nemesis77
29.12.12, 11:30
Na początku pozdrawiam wszystkich Poznaniaków
Sprawa jest taka, przeprowadzam się do Poznania, miasta którego kompletnie nie znam i mam możliwość zamieszkania po atrakcyjnej cenie na Dębcu. Zauważyłem, że ceny mieszkań i pokoi do wynajęcia są du dosyć niskie i nie wiem czy to złudzenie bo przypadkiem trafiłem na atrakcyjne oferty czy też faktycznie jest tu taniej niż w innych częściach miasta. Jeśli tak to z czego to wynika? Zaraz sobie pomyślałem może z tym miejscem jest coś nie tak i wyczytałem w internecie, że to jedno z bardziej niebezpiecznych miejsc pełne dresiarstwa i lumpów. Z drugiej strony w necie można wyczytać same głupoty jak się poszuka to już sam nie wiem. Może chodzi o odległość do centrum? Wiem, że mi może się podobać bo na mapie zauważyłem dużą ilość terenów zielonych w pobliżu, trafiłem też na stronę internetową Stowarzyszenia Miłośników Dębiny, pooglądałem zdjęcia i wygląda to ciekawie. Dodam, że lubię spacery na łonie przyrody i przejażdżki rowerowe w wolnym czasie. Będę mieszkać gdzieś między 28 Czerwca a ulicą Dolna Wilda. Są tam jakieś większe sklepy, przynajmniej typu biedronka, lidl? No i czy da się wyjść po zmierzchu z komórką?
Za odpowiedzi z góry dziękuję.