisz takie opinie roznosi człowiek który na tym forum sieje zamęt człowiek
        który ma przydomek mercedes jest związany bezpośrednio z konkurencją i pod
        różnym przydomkami próbuje siać ferment przesyłając potem oferty niby to przy
        znajomości konkurencji...
        Nie dajcie się zwieść i pytajcie bezpośrednio u developera...
        oobetori@gmail.com
    • Gość: lidka Re: Pajo - opinie IP: *.171.131.210.static.crowley.pl 03.03.09, 13:12
      Nie polecam, co raz gorzej budują. Termin odbioru zapisany w umowie
      nie ma nic wspólnego z faktycznym a kary za spóźnienie są śmieszne!
      Kupując dom za 500tys nie ma nic w tej cenie tylko mury i kable (
      które i tak są rozkradane przez pracowników Pajo i wiszą kikuty ) za
      drzwi, gniazda tv, schody, taras ( zwykła betonowa wylewka ) każą
      sobie słono płacić. Jeśli dom już jest to każda usterka lub rzeczy
      które pozostały do skończenia ( a jest ich zawsze sporo ) robią
      nawet przeszło rok. Fatalny kontakt z nimi!
      • mantis1 Re: Pajo - opinie 20.03.09, 11:42
        dajcie spokoj w ten sposob to 99% deweloperow jest teraz
        zagrozonych...po co tak sie nakrecacie?
        • Gość: Artur P Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 09:40
          dokładnie poza tym Pajo będzie mieć zawsze kasę na developing ponieważ budowa
          domów jest tylko jedna z linii działania firmy centra handlowe, markety
          budowlane....
    • Gość: Monk Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.09, 08:58
      ...poszukasz dobrze a znajdziesz lepiej i taniej ! :)
      • Gość: simon Re: Pajo - opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.09, 22:42
        jestem przerażony opiniami o tym developerze tym bardziej, że
        dzisiaj zarezerwowałem sobie mieszkanie w komornikach z realizacją
        na 30 października. Czy jest może Ktoś w podobnej sytuacji i znający
        się na rzeczy i był na placu budowy zobaczyć jak to wszystko
        wygląda? ze wstępem do budowanych budynków nie było większego
        problemu
        • Gość: Wojtek Re: Pajo - opinie IP: 82.160.249.* 22.05.09, 13:35
          Właśnie kupiłem mieszkanie na Fabianowskiej w Plewiskach.Jestem jak najbardziej
          zadowolony ze współpracy z Developerem,ale prawda jest taka,że bezpieczniej
          kupić mieszkanie które jest już gotowe,bo wiem,że mają obsuwy z terminami:)mnie
          się to udało.
          • Gość: Ansesi Re: Pajo - opinie Żabikowska IP: 195.20.110.* 24.08.09, 14:50
            Przymierzam się do zakupu mieszkania w Komornikach przy Żabikowskiej
            w bloku 2 piętorwym (na 2 piętrz). Oglądaliśmy jedno podobne
            mieszkanie. Część bloków na tym osiedlu jest już zamieszkała. Czy
            ktoś moze wypowiedzieć się na temat tej inwestycji? Najlepiej osoby,
            które już zamieszkały tam.

Będę wdzięczna za opinie.
            Pozdrawiam
            • Gość: Ansesi Re: Pajo - opinie Żabikowska IP: 195.20.110.* 02.09.09, 08:14
              Ponawiam pytanie. Będę wdzięczna za kostruktywną odpowiedź.

Pozdrawiam
              • Gość: gość Re: Pajo - opinie Żabikowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 18:01
                Ja w chińskich blokach bym nie kupił
            • Gość: Ansesi Re: Pajo - opinie Żabikowska IP: 195.20.110.* 02.09.09, 08:15
              Ponawiam Pytanie. Będę wdzięczna za kostrukytną odpowiedź

Pozdrawiam!
            • dopart Re: Pajo - opinie Żabikowska 11.09.09, 07:44
              kto plaunej kupic mieszkanie od Pajo w Komornikach na Żabikowskiej
              (obecnie Storczykowa) niech sie dobrze zatanaowi. Kupilem tam
              mieszkanie i czegos podbnego w zyciu nie widzialem. Mieszkam tam od
              grudnia a do dzisiaj nic nie jest wykonczone. Goscie ktorzy
              przyjezdzaja smieja sie z tego, co Pajo zrobilo. Wiele osob planuje
              juz sprzedac te mieszkania choc nie bedzie to łatwe. ( m.in.
              dlatego, ze dzikei Pajo ktore zaliczylo wtope z tym osiedlem mocno
              obnizylo ceny mieszkac aby tylko cos sprzedaz, wiec wartosc mieszkac
              kupionych w roku ubieglym drastycznie spadla) Powszechnie wiadomo,
              ze Pajo kiepsko stoi z kasa (i niech pracowniny Pajo nie pisza tutaj
              glupot, ze jest inaczej bo wiem to od osob wysoko zasiadajacych w
              kierownictwie Pajo) i z tego powodu oszczedzaja na wszytskim, nawet
              barierki na balkonach sa inne niz w projkecie bo musialo byc tanio!
              A fima administrujaca AG Administraotr to przeciez spolka zalezna od
              Pajo (wystarczy sprawdzic KRS), celowo wskazałna w akcie notarialnym
              aby w nie mozna bylo w okresie rekojmi (3 lata) wyegzekfowac
              poprawek itp.
              Ale dla mieszkancow tego osiedla mam dobra nowine. Pajo sie
              przejedzie niebawem, poniewaz na ich nieszczescie kupilo tam
              mieszkania kilka osob znajacych sie na tych sprawach :) Jeszcze w
              tym roku ejdna z dzialajacyhc tam wspolnot chce odwolac firma AG
              Administrator (juz prowadzone sa rozmowy z prawnikami). Calkiem
              mozliwe, ze zlozony zostanie wniosek do Sadu o dzialanie AG
              Administator na niekorzysc Wspolonoty. Spraw przemawiajacyh za tym
              jest wiele (np. montarz skrznek pocztowych na ktore Pajo nei wydalo
              zlotowki. Skrzynki te zgpdnie nei spelniaja wymogow unijnych i nie
              mozna ich montowac od sierpnia 2008 r.!!! Oczywiscie Pajo aby nie
              kupic 1 szt za 60 PLN przyjelo skrzynki Poczty Polskiej, ktore
              wspolnota za wlasne juz pienidza bedzie musiala wymienic do 2013
              roku.
              Szanowne Pajo i AG Administrator - czasy swietnosci sie skonczyly i
              pora spojrzec w rzeczywistosc.
              • Gość: Martyna Re: Pajo - opinie Żabikowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 19:15
                O Matko... Mam nieodparte wrażenie ,że jesteśmy sąsiadami!!!!
                Twój styl wypowiadania się coś mi przypomina. No więc
                posłuchaj...jeszcze raz się doczepisz do wózka i rowerka mojego
                dziecka to inaczej pogadamy. I bądź łaskaw nie zaśmiecać przed
                wejściem,bo już wszyscy się na Ciebie skarżą!!! Też byśmy chętnie
                odsprzedali swoje mieszkanie,bo takich sąsiadów jak Ty jest niestety
                kilku. Nie życzymy takich NIKOMU!!!!
                p.s A może zamiast czepiać się wszystkich (włącznie z małymi
                dziećmi) zajmij się swoimi sprawami bo NIE PANUJESZ NAD SOBĄ!!! Bo
                zastanawiam się gdzie tkwi Twój problem...Brzydalu!
                • dopart Re: Pajo - opinie Żabikowska 14.09.09, 09:34
                  Droga Martyno!
                  Przykro mi bardzo, ale chyba mnie pomyliłaś z innym swoim sąsiadem :)
                  Nigdy nie przeszkadzał mi ani rowerek (tym bardziej dziecka) czy
                  wózek. lubie dzieci :) Mam nadzieje jednak, ze nie stawiasz tych
                  rzeczy w przejsciu bo wtedy nie dziwię się, ze Twoj sąsiad się
                  wnerwia na Ciebie. A balaganiarzy? o fakt, jest sporo na tym
                  osiedlu. Ale czego się dziwic, wystarczy spojrzec na balkony, czy
                  suszenie prania an trawinku - totalna wiocha! :))
                  Pozdrawiam Drogą Sąsiadkę :)
                • dopart Re: Pajo - opinie Żabikowska 14.09.09, 10:08
                  Jeszcze jedno Pany Martyno!
                  To co Pani pisała mnie poniekąd nie dotyczy, ale... z pewnych
                  względów pragnę zwrócić Pani uwagę na to co sie pisze. Pani
                  wypowiedź nosi znamiona groźby, która w naszym kraju jest karalna
                  ("jeszcze raz się doczepisz do wózka i rowerka mojego
                  dziecka to inaczej pogadamy"). Z tego co zauważyłem, Pani kultura
                  daleko odbiega od przyjetych standardów społecznych a i różne rzeczy
                  mogą się wydarzyć (urwane lusterko do samochodu itp...)a ponieważ
                  nie chcemy mieć na osiedlu "wandali", "sznatazystów" takich jak Pani
                  i aby się asekurowaćna przyszłość, pozwoliłem sobie przesłać Pani
                  post do moderatora forum gazeta.pl o jego zarchiwizowanie wraz z
                  adrsem IP z którego zostało wysłane na wypadek, gdyby cos niedobrego
                  działo się na osiedlu lub ludzie byli zastraszani :)

Gość portalu: Martyna napisał(a):

> O Matko... Mam nieodparte wrażenie ,że jesteśmy sąsiadami!!!!
                  > Twój styl wypowiadania się coś mi przypomina. No więc
                  > posłuchaj...jeszcze raz się doczepisz do wózka i rowerka mojego
                  > dziecka to inaczej pogadamy. I bądź łaskaw nie zaśmiecać przed
                  > wejściem,bo już wszyscy się na Ciebie skarżą!!! Też byśmy chętnie
                  > odsprzedali swoje mieszkanie,bo takich sąsiadów jak Ty jest
                  niestety
                  > kilku. Nie życzymy takich NIKOMU!!!!
                  > p.s A może zamiast czepiać się wszystkich (włącznie z małymi
                  > dziećmi) zajmij się swoimi sprawami bo NIE PANUJESZ NAD SOBĄ!!! Bo
                  > zastanawiam się gdzie tkwi Twój problem...Brzydalu!
              • Gość: Też chyba sąsiad.. Re: Pajo - opinie Żabikowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 19:29
                Ojojoj.... A Może by tak słownik ortograficzny wziąć do ręki
                kolego??? ;)
                • dopart Re: Pajo - opinie Żabikowska 14.09.09, 09:57
                  No tak. Poki co tylko podstawówkę skonczyłem i to z kiepskim
                  wynikiem :) Jak widac po zachowaniu niektórych sąsiadów nie jestem
                  jedyny :)
                  To ty wyprane gacie stale wieszasz na balkonie? :) Folklor na tym
                  osiedlu pierwsza klasa:) Tylko czekac, kiedy tzrepak stanie na
                  trawniku przed każdym budynkiem i zacznie się trzepanie dywanów :)

A tak na powaznie i bez urazy za powyższy akapit.... Wiele osób
                  zapewne jest zniechęconych tym, co widzą na osiedlu. Mieszka tam już
                  wiele osób i pewnea rzecza jest, że wszyscy nie będą przyjaciółmi.
                  Ale nie można się dziwić tym, którzy ciezko pracowali na swoje
                  mieszkanie a otrzymali od Pajo bubel. Od Dewelopera oczekuje się
                  profesjonalizmu. My niestety tego nie otrzymalismy.
                  Prawde mowiąc mam to w ...... co się tam dzieje. Mnie akurat stać na
                  to, aby kupić sobie następne, lepsze mieszkanie ale rozmawiałem z
                  kilkoma sasiadami i dla nich byl to zakup zycia. I to mnie wkurza,
                  bo mi ich zal. Nie lubie wyzysku ludzi, naciagania, braku
                  profesjonalizmu. Kazdy z Was chyba gdzieś pracuje i watpie abyście
                  sobie mogli pozwolić na taki brak profesjonalizmu w pracy, bo mogło
                  by się to skonbczyć równiez. Dlaczego mamy pozwalać na to Pajo?

Znikam stąd, ponieważ zyciowe doświadczenie nauczyło mnie, takie
                  pyskówki do niczego nie prowadza. na biznesie i prawie akurat się
                  znam i widząc takie rzeczy ciarki "przechodzą" po plecach. Wiele
                  osiedli widzialem ale to na Storczykowej to tragedia. Chcialem tylko
                  ustrezc przyszłych Nabywców.

Gość portalu: Też chyba sąsiad.. napisał(a):

> Ojojoj.... A Może by tak słownik ortograficzny wziąć do ręki
                  > kolego??? ;)
        • Gość: mimi Re: Pajo - opinie IP: *.gpsk.am.poznan.pl 25.09.09, 04:08
          totalne bzdury!
      • Gość: WADER Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 09:31
        wymysły takie lepiej i taniej nie ma taniej może być tylko na równo,
        developerzy wyrównują stawkę w okresie kryzysu, takie bzdety opowiadaj gdzie
        indziej znów zebrała się grupka postronnych osób wiedząca lepiej nie znając
        rynku developerskiego...
        oobetori@gmail.com
      • Gość: real men Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 09:42
        głupoty gadasz znów nie ma tanie wszędzie jest jedna cena a lepiej zobacz co
        robią inni developerzy podaj przykłady złego funkcjonowania Pajo włącznie z dowodami
    • Gość: WADER Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 09:43
      kolejny gość szukający sensacji i prowokujący do wynurzeń osoby pokroju
      mercedesa i kilku innych...jak ktoś w polsce idzie na przód to podkłada mu się
      nogi....
      • Gość: Paweł Re: Pajo - opinie IP: 213.17.225.* 20.10.09, 21:52
        Tak poczytałem i jestem prerażony. Skoro się nie podoba to spadać z
        osiedla.
        Ja kupiłem i jestem zadowolony. Śmiać mi się chce z Was.
        Za taką cenę chcielibyście klamki ze złota i drewniane podłogi w
        standarcie wykończenia. Żenada.
        No i te wyzwiska. Już się nie mogę doczekać aż tam zamieszkam i
        strzele kogoś w pysk za jedno tylko słowo w moją stronę.
        Z gorszymi sąsiadami dawałem sobie rade. Już czuję że będzie z Wami
        ciężko i właśnie to mnie nakręca.
        • Gość: asia Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 10.11.09, 22:40
          chce kupic mieszkanie w komornikach przy zabikowskiej - odbior za rok. czy ktos
          z was tez jest zainteresowany ta inwestycja? bede wdzieczna za aktualne
          informacje na temat Pajo - jego sytuacji finansowej itp. na forum pojawily sie
          negatywne opinie o mieszkaniach ktore zostaly juz wybudowane na zabikowskiej -
          czy tam faktycznie jest tak niefajnie?
          • Gość: aTom Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 21.02.10, 19:44
            Jak się czyta opinie o Pajo sprzed roku i więcej to wszędzie tylko ludzie straszą jak to fatalnie budują i wogóle firma zaraz ogłosi upadłość bo jest niewypłacalna.
            Jednak Pajo nadal istnieje, rozpoczyna kolejne inwestycje, a na mieszkania wciąż znajdują się chętni. Ciężko w takiej sytuacji uwierzyć w wypowiedzi niektórych forumowiczów. Ciekawe czy chociaż połowa z autorów rzeczywiście mieszka we wspomnianych miejscach...
            • Gość: wow Re: Pajo - opinie IP: 213.134.144.* 22.02.10, 08:49
              hej aTom
              tez czytałem i generalnie nikt juz nie powinien od nich kupowac i ze
              upada lub upadlo a teraz nowa inwestycja -dotego całkiem ciekawa.Ja
              widze ze wywiazuja sie sie ze wszystkiego-niekiedy z oporem ale jak
              kazdy developer,zreszta poczytaj na Pajo-czy sie poprawiło,ten watek
              jest najlepszym odzwierciedleniem tego co pajo da i co zrobi.Jakos
              nikogo nie wych...ło a ludzie zyja i mieszkaja i nie narzekaja:)
              pozdro
              • Gość: aTom Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 22.02.10, 14:14
                Zgadza się kolego. Bardzo dużo zależy od wypowiadających się ludzi, a widzę, że
                niektórzy spodziewali się za najniższą cenę na rynku najwyższych standardów.
                Przypomina mi to naszych rodaków kiedy na urlopie w jednym z ciepłych krajów
                usłyszałem, że jest fatalnie bo woda w morzu jest za słona...
                • Gość: wow Re: Pajo - opinie IP: 213.134.144.* 22.02.10, 15:04
                  tak wiec jak widzisz-3/4Plewisk to budynki Pajo i ludzie zyja i
                  chwala sobie ,a ze Pajop mialo problemy-to prawda ale w czasie
                  kryzysu kazdy developer mial problemy i sporo upadlo a Pajo stoi i
                  ma sie dobrze i dalej buduje:)nawet wprowadza nowe technologie
                  wiec :)
    • Gość: mieszkaniec Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 02.03.10, 19:03
      Po trzykroć odradzam obsuwa na każdym kroku po wpłacie całkowitej kwoty za
      mieszkanie dopiero zaczynają się problemy tj."kochane Pajo" wypina d... na
      wszystko i martw się chłopie sam.Szukaj lepszego dewelopera.
      • Gość: mieszkaniec 2 Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 02.03.10, 19:22
        mam znajomych na Zielarskim ich budynki maja okolo dwoch lat ale takich grzybow
        jak u nich na scianach nie znajdzie sie w Borach Tucholskich
        • Gość: CC Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 04.03.10, 18:20
          I co Ci Twoi znajomi robią w sprawie grzyba? Próbowali zlikwidować? Zgłosili do
          poprawki (mają 3 lata od momentu odebrania mieszkania)?
      • Gość: rob Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 04.03.10, 18:25
        Podaj jakieś szczegóły. Co to za problemy i czym musiałeś się martwić bo z tego
        co wiem to wpłaty dokonuje się w ratach a ostatnia przypada na miesiąc odbioru
        mieszkania. Jak wplaciłeś to nie dali ci kluczy do mieszkania czy jak?
        • Gość: Mieszkaniec 16 Re: Pajo - opinie IP: 213.134.144.* 05.03.10, 08:39
          widze ze ktos tu naprawde albo dziala na nie korzysc
          Pajo<konkurencja>albo ma faktycznie grzyba -i jest gapa i nie
          zgłasza tego i nic z tym nie robi -jak poprzednik masz 3 lata
          gwarancyjne wiec do tematu rozkrec sie ponownie i daj znac dokładnie
          co i jak robiłes?
          • Gość: raptorek Re: Pajo -mieszkanie dwupoziomowe IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.10, 08:48
            Mam pytanie do Was, zakupiłem jeszcze w 2009 w Plewiskach mieszkanie
            dwupoziomowe, 83m2 od Pajo, teraz planuje wykończyć i mam dylemat z
            schodami. Jak je wykończyć? Kompletnie nie wiem z czego je najlepiej
            zrobić i ile mnie to może kosztować. Będę wdzięczny za wasze
            opinie.
            • Gość: znajomy Re: Pajo -mieszkanie dwupoziomowe IP: 213.134.144.* 08.03.10, 10:10
              znajomy liczył i te schody zeby godnie wygldaly około 5tys ale za 3
              tys juz tez cos ustróżesz
              pozdrawiam
          • Gość: Ja Re: Pajo - opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.04.10, 21:56
            A może by tak witrzyć mieszkanie?! A nie rozwiesić pranie nagrzeać w
            chacie i pozamykać okna na 4spusty!!! a pozniej sie dziwią ze grzyb
            im wyrasta! wentylacja! mowi to komuś coś?!
            • Gość: gość Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 23.01.11, 22:44
              Pajo należy omijać z daleka.
              Fajnie jest przed zakupem, a później z nikim się nie dogadacie.
              W biurze nie mają czasu albo chorują, a kierownicy na budowie nic nie wiedzą
    • Gość: iza Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 15.02.11, 13:26
      PAJO zrobi Cię w jajo. Z ispektorem budowy wykryliśmy 41 poważnych uchybień. Jeżeli ktoś chce poispekcyjny raport z oględzin Tęczowej- zapraszam: daniedaizm@vp.pl
    • Gość: smoczek Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 29.03.11, 19:31
      szczerze mówiąc byłem dzisiaj umówiony na miejscu budowy - w słowniku kulturalnego człowieka nie ma zwrotów które by oddały kontakt z ludźmi którzy mają "oprowadzać" po tych domach..........................
      • Gość: Marek Re: Pajo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 10:22
        A mozesz powiedziec co bylo nie tak ? Ja bylem z nimi ogladac 3 mieszkania i bylo zawsze ok. Kupilem aktualnie mieszaknie dwupoziomowe na Bazyliowej
        • Gość: hama Re: Pajo - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 13:48
          Uważam, że Pajo to firma, do której można mieć zaufanie. W końcu jest na rynku od dawna. Nie wymagajmy też cudów za te ceny!!! A usterki można za porozumieniem usunąc, nie ma żadnego problemu. Ja szczerze polecam!
          • sasiadka82 Pajo - opinie ul Fabianowska /Tęczowa szeregowce 14.04.11, 19:49
            Witam
            Zastanawiamy się nad kupnem mieszkania na Tęczowej w szeregowcach od firmy Pajo. Wiem, że niektórzy już tam mieszkają i mam pytanie do tych osób, bądź osób co mają znajomych tam, jak się mieszka ? czy wyszły jakieś mankamenty, na co zwracać najbardziej uwagę jeśli dojdzie do odbioru mieszkania, jak z grzybem itd ? z góry dziękuję za odpowiedź
            • sasiadka82 Re:Pajo -opinie ul Fabianowska /Tęczowa szeregowce 15.04.11, 13:48
              Ponawiam pytanie:)
              • Gość: MYSZA Re:Pajo -opinie ul Fabianowska /Tęczowa szeregowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 11:38
                Witam, chcemy kupic mieszkanie na Konwaliowej - nie od Pajo tylko od wykonawcy Pajo, który prawdopodobnie dostal to mieszkanie w rozliczeniu. Co myślicie o tym pomyśle wiedząc, ze mieszkania były budowane przez Pajo? Biorąc pod uwage opinie o tym deweloperze troche się boję, ale nie jestem z tych co uciekają z byle powodu więc chciałabym posłuchac mieszkańców, którzy tam mieszkają od jakiegoś czasu. Martwi mnie, ze w kazdym mieszkaniu na stropach są sufity podwieszane... Czy uważacie, ze jest to kwestia oszczedności czy tzw. pudrowania? Nie boję się pęknięć bo to normalne ale nie chciałabym, zeby mi grzyby wyłaziły na ścianach...
                Mieszkanie jest juz wykończone przez obecnego właściciela więc nie powinno być problemów z odbiorem mieszkania (głównie chodzi mi o terminy oddania) bo wolne jest od zaraz

Prosze o info :)
                • Gość: gość Re:Pajo -opinie ul Fabianowska /Tęczowa szeregowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 17:54
                  jak dla mnie to okolice trochę zbyt przemysłowe...
                  ... a kiedy to budowali? ... już w wielkiej płycie i jeszcze wyrabianej przez chińczyków?
                  • Gość: gość Re:Pajo -opinie ul Fabianowska /Tęczowa szeregowc IP: *.icpnet.pl 25.05.11, 18:05
                    Pytania chyba są jasne więc odpowiadaj na temat, a jak tam nie mieszkasz to po co się udzielasz?
                    Proszę o odpowiedź MIESZKAŃCÓW.
                    • sasiadka82 Re:Pajo -opinie ul Fabianowska /Tęczowa szeregowc 04.06.11, 10:15
                      No właśnie...z tego co wiem,to e szeregowce o których ja pisałam, to były oddane w zeszłym roku i chciałabym znać opinie ludzi, co już tam mieszkają, jak to się ma do odbiorów i jak się mieszka...ale chyba nikt tu nie zagląda niestety...
                      • Gość: sąsiad Re:Pajo -opinie ul Fabianowska /Tęczowa szeregowc IP: *.icpnet.pl 03.08.11, 21:46
                        Pajo zdecydowanie odradzam. Amatorka i ściema na każdym kroku. Tylko cena czyni cuda i przyciąga klientów, reszta jak w filmach typu "Alternatywy 4"
                        • Gość: ja Re:Pajo -opinie ul Fabianowska /Tęczowa szeregowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 17:34
                          Wg. mnie same mieszkania nie są złe. Huku nie ma - wiadomo tanie okna, ściany nie zawsze pod kątem prostym etc, ale ogólnie to są raczej kategorie "drobne niedoróbki + tanie materiały". Raczej nie mówiłbym tu o jakiejś strasznej partaninie - po prostu tanie budownictwo. Mieszkam na Tęczowej i ogólnie nie jest źle. Pod dwóch latach mieszkania nie mam śladów grzyba, mieszkania w miarę ciepło trzyma etc.

Natomiast sam developer to już inna bajka. Są to krętacze jakich powinno się tępić jak tylko można. Dla przykładu na Tęczowej miał być parking dla mieszkańców - nawet wspólnota otrzymała pisemne gwarancje, że parking będzie dla mieszkańców darmowy. Oczywiście teraz już Pajo się wykręca i parking ma być płatny.
                          Z opowiadań ludzi, którzy kupowali mieszkanie na etapie budowy wiem, że też swoje przeszli - były opóźnienia, wykłócanie się etc.
                          Świadectwa energetycznego nie dostałem do dzisiaj.
                          Administrator narzucony przez Pajo (czyli GR administrator, który jest spółka córka Pajo) to ludzie, którzy potrafią prosto w twarz kłamać, a jak już się im udowodni, że kłamią to potrafią po prostu chamską nawrzucać (u nas udało się ich odwołać już po niespełna roku).
                          Takie rzeczy można by mnożyć.

Ogólnie więc mieszkania są ok, ale cała "otoczka" w postaci cwaniaków z Pajo sprawia, że raczej drugi raz od Pajo bym nic nie kupił bo to banda oszustów i krętaczy. Ogólnie nie można wierzyć w nic czego nie ma się w postaci aktu notarialnego - w tej firmie nawet pisemne zobowiązania nic nie znaczą.
    • Gość: Marcin Re: Pajo - opinie IP: *.icpnet.pl 05.06.12, 11:05
      O firmie Pajo na ogół mówi się dużo i źle. Ja jednak na przestrzeni 5 lat byłem właścicielem dwóch mieszkań przez nich budowanych. Z żadnym z nich nie miałem kłopotów poza wilgocią, co dziś wiem jest naturalne w sytuacji kiedy mieszkanie lub dom nie stoi wystarczająco długo tylko szybko jest zasiedlane. Wybiła mi też woda w łazience ale na telefon zareagowali, pomogli i usuneli skutki. Na koniec okresu gwaracji, każde z mieszkań wymalowali mi za darmo, niwelując jednocześnie pęknięcia ścian, które też są rzeczą normalną. Poznałem osobiście prezesa i ogólnie jest ok, choć wrażenie pierwsze robi nie najlepsze. Ja polecam zakup od nich, są elastyczni na etapie budowy a to jest ważne by móc wnieść kilka swoich uwag czy sugestii. Natomiast zwłaszcza w okolicy Plewisk zwracam Waszą uwagę na nowego, małego ale bardzo solidnego developera - staneck development. Widzę, jak i z czego buduje poza tym znam 3 ich klientów, są oni bardzo zadowoleni zarówno z domu, jak i ze współpracy. Zapraszam na stronę www.staneck.pl
      • Gość: aTom Re: Pajo - ściema IP: *.icpnet.pl 11.06.12, 00:14
        niezła ściema kolego... czego się nie robi dla promocji własnej firmy :)
        Ja podsumuję Pajo trochę inaczej - mój najdroższy zakup w życiu i najgorsza obsługa (chodzi o plac budowy bo panie w biurze całkiem miłe ale muszą kłamać żeby nie płoszyć klientów). Odbiór mieszkania i kierownik z jakimś pomocnikiem przekrzykujący się wzajemnie i utrudniający spokojne oględziny to jakieś nieporozumienie. Człowiek czuje się jakby robili mu łaskę, że w ogóle przyszli... Najlepiej jakbyś odebrał klucze bez gadania i bez uwag :)
        Nie wierzcie w zapewnienia, że coś zrobią jeśli nie ma tego na piśmie. U nas zapewniali, że na każde mieszkanie będzie jedno miejsce parkingowe, a nie ma.
        • Gość: miKs Re: Pajo - ściema IP: *.icpnet.pl 16.09.12, 16:10
          Większość deweloperów chwali się swoimi budowlami i umieszcza logo (Ataner, Wechta, Uwi itd.). Ciekawe dlaczego? Czyżby nie było się czym chwalić, a może lepiej nie przyznawać się do takiego partactwa?
    • niklasdicapi Re: Pajo - opinie 05.06.12, 21:03
      piszę pracę magisterską i robię ankietę na temat inwestycji w Poznaniu na Euro jak masz 3o sekund , to proszę odpowiedz na nią moje-ankiety.pl/respond-27593/sec-FVFhE65Y.html
    • Gość: pajo Re: Pajo - likwidacja IP: *.play-internet.pl 08.10.12, 23:26
      pwarta park i plewiska sa przykladem jak pajo traktuje klijeta kupisz mieszkanie a potem kontakt sie urywa z pajo malo tego opuznienia sa takie ze warta park rok byla z czasem do tylu a plewiska kwiecien 2012 odbior i czerwiec 2012 do dzis nikt kluczy nie oczymal dobre co to jest deweloper roku 2011 2012 ale za co ta nagroda
      • artur.aw Re: Pajo - likwidacja 09.10.12, 20:01
        Gościu, najpierw naucz się języka polskiego, a później możesz coś pisać. A tak "na marginesie": Dlaczego wszyscy co mówią źle o firmie Pajo, występują tu jako GOŚĆ?
    • artur.aw Re: Pajo - likwidacja 09.10.12, 20:34
      1. Jak ktoś chce "super" mieszkanie - to pow. 10.000 zł/m2
      2. "A słyszałem że znowu mają problemy finansowe i upadek już bliski..." - A ja pracuję w Pajo od trzech lat i słyszę przynajmniej raz w tygodniu takie plotki.
      • Gość: OKO Re: Pajo - likwidacja IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.12, 20:52
        Ciekawe ... pracuję w Pajo od trzech lat ... a o zwolnieniach pracowników nie słyszałeś, czy też nie chcesz słyszeć. A może weźmiesz tak dupsko w troki i zobaczysz jak na budowach "furczy" od roboty :):) co ? A słyszałeś o rocznych opóźnieniach w oddawaniu budynków ? Pomyślałeś co jest przyczyną ?
        • artur.aw Re: Pajo - likwidacja 14.10.12, 14:02
          Opóźnienia są - tego nie zaprzeczam. Może na budynkach "furczy", ale nie w budynkach. A zorientuj się ilu ludzi pracuje w środku, robiąc wykończeniówkę.
          • Gość: lipa Re: Pajo - likwidacja IP: *.play-internet.pl 14.10.12, 14:53
            kim ty jesteś że masz takie informacje, coś chyba ci się w głowie pomieszało bywam parę razy w tygodniu na budowie spotykam tam od 2 do 10 pracowników, a niekiedy w ogóle jest budowa widmo. No to jak tak wszystko wiesz to napisz kiedy odbiór na Plewiskach będzie, w czerwcu miałem mieć odbiór a jest prawie listopad. Przedstaw się jak taki mądry jesteś, ja nie muszę Pajo dobrze mnie zna...
            • Gość: ania8095 Re: Pajo - likwidacja IP: *.icpnet.pl 14.10.12, 15:38
              Ja też nie widzę aby budowa szła do przodu,jeśli chodzi o budynek 5 to od długiego czasu nic się nie dzieje.Czy ktoś coś wie kiedy zakończą budowę? Pozdrawiam
              • Gość: ecotec Re: Pajo - likwidacja IP: *.play-internet.pl 14.10.12, 16:12
                tego nikt nie wie podaj swoje namiary ok telefon lub cokolwiek dowiesz sie wiecej ja jestem z budynku numer 2 a kiedy koniec budowy tego nikt niewie
                • Gość: David Copperfield Re: Pajo - likwidacja normalnie magia-DYNAMO IP: *.play-internet.pl 19.10.12, 22:10
                  Dostaliscie harmonogram prac budowlanych na plewiskach bo ja jestem oszczany zacznaja mnie bawic juz na maksa
          • Gość: aT Re: Pajo - likwidacja IP: *.icpnet.pl 20.10.12, 01:17
            Robią wykończeniówkę zanim skończą dach? Jakaś nowa metoda :)) W Wirach domy z wielkiej płyty wyglądają tak jak 3 miesiące temu no ale jak mówisz, że już w środku wykończenia to koniec budowy tuż, tuż :-))))
            Jedna wielka ściema, ciekawe kiedy się za was weźmie UOKiK
    • Gość: KOS Re: Pajo - likwidacja IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.12, 19:24
      To jest mało śmieszne i to dla obu stron :-/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka